American Pit Bull Terrier & Registries

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Όμως δεν εμποδίζει τίποτα το AKC να δεχθεί στο studbook μόνο εκείνα τα δείγματα που θεωρεί "τυπικά" και "καθαρά".
Δεν γίνεται έτσι η αναγνώριση ρατσών. Χρειάζεται εισήγηση από εκτροφείς - ενασχολούμενους για κάποιο πρότυπο, να εξηγήσουν δηλαδή τουλάχιστον πού θέλουν να φτάσουν - ομοιογένεια δειγμάτων για πολλά χρόνια, παρατήρηση και καταγραφή από ειδικούς επιτρόπους και κυνολόγους, εισήγηση για κατάταξη σε ομάδα ΠΡΩΤΑ και μετά (και όχι σίγουρα) αναγνώριση της φυλής ενώ μπορεί να γίνει και αναθεώρηση προτύπου.

Το ΑΚC φυσικά δεν αναγνωρίζει τέτοιες ράτσες, γιατί συμπνέει με FCI, δεν μπορεί να κάνει αλλιώς, και πολύ καλά κάνει. Το ότι οι 2 ράτσες είναι ανταγωνιστικές, δεν μπορεί να σταθεί, πάρα πολλές ράτσες είναι ανταγωνιστικές μεταξύ τους, και την κάθε χώρα την συμφέρει αδιαμφισβήτητα πολύ περισσότερο να παρουσιάζει περισσότερες ράτσες, γίνεται πόλεμος για αυτό πολλές φορές.

όπως και να 'χει θεωρώ ότι ήταν λόγω οικονομικών συμφερόντως της εποχής και ανταλλάγματα που δεν δόθηκαν από τους εκτροφείς των Πιτ Μπουλ. Φυσικά σίγουρα έφταιγε και η αλαζωνία που χαρακτηρίζει τους εκτροφείς των Πιτ Μπουλ της εποχής και αυτό φαίνεται και σε μετέπειτα γραπτά κείμενα του Στραττον.
Είσαι λίγο ασαφής. Αυτό είναι λίγο απλοποιημένο, αλλά σαφές:

Παιδιά να σας πώ τι πιστεύω εγώ στο γιατί το Πιτ Μπουλ δεν αναγνωρίζετε επίσημα από το AKC και την FCI.

1. Δεν έχει μορφολογική ομοιομορφία.
Δηλαδή το ύψος του κυμαίνετε από τους 35-40 πόντους εώς τους 55-60 πόντους.Το βάρος του το ίδιο,από 12-17 κιλά εώς και 50-55 κιλά.Με όρθια ή όχι αυτιά,με μικρό και στενό κεφάλι ή με μεγάλο και φαρδύ κεφάλι.Σε όλα τα χρώματα και συνδυασμούς και στο τρίχωμα και στα μάτια και στην μύτη.

Ότι παρατηρούμε δηλαδή σε άλλα σκυλιά που δεν έχουν "σταθεροποιηθεί" για τον α ή β λόγο (από το Κοκόνι που συζητάμε αυτές τις μέρες,μέχρι δε ξέρω και γω τι άλλες "κουφές" επιμίξεις κάνουν).

2. Δεν έχει νευρική σταθερότητα.
Δηλαδή μπορούμε πολύ συχνά να δούμε Πιτ φοβικά,επιθετικά στα ζώα,ισσοροπημένα,επιθετικά σε ανθρώπους (σπάνια),κλπ.
Αυτό πάει μαζί με την μορφολογική ανομοιομορφία και τα 2 μαζί είναι αποτέλεσμα της ανεξέλεκτης εκτροφής και της "μη σύμπνοιας" που υπάρχει στους κόλπους των εκτροφέων και fun των Πιτ.

Τα παραπάνω έκαναν την "φυλή" (γιατί νομίζω ότι είναι περισσότερο "ομάδα" σκύλων...Σαν τα Κόκερ π.χ. ...Ομάδα σκύλων μάχης με ποικιλομορφία που αναπτυχθηκε στην δύση-Μ.Βρεττανία και Η.Π.Α.) να μείνει "έξω από τα σαλόνια" ενώ άλλες φυλές με τη "ρετσινιά" του fighting dog έμπαιναν (Tosa Inu,Dogo Argentino,Perro de Presa,κλπ.).

Με τις άλλες φυλές οι εκτροφείς βρήκαν κοινά σημεία να πορευθούν και οι χώρες προέλευσης στήριξαν τις προσπάθειες δίνοντας στα σκυλιά και μια άλλη διάσταση από αυτή του fighting dog (show dog,φύλακας,ακόμα και εθνική υπόθεση).

Μία άλλη παράμετρος είναι ότι πολλοί θα χάσουν αν γίνει mainstream και μπεί στα "σαλόνια" το Πιτ.
Είναι αυτοί που εκμεταλεύοντε το gangsta image του,τον τσαμπουκά,το σκυλί που "κλειδώνει" και μασάει σίδερα.

Θα χάσουν οι καιροσκόποι που χωρίς να κοπιάζουν με εκθέσεις,standards,test χαρακτήρα,αγώνες εργασίας βγάζουν ένα χαρτζιλίκι (καλό πολλές φορές...ανάλογο με το ψέμα που πουλάνε).

Αυτοί που χρησιμοποιούν το σκυλί στις κυνομαχίες θα συνεχίζουν να αναπαράγουν ζώα για το gamenes τους και όχι για την μορφολογία τους ή με βάση κάποιο πρότυπο-όπως και ο τσοπάνος θα χρησιμοποιήσει το σκύλο που του κάνει τη δουλειά και όχι το Best Of Breed με 42 CAC.

Skylos

Well-Known Member
16 Δεκεμβρίου 2006
397
0
Ντόγκο και Ντένις

Δεν είμαι σίγουρος ότι τα πίτμπουλ της δεκαετίας του '30 ήταν ομοιογενή. Ας πούμε ναι.

Τα Border Collie όμως ουδέποτε ήταν κι όμως αυτό δεν εμπόδισε την αναγνώριση τους απ' το AKC το 1995. (Διαβάστε τα σχετικά στο www.bordercollie.org)

Άρα αποκλείεται η ανομοιογένεια να είναι ο λόγος που το AKC δεν αναγνωρίζεi το American Pit Bull Terrier.

Πιστεύω ότι τους ουσιαστικούς λόγους θα πρέπει να τους αναζητήσουμε σε ζητήματα επιχειρηματικής στρατηγικής, νοοτροπίας, κουλτούρας και παρασκηνίου.

Επίσης η αρνητική δημοσιότητα που λαμβάνει η φυλή και οι δρακόντειοι νόμοι τύπου B.S.L. σίγουρα παίζουν κάποιο ρόλο.

Dogo

Well-Known Member
11 Μαϊου 2007
307
0
Σε πολλές φυλές (αν όχι σε όλες) υπάρχει μια διαφοροποίηση ανάμεσα στον "εργασιακό τύπο" και τον "εκθεσιακό τύπο" (μάλλον λανθασμένα κατά τη γνώμη μου) και αυτό είπα και στην τελευταία παράγραφο,του τελευταίου post μου.

Αυτοί που χρησιμοποιούν το σκυλί στις κυνομαχίες θα συνεχίζουν να αναπαράγουν ζώα για το gamenes τους και όχι για την μορφολογία τους ή με βάση κάποιο πρότυπο-όπως και ο τσοπάνος θα χρησιμοποιήσει το σκύλο που του κάνει τη δουλειά και όχι το Best Of Breed με 42 CAC.
Ακόμα και στα Border Collies όμως δεν φτάνεις σε σημείο να μη μπορείς να ξεχωρίσεις το σκύλο της φυλής σου ανάμεσα από 15-20 άλλες φυλές (είχατε και ένα quiz "Βρες το Πιτ Μπουλ").
Δε μπορεί ο σκύλος σου να μοιάζει με 15-20 διαφορετικές φυλές και να θεωρείς πως αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα για την αναγνώριση του!

Οι εκτροφείς του Border Collie είχαν και σε κάποιο σημείο την σύμπνοια που ανέφερα και στο άλλο post και πάλεψαν την αναγνώριση.
Οι του Πιτ Μπουλ ο ένας "θάβει" τον άλλο και ο καθένας εκτρέφει και από ένα διαφορετικό τύπο που τείνει να γίνει ξεχωριστή φυλή (όπως τα Razors Edge που ανέφερε και ο oscar π.χ.).

Οικονομικοί είναι και οι λόγοι που ανέφερα και εγώ.

Μία άλλη παράμετρος είναι ότι πολλοί θα χάσουν αν γίνει mainstream και μπεί στα "σαλόνια" το Πιτ.
Είναι αυτοί που εκμεταλεύοντε το gangsta image του,τον τσαμπουκά,το σκυλί που "κλειδώνει" και μασάει σίδερα.

Θα χάσουν οι καιροσκόποι που χωρίς να κοπιάζουν με εκθέσεις,standards,test χαρακτήρα,αγώνες εργασίας βγάζουν ένα χαρτζιλίκι (καλό πολλές φορές...ανάλογο με το ψέμα που πουλάνε).
Για υπολόγισε πόσοι εκτροφείς Πιτ Μπουλ θα χάσουν αν μπεί αυστηρό πρότυπο στη φυλή?
Πόσο πιο "δύσκολη" θα γίνει η δουλειά τους και πόσο πιο δύσκολο και ζημιογόνο πια θα είναι να είσαι εκτροφέας Πιτ (αγορά γεννητόρων στο πρότυπο,δηλώσεις γέννας,εξετάσεις χαρακτήρα,εργασίας,εκθέσεις,ενημερωμένη πελατεία με συγκεκριμένο "μπούσουλα" στο χέρι)?

Κάτω από το brandname "Pit Bull" (όπως λες και εσύ φίλε skylos) κερδίζοντε αρκετά λεφτά αυτή τη στιγμή και σχετικά εύκολα.Το macho-outlaw-gangsta-super dooper-underground image του πουλάει από T-shirt,κοσμήματα,μουσική,ταινίες,περιλαίμια με καρφιά και 1002 άλλα αξεσουάρ.
Το παρεξηγημένο-misunderstood-κυνηγημένο και περιθωριακό image του "πουλά" ελπίδα και ταύτιση σε πολύ κόσμο και μετατρέπει ευκολότερα και ύπουλα τον μαύρο του ghetto,τον μεξικάνο,τον πορτορικάνο,το ρουμάνο ή τον αλβανό και όποιων άλλο νοιώθει ή θέλει να νοιώθει ή τον κάνουν άλλοι να νοιώθει περιθώριο σε καταναλωτή και "βοηθό" και συνεχιστή της διαφήμισεις και του συγκεκριμένου image.

Για το B.S.L. μη ξεχνάμε πως βασανίζει και άλλες φυλές εκτός από τα Πιτ.
Ότι "πιτμπουλίζει" είναι στόχος του και πολλές άλλες fighting breeds.

Σε γενικές γραμμές πιστεύω πως "το νοικοκυριό" πρέπει να αρχίσει από "το σπίτι" σου και αφού "καθαρίσεις το σπίτι σου και το φέρεις σε μια τάξη" τότε να ασχοληθείς και με τα πάραεξω.
Ας οργανωθούν δηλαδή οι άνθρωποι (εκτροφείς ή λάτρεις) του Πιτ Μπουλ μεταξύ τους και με σκοπό να εξυγειάνουν το δικό τους χώρο και όταν αυτό που παρουσιάζεις είναι "καθαρό" και δε "σηκώνει" τόσες πολλές αμφισβητήσεις έχεις και περισσότερες πιθανότητες να πάρεις αυτά που διεκδικείς.

Δημήτρης Α.

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2006
210
2
Pireaus
www.freewebs.com
Παίδες σε όποιον δεν αρέσουν τα quote ζητώ συγνώμη(επειδή κι εμένα μου τη σπάνε)

2. Δεν έχει νευρική σταθερότητα.
Δηλαδή μπορούμε πολύ συχνά να δούμε Πιτ φοβικά,επιθετικά στα ζώα,ισσοροπημένα,επιθετικά σε ανθρώπους (σπάνια),κλπ.
Φίλε μου πως κατέληξες σ' αυτό το συμπέρασμα και που βλέπεις συχνά όλα αυτά τα δείγματα? Να παραπέμψω κι εγώ σε ένα link από τεστ συμπεριφοράς σκύλων? Ρίξτε μια ματιά στα στοιχεία, λένε πολλά...
www.atts.org

για τη μορφολογική ανομοιομορφία πραγματικά εμφανίζεται και είναι κάτι που αναγνωρίζω αλλά τα κιλά δε νομίζω ότι είναι ενδεικτικό ανομοιομορφίας, μη μου πείτε ότι δεν έχετε δει Ροτ με 20 κιλά διαφορά ή το ίδιο και στα Ντομπερμαν και πολλές άλλες φυλές!

Oscar τα American Bully είναι η προσπάθεια του Dave Wilson να μπει στους διεθνείς ομίλους και είναι η προσοποποίηση του macho-outlaw-gangsta-super dooper-underground image που λέει κι ο Dogo. Θα έλεγα ότι ο Wilson είναι ο εμπνευστής της τακτικής του πωλ μουρ...

Η αλήθεια είναι ότι τα Πιτ δεν μοιάζουν με πολλές φυλές αλλά αυτές μοιάζουν με τα Πιτ καθώς τα Πιτ έχουν χρησιμοποιηθεί κατά κώρον στη βελτιστοποίηση πολλών φυλών...

Για υπολόγισε πόσοι εκτροφείς Πιτ Μπουλ θα χάσουν αν μπεί αυστηρό πρότυπο στη φυλή?
Επίσης υπολόγισε πόσοι εκτροφείς όλων των άλλων φυλών θα χάσουν αν αναγνωριστεί το Πιτ Μπουλ...σκέψου εδώ και μη αναγνωρισμένο και χτυπάει συνέχεια κορυφές....

Σε γενικές γραμμές πιστεύω πως "το νοικοκυριό" πρέπει να αρχίσει από "το σπίτι" σου και αφού "καθαρίσεις το σπίτι σου και το φέρεις σε μια τάξη" τότε να ασχοληθείς και με τα πάραεξω
Συμφωνώ στην τάξη του σπιτιού και είμαι ένας απ'αυτούς που εδώ και χρόνια φωνάζω να οργανωθούμε όσο μπορούμε και να βάλουμε μια τάξη αλλά όταν πάνε να μπούνε σπίτι σου και να σε βγάλουν δια της βιας, τότε my friend πρώτα κανονίζεσαι με τους "ξένους" και μετά συμμαζεύεις τα ρούχα...

...λοιπόν έχω πολλά quote να κάνω ακόμα αλλά τώρα ψιλοέχασα τη μπάλα και βιάζομαι κι όλας...οπότε θα επανέλθω...

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
Ρίξτε μια ματιά στα στοιχεία, λένε πολλά...
www.atts.org
ενδιαφερων θα ειχε να υπηρχε και το subtest 11 και να ελεγε...

a stranger dog approaches happily and briskly :lol: ....the handler/dog team.

The purpose of this subtest is to evaluate the dog's active social skills.

και το κορυφαιο...να μου λεγες μετα εσυ:

Aggression here is checked against the breed standard and the dog's training.
A Pitbull dog lunging at the stranger dog is allowed, but if an untrained Siberian husky does the same, it may fail.
:D

οπου lunging μεταφραζω ..ουσ. (αιφνίδια) εφόρμηση, κν. μουντάρισμα #

Oscar τα American Bully είναι η προσπάθεια του Dave Wilson να μπει...
του οποιου εαν δεν κανω λαθος εισαι fan.
αλλα πες μου ρε δημητρη ειλικρινα ,εσυ θεωρεις αυτον τον σκυλο Pitbull??

Peterson's Tank

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
για τη μορφολογική ανομοιομορφία πραγματικά εμφανίζεται και είναι κάτι που αναγνωρίζω αλλά τα κιλά δε νομίζω ότι είναι ενδεικτικό ανομοιομορφίας, μη μου πείτε ότι δεν έχετε δει Ροτ με 20 κιλά διαφορά ή το ίδιο και στα Ντομπερμαν και πολλές άλλες φυλές!
Δεν είναι τα κιλά η μορφολογική ανομοιομορφία που εμφανίζεται, η μορφολογία είναι ας πούμε πολύ ''σύνθετο πράγμα''. Απέχουμε μακράν οι συνομιλούντες έστω να πιάσουμε το νόημα και την βαρύτητα του ''αναγνωρίζω μια φυλή, με την ΤΑΔΕ μορφολογία'' Τα πιτ-μπουλ από τις φτωχές και πραγματικά ταπεινές γνώσεις μου δεν μπορούν από πλευράς μορφολογίας να αναγνωριστούν σαν φυλή, όπως και άλλες ποικιλίες σκύλων, ακόμα και ελληνικές.

Η αλήθεια είναι ότι τα Πιτ δεν μοιάζουν με πολλές φυλές αλλά αυτές μοιάζουν με τα Πιτ καθώς τα Πιτ έχουν χρησιμοποιηθεί κατά κώρον στη βελτιστοποίηση πολλών φυλών...
Και κατά κόρον??
Αν ονομάζεις πιτ διάφορα μολοσσοειδή που χρησιμοποιήθηκαν στην βελτίωση ή και ανάπτυξη κάποιων μαστίφ φυλών κυρίως, αλλά και στο να δοθεί όγκος σε μερικές κυνηγετικές φυλές, ώστε να γίνουν κυνηγοί σύλληψης, ναι, συμφωνώ. Αυτά τα σκυλιά όμως δεν ήταν πιτ. Και πάλι από τις φτωχές γνώσεις μου, αν τεχνητά εισάγεις μία φυλή μέσα σε μια άλλη, με συγκεκριμένο στόχο, ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΤΕ απαγορευεται να εισάγεις φυλή με μη σταθερά δείγματα, όπως τα πιτ, γιατί έχεις 2 ασταθείς βάσεις, η φυλή που εισάγεις πρέπει να έχει σταθερότητα και μάλιστα πάνω από το συνηθισμένο, ώστε να επιλέξεις δείγματα, ώντας σίγουρος ότι τα χαρακτηριστικά που βλέπεις δεν είναι τυχαία. Βull - fichters σκυλια στις αρχές του αιώνα ναι, χρησιμοποιήθηκαν αλλά δεν θα μπορούσα να τα ονομάσω πιτ, ελπίζω να μην αναφέρεσαι σε αυτά. Αν έχεις κάποιο παράδειγμα παρακαλώ στείλε τον σύνδεσμο, φυλής όμως που στην ιστορία της να αναφέρεται το πιτ, όχι σελίδα για πιτ που να λέει ότι χρησιμοποιήθηκε κλπ κλπ...

Επίσης υπολόγισε πόσοι εκτροφείς όλων των άλλων φυλών θα χάσουν αν αναγνωριστεί το Πιτ Μπουλ...σκέψου εδώ και μη αναγνωρισμένο και χτυπάει συνέχεια κορυφές....
Τόση διεθνής και διαφυλετική συνομωσία? Αναγνωρίζονται πάρα πολλές φυλές και στο σύνολο όχι μόνο είναι υπεραρκετές, αλλά πάρα πολλές είναι ανταγωνιστικές μεταξύ τους. Αν λειτουργούσε έτσι το σύστημα θα εμφανιζόταν πχ ένα ντόπερμαν, πολύ ανταγωνιστικό δεν είναι και αυτό προς πολλές όμοιες και πολύ αρχαιότερες φυλές? Επίσης με την αναγνώριση του πιτ οι εκτροφείς των άλλων φυλών ναι, κάτι θα έχαναν, η FCI και AKC όμως θα ΠΛΟΥΤΙΖΑΝ....Μάλλον καραμελίτσα ακούγεται αυτό, μου ακούγεται, έστω...

Οι κορυφές που μετράει πώς μετριούνται? Μην μου πεις υπάρχει - το βλέπεις παντού στις πλατείες και στα πάρκα...κάτι χειροπιαστό υπάρχει? Επίσης τί είναι πιτ-μπουλ τέρριερ? Ολα τα δικά σου είναι? Αυτά που παίζουν στην ΧΕ είναι? Πώς μετράς πόσα είναι, όταν δεν ξέρεις ποιά είναι?

Συμφωνώ στην τάξη του σπιτιού και είμαι ένας απ'αυτούς που εδώ και χρόνια φωνάζω να οργανωθούμε όσο μπορούμε και να βάλουμε μια τάξη αλλά όταν πάνε να μπούνε σπίτι σου και να σε βγάλουν δια της βιας, τότε my friend πρώτα κανονίζεσαι με τους "ξένους" και μετά συμμαζεύεις τα ρούχα...
1ον Δεν μπορούμε να βάλουμε καμία τάξη ούτε εγώ στο Rottweiler ούτε εσύ στο pit-bull, ούτε ο Χ στο πεκινουά, είτε έλληνας είτε Σενεγαλέζος είτε Γερμανός. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να προσπαθούμε. Πρέπει να ακούμε και να εκτελούμε οδηγίες. Αυτό ως δεδομένο και όποιος το κατάλαβε το κατάλαβε.

2ον κανείς δεν μπαίνει στο σπίτι σου, εσύ αντιλαμβάνεσαι λάθος κατά τη γνώμη μου, απλά κολλάς σε ένα θέμα (όχι εσύ - ο πιτ-μπουλάς γενικά, σε ''χρησιμοποιώ'' λίγο τώρα) σαν εγώ να κόλλαγα με το ότι τα Rottweiler είναι άσχημα και επιθετικά (δεν είναι? - μπορώ να καταλάβω πώς το βλέπει η γειτόνισσά μου) και 158 χρόνια να μιζέριαζα γιατί μου το λένε αυτό και θα τους δείξω εγώ τους σνομπαρίες τί αξίζει η φυλή μου κλπ κλπ. ΞΕΚΟΛΛΗΣΤΕ

3ον, έστω ότι αγαπάς τη φυλή τόσο που θες να υπερασπιστείς το σπίτι σου και στραβώνεις με τα κακώς κείμενα και δεν μπορείς να μην αντιδράς. Συγκεκριμενοποίησε όμως τί είναι αυτό το σπίτι??
- Είναι τα θρυληκά σκυλιά από τις γραμμές αίματος που πηγαίνουν 200 χρόνια πίσω? Πού είναι τα Pedigree τους (Εστω ιδιοχείρως συμπληρωμένα από τον Χ Αμερικανό Εκτροφέα)
- Είναι εργασιακά από το σκυλί που πήρε SchHIII ΙPOIII? Πού είναι οι απόγονοί του? Εχεις σπίτι σου γραμμές αίματος τέτοιες? Πώς τις αξιοποιείς?
- Είναι ''σκουπίδια'' των κυνομάχων, σκυλιά ακατάλληλα για μάχη που ακριβοπουλιόνταν και ακριβοπουλιούνται ακόμα σε έντυπα αγγελιών και υπόγεια σε κάθε κομπλεξικό πιτσιρικά, αναπαράγονται και ξαναμοσχοπουλιούνται δεκαετίες τώρα?? Είναι αυτό APBT???
- Tι υπερασπίζεσαι? Κοντότριχα σκυλιά με κάπως φουσκωμένα ζυγωματικά και μυώδες σώμα χωρίς Πεντιγκρί? Πώς ορίζεις το ''σπίτι'' σου αυτό? Πώς ορίζεις τους ξένους? Ποιά είναι τα ρούχα?

Συγγνώμη για το ύφος αλλά είμαι πολύ μπερδεμένος με όλα αυτά...

Δημήτρης Α.

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2006
210
2
Pireaus
www.freewebs.com
για το τελευταίο post του denis
Μετά από τόσες συζητήσεις φίλε μου αν έχεις ακόμα τις ίδιες απορίες, προφανώς δεν είναι απορίες αλλά κάτι άλλο...η αμφισβήτηση είναι καλή και χρήσιμη αλλά έχει και όρια...στην τελική τι κι αν δεν αναγνωρίζεις εσύ τη φυλή μας...θα ζήσουμε με τη ρετσινιά...συγχώρεσέ με που δεν θα μπω στη διαδικασία να απαντήσω τα ερωτήματά σου καθώς πραγματικά δεν θεωρώ ότι θα προσφέρει κάτι είτε σε 'σένα είτε σε 'μένα...

Και κατά κόρον??
καλά ήταν ανάγκη να μου χτυπήσεις την ανορθογραφία??? :D

συγνώμη για το ύφος αλλά κουράστηκα να εξηγώ και να με ρωτάνε πάλι τα ίδια...

του οποιου εαν δεν κανω λαθος εισαι fan.
αλλα πες μου ρε δημητρη ειλικρινα ,εσυ θεωρεις αυτον τον σκυλο Pitbull??
κάνεις λάθος, δεν είμαι fun του Dave Wilson αν και μου αρέσουν τα πρώτα razor...τα τελευταία bully δεν έχουν καμία σχέση με τα πιτ και έχουν χάσει το αθλητικό τους ταμπεραμέντο(έχουν καταφανέστατα βγάλει το μπουλντογκ που χρησιμοποιήθηκε)
όσο για τη φωτο που μου έβαλες...ναι θεωρώ ότι είναι πιτ μπουλ
Το συγκεκριμένο δεν έχει σχέση με τα bully του Wilson...ρίξε μια ματιά στο pedigree του και θα καταλάβεις...

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
"Οπως νομίζεις φίλε μου....
Φυσικά και δεν είναι όλες απορίες...το έχω ξεκαθαρίσει άλλωστε αυτό.
Είναι ερωτήσεις που δεν έχουν απάντηση όμως.

Δημήτρης Α.

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2006
210
2
Pireaus
www.freewebs.com
Πράγματι πολλές απαντήσεις όσον αφορά τα Πιτ Μπουλ δεν έχουν απάντηση και δεν το αρνούμαι αλλά σε γενικές γραμμές νομίζω ότι έναν μπούσουλα δεν γίνεται να μην τον βρίσκεις ακόμα και με κλειστά μάτια...το να μου πεις "ρε παιδί μου δε μ' αρέσουν τέλος" είναι δεκτό αλλά το να μου λες "ας την πληρώσουν αυτά για να γλυτώσουν τα δικά μας" ε μου είναι λίγο δύσκολο να το δεχτώ σαν άνθρωπος...δεν μπορώ να διανοηθώ ότι κάποιοι μας θέτουν τέτοια διλήμματα και εμείς τα αποδεχόμαστε έτσι έυκολα και ελαφρά την καρδία!!!

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
M'αρέσουν πολύ περισσότερο από ότι νομίζεις, κατατάσσω τα Amstaff πολύ ψηλά στις προτιμήσεις μου, το ότι ο καθένας ασχολείται με μία φυλή είναι πιστεύω τυχαίο, ας πούμε ότι μου φαίνεται βουνό και πρακτικά αδύνατο να ασχοληθώ με κάτι άλλο σε ίδιο επίπεδο με Rottweiler, ακόμα δε οι γνώσεις μου στο Rottweiler θεωρώ όι είναι σε βρεφικό στάδιο, πόσο μάλλον αλλού.

Δεν μ΄αρέσουν τα παρελκόμενα των Pitbull, τα οποία είναι αναπόφευκτα και αδύνατον να καταργηθούν - βλέπε άλλες χώρες - όσο πιο προηγμένη κυνολογικά τόσο πιο γρήγορα απαγορεύει -

Στα παρελκόμενα αυτά συμπεριλαμβάνονται και οι ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι συντηρούν διάφορους μύθους, βαυκαλίζονται και ανανεώνονται κι' όλας απ'αυτούς, καθιστώντας την κατάσταση αυτή αέναη χιονοστιβάδα βλακείας ημιμάθειας και παραφροσύνης. Εδώ να διευκρινίσω ότι δεν γίνεται βλάκας όποιος έχει pitbull, απλά στους 110 οι 100 είναι βλάκες, από τους 100 βλάκες οι 60 θα πάνε σε Pitbull, οι 30 σε Rottweiler και οι υπόλοιποι θα μοιραστούν, για να μη λέμε μόνο για pitbull.

Σε αυτήν την κατάσταση και στο χρήμα που ρέει άφθονο στην μουσικο-κυνομαχο-ραπ βομηχανία οφείλεται η απομόνωση των σκύλων αυτών από την κυνολογική κοινότητα, κάποιοι έχουν αποφασίσει πριν από σένα για σένα ότι αν το Pitbull καταταχθεί από την Fci θα είναι καταστροφή για το pitbull και όχι για την Fci όπως νομίζεις (?)

Οι εκτροφείς των pitbull επειδή οι περισσότεροι είναι τέτοιοι ιδιοκτήτες που έγιναν εκτροφείς και για άλλους λόγους αδυνατούν να ακολουθήσουν προκαθορισμένα βήματα που χρειάζονται για να γίνει η φυλή φυλή, και εκεί επίσης υπάρχει μια αέναη χιονοστιβάδα βλακείας και δολαρίων άφθονων.

Βάλε και τα διαομιλικά - υπεραντλαντικά διαπλεκόμενα και βλέπεις ότι το pitbull είναι ο καθρέφτης της ανθρώπινης αυτής βλακείας, καθρέφτης όμως που δεν αντανακλάει αλλά απορροφάει ότι καλό ή κακό πέσει πάνω του.

Σε ελληνικό επίπεδο, αν νομίζεις ότι πρέπει να μιλάμε γι αυτό - εγώ νομίζω ότι δεν έχει καμία σημασία - ακόμα και εσείς οι άνθρωποι που γράφετε σε αυτό το forum επιβεβαιώνετε τα προαναφερθέντα, μιας και μιλάτε για αγάπη προς τα σκυλιά την οποία την δείχνετε μόνο όταν θίγεται η φυλή σας, δεν έχετε μπει ποτέ στον κόπο να γράψετε κάτι άλλο, μόνο όταν θίγεται ο tatooman ή κάποιος από τους άλλους αντιδράτε ομαδικά, ενώ οι γνώσεις σας για έναν τόσο δύσκολο και συνάμα εργατικό και αθλητικό σκύλο θα ήταν υπερπολύτιμες. Αλλά μόνο ''να μπούμε να τους δείξουμε'' πρακτική βλέπω και εγώ και πολλοί από εδώ, πρακτική που κάνει τα λεγόμενά σας αβαρή.
Εχετε τα δικά σας όποια κι αν είναι αυτά, και δεκτό, η διαφορά είναι ότι δεν διστάζετε να τα λύσετε δημόσια και με αγένεια, αυτό για μένα κάτι δείχνει και όχι κάτι καλό.
Και μόνο το ότι έχουν δημιουργηθεί δύο site για το καλό του pit και ξεσπαθώνουν έτσι η μία πλευρά απέναντι στην άλλη είναι αστείο, η πρακτική δηλαδή αφού δεν κάνουμε μαζί θα ανοιξω ΔΙΚΟ ΜΟΥ site για το καλό της φυλής, μου δείχνει ότι τουλάχιστον ο ένας από τους δύο είναι ψέυτης, αφού αν ήταν έτσι ο άλλος δεν θα εφευγε.
Εμπόριο γίνεται παντού το θέμα είναι με τί πρόφαση, δεν έχω πρόβλημα πχ με τα Μarks&Spenser, έχω όμως με την εκκλησία.
Με ενοχλεί η παραπληροφόρηση όπου υπάρχει και στο πιτμπουλ υπάρχει εσκεμμένα, ακόμα και από εσάς.
Με ενοχλεί η υποκρισία και αυτή υπάρχει ακόμα και από εσένα.
Με ενοχλεί η έλλειψη επιχειρημάτων και η επίθεση όταν την συνειδητοποιείς επίσης να μην καταλαβαίνουν τί λέω και η συζήτηση να γίνεται νηπιαγωγείου (εδώ κολλάει το ''ξεσπάω στο πιτμπουλ, το οποίο αμφιβάλλω αν κανείς το κατάλαβε).
Επίσης με ενοχλεί να με λένε ψυχωτικό και άσχετο ενώ λέω τα προφανή και να με λένε γραφικό άτομα που δεν με ξέρουν, ενώ δεν ξέρουν κάν τί σκύλο έχουν....είναι τραγικό.
Οπως κατάλαβες (αν κατάλαβες - αν θές να καταλάβεις - αν θες να παραδεχτείς ότι κατάλαβες) ΔΕΝ με ενοχλεί ΚΑΘΟΛΟΥ το pitbull σαν σκύλος ή σαν ύπαρξη, κυνολογικά μόνο και κοινωνικά, ούτε η εμφάνιση ούτε ο χαρακτήρας του ούτε η ύπαρξή του στην ''αγορά'' όπως υπαινίχθηκες.
Ευχαριστώ και συγγνώμη για την μακρυγορία...

sarmelito

Member
5 Μαϊου 2007
8
0
tattooman, τελεια η φωτο, ταιριαζει στην ιδιοσυγκρασια σου χαχαχαχα, τωρα εισαι αληταρας με λοφιο χαχαχαχχα σουπερ....
Στους 110 που εχουν πιτ οι 100 ειναι βλακες :shock: μα τι λες βρε ντενις και οι 110 βλακες ειναι και χειροτερα :D :D :D
ειμαι και εγω ενας απο αυτους και επιδει εχω 2 ειμαι βλακας στο τετραγωνο :roll: :roll: :roll:

Skylos

Well-Known Member
16 Δεκεμβρίου 2006
397
0
Όσο πιο δημοφιλής είναι μια φυλή τόσο χειρότερα γι' αυτήν σε κυνολογικό και ζωοφιλικό επίπεδο. Γνωστά είναι τα επακόλουθα ταινιών όπως η Λάσσυ και τα 101 σκυλιά της Δαλματίας. Δυστυχώς τα πίτμπουλ είναι δημοφιλής φυλή που προσελκύει, ειδικά στο εξωτερικό, ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων που είναι ακατάλληλοι και επικίνδυνοι ως ιδιοκτήτες της. Τα αποτελέσματα επίσης γνωστά και τραγικά.

sotiris_z

Well-Known Member
11 Απριλίου 2008
95
0
athens-greece
www.pitbull-rescue.gr
ισως να ειναι αργα που απαντω αλλα το διαβασα ολο και πραγματικα δεν αντεξα να μην απντησω... 1) τα πιτ μουλ κρατανε πεντιγκρι πολυ παλαιοτερα απο τις πιο πολλες ρατσες που εχει αναγνωρισει ως τωρα η fci 2) υπαρχει τοσο μεγαλη ανομοιομορφια γιατι τα τελευταια 20 χρονια, οπως και στις περισσοτερες φυλες, εγινε εκτροφη για αυξηση μεγεθους... βλεπε παλαιοτερα δειγματα ροτ, γερμ. ποιμενικων και ντομπερμαν... 3) το πιτ μπουλ ειναι καθαρα αθλητικο σκυλι, εχει χαρακτηριστει ως ο μεγαλυτερος αθλητης στον κοσμο του σκυλου, και δεν συμφωνω καθολου με δειγματα τυπου θεοκοντα και 40 κιλα και γενικα με σκυλια που δεν μπορουν να παρουν τα ποδια τους.... οι περισσοτεροι εκτροφεις εκτρεφουν ακομα το μικρο, το πρωτο και για πολλους αυθεντικο και αλλους εργατικος τυπος και ως συνηθως επειδη ειναι κυνομαχοι οι εχουν γραμμες που δεν εχουν και πολυ καλο ονομα δεν το πολυδιαφημιζουν και ετσι φενεται προς τα εξω οτι οι μεγαλυτεροι τυποι ειναι επικρατεστεροι οπου δεν ισχυει καν... εγω εχω ενα 40 κιλο και ενα 20 κιλο... οπου το μεν μεγαλο ειναι με πιο συγχρονους τροπους εκτροφης και το μικρο ειναι με τα παλια στανταρτντ η εκτροφη του οποτε δεν εχω κανεναν λογο να πω κατι που δεν ισχυει... ολες αυτα που αναφερω παραπανω ειναι απο συνδιασμο πληροφοριων ιστορικων βιβλιων που υπαρχουν στην κατοχη μου και ειναι γραμμενα 1925,1935,1936,1979 , 2005 απο πολυ μεγαλους στον χωρο... παντως γνωμη μου ειναι οτι υπαρχει πολυ μεγαλη ελειψη πληροφορησης σε αυτο το θεμα και ολοι πιστευουν οτι τα πιτ ειναι αγρια σκυλια με τεραστια κεφαλια και μεγαλη μυικοτητα... δειτε το παρακατω λινκ απο εναν ειδημονα του χωρου...

edit oscar http://www.workingpitbull.com/

το πιτ μπουλ ειναι εργατικη ρατσα......

και δεν ειναι ημιαιμα ειναι περισσοτερα χρονια ρατσα απο τις περισσοτερες ρατσες...

ROTTIE: Οι σύνδεσμοι αφαιρέθηκαν. Τα εμπορικά links δεν επιτρέπονται στο Dogforum.

sotiris_z

Well-Known Member
11 Απριλίου 2008
95
0
athens-greece
www.pitbull-rescue.gr
ισως να ειναι αργα που απαντω αλλα το διαβασα ολο και πραγματικα δεν αντεξα να μην απντησω... 1) τα πιτ μουλ κρατανε πεντιγκρι πολυ παλαιοτερα απο τις πιο πολλες ρατσες που εχει αναγνωρισει ως τωρα η fci 2) υπαρχει τοσο μεγαλη ανομοιομορφια γιατι τα τελευταια 20 χρονια, οπως και στις περισσοτερες φυλες, εγινε εκτροφη για αυξηση μεγεθους... βλεπε παλαιοτερα δειγματα ροτ, γερμ. ποιμενικων και ντομπερμαν... 3) το πιτ μπουλ ειναι καθαρα αθλητικο σκυλι, εχει χαρακτηριστει ως ο μεγαλυτερος αθλητης στον κοσμο του σκυλου, και δεν συμφωνω καθολου με δειγματα τυπου θεοκοντα και 40 κιλα και γενικα με σκυλια που δεν μπορουν να παρουν τα ποδια τους.... οι περισσοτεροι εκτροφεις εκτρεφουν ακομα το μικρο, το πρωτο και για πολλους αυθεντικο και αλλους εργατικος τυπος και ως συνηθως επειδη ειναι κυνομαχοι οι εχουν γραμμες που δεν εχουν και πολυ καλο ονομα δεν το πολυδιαφημιζουν και ετσι φενεται προς τα εξω οτι οι μεγαλυτεροι τυποι ειναι επικρατεστεροι οπου δεν ισχυει καν... εγω εχω ενα 40 κιλο και ενα 20 κιλο... οπου το μεν μεγαλο ειναι με πιο συγχρονους τροπους εκτροφης και το μικρο ειναι με τα παλια στανταρτντ η εκτροφη του οποτε δεν εχω κανεναν λογο να πω κατι που δεν ισχυει... ολες αυτα που αναφερω παραπανω ειναι απο συνδιασμο πληροφοριων ιστορικων βιβλιων που υπαρχουν στην κατοχη μου και ειναι γραμμενα 1925,1935,1936,1979 , 2005 απο πολυ μεγαλους στον χωρο... παντως γνωμη μου ειναι οτι υπαρχει πολυ μεγαλη ελειψη πληροφορησης σε αυτο το θεμα και ολοι πιστευουν οτι τα πιτ ειναι αγρια σκυλια με τεραστια κεφαλια και μεγαλη μυικοτητα... δειτε το παρακατω λινκ απο εναν ειδημονα του χωρου...

edit oscar http://www.workingpitbull.com/

το πιτ μπουλ ειναι εργατικη ρατσα......

και δεν ειναι ημιαιμα ειναι περισσοτερα χρονια ρατσα απο τις περισσοτερες ρατσες...

ROTTIE: Οι σύνδεσμοι αφαιρέθηκαν. Τα εμπορικά links δεν επιτρέπονται στο Dogforum.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Καλώς τον Σωτήρη! Χρόνια και ζαμάνια…

sotiris_z said:
τα πιτ μουλ κρατανε πεντιγκρι πολυ παλαιοτερα απο τις πιο πολλες ρατσες που εχει αναγνωρισει ως τωρα η fci
Εάν είναι έτσι, γιατί δεν τα έχει αναγνωρίσει ως φυλή ο διεθνής κυνολογικός όμιλος?

sotiris_z said:
υπαρχει τοσο μεγαλη ανομοιομορφια γιατι τα τελευταια 20 χρονια, οπως και στις περισσοτερες φυλες, εγινε εκτροφη για αυξηση μεγεθους... βλεπε παλαιοτερα δειγματα ροτ, γερμ. ποιμενικων και ντομπερμαν...
Υπάρχει ανομοιομορφία, διότι δεν υπάρχει πρότυπο φυλής και ο καθένας εκτρέφει ότι θέλει.

sotiris_z said:
το πιτ μπουλ ειναι καθαρα αθλητικο σκυλι, εχει χαρακτηριστει ως ο μεγαλυτερος αθλητης στον κοσμο του σκυλου
Σε πιο άθλημα?

sotiris_z said:
Φυλή είναι ένα σύνολο που αποτελείται από ζώα με κοινά, συγκεκριμένα και σταθεροποιημένα χαρακτηριστικά.
Όπως πολύ σωστά έγραψες τα pit bull δεν έχουν ούτε κοινά, ούτε συγκεκριμένα, ούτε σταθεροποιημένα χαρακτηριστικά.
Αυτός είναι και ο μόνος λόγος που δεν έχει αναγνωριστεί ως φυλή από την fci.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Καλώς τον Σωτήρη! Χρόνια και ζαμάνια…

sotiris_z said:
τα πιτ μουλ κρατανε πεντιγκρι πολυ παλαιοτερα απο τις πιο πολλες ρατσες που εχει αναγνωρισει ως τωρα η fci
Εάν είναι έτσι, γιατί δεν τα έχει αναγνωρίσει ως φυλή ο διεθνής κυνολογικός όμιλος?

sotiris_z said:
υπαρχει τοσο μεγαλη ανομοιομορφια γιατι τα τελευταια 20 χρονια, οπως και στις περισσοτερες φυλες, εγινε εκτροφη για αυξηση μεγεθους... βλεπε παλαιοτερα δειγματα ροτ, γερμ. ποιμενικων και ντομπερμαν...
Υπάρχει ανομοιομορφία, διότι δεν υπάρχει πρότυπο φυλής και ο καθένας εκτρέφει ότι θέλει.

sotiris_z said:
το πιτ μπουλ ειναι καθαρα αθλητικο σκυλι, εχει χαρακτηριστει ως ο μεγαλυτερος αθλητης στον κοσμο του σκυλου
Σε πιο άθλημα?

sotiris_z said:
Φυλή είναι ένα σύνολο που αποτελείται από ζώα με κοινά, συγκεκριμένα και σταθεροποιημένα χαρακτηριστικά.
Όπως πολύ σωστά έγραψες τα pit bull δεν έχουν ούτε κοινά, ούτε συγκεκριμένα, ούτε σταθεροποιημένα χαρακτηριστικά.

sotiris_z

Well-Known Member
11 Απριλίου 2008
95
0
athens-greece
www.pitbull-rescue.gr
γιατι αυτο που εκπροσωπουσαν ηταν παρανομο...εχει αναγνωρισει τα σταφ κατι ειναι κι αυτο...η fci αναγνωριζει καθαρα εκθεσιακες φυλες... εχω σκυλι αυτην την στιγμη που εχει πεντιγκρι που ξεκιναει απο τα τελη του 19ου απο adba και στην πρωτη σελιδα εχει 10 γεννες... φερε μου κατι καλυτερο και θα σε παραδεχτω...

http://www.ukcdogs.com/WebSite.nsf/Breeds/AmericanPitBullTerrier

το προτυπο που λεγαμε... μην θεωρεις οτι οτι σου δειχνουν ειναι πιτ μπουλ... αυτο ειναι το πιτ μπουλ και μονο...

Σε πιο άθλημα?
λοιπον αρχιζω... ελξη βαρους, ακομα και στην ελλαδα ο πρωταθλητης της Ε.Λ.Ε.Β. ειναι πιτ μπουλ..
[video=youtube;W6LDopZZVzg]http://www.youtube.com/watch?v=W6LDopZZVzg&feature=related[/video]
ποσο μικρο και τι τραβαει ε???

spring pole.. παρ ολο που δεν το θεωρω και πολυ αθλημα εχουν αρχισει και διοργανωνουν τετοιους διαγωνισμους και παλι εκει τα πιτ μπουλ διαπρεπουν... τι περιεργο εεεεε??
[video=youtube;1qePwO93t2c]http://www.youtube.com/watch?v=1qePwO93t2c[/video]

αλμα, και εκει τα πιτ μπουλ διαπρεπουν.. παρε βιντεο και πες μου πιο απο τα σκυλια που σου αρεσουν τα ''αναγνωρισμενα'' το κανει..
[video=youtube;Lab6c_sKiBw]http://www.youtube.com/watch?v=Lab6c_sKiBw&feature=related[/video]

[video=youtube;pMysunuF7Lo]http://www.youtube.com/watch?v=pMysunuF7Lo&feature=related[/video]

ασε που απο προσωπικη μου πειρα και εχοντας στο παρελθον ντομπ και λυκοσκυλα κανενα δεν εχει την θεληση και την αντοχη του πιτ... οποτε θες μπορεις να ερθεις να δεις τα σκυλια μου και να φερεις καποιο να κατσει διπλα απο αλλη ρατσα και να προσπαθησει να αναμετηρθει μαζι του στα παραπνω και ακομα και σε πιο απλα πραγματα οπως τρεξιμο και κολυμπι..

νομιζω σου εδω το προτυπο παραπανω.. αν ξερεις αγγλικα διαβασε αλλα μην το σβησεις παλι.... το τι σου παρουσιαζουνε για πιτ μπουλ και εσυ το πιστευεις ειναι δικο σου θεμα...

ΥΓ: ελπιζω να μην σβησεις κατι παλι....

Last edited by a moderator:

sotiris_z

Well-Known Member
11 Απριλίου 2008
95
0
athens-greece
www.pitbull-rescue.gr
γιατι αυτο που εκπροσωπουσαν ηταν παρανομο...εχει αναγνωρισει τα σταφ κατι ειναι κι αυτο...η fci αναγνωριζει καθαρα εκθεσιακες φυλες... εχω σκυλι αυτην την στιγμη που εχει πεντιγκρι που ξεκιναει απο τα τελη του 19ου απο adba και στην πρωτη σελιδα εχει 10 γεννες... φερε μου κατι καλυτερο και θα σε παραδεχτω...

http://www.ukcdogs.com/WebSite.nsf/Breeds/AmericanPitBullTerrier

το προτυπο που λεγαμε... μην θεωρεις οτι οτι σου δειχνουν ειναι πιτ μπουλ... αυτο ειναι το πιτ μπουλ και μονο...

Σε πιο άθλημα?
λοιπον αρχιζω... ελξη βαρους, ακομα και στην ελλαδα ο πρωταθλητης της Ε.Λ.Ε.Β. ειναι πιτ μπουλ.. http://www.youtube.com/watch?v=W6LDopZZVzg&feature=related
ποσο μικρο και τι τραβαει ε???

spring pole.. παρ ολο που δεν το θεωρω και πολυ αθλημα εχουν αρχισει και διοργανωνουν τετοιους διαγωνισμους και παλι εκει τα πιτ μπουλ διαπρεπουν... τι περιεργο εεεεε??
http://www.youtube.com/watch?v=1qePwO93t2c

αλμα, και εκει τα πιτ μπουλ διαπρεπουν.. παρε βιντεο και πες μου πιο απο τα σκυλια που σου αρεσουν τα ''αναγνωρισμενα'' το κανει.. http://www.youtube.com/watch?v=Lab6c_sKiBw&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=pMysunuF7Lo&feature=related

ασε που απο προσωπικη μου πειρα και εχοντας στο παρελθον ντομπ και λυκοσκυλα κανενα δεν εχει την θεληση και την αντοχη του πιτ... οποτε θες μπορεις να ερθεις να δεις τα σκυλια μου και να φερεις καποιο να κατσει διπλα απο αλλη ρατσα και να προσπαθησει να αναμετηρθει μαζι του στα παραπνω και ακομα και σε πιο απλα πραγματα οπως τρεξιμο και κολυμπι..

νομιζω σου εδω το προτυπο παραπανω.. αν ξερεις αγγλικα διαβασε αλλα μην το σβησεις παλι.... το τι σου παρουσιαζουνε για πιτ μπουλ και εσυ το πιστευεις ειναι δικο σου θεμα...

ΥΓ: ελπιζω να μην σβησεις κατι παλι....

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Θα παραμείνω στο ''προτυπο''

The APBT head is unique and a key element of breed type.
wrinkles form on the forehead, which give the APBT his unique expression.
has a complete set of evenly spaced, white teeth
Desirable weight for a mature male in good condition is between 35 and 60 pounds. Desirable weight for a mature female in good condition is between 30 and 50 pounds.
conveying the impression that he expects any minute to see something new and exciting.
Θεωρείς ότι αυτά πρέπει να διαβάζονται σε πρότυπο ?? Η φτιάχνουμε ένα ''έτσι για να υπάρχει ??'' Να θυμίσω τί είναι πρότυπο .... πρότυπο είναι ένα κείμενο που μας λέει πώς πρέπει να είναι ο σκύλος ... αν δεν μας κάνει δεν φτιάχνουμε ένα που να λέει ''πρέπει να έχει μοναδική έκγραση, όλα τα χρώματα, όλα τα μεγέθη, και άσπρα δόντια ... '' απλά δεν χρησιμοποιούμε πρότυπο.