Barf για μικρόσωμους σκύλους...

dali

Well-Known Member
5 Ιουνίου 2008
335
0
37
Διόνυσος
Τέλος πάντων.Εγώ θα το κάνω δοκιμαστικά και βλέπουμε στη πορεία.
Να ρωτήσω κάτι ακόμα... Κάπου είδα ότι η αναλογία φαγητού είναι το 3% του βάρους του.Ισχύει? για δύο φορές τη μέρα?μου φαίνεται ότι είναι λίγο.

Να πω επίσης ότι σήμερα το πρωί του έδωσα μήλο, πορτοκάλι, κολοκύθι και ντομάτα μαζί με κιμά.Πριν βάλω μέσα το κιμά δεν ενθουσιάστηκε και πολύ, μετά τα έφαγε όλα.Πιστεύω θα έχω πρόβλημα με τα λαχανικά και τα φρούτα...
Εσείς τι κάνετε για να τους αρέσουν?

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ο καθένας μιλάει για τις προσωπικές του εμπειρίες.
Φυσικα..

Aπλά εν αντίθεση με το πως θα το λέγαμε σε φίλους μας..,ο γραπτώς λόγος θέλει μεγαλύτερη προσοχή ειδικά όταν προτείνουμε κάτι..
η ιστορια στο φορουμ έχει αποδείξει ότι η συγκεκριμένη διατροφή θέλει προσοχή..

Ανεξάρτητα αν εγώ συμφωνώ η όχι..
προτείνω να είμαστε λιγάκι συντηρητικοί στο τι λέμε γιατί κάποιος μπορεί να μην σκεφτεί ότι μιλάμε από προσωπική εμπειρία αλλα ότι είναι το ιδανικό γενικα μοντέλο διατροφής..

Αν θέλει κάποιος φυσικά να δοκιμάσει ..
αλλα επειδή λίγο πιο πέρα κάποιος είπε να μην φοβάσαι ..οφείλουμε όλοι να ψάχνουμε λίγο παραπάνω οποιαδήποτε πληροφορία διαβάζουμε στο internet..

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Ναι τόσο πρέπει να τρώει αλλά ζυγίζεις πάντα το σκυλί και βλέπεις.

Εγώ της δίνω το πρωί το μισό κρέας το μεσημέρι-απόγευμα τα φρούτα και το βράδυ το υπόλοιπο κρέας με τα λαχανικά μαζί.

Επειδή η δικιά μου έχει μια τάση να τα καταπίνει ολόκληρα και αμάσητα εκτός από ότι έχει κόκαλα αλέθω και το κρέας και βάζω εκεί και τα λαχανικά και τα εξαφανίζει σε 5 δευτερόλεπτα.. :roll:

dali

Well-Known Member
5 Ιουνίου 2008
335
0
37
Διόνυσος
Εγώ λέω να του τα βάζω μαζί γιατί αλλιώς δεν τον βλέπω να τρώει τα φρούτα και τα λαχανικά.Δηλαδή είναι το 3% του βάρους του για μία μέρα, όχι για κάθε γεύμα, έτσι?

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
galazia said:
κανγκο,οπως εγω εχω πει οτι τα σκυλια μου εχουν αριστη υγεια με ξηρα τροφη,-οχι την ακριβοτερη- και ψωμια το ιδιο εχει δικαιωμα να πει και η φρεντσι...
δεν υποχρεωσε κανεναν να ακολουθησει την διατροφη που κανει στον σκυλο της,οπως κι εγω δεν υποχρεωσα κανεναν να ακολουθησει ξηρα τροφη και σε μενα δεν ειπε κανενας οτι "εμφανισα ιδανικο μοντελο διατροφης την ξηρα και οτι τα νεα μελη θα βασιστουν σε μενα"...
διαβαζουμε και αποφασιζουμε,και ειμαστε υπευθυνοι για τις επιλογες μας.
για ποιο λογο λοιπον ,γινεται αυτο στην φρεντσι?διοτι το εχω δει επανηλειμενως να γινεται :roll:

Σε καμια περίπτωση γαλάζιο δεν έχω πρόθεση να θίξω την φρανσυ που αν μη τι άλλο έχει δώσει πολύτιμες γενικά πληροφορίες στο φόρουμ...και μου ειναι συμπαθεστατη!!!

Απλά λόγο τις εμπειρίας της και keyman
θεωρώ ότι πρέπει να αναφέρονται και τα αρνητικά..

Γιατί θεώρησες προσωπική αντιπαράθεση με την φρανσυ καμια σχέση και δεν καταλαβαίνω καν τον συνειρμό σου.. :roll: :?

Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Ναι αλλά είναι το 3% για όλη την μέρα.
Όχι για κάθε γεύμα.

Εγώ δεν έχω πρόβλημα με τα λαχανικά και τα φρούτα...τα τρώει ευχάριστα.
Επίσης δεν του δίνω κάθε μέρα φρούτα γιατί περιέχουν ζαχαρι.
Μην ξεχάσεις να βάζεις 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο όταν βάζεις λαχανικά/φρούτα.

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Γενικά είμαι υπέρ της BARF, άσχετα αν δεν την ακολουθώ.

Δεν ξέρω αν ταιριάζει διαφορετικά σε κάθε οργανισμό, πιστεύω πραγματικά όμως ότι ο παράγων ιδιοκτήτης έχει τη μεγαλύτερη σημασία για την επιτυχία της.

Συμβουλεύω επομένως όποιον την ακολουθήσει να διαβάσει πολύ πολύ προσεκτικά τα πάντα γύρω από αυτή και πως πρέπει να εφαρμοστεί, και μετά να την ακολουθήσει.

Γαλάζια η BARf γενικά διχάζει τους ανθρώπους. :wink:

dali

Well-Known Member
5 Ιουνίου 2008
335
0
37
Διόνυσος
Ναι, έβαλα λαδι.τα άλεσα όμως όλα μαζί.Απ ότι κατάλαβα εσείς τα κάνετε ξεχωριστά.Θα του βάζω αν είναι μέρα παρά μέρα φρούτα.
Αχ ελπίζω όλα να πάνε καλά...Σας ευχαριστώ όλους...

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Πρέπει σε μια μέρα να φάει τροφή που να ζυγίζει το 3% του βάρους του.Αυτό εγώ μετά το χωρίζω περίπου σε 80% κρέας-κόκκαλα και τα υπόλοιπα φρούτα- λαχανικά.

Επίσης να πω ότι εγώ (για να μην παρεξηγούμαστε) δεν θα κάτσω να σκάσω αν μια ή δύο μέρες δεν φάει φρούτα ή λαχανικά. Η διατροφή πρέπει να είναι ισορροπημένη πχ σε διάρκεια ενός μήνα.

Το θέμα πιστεύω έχει εξαντληθεί γενικότερα.
Οτιδήποτε χρειαστείς dali μπορείς να ρωτήσεις τους barfers του forum με πμ γιατί σίγουρα επαναλαμβάνουμε τα ίδια και τα ίδια!
Καλή αρχή αν το αποφασίσεις! :wink:

dali

Well-Known Member
5 Ιουνίου 2008
335
0
37
Διόνυσος
Να ρωτήσω ξανά... :roll: Εάν δεν τα τρώει τα λαχανικά και φρούτα έχετε κάποια λύση γι'αυτό?Για πρώτη φορά τα έφαγε αλλά πιο μετά δεν ξέρω...

Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Τι να κάνουμε ξεχωριστά, δεν κατάλαβα;;

Φρούτα και κάθε 3 μέρες....βλέπεις και κρίνεις.
Θα δείς, υπάρχουν και τροφές που δεν θα του αρέσουν, θα δοκιμάσεις και θα καταλάβεις....

Πχ, στην αρχή εμένα έτρωγε σικότι και τώρα δεν το θέλει με τίποτα.
Σιγά-σιγά μαθαίνεις...

dali

Well-Known Member
5 Ιουνίου 2008
335
0
37
Διόνυσος
Ευχαριστώ...και συγγνώμη που ρωτάω ξανά τα ίδια.. :oops: Δεν νομίζω να χρειαστώ κάτι άλλο για αρχή... =;

Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Ναι, όλα μαζί! Και μην ξεχνάς μόνο 1 κουτ. σουπας λαχανικά/φρουτα.

ψάξε και πληροφορείες στο ιντερνετ. Θα βρείς πολλά πράγματα στα αγγλικά.
Άμα ξέρεις καλά γαλλικά, μπορώ να σου πώ και εγώ πολλά!

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
dali said:
Τι να κάνουμε ξεχωριστά, δεν κατάλαβα;;
Εννοούσα ότι δείνετε χωριστά φρούτα και λαχανικά ενώ εγώ τα έδωσα μαζί :wink:

Εγω της δινω φρουτα, λαχανικα, ελαιο και λιγα δημητριακα μαζι.
ΔΕΝ τα θελει!!
Και ετσι της τα ταιζω με κουταλακι και ετσι το τρωει!

Παλιοτερα της τα εβαζα σε κιμα και το ετρωγε- αλλα οχι ευχαριστα. Οσο περνουσε ο καιρος, δεν το αγγιζε πια- σημερα δεν τρωει ουτε κιμα σκετο.
Οταν βαζω τα λαχανικα ετσι μαζι με το κρεας σε κομματια- παιρνει τα κομματια, τα τιναζει, γλυφει τα λαχανικα και τα φτυνει και τρωει μονο το κρεας.
Και ετσι αποφασησα να της δινω τα λαχανικα/φρουτα, τα οπιοα θεωρω απαραιτητα για της βιταμινες κλπ. που περιεχουν με το κουταλακι.

Aντριάννα στο δικό σου σκυλί έχει πάει καλά η barf σε ένα άλλο σκυλακι δεν πήγε...είναι και θέμα οργανισμού...
Κατια, δεν πηγε μονο το δικο μου σκυλι καλα με BARF!!

Σιγουρα μπορουμε εδω περα να μιλαμε μονο για προσωπικες εμπειριες, αλλα εκτος απο αυτες ξερω και παρα πολλα σκυλια εκτος απο το δικο μου που πανε εδω και πολλα χρονια πολυ καλα με BARF και σε "προσοπικο επιπεδο" και απο το γερμανικο φορουμ τον Frenchbulldogs, οπου παρα πολλα σκυλια ειχαν και αρκετα σοβαρα προβληματα υγειας (αλλεργιες, δυσπεψιες και κολλιτιδες. δοιαρροια, παρα πολλα αερια, δοντια γεματα πετρα, δυσοσμια απο στομα και δερμα, πιτιριδα) με ξερη τροφη και μαγειρευτα (για ρωτα και την vrmode απο εδω!).
Θα ελεγα και με σιγουρια, οτι τα σκυλια που δεν πανε καλα με την ωμη διατροφη ειναι κατα πολυ λιγοτερα(μην πω και εξαιρεσεις), απο αυτα που πανε καλα.

dali

Well-Known Member
5 Ιουνίου 2008
335
0
37
Διόνυσος
Ναι έχω ξεκινήσει σχεδόν μία βδομάδα τώρα, στην αρχή μαζί με την ξηρά τροφή για να μην είναι απότομη η αλλαγή αλλά τώρα μόνο barf, αλλά θα έχω και ξηρά τροφή πάντα για περίπτωση ανάγκης.Με τα κρεατικά πάντως μια χαρά τα πάμε, με τα λαχανικά και τα φρούτα μου βγάζει λίγο τη πίστη αλλά πιστεύω ότι θα συνηθίσει.Έχω όμως, η αλήθεια είναι κάποιες απορίες
α) κάνει να τρώει πιπεριά γιατί δεν την έχω δει κάπου να αναφέρεται και μάλλον του αρέσει πιο πολύ απ' όλα (αν και δεν έχει δοκιμάσει ακόμα απ' όλα :) )
β) το λίπος κάνει κακό όταν είναι σε μεγάλη ποσότητα? γιατί του πήρε ο πατέρας μου από τον χασάπη κάτι κοματάρες με κόκαλο, αρκετό λίπος και λίγο κρέας που του τα δίνω μαζί με το κανονικό φαγητό (σαν κόκαλο)
γ)πειράζει να του βάζω λίγο τυρί με τα λαχανικά?είναι πολύ πιο εύκολο να τα φάει έτσι...
δ) και τέλος να πω ότι σήμερα παρατήρησα λίγο αίμα στα κακά του (για την ακρίβεια σε ένα κουρ@δ@κι μόνο :oops: :lol: ) και δεν ξέρω αν πρέπει να ανησυχήσω, ήταν λίγο πάντως.

LaMb0fGod

Well-Known Member
25 Απριλίου 2008
156
0
33
Salonica City
Dali,
1ον για τις πιπεριες απ οτι γνωριζω δεν κανει να τρωνε
2ον κατα την γνωμη μου το λιπος ειναι καλο για τον σκυλο,γιατι του παρεχει πολυ ενεργεια.Δεν ξερω για ποσο μεγαλη ποσοτητα μιλας,αρα δεν μπορω να εκφρασω την γνωμη μου.
3ον για το τυρι ξερω οτι μπορεις να του δωσεις αφοβα,επισης μπορεις να του βαλεις μιση κουταλιτσα του γλυκου μελι,αντι για τυρι

Οσο για το αιμα δεν εχω ιδεα.Frenchie,vrmode,boxer και οι υπολοιποι ΒΑRFERS,βοηθηστε την κατασταση!!!

Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Dali, πολύ χαίρομαι που όλα πάνε καλά!
Λοιπόν για να απαντήσουμε και στις απορίες σου:

α) Για την πιπεριά είχα ρωτήσει και εγώ σε άλλο ποστ. Μπορείς να δίνεις απλά επειδή έχουν περίεργη γεύση ίσως να μην το δεχτεί ο σκύλος. Σε κάθε περίπτωση μην δίνεις κάθε μέρα.

β) Λίπος περιέχουν λίγο πολύ όλα τα κρέτα. Δεν θα του έδινα ποτέ περισσότερο λίπος απο κρέας. Να κρατάς καλές αναλογίες.

γ) Τυρί του δίνω για λιχουδίτσα η όταν τρώμε εμείς, του δίνω το γύρω-γυρω. Μικρές πάντα ποσότητες γιατί έχω ακούσει πολλά δερματικά σε γουέστι που οφείλοντε απτο τυρί. Άμα δεις κανένα σημάδι αλλεργίας, κόψε αμέσως το τυρί.

δ) Όταν ο σκύλος αρχίζει να τρώει BARF, μπορεί να κάνει και 2 μέρες να "πάει τουαλέτα". Ο οργανισμός επεξεργάζεται την τροφή και κρατάει ότι είναι χρήσιμο δηλαδή σχεδόν τα πάντα. Γι'αυτό, απο'δώ και πέρα, θα μειωθούν πααααρα πολύ τα σκ@τουλάκια, θα είναι πάντα σφιχτά και να κοιτάς το χρώμα. Όταν είναι άσπρα και τελείως ξερά, σημαίνει οτι δίνεις πολύ ασβέστιο, δηλαδή: κόκαλο, τσόφλια αυγού, κτλ.... Το "καλό" χρώμα πρέπει να είναι καφετί.

Ότι άλλο είναι πές μας!