Boerboel (Αφρικανικό μαστίφ)

ΑΡΘΟΥΡΟΣ

Well-Known Member
22 Ιουνίου 2012
203
0
Αθηνα
Eγω παντως Nasouk ειμαι ειδη στο τρυπακι να πρηζω εκτροφεις κ οχι μονο, γιατι λεω με το καλο, μεσα στο 2013 να παω Σουηδια για να φερω την Αφρικανα(εκτος αν κατι παει στραβα στο οικονομικο κ απλα παρει παραταση η αποκτηση της)!!!
Μεχρι τοτε θα συνεχιζω να λειτουργο σαν σφουγγαρι, αποροφοντας κ την παραμικρη λεπτομερεια(σιγουρα η πραξη ειναι το καλητερο σχολειο, αλλα κ η θεωρια δεν εβλαψε κανεναν)!!!

dkoriss

Well-Known Member
14 Μαϊου 2009
434
115
Tα ευρωπαικά εκτός από αυτά που αναφέρεις,είναι πιο γιγαντόσωμα από τα σφρικανικά,γιατί έχουν μέσα περισσότερο marketing.Επίσης είναι πιο του ''καναπέ'' ''ισορόποιμένο ταπεραμέντο'' κλπ κλπ και τέλος υπάρχουν πιθανότητες να μην είναι καλοί φύλακες,αφού η τάση της εποχής είναι μόνο η γομαροποίιση και όχι το ταπεραμέντο,το καλό είναι πως δεν έχουν προλάβει οι εκθέσεις να καταστρέψουν την ράτσα.Κατα την γνώμη μου ψάξε μόνο στην Αφρική.
...εισαι πιο κοντα απο ολους στην αληθεια κατα την γνωμη μου!

dkoriss

Well-Known Member
14 Μαϊου 2009
434
115
Θα με βρεις λιγο αντιθετω για τα ευρωπαικα, οτι εχουν γιγαντοσωμα boerboel(θα τα ελεγα νορμαλ μαστιφοειδη σωματοτυπα), τα αφρικανικα εκτροφεια παιζουν σε 70-90κιλα αρσενικα ενω ευρωπη 50-70κιλα(μεσο ορο των εκτροφειων ευρωπη-αφρικη).Θα συμφωνησω οτι εχουν φτιαξει πιο ισσοροπημενο χαρακτηρα στην ευρωπη κ πιο πολιτισμενο, ενω στην αφρικη υπαρχει ακομα το αρχεγοννο κ σκληρο ταπεραμεντο(παντα υπαρχουν κ εξεραισεις).Επισης ειμαι κ παλι αντιθετος οτι τα ευρωπαικα δεν ειναι καλη φυλακες η παυουν απο γεννια σε γεννια να χανουν τα ενστικτα της φυλαξης ,δεν γινεται να εχουν αιματα μαστιφ κ να μην ειναι φυλακες(χωρις παρεξηγησει αλλα ειναι ιεροσυλια να λεμε για μαστιφοειδες ρατσες κ ποσο μαλλον για τα boerboel που ειναι ισως τα ποιο ζωρικα κοντοτριχα μαστιφ οτι δεν ειναι καλη φυλακες η οτι εχει εξουδετερωθει το ενστικτο φυλαξης)
Ενημερωτικο κειμενο=
*Τα κανε κορσο που στα αρχαια χρονια χρησιμοποιοντουσαν για φυλαξη απο ζωα,κλεφτες αλλα κ ακομα πιο παλια τα ειχαν να συμμετεχουν σε πολεμους, μαχες ανθρωπων για να κατασπαραζουν τον εχθρο(καταλαβαινης οτι μιλαμε για πολυ δυνατο κ σκληρο ταπεραμεντο) , σημερα κ με την παροδο των χρονων κ των εποχων εχουν γινει απο τα ποιο ισορροπημενα κοντοτριχα μαστιφοειδη κ ισως κ τα πιο ευκολα σε εκπαιδευση,υπακοη, κ το εχω ζωντανο παραδειγμα απο το δικο μου κορσο αλλα κ καποιον εκτροφεων κορσο που γνωριζω τα σκυλια τους, πιστεψεμαι ειναι ολα τους φυλακες κ με το παραπανω, γινανε πολιτισμενα αλλα δεν ξεχασανε ποτε οτι η δουλεια τους ειναι η φυλαξη, ασχετα το ποσο μαλθακος κ ισσοροποιμενος ειναι , η δειχνει ο χαρακτηρας τους!*
Κατι παρομοιο ισχυει κ για τα boerboel.(Αυτη ειναι η γνωμη μου,μην την παρεξηγεις)

Παντα φιλικα!
Γεια σου Αρθρουρε,
Επετρεψε μου να πω πως θεωρω την προσεγγιση αυτη καπως επιδερμικη, σε συντονισμο με εμπορικα νοτιαφρικανικα σαιτ, του σημερα.
Ενα αρσενικο boerboel σε μια κλασικη νοτιοαφρικανικη φαρμα, δουλευε και δουλευει καλα γυρω στα 60-65 κιλα, οχι παραπανω (εκτος εξαιρεσεων).
Φυσικα οι εμποροι νοτιοαφρικανοι σημερα βλεπουν οτι το πιο πολυ πουλαει περισσοτερο. Δεν εγραφαν τα ιδα πριν απο 10 χρονια φιλε μου.
Πρωτοι οι Ευρωπαιοι/Αμερικανοι αρχισαν να βγαζουν πιο ογκωδη σκυλια και εκ των υστερων πηραν μπροστα οι νοτιοαφρικανοι ΕΜΠΟΡΟΙ, θελοντας μαλιστα να τους προσπερασουν (σε πωλησεις θα πω εγω)

Δευτερη επισημανση, απο την στιγμη που αρχιζει να "παραγεται" πιο πολιτισμενο ευρωπαικο ταπεραμεντο, Η ΦΥΛΗ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ!!!!!!!!!!!!,
αυτο το πιστευω απολυτα αν και πολλοι φιλοι μπορει να διαφωνουν.

Η επισφραγιση θα ειναι σε λιγα χρονια ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΣΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΙΑΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ.
Τι λεει αυτο σαν εννοια και γιατι υπαρχει σαν διαχωρισμος, το εχουμε ποτε σκεφθει?
Σου φερνει κατι σε κατεστραμμενες φυλες απο το παρελθον?
Σκεψου πως θα ενιωθαν για την καταντια των σκυλων τους σημερα ο κυριος Στεφανιτσ η κυριος Ντομπερμαν.
Ειδε κανενας να ειναι πιο πολιτισμενοι οι εγκήματιες για να μιλαει για πιο πολιτισμενα beorboel??
Οποιος δεν το παιρνει για αυτο που ειναι, η αδυνατει να το παρει για αυτο που ειναι, ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ, ειναι η γνωμη μου.
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΜΩΣ, ΝΑ ΟΔΗΓΕΙ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΣΕ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟ ΜΙΑΣ ΦΥΛΗΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΦΥΛΙΣΜΕΝΗ "ΖΗΤΗΣΗ" ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΑΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΚΕΡΔΟΣ = ΚΑΙΤ ΣΕ ΠΙΟ ΛΑΙΤ, ΜΑΣΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΡΑΜΕΛΛΑ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ!!!

Φιλικα

dkoriss

dkoriss

Well-Known Member
14 Μαϊου 2009
434
115
Αρθουρε , μενεις κοντα σε λιονταρια , μαυρους κακους και σαβανες?
Αντε παρε εναν σκυλο να καλυπτει τις αναγκες σου και ασε τι θα μπορουσε να κανει , αν και εφοσον σε περιπτωση που , βεβαια δεν λεω , αλλα , ξερεις εσυ.
Γνωμη μου ειναι πως ο μεσος Αρθουρος σημερα, σιγουρα μενει κοντα σε κακους (μαυρους και μη) και εχει να φοβηθει για πολυ περισσοτερα πραγματα απο οτι τα λιονταρια και τις σαβανες.
Εαν μπορει να κατεχει ενα boerboel, η ενα fila, η ενα pressa, η ενα καυκασιανο και μαλιστα απο τις καταλληλες γραμμες αιματος (εννοειται τις πιο σκληρες κατα την δικη μου αποψη), θα καλυψει ακριβως αυτες τις αναγκες με τον καλλυτερο τροπο.
Α και κατι ακομα, ο συναγερμος δεν ειναι υποχρεωτικο να λειτουργει διαζευτικα με τον σκυλο φυλακα, τα αντιθετο, οσο περισσοτερα τοσο καλλυτερα και αποδοτικοτερα.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Ουτε γίνεται όμως να φέρνουμε σε αστικο περιβάλλον μια φυλή αν δεν είναι έστω και ελάχιστα στρογγυλοποιημένη... Εσυ ειδικά, που έχεις κάνει κλουβι σούπερ ενισχυμενο θα έπρεπε να συμφωνείς,ε? Ή θα πρέπει ο χειριστής να μπορεί να κάνει κουμάντο το σκύλο του σε δημόσιο χώρο...

Φιλικά,
kritikopoula

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Ουτε γίνεται όμως να φέρνουμε σε αστικο περιβάλλον μια φυλή αν δεν είναι έστω και ελάχιστα στρογγυλοποιημένη...
+++++
Πότε θα δούμε τα πρώτα πεταμένα boerboel στα βουνά...και μη μου πείτε ότι δεν θα γίνει αυτό, θα γίνει όπως έχει γίνει και με ρότυ και με dogo.

dkoriss

Well-Known Member
14 Μαϊου 2009
434
115
Νάσο,

Για να μιλάει ο συγκεκριμένος εκτροφέας με τόσο θερμά λόγια για τη θηλυκιά του, σίγουρα κάτι θα ξέρει...
Συζητώντας εγκυκλοπεδικά, πάντα, μιάς και διαισθάνομαι ότι αν προχωρούσες σήμερα σε απόκτηση ακόμα και του άριστου σκύλου, τέτοιας "δυνατής" (παρόμοιας) φυλής, ίσως (τα βράδια, στον ύπνο σου) να έβλεπες τον εαυτό σου σαν "προδότη"... βγάζει καθόλου νόημα αυτό που γράφω, ή τα μπέρδεψα?

Από εκεί και πέρα, η φυλή είναι από τις εντυπωσιακές φυλές...

"Από μακριά", νομίζω ότι υπάρχουν και πιο εντυπωσιακές φυλές... αρκετές μου έρχονται στο μυαλό μου, έτσι πρόχειρα... π.χ., τα περισσότερα τσοπανόσκυλά "μου" (τα σκυλιά των ονείρων μου)... τα Αγγλικά Μαστίφ... κλπ...

"Από κοντά", όμως, Νάσο, η συγκεκριμένη φυλή...
Οπως έχει μείνει (σχεδόν) ατόφια (ή, τουλάχιστον, αρκετές γραμμές της) από τις επιλεκτικές "βελτιώσεις" και "αναβαθμίσεις"... και όσο με έβαλες στο τρiπάκι να το σκέφτομαι... ίσως και να είναι η πιο εντυπωσιακή!
Είναι "τίμια" φυλή... σου δίνει ακριβώς αυτό που περιμένεις (εφόσον την έχεις μελετήσει - και παίρνει χρόνο)... είναι σαν τον καλόκαρδο χωριάτη... τον άξεστο, που θα σε χτυπήσει (φιλικά, έστω) δυνατά στην πλάτη και θα βγάλεις ότι έχεις φάει προηγουμένως... που, για να καταλάβει το χιούμορ σου οφείλεις να είσαι πολύ "σαφής"... που θα σου πει στα φανάρια "τι με κοιτάς, ρε?"... ή, που θα μπει σε ένα νέο χώρο και θα πει "εγώ είμαι ο Μήτσος, εσύ ποιός είσαι, ρε?"... που θέλει να ξέρει καλά ότι το "όχι" σημαίνει όχι και το "εντάξει" σημαίνει εντάξει... αλλά, ξέρεις ότι δεν έχει "backthoughts"... ξέρεις ότι είναι έτοιμος να πεθάνει (με ενθουσιασμό, μάλιστα) γι' αυτά που αγαπάει... και, ακόμα και την αγάπη του, τη δείχνει με τέτοιο ενθουσιασμό, που μπορεί να σε τραυματίσει... και που, τέλος, μέσα στην οικογένεια απορείς να τον βλέπεις να συμπεριφέρεται κυριολεκτικά σα (μεγαλούτσικο, ομολογουμένως) γατάκι...

Και μιά προσωπική "μετάφραση" αυτού που λένε οι εκτροφείς του "δένεται αυτόματα με την οικογένεια και γίνεται αυτόματα φύλακάς τους": Οντως, είναι σαν να σου έρχεται εκπαιδευμένο στο θέμα αυτό, "μέσα στην τιμή απόκτησης" του κουταβιού!

Οπως μου είχε πει και ο εκτροφέας του μικρού μου "το Boerboel είναι φανταστική φυλή, για όσους την έχουν μελετήσει και ξέρουν τι πρέπει να περιμένουν από αυτήν"...

Και η σκύλα ακόμα, για την οποία "ορκίζεται" (και τον πιστεύω, μιάς και είναι έμπειρος), ας μην ξεχνάμε ότι είναι Boerboel...

Τι εννοώ? Θυμάμαι, στη Δανία, όταν έβγαζαν τις σκύλες για να τις δούμε...
Κάποιες από αυτές ήταν τόσο χαδιάρες και είχαν τόσο ήρεμη "γλώσσα", που σκεφτόσουν να του ζητήσεις να "σου τυλίξει" μία στα γρήγορα και ποιός δίνει, τώρα, σημασία στα κουτάβια...
Αλλά, όταν έβγαλε εκείνη τη συγκεκριμένη "κακιά" σκύλα (η πιο όμορφη απ' όλες, η άτιμη!)... εκείνη με τη βαθειά ουλή που άρχιζε από τον ώμο της και τελείωνε στα καπούλια της...
Ακόμα και οι ήρεμες σκύλες, που πιο πριν είχα προσευχηθεί να είχα μία... μετατράπηκαν σε άγρια θηρία! Κόντευαν να σπάσουν τα συρματοπλέγματα, για να βγουν έξω να την κόψουν κομματάκια...

Ναι, το Boerboel, όντως, λατρεύει τα παιδιά... αλλά, πιστεύω ότι έχεις δίκιο, είναι κατάλληλο για πιο μεγάλα παιδιά... που ξέρουν καλύτερα, είναι πιο αυτοπειθαρχημένα και έχουν και μεγαλύτερο όγκο - βάρος στο σώμα τους...
Ο δικος μου παντως (για τους παλιοτερους του φορουμ θα γνωριζουν για το χαρακτηρα του) ανεχτηκε τα παντα απο τα παιδια μου ακομα και οταν αυτα βρισκονταν σε νηπιακη ηλικια και τον ταλαιπωρουσαν αφανταστα.
Εχω πει νομιζω πως το αγαπημενο παιχνιδι της κορης μου ηταν να πηδαει απο τον καναπε στο κεφαλι του.
Παντα γυρανγε και την εγλυφε, οταν τον κουραζε χωνονταν κατω απο το τραπεζι και εκει του τραβαγε την ουρα για να τον βγαλει εξω.
Τα παιδια τα διορθωνα συνεχεια και σημερα του δινουν μονο την αγαπη τους χωρις να τον ταλαιπωρουν, η δικη του ανταπωδωση ειναι μια, ...θα σκοτωνε η θα πεθαινε προσπαθωντας στην κυριολεξια για τα παιδια!!!
Αυτο το πιστευω πραγματικα, τωρα το καυκασιανο που αγορασα προσφατα ειναι αληθεια οτι τα παιζει αγαρμπα γιαυτο και το προσεγγιζω διαφοτερικα στο θεμα, παιδια.
Μιλαμε για ενα σκυλο που ακομα και εξω απο τον χωρο του, θα επιτεθει σε οποιονδηποτε πλησιασει την οικογενεια του, ασχετα με το τι θα κανεις εσυ (Alpha leader-boerboel με οτι αυτο συνεπαγεται, για εμενα ειναι καλο)

Last edited:

dkoriss

Well-Known Member
14 Μαϊου 2009
434
115
View attachment 42026View attachment 42027Αυτες τις φωτο της ξαναδειχνω για να δωσω εμφαση στο υψηλο επιπεδο aggility που εχουν τα boerboel ,παρολο που ειναι πολυ βαρια(60-90κιλα)!
...ειναι αληθεια εν γεννει για τα boerboel, αλλα μην παρασυρομαστε μακρωθεν της αληθειας και του λογικου, ...αλλο agility και stamina αυτα που ειναι γυρα στα 60-65 ...και αλλο αυτα που ειναι γυρω στα 90

dkoriss

Well-Known Member
14 Μαϊου 2009
434
115
Ουτε γίνεται όμως να φέρνουμε σε αστικο περιβάλλον μια φυλή αν δεν είναι έστω και ελάχιστα στρογγυλοποιημένη... Εσυ ειδικά, που έχεις κάνει κλουβι σούπερ ενισχυμενο θα έπρεπε να συμφωνείς,ε? Ή θα πρέπει ο χειριστής να μπορεί να κάνει κουμάντο το σκύλο του σε δημόσιο χώρο...

Φιλικά,
kritikopoula
Σιγουρα δεν θα ηθελα ενα τετοιο σκυλι να αποτελει κινδυνο για την κοινωνια, γιαυτο ειπα οτι ...οποιος μπορει και εχει και το μυαλο και την υποδομη προσθετω, για να εχει τετοιο σκυλο,
επετρεψε μου ομως να εχω την γνωμη μου, τον δικο μου και κανενα σκυλι τετοιου ειδους δεν θα το ηθελα στρογγυλοποιημενο,
θα αρχιζα την καταστραφη μιας φυλης ετσι, απλως δεν θα το επαιρνα, θα κοιταζαγια κατι αλλο, δοξα το Θεο υπαρχουν τοσες φυλες εκει εξω.

Φιλικα, ολα αυτα ειναι βεβαια μονο η προσωπικη μου αποψη.

Last edited by a moderator:

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Σιγουρα δεν θα ηθελα ενα τετοιο σκυλι να αποτελει κινδυνο για την κοινωνια, γιαυτο ειπα οτι ...οποιος μπορει και εχει και το μυαλο και την υποδομη προσθετω, για να εχει τετοιο σκυλο,
επετρεψε μου ομως να εχω την γνωμη μου, τον δικο μου και κανενα σκυλι τετοιου ειδους δεν θα το ηθελα στρογγυλοποιημενο,
θα αρχιζα την καταστραφη μιας φυλης ετσι, απλως δεν θα το επαιρνα, θα κοιταζαγια κατι αλλο, δοξα το Θεο υπαρχουν τοσες φυλες εκει εξω.

Φιλικα, ολα αυτα ειναι βεβαια μονο η προσωπικη μου αποψη.
Συμφωνω 100%

dkoriss

Well-Known Member
14 Μαϊου 2009
434
115
+++++
Πότε θα δούμε τα πρώτα πεταμένα boerboel στα βουνά...και μη μου πείτε ότι δεν θα γίνει αυτό, θα γίνει όπως έχει γίνει και με ρότυ και με dogo.
Εαν αυτο ειναι πραγματικοτητα ειναι τουλαχιστο θλιβερο. Προσωπικα μου ειναι δυσκολο να πιστεψω οτι καποιος θα δωσει εκατονταδες η και χιλιαδες τις περισσοτερες φορες ευρω για να αφησει ενα τετοιο σκυλο στο βουνο, ειδικα σημερα!
Θα ευρισκε ευκολα νομιζω καποιον που να θελει το σκυλι και να τον ευγνωμωνει εφ ορου ζωης, διοτι δεν θα διεθετε ποτε τα χρηματα να το αγορασει ο ιδιος.
Ομως ακομα και σε μια ακραια περιπτωση ενος κοινου βλακα, αυτα θα ειχε να κανει με την ανευθυνοτητα του συγκεκριμμενου ατομου και οχι με καποια συγκεκριμμενη φυλη, ειναι η γνωμη μου.

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
@ dkoriss
ανεβασε αν μπορεις καμμια καινουργια φωτο απο το boerboel σου, ή ακομα καλυτερα αν εχεις χρονο φτιαξε μια παρουσιαση του στην ενοτητα "Εμεις και τα σκυλια μας" , θα ηταν ενδιαφερον.

panos chow

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2011
575
27
@ dkoriss
ανεβασε αν μπορεις καμμια καινουργια φωτο απο το boerboel σου, ή ακομα καλυτερα αν εχεις χρονο φτιαξε μια παρουσιαση του στην ενοτητα "Εμεις και τα σκυλια μας" , θα ηταν ενδιαφερον.

+++

dkoriss

Well-Known Member
14 Μαϊου 2009
434
115
@ dkoriss

οκ rico θα το κανω, για παρουσιαση δεν ξερω αν θα εχω το χρονο να το κανω καλα ισως το επιχειρησω οταν ειμαι λιγο λασκα απο δουλεια.
Φωτο θα βαλλω αλλα μην φανταστεις οτι τωρα ο γερακος μου ειναι οπως οταν ηταν νεος, οσο αφορα την δουλεια του ομως δεν εχει χασει τιποτε!

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Cabaret Jamica απο Cabaret Boerboels
537443_329508383834890_1491621443_n.jpg

Ειναι αποδεκτα αυτα χρωματα στην φυλη? γιατι εμενα μου θυμιζει πιο πολυ Ysterberg Mastiff

ΑΡΘΟΥΡΟΣ

Well-Known Member
22 Ιουνίου 2012
203
0
Αθηνα
Εμένα μου θυμίζει Αγ.Βερναδου κοντοτριχο, αλλά για να είμαι ειλικρινής εχω δει αρκετά μπουρμπουλο εκτροφεία να έχουν σε παρόμοιους χρωματισμους σκυλια!

Ojeriza

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2013
217
2
Rion
Καλημέρα σε όλους! Επαναφέρω στην επικαιρότητα το θέμα και έρχομαι να ξαναρωτήσω : Τελικά ΑΡΘΟΥΡΕ το πήρες το κουταβάκι σου? Πρόκειται πάντως για πολύ όμορφα σκυλιά! Δεν ξέρω αν έχουμε και άλλους καινούριους ιδιοκτήτες..