Επειδή είχα σκύλο που τα τελευταία χρόνια της ζωής του τυφλώθηκε όσοι παραδεχτήκατε πως θα παίρνατε τυφλό κουτάβι κι ότι η ζωή του είναι άνετη απλά δεν ξέρετε τι λέτε. Χωρίς καμιά διάθεση να προσβάλω κανένας, είστε όμως έξω απ' το χορό.
Αναφερόμουν αποκλειστικά και μόνο στην περίπτωση που μιλάμε για κουτάβι. Δυστυχώς όταν γεννιέται ένα ζώο με τέτοιο πρόβλημα με αυτό που έζησε (για 'μενα χ@στηκα ούτε η παραπάνω φροντίδα με νοιάζει, ούτε το συναισθηματικό, για τον ίδιο με ένοιαζε) ο σκυλάκος μου πρέπει να παρθούν κάποιες δύσκολες αποφάσεις. Γι' αυτό και δεν είμαι εκτροφέας. Υπάρχει γενετική προδιάθεση σε κάποιες μορφές τύφλωσης αλλά σε άλλες δεν έχει χαρτογραφηθεί ακόμη κάτι τέτοιο. Δε θα μπορούσα να είμαι εκτροφέας. Θα μου ήταν αδύνατο να πάρω αυτές τις αποφάσεις.Προφανώς είμαι έξω από το χορό... Γι'αυτό λέω ότι θέλει συνειδητοποιημένους και υπευθυνους ιδιοκτήτες.
Ότι πρόβλημα κι αν έχει ένα σκυλί, είτε υγείας, είτε χαρακτήρα, όταν ξεπερνά τα συνηθισμένα όρια συνήθως δεν είναι για το μέσο σκυλογονιό...
Δεν γνωρίζω πόσο μπορεί να επηρρεάσει η εκ γενετής(ή η σε κουταβίσια ηλικία) τύφλωση την ικανότητα ποιοτικής ζωής ενός σκύλου άρα δεν μπορώ να κρίνω. Αν θεωρείται βάναυσο, τότε μπορώ να δεχτώ την ευθανασία.Αν έχει κάποιο άλλο, σοβαρότατο πρόβλημα υγείας που καθιστούν τη ζωή του βασανιστήριο για το ίδιο, εννοείται ευθανασία..
πολυ περισσοτερα χρονια απο οσο νομιζεις μια επισκεψη στην παραπανω σελιδα θα σε κατατοπισει. Οσον αφορα τους τυφλους σκυλους πολυ ενδιαφερων θεμα αλλα ειστε οφφ τοπικ αν θελετε ανοιξτε ενα θεμαΚαι εγω εχω ενα ερωτημα
ειχα την αισθηση οτι η φυλη αυτη ακομα δεν ειχε ενα σταθερο χαρακτηρα ουτε μορφολογια σε οτι αφορα τη δουλεια των εκτροφεων
εχει υπαρξει καποια προοδος σε αυτο το θεμα? δλδ μορφολογικα χαρακτιρηστικα(σωματοδομη) και χαρακτηρας?