Boerboel - Σωστή προφορά

Status
Κλειδωμένο θέμα

dkoriss

Well-Known Member
14 Μαϊου 2009
434
115
Δεν μου υποβαλλουν(επιβαλλουν) ΤΙΠΟΤΑ ουτε σε εμενα ουτε σε ΚΑΝΕΝΑ. Δεν σκεφτηκες οτι για αυτο ακριβως το λογο υπαρχουν. Δεν μπαινω σε καμμια απολυτως αναλυση, το βλεπω γραμμενο και αυθορμητα διαβαζω ροτβαιλερ οπως ο καθε ανθρωπος, ουτε αι σκεφτομαι ουτε ει. Το ιδιο γινεται και με το boerboel. Δεν τιθεται θεμα σεβασμου αλλα τι πραγματικα χρησιμοποιειται.
PROMITHEAS
Και πως χωρίς γνώση Γερμανικής ΕΣΕΙΣ γνωρίζετε πως η ύπαρξη "ei" δεν προφέρεται "έι" (που θα ήταν κατά τα άλλα φυσιολογικό) αλλά "άι"?

DKORISS
Πολυ απλα γιατι ετσι το λενε ΔΙΕΘΝΩΣ, οπως ακριβως συμβαινει με το boerboel, αυτο δεν ειναι αρκετα λογικο?

Μιλάω τουλάχιστον τις τέσσερεις που ανέφερα. Δεν σου έγραψα πως γραφεται στην Ιταλική για παράδειγμα διότι δεν θα μπορούσα!

DKORISS
Αυτο ακριβως σου ειπα και εγω επειδη δεν θα μπορουσες να ξερεις ολες τις γλωσσες, δεν θα ψαχνεις καθε φορα σε λεξικα για να αποδωσεις τον ορο στη συγκεκριμμενη γλωσσα αλλα, χρησιμοποιεις τον κοινα αποδεκτο ΔΙΕΘΝΗ ορο.

ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΙΝΕΖΟ ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΙΣ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΟΙΜΕΝΙΚΟ????? και στον Γιαπωνεζο? και στον Ινδο, και στον Κορεατη, και στον Αιγυπτιο, και στον Παλαιστινιο και σε τοσους αλλους που ξερουν μονο αγγλικα δευτερη γλωσσα.??????????????????????????????????
Αν δεν απαντησεις αμεσα θα υποψιαστω οτι ψαχνεις τα λεξικα (στον πληθυντικο)
Δεν ειναι λογικα πραγματα αυτα.
Και εστω οτι το εκανες εσυ με μια φυλη, σημαινει οτι θα κανεις και με ολες και αντε και εγινε και αυτο, μονο ΕΣΥ το κανεις κανενας αλλος!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ρωτα θα με θυμηθεις.
Ολοι οι υπολοιποι λενε german shepherd σε ΟΛΟ τον κοσμο μεταξυ τους (η συντομογραφια του ιδιου GSD), μπες σε οποιο site θελεις, ρωτα οποιον ανθρωπο θελεις, δεν παιζει τιποτα αλλo φιλε μου.
Σκεψου να θες να πεις κατι με αυτο τον τροπο σε ενα site που μπαινουν διαφροροι λαοι. Ο ΧΡΙΣΤΟΣ και η ΠΑΝΑΓΙΑ μαζι θα σου βγουν.
Το θεμα δεν ειναι αν εσυ παρεξηγηθεις η οχι με το greek hound και αν γελασεις η οχι με το Hellinikos, αλλα τι γινεται στην πραξη. Ετσι σου λεω και εγω τι γινεται στην πραξη με το boerboel (τοση ωρα). Παρεξηγεισαι η οχι, γελας η οχι, θιγεται το αισθημα σεβασμου που εχεις προς την χωρα καταγωγης η οχι, ενας ολοκληρος κοσμος ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ.
Αλλωστε σου αναγνωριζουμε και την επιλογη να το λες μπουρμπουλ που σου ταιριαζει καλλυτερα για φθογγολογικους η αλλους λογους που ολοι μας σεβομαστε απολυτα.
Σου δινουμε και την επιλογη να το λες και οπως θες. Δημοκρατια εχουμε.
ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΤΟ ΛΕΜΕ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΜΑΘΑΜΕ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΛΕΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΣΕ ΤΟΣΑ SITE, ...ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΤΕΤΟΙΟ ΣΚΥΛΟ.
Το μονο που μπορω να κανω αν αυτο σου προκαλει τοσο βαθια καταθλιψη ειναι να πω οτι σε συμπονω, αλλα και παλι δεν θα το αλλαξω, επλιζοντας να με συγχωρησεις.
Α και το caucasian και αυτο θα κρατησουμε ΟΛΟΙ οι υπολοιποι και οχι το KAVKAZSKAIΑ η το Kavkasiuri, συγγνωμη και για αυτο.
Ξερεις κατι? Δεν το εκαναν.
PROMITEHEAS
Αυτό που αδυνατείς να κατανοήσεις και που έχει γραφτεί στο παρόν τόσο από εμένα όσο και από άλλους είναι πως στις δύο φυλές που αναφέρεις - καθώς και σε αρκετές άλλες - χρησιμοποιείται από κάθε χώρα η μετάφραση της ονομασίας διότι αυτό είναι εφικτό! Σε άλλες δεν χρησιμοποιείται η μετάφραση, αλλά ο γηγενής όρος της φυλής (Rottweiler, Azwakh, Sloughi, Papillon, Pug, Bracco Italiano, Basset Hound, Sarplaninac, Dobermann κλπ.)! Το ερώτημά μας λοιπόν δεν αφορά στον Γερμανικό Ποιμενικό του οποίου το όνομα μεταφράζεται σε κάθε γλώσσα ξεχωριστά (έτσι αν μιλάς σε κάποιον κινέζικα θα του τον πεις στα κινέζικα) αλλά στις φυλές όπου αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Μπορείς να προφέρεις σωστά το Sloughi χωρίς να γνωρίζεις αραβικά ή το Rottweiler χωρίς να γνωρίζεις γερμανικά ή το Groenendael χωρίς να μιλάς φλαμανδικά ή το Mallinois χωρίς να μιλάς Γαλλικά (βελγική διάλεκτος). Δεν είναι αγγλικά ούτε αγγλόφωνα όλα αυτά!
Ο ισχυρισμός πως όλοι οι υπόλοιποι όταν μιλούν μεταξύ τους αποκαλούν τον Γερμανικό Ποιμενικό με τον όρο "German Shepherd Dοg" είναι δική σου λανθασμένη εκτίμηση η οποία απέχει χιλιόμετρα απ' την πραγματικότητα. Ρώτα έναν Σέρβο για το πως θα αποκαλέσει την φυλή όταν μιλάει με έναν Σέρβο, έναν Ιταλό με έναν Ιταλό, έναν Ρώσο με έναν Ρώσο... και ρώτα τους ίδιους για το πως αποκαλούν μεταξύ τους το Rottweiler ή το Groenendael.
___________________________________________________________________________________

DKORISS
Εχω απολυτα κατανοησει τι θελεις να μου πεις καθως και την εσφαλμενο της προσσεγγγισης σου κατα την γνωμη μου. Αυτο που εσυ δεν εχεις καταλλαβει ακομα (και παλι υποκειμενικα κατα την γνωμη μου) ειναι οτι αυτο το που ΔΙΕΘΝΩΣ, ειναι εφικτο οπως σωστα εθεσες την παρατηρηση, για το boerboel ειναι αυτο που σου ειπα.
Για ολες αυτες τις φυλες που αναφερεις στην παρενθεση καθως και για καθε φυλη, ΔΙΕΘΝΩΣ χρησιμοποιειται μια ορολογια ανεξαρτητα εαν ειναι μεταφραση η γηγενης ορος. Εγω σου λεω τοσο καιρο ποιος ειναι αυτος ο διεθνης ορος για το boerboel.
Φυσικα και μπορω να προφερω σωστα το Sloughi χωρις να γνωριζω αραβικα αφου ετσι το ακουω διεθνως και ακριβως αυτο σου λεω για το πως ακουω διεθνως το boerboel.
Οσο για το να ρωτησω ενα Σερβο.., συγκεκριμμενα θα σου πω οτι οταν γνωρισα την γυναικα μου (κατα το ημισυ) Σερβιδα και βγαλαμε για πρωτη φορα βολτα το γερμανικο ποινενικο που ειχα τοτε μου ειπε μολος με ειδε να ερχομαι με το σκυλι στο λουρι,
...so we got a german shepherd here (ελληνικα μιλησαμε μεταξυ μας αρκετα αργοτερα). Γιατι αραγε μου το ειπε ετσι? Ο θειος της οταν πηγαμε στη Σερβια, μη γνωριζοντας Αγγλικα (αλλα μονο ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ!!!!!!!!!!! σαν ξενη γλωσσα γιατι ειχε ζησει στην Γερμανια), με σπαστα σχεδον ανυπαρκτα Αγγλικα προσπαθησε να μου πει, me-you have german shepherd, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΛΑΒΑ ΚΑΛΑ ΗΤΑΝ ΤΟ GERMAN SHEPHERD, και ο ανθρωπος ειχε ζησει ....ΓΕΡΜΑΝΙΑ και δεν μιλαγε Αγγλικα. Ξαναρωταω γιατι αραγε?
Παροτι στην γλωσσα τους ηχει βουτσαρ (απο το βουκ=λυκος) το γερμανικο ποιμενικο εμενα ανθρωπος που δεν ηξερε Αγγλικα και ηξερε Γερμανικα μου το ειπε german shepherd!!!!!!!!!!!! Με αυτη την εννοια σου λεω πως λενε το boerboel οι ανθρωποι διεθνως μεταξυ τους.
Εγω τουλαχιστο απαντησα εξ εμπειριας τουλαχιστο στους Σερβους, ποσο λανθασμενη εκτιμηση φαινεται αυτη?? Μαλλον υποκειμενικη αποψη εξεφρασες και παλι, για μενα τουλαχιστο.
(ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ....)

Last edited:

dkoriss

Well-Known Member
14 Μαϊου 2009
434
115
(ΣΥΝΕΧΕΙΑ.....)
_______________________________________________________________________________________
Αρχικό μήνυμα απο dkoriss
ΕΞΑΛΛΟΥ ΑΝ ΗΤΑΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΓΓΛΟΦΩΝΩΝ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΗΧΗΤΙΚΑ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛ ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΛΛΑΖΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΣΕ BURBULL, ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΦΥΛΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ???? (οπως σωστα πηγες και εσυ και εψαξες στην αρχη)
PROMITHEAS
Σε ποιες φυλές έχει συμβεί να άλλάξει ο τρόπος γραφής για να διευκολύνει τους αγγλόφωνους?
________________________________________________________________________________________

DKORRIS
Μα ηδη σου εγραψα ενα παραδειγμα, για να απαντησω εκ των προτερων την απορια που φανταστηκα οτι θα σου δημιουργηθει, αλλα ισως δεν το προσεξες και μαλιστα στο συγκεκριμμενο Αγγλοφωνο site αυτο ακριβως εξηγουν γιατι αποδιδεται ετσι ο ορος προς διευκολινση της Αγγλοφωνης εκφορας. Το ξαναβαζω λοιπον:
... reson its called caucasian is because americans cant spell or say kavkaskaya ovcharka right (μεταφραση: ο λογος που αποκαλλειται caucasian ειανι γιατι οι αμερικανοι (αγγλοφωνοι) δεν μπορουν να συλλαβισουν η να πουν kavkaskaya ovcharka σωστα, ετσι λοιπον σου λεω και εγω για το πως ΠΡΟΦΕΡΟΥΝ το boerboel και οχι για το ΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ, και ολη τη λοιπη φιλολογια.

____________________________________________________________________________________________
PROMITHEAS
Θεωρώ πως το θέμα το κουράσαμε, άλλωστε απέδειξες πως δεν διαβάζεις τι σου γράφουν!
Το ότι με συμπονείς δείχνει το μεγαλείο που κρύβεται πίσω από την χρήση πρώτου πληθυντικού ("εμείς") για αποκλειστικά εξατομικευμένη χρήση που χρησιμοποιείς εσύ (κι όχι "εσείς" όπως γράφεις) για να περάσεις τις θέσεις σου! Το έκαναν και οι βασιλιάδες αυτό σε απεγνωσμένη προσπάθεια να αποδόσουν όγκο στον εαυτό τους και σημαντική βαρύτητα στα λεγόμενά τους!
Όσον αφορά στα κεφαλαία που χρησιμοποιείς και υποδειλώνουν φωνή, θα σου παραθέσω μια παλιά κινέζικη παροιμία:
"η δύναμη κρύβεται όχι στην ένταση της φωνής, αλλά στην επιλογή αυτών που λες!"
____________________________________________________________________________________________

DKORISS
Πραγμαιτκα μορει και να το κουρασαμε το θεμα (και προσωπικα δεν με ενοχλει καθολου πως θα το πει ο καθε ανθρωπος. Εγω και παλι τον ιδιο ΥΠΟΡΟΧΟ για τα κριτηρια μου σκυλο θα εχω)
Ομως θα ηθελα να διευκρινησω οτι ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗ οτι απεδειξα πως δεν διαβαζω τι μου γραφουν. Η δικη μου υποκειμενικη γνωμη ειναι οτι διαβαζω λεπτομερειακα τι μου γραφουν και εκει ακριβως απαντω, λεγοντας πως το βλεπω εγω. Κατω απο το ιδιο πρισμα (υποκειμενικα δηλ.) θα σου πω οτι εσυ αντιθετα απο ενα μεγαλο κειμενο διαλεγεις αυτο που μπορεις να παραφρασεις για να αποδειξεις πραγματα και να πεισεις, συμφωνα με αυτα που θελεις εσυ, αγνοωντας την εξελιξη της συζητησης και βαζοντας στεγανα και παροπιδες στις αποψεις σου. Ενω γνωριζεις τοσα πραγματα αδικεισαι εγκλωβιζοντας τα σε προσωπικες θεσεις προσπαθωντας να πεισεις, φυσικα αυτη η εντυπωση εχει δημιουργηθει σε εμενα και δεν απαιτω να εχω δικιο.
Το συμπονω που θεωρησα ευνοητο οτι θα το εκτιμησεις χαριτολογωντας, το εκτιμησες πολυ σοβαρα απο οτι βλεπω και ετσι αναγκαζομαι να το διευκρινησω πως το ειπα.
Η χρηση του "εμεις" ειναι αντικειμενικη γιατι θα επρεπε να υποψιασθεις οτι μιλω για το σπανιο για την Ελλαδα σκυλο που εχω με πολλους ανθρωπους στο εξωτερικο και φυσικα στα Αγγλικα. Εαν ηξερα οτι θα σε πειραζε η κουβεντα μας τοσο πολυ (και δεν βλεπω το γιατι απλως επειδη δεν συμφωνω μαζι σου? εγω με ειλικρινεια αναγνωρισα στον καθενα το δικαιωμα του να το λεει οπως θελει) σε σημειο που εμμεσα να υπονοεις οτι λεω ψεμματα για τους ανθρωπους που μιλαω, για το σπανιο θα ελεγα σκυλο που εχουμε δεν θα εκανα καν την κουβεντα μαζι σου. Ειχα την εντυπωση οτι εσυ ειδικα εβλεπες πιο πλατια τα πραγματα και απολαμβανες τις αντιπαραθεσεις με χιουμορ. Εκανα προφανως λαθος.
Γυρνα πισω στην ολη κουβεντα και δες οτι σχεδον σε καθε μου προταση λεω: αυτο νομιζω εγω..., ετσι το βλεπω..., η υποκειμενικη μου αποψη ειναι..., και τοσα αλλα, κοιτα και το απολυτο υφος που γραφεις εσυ ΚΑΙ ΕΛΑ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΘΕΣΕΙΣ. Αλλο το οτι δεν θα με ΑΝΑΓΚΑΣΕΙΣ να δω τα πραγματα οπως εσυ θελεις, αυτο ειναι περα απο σιγουρο. Εκτος και αν με πεισεις και αυτο δεν το εκανες. Απλως κατα την γνωμη μου κατεληξες να υπονοεις πραγματα που δεν ταιριαζουν καν στο προφιλ του χαρακτηρα σου, οπως εγω το ειχα τουλαχιστο αντιληφθει μεχρι τωρα.
Οσον αφορα τους ...ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ, βλεπω οτι εχεις μελετησει τις τακτικες τους και εισαι οικειος και προσφιλης με το θεμα, Εγω απο την αλλη το αγνοουσα πληρως. Αυτο για μενα δειχνει καποια πραγματα.
Τελος σχετικα με τα κεφαλαια να σου διευκρινησω οτι δεν ειμαι ανθρωπος που φωναζω εν γεννει, απλως ηθελα καποιο τροπο για να δηλωσω εμφαση μεσω του γραπτου λογου. Αλλιως το ειδες εσυ για αλλη μια φορα. Βλεποντας το λοιπον απο δην δικη σου πλευρα να υποθεσω οτι οταν εσυ χρησιμοποιησες και κεφαλαια και εντονα γραμματα, ....μου φωναζες. Δεν πειραζει, μπορει να ησουν θυμωμενος αν και δεν καταλαβαινω το γιατι. Την κινεζικη παροιμια την βρισκω πολυ σοφη και απο την μερια μου, ...προσπαθησα να επιλεξω, ...αυτα που ειπα, ΤΕΛΕΙΩΣ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ (τα κεφαλαια δεν υποδηλωνουν φωνη ουτε εδω, το διευκρινιζω)

dkoriss

Well-Known Member
14 Μαϊου 2009
434
115
τοσο μεγαλο θεμα 14 σελιδες για το πως προφερεται ελεος αμα εγω το λεω μπουρμπουλι δλδ τι πειραζει θα αλλαξει κατι για την φυλη
Γεια σου spyrou
Για μενα ειδικα δεν αλλαζει τιποτα απολυτως. Μου εγραψε και ο φιλος gsd εδω κουκλος το μπουρμουλι σου, να το χαιρεσαι..
Τον ευχαριστησα, το βρηκα πολυ χαριτωμμενο μεσα στην ολη "σοβαροτητα" που εχει αυτος ο σκυλος.

Last edited:

dkoriss

Well-Known Member
14 Μαϊου 2009
434
115
εμενα ο πατερας μου ειναι απο το αγρινιο η μανα μου απο τον πειραια εγω εχω καλες γνωσεις αγγλικων επιπεδου lower με ελαφρως αγγλοσαξονικη προφορα πως θα πρεπει να το λεω?? για να ξερω ρε παιδια μην χαλασω το εκτοπισμα
Οπως θες και οπως σε βολευει φιλε Spyrou απο δικης μου πλευρας, τουλαχιστο.
Οσο για το συγκεκριμμενο σκυλι νομιζω οτι το εκτοπισμα του ...κρινεται απο αλλα πραγματα και οχι απο μια λεξη. Εχω λογους να το πιστευω αυτο.

Last edited:

spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
858
6
Οπως θες και οπως σε βολευει φιλε Spyrou απο δικης μου πλευρας, τουλαχιστο.
Οσο για το συγκεκριμμενο σκυλι νομιζω οτι το εκτοπισμα του ...κρινεται απο αλλα πραγματα και οχι απο μια λεξη. Εχω λογους να το πιστευω αυτο.
μπραβο σου αλλα για ποιο λογο το συνεχιζεις αστους να το λενε οπως θελουν

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
μπραβο σου αλλα για ποιο λογο το συνεχιζεις αστους να το λενε οπως θελουν
Χμμμ, δεν ειναι ακριβως ετσι. Μιλαμε για το σκυλι ΤΟΥ, για το οποιο μαλιστα ειναι πολυ περηφανος, και οχι μια την προφορα του ονοματος μιας ασχετης φυλης, οπου το ενδιαφερον θα ηταν καθαρα φιλολογικο. Εδω ειναι και λιγο προσωπικο.

Δεν παρακολουθω ιδιαιτερα το θεμα και δεν εχω κατασταλαξει πώς πρεπει να προφερεται οπότε δεν παιρνω θεση, αλλά και δεν ειναι και πολυ μεσα στα ενδιαφεροντα μου.

Ektor 13

Banned
Banned
15 Ιανουαρίου 2010
160
9
Χμμμ, δεν ειναι ακριβως ετσι. Μιλαμε για το σκυλι ΤΟΥ, για το οποιο μαλιστα ειναι πολυ περηφανος, και οχι μια την προφορα του ονοματος μιας ασχετης φυλης, οπου το ενδιαφερον θα ηταν καθαρα φιλολογικο. Εδω ειναι και λιγο προσωπικο.

Δεν παρακολουθω ιδιαιτερα το θεμα και δεν εχω κατασταλαξει πώς πρεπει να προφερεται οπότε δεν παιρνω θεση, αλλά και δεν ειναι και πολυ μεσα στα ενδιαφεροντα μου.
Και πως να το παρακολουθήσεις αφού το θέμα εξελίσεται σε μυθιστόρημα... 15 σελίδες... Οκ είναι το σκυλί του και καλά κάνει και προσπαθεί να μάθει στους άλλουθς πως το λένε σωστά , αλλάδεν υπάρχει κάτι καινούργιο εδώ και 7-8 σελίδες .. ο ένας το λέει έτσι ο άλλος αλλιώς ...
Οκ καταλάβαμε πως κάπως έτσι το λένε .. κάτι άλλο υπάρχει να μάθουμε για αυτόν τον σκύλαρο ?
(χωρίς να θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση με κανέναν )

dkoriss

Well-Known Member
14 Μαϊου 2009
434
115
ok παιδια,
Συμφωνω δεν εχει κατι αλλο να δωσει αυτη η κουβεντα.
Θελω να ευχαριστησω ολους αυτους που μιλησαν μαζι μου και να πω οτι το παθος μου εν γεννει ειναι τα σκυλια, ιδιαιτερα αυτα που εχουν ισχυρα ενστικτα.
Μιλωντας με παθος για αυτα δεν θελω να περεξηγηθω και να νομιζει καποιος φιλος οτι προσωποποιω τιποτα, κατω απο αυτο το πρισμα θα ηθελα να ζητησω συγγνωμη απο τον φιλο Προμηθεα και την φιλη Αλεξια αν εξελεβαν καποια στιγμη εντονο το υφος μου.
Εγω τους θεωρω φιλους, που κανουμε κουβεντα κατω απο διαφορετικη οπτικη γωνια, ακομα και αν σε καποια σημεια εγραψα "εντονα" δεν απευθυνθηκα προσωπικα, αλλα ηθελα να δειξω πως εγω βλεπω τα πραγματα και ελπιζω να το τονισα αυτο καθε φορα.
Αυτη ηταν σιγουρα η προθεση μου, τους ευχαριστω ιδιαιτερα γιατι εχω ξαναπει πως μεσα απο τις αντιπαραθεσεις βλεπουμε τα πραγματα πιο σφαιρικα και θελω να τους διαβεβαιωσω πως αυτο εγινε και τωρα τουλαχιστο απο μερους μου.

theogoniakennel

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2010
1.134
2
ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΑΘΗΝΑ
προφέρεται μπουρμπουλ...

Ηταν το σκυλι των boers πρώτων κατοίκων Ευρωπαικής καταγωγής στο Νέο Κοσμο - Το cape town ειναι η αρχαιότερη πολη του νέου κοσμου και ήταν διαφόρων καταγωγών όχι μονο Ολλαδνδων αλλα και Γαλλων Ουγεόνων κοινως Προτεσταντων οί οποίοι διώχθηκαν απο τη Γαλλια την έποχη τησ νύκτας του Αγίου Βαρθολομαίου με Αυτοκράτειρα την Αικατερίνη των Μεδίκων και Βέλγων αν και τότε δεν υπήρχε το Βέγιο, έγινε καποιους αιώνες μετα απο τη Φλάνδρα.

Η γλώσσα που επικράτησε είναι ένα μιγμα Φλαμανικών και λίγο Γερμανικών, και επαγκελματικά κυρίως ήταν αγρότες και χρειαζόνταν μεγάλα σκυλια για τις φάρμες για τίς δύσκολες συνθήκες της περιοχής, εκτός των Γαλλων που κυρίως ήταν βιοτέχνες αλλα έχασαν τη γλώσσα τους και αφομοιώθηκαν με τους Ολανδοφωνους. Υπαρχουν όμως ακόμα πολλα ονόματα που θυμίζουν εκείνη την καταγωγή πχ του τελευταίου λευκου προέδρου του Ντε Κλερκ που ήταν Ουγετόνος.

Αυτοί μετα την άφιξη των Αγγλων ανέβηκαν και έκαναν το free orage state (φανταζομαι η αλεξια να ξερει τι ειναι για την Ολλανδια orage) το transvaal και natal σαν ανεξαρτητες δημοκρατίες και φυσικα είχαν και τα σκυλιά τους μαζι σε όλες τίς μαχες με τους αγγλους μέχρι τη τελικη τους εγγατασταση. Η γλωσσα αυτη που μιλανε λεγεται Afrikaans και το σκυλι αυτων των ανθρώπων λεγεται αν μπορει να εκφραστει σωστα γραπτα Ελληνικα μπουρμπουλ Το Ροδεσιανο ρετσμπακ ειναι αλλο πραγμα και βεβαια ειναι νοτιοαφρικανικο και οχι Ροδεσιανο - Ροδεσιανο έχει ονομαστει οχι γιατι ειναι απο τη Ροδεσια αλλα απο τον Ροντς πρωθυπουργο της εποχης οπου και εγινε η αποικια της τότε Ροδεσιας η οποια βεβαια δεν είχε μονο τη σημερινη Ζιμπαμπουε αλλα και τη Ζαμπια κλπ της περιοχης μέχρι την τοτε ταγκανικα που ηταν Γερμανικη.

Αυτα περι των Boers ενα πραγματικα πολυ σκληρο λαο που εκανε τη πιο ισχυρη εγκατασταση της Αφρικης.
Αυτα απο κάποιον που ειχε τετοιο σκυλι στο σπιτι του οταν εμενε στη Νοτιο Αφρκη και ακόμα θυμαται τη γλωσσα αν και ηταν αγγλοφωνος.

theogoniakennel

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2010
1.134
2
ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΑΘΗΝΑ
Και κάτι αλλο - μετα το μεγάλο ταξιδι Groot trek στα afrikaans το 1838 απο όσα σκυλια επέζησαν περίπου 70 αν θυμαμαι επιλεχθηκαν για το breeding program
Παντως απο εκείνο το ταξίδι βγηκαν και τα biltongs (ξερο κρεας) Οταν εσφαζαν ενα ζωο ετρωγαν οσο μπορουσαν φρεσκο και το αλλο το κρεμαγαν μεσα στις αμαξες και το ξεραναν.

dkoriss

Well-Known Member
14 Μαϊου 2009
434
115
προφέρεται μπουρμπουλ...

Ηταν το σκυλι των boers πρώτων κατοίκων Ευρωπαικής καταγωγής στο Νέο Κοσμο - Το cape town ειναι η αρχαιότερη πολη του νέου κοσμου και ήταν διαφόρων καταγωγών όχι μονο Ολλαδνδων αλλα και Γαλλων Ουγεόνων κοινως Προτεσταντων οί οποίοι διώχθηκαν απο τη Γαλλια την έποχη τησ νύκτας του Αγίου Βαρθολομαίου με Αυτοκράτειρα την Αικατερίνη των Μεδίκων και Βέλγων αν και τότε δεν υπήρχε το Βέγιο, έγινε καποιους αιώνες μετα απο τη Φλάνδρα.

Η γλώσσα που επικράτησε είναι ένα μιγμα Φλαμανικών και λίγο Γερμανικών, και επαγκελματικά κυρίως ήταν αγρότες και χρειαζόνταν μεγάλα σκυλια για τις φάρμες για τίς δύσκολες συνθήκες της περιοχής, εκτός των Γαλλων που κυρίως ήταν βιοτέχνες αλλα έχασαν τη γλώσσα τους και αφομοιώθηκαν με τους Ολανδοφωνους. Υπαρχουν όμως ακόμα πολλα ονόματα που θυμίζουν εκείνη την καταγωγή πχ του τελευταίου λευκου προέδρου του Ντε Κλερκ που ήταν Ουγετόνος.

Αυτοί μετα την άφιξη των Αγγλων ανέβηκαν και έκαναν το free orage state (φανταζομαι η αλεξια να ξερει τι ειναι για την Ολλανδια orage) το transvaal και natal σαν ανεξαρτητες δημοκρατίες και φυσικα είχαν και τα σκυλιά τους μαζι σε όλες τίς μαχες με τους αγγλους μέχρι τη τελικη τους εγγατασταση. Η γλωσσα αυτη που μιλανε λεγεται Afrikaans και το σκυλι αυτων των ανθρώπων λεγεται αν μπορει να εκφραστει σωστα γραπτα Ελληνικα μπουρμπουλ Το Ροδεσιανο ρετσμπακ ειναι αλλο πραγμα και βεβαια ειναι νοτιοαφρικανικο και οχι Ροδεσιανο - Ροδεσιανο έχει ονομαστει οχι γιατι ειναι απο τη Ροδεσια αλλα απο τον Ροντς πρωθυπουργο της εποχης οπου και εγινε η αποικια της τότε Ροδεσιας η οποια βεβαια δεν είχε μονο τη σημερινη Ζιμπαμπουε αλλα και τη Ζαμπια κλπ της περιοχης μέχρι την τοτε ταγκανικα που ηταν Γερμανικη.

Αυτα περι των Boers ενα πραγματικα πολυ σκληρο λαο που εκανε τη πιο ισχυρη εγκατασταση της Αφρικης.
Αυτα απο κάποιον που ειχε τετοιο σκυλι στο σπιτι του οταν εμενε στη Νοτιο Αφρκη και ακόμα θυμαται τη γλωσσα αν και ηταν αγγλοφωνος.
Φιλε theogoniakennel,

Πριν απαντησεις με τοση σιγουρια για το πως προφερεται το boerboel θα σου συνιστουσα να ρωτησεις να μαθεις πρωτα πως προφερεται και αυτο που το λες "Ροδεσιανο ρετσμπακ" γιατι τετοιο πραγμα που να χρησιμοποιειται ΔΙΕΘΝΩΣ δεν υπαρχει.
Ολα αυτα που παρεθεσες πλην του boer ειναι ενδιαφεροντα αλλα ασχετα ιστορικα στοιχεια σε σχεση με το boerboel.
Επισης ειναι προφανες οτι δεν παρακολουθησες ολη την στιχομυθια μεχρις εδω αλλιως θα συνειδητοποιουσες οτι αναφερομουνα για την διεθνη προφορα του ορου μεσω της Αγγλικης.
Εγιναν εκτενεις αναφορες για το πως προφερουν και γραφουν το german shepherd η το caucasian ovcharka στην Γερμανια και στην Ρωσια αντισοιχα και πως ειναι γνωστα σε ολο τον κοσμο.
Αλλα ας μην το παρουμε παλι απο την αρχη, διαβασε ολα τα ποστ και θα καταλαβεις τι λεω.
Οσο για το "Ροδεσιανο ρετσμπακ" πραγματικα δεν καταλαβαινω που κολλαει αλλα σιγουρα δεν ειναι αυτη η διεθνης προφορα του.
Ψαξτο λιγο καλυτερα.
Δεν θα με εξεπλητε αν αυτος που σου ελεγε για την προφορα του "ρετσμπακ" ηταν ενα και το αυτο προσωπο με αυτον που σου ελεγε για την προφορα του "μπουρμπουλ".

dkoriss

Well-Known Member
14 Μαϊου 2009
434
115
Και κάτι αλλο - μετα το μεγάλο ταξιδι Groot trek στα afrikaans το 1838 απο όσα σκυλια επέζησαν περίπου 70 αν θυμαμαι επιλεχθηκαν για το breeding program
Παντως απο εκείνο το ταξίδι βγηκαν και τα biltongs (ξερο κρεας) Οταν εσφαζαν ενα ζωο ετρωγαν οσο μπορουσαν φρεσκο και το αλλο το κρεμαγαν μεσα στις αμαξες και το ξεραναν.
και εδω φιλε theogoniakennel δεν καταλαβαινω τι ακριβως θελεις να πεις σε σχεση με τα boerboel, χρησιμοποιεις καποιους περιεργους ορους οπως το "μεγαλο ταξιδι στο groot trek" και τα ξερα κρεατα-biltongs....???
Τελος παντων αν παντως θελεις να διαβασεις κατι σε σχεση με την ιστορια του boerboel, το breedinfo θεωρω οτι εχει κανει μια συμπυκνωμενη αλλα προσεκτικη προσεγγιση.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
δκορις.. προσπαθεις μετα τοσο καιρο να ξαναρχισεις ενα κυκλο συζητησεων για ενα θεμα το οποιο ειλικρινα δεν ξερω που μπορει να φτασει
εισαι ομως τοσο πεπεισμενος για την απολυτη σου αληθεια ωστε δεν προσεχεις ορισμενες λεπτομερειες στα οσα σου γραφουν...
αποτελεσμα να κανεις λαθος τοποθετησεις...
αν προσεξες ο θεογονιακενελ αφησε ξεκαθαρα το μηνυμα οτι εζησε σε εκεινα τα μερη και ειχε μπουρμπουλ.....

dkoriss

Well-Known Member
14 Μαϊου 2009
434
115
δκορις.. προσπαθεις μετα τοσο καιρο να ξαναρχισεις ενα κυκλο συζητησεων για ενα θεμα το οποιο ειλικρινα δεν ξερω που μπορει να φτασει
εισαι ομως τοσο πεπεισμενος για την απολυτη σου αληθεια ωστε δεν προσεχεις ορισμενες λεπτομερειες στα οσα σου γραφουν...
αποτελεσμα να κανεις λαθος τοποθετησεις...
αν προσεξες ο θεογονιακενελ αφησε ξεκαθαρα το μηνυμα οτι εζησε σε εκεινα τα μερη και ειχε μπουρμπουλ.....

grdane,
Καταρχας ελπιζω να μου αναγνωριζεις το δικαιωμα να απαντω σε κατι που εχει γραψει καποιος φιλος σε σχεση με καποιο ποστ μου.
Ευχαριστω (θεωρησα αυτονοητο οτι μου αναγνωριζεις αυτο το δικαιωμα, αν οχι σου ζητω συγγνωμη που απαντω-αλλα θα απαντησω-παντως απο εμενα τουλαχιστο σου παρεχεται καθε ελευθερια να μην διαβασεις υποχρεωτικα τυχον ποστ που μπορει να προκυψουν αν σε κουραζουν η δεν σε βρισκουν συμφωνο, η σε βρισκουν αδιαφορο, παρα να ΨΑΧΝΕΙΣ ενα ξεχασμενο θεμα ΚΑΙ 7 ΜΗΝΕΣ!!!!!! ΜΕΤΑ να βλεπεις μια απαντηση που δινω σε ενα ανθρωπο που με την σειρα του σχολιασε αργοπορημενα και να μου λες οτι προσπαθω να ξαναρχισω κυκλο συζητησεων, με σκοπο τι? διαβαζοντας αυτο που εγραψες ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ? μα δεν ειχα σκοπο να γραψω τιποτε αλλο, τωρα που απευθυνθηκες σε μενα ομως προφανως θα δεις αν εδωσα καποια απαντηση. Ειλικρινα δεν αντιλαμβανομαι την σχεση αναμεσα σε αυτο που προφανως σε κουραζει, "κυκλος συζητησεων" και επομενως δεν το επιθυμεις και στην αποφαση σου να μου γραψεις τα παραπανω, εκτος και αν απευθυνεσαι σε καποιον ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, με σκοπο να μην σου απαντησει???????, γινεται αυτο?)
Δευτερο δεν ξαναρχιζω κανενα κυκλο συζητησεων, αυτη ειναι μονο η υποκειμενικη ΣΟΥ αποψη και κακως κατα την γνωμη μου το εκφερεις σαν δηλωση για την δικη μου προθεση.
Για του λογου το αληθες:
Το τελευταιο μου ποστ ηταν στις 14-6-2010.
3 μηνες και 4 μερες ΑΡΓΟΤΕΡΑ! δηλ. στις 18-9-2010 καποιος φιλος αποφασιζει να συνεισφερει το δικο του λιθαρακι στο οικοδομημα αυτης της συζητησης και τον ευχαριστω για αυτο.
Επειδη δεν εχω την ευχερεια να παρακολουθω τακτικα τα δημοσιευματα, στις 29-1-2010 δηλ. 4 μηνες και κατι μετα το δημοσιευμα του θεογονιακενελ, μολις ειδα την απαντηση δηλαδη, εκρινα σκοπιμο να σχολιασω συμφωνα με αυτα που γνωριζω εγω.
Το "προβλημα" δηλαδη σε εσενα εντοπιζεται στο οτι υπηρχε ενας μηνας καθυστερηση απο μεριας μου σε σχεση με την απαντηση του θεογονιακενελ απο το τελευταιο μου ποστ?
Γιατι δεν επεδειξες την ιδια ευαισθησια στην απαντηση του φιλου 3 μηνες μετα το τελευταιο μου ποστ? αλλα ενοχληθηκες ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ οταν ειδες την δικη μου απαντηση?
Γιατι δεν ελεγες κατευθειαν στο θεογονιακενελ οτι τα εχουμε συζητησει αυτα στο παρελθον και κακως ανοιγει ενα κυκλο συζητησεων, αλλα πηρες τις δηλωσεις του τις πηγες και ενα βημα παρακατω εκφραζοντας και την δικη σου θεση, λεγοντας ταυτοχρονα σε εμενα οτι αρχιζω κυκλο συζητησεων, υπαρχει λογικος συνειρμος σε ολα αυτα?
Μηπως εχει να κανει με το οτι δεν συμφωνεις μαζι μου? Λεω μηπως?
Παντως εμενα αυτο δεν μου φαινεται ιδιαιτερα αντικειμενικο και εγω δηλαδη τι επρεπε να κανω να το αφησω ασχολιαστο επειδη επρεπε να ΥΠΟΨΙΑΣΤΩ οτι ενδεχομενως ο grdane θα ενοχληθει?
Οσο αναφορα για αυτο που εγραψες οτι "ειλικρινα δεν ξερεις που μπορει να φτασει το θεμα" ακουγεσαι εξαιρετικα προβληματισμενος, αγχομενος θα ελεγα, ...γιατι τοσο πολυ βρε παιδι μου?, εγω ειχα την αισθηση οτι κουβεντα κανουμε εδω.
Επισης η ακολουθη προταση που εγραψες δηλ. "...εισαι ομως τοσο πεπεισμενος για την απολυτη σου αληθεια ωστε δεν προσεχεις ορισμενες λεπτομερειες στα οσα σου γραφουν..., αποτελεσμα να κανεις λαθος τοποθετησεις..." αποπνεει το λιγοτερο εμπαθεια προς ενα ανθρωπο που δεν γνωριζεις (ζητημα να εχουμε αλλαξει 3-4 ποστ) καν και ρωταω γιατι?
Επειδη δεν συμφωνω αναγκαστκα μαζι σου? Σου εχει μιλησει ποτε κανενας για μια διαδικασια που λεγεται διαλογος? Ψαξτο λιγο, ειλικρινα νομιζω οτι θα ειχες πολλα να αποκομισεις.
Μαλιστα ετσι οπως διαβαζω τωρα παλι την προταση σου, μου προκαλει απορια το γεγονος οτι δεν μπηκες καν στον κοπο να το ωραιοποιησεις/καμουφλαρεις λιγακι βαζοντας εστω ενα "...ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ".
Να σου πω ομως (οσων αφορα τον εαυτο μου σε σχεση με αυτα που εγραψες και οχι ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ εσενα,οπως φαινεται να κανεις εσυ), οτι εγω εχω την αισθηση (και νομιζω πως και αυτο ειναι δικαιωμα μου) οτι ΠΡΟΣΕΧΩ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ (μην παρεξηγησεις εδω τα κεφαλαια, δεν φωναζω απλως εμφαση δινω) γιαυτο και απαντω σε καθε μια εξ αυτων και μαλιστα αναλυτικα παραθετοντας επιχειρηματα.
Νομιζω οτι μια αναδρομη σε προηγουμενες απαντησεις μου παραπεμπει σε αυτο που λεω εδω.
Ακομα θα ηθελα να διευκρινισω οτι ειναι και παλι, για μια ακομη φορα Η ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΣΟΥ αντιληψη οτι κανω λαθος τοποθετησεις και πραγματικα αναγκαζομαι και παλι να το διευκρινισω γιατι γιατι δεν μπαινεις καν στον κοπο να γραψεις ενα απλο και ταπεινο "ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ" (σου αναγνωριζω βεβαια καθε δικαιωμα να μην το κανεις οπως και να γραφεις και οπως εσυ θελεις, δημοκρατια εχουμε απλως αν μου επιτρεπεις να σου δωσω μια φιλικη συμβουλη, ...δεν ειναι ντροπη, το αντιθετο μαλιστα, παντα κατα την γνωμη μου).
Η δικη μου γνωμη (και φυσικα δεν χρειαζεται να την ασπαστης) ειναι οτι οι τοποθετησεις μου ειναι ΟΡΘΟΤΑΤΕΣ, διοτι συνηθιζω να απανταω μονο σε οτι γνωριζω η σε οτι συναδει με την κοινη λογικη, τονιζω και παλι οτι αυτο ειναι μονο η γνωμη μου.
Αλλα ας παμε και στην τελευταια σου προταση σχετικα με το ...ξεκαθαρο μυνημα του θεογονιακενελ οτι εζησε σε εκεινα τα μερη και μπουρμπουλ...
Αυτουσια η φραση του θεογονιακενελ εκφερετο ως εξης:
"Αυτα περι των Boers ενα πραγματικα πολυ σκληρο λαο που εκανε τη πιο ισχυρη εγκατασταση της Αφρικης.
Αυτα απο κάποιον που ειχε τετοιο σκυλι στο σπιτι του οταν εμενε στη Νοτιο Αφρκη και ακόμα θυμαται τη γλωσσα αν και ηταν αγγλοφωνος."
Στο πρωτο μερος δεν μπορω καν να το σχολιασω διοτι δεν ειμαι σιγουρος τι ακριβως θελει να πει, υποψιαζομαι κατι, αλλα θελει δουλεια μεχρι να κανει ολοκληρωμενο νοημα (αυτη ειναι η δικη μου γνωμη μονο) και σιγουρα θα πω οτι μπορουμε να μιλαμε για εγκατασταση αν προκειται για ενα εργοστασιο ας πουμε, αλλα δεν νομιζω οτι ειναι δοκιμο να πουμε οτι οι boers εκαναν την πιο ισχυρη εγκατασταση της Αφρικης (συνειρμικα ερχεται στο μυαλο το ερωτημα, ποιες ειναι οι εγκαταστασεις της Αφρικης?) Με αυτην την εννοια δεν θα διακινδυνεψω καποια μαντεψια.
Αλλα ακομα και αυτο που υποψιαζομαι δεν το βρισκω σχετικο με το θεμα της συζητησης!
Στην δευτερη φραση και σε αντιδιαστολη με αυτο που δηλωσες οτι εδωσε ξεκαθαρο μυνημα, οτι εζησε σε εκεινα τα μερη και ειχε μπουρμπουλ..., εγω περισσοτερο το αντιλαμβανομαι ως ΕΜΜΕΣΟ και οχι ξεξαθαρο μυνημα.
Ξερεις γιατι?
Διοτι στο τριτο ενικο προσωπο που το εχει διατυπωσει (δεν λεει ...αυτα απο εμενα που ειχα τετοιο σκυλι οταν εμενα στη Νοτιο Αφρικη, αλλα λεει, αυτα απο καποιον που ειχε τετοιο σκυλι κτλ), απο καποιον αλλο μπορει να ερμηνευτει οτι ολα αυτα, του τα ΕΙΠΕ ενας αλλος ανθρωπος που εμενε στην Νοτιο Αφρικη και ειχε τετοιο σκυλο και να εννοηθει οτι ο ιδιος απλως τα μεταφερει.
Προσεξε δεν λεω οτι ο ιδιος δεν ηταν αυτος που εζησε στην Νοτιο Αφρικη και ειχε τετοιο σκυλο αλλα ετσι διατυπωμενο μπορει να εχει διτη ερμηνεια.
Θα μου πεις εχει τοσο μεγαλη σημασια αυτο? Οχι δεν εχει επι της ουσιας, αλλα η γνωμη μου ειναι πως αυτο αποδεικνυει το ποιος δινει σημασια στην λεπτομερεια και ποιος οχι, ποιος διαβαζει προσεκτικα τον συνομιλητη του και ποιος οχι.
Εγω λοιπον λεω στην καλλυτερη περιπτωση ειναι εμμεσο μυνημα, που μαλλον "υποδυκνειει τον υποφαινομενο" απο τον οποιο προερχεται η δηλωση αλλα σε καμμια περιπτωση δεν ...αφηνει(?), δινει θα ελεγα εγω, ξεκαθαρο μυνημα.
Θα μπορουσες απλως να πεις οτι ...ξεκαθαρα καταλαβαινουμε πως ο ανθρωπος αυτος εζησε στην Νοτιο Αφρικη κτλ
Ολα αυτα βεβαια εχουν αξια μονο για εκεινους ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ τις λεπτομερειες και δεν θα τα ανεφερα αν δεν με κατηγορουσες για το αντιθετο και καταληγοντας συμπερασματικα μαλιστα, οτι εξαιτιας αυτου κανω λαθος τοποθετησεις.
Πραγματικα νομιζω οτι στο μελλον θα πρεπει να βρεις κατι αλλο για να στηριξεις τις (κατα την γνωμη σου) λαθος τοποθετησεις μου και οχι την προσοχη στην λεπτομερεια.
Εδω ομως θα ηθελα να αναφερω και καποιες λεπτομερειες που ενδεχομενως δεν προσεξες, η για δικους σου λογους παρεκαμψες, στις απαντησεις που εδωσα στον φιλο θεογονιακενελ και που ομως κανουν την ΔΙΑΦΟΡΑ οσο αφορα την συζητηση αυτη.
Του διευκρινισα πως χρησιμοποιειται ΔΙΕΘΝΩΣ ο ορος σε παραλληλισμο μαλιστα και με αλλες φυλες (στη πλειονοτητα θα ελεγα) οσο αφορα την αυτοχθονη προφορα και τη διεθνη επικοινωνια των ορων στα Αγγλικα.
Επισης παρατηρω οτι δεν αφιερωσες ουτε μια γραμμη, ενα αμυδρο σχολιο εστω, για το Ροδεσιανο "ΡΕΤΣΜΠΑΚ"(???) οπως αυτο αναφερεται μεσα στο ιδιο ποστ απο τον ιδιο ανθρωπο που εκφραζει την αποψη του και για το ....μπουρμπουλ
και εδω θα ρωτησω με κεφαλαια το ΓΙΑΤΙ???, θελοντας να δωσω εμφαση.
Ο ανθρωπος αυτος ΕΠΙΣΗΣ μας δηλωνει την γνωση του για την προφορα ΚΑΙ ΑΥΤΗΣ της φυλης και μαλιστα θα ελεγα με υπερβαλλοντα ζηλο και λογω κεκτημενης ταχυτητας, εφοσον το θεμα αφορουσε μονο το ...μπουρμπουλ και παλι ετσι το αντιλαμβανομαι εγω τουλαχιστο.
Εσενα ποια ειναι η γνωμη σου για την προφορα αυτης της φυλης?
Εσυ πως το προφερεις?
Θα πρεπει να ληφθει σοβαρα η δηλωση του?
Μην ξεχαστουμε παντα μιλαμε για το πως το επικοινωνει ΔΙΕΘΝΩΣ ο κοσμος στα Αγγλικα.
Τελος για μενα τουλαχιστο εχει αξια να αναφερω και παλι, οτι το δικο μου το εφερε απο Νοτιο Αφρικη συγγενης ο οποιος δεν μιλαει ελληνικα και επικοινωνουσαμε στα Αγγλικα.
Γιατι τοσο επιλεκτικα δεν λαμβανεις υποψη σου και αυτο που σου λεω εγω?
Ξαναλεω στην ΝΟΤΙΟ ΑΦΡΙΚΗ εμενε ο ανθρωπος οχι στην ΚΙΝΑ.
Μηπως τιποτα διεθνη οργανωμενα συμφεροντα ειχαν κλεισει συμβολαιο με πληρωμενους φονιαδες να τον στειλουν στον αλλο κοσμο ετσι και αυτος ΤΟΛΜΟΥΣΕ να μου το πει ...μπουρμπουλ? λογω του οτι με τον τροπο αυτο θα κατεστρεφε τα κοσμικα τους συμφεροντα και βλεψεις τους στην κατακτηση του διαστηματος?

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
dkoris
τα πολλα λογια ειναι φτωχεια...
αυτο που κατηγορεις τους αλλους σε τοσες σελιδες...
οτι δεν γνωριζουν και μονο εσυ γνωριζεις...και ευθεως κατηγορησες και τον θεογονια.... ( οτι καποιος του το ειπε ετσι...)
μολις στις τελευταιες σου σειρες το παραδεχτηκες για τον εαυτο σου....
τα υπολοιπα τα θεωρω απλα παραληρημα.....

dkoriss

Well-Known Member
14 Μαϊου 2009
434
115
dkoris
τα πολλα λογια ειναι φτωχεια...
αυτο που κατηγορεις τους αλλους σε τοσες σελιδες...
οτι δεν γνωριζουν και μονο εσυ γνωριζεις...και ευθεως κατηγορησες και τον θεογονια.... ( οτι καποιος του το ειπε ετσι...)
μολις στις τελευταιες σου σειρες το παραδεχτηκες για τον εαυτο σου....
τα υπολοιπα τα θεωρω απλα παραληρημα.....

grdane,
(ΜΕΡΟΣ Α)
Τα πολλα λογια ειναι φτωχεια ...οταν ΔΕΝ εχεις κατι να πεις, ειναι η δικη μου αποψη.
(Εξεχοντες προγονοι μας αλλα και πλειστοι αλλοι απο τον υπολοιπο κοσμο ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ επειδη ειχαν να πουν πολλα ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ.)
Εγω αντθετα νομιζω απαντησα σε σχεση με αυτα που προσπαθησες να μου προσαψεις και μαλιστα με αρκετες διευκρινησεις για να μην γινονται παρανοησεις.
Δεν θα ελεγα το ιδιο και για εσενα που προτιμησες να απαντησεις με ενα ...ρητο/παροιμια.
Βρες μου εστω και ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ Η ΕΝΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΠΟΣΤ (απο τις ΤΟΟΟΟΟΟΟΣΕΣ που τοσο αβασανιστα ανεφερες) ΠΟΥ ΝΑ ΔΗΛΩΝΩ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΕΓΩ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΑΛΛΟ/ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
...ΕΝΑ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Αντιθετα ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ ΔΗΛΩΝΩ ΠΟΛΛΑΚΙΣ οτι αυτα ειναι οι δικες μου θεσεις και εμπειριες και πως εγω το αντιλαμβανομαι και ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΩΝΩ ΚΑΝΕΝΑ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΤΑ ΑΣΠΑΣΤΕΙ.(ποσες φορες ειπα οτι ο καθεις μπορει να το προφερει οπως του ταιριαζει? Τι ειναι αυτα που λες τωρα? Μηπως μου απαγορευεις να εχω την δικη μου αποψη?)
Το αναφερω δε αυτο τοσο συχνα που μπορει να κατανταει και εξαιρετικα κουραστικο, κανε τον κοπο να διαβασεις μερικα ποστ και θα το δεις (αν δεν το εχεις ηδη δει).
Τωρα το να εχω τις δικες μου θεσεις και να τις διατυπωνω η να εχω αποψη στο τι δεν φαινεται σε εμενα σωστο και γιατι, δεν θα σου ζητησω την αδεια για να το κανω (δεν βλεπω το γιατι θα ημουνα υποχρεωμενος για κατι τετοιο), μονο και μονο επειδη δεν συμπιπτουν ενδεχομενως οι αποψεις μας.
Απαντησα ΕΥΓΕΝΙΚΑ νομιζω σε ολους τους ανθρωπους ακομα και με αυτους που ηρθαμε σε εντονη αντιπαραθεση, υποστηριζοντας μεν τις θεσεις μου, ΜΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΝΤΑΣ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑ για τις δικες του.
Σε πολλα σημεια μαλιστα αναγνωρισα το δικαιωμα του καθενος να το προφερει μπουρμπουλ η οπως αλλιως τον βολευει.
Επειδη δε (μιας και σου αρεσουν τα ρητα) οι λατινοι ελεγαν "νον βερμπαλ-σκριπτα μανεν" (οχι τα προφορικα αλλα τα γραπτα μενουν) σε οσους κεντριστηκε το ενδιαφερον για την δοση αληθειας σε αυτα που λεω (αυστηρα εγω θα συμπεριελαμβανα και εσενα μεσα) δεν εχουν παρα να κανουν μια μικρη αναδρομη στα δημοσιευματα, εαν δεν βαριουνται.
Η προσωπικη μου αποψη ειναι πως ειδικα εσυ αν προφασιστεις πως θα σε κουραζε, αυτο θα εξασθενουσε τις παραπανω κατηγοριες που εσυ πολυ ευκολα και αβασανιστα εκφερεις, αυτη θα ηταν η γνωμη μου.
Μαλιστα αν χρειαζεται θα μπορουσα να σε παραπεμψω σε ημερομηνιες και συγκεκριμμενα ποστ(και σιγουρα δεν μιλαω για 2 η 3 ΜΟΝΟ)
Να υποστηριξω σθεναρα τις θεσεις μου-ΝΑΙ.
Να πω που νομιζω οτι καποιος φιλος ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ δεν το βλεπει σωστα η ολοκληρωμενα και να πω και το γιατι το νομιζω αuτο-ΝΑΙ.
Να καταθεσω την δικη μου γνωση εμπειρια και αντιληψη-ΝΑΙ.
Να δηλωνω σχεδον σε καθε ποστ οτι ολα αυτα ειναι υποκειμνικη μου γνωμη και αντιληψη και δεν ειναι αναγκη να εχω δικιο-ΝΑΙ.
Να αναφερω οτι ολες οι γνωμες ειναι σεβαστες-ΝΑΙ(ειδικα οι αντιθετες αλλιως δεν θα καναμε διαλογο)
Να πω οτι ΜΟΝΟ ΕΓΩ ΓΝΩΡΙΖΩ(?????????) ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΑΛΛΟΥΣ ΣΕ ΤΟΟΟΟΟΣΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ(?????????) οπως ΕΣΥ γραφεις παραπανω και να σου υπενθυμισω για μια ακομη φορα οτι αυτο ειναι Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ, σε αυτο ΟΧΙ, ΠΟΤΕ!!!!!!!!!!!!!!!!
Εχω την πεποιθηση οτι θα γυρισεις πισω και θα ψαξεις τα ποστ για να βρεις ΚΑΤΙ ενδεχομενως που να λεει οτι μονο εγω γνωριζω και να κατηγορω ανθρωπους (ασχετα με το αν θα το παραδεχθεις η οχι) και ειμαι σιγουρος (κατα την ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ μου παντα κριση) οτι θα νιωσεις ασχημα και αμηχανα μολις διαβασεις μερικες απο τις απαντησεις μου, σε σχεση με το που στηριζεις αυτα για τα οποια με κατηγορησες (και παλι ασχετα με το αν θα το παραδεχθεις η οχι, θελει αλλωστε πολυ κουραγιο και θαρρος για να παραδεχθεις κατι τετοιο δημοσια και η δικη μου γνωμη ειναι πως εσυ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ, αλλα αυτο ειναι τελειως υποκειμενικο και φυσικα μπορει να κανω και λαθος) και παλι ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΕΚΤΙΜΗΣΗ.
Τεινω δε να πιστεψω (ειναι η γνωμη μου μονο δεν απαιτω να εχω και δικιο) οτι δεν δινεις την προσηκουσα σημασια στις απαντησεις των συνομιλητων σου (τουλαχιστο οσο αφορα τις δικες μου για αλλους φιλους δεν μπορω να γνωριζω.)
Να σου πω που το στηριζω αυτο.
Παιρνω καταρχας την φραση ΣΟΥ οπως διατυπωθηκε:

"""και ευθεως κατηγορησες και τον θεογονια.... ( οτι καποιος του το ειπε ετσι...)
μολις στις τελευταιες σου σειρες το παραδεχτηκες για τον εαυτο σου...."""
ΠΡΩΤΟΝ, ΟΥΤΕ ΕΥΘΕΩΣ ΟΥΤΕ ΕΜΜΕΣΩΣ δεν κατηγορησα τον θεογονιακενελ.
Δεν του ειπα οτι δεν ξερει τι λεει, ουτε οτι ΕΓΩ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΟ ΣΩΣΤΟ γιατι εγω εχω δικιο και εισαι ανιδεος και δεν ξερεις τι λες(αυτα θα μπορουσαν να ορισθουν ως κατηγοριες), ουτε ΤΙΠΟΤΕ ΤΕΤΟΙΟ.
Ευγενεστατα (κατα την γνωμη μου) τον περεπεμψα να ρωτησει και για το ροδεσιανο "ΡΕΤΣΜΠΑΚ"(?????)
(ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΗ ΠΡΟΣ ΕΣΕΝΑ ΕΡΩΤΗΣΗ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΡΗΤΟ ΣΟΥ...)
και του δηλωσα την δικη μου αντιληψη για την ΔΙΕΘΝΗ χρηση του ορου boerboel.
Για ξαναδιαβασε το ποστ νομιζω πως θα αντιληφθεις πως δεν υπαρχει καμμια σχεση με ευθεια κατηγορια που αναφερεις.

Last edited:

dkoriss

Well-Known Member
14 Μαϊου 2009
434
115
(ΜΕΡΟΣ Β)
ΔΕΥΤΕΡΟΝ, για να δουμε αν στις τελευταιες σειρες οπως ΕΣΥ λες (κατα την υποκειμενικη σου αντιληψη που ΝΟΜΙΖΩ στην συνεχεια θα αποδειχθει εσφαλεμενη), παραδεχομαι για τον ευτο μου, οτι κατηγορω τον θεογονιακενελ οτι καποιος αλλος-τριτος του ειπε ετσι το ...μπουρμπουλ και δεν επροκειτο για τον ιδιο, που ειχε τετοιο σκυλο οταν ζουσε στη Νοτι Αφρικη.
Θα παραθεσω πρωτα αυτουσια (με κοπυ πειστ) την δηλωση μου απο το ποστ, για να δουμε ολοι τι καταλαβαινουμε απο αυτο (οσοι τουλαχιστο διαβαζουν προσεκτικα κατα την γνωμη μου)
Θα σου τονισω δε με κεφαλαια (χωρις να φωναζω) στην συνεχεια το επιμαχο σημειο μηπως σε βοηθησω να το δεις και εσυ.
Εγραψα λοιπον:
"""Στην δευτερη φραση και σε αντιδιαστολη με αυτο που δηλωσες οτι εδωσε ξεκαθαρο μυνημα, οτι εζησε σε εκεινα τα μερη και ειχε μπουρμπουλ..., εγω περισσοτερο το αντιλαμβανομαι ως ΕΜΜΕΣΟ και οχι ξεξαθαρο μυνημα.
Ξερεις γιατι?
Διοτι στο τριτο ενικο προσωπο που το εχει διατυπωσει (δεν λεει ...αυτα απο εμενα που ειχα τετοιο σκυλι οταν εμενα στη Νοτιο Αφρικη, αλλα λεει, αυτα απο καποιον που ειχε τετοιο σκυλι κτλ), απο καποιον αλλο μπορει να ερμηνευτει οτι ολα αυτα, του τα ΕΙΠΕ ενας αλλος ανθρωπος που εμενε στην Νοτιο Αφρικη και ειχε τετοιο σκυλο και να εννοηθει οτι ο ιδιος απλως τα μεταφερει.
Προσεξε δεν λεω οτι ο ιδιος δεν ηταν αυτος που εζησε στην Νοτιο Αφρικη και ειχε τετοιο σκυλο αλλα ετσι διατυπωμενο μπορει να εχει διτη ερμηνεια."""
Λεω λοιπον, πως θα μπορουσε να ερμηνευσει την αναφορα στο τριτο ενικο προσωπο, ενας οποισδηποτε ανθρωπος και για αυτο δεν μπορουμε να λεμε κατα την γνωμη μου ...για ξεκαθαρο μυνημα οπως ειπες (φυσικα και εχεις καθε δικαιωμα να το κανεις, σου λεω μονο πως αντιλαμβανομαι εγω το ξεκαθαρο που ειπες).
Αυτο λοιπον συνδεετο με το ξεκαθαρο του μυνηματος και οχι με το αν ο ανθρωπος ειχε τετοιο σκυλο και αν εζησε εκει.
Επειδη δε, απο ενστικτο αισθανθηκα οτι ΥΠΗΡΧΕ ΙΣΧΥΡΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ ΛΑΘΟΣ(μερικα πραγματα απλως τα διαισθανεσαι και δεν ειναι και αναγκαιο να ειναι και σωστη η διαισθηση σου παντα), σου ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ για να σε βοηθησω να μην μπερδευτεις ως εξης(τωρα επονται τα κεφαλαια επαναλλαμβανω για να τονισω και οχι να φωναξω):
"""ΠΡΟΣΕΞΕ ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ Ο ΙΔΙΟΣ (ο θεογονιακενελ) ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΖΗΣΕ ΣΤΗ ΝΟΤΙΟ ΑΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΤΕΤΟΙΟ ΣΚΥΛΟ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΔΙΑΤΥΠΩΜΕΝΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΤΗ (ΔΙΠΛΗ) ΕΡΜΗΝΕΙΑ."""
Εσενα ΤΙ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΑΥΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ? οτι δεν ηταν αυτος που εζησε Νοτιο Αφρικη και ειχε τετοιο σκυλο????????
και ΠΡΟΣΕΞΕ, ...σου ειπα.
και ΔΕΝ ΛΕΩ (ΞΑΝΑΤΟΝΙΖΩ ΤΟ ΔΕΝ) οτι ο θεογονιακενελ, δεν ηταν αυτος (αρα ηταν), ...σου ειπα
και οτι η διατυπωση αυτη εχει διτη (διπλη) ερμηνεια (γιαυτο δεν παραπεμπει σε ξεκαθαρο μυμημα), ...σου ειπα
Οτι μεσο μου δινει το ελληνικο συντακτικο και ο γραπτος λογος ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ, και εσυ βρε παιδι μου δινεις την αισθηση οτι πηγες και καταλλαβες ΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ?????????????????????????
Μαλιστα το πηγες και παρακτω, χρησιμοποιωντας το σαν επιχειρημα στην απαντηση σου για να μου πεις οτι κατηγορω τον θεογονιακενελ πως αλλος του ειπε για το μπουρμπουλ και δεν ηταν αυτος που ειχε ζησει και στη Νοτιο Αφρικη?
Καλα με αυτο πηγες να το στηριξεις?
Γιατι βρε grdane δινεις την εντυπωση οτι μπερδευτηκες τοσο πολυ (σε εμενα τουλαχιστο)?
Οσο αφορα για το κλεισιμο της απαντησης σου δηλ. οτι """ολα τα υπολοιπα τα θεωρεις απλα παραληρημᨨ¨¨, καταρχας να σε ΕΠΑΙΝΕΣΩ γιατι εβαλες το "θεωρω", ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, σε βλεπω να εκφραζεις κατι που προερχεται απο εσενα σαν υποκειμενικη εκτιμηση ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΟΤΙ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ(υπαρχει και τετοια επιχειρηματολογια?) ΔΕΝ ΤΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΕΙΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ, μαλλον αποφευγεις τα επιχειρηματα με καποιο ρητο, αλλα χωρις να απαντας, αυτη ειναι η αντιληψη που αποκομιζω εγω απο την συζητηση μας.
Παντως με το "θεωρω" που εβαλες κατα την γνωμη μου εκανες ενα ΜΕΓΛΑΟ ΑΛΜΑ προς την διαδικασια που λεγεται διαλογος και θα σου πω με καθε ειλικρινια μπραβο σου, τα πας πολυ καλλυτερα κατα την δικη μου αντιληψη παντα.
Αυτα παντως για το "θεωρω", τωρα οσο για το παραληρημα, η ταπεινη μου γνωμη ειναι πως με μια λεξη οσο ΕΙΡΩΝΙΚΗ και ΚΑΚΟΒΟΥΛΗ(ετσι το εκλαμβανω εγω τουλαχιστο οταν καποιος μου λεει οτι δεν ξερω τι λεω και ζητω συγγνωμη προκαταβολικα αν ηθελες να την χρησιμοποιησεις με αλλη εννοια), ανεξαρτητα λοιπον απο την ενταση του βαθμου ειρωνιας και εμπαθειας (και παροτι δεν βλεπω το προφανες για μια τετοια ενεργεια σε μια απλη συζητηση), ΔΕΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ.
Ετσι το αντιλαμβανομαι εγω τουλαχιστο.
Παλι δεν ειπες τιποτα, για το "ΡΕΤΣΜΠΑΚ".
Παλι δεν ειπες τιποτα για, το ξεκαθαρο του μυμηματος.
Παλι δε ειπες τιποτα, αν με το να μου απευθυνεις προσωπικα ενα ποστ ηθελες με αυτο τον τροπο(???????) να σταματησουμε να μιλαμε για ενα θεμα που ηδη ειχαμε σταματησει να μιλαμε.
Παλι δε ειπες τιποτα, για την διεθνη χρηση του ορου και για τον Νοτιοαφρικανο που εγω εκανα λογο.
Να κλεισω παραθετοντας την δικη μου οπτικη
(χωρις να σε κατηγορω αλλα δικαιουμαι νομιζω να απαντησω-ιδιαιτερα οταν μου προσαπτεις κατηγοριες προσωπικα-πως εγω το βλεπω και ΟΧΙ ΠΩΣ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΣΥ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ και χωρις διαθεση να το επιβαλλω σε κανενα)
Μου δινεις την εντυπωση οτι κρατησες ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ αυτα που ηθελες εσυ να κρατησεις και στηριζομενος ...σε μια παροιμια και μια λεξη που απλετα αποπνεει εμπαθεια προσπαθησες να με κατηγορησεις για πραγματα που οπως προανεφερα απο τα "σκριπτα μανεν"(οσα εχουν γραφτει, απο εμενα τουλαχιστο), νομιζω ανατρεπονται.
Αν μου επιτρεπεις μια πραγματικα φιλικη συμβουλη, ειναι προτιμοτερο στο μελλον να διαβαζεις προσεκτικα τα ποστ καποιου ανθρωπου (θα σου ελεγα ειδικα τα δικα μου), να απαντας εμπεριστατωμενα σε αυτα που λεει, παραμεριζοντας τυχον συναισθηματα και παρορμησεις που σου δημιουργουνται λογω του οτι εχεις αλλη γνωμη (η για οποιοδηποτε αλλο λογο), κρινοντας τον δικαια και αντικειμενικα σε αυτα που ειπε και οχι σε αυτα που θα ΗΘΕΛΕΣ να ειχε πει, για να σε βολευει να του απαντησεις "καταλληλα"
Θα δεις οτι αυτο θα σε βοηθησει ιδιαιτερα στο να μην νιωθεις ΑΜΗΧΑΝΑ προσπαθωντας να δικαιολογησεις κατηγοριες που παρορμητικα εξαπελυσες, ...με παροιμιες και εμπαθεις ορους, Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΑΙΣΘΗΤΗ.
Οσο δε το παλευεις στερουμενος βασης και ορμουμενος απο το πεισμα (εφοσον στην πραγματικοτητα δεν δοθηκε ποτε τετοια αφορμη), τοσο περισσοτερο θα εκτιθεσαι (κατα την υποκειμενικη μου κριση, που μπορει ολα αυτα να τα εχω αντιληφθει λαθος).
Δεν θελω να σου κανω ΚΑΜΜΙΑ ΥΠΟΔΕΙΞΗ και φυσικα θα ενεργεις παντα συμφωνα με την δικη σου λογικη και σκεπτικο, απλα συμβουλευτικα σου λεω (γιατι πραγματικα μου δινεις την εντυπωση οτι για καποιο περιεργο λογο εσυ ο ιδιος στριμωχνεις τον εαυτο σου στην γωνια ολο και περισσοτερο) δυο πραγματα, που μπορεις να κρατησεις κατι, η μπορει τα απορριψεις συλληβδην
Η υπαρξη επιλογης ειναι αλλωστε ακρογωνιαιος λιθος στη δημοκρατια.
Το ζητουμενο ειναι να επιλεξουμε το σωστο ιδιαιτερα αν ειναι προφανες.
Παντα και για καθε ανθρωπο υπαρχει πιθανοτητα να επιλεξει το λαθος, ανθρωπινο ειναι και ανθρωποι ειμαστε.
Την ειδοποιο διαφορα παντως για εμενα την κανει αν εμμενουμε στο λαθος ακομα και οταν αρχιζουμε να το αναγνωριζουμε, τοτε υπαρχει ο κινδυνος να χαρακτηριστουμε γραφικοι ανθρωποι.

Last edited:

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
Φιλε theogoniakennel,
.............................................................................................................................................................................................................................
Δεν θα με εξεπλητε αν αυτος που σου ελεγε για την προφορα του "ρετσμπακ" ηταν ενα και το αυτο προσωπο με αυτον που σου ελεγε για την προφορα του "μπουρμπουλ".
(ΜΕΡΟΣ Β)
.........................................................................................................................................................................................................................
Την ειδοποιο διαφορα παντως για εμενα την κανει αν εμμενουμε στο λαθος ακομα και οταν αρχιζουμε να το αναγνωριζουμε, τοτε υπαρχει ο κινδυνος να χαρακτηριστουμε γραφικοι ανθρωποι.
εχμ... με τσακωσες... οφειλλω να παραδεχτω δημοσια οτι μου προκαλει φοβερο ενδιαφερον ο τροπος που σκεφτεσαι ( ειλικρινα και χωρις δοση ειρωνιας)
και γι αυτο με διασκεδαζουν αφανταστα οι απαντησεις σου......( επισης ειλικρινα και με αρκετη δοση χιουμορ...)
επρεπε λοιπον να σε τσιγκλισω λιγο να συνεχισεις..... ( αυτο σχολιασε το οπως θελεις...)

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Τελικά είναι τόσο μεγάλο θέμα πως ονομάζεται ο σκύλος? Λέτε λέτε ιστορίες, προφορές προελεύσεις (δεν τις αμφισβητώ)... ε και? Ο κάθε ένας όπως το έμαθε τι θα κάνουμε τώρα? Και εγώ που είμαι φίλη των sports έχω μάθει την Παρτιζάν να την ακούω Παρτίζαν από διάφορους sportcasters!
Εαν κάποιος είναι Γάλλος τονίζει στην λήγουσα, εαν κάποιος είναι αγγλόφωνος προφέρει διαφορετικά, στην τελική και εμείς που φέρνουμε λέξεις στην Ελληνική Γλώσσα τις παραποιούμε αν είναι ξενικές όπως και τις ελληνικές λέξεις δεν μπορούν να τις προφέρουν σωστά κάποιοι άλλοι! ΟΚ!!! και τι εγίνε???

Status
Κλειδωμένο θέμα