BARF

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
keyman said:
πως δεν έπαθε καμιά ανακοπή το καναρινάκι??? :shock:
Αυτο αναροτιομουνα και εγω!
Πρεπει να ηταν πολυ κολοπετσομενο.
Μου το εφερε η Εσμεραλντα- το κρατουσα στο χερι μου- τουλαχιστον κανα 20αλεπτο μεχρι να φτασουμε σπτι- το εβαλα σε ενα κλουβι με νερο και φαι- ετρωγε και επινε 2-3 ωρες συνεχεια, εκανε ενα μπανακι και μετεπειτα ανεβηκε στην κουνια και κελαιδισε!!!!!!!

Το καναρινι μιας φιλης δεν κελαιδουσε, οταν καπιος ηταν στο δωματιο!!!
Του εφτανε για να στρεσσαριστει.

Γίνεται πχ να τρώει BARF 4 φορές τη βδομάδα και 3 ξηρά ή δεν "επιτρέπεται" αυτό το μπλέξιμο??
Ναι αμε- πως δεν γινεται!

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Ωραία!! :)
Ξεκινάω δηλαδή μια μέρα και δίνω ωμά κατευθείαν ε? Να το κάνω καλύτερα εναλλάξ στην αρχή με ξηρά?

Ευχαριστώ!

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
μην ανακατεψεις ωμα με ξερη τροφη!

Εγω τοτε, την Εσμεραλντα, την αλλαξα απο την μια μερα στην αλλην.
Δεν ειχε κανενα προβλημα!

Αλλα αυτο ειναι καθαρα ατομικα- πρεπει να το δοκιμασεις.

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
FrenchieFan said:
μην ανακατεψεις ωμα με ξερη τροφη!
όχι, εντάξει αυτό το κατάλαβα :wink:
Εννοώ μια μέρα ξηρά μια barf..

Πάντως 2 φορές που της έδωσα ωμά κόκκαλα έκανε διάρροια..Θα δούμε τώρα..Ελπίζω να τα πάει καλά..

Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Πως δεν επαθε κανένα καρδιακο το καναρινάκι!! ΧΑΧΑ, γέλασα πολύ με το πόστ σου frenchie!

Vaso, εγώ πέρασα από την μια μέρα στην άλλη (απο ξηρά σε ωμή) και απο τότε τρώει μόνο ωμή ο δικός μου. Καλύτερα είναι άμα ξεκινήσεις Barf να δίνεις μόνο ωμή γιατί ο οργανισμός του σκύλου κάνει αποτοξίνωσει απο την ξυρά τροφή και όλες τις διάφορες "ουσίες" που βάζουν μέσα.

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
ναι δεν έχω πρόβλημα να δίνω barf απλά έλεγα για καμία εκδρομούλα να μην ψάχνομαι με ψυγεία και τέτοια..

Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Ασε, και εγώ το σκέφτηκα οτι θα είναι ψιλο-πακέτο στις διακοπές :roll: :roll: ....Ευτυχώς φέτος δεν θα πάμε και ελεύθερο :shock: :D :D !!
Λέω μήπως του αλλάξω την ώρα του φαγητού. Σπίτι τον ταϊζω το βράδυ γιατί έχω τις ανέσεις μουν (ψυγείο, κτλ...) στις γιακοπές, θα πηγαίνω το πρωι στο μάρκετ η χασάπι και θα του δίνω εκείνη την ώρα να τρώει.
¨ετσι το σκέφτηκα, τώρα θα δούμε...

agamemnwn

Active Member
30 Μαρτίου 2008
42
0
o θειος μου ειναι σε σφαγειο κοτοπουλων,να τον λεω να μου φερνει κανενα τεμαχισμενο?ειναι ακομα2 μηνων,να το αρχισω απο τωρα ή να περιμενω σε μεγαλυτερη ηλικια?πειτε εστω μια αξιοπρεπεις ξηρα τροφη(αφου ειπαμε καλη δεν υπαρχει).η pyrina μια που εχει για κουταβια large-breeding ειναι καλη?

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
vaso said:
ναι δεν έχω πρόβλημα να δίνω barf απλά έλεγα για καμία εκδρομούλα να μην ψάχνομαι με ψυγεία και τέτοια..
Ασε, και εγώ το σκέφτηκα οτι θα είναι ψιλο-πακέτο στις διακοπές
Εγω και στις διακοπες ταιζω BARF.
Σηνηθος υπαρχουν ψυγεια εκει που θα παμε- και ετσι μπορουμε να αγορασουμε ανα 2-3 μερες κρεας.
Επειδη δεν ειναι ευκολο να πολτοποιησει κανεις και τα λαχανικα, να βρει μπλεντερ κλπ. καταφευγω στης διακοπες σε βαζακια λαχανικων για μωρα!

Στης ημερησιες εκδρομες ετσι και αλλιος- παιρνουμε το παγομενο κρεας μαζι- και μεχρι την ωρα φαγητου εχει ξεπαγοσει και το τρωει.

Αλλα στην χειροτερη- ακομα και ενας μπαρφαρισμενος σκυλος μπορει να φαει ξερη τροφη για 2-3 εβδωμαδες, χορις να παθει τιποτα!

@agamemnwn
Σιγουρα θα μπορουσες να ξεκινισεις με κοτοπουλο- εστο συμπληροματικα!

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Ρωτάω πάλι κάτι που έχει ξαναερωτηθεί αλλά δε βρήκα απάντηση από κάποιον που ταίζει BARF..Με τη σαλμονέλα τί γίνεται???Γιατί δεν το βρίσκω απίθανο να κολλήσουμε έτσι όπως τρώει η μικρή.. Ξαπλώνει πχ όταν τρώει σε σημεία που πριν ακούμπαγε το κοτόπουλο.. :? :?

Επίσης με τον εχινόκοκο τί γίνεται?Γενικά πρέπει να δίνουμε κάτι στα σκυλιά (όχι μόνο στη BARF, γενικά ρωτάω αλλά είναι OT)?

Και τέλος πρέπει να δίνω Drontal κάθε 3μηνο?

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Οι Barfers λενε, οτι τα υγρα του στομαχου ενος υγιες σκυλου ειναι τοσο ισχυρα, που τα βγαζει περα και με σαλμονελλα και αλλα παρασιτα.

Επισης μενει το ωμο πολυ λιγοτερα στο πεπτικο συστημα του σκυλου, απο ξηρα- και υποτιθεται, οτι δεν προλαβαινει να βλαψει τον σκυλο.

Παντος : Εγω δινω πανω απο 5 χρονια BARF και καθε 2η μερα κοτοπουλο!!
Χειμονα-καλοκαιρη- ΠΟΤΕ δεν ειχαμε προβληματα και δεν νομιζω να ειμαι απλα τυχερη!

Αχινοκοκκο μπορει να κολλησει ο σκυλος σου, οταν παινει ποντικια και τα τρωει, αλλα και ισως και σε περιοχες με πολλους αλεπουδες, οταν τρωει μουρα και χωρτα, που εχουν αυγα του Echinococcus Multicularis.

Εγω τις τακτικες αποπαρασιτωσεις τις εχω κοψει εδω και αρκετα χρονια.
Στελνω τακτικα δειγματα κοπρανων για εξεταση- και οταν γυρνανε αρνητικα- παει να πει οτι δεν υπαρχει προβλημα- αρα δεν δινουμε και φαρμακα.

Αλλα αν δεν αισθανεσε καλα ετσι- ναι- να τοσεις Drontal η Milbemax καθε 3 μηνες.

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Ευχαριστώ πολύ για άλλη μια φορά!
Ακόμη αμφιταλαντεύομαι αν κάνω καλά που της δίνω ωμά..

Το πρωι βρήκα υπόλειμα εμετού εκεί που κοιμάται..Πρέπει να έκανε το βράδυ και να τα έφαγε.. :? :? Είναι κακό σημάδι αυτό?
Αν χωνεύει πολύ γρήγορα πιστεύω θα έχει πρόβλημα με γαστρικά υγρά..Δεν ξέρω πάλι.. :roll:
Τα κακά της -προς το παρόν- είναι φυσιολογικά..

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Καλά μη μου απαντάτε..Κακοί.. :evil: :evil:

Πλάκα κάνω..
Το ξέρω σας έπρηξα αλλα καθε αρχή και δύσκολη..
Θα κάνω ότι με φωτίσει ο Μεγαλοδύναμος.. [-o<

:D :D

Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Γειά σου Vaso,
Τώρα είδα τα μηνύματα σου...σόρι....
Καμιά φορά κάνει και ο δικός μου εμετό και τα ξανατρώει... μην πανικοβάλεσαι , δεν είναι τίποτα!

Φρεψηιε Φαν, που στέλνεις τα κόπρανα, με ενδιαφέρει και εμένα να σταματήσω να του δίνω χάπια αποπαρασιτικά όταν δεν χρειάζεται.

Επίσης είχα διαβάσει σε άλλο μήνυμα οτι κυκλοφορεό ένα πινακάκι excel για να βλέπουμε τι ποσότητα πρέπει να δίνουμε. Μπορεί κάποιος να μου το στείλει παρακαλώ.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Φρεψηιε Φαν, που στέλνεις τα κόπρανα, με ενδιαφέρει και εμένα να σταματήσω να του δίνω χάπια αποπαρασιτικά όταν δεν χρειάζεται.
Ασε δεν θελεις να μαθεις!
Αφου εδω περα δεν βρηκα ακρες για εξετασεις κοπρανων για παρασιτα, ολοι με κοιτουσαν λες και ηρθα απο αλλο πλανητη και δεν μπορουσαν να καταλαβουν γιατι δεν κανω απλα μια αποπαρασιτοση, το βαζω σε δεματακι και το στελνω εξπρες σε μια φιλη μου στην γερμανια- που δουλευει σε κτινιατρικη κλινικη!
Το αργοτερα σε 2 μερες το εχει στα χερια της, το παει στην συναδελφο της και τις απαντησεις της εχω με μαιλ.

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
FrenchieFan said:
, το βαζω σε δεματακι και το στελνω εξπρες σε μια φιλη μου στην γερμανια- που δουλευει σε κτινιατρικη κλινικη!
Τώρα εγώ να ρωτήσω με την οσμή τι κάνετε? Δε ζέχνει όλος ο τόπος?

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Alexandra said:
FrenchieFan said:
, το βαζω σε δεματακι και το στελνω εξπρες σε μια φιλη μου στην γερμανια- που δουλευει σε κτινιατρικη κλινικη!
σε ουροσυλλεκτη τα βαζουν,(υποθετω)οχι σε εφημεριδα τυλιγμενη στα 4 :lol:

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
galazio said:
Alexandra said:
FrenchieFan said:
σε ουροσυλλεκτη τα βαζουν,(υποθετω)οχι σε εφημεριδα τυλιγμενη στα 4 :lol:
Ακριβος!!
Και κανα 4-5 Sandwich bag's απ εξω- το κουτι και χαρτι και δεν βγαινει τιποτα!