APBT - "Παρελθόν, Παρόν και...Μέλλον;"

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Επειδή είχα σκύλο που τα τελευταία χρόνια της ζωής του τυφλώθηκε όσοι παραδεχτήκατε πως θα παίρνατε τυφλό κουτάβι κι ότι η ζωή του είναι άνετη απλά δεν ξέρετε τι λέτε. Χωρίς καμιά διάθεση να προσβάλω κανένας, είστε όμως έξω απ' το χορό.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Προφανώς είμαι έξω από το χορό... Γι'αυτό λέω ότι θέλει συνειδητοποιημένους και υπευθυνους ιδιοκτήτες.

Ότι πρόβλημα κι αν έχει ένα σκυλί, είτε υγείας, είτε χαρακτήρα, όταν ξεπερνά τα συνηθισμένα όρια συνήθως δεν είναι για το μέσο σκυλογονιό...

giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
ενα τυφλο σκυλι δεν ειναι οπως ο ανθρωπος... δεν μπορει να κανει βημα.
δεν εχει χερια να καθοδηγηθει... καθως το περιβαλον του (το σπιτι μας δλδ) ειναι φτιαγμενο με βαση τις ανθρωπινες αναγκες οχι του σκυλου
ποσο μαλον του τυφλου σκυλου... και πραγματικα ειναι θλιψη η εικονα αυτη (μιλαμε για τυφλωση 100%) οχι μερικη να βλεπει σκιες και τετοια αλλα 100% σκοταδι

ο σκυλος ειναι ματια στομα μυτη
και κυριως ματια-οσφριση ενα απο τα 2 αν χασει εχει σοβαρο προβλημα

Γριφε εκανες ευθανασια?

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Προφανώς είμαι έξω από το χορό... Γι'αυτό λέω ότι θέλει συνειδητοποιημένους και υπευθυνους ιδιοκτήτες.

Ότι πρόβλημα κι αν έχει ένα σκυλί, είτε υγείας, είτε χαρακτήρα, όταν ξεπερνά τα συνηθισμένα όρια συνήθως δεν είναι για το μέσο σκυλογονιό...
Αναφερόμουν αποκλειστικά και μόνο στην περίπτωση που μιλάμε για κουτάβι. Δυστυχώς όταν γεννιέται ένα ζώο με τέτοιο πρόβλημα με αυτό που έζησε (για 'μενα χ@στηκα ούτε η παραπάνω φροντίδα με νοιάζει, ούτε το συναισθηματικό, για τον ίδιο με ένοιαζε) ο σκυλάκος μου πρέπει να παρθούν κάποιες δύσκολες αποφάσεις. Γι' αυτό και δεν είμαι εκτροφέας. Υπάρχει γενετική προδιάθεση σε κάποιες μορφές τύφλωσης αλλά σε άλλες δεν έχει χαρτογραφηθεί ακόμη κάτι τέτοιο. Δε θα μπορούσα να είμαι εκτροφέας. Θα μου ήταν αδύνατο να πάρω αυτές τις αποφάσεις.
Αν δεν μιλάμε για κουτάβι αλλά για το σκύλο σου που του συνέβη, όχι δε θα έκανα ευθανασία και δεν έκανα και αν προκύψει ξανά θα δώσω ό,τι μπορώ όπως έκανα κι αν μπορώ και περισσότερα γιατί όχι.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Γι'αυτό και δεν είναι εύκολο να είναι κανείς σωστός εκτροφέας. Τα διλλήματα είναι πολλά. Και οι αποφάσεις δύσκολες και κάποιες φορές επίπονες. Είμαι σίγουρη ότι, τουλάχιστον κάποιοι, εκτροφείς πονάνε πολύ όταν πρέπει να πάρουν μια τέτοια απόφαση. (Σίγουρα πιό πολύ απ'ότι εμένα που το συζητάω θεωρητικά)

Ζω με το πρώτο μου σκυλί, νεαρό ακόμα, οπότε πραγματικά δεν έχω πείρα από τόσο δύσκολες καταστάσεις.

Δεν έχω ουδεμία διάθεση να κάνω το λαϊκό δικαστή, και ειλικρινά δεν έχω πείρα κατα πόσο μπορεί να έχει μια αξιοπρεπή ζωή ένα τυφλό σκυλί. Όπως αναφέρω παραπάνω
Αν έχει κάποιο άλλο, σοβαρότατο πρόβλημα υγείας που καθιστούν τη ζωή του βασανιστήριο για το ίδιο, εννοείται ευθανασία..
Δεν γνωρίζω πόσο μπορεί να επηρρεάσει η εκ γενετής(ή η σε κουταβίσια ηλικία) τύφλωση την ικανότητα ποιοτικής ζωής ενός σκύλου άρα δεν μπορώ να κρίνω. Αν θεωρείται βάναυσο, τότε μπορώ να δεχτώ την ευθανασία.

Απαράδεκτη θεωρώ την ευθανασία σε περίπτωση που το κουτάβι είναι υγιέστατο και τυγχάνει να είναι εκτός προτύπου. Έχει ξανασυζητηθεί αυτό σε άλλο νήμα, δεν βρίσκω το λόγω να το συνεχίσω.

Ελπίζω να γίνεται κατανοητή η θέση μου και να μην οδηγήσει σε ένταση.

spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
857
6
Και εγω εχω ενα ερωτημα
ειχα την αισθηση οτι η φυλη αυτη ακομα δεν ειχε ενα σταθερο χαρακτηρα ουτε μορφολογια σε οτι αφορα τη δουλεια των εκτροφεων
εχει υπαρξει καποια προοδος σε αυτο το θεμα? δλδ μορφολογικα χαρακτιρηστικα(σωματοδομη) και χαρακτηρας?
πολυ περισσοτερα χρονια απο οσο νομιζεις μια επισκεψη στην παραπανω σελιδα θα σε κατατοπισει. Οσον αφορα τους τυφλους σκυλους πολυ ενδιαφερων θεμα αλλα ειστε οφφ τοπικ αν θελετε ανοιξτε ενα θεμα