BARF - Τι ταϊζουμε και τι όχι

Status
Κλειδωμένο θέμα

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Kopritaki... διόρθωση! Βαθυά κατάψυξη (-15max) για 30 ημέρες!

Στα ψαράκια εμείς έχουμε μείνει στα μικρά, γαβράκια, και μόνο αν είναι φρέσκο, αν το καταψύξω και το δώσω μετά, δεν το θέλει. Αλλά γενικότερα με όλα αυτά που πλέον έχω διαβάσει για τα μεγαλύτερα ψάρια, ούτε για μένα δε θέλω μεγαλα ψαρια, ούτε για τον σκύλο εννοείται.

Η βαθυά κατάψυξη ισχύει για τα χοιρινά.

Για τα υπόλοιπα κρέατα όχι. Αν και καλό θα ήταν και το μοσχάρι να μπαίνει για1 24ωρο, παρόλα αυτά όμως κρίνεται ως ασφαλές, ειδικά αν εμπιστεύεστε τον κρεοπώλη σας. Καλό είναι να ψωνίζετε πάντα από τον ίδιο. Εγώ δε λέω ότι προορίζεται για ζώο, γιατί θέλω να τα καθαρίζουν καλά και να τα προσέχουν όπως αν ήταν για άνθρωπο.

Σαλμονέλα όχι δε μπορεί να πάθει γιατί έχουν κοντό πεπτικό σύστημα και αν το κοτόπουλο είναι προσβεβλημένο, τότε την αποβάλουν μαζί με τα κόπρανα.

Παρόλα αυτά γενικά κρατάμε τους κανόνες υγιεινής στην κουζίνα μας όπως θα ίσχυε και με τα δικά μας κρέατα.

Και γω χωρίζω σακουλάκια και τα βγάζω από την προηγούμενη ώστε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και να τα δώσω. Εννοείται ότι το καλοκαίρι τα βγάζω κάποιες ώρες πριν, και προσέχω να μη μυρίσουν κλπ. Απλά ξεπαγώνουν και έρχονται σε μία πιο φυσιολογική θερμοκρασία.

Last edited:

Cicaci

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2010
353
3
Ξάνθη
Για τον ιό θα το ψαξω... αλλα ετσι κι αλλιως τα κρεατα τα κραταω στη καταψυξη ανα μερα σε σακουλιτσες.

όσο για το ψαρι δεν αντιλεγω οτι ειναι απο τις καλυτερες τροφες, απλα εμπειρικα ο μικρος την 'επαθε την ημερα που εφαγε ψαρι,για πολυ κατουρημα!!! Μαλιστα θα προσπαθησω να δοκιμασω και αλλου τυπου ψαρια.

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Καλό είναι να μη δίνεις γενικως πολύ συχνά ψάρι.
Στη BARF το ψάρι είναι μία ανθρώπινη καθαρά παρέμβαση, στη φύση δε θα έτρωγε κάτι τέτοιο. Πέρα από αυτό όμως αν θυμάμαι καλά κάπου είχα διαβάσει ότι κάτι "δεσμεύει" από τον οργανισμό του ζώου σε συχνές ποσότητες...

pouf

Well-Known Member
29 Απριλίου 2009
841
163
52
Ανοιξη,χειμωνας, καλοκαιρι
να κανω και εγω την ιδια ερωτηση γιατι δεν ειναι ξεκαθαρο απο τις απαντησεις(ή δεν την καταλαβα:D).
το κοτοπουλο χρειαζεται να καταψηχθει και αν ναι, ποσες μερες και σε ποιους βαθμους?

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
να κανω και εγω την ιδια ερωτηση γιατι δεν ειναι ξεκαθαρο απο τις απαντησεις(ή δεν την καταλαβα:D).
το κοτοπουλο χρειαζεται να καταψηχθει και αν ναι, ποσες μερες και σε ποιους βαθμους?
ΟΧΙ
μονο το χοιρινο!

Το ψαρι εχει υψηλης πιοτητας πρωτεινες και ειναι πολυ καλο για τα σκυλια!

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Όπως έγραψα και πιο πάνω και λέει και η γαλλίδα επίσης. ΜΟΝΟ το χοιρινό.
Το κοτόπουλο και το μοσχάρι μπορούν να δίνονται απευθείας.
Η σαλμονέλα δεν σκοτώνεται ούτως ή άλλως με την ψύξη, αλλά με τη θερμότητα. Όμως το σκυλί δε θα νοσήσει απο σαλμονέλα αν το κοτόπουλο είναι προσβεβλημένο, λόγο κοντού πεπτικού συστήματος.

Για ψάρια και γω ξέρω ότι μία φορά τη βδομάδα είναι υπεραρκετό.

• Like
Reactions: Marion_Russel

pouf

Well-Known Member
29 Απριλίου 2009
841
163
52
Ανοιξη,χειμωνας, καλοκαιρι
ευχαριστω ωρε κοριτσοπουλα.

αντε και κατι αλλο γιατι σας συμπαθησα:D, δινοντας μονο κοτοπουλο και καρδιοσυκοτοπλεμονα αντε και καμια κονσερβα τονο ειμαστε οκ ή πρεπει οπωσδηποτε να δωσουμε και αλλα κρεατα.

ευχαριστω και παλι

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Καλό είναι να δίνεις κι ένα ποσοστό κόκκινου κρεατος νομίζω.... δε θυμάμαι πόσο λενε οι "οδηγίες" αλλά εγώ πχ δίνω περίπου 1/3 κοτόπουλο ολόκληρο, 1/3 κιμά μοσχαρίσιο, 1/3 αρνάκι με το κόκαλλο. Συν ψάρι κτλ.

maraki23

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2009
169
0
γεια σας παιδια,επειδη κ γω θελω στο σκυλακι μου να του δινω χειροποιητα φαγητα,μπωρειται να μου πειτε ενα μινιαιο ή εβδομαδιαιο προγραμμα για το τι πρεπει να μαγειρευω σε τι ποσοτητα κ ποση ωρα,βασικα το σκυλακι οπως εχω πει το περιμενω τελος μαρτιου περιπου,κ ειναι κανις ποντλ μινι απο εκτροφεα,λογικα το πρωτο καιρο θελει ξηρα τροφη για κουταβια με γαλα ε??αλλα για το υπολοιπο της ζωης θελω να τρωωει σπιτικα φαγητα,κ σε ποια ηλικια θα κοψω σιγα σιγα την ξηρα?? κ θα του τα μαγειρευω εγω...κ αυτο το braf τι ειναι υπαρχει περιοδικο με τετοια??

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Καταρχην μπορεις να ξεκινήσεις αμέσως με "σπιτικά" φαγητά...
Γάλα...ΟΧΙ...γιαούρτι αν θέλεις..
Η BARF είναι δίαιτα βασισμενη κυρίως σε ωμά κρεάτα, ωμά ψάρια και λαχανικά...
Ξεκινα να διαβάζεις το post αυτο από την αρχή και ψάξε και στο forum, έχει πληροφορίες για τη BARF.. :)

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.011
ΑΤΤΙΚΗ
βάλε στην αναζήτηση BARF .....και ένας νέος κόσμος ανοίγει μπροστά σου:D:D:D:D
ή ξεκίνα να διαβάζεις το ίδιο θέμα ξανά.

maria-akis

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2010
177
0
ερώτησις κρίσεως..

τα κόπρανα είναι ξηρά όπως με τη ξηρά τροφή ή θα τρέχω και δε θα φτάνω?..

ή μήπως καλύτερα να περιμένω να αρχίσουμε τους περίπατους κ μετά να του μάθω τα κάλα νόστιμα φαγητά της barf?

ξέρω πως η σαρδέλα με λάδι δίνει πολύ ωραίο τρίχωμα..

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
σου προτείνω να αρχίσεις να διαβάζεις.

Ακόμη το σκυλάκι δεν το έχεις πάρει, σωστά? Οπότε έχεις όλον το χρόνο να ενημερωθείς σωστά και ολοκληρωμένα.

Η σαρδέλα και τα παστά έχουν υπερβολικό αλάτι, δεν κάνει καλό. Για το τρίχωμα μπορείς να αγοράσεις σολωμέλαιο και να δίνεις.
BARF μπορείς να ταΐζεις από κουτάβι με το που απογαλακτίσει και ναι, κάνει κόπρανα πολύ πιο σκληρά και καλοσχηματισμένα από οποιαδήποτε σχεδόν τροφή.

Η BARF δεν έχει σχέση καμία με μαγείρεμα, οπότε κάτσε και διάβασε γιατί νομίζω τα έχεις μπλέξει.

maria-akis

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2010
177
0
σου προτείνω να αρχίσεις να διαβάζεις.

Ακόμη το σκυλάκι δεν το έχεις πάρει, σωστά? Οπότε έχεις όλον το χρόνο να ενημερωθείς σωστά και ολοκληρωμένα.

Η σαρδέλα και τα παστά έχουν υπερβολικό αλάτι, δεν κάνει καλό. Για το τρίχωμα μπορείς να αγοράσεις σολωμέλαιο και να δίνεις.
BARF μπορείς να ταΐζεις από κουτάβι με το που απογαλακτίσει και ναι, κάνει κόπρανα πολύ πιο σκληρά και καλοσχηματισμένα από οποιαδήποτε σχεδόν τροφή.

Η BARF δεν έχει σχέση καμία με μαγείρεμα, οπότε κάτσε και διάβασε γιατί νομίζω τα έχεις μπλέξει.
μάλλον εσύ δεν έχεις διαβάσει τι ακριβώς γράφω...

μιλησα εγώ για μαγείρεμα?.. :shock:
μίλησα εγώ για παστό ψάρι?.. :shock:

με τη σαρδέλα και το λάδι εννούσα το φρέσκο ψάρι σαρδέλα και το λάδι (ελαιολαδο,ηλιελαιο κτλ κτλ) κ αυτό το ξέρω γιατί μια γνωστή μας που είχε βελγικο ποιμενικό είχε απίστευτο τρίχωμα κ το τάιζε σαρδέλα ανακατεμενη με λίγο λαδι μια φορα στις τοσες..

η ερώτησή μου ήταν η εξής

θα είναι καλοσχηματισμένα τα κόπρανά του με την BARF όπως με τη ξηρά τροφή που τρώει τώρα? ή θα γίνονται τα πάντα χάλια?

σ αυτό μου απάντησες κ σ ευχαριστώ πολύ!

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
γεια σας παιδια,επειδη κ γω θελω στο σκυλακι μου να του δινω χειροποιητα φαγητα,μπωρειται να μου πειτε ενα μινιαιο ή εβδομαδιαιο προγραμμα για το τι πρεπει να μαγειρευω σε τι ποσοτητα κ ποση ωρα,βασικα το σκυλακι οπως εχω πει το περιμενω τελος μαρτιου περιπου,κ ειναι κανις ποντλ μινι απο εκτροφεα,λογικα το πρωτο καιρο θελει ξηρα τροφη για κουταβια με γαλα ε??αλλα για το υπολοιπο της ζωης θελω να τρωωει σπιτικα φαγητα,κ σε ποια ηλικια θα κοψω σιγα σιγα την ξηρα?? κ θα του τα μαγειρευω εγω...κ αυτο το braf τι ειναι υπαρχει περιοδικο με τετοια??
συγνώμη για τη σαρδέλλα, στο μυαλό μου έφερα τα ψάρια που ουσιαστικά τα "ψήνουν" σε αλάτι και μετά τα διατηρούν σε λάδι. Αυτά που αγοράζουμε δλδ από το σούπερ μάρκετ.
Από ψάρια μπορείς να δίνεις ούτως ή άλλως ωμά μικρά ψάρια, αλλά και μεγάλα, όπως σολωμούς κλπ.

maraki23

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2009
169
0
λοιπον τα μπερδεψα λιγο η μπραφ ειπαμε οτι ειναι μονο ωμα,εγω δεν θελω τετοια διατροφη προτημω τα μαγειρευτα για το σκυλακι μου,αλλα δεν ξερω πως αρχιζω κ τι δινω...??:confused::confused:το παιρνω 50-60 ημερων κ μετα...πιο θα ειναι ενα εβδομαδιαιο προγραμα,τι ακριβως δινω κ σε τι ποσοτητες??δινω κ συμπληρωτα?ή τα παρεχει ολα το σπιτικο φαγητακι?ποιες τροφες δινω καθε μερα ποιες μια φορα την εβδομαδα κ ποιες μια φορα το μηνα??συγνωμη που ρωταω πολλα αλλα....:confused:

maria-akis

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2010
177
0
BARF λέγεται η διατροφή κι όχι μπραφ :p

νομίζω πως βασίζεται περισσότερο στα ωμά κρέατα και λαχανικά παρά στα μαγειρευτά..

τώρα το τι νομίζεις εσύ με το τι ισχύει και τι λένε οι κορυφαίοι εκτροφείς, εκπαιδευτές και κτηνίατροι ανα το κόσμο για τη διατροφή των σκυλων, είναι κάπως αντικρουόμενα..

νομίζω πως πρέπει να μελετήσεις καλύτερα.. οι του φόρουμ θα σε κατατοπίσουν εκτενεστερα!

εγώ άσχετο είμαι!

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.365
10.515
Athens
Λοιπόν η BARF είναι ωμή διατροφή, αποτελούμενη από ζωικές τροφές (π.χ. κρέας, εντόσθια, ψάρια, κόκκαλα κλπ) και λαχανικά/φρούτα/δημητρικά.

Η BARF θέλει διάβασμα. Επειδή ακριβώς δίνουμε και πρέπει να δίνουμε όλα τα απαραίτητα συστατικά σε ένα σκύλο (και ειδικά κουτάβι!) θα πρέπει ένας αρχάριος στην BARF να κάτσει να διαβάσει και να ενημερωθεί για συστατικά/δοσολογίες κλπ. Κατά την άποψή μου και γαι να γίνει σωστά "δεν του δίνουμε π.χ. κρέας μόνο και καθαρίσαμε".

Μόλις μάθει κανείς τις βασικές αρχές, τα "μη" και "πρέπει" και έχει και ένα μπούσουλα διαιτολογίου είναι μια χαρά.

Εάν ήμουν αρχάριος σε θέματα barf με κουτάβι δεν θα ξεκινούσα με BARF αλλά με μια καλή ξηρά, και μετά - αφού στο μεταξύ ενημερωνόμουν - θα έκανα μια ομαλή μετάβαση σε barf.

Τα κόπρανα στη barf είναι μια χαρά και μάλιστα καλύτερα από ότι στην ξηρά (λιγότερα σε ποσότητα και βρωμάνε λίγότερο). Είναι πιο μαλακά όταν τρώνε εντόσθια, αλλά αυτά προβλέπονται έτσι κι αλλιώς πιο σπάνια π.χ. μια φορά τη βδομάδα.

• Like
Reactions: Marion_Russel

Status
Κλειδωμένο θέμα