Boerboel και ενστικτα φύλαξης

dkoriss

Well-Known Member
14 Μαϊου 2009
434
115
όλα σχετικά φίλε μου
και με τα λόγια χτίζω ανώγεια και κατώγεια..............

Γεια σου κοκωνι,

Τα λογια και τα σαλια, τα ανωγια και τα κατωγια, ταιριαζουν και πρεπει να ταιριαζουν απο αποψη ιδιοκτητων σκυλων σε ολους τους αλλους εκτος απο αυτους που εχουν αληθινου σκυλους φυλακες.
Γιατι?
Γιατι γιατι αν δεν ειναι υπευθυνος ειναι και ο ΙΔΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ, σαν τον ανευθυνο κατοχο οπλου (αν και σε μικροτερη κλιμακα πιστευω) και ΚΑΛΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΗ.
Εχει αλλωστε την επιλογη να μην παρει τετοιο σκυλο.
Κανενας δεν τον υποχρεωσε.
Αν θελει να τον παρει, ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΠΡΩΤΑ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ.
Πρωτος απο ολους το λεω αυτο.
Αν στο δασος εμφανιστουν 3 σαν το δικο μου, ΘΕΛΩ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΦΥΛΑΚΗ
ΤΕΛΕΙΑ.
ΠΙΟ ΣΑΦΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΙΝΩ
Οσο για τα οπλα που οπλιζουν και πρεπει να βγαλεις ασφαλεις και να πατησεις σκανδαλη και την βουληση που θελει για αυτο κλπ,
Αν θα τα πουμε αυτα στον κυνηγο-πατερα που πριν απο μερικα χρονια φυλαγε το δικανο κλειδωμενο στην ντουλαπα του, αδειο, και με την ασφαλεια πιεσμενη και το 5χρονο αγορακι σκοτωσε το αδερφακι μου ΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΑΡΑΓΕ?
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΟΥ?????????
Η ΤΙ ΜΑΚΑΚΑΣ ΗΜΟΥΝΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΤΟ ΟΠΛΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΕΧΑΣΑ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ????????????
Εσεις τι λετε?
Την περιπτωση την θυμαται κανενας???????????????

Νομιζω αρκει.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Dkoris υποθετικα ο σκυλος σου επιτιθεται σε καποιον εισβολεα στην αυλη του σπιτιου σου... Εισαι 100% σιγουρος οτι μπορεις να τον ελεγξεις? Ειναι εκπαιδευμενος να αφηνει το "θηραμα" με μια σου λεξη?
Μιλησες για παραβιαση χωρου... γνωριζεις φανταζομαι τις συνεπειες για εσενα, την οικογενεια σου και το σκυλο, εαν εκεινος τραυματισει "σοβαρα" ή "θανασιμα" τον εισβολεα...

dkoriss

Well-Known Member
14 Μαϊου 2009
434
115
Αυτό, ξαναπέστο:)! Πάντα πρέπει να μας καθοδηγεί η θετική σκέψη.

Ευχαριστώ για την ολοκληρωμένη απάντησή σου. Ξεκαθαρίζει ερωτήματα από αρκετές πλευρές.
να εισαι καλα Γιαννη.
Συνεχεια πρεπει να βαζει τετοια ερωτηματα αυτος που σκεφτεται να παρει τετοια σκυλια, αλλιως ουτε την σκεψη ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ.

dkoriss

Well-Known Member
14 Μαϊου 2009
434
115
@dkoriss
Δέχομαι και σέβομαι τη λογική σου όσον αφορά το δικό σου σκύλο. Πρόκειται για μία πολύ ιδιαίτερη φυλή, ανθρωποκεντρική και που δύσκολα θα βρεθεί τυχαία στα χέρια μη ενημερωμένου και άπειρου ιδιοκτήτη. Επίσης οι συνθήκες που δημιούργησες για το σκύλο σου δεν συναντώνται καθημερινά.
Δεν μπορώ όμως παρά να διαφωνήσω με την αρχική σου τοποθέτηση, μιας και μέχρι τότε η κουβέντα αφορούσε καυκασιανό "άγνωστης" προέλευσης, τη στιγμή που βλέπω καθημερινά σχεδόν ορεινούς ποιμενικούς (ελληνικούς, καυκάσιους μέχρι και akhbash) με ιδιοκτήτες που αγνοούν τι σκυλί έχουν και ακόμη περισσότερο τι σκυλί θέλουν.
Θα πρότεινα επίσης η κουβέντα περί boerboel να μεταφερθεί απο κάποιον mod σε νέο τόπικ ώστε να μη βγαίνουν λάθος συμπεράσματα από όσους δεν διαβάζουν προσεκτικά το όλο θέμα.
Αν εδωσα λαθος εντυπωση, ζηταω συγγνωμη.
Ισως επειδη πολυ αργοτερα αρχισα να γραφω απο την υποβολη του θεματος (συγκεκριμμενα 2 μερες πριν) μηπως αναφερεσαι σε αλλο ποστ.
Παντως αυτο που εννοω εγω ειναι οτι το Καυκασιανο (αυτο που προερχεται απο τις καταλληλες γραμμες) κανει φυλακα 1ης τεξεως.
Ποιες συνθηκες προυποθετει η αποκτηση του?
Παρα πολλες και πολυ ιδιαιτερες (απο ψυχογραφικα χαρακτηριστικα αφεντικου εως εκτεταμμενη προβλεψη εγκαταστασης στο σπιτι)
Ποσοι "δικαιουνται" να το εχουν?
Πολυ λιγοι εως ελαχιστοι λαμβανομενου υποψη την αγνοια για το τι πραγματικα ειναι η φυλη, πριν την αποκτηση του εντυπωσιακου φιλου που..δαγκωνει, και τι αυτο συνεπαγεται.
Συμωνουμε απολυτα σε αυτα.
Οπως και για τα ακμπας και τα καραμπας και τα κανγκαλ (αν τελικα δεν ειναι υποτυποι της ιδιας ουσιαστικα φυλης, υπαρχουν και ανθρωποι που το βλεπουν ετσι, δεν ξερω ποιος εχει δικιο) που ...εχουν δωσει και απογονους με ...μολοσσους της Ηπειρου.
Σιγουρα καταλαβαινεις τι θελω να πω.
Σε ολα αυτα εχεις δικιο, οπως και για το boerboel, ξεφυγε καπως το θεμα οσο αφορα τη φυλη μετα απο απαντησεις με τις οποιες προσπαθησα να καλυψω οσο το δυνατο περισσοτερους φιλους.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
dkoriss, είσαι χειμαρρώδης:)

Στο concept έχεις πολλά δίκιια, αλλά μη γενικεύουμε και τόσο. Να δώσω κάποιες διευκρινήσεις, για να ευθυμήσουμε και λίγο:
α) 6-7 πρόβατα (μόνο) είχε πληρώσει ο άνθρωπος, παρότι ο βοσκός ευχόταν να ήταν περισσότερα;)
Δεν ξέφευγαν κάθε μέρα, αλλά σε διάφορες φάσεις (θα συμφωνήσω, εγκληματικής) αμέλειας για επισκευή του φράχτη κλπ.
β) Εχει άδεια για το ...σιδερικό.
γ) Τα ποιμενικά (στα νιάτα τους) έριξαν κάτω και δάγκωσαν τον εισβολέα, σε κάθε περίπτωση. Ξεσήκωσαν ταυτόχρονα όλο τον κόσμο και ξύπνησε η οικογένεια. Δεν ήταν σκυλιά προειδοποίησης.
δ) Στο τελευταίο περιστατικό, το rottweiler ήταν τόσο μικρό, που απλά προειδοποίησε και κατευθύνθηκε προς το σημείο, αλλά δε θα μπορούσε να κάνει τίποτα πιό αποτελεσματικό.
ε) Σίγουρα είχε ένα πρόβλημα, αλλά και τώρα έχει μόνο ένα, μιάς και τα 2 ποιμενικά δεν μπορούν πιά να τρέξουν. Εχουν συνταξιοδοτηθεί και μόνο δέχονται τις περιποιήσεις της οικογένειας. Τώρα, αν έλυσε το πρόβλημά του, δεν το ξέρω. Αν εκπαιδεύει το σκύλο του ΣΩΣΤΑ, ίσως ναι.
στ) Σε σχέση με την ερώτηση αν τα ποιμενικά σκότωναν κάποιον άνθρωπο, έχεις απόλυτο δίκιο! Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που συνέχισα την κουβέντα χτες το βράδυ, με τους προβληματισμούς μου.:)
ζ) Ναι, είναι μεγάλος άνθρωπος, εκτιμώ ότι το χέρι του (αν και ηλικιωμένο) πρέπει είναι σχετικά σταθερό και, φαντάζομαι ότι δεν χρησιμοποιεί τα "εργαλεία" αυτά καθημερινά. Επίσης, φαντάζομαι ότι ο "μέσος" μπουκαδόρος, με ένα παρόμοιο σκύλο απέναντί του (ή επάνω του) και με ένα όπλο απλά να τον σημαδεύει, δεν θα καθήσει να μάθει "τι θα γίνει αν δεν το βάλω στα πόδια, αλλα τους την πέσω".:cool:

dkoriss

Well-Known Member
14 Μαϊου 2009
434
115
Εγω μετα τα σημερινα μηνυματα του φιλου dkoriss καλυφθηκα.
Θαυμαζω τον σκυλο του αλλά δεν θελω ουτε χρειαζομαι τετοιον σκυλο.

Για τις δικες μου αναγκες καλα εκανα οσα εκανα. Εκανα και το τεστ της αληθειας χθες (δεν θα το μοιραστω όμως). Όχι, η δικια μου τελικα δεν εχει γινει λουλού. Απλά με τον καιρο ελεγχεται ολο και περισσοτερο και με μεγαλυτερη ασφαλεια. Σεβεται και περιμενει το συνθημα.

Δεν ηταν λαθος που εδωσα πολύ βαρος στην κοινωνικοποιηση και στην μεγαλη και καθημερινη επαφη με κοσμο. Πρεπει να προσπαθησω κι άλλο όμως. Η δουλειά δεν σταματαει ποτέ.

Long live dogforum!!
Γεια σου harry,
Φυσικα και αυτες οι φυλες ειναι πολυ ιδιαιτερες, φυσικα και συνεπαγονται πολλα πραγματα και τεραστια υπευθυνοτητα.
Φυσικα και αν βρεις το καταλληλο, γερμανικο, βελγικο, ολανδικο κτλ ποιμενικο ειναι και φυλακες με ενστικτο και πιο ελεγξιμο και εργαλειο δουλειας.
Αυτο που με στεναχωρει ειναι οτι σημερα το βρισκεις δυσκολα σε σχεση με το αμεσο αν θες παρελθον, που εγω θυμαμαι, και γιαυτο ευθυνονται ανθρωποι και οχι ζωα.
Ειχα και εγω γερμανικα ποιμενικα. Μονο ενα εκτος απο παρεα και συντραφια υπεροχη ...δουλεψε κιολας.
Αυτο ομως ηταν καποτε και θα επρεπε και σημερα να ειναι ο μεσος ορος.
Απο τα λιγα που εχεις πει καταλαβαινω οτι η Ηρα σου ειναι οπως ηταν η δικα μου γερμανιδα (και μαλιστα απο εκει ειχε ερθει κατευθειαν και χωρις χαρτια μαλιστα απο αγροκτημα με προβατα, γιατι αυτο μονο δουλεψε harry? δεν ειναι κριμα κι αδικο για μια τοσο υπεροχη φυλη?)

Να την χαιρεσαι και να θεωρεις τον εαυτο σου τυχερο που εχεις αυτο το σκυλι.

Οντως οι υπερβολες του δικου μου τον κανουν δυσχρηστο (αν μπορω να το πω ετσι) αλλα και συγχρωνως πολυ αποτελεσματικο, ΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΑΛΛΙΩΣ ΞΕΧΝΑ ΤΟ.
Αν ομως κατωρθωσω να ανεβασω φωτογραφιες του μαζι με τα παιδια οταν κοιμουνται κι αυτος τα εχει κατω απο τα ποδια του (πιστεψε το παντα αυτο κανει οταν τον βαλουμε μεσα νυχτα) και το ενα ματι του ειναι παντα ανοιχτο, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΜΠΑΘΗΣΕΙΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.
ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ (ΑΓΑΠΗΣΙΑΡΙΚΑ ΚΙ ΟΧΙ ΑΓΡΙΑ) ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΛΑΤΡΕΥΟΥΜΕ (4 ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ 5, ΑΛΛΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ) ΚΑΙ ΞΕΧΝΑΩ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΔΕΙ, ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΙΣΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ.

Last edited:

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ (ΑΓΑΠΗΣΙΑΡΙΚΑ ΚΙ ΟΧΙ ΑΓΡΙΑ) ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΛΑΤΡΕΥΟΥΜΕ (4 ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ 5, ΑΛΛΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ) ΚΑΙ ΞΕΧΝΑΩ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΔΕΙ, ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΙΣΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ.
Και εμένα με βρίσκει υποστηρικτή, απλά αρκετά ...προβληματισμένο.
Σαφώς και οι προβληματισμοί αυτοί οφείλονται κυρίως στο ψάξιμο του δικού μας εαυτού και, δευτερευόντως στη φυλή και τον χαρακτήρα του πιστού μας φίλου.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
ο σκύλος φύλακας προειδοποιεί-δεν δαγκώνει κατευθείαν

κι αυτό λόγο πολιτισμού και κοινωνικής ζωής

παλιά πολύ και ακόμα παλιότερα και την γυναίκα που σου άρεσε της τράβαγες μία με το ρόπαλο στο κεφάλι και την πήγαινες στην σπηλιά,σιγά σιγά σε αγάπαγε τελικά
τώρα όμως την πάς καμια βόλτα-λές κανα αστείο-κερνας τίποτα και αν την μπάσεις σπίτι βλέπεις τι γίνεται

δεν λέω ότι παλιά δεν ήταν καλυτερα...απλά δεν είναι έτσι πιά...
ακινητοποιεί τον παρείσακτο με απειλή-και αν δεν ακινητοποιείται τότε τον ψιλοδαγκώνει
δεν τον αποτελειώνει κατευθείαν...άλλωστε και ο νόμος είναι πολύ αυστηρός για αυτά τα πράγματα και κρίμα το σκυλάκι δηλαδή-
εμ να σε σώσει-εμ να στο θανατίσουν

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
dkoriss ο σκυλος που περιγραφεις θα μου επιτρεψεις να πω οτι απεχει απο το προτυπο της φυλης του.
Ναι ειναι δυνατο σκυλι ,ναι ειναι πολυ καλος φυλακας,ναι λατρευει και μαχεται μεχρι θανατου για την οικογενεια του αλλα μεχρι εκει.
Αλλωστε πολλες φυλες λειτουργουν με αυτον τον τροπο.
Το να κοπανιεται επειδη ο γειτονας παει σπιτι του,να αγριευει οταν ερχεται ο αδελφος σου,το να τρωει τα σιδερα γιατι η νυφη σου αγκαλιασε το παιδι δεν ακουγεται σαν σκυλος φυλακας αλλα σαν σκυλος που θελει να σκοτωσει οτι κινειται.
Ταπεινη μου γνωμη ειναι οτι αυτον τον σκυλο η εσυ τον δημιουργησες η φταιει η εκτροφη του.

dkoriss

Well-Known Member
14 Μαϊου 2009
434
115
Dkoris υποθετικα ο σκυλος σου επιτιθεται σε καποιον εισβολεα στην αυλη του σπιτιου σου... Εισαι 100% σιγουρος οτι μπορεις να τον ελεγξεις? Ειναι εκπαιδευμενος να αφηνει το "θηραμα" με μια σου λεξη?
Μιλησες για παραβιαση χωρου... γνωριζεις φανταζομαι τις συνεπειες για εσενα, την οικογενεια σου και το σκυλο, εαν εκεινος τραυματισει "σοβαρα" ή "θανασιμα" τον εισβολεα...
Γεια σου ΑMALIAZ,

Καταρχας ποιος σου ειπε οτι θελω εγω να ελεγξω εγω το σκυλο μου, οταν επιτεθει σε αυτον ΜΟΝΟ, ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΧΩ ΔΩΣΕΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣΒΑΣΗ?
Ακομα δεν καταλαβες, οτι αυτη ειναι η δουλεια του και αυτο θελω να κανει?????
Μην παιζεις με ορους σνουτζχουντ ΕΔΩ.
ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ και σιγουρα οχι σπορ και παιχνιδια.
Ο ΣΚΥΛΟΣ βασιζεται ΚΥΡΙΩΣ στο ενστικτο του...
(που λεει μισω τον εισβολεα και δαγκωνω και ΟΧΙ ΠΑΙΖΩ ΤΙΣ ΠΙΣΤΙΚΟΥΛΙΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ...ΜΑΝΙΚΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΛΛΥΤΕΡΟ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ, ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΩ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΚΟΣ, υπαρχουν και σκυλια που και θα παιξουν ετσι και θα φυλαξουν αλλα ξερεις κατι απο την αρχη ο σοβαρος επαγγελαματιας θα σου πει οτι χρειαζεται ΕΝΣΤΙΚΤΟ για αυτο, χωρις ενστικτο δεν γινεται με ΤΙΠΟΤΑ, τιποτε περισσοτερο απο προσωμειωση τουλαχιστο),
...και την τρομερη του αμυνα, και πολυ λιγοτερο σε prey drive η play drive οπως θελεις πεστο.
Ποιος σου ειπε οτι θελω να αφηνει με μια μου λεξη.
ΞΕΚΟΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΑ.
Θα δακγωσει (οπως και το καυκασιανο) πολλες φορες και γρηγορα οσο ο αντιπαλος αντιστεκεται, ΚΟΙΝΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΓΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ.
Αν καμφθει η αντισταση του αντιπαλου δεν ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΟΥΡΑΖΕΤΑΙ, ουτε πλεον τον θεωρει απειλη, οσο μενει ακινητος, και δεν χρειαζεται να τον σκοτωσει για αυτο.
ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ,
ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΨΕΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΖΩΟ ΣΤΗ ΦΥΣΗ,
ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΖΩΟ ΣΤΗ ΦΥΣΗ.
ΑΛΛΑ ΑΝ ΧΡΕΙΣΘΕΙ ΝΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ.
ΕΣΥ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΣ ΝΑ ΠΑΛΕΥΕΙΣ ΜΕ ΕΝΑ ΣΚΥΛΙ 68 ΚΙΛΑ ΠΟΥ ΣΕ ΔΑΓΚΩΝΕΙ ΜΕ ΛΥΣΣΑ?
ΑΝ ΝΑΙ ΤΟΤΕ ΜΙΛΑΜΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΙΚΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ.
ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΟΗΘΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΣΟΥ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ...ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΜΙΑ ΣΟΥ ΛΕΞΗ, ΜΙΛΑΜΕ ΟΤΙ ΚΡΙΝΕΤΑΙ Η ΒΙΩΣΗΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΟΥ.
Μπες και σε κανενα site και μιλα με ανθρωπους που ειχαν τετοια σκυλια να δεις τι θα σου πουν απο εμπειρεια κι οχι θεωρητικα.
Δες ενα τετοιο σκυλι ζωντανο μπροστα σου πρωτα.
Η ιδια η φυση τα εχει προικησει να κανουν αυτο που πρεπει με τον καλλυτερο τροπο.
ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΙ ΕΠΑΘΕ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΑΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟ ΣΚΥΛΟ ΦΥΛΑΚΑ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΛΕΞΗ?
Αν δεν το ειδες στο utube μπες και δες το.
Δεν κατηγορω τιποτε και κανενα, αλλα περιπτωσεις και εξαιρεσεις ξερεις, υπαρχουν ΠΑΝΤΟΥ.
Τα εκπαιδευμενα σε σωστα χερια και με σωστο τροπο σκυλια φυλακες να το ξαναπω, ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΛΥΤΕΡΑ.
Αλλα και αυτα που λεω εγω κανουν δουλεια σιγουρα.

Φιλε μου, πραγματικα, ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΩ.
ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ.....(σε εκθετικη μορφη στο απειρο) ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΕΦΤΩ ΟΤΑΝ Ο ΕΙΣΒΟΛΕΑΣ ΕΙΝΑΙ ...ΤΕΤΟΙΟΣ ΠΟΥ ΑΓΝΟΗΣΕ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ (ΨΙΛΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ), ΤΟ ΑΓΡΙΟ ΓΑΥΓΙΣΜΑ, ΤΟ ΓΡΥΛΛΙΣΜΑ ΤΟΥ ΛΙΟΝΤΑΡΙΟΥ, ΤΟ ΒΡΟΝΤΗΓΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ, ΤΑ ΓΥΜΝΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ, ΤΑ 68 ΤΟΥ ΚΙΛΑ...., !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(ΧΟΝΤΡΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ), ..................ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΠΗΚΕ
Ε, ΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΙΣ ΣΤΟ ΑΠΕΙΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΕΦΤΩ ΕΙΝΑΙ, ........................ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.
ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΟΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΣΥΓΧΩΡΗΣΕ ΜΕ ΚΑΙ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ (ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΜΕ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΣΕ ΦΙΛΙΚΟ ΤΟΝΟ)
ΠΑΣ ΚΑΛΑ????????????????????????????????????????????????????????????????????
ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΔΑΓΚΩΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΜΟΥ.
Επι του πραγματικου ποσες περπτωσεις ξερεις (και νομιζω οτι σιγουρα θα ειχε παρει σημοσιοτητα) που σκυλος φυλακας σκοτωσε τον εισβολεα ενω αυτος τραυματισμενος δεν αντιστεκοταν και ποσοι ιδιοκτητες πηγαν φυλακη για αυτο το λογο?????????????
Δεν νομιζω οτι ειναι αυτα, τα πραγματικα περιστατικα.
ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 4 ΠΕΡΙΠΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ.
Οποιος φιλος το θυμαται παρακαλω να το βεβαιωσει.
ΣΤΗΝ ΚΥΨΕΛΗ ΚΟΠΕΛΙΤΣΑ 25 ΧΡΟΝΩΝ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΥ ΕΛΛΕΙΠΑΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ, ΒΡΕΘΗΚΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗ ΜΕ ΤΟ ΕΝΟΧΑ ΥΨΩΜΕΝΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΤΟ ΦΟΝΙΚΟ ΜΑΧΑΙΡΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΨΑΞΕΙ
(Η ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΤΣΙ ΣΗΜΕΡΑ? ΘΑ ΕΚΤΙΜΟΥΣΑ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΔΩ),
Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΜΑΡΚΑΡΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΔΕΙΟ ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΗΡΘΕ ΑΛΛΙΩΣ!!!!!!!!!
ΤΟ ΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΟ ΡΟΤΒΑΙΛΕΡ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΑΖΙ ΤΗΣ Η ΚΟΠΕΛΛΑ ΚΑΙ ΚΟΙΜΟΤΑΝ ΣΤΟ ΔΙΠΛΑΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΟ ΕΙΔΕ ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ.
ΠΑΡΟΤΙ Ο ΚΑΚΟΠΟΙΟΣ ΜΑΓΚΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΛΛΑΞΕ ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΑΙ ΕΔΩΣΕ ...13 ΜΑΧΑΙΡΙΕΣ!!!!!!!!!!!!! ΣΤΟ ΡΟΤΤΥ, ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΕΚΟΨΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΑΓΚΩΝΑ, ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΦΟΥ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟΝ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΣΤΟ ΑΣΚΛΗΠΟΙΕΙΟ ΝΟΜΙΖΩ, ΕΠΕΙΧΗΡΗΣΑΝ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ.
ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΕΖΗΣΕ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ ΤΟΥ ΜΑΓΚΑ (ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΟ ΡΟΤΤΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ, ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΟΜΟΥΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΗΡΩΑ ΝΑ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ)

ΕΣΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΙ ΛΕΣ ΟΤΙ Η ΚΟΠΕΛΙΤΣΑ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΕΦΙΑΛΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ, ΥΠΟΛΟΓΙΖΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ, ΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ?????
Η ΣΚΕΦΤΟΤΑΝ, ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΞΑΝΑΔΕΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΘΑ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΤΑ ΡΑΔΙΚΙΑ ...ΑΝΑΠΟΔΑ????????????????????????????????????????????
ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΟΥ
ΓΙΑ ΜΕΝΑ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΑΘΕΙ ΤΙΠΟΤΕ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ Η ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ, ...ΔΕΝ ΞΕΡΩ........,
ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΔΑΓΚΩΝΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΜΟΥ, ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΩ ΣΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ, ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΟ ΔΙΑΛΟΓΟ, ...ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΤΙ 5 ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΕΝΑ ΖΕΣΤΟ ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΣΑΙ.
ΟΧΙ ΕΓΩ.
ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΗΡΧΕ, ΟΧΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ, ΑΛΛΑ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕ ΕΒΑΖΑΝ ΙΣΟΒΙΑ ΜΕΣΑ, ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙ ΚΑΤΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ, ΠΑΛΙ, ...ΤΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΚΑΝΑ.
ΧΩΡΙΣ ΕΝΔΟΙΑΣΜΟΥΣ.

Επι του πραγματικου ομως, ΚΑΜΜΙΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ.

Στο λεω εγγυημενα οπως ακριβως σου λεει η διαφημιση του ουισκυ ...απολαυστε υπευθυνα (για να κανουμε και χιουμορ).

dkoriss

Well-Known Member
14 Μαϊου 2009
434
115
dkoriss, είσαι χειμαρρώδης:)

Στο concept έχεις πολλά δίκιια, αλλά μη γενικεύουμε και τόσο. Να δώσω κάποιες διευκρινήσεις, για να ευθυμήσουμε και λίγο:
α) 6-7 πρόβατα (μόνο) είχε πληρώσει ο άνθρωπος, παρότι ο βοσκός ευχόταν να ήταν περισσότερα;)
Δεν ξέφευγαν κάθε μέρα, αλλά σε διάφορες φάσεις (θα συμφωνήσω, εγκληματικής) αμέλειας για επισκευή του φράχτη κλπ.
β) Εχει άδεια για το ...σιδερικό.
γ) Τα ποιμενικά (στα νιάτα τους) έριξαν κάτω και δάγκωσαν τον εισβολέα, σε κάθε περίπτωση. Ξεσήκωσαν ταυτόχρονα όλο τον κόσμο και ξύπνησε η οικογένεια. Δεν ήταν σκυλιά προειδοποίησης.
δ) Στο τελευταίο περιστατικό, το rottweiler ήταν τόσο μικρό, που απλά προειδοποίησε και κατευθύνθηκε προς το σημείο, αλλά δε θα μπορούσε να κάνει τίποτα πιό αποτελεσματικό.
ε) Σίγουρα είχε ένα πρόβλημα, αλλά και τώρα έχει μόνο ένα, μιάς και τα 2 ποιμενικά δεν μπορούν πιά να τρέξουν. Εχουν συνταξιοδοτηθεί και μόνο δέχονται τις περιποιήσεις της οικογένειας. Τώρα, αν έλυσε το πρόβλημά του, δεν το ξέρω. Αν εκπαιδεύει το σκύλο του ΣΩΣΤΑ, ίσως ναι.
στ) Σε σχέση με την ερώτηση αν τα ποιμενικά σκότωναν κάποιον άνθρωπο, έχεις απόλυτο δίκιο! Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που συνέχισα την κουβέντα χτες το βράδυ, με τους προβληματισμούς μου.:)
ζ) Ναι, είναι μεγάλος άνθρωπος, εκτιμώ ότι το χέρι του (αν και ηλικιωμένο) πρέπει είναι σχετικά σταθερό και, φαντάζομαι ότι δεν χρησιμοποιεί τα "εργαλεία" αυτά καθημερινά. Επίσης, φαντάζομαι ότι ο "μέσος" μπουκαδόρος, με ένα παρόμοιο σκύλο απέναντί του (ή επάνω του) και με ένα όπλο απλά να τον σημαδεύει, δεν θα καθήσει να μάθει "τι θα γίνει αν δεν το βάλω στα πόδια, αλλα τους την πέσω".:cool:
κατω απο αυτο το πρισμα αλλαζουν πολλα πραγματα και εχουμε τελειως διαφορετικα δεδομενα που ηδη νομιζω τα καλυψεαμε απο τα προηγουμενα ποστ, παντως η ανευθυνοτητα του πηδηματος της μαντρας δεν αναιρειται, πως θα μπορουσε αλλωστε.

dkoriss

Well-Known Member
14 Μαϊου 2009
434
115
Και εμένα με βρίσκει υποστηρικτή, απλά αρκετά ...προβληματισμένο.
Σαφώς και οι προβληματισμοί αυτοί οφείλονται κυρίως στο ψάξιμο του δικού μας εαυτού και, δευτερευόντως στη φυλή και τον χαρακτήρα του πιστού μας φίλου.
Εχεις πραγματικα δικιο.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Ισοβια δε θα βαλουν κανεναν μεσα... το σκυλο σου θα τον χασεις ομως ... επισης τα παιδια σου θα μεγαλωσουν βιωνοντας οτι το κατοικιδιο που τοσο αγαπουν ( δεν ειναι εργαλειο για τα μικρα παιδια...) πεθανε με μια ενεση επειδη σκοτωσε εναν ανθρωπο ( ο οποιος μπορει να μπηκε για να σκοτωσει ή απλα ηταν πολυ αφελης)! Αν για σενα δεν ειναι συνεπεια στον ψυχισμο των παιδων σου αυτο... δεν ξερω τι αλλο να σου πω...

Οσον αφορα για το αν ο κλεφτης αφου εχει δεχτει επιθεση απο το αγριεμενο σκυλο των 70 κιλων θα παραμεινει ακινητος... αυτο δεν καταλαβαινω πως το λες με σιγουρια... εγω σου λεω οτι θα προσπαθησει να τον σκοτωσει και εκεινος... απλα σκεψου οτι εκεινη τη στιγμη παλευει για τη ζωη του κατω απο συνθηκες που δε θα του επιτρεψουν να χρησιμοποιησει τη λογικη του..

Οσον αφορα στα εκπαιδευμενα σκυλια για φυλαξη... δεν ειναι αθλητισμος αυτο... εκπαιδευονται με σκοπο να αντιδρασουν σε πραγματικες συνθηκες.. ειναι πολυ σημαντικο να εχεις ενα ελεγχομενο σκυλο... Ας μην ταυτιζουμε τον σκυλο-αθλητισμο με τα καθηκοντα φυλαξης.

Τα ατυχηματα ειναι πολλα και συχνα... Ακομα και εσεις κατω απο τις ιδιαζουσες συνθηκες που ομως μερικες φορες δημιουργει η ζωη θα μπορουσατε να γινετε ενα "εν δυναμη" θυμα για το σκυλο σας.. Θα μου απαντησεις δεν πιστευεις στην τυχη.. τα εχεις ολα "τακτοποιημενα" ωστε να εκμηδενησεις την πιθανοτητα να συμβει.. αλλα??

Τελος θα συμφωνησω απολυτα με τη yasemin (Σισυ) οταν ανεφερε οτι ενα σκυλι που λυσσαει και δαγκωνει τα καγκελα του κλουβιου του ενω βλεπει τη νονα να αγκαλιαζει την βαπτιστηρα της ή το φιλο να χαιρεταει εσενα.. δεν ειναι φυλακας... αφου βλεπει τα παντα σαν απειλη... δεν εχει την ικανοτητα να διακρινει την απειλη... και στο λεει καποια η οποια εχει σκυλια φυλης με πολυ δυνατο ενστικτο φυλαξης...

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
ειμαι βλάκας :mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:

παρόλα αυτα βεβαια το οτι καποιος εχει μια φυλη δεν σημαινει και οτι ( απαραιτητα ) την σεβετε

κυνηγοσκυλα - σαλονοσκυλα

κανίς - ταρατσοσκυλα

σκυλοι φύλαξης - ζουζουνιάριδες

το αποδεικνυουν καθημερινως

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Δε θα διαφωνισω σε αυτο ΜΑΚΗ... αλλα ειναι ενα θεμα οχι τοσο απλο οσο παρουσιαζεται.... και θα βγουμε off.
Παρολαυτα τα ενστικτα υπαρχουν... αρκει καποιος να εχει την ικανοτητα να το διακρινει και να το σεβεται ...

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Φιλε Dkoris, χωρις παρεξηγηση, γιατι δεν γνωριζομαστε, μου δινεις την εντυπωση οτι εισαι τρομοκρατημενος απεναντι στην κοινωνια που ζεις (ή ζουμε καλυτερα). Για να φτασεις να εχεις ενα σκυλο, που θα το χαρακτηριζα αγριο ζωο με βαση τις περιγραφες σου, και ετοιμο να φαει και να καταστρεψει οποιον μπει στο σπιτι σου και οχι να τον αποτρεψει, βγαζω αυτο το συμπερασμα. Σου εχει συμβει κατι στο παρελθον και εχεις πραξει ετσι? Γιατι σιγουρα εισαι μια ιδιαζουσα περιπτωση ιδιοκτητη σκυλου, χωρις να εννοω οτι κακως εισαι ετσι.

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
τα ενστικτα υπάρχουν οσο εμεις τα αφήνουμε να υπάρχουν ομως και αυτο δεν πρεπει να το ξεχναμε ποτε

η yasemin ( χωρις να εχω κατι προσωπικο μαζι της ) παλαιοτερα εψαχνε κοσμο αγνωστο που να δεχετε το kangal της , να μην φοβατε τον ογκο του και να παιζουν μαζι του το χαιδευουν κλπ κλπ κλπ

εγω προσωπικα προτιμω τους Ε.Π. που κατεβαινουν σε μια εκθεση να ειναι δεμενοι με μιση ιντσα αλυσιδα , να μην πλησιαζοντε ( δεν θα ξεχασω ποτε αντιδραση γνωστου ελληνα κριτη σε γαβ Ε.Π. που πηγε να δει ορχεις σε σκυλο που τον κραταγαν ΤΡΕΙΣ ) παρα να ειναι ζουζουνιάριδες

αρκει την επομενη της εκθεσης να ειναι εκει που ηταν πριν και δεν ενοχλουσαν - αποτελουσαν κινδυνο για κανεναν

αν καποιος λοιπον επιθυμει εναν τετοιν σκυλο σε ημιαστικο περιβαλλον , ΕΙΝΑΙ συνηδιτοποιημενος του τι εχει και εχει κανει τα παντα για να προφυλάξει τριτους απο τον σκυλο τοτε μπραβο του

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
ΜΑΚΗΣ το θεμα μου ηταν να βγαλω το σκυλο εξω απο τον χωρο του και οχι να ζουζουνιζεται με τον καθενα.
Αν θεωρεις οτι τον εχω χαλασει γιατι δεν τρωει την μανα μου καθε φορα που ερχεται σπιτι η εναν ανθρωπο τον οποιο εγω καλοσωριζω,δικο σου θεμα.