Berger Blanc η Ελβετικος ποιμενικος

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.569
5.992
Πειραιάς
nope, αν παρατηρησεις τη ραχη του σκυλιου θυμιζει λιγο πινακα του ενγκρ.

αυτο καταλαβαινω εγω βλεποντας την εικονα. δε μου φαινεται πραγματικη.

αν ξερει κανεις ποιο σκυλο απεικονιζει ισως μπορει να βοηθησει.

• Like
Reactions: Yorkaddict

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Α μπα, δεν νομίζω να είναι photoshop!

Απλά ο σκύλος πατάει καλά και είναι στο σημείο του troting που ισιώνει η πλάτη!
Αν έχει και απότομη κλίση εξ'ορισμού τότε συμβαίνει αυτό!

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.614
1.947
πιστευω οτι ειναι μια πειραγμενη φωτο. αυτο καταλαβαινω κοιταζοντας τη.

ξερεις το σκυλο;
Οχι απλα ξερω οτι αυτο τους αρεσει και το ζητανε.Αλλωστε παταει καλα...

Αυτος που σκεφτηκε να ξεκινησει αυτη τη μ@λακια πρεπει να μισουσε τα γερμανικα ποιμενικα. Ειναι πραγματικα κριμα για αυτη την ενδοξη ρατσα..
Λεφτα λεφτα και ευκολη δουλιτσα...

• Like
Reactions: Asmodeus

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.011
ΑΤΤΙΚΗ
όλες οι φυλές έχουν τα προβλήματά τους,
άλλες υποφέρουν από μορφολογικούς ή συμπεριφορικούς υπερτυπισμούς, άλλες μαστίζονται απο πολλά και σοβαρά προβλήματα υγείας.
Προσωπικά όμως θεωρώ υπερβολικό και μάλλον επικίνδυνα απλοϊκό να χαρακτηρίζεται μια ολόκληρη φυλή σωρηδόν''κατεστραμμένη''...
έλεος πια με αυτή την καραμέλα των ''χαλασμένων''γερμανικών :cautious:

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
Και τα σημερινά ίσια πλάτη έχουν, απλά δεν είναι επίπεδη.
Ο σκύλος που έβαλες πιο πίσω και σχολίασε ο Στέλιος έχει θεοισια πλάτη (back) και έφαγα (και τρώω ακόμα) τρελό σκάλωμα να καταλάβω τι έχουν κάνει οι άνθρωποι :)
ειναι τοσο ισια οσο και οι ανηφορες που εχουν πινακιδα με 10%-15% κληση και με χιονι δεν μπορει να την ανεβει το αμαξι πχ

βασικα σε ολα σχεδον εν κινηση (κατω απο καποιες γωνιες) η στημενα ισια φαινεται και ας εχει καμποσες μοιρες κληση
η καμπουρα ομως οταν καθοντε στο φυσικο τους κανει καραμπαμ

συν οτι νταξ,το ξερεις οτι δεν μιλανε για την ισιωτητα της ραχης αλλα για την κληση

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.614
1.947
όλες οι φυλές έχουν τα προβλήματά τους,
άλλες υποφέρουν από μορφολογικούς ή συμπεριφορικούς υπερτυπισμούς, άλλες μαστίζονται απο πολλά και σοβαρά προβλήματα υγείας.
Προσωπικά όμως θεωρώ υπερβολικό και μάλλον επικίνδυνα απλοϊκό να χαρακτηρίζεται μια ολόκληρη φυλή σωρηδόν''κατεστραμμένη''...
έλεος πια με αυτή την καραμέλα των ''χαλασμένων''γερμανικών :cautious:
Πολύ σωστά ας διευκρινίζουν τα show line για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις!

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
Το πρότυπο γραφει:
"The upper line runs from the base of the neck via the high, long withers and via the straight back towards the slightly sloping croup, without visible interruption. The back is moderately long, firm, strong and well-muscled. The loin is broad, short, strongly developed and well-muscled. The croup should be long and slightly sloping
(approx 23° to the horizontal) and the upper line should merge into the base of the tail without interruption."

Έχει καμία σχέση η γραμμή ράχης του συγκεκριμένου σκύλου ή άλλων παρόμοιων, με όσα περιγράφονται στο πρότυπο;
Είναι δηλαδή αυτός ο σκύλος κοντά στο ιδεατό που περιγράφεται στο πρότυπο, ή είναι το αποτέλεσμα μιας λανθασμενης ερμηνείας του προτύπου;

Στο άλλο θέμα συζητάμε για την θεωρία και πόσο σημαντική είναι στην κατανόηση της ορολογίας ανατομικών χαρακτηριστικών, τί εξυπηρετεί το καθένα από αυτά τα χαρακτηριστικά, πως συνδυάζονται μεταξύ τους και πως σχετίζονται με την αποτελεσματικότητα του σκύλου στην όποια εργασια κάνει.

Μου έκαναν εντύπωση τα σχόλια και πως αντιμετωπιστηκε η ιδέα και μόνο της θεωρητικής εκμάθησης.

Ο Στέλιος πιο πίσω έγραψε πως
βρισκόμαστε σε κυνολογικό forum και μας διαβάζουν άνθρωποι που θέλουν να μάθουν!
Συμφωνώ απόλυτα και ρωτάω :

Υπάρχει η διάθεση και το θεωρητικό υπόβαθρο - γνώση , να αναλυθούν τα επιμέρους μορφολογικα χαρακτηριστικά που ζητούνται και να δούμε που υπάρχει η παρερμηνεια, που είναι το λάθος και γιατί ζητείται ότι ζητείται;;

Ή η συζήτηση θα πάει στα "εργασιακά" και στα κλασσικά (πλέον) βιντεακια;

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Προσπαθω να καταλαβω παντως κ εγω την φωτογραφια (το photoshop ειναι η δουλεια μου) διακρινω ψιλοσιγουρα περιλαιμιο με τεντωμενο λουρι π εχουν αφαιρεθει. Αλλα δεν βλεπω κατι προς το κρουπ εκει π λετε, ωστοσο η αναλυση ειναι πολυ κακη κ αν θες να κανεις καλη δουλεια στο photoshop επισης μπορεις;)

Asmodeus

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
1.469
1.618
Ο stefanitz ήτο Γερμανός αξιωματικός του ιππικού.Τα γ.π ποιμενικά ήταν τα αγαπημένα σκυλιά του Χίτλερ.
ΑΑΑ αρα στρατοπεδα συγκεντωσης στα λευκα και μετα κρεματωρια...

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.614
1.947
Ή η συζήτηση θα πάει στα "εργασιακά" και στα κλασσικά (πλέον) βιντεακια;
Mε συγχωρεις και εσυ και ολοι οσους κουρασα.

Βεβαια παραμενουν αναπαντητα....ΟΛΕΣ τις κουραστηκες φορες.

Εγω δεν εχω ουτε το υποβαθρο ουτε την ορεξη να συζητησω για τα γπ και για αυτες τις γραμμες και ολα τα λαθη τους.
Οπως επισης δεν συζηταω αν ο γαιδαρος πεταει,αν η γη γυριζει κτλπ.

Αλλα αναρωτιεμαι κατι,επειδη προφανως τυφλοι δεν ειστε,γιατι μια φορα δεν εγινε θεμα το αντιστροφο?
Ας συζητησετε με υποβαθρο-θεωρια-γνωσης,τα καλα που εχουν τα "εργασιακα"
Γιατι ειναι και εντος προτυπου μορφολογικα ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ θεμα ως προς αυτο.
Αλλα και σε χαρακτηρα.Οπως επισης το ποιες γραμμες ειναι πιο κοντα στο προτυπο και σε αυτο το οποιο φτιαχτηκε.

Επισης για το αλλο θεμα της θεωριας,γιατι προξενει εντυπωση οτι μου περναει παγερα αδιαφορο να παω καπου να ακουσω θεωρια περι εκθεσεων μορφολογιας εκτροφης,απο εναν εκπαιδευτη-κριτη.
Οταν μπορω να μιλησω με εκτροφεις Γ.Π με διακρισεις 50 χρονια 35 χρονια κτλπ
Οταν δεν πιστυεω ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ οτι δεν μπορω να γινω εκπαιδευτης σε 50 ωρες!
Και στην τελικη οταν ξερω να κανω στον σκυλο μου.Κατσε μεινε ελα σηκω ξαπλωσε και καμια δυο ακομα εντολες?

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
Είναι λίγο οξύμωρο αυτό που λες.
Κρίνεις κάτι συλλήβδην (όπως και πολλοί άλλοι) και ταυτόχρονα παραδέχεσαι πως δεν έχεις ούτε το υπόβαθρο να το εξηγήσεις ούτε όμως και την όρεξη να το μάθεις.
Άρα που καταλήγουμε;
Τα εργασιακά γαμανε, πλακιτσα, βιντεακια και στείρες αντιπαραθεσεις.

Last edited:
  • Like
Reactions: mareco and TARA

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.614
1.947
Είναι λίγο οξύμωρο αυτό που λες.
Κρίνεις κάτι συλλήβδην (όπως και πολλοί άλλοι) και ταυτόχρονα παραδέχεσαι πως δεν έχεις ούτε το υπόβαθρο να το εξηγήσεις ούτε όμως και την όρεξη να το μάθεις.
Άρα που καταλήγουμε;
Τα εργασιακά γαμανε, πλακιτσα, βιντεακια και στείρες αντιπαραθεσεις.
Δεν εχω γραψει πουθενα οτι τα εργασιακα γαμανε.Αλλα αν θες μια συγκριση δεν θα την κανω επειδη ειναι προσβολη και μονο η σκεψη.

Η πλακιτσα που κανει κακο?

Τα κουραστηκα βιντεακια εμειναν αναπαντητα για αλλη μια φορα.
Δεν μου εξηγει κανεςι και αυτο το θελω να μαθω!!!!!!!!!ΠΩΣ περνανε τις εξετασεις?

Αλλα αφου τα λεμε χυμα και σταρατα,αν σας ενοχλω μπορω να φυγω και να σβησω και λογαριασμο τα παντα.Δεν εχω να κερδισω κατι εδω μεσα για την φυλη που γουσταρω.
Γραφω μηπως βοηθηθει κανεις,γιατι δεν θελω να ξανα λαβω μνμ :Αχ δεν σε ακουγα εσενα,ακουγα τους αλλους με θεωριες κτλπ και τωρα τι να κανω.
Sorry αν ακουγεται καπως αλλα ειναι η πραγματικοτητα.
Αλλη μια πραγματικοτητα ειναι οτι εχω σωσει και κανα δυο και γουσταρω που βλεπουν το σκυλο τους και γουσταρουν.

Με η χωρις καθολου υποβαθρο και γνωσεις,δεν εχω να παρω κατι απο εδω μεσα.
ΤΟΝΙΖΩ και παλι στο θεμα Γερμανικος ποιμενικος και ΜΟΝΟ σε αυτο!

• Like
Reactions: Yorkaddict

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
Αυτό που λέω είναι πως κάποια στιγμή θα ήταν πολύ χρήσιμο σε ένα κυνολογικο φόρουμ να συζητηθεί και να αναλυθεί σοβαρά το όλο θέμα με τους ΓΠ και όσον αφορά την μορφολογία τους, αλλά και όσον αφορά τις ικανότητές τους.
Το να λέμε γενικά και αόριστα "πώς τα κατάντησαν", ή να τα αποκαλούμε "βατράχια" αδιαφορώντας ή μη γνωρίζοντας αν αυτό που βλέπουμε είναι αυτό που ζητείται ή μια λάθος ερμηνεία αυτού που ζητείται, δεν βοηθάει κανέναν και ταυτόχρονα συντηρεί μια γενικότερη απαξίωση για την εν λόγω φυλή.

Η φυλή αυτή, (όπως όλες) έχει ένα πρότυπο που περιγράφει τον ιδεατό εκπρόσωπό της.
Καταλαβαίνουμε πραγματικά τι ζητείται στο πρότυπο ή κρίνουμε με βάση το ρεύμα και αυτό που μας λένε κάποιοι άλλοι (που ανάθεμα αν και οι ίδιοι το έχουν καταλάβει)
Γνωρίζουμε πόσες και ποιες αλλαγές έγιναν στο πρότυπο, πότε και γιατι έγιναν;
Και αν τα γνωρίζουμε όλα αυτά, πως γίνεται σκύλοι με διαφορετικό περίγραμμα (συνήθως) όπως είναι οι λεγόμενοι "εργασιακοί" , να θεωρουνται και αυτοί τυπικοί - εντός προτύπου, όταν το περίγραμμα αποτελεί βασικό στοιχείο του ΤΥΠΟΥ μιας φυλής;
Ποιο είναι το σωστό και ποιο είναι το λάθος;

Ολα αυτά τα ερωτήματα όπως και δεκάδες άλλα, χρειάζονται απαντήσεις, δεν νομίζετε;

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Το λάθος σου @Dimi_21 και πολλών εδώ μέσα είναι ότι πας να εμβαθύνεις στα τεκτενόμενα μιας φυλής και τσαλαπατάς κόσμο που δεν έχει ιδέα για τα χαρακτηριστικά, ούτε καν να κατανοήσει θεωρητικά πράγματα που αφορούν το πρότυπο και καταλήγει η συζήτηση να γυρνάει σε 3-4 άτομα! Και προφανώς δεν θα πάρεις απάντηση γιατί δεν γνωρίζει κανείς τίποτα για το τι συμβαίνει με μορφολογικά παίρνουν εξαίρετες κρίσεις ενώ είναι για τ'ανάθεμα!
Ούτε εγώ ξέρω να σου δώσω απάντηση, εκτός από το προφανές που μπορώ πολύ άνετα να χρεώσω στο οποιονδήποτε κριτή ή ιδιοκτήτη για το πως απέκτησε ο σκύλος την «εξαίρετη» κρίση! Ξέρω όμως ότι είμαι εδώ για να συζητήσω γενικού περιεχομένου πράγματα και ειδικού όταν κρίνω ότι μπορεί να γίνει! Αλλά όταν βλέπω ότι σιγοντάρονται ή όταν βλέπω άγνοια για τα βασικά τότε λυπάμαι δεν θα πω τίποτα!
Αν ο συνομιλητής ενώ του λέω ότι υπάρχει πρότυπο και λέγεται έτσι δεν χαμπαριάζει και λέει τα δικά του δεν θα πάρει κουβέντα, τουλάχιστον από μένα! Και όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότερο πιστεύω ότι η πληροφορία και η γνώση δεν είναι για τους πολλούς, είναι γι'αυτούς που μπορούν να την διαχειριστούν!

• Like
Reactions: HermesBako