Amerikan Akita.

rango_django

New Member
21 Ιουνίου 2014
3
0
36
Καλημέρα σε όλους...
Μετά απο πολύ σκέψη αποφάσισα να μεγαλώσω την παρέα μου και να αποκτήσω και δεύτερο σκύλο..Ο Max είναι κοντά 2,5 ετών τώρα,γερμανικός ποιμενικός..Γενικά με τα άλλα σκυλιά τα πάει καλά και δεν μου έχει δημιουργήσει πρόβλημα μέχρι τώρα..Θα δεχθεί και νέο μέλος η θα έχω πρόβλημα?Εϊναι λίγο ζηλιάρης...!
Τώρα στα του νέου σκύλου έχω "κολλήσει" με το american akita και θα ήθελα την γνώμη σας και αν μπορείτε να μου προτείνετε κάποιον εκτροφέα..

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.255
3.093
με καθε επιφύλαξη σου προτεινω αυτό: http://www.akitasland.com/
ειναι ενα παιδί στο φορουμ που αγόρασε κουταβο από εκει .
εγώ μόνο βαση εμφανισης τα εχω κρίνει τα σκυλιά του οπότε θα πρεπει να τον κάνεις πάλι μόνος σου τον έλεγχο.
κοε πήρες τηλέφωνο?
επίσης σε περίπτωση μητσοτάκη ίσως να χρειαστεις την βοήθεια εκπαιδευτή. που σημαινει οτι οικονομικά πρεπει να εισαι ανετος για να μην εχεις απρόοπτα.
πού θα ζουν τα σκυλιά? αν είναι να παρεις σκύλο αντίθετου φίλου ίσως να επρεπε να στειρώσεις τον μεγάλο πρώτα γιατί πραγματικά θα προλάβουν να αναπαραχθούν πριν ανοιγοκλείσεις τα μάτια σου.

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.255
3.093
μην ξεχασεις να ρωτήσεις τον εκτροφεα σου για εξετασεις δυσπλασίας αγκώνα / ισχίου.
ρώτα και για υποθυρεοειδισμό, προβλήματα στα μάτια , επιλειψίες , διαβήτες κλπ
γενικότερα ψάξε για τις πιο συχνες αρρωστιες των ακίτα και φρόντισε οι γεννήτορες σου να είναι εξετασμένοι

rango_django

New Member
21 Ιουνίου 2014
3
0
36
Ευχαριστω για τισ απαντήσεις παιδιά...Δεν έχω πάρει πουθενά τηλέφωνο ακόμα..Είπα να ρωτήσω εδώ πρώτα...Δεν θα έχω πρόβλημα αναπαραγωγής γιατί πάλι αρσενικό θα πάρω..Τα σκυλιά θα είναι τις πρωινές ώρες περιφραγμένα σε έναν χώρο που έχω φτιάξει και μετά όλη την υπόλοιπη μέρα ελεύθερα σε 1,5 στρέμμα γκαζόν...!

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.255
3.093
πρόβλημα που προκύπτει νούμερο 1:
τα ακίτα δεν μπορούν να ζήσουν την υπόλοιπη μέρα ελεύθερα σε 1,5 στρέμμα γκαζόν. πρεπει να μένουν μαζί με τους ανθρώπους τους. αν είναι να το αφήνεις για τόσο μεγάλο διάστημα χωρίς ανθρώπινη συντροφια να μην πάρεις ακίτα, δεν του αξίζει τέτοια ζωή αυτού του σκύλου

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.255
3.093
θα σου πρότεινα να βάλεις και τον γ.π μέσα στο σπίτι , θα τα περνάτε πολύ καλύτερα οι δυό σας αν είστε μαζί!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Ευχαριστω για τισ απαντήσεις παιδιά...Δεν έχω πάρει πουθενά τηλέφωνο ακόμα..Είπα να ρωτήσω εδώ πρώτα...Δεν θα έχω πρόβλημα αναπαραγωγής γιατί πάλι αρσενικό θα πάρω..Τα σκυλιά θα είναι τις πρωινές ώρες περιφραγμένα σε έναν χώρο που έχω φτιάξει και μετά όλη την υπόλοιπη μέρα ελεύθερα σε 1,5 στρέμμα γκαζόν...!
βόλτες πότε θα βγαίνουν????

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
1. ...Δεν θα έχω πρόβλημα αναπαραγωγής γιατί πάλι αρσενικό θα πάρω...

2. ...Τα σκυλιά θα είναι τις πρωινές ώρες περιφραγμένα σε έναν χώρο που έχω φτιάξει και μετά όλη την υπόλοιπη μέρα ελεύθερα σε 1,5 στρέμμα γκαζόν...!
0 (μηδέν). Το Αμερικανικό (αλλά και το "άλλο") Akita... δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του, σε σχέση με άλλα ζώα... by the way (που λέμε και σε άψογα Ελληνικά), το "τυπικό" American Akita είναι από τις πιο φανταστικές φυλές... αν ξέρεις να το χειριστείς... δηλαδή: ΑΠΑΙΤΕΙ μεγάλη εμπειρία...

1. Πας γυρεύοντας...:cool: για να αποκτήσεις τεράστιες εμπειρίες με την πρώτη...

2. Φοβάμαι ότι, σε λίγο καιρό, το γκαζόν δεν θα υπάρχει...:) ειδικά, αν είναι ΚΑΙ περιφραγμένα πιο πριν...

βόλτες πότε θα βγαίνουν????
Καλά, τώρα, τι είναι αυτά που ρωτάς... αφού θα "έχουμε" και 1,5 στρέμμα γκαζόν!:D

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
0 (μηδέν). Το Αμερικανικό (αλλά και το "άλλο") Akita... δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του, σε σχέση με άλλα ζώα... by the way (που λέμε και σε άψογα Ελληνικά), το "τυπικό" American Akita είναι από τις πιο φανταστικές φυλές... αν ξέρεις να το χειριστείς... δηλαδή: ΑΠΑΙΤΕΙ μεγάλη εμπειρία...

1. Πας γυρεύοντας...:cool: για να αποκτήσεις τεράστιες εμπειρίες με την πρώτη...

2. Φοβάμαι ότι, σε λίγο καιρό, το γκαζόν δεν θα υπάρχει...:) ειδικά, αν είναι ΚΑΙ περιφραγμένα πιο πριν...

Καλά, τώρα, τι είναι αυτά που ρωτάς... αφού θα "έχουμε" και 1,5 στρέμμα γκαζόν!:D
Και τι τα νοιάζει το 1.5 στρ. τα σκυλια? Καρπούζι θα βάλουν? :whistle:

• Like
Reactions: Akitaman

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Και τι τα νοιάζει το 1.5 στρ. τα σκυλια? Καρπούζι θα βάλουν? :whistle:
Μεταξύ μας, η αλήθεια είναι ότι τα νοιάζει... το να τρέξουν, να παίξουν, να δαγκωθούν, να "λυσσάξουν", τα ανεβάζει πολύ! Αλλά, πάντα, για λίγη ώρα την ημέρα και, μάλιστα, με την παρουσία των ανθρώπων τους!

• Like
Reactions: ghelly

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Μεταξύ μας, η αλήθεια είναι ότι τα νοιάζει... το να τρέξουν, να παίξουν, να δαγκωθούν, να "λυσσάξουν", τα ανεβάζει πολύ! Αλλά, πάντα, για λίγη ώρα την ημέρα και, μάλιστα, με την παρουσία των ανθρώπων τους!
αυτο μια χαρά το καλύπτει η βολτα. Η διαβίωση στο 1.5 στρεμμα από την αλλη δεν ξερω τι προσφέρει περα από βαρεμάρα και ασυδοσία κοινωνικοποιησης.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
αυτο μια χαρά το καλύπτει η βολτα. Η διαβίωση στο 1.5 στρεμμα από την αλλη δεν ξερω τι προσφέρει περα από βαρεμάρα και ασυδοσία κοινωνικοποιησης.
Συγγνώμη, αν βγω λιγάκι off-topic...

Υπάρχουν φυλές (και άτομα) που "θριαμβεύουν" στον ανοιχτό χώρο... ευημερία σώματος και πνεύματος...
Μην ξεχνάς ότι πολλά σκυλιά (καμιά 100στή φυλές) εκτράφηκαν για να ζουν και να εργάζονται στο ύπαιθρο... ακόμα και η "δική σου" φυλή...
Απλά, εξελίχθηκαν σταδιακά, για να ζουν ΜΑΖΙ με τον άνθρωπό τους...

Υ.Γ. Βλέπω κι εγώ τα δικά μου, όταν μπορώ να τους παράσχω λίγο χρόνο σε ανοιχτό χώρο... τρελλαίνονται από τη χαρά τους!!! Αρκεί να είμαστε κι εμείς κοντά...

• Like
Reactions: l.Kyveli

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Συμφωνώ απολυτα!
Αλλά αυτό που περιγράφεις ειναι στην ουσία βόλτα. Όχι διαρκής παραμονή. Εκει εντοπίζεται η ενσταση μου!

η δικια μου ευημερει και αν εχει γατες ο χώρος

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Συμφωνώ απολυτα!
Αλλά αυτό που περιγράφεις ειναι στην ουσία βόλτα. Όχι διαρκής παραμονή. Εκει εντοπίζεται η ενσταση μου!
Οχι, να διευκρινίσω λιγάκι...

Σε "εμάς", βόλτα σημαίνει "στρατός"... ακόμα και στο "ελεύθερος", δεν πρέπει το λουρί να τερμαρτίσει... και, ταυτόχρονα, καινούργιες παραστάσεις, κόσμος κλπ...
Στο μεγάλο - ελεύθερο χώρο (πέρα από τη βόλτα - όπως έκαναν οι πρόγονοί τους), είναι πραγματικά ελεύθερα, να "λυσσάξουν", όπως είπα νωρίτερα... και τους αρέσει...
Να φανταστείς, όλες αυτές τις ώρες που μεσολάβησαν από το προηγούμενο μήνυμά μου, ήμουν (επί τόπου) σε συζητήσεις - διαπραγματεύσεις, για μία μονοκατοικία με το γνωστό "1,5 στρέμμα" κήπο... όπου κι εγώ ένιωθα πως θα ήθελα να "λυσσάξω", περισσότερο και από τα σκυλιά μου...:cool:

Last edited:
  • Like
Reactions: Anniegr and ghelly

Ran Tan Plan

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2011
515
292
Αθήνα
Το Αμερικανικό (αλλά και το "άλλο") Akita... δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του, σε σχέση με άλλα ζώα...
johnk, δεν υπάρχει γνήσιο αμερικανικό Akita. Υπάρχει ένα γνήσιο, το Γιαπωνέζικο.
Οι αμερικάνοι στρατιώτες τα έφεραν από την Ιαπωνία, μετά τον Β' ΠΠ και τα ονόμασαν έτσι, τάχα ότι είναι παράπλευρη ράτσα Akita. Απλά εκτροφείς στις ΗΠΑ υπάρχουν.
Akita=Made in Japan.

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Οχι, να διευκρινίσω λιγάκι...

Σε "εμάς", βόλτα σημαίνει "στρατός"... ακόμα και στο "ελεύθερος", δεν πρέπει το λουρί να τερμαρτίσει... και, ταυτόχρονα, καινούργιες παραστάσεις, κόσμος κλπ...
Στο μεγάλο - ελεύθερο χώρο (πέρα από τη βόλτα - όπως έκαναν οι πρόγονοί τους), είναι πραγματικά ελεύθερα, να "λυσσάξουν", όπως είπα νωρίτερα... και τους αρέσει...
Να φανταστείς, όλες αυτές τις ώρες που μεσολάβησαν από το προηγούμενο μήνυμά μου, ήμουν (επί τόπου) σε συζητήσεις - διαπραγματεύσεις, για μία μονοκατοικία με το γνωστό "1,5 στρέμμα" κήπο... όπου κι εγώ ένιωθα πως θα ήθελα να "λυσσάξω", περισσότερο και από τα σκυλιά μου...:cool:

Ναι, συμφωνώ. Το τι τρελό παίξιμο γίνεται στον κήπο και από τις τρεις, δεν λέγεται. Και δεν συγκρίνεται ούτε με 2-ωρη βόλτα. Εντάξει, στη βόλτα η κοινωνικοποίηση αλλά η εκτόνωση μόνο στον κήπο που βάζουν όλα τα γκάζια. Πόσο χαίρομαι που μετακομίσαμε στο χωριό...

• Like
Reactions: tasos malinoua

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.255
3.093
τώρα για να είμαστε ρεαλιστες , στο ελλαδισταν δεν μπορεις να βρεις τόσο ευκολα χώρο για να αφήσεις τα σκυλιά να παιξουν ανέμελα.
πολύ θετικό είναι που εχει δικιά του τέτοια έκταση.το πρόβλημα είναι οτι το american akita θα τρελαθει αν είναι να μένει σε τετοια απομόνωση.
το κύριο χαρακτηριστικό αυτών των ζώων είναι οτι δεν ανέχονται π@π@ριες από κανένα. αν αφήνεις τον σκύλο μόνο του για τόσο μεγάλο μέρος της ημέρας και αν τον έχεις να ζει σε ξεχωριστό χώρο από το αφεντικό του πολύ απλά ποτε δεν θα γίνεις αφεντικό του. δεν πιστευω οτι θα καταφερετε να χτίσετε σχέση εμπιστοσύνης με όλα τα προβλήματα που αυτό συνεπάγεται.
επίσης δεν μπορούμε να ξερουμε τις γνώσεις και την εμπειρία του καθενός , αλλα τα ακίτα είναι πολύ ζόρικα. και με δύο αρσενικά αστειρωτα στο σπίτι ένα εκ των οποίων είναι ακίτα δεν προβλέπω ευχαριστη εκβαση της ιστορίας σας.:(

• Like
Reactions: Akitaman

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
η το ενα θα φαει το αλλο,,,,,,,,,, η το αλλο θα φαει το ενα....... αφου θα ειναι και τα δυο αρσενικα και μονα τους --))

• Like
Reactions: johnk

Anniegr

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
776
1.125
η το ενα θα φαει το αλλο,,,,,,,,,, η το αλλο θα φαει το ενα....... αφου θα ειναι και τα δυο αρσενικα και μονα τους --))
Όχι, σ'αυτό διαφωνώ, γενικά αν το ένα είναι υποτακτικό δεν θα υπάρξει πρόβλημα (βλέπε Άιζακ-Iggy). Αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση περιπλέκεται το πράγμα, το ακίτα λογικά θα είναι πιο κυριαρχικό -καλό θα ήταν βέβαια να μας διαφωτίσει κανένας "ακιτάς"- ενώ ο ΓΠ θα'χει νέο σκυλί στον χώρο του (κουτάβι, οπότε με σωστή δουλειά αναίμακτο το πράγμα), και πάνω που θα είναι στα ντουζένια του (4-5 χρονών) και αρχηγός, το άλλο θα'χει πάει 1,5-2, και τότε θα αρχίσουν οι κοκορομαχίες, λογικά. Εκτός κι αν ο Max παραδώσει τα όπλα από νωρίς-νωρίς.

Ran Tan Plan

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2011
515
292
Αθήνα
Νομίζω ότι εκ των προτέρων,δεν μπορεί να προβλέψει κανείς. Εχω έναν γείτονα, με ένα Ακίτα αρσενικό και ένα αδέσποτο (μεγαλόσωμο), πάλι αρσενικό. Από ότι μου λέει, δεν γίνεται τίποτα ζόρικο μεταξύ τους, ακόμα και από την αρχή της συμβίωσης. Θα πείτε αδέσποτο, του επιβλήθηκε. Θα το σκεφτόμουν και εγώ, αν δεν έβλεπα πως όταν παίζουν, ο "αδέσποτος" δεν του χαρίζεται!
Οταν πηγαίνω στην αυλή τους, έχουν βέβαια τελείως διαφορετική συμπεριφορά. Το αδεσποτάκι θέλει παιχνίδια, είναι κοινωνικό και παίζει με την δικιά μου και με μένα. Το Ακίτα ήρεμο και αυτό, αλλά απόμακρο με μας. Η δικιά μου, (σαν πιτσιρίκι), του κάνει κόλπα, πηδάει στην πλάτη του, αυτό ήρεμο, σταθερό, θα έλεγα απόμακρο, αλλά επ' ουδενί επιθετικό. Ακόμα και όταν τους δίνω μπισκότα (σκύλων), το ένα κάνει σαν "παλαβό", το Ακίτα τα τρώει μεν, αλλά μάλλον σαν να μου κάνει χάρη. Γι' αυτό λέω, κανείς δεν ξέρει την "χημεία" που θα δημιουργηθεί μεταξύ του ΓΠ και του Ακίτα.

• Like
Reactions: Anniegr