Boerboel (Αφρικανικό μαστίφ)

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Exω την εντυπωση φιλε Γιαννη πως οι περρισοτερες μολοσσοειδης φυλες, πρωτα θα τσεκαρουν και μετα θα πραξουν.Σκεφτονται περρισοτερο απο τον μεσο ορο των σκυλων και βαζουν μεσα στο παιχνιδι και την αναγκαιοτητα της καταστασης.
Εχεις δίκιο, σε γενικές γραμμές...
Αυτό που λέω εγώ, κινείται οριακά στη λεπτομέρεια... άσε με να σου δώσω ένα παράδειγμα και κρίνουμε αν είναι πετυχημένο:

Οπως βλέπω, π.χ., το σκύλο σου στο avatar, όπως είναι στημένος δείχνει "assertive"... έχει το ύφος "ξέρετε ποιός είμαι εγώ, ρε?"
Αντίθετα, ψάξε κάποιο Bullmastiff, επίσης στημένο (π.χ. το σκύλο του nasouk)... θα δεις μεγάλη διαφορά στη γλώσσα σώματος... θα είναι πιο χαλαρός, πιο "συμμαζεμένος"...

Αυτή, λοιπόν, η μικρή διαφορά διαβάζεται διαφορετικά από τον Casper... τελείως διαφορετικά...

Επιπλέον...
Τα μολοσσοειδή, όντως, αντιλαμβανόμαστε ότι σκέφτονται περισσότερο από το μέσο όρο...
Αλλά, η προσεκτική παρατήρησή μου ξέρεις που έχει καταλήξει? Ειδικά όταν συναντιούνται (κοντά ή μακριά) με άλλο σκύλο... σκέφτονται περισσότερο το "πως" θα την κάνουν προς τον άλλο σκύλο και λιγότερο το "αν"...

Last edited:

ΑΡΘΟΥΡΟΣ

Well-Known Member
22 Ιουνίου 2012
203
0
Αθηνα
Εχεις δίκιο, σε γενικές γραμμές...
Αυτό που λέω εγώ, κινείται οριακά στη λεπτομέρεια... άσε με να σου δώσω ένα παράδειγμα και κρίνουμε αν είναι πετυχημένο:

Οπως βλέπω, π.χ., το σκύλο σου στο avatar, όπως είναι στημένος δείχνει "assertive"... έχει το ύφος "ξέρετε ποιός είμαι εγώ, ρε?"
Αντίθετα, ψάξε κάποιο Bullmastiff, επίσης στημένο (π.χ. το σκύλο του nasouk)... θα δεις μεγάλη διαφορά στη γλώσσα σώματος... θα είναι πιο χαλαρός, πιο "συμμαζεμένος"...

Αυτή, λοιπόν, η μικρή διαφορά διαβάζεται διαφορετικά από τον Casper... τελείως διαφορετικά...

Επιπλέον...
Τα μολοσσοειδή, όντως, αντιλαμβανόμαστε ότι σκέφτονται περισσότερο από το μέσο όρο...
Αλλά, η προσεκτική παρατήρησή μου ξέρεις που έχει καταλήξει? Ειδικά όταν συναντιούνται (κοντά ή μακριά) με άλλο σκύλο... σκέφτονται περισσότερο το "πως" θα την κάνουν προς τον άλλο σκύλο και λιγότερο το "αν"...

Μεχρι στιγμης απο οτι εχω διαβασει στο φορουμ αλλα κ απο τα δικα σου θεματα, εχω παρει αρκετες απαντησεις στα δικα μου ερωτηματα, επιση προσφατα ανακαλυψα κ το BOERBOELENTHUSIASM το οποιο site με βοηθαει ακομα ποιο πολυ στην ενημερωση μου!
Απο αυτα που εχω διαβασει μεχρι στιγμης(γιατι η ενημερωση μου περιοριζεται μονο στην θεωρια κ στις εικονες) εχω βγαλει ενα πορισμα(γνωμη μου) το boerboel ειναι μια ρατσα που εχει τα χαρακτηριστικα του corso κ του presa μαζι (χαρακτηρες,κεφαλια,σωματοτυπο,κτλ)

ΥΓ. Κατι που εχω παρατηριση ειναι οτι σχεδον ολα τα εκτροφεια αφρικης,ευρωπης,κτλ, χρησιμοποιουν barf για διατροφη ξεκινοντας τα απο κουταβια, κ την προτεινουν στους αγοραστες κουταβιων της ρατσας!(επισης σε διαφορα εκτροφεια που διαβασα για την barf που ταιζουν δεν εχουν το μενου με το κατεβατω που γνωριζουμε ολοι ,δηλαδη κρεατα,λαχανικα,φρουτα,κτλ, εκει δινουν μονο κρεας δηλαδη μπριζολιδια,ολοκληρα κοτοπουλα,κτλ.)

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Αρθούρε το θέμα διατροφής είναι λίγο μπερδεμένο στην Ελλάδα. Στο εξωτερικό το barf θεωρείται το έτοιμο ωμό εμπόρευμα (έτσι το ονόμασε ο κτηνίατρος που το ξεκίνησε). Στην Αμερική αυτό που λέμε εμείς εδώ barf το λένε raw feeding (ωμή διατροφή). Αυτό που αναφέρεις εσύ ότι δεν δίνουν συμπληρώματα αλλά μόνο κρεας λέγεται prey model. Εδώ και καιρό τα δικά μου αυτό ακολουθούν, δηλαδή όποτε το θυμιθώ δίνω συμπληρωματικά κανα λαχανικό και η διατροφή τους αποτελείται απο κρέας (κατα προτίμηση ολόκληρο ζωντανό).

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
φανταζομαι περιοριζεσαι στα κοτοπουλακια,ή περνας και σε χοντρα ολοκληρα?

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
σας παρακολουθω... εστω ορισμενα θεματα κατα προτιμηση....
αλλα δεν εχω χρονο....
εχω 9 κουραδομηχανες και προσεχω εδω και μια εβδομαδα περιπου...

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Αν ρωτάς εμένα greedy το κοτόπουλο είναι σχεδόν το 70-80% της διατροφής. Το υπόλοιπο είναι πρόβατο (μαζί με έντερα), ψάρι και κουνέλι. Ένα πρόβατο/γίδα μου κρατάει περίπου 5-6μήνες.

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Moυ εκανε εντυπωση Μεγαλε βασιλη που εγραψες ''ολοκληρο το ζωντανο'' και σκεφτηκα μηπως πετας ολοκληρη την γιδα μεσα.....:D(οχι ζωντανη,ενταξει).

ΑΡΘΟΥΡΟΣ

Well-Known Member
22 Ιουνίου 2012
203
0
Αθηνα
Μου φαινεται θα κοψω κ εγω τα λαχανικα,φρουτακια,κτλ κ θα του δινω μονο 2,5κιλα Κ Ρ Ε Α Σ!!!!
(Νομιζω οτι ειναι ποιο φυσιολογικο το σκετο κρεας απο το mix κρεας με λαχανοφρουτα)
Διαφορει εκτροφης της ρατσας γραφουν οτι τα boerboel αποκτουν πολυ πιο ωραια,μυωδες κ διαφορετικη γραμμη τρωγοντας απο κουταβια barf, κ μαλλον πρεπει να ισχυει γιατι υπαρχουν εκτροφεια με boerboel που εχουν το look γιγαντιαιων λαμπραντορ κ αλλα εκτροφεια τα οποια εχουν look λιονταριου!
Εχω την εντυπωση οτι τα boerboel ειναι τα πιο βαρια κ πιο μυωδες κοντοτριχα μαστιφ, της οικογενειας μαστιφ.

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Μου φαινεται θα κοψω κ εγω τα λαχανικα,φρουτακια,κτλ κ θα του δινω μονο 2,5κιλα Κ Ρ Ε Α Σ!!!!
(Νομιζω οτι ειναι ποιο φυσιολογικο το σκετο κρεας απο το mix κρεας με λαχανοφρουτα)
Οχι δεν ειναι. Αλλιως τα σκυλια δεν θα μασουλουσαν τα τρυφερα χοσταρακια οπου τα εβρισκαν. Εξαλλου ολα τα σαρκοφαγα το πρωτο που τρωνε ειναι το περιεχομενο του στομαχιου των θηραματων τους (στην πλειοψηφια τους χορτοφαγα) για να διευκολυνθει η διαδικασια της πεψης του κρεατος που ακολουθει.

Το barf δεν ειναι ευκολη διαδικασια. Αν δεν εισαι διαθετειμενος να διαβασεις πολυ και να ενημερωνεσαι συνεχεια, μην παιζεις με την υγεια του σκυλου σου, διαλεξε μια καλη ξηρα και κανε δουλεια σου.

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
θεωρω πως αν εχεις την δυνατοτητα ,καλο θα ειναι να εμπλουτιζεις με λιγα πολτοποιημενα λαχανικα/φρουτα το διαιτολογιο του.Προσθετεις πραγματα ουσιαστικα ,που εκ των πραγματων δεν μπορει να παρει μονο απο το σκετο κρεας.
Εγω βαζω δυο-τρεις φορες την εβδομαδα ενα μειγμα με λαχανικα /φρουτα στο διαιτολογιο του ,και νομιζω οτι πανε περιφημα επανω του.

Το barf δεν ειναι ευκολη διαδικασια. Αν δεν εισαι διαθετειμενος να διαβασεις πολυ και να ενημερωνεσαι συνεχεια, μην παιζεις με την υγεια του σκυλου σου, διαλεξε μια καλη ξηρα και κανε δουλεια σου.
ενταξει θεωρω πως ειναι ευκολος τροπος διατροφης απλα θελει καποιες βασικες γνωσεις και λιγο χρονο παραπανω σε σχεση με την ξηρα.

Last edited:

ΑΡΘΟΥΡΟΣ

Well-Known Member
22 Ιουνίου 2012
203
0
Αθηνα
Μεχρι στιγμης τηρω ενα mix 70% κρεας, 30% φρουτα-λαχανικα, σε καθημερινη διατροφη, τα αποτελεσματα ειναι ευχαριστα, απλα ακουω να ταιζουν σκετο κρεας ιδιοκτητες σκυλων,εκτροφεις,κτλ κ εχω ψιλο μπερδευτει!(ορεξη να ετοιμαζω barf υπαρχει απλα μαρεσει οτι ειναι πιο σωστο για τον σκυλο μου να το κανω)
Τελοσπαντων θα συνεχισω να τηρω mix διατροφη κρεας-λαχανικα-φρουτα, παντως λαθος διατροφη δεν ειναι!
Τωρα οσων αφορα τα boerboel μου φαινεται περιεργο που στην Ελλαδα δεν εχουμε εκτροφειο, διοτι κ κοσμος υπαρχει που ενδιαφερεται,κ αρκετοι ιδιοκτητες υπαρχουν(βλεπε facebook),κ η εισαγωγη της ρατσας μπορει να γινει ευκολα(ευρωπη,αφρικη).Πιστευω οτι το ενδιαφερομενω κοινο αυτης της ρατσας ειναι το ιδιο με τα corso,presa,bullmastif,bandog,american bulldog,κτλ , αρα ειναι αρκετο το αγοραστικο κ ενδιαφερομενω κοινο.
Που θα παει ,καποιος θα κανει το πρωτο βημα!!!!!!!

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
ενταξει θεωρω πως ειναι ευκολος τροπος διατροφης απλα θελει καποιες βασικες γνωσεις και λιγο χρονο παραπανω σε σχεση με την ξηρα.
Συμφωνώ με τον greedy. Με την προυπόθεση ο καθένας να έχει διαβάσει τα βασικά και να έχει δική του άποψη στο τι κάνει και όχι απλά να κάνει κάτι επειδί του το είπε ο "Χ" και "Υ".

Αρθούρε τα μειονεκτήματα της ωμής διατροφής τις ξέρεις?