Ακου καλύτερα...
αυτά που σου λένε οι έχοντες και παθόντες...
Θες να πάρεις μπόξερ;
Ετοιμάσου για μια ζωή όπου το boxer σου, θα απαιτήσει τον καναπέ σου και άντε... θα συμβιβαστεί (εάν και μόνο του το ζητήσεις με το καλό και με τρόπο) με μια θέση στο πάτωμα, να ναι παρακαλώ μαλακό το στρώμα γιατί το όμορφο στήθος που βλέπεις δε βολεύεται εύκολα και πονάνε και τα κοκαλάκια μας.
Δε θέλεις να το παραδεχτείς τώρα; Θα το παραδεχτείς μετά... (ή θα το αμολήσεις στο δρόμο γιατί θα έχει σηκώσει τη γειτονιά ή θα έχει κατασπαράξει τη γάτα του γείτονα από τα νεύρα του... τέλος...θα το διαβάσεις πολλές φορές... το μπόξερ είναι ΜΟΝΟ για μέσα)
Έστω λοιπόν ότι αναγκαστικά το αποφασίζεις... Τον πρώτο χρόνο ξέχνα τα πάντα, έχεις να ασχοληθείς με το σκυλάκι σου. Τη συμπεριφορά του, την υγιεινή του και την υγεία του. Νομίζεις ότι ασχολείσαι; Θα διαβάζεις εντατικά και θα έχει πάει 3 χρονών και ακόμα θα ανακαλύπτεις πόσα λάθη έκανες και πόσες απ τις πληροφορίες που έμαθες ήταν σωστές και πόσες σου κατέστρεψαν το σκυλί... ενώ εσύ είχες τη καλύτερη διάθεση. Τώρα βάλε κάτω τις ενοχές σου, αποδέξου τις και ξεπέρασέ τις γιατί you have to act! Το μπόξερ δεν είναι King Charles, άμα φωνάξει, δαγκώσει, αγριέψει, τσαντιστεί... ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ! 35 κιλά σκέτοι μυς με την λόξα που κουβαλάνε δεν γίνεται να περάσουν απαρατήρητα....
Δε σε παίρνει να κάνεις λάθη. Κι αν επιμένεις και το παίξεις καμπόσος... θα σε πάει στον γιατρό! Να τα δερματικά, να οι δυσπλασίες, να οι αλλεργίες... όλες οι ασθένειες είναι ψυχοσωματικού τύπου και το μποξεράκι σου έχει πάρα πολύ ευαίσθητο νευρικό σύστημα.
Και οκ... μεταμορφώνεσαι και συ σε σούπερ σκυλογονιός, παίρνεις και μαθήματα για τη ζωή που σου αξίζουν και σε κάνουν ένα καλύτερο άνθρωπο... ετοιμάσου τώρα να αρχίσεις να δίνεις απαντήσεις σε ανθρώπους που είχαν τα ίδια πιστεύω με σένα. «ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ?????... ΜΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΧΩΡΟ!!» κι αρχίζεις πάλι και πάλι το ίδιο το σενάριο... πως τα σκυλιά θέλουν μόνο να ΑΛΛΑΖΟΥΝ μυρωδιές και όχι να έχουν μια αυλή ή 10 στρέμματα οικόπεδο... και σιγά μην ακούνε... έχουν μεγαλώσει με τις πεποιθήσεις τους... εδώ έκανες αμάν να αλλάξεις τις δικές σου....
...εγώ θα σου πω ένα πράγμα... με πήγαν στο δικαστήριο γιατί «είναι τρομαχτική η φάτσα τους»
το δικαστήριο γέλασε, το ίδιο και η δικαστίνα που ευτυχώς είχε μπόξερ... ξέρεις... αυτά τα σκυλιά που κάνουν για τα παιδιά με τον καλό χαρακτήρα... φαντάζεσαι να είχα πει ότι έχω ροντβάιλερ και 14 άτομα μου δηλώνανε «φοβικά» στο δικαστήριο... ευτυχώς πήραν την απάντησή τους, πως η φοβία είναι δική τους υπόθεση και ευθύνη να αντιμετωπίσουν...
τι ήθελα να σου πω... πάρε ένα ημίαιμο, δεν θα τους κάνεις χάρη, χάρη στον εαυτό σου θα κάνεις. Είναι πιο έξυπνα, πιο ανθεκτικά και ρε παιδί μου, πως να το κάνουμε... είναι τα καλύτερα...!
Τώρα αν επιμένεις στα looks και θέλεις να γίνεις ο σκύλος του boxer σου... έχει καλώς... όντως είναι τέλεια, πλέον κι αφου έχουμε ηρεμίσει στο σπίτι και έχω πιάσει το νόημα και τους φέρομαι ανάλογα... δεν θα τα άλλαζα με κανένα άλλο σκυλί...
ΑΛΛΑ ξέρω ελάχιστους ανθρώπους να ασχολούνται τόσο με τα ζώα τους και να έχουν τόσο ανοιχτή αντίληψη με τη δική μου, επίσης να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και να αντέχουν στις μάχες με το περιβάλλον για τις απόψεις που υιοθετούν.
Μου λένε «χαράς το κουράγιο σου» και το παραδέχομαι και μου λένε όμως πως είναι ΚΑ ΤΑ ΠΛΗ ΚΤΙ ΚΑ και λέω ευχαριστώ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΜΑΙ ΤΡΕΛΑ!
Ps… γιατί θέλεις εκτροφείου;;;;; για να έχει μάθει να ζει μες τα σκατά της μαμάς του και να μη μπορείς να το μάθεις για τη καθαριότητα ή να μην έχει δει ανθρώπους και να μην έχει κοινωνικοποιηθεί αρκετά με αποτέλεσμα να σου βγάλει ένα σωρό προβλήματα μετά; Επίσης... μάθε για τα εμβόλια... το ότι κάποιος είναι κτηνίατρος δεν σημαίνει καθόλου πως τα λέει και καλά... και πολλά άλλα που πρέπει να ξέρεις αλλά πόνεσε και το χεράκι μου... κάτσε να ξεκουραστώ λιγάκι...