American bulldog

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
ο σκυλος που θα παρω καποια στιγμη, το σκυλι που θα ηθελα να εχω
μετα απο τοσο καιρο ψαξιμο δεν μπορω να καταληξω ολοι μου φαινονται λαμογια και τα μισα σκυλια κοπροι με ψευτικα πεντιγκρι!
καποια στιγμη σε αυτο το τοπικ θα περασω ολη την γνωση που εχω αποκτηση(απο το ιντερνετ φυσικα φυσικα). για να μαθουν και οι αλλοι

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΙΛΑΜΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ SCOTT aka STANDARD aka PERFORMANCE
hybrid jonshon να λογιζονται μαζι με τα αγγλικα σας παρακαλω (το 95% τουλαχιστον).

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
...γεια σου ρε SIR...αρχοντα...
αντε να σε δω...

ps
βαλε μας και καμια φωτο...

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
American bulldog ή αλλιως τα κανω όλα και συμφερω!

Τα ΑΒ βασιζονται-προερχονται-θελουν να μοιασουν στους σκυλους που ειχαν σε καποιες από τις αγροτικες νοτιες πολιτιες των ΗΠΑ (Alabama,Georgia) σαν σκυλους για ολες τις δουλειες. Αρχισαν να ανασταίνονται όταν ο jonshon γυρισε από τον Β π.π και ειδε ότι ο τυπος του σκυλου που μεγαλωσε μαζι αρχιζει να εξαλειφεται. Οποτε αποφασισε ότι αυτό δεν πρεπει να γινει μαζεψε ότι καλητερο μπορουσε να βρει και αρχισε να το εκτρεφει. Περιπου την ιδια περιοδο αρχισε να αναπτυσει το προγραμμα του και ο scott. Ο σκυλος που εκτρεφαν ανήκε στο παλιο αγγλικο μπουλντογκ που μικρη σχεση εχει με αυτό που ξερουμε σημερα σε σε αμερικανικη εκδοση ή ηταν μιξη του παλιο αγγλικου μπλουντογκ με διαφωρες άλλες ρατσες (ειχαν τοτε ρατσες στην αλαμπαμα και στην τζορτζια και ξερανε τι εκτρεφαν). Κατεμε (τον ειδικο) βασικα ο σκυλος αυτος είναι αποτελεσμα της αναπαραγωγης των αγροτων αυτων των περιοχων οι οποιοι θελανε έναν σκυλο που το πρωι θα φυλαγε μαζευε τα ζωα και το βραδυ θα φυλαγε το σπιτι (το τι ρατσες χρησιμοπιοιησαν ο θεος και η ψυχη τους).

Υποτιθεται ότι ο σκυλος αυτος είναι η χρυση τομη
• Δεν είναι εχθρικος προς τους ανθρωπους ανευ λογου και αιτιας
• Δεν είναι εχθρικος προς τα αλλα σκυλια
• Δεν είναι υπερκινητικος αλλα και από την άλλη δεν είναι ολη μερα σε έναν καναπε
• Χρειαζεται κατι να κανει αλλα δεν είναι γερμανικος-βελγικος ποιμενικος, ντογκο που πρεπει κατι να κανουν ολη μερα
• Είναι καλος φυλακας
• Είναι κυριαρχικος αλλα όχι σε εκνευριστικο βαθμο
• Θελει την κοινωνικοποιηση του και την εκπαιδευση του όπως όλα τα σκυλια
• Το μονο κακο είναι ότι είναι πεισματαρικα μεχρι ηλιθιοτητας
• Δεν είναι και γερμανικα ποιμενικα σε θεμα εξυπναδας αλλα με το φαι που τοσο αγαπανε εκπαιδευονται μια χαρα.
• Είναι και αγαπησιαρικα με τα αφεντικα και αραια και που κανουν και τους καραγκιόζηδες.

Πρεπει να ξερουμε ότι πολλα εχουν αιμα από πιτ μεσα τους και από εκει προερχεται και το προβλημα με τα σκυλια που παρουσιαζεται καποιες φωρες

Ζυγιζει από 25 εως 45 κιλα (ολοι καλοι χωρανε)
Και είναι καπου μετατυ των 50 και 70 εκ (ειμαστε και ψηλα παιδια)

Οι τυποι τωρα για να μην μπερδευομαστε

Jonshon aka bully

Ο κυριος αυτος καπου αποφασισε ότι τα σκυλια του πρεπει να μοιαζουν ποιο πολύ με αγγλικο μπουλντογκ και εριξε στις γραμμες του τετοιο αιμα , μετα καπου του εβγαιναν κοντα και εριξε και λιγο από μολοσο. Τελικα κατεληξε σε αυτό το πραγμα που θα πρεπει να μοιαζει με ψηλο αγγλικο μπουλντογκ. Δεν κανουν για τπτ άλλο εκτος από συντροφοι.

scott

Αν και εχουν παρει το ονομα του scott δεν είναι ο μονος σημαντικος εκτροφεας, leclerc koura και hines είναι ονοματα γραμμες που ειναi πλεον ποιο σημαντικες. Ο κυριος σκοτ καπου το 80 αποφασισε ότι να αποχωρησει για να ξαναγυρισει το 90 παλι. Είναι αθλητικα θυμιζουν μεγαλα λεπτα πιτ (όχι χωρις αιτια) . Κανουν για συντροφοι, φυλακες, ποιμενικες δουλειες, να ποιανουν αγριοχοιρους και τα καλητερα από αυτά είναι για sch French ring etc.

Υπαρχουν και τα hybrid που είναι μιξη των δυο αποπανω και οld southern white που μου ακουγεται σαν διαφημιστικο τρικ καποιων εκτροφεων αν και συνηθως αναφαρονται σε σκυλους σκοτ type χωρις δυνατο πεντιγκρi και ειναι ενα πα

Last edited:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Πολύ μπλέξιμο ρε παιδιά!!!
Από που να πάρεις σκύλο δηλαδή??
Είναι πολύ όμορφα, και με ωραία χαρακτηριστικά στον χαρακτήρα, που τα έχουν βέβαια και άλλες φυλές, αξίζει τον κόπο??
Εχω έναν γνωστό με ζευγάρι, μάλλον του βαρύ τύπου, είναι πολύ ιδιαίτερα και όμορφα. Λέει όμως ότι δεν δουλεύουν, και έχει προσπαθήσει...

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
τα αμερικανικα μπουλντογκ ειναι αγνωστα στην ελλαδα.

υπαρχει ενα εκτροφειο που εχει jonshon και επεισης ξερω για μια σκυλα και αυτη jonshon .

κατα αλλα nada

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
denis said:
Πολύ μπλέξιμο ρε παιδιά!!!
Από που να πάρεις σκύλο δηλαδή??
Είναι πολύ όμορφα, και με ωραία χαρακτηριστικά στον χαρακτήρα, που τα έχουν βέβαια και άλλες φυλές, αξίζει τον κόπο??
Εχω έναν γνωστό με ζευγάρι, μάλλον του βαρύ τύπου, είναι πολύ ιδιαίτερα και όμορφα. Λέει όμως ότι δεν δουλεύουν, και έχει προσπαθήσει...
ελα μου ντε, το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να πας να δεις τα σκυλια αλλα εγω δεν μπορω να το κανω αυτο. ασε που το κοστος ειναι αρκετα μεγαλο, ειδικα για αμερικη!!

εγω θεωρω οτι αξιζει, δεν εχω βρει καμια αλλη φυλη που να πιστευω οτι μου ταιριαζει. ολα για καποιο λογο τα αποριπτω.

ta jonshon kai hybrid που τεινουν προς τα εκει δεν εχουν τα φυσικα προσοντα για να δουλεψουν. στα σκοτ ειναι θεμα χαρακτηρα και δυσκολα και εκει βρισκεις σκυλο . ποιο ευκολο εχουν το hog catching παρα τα sch κλπ.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
εγω θεωρω οτι αξιζει, δεν εχω βρει καμια αλλη φυλη που να πιστευω οτι μου ταιριαζει. ολα για καποιο λογο τα αποριπτω.
Καταλαβαίνω την τρέλα σου, είσαι όμως υπερβολικός (όπως κάθε τρελός) 8)
500 ράτσες ????? :shock:
Μ'αρέσεις!!! :wink:

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
denis said:
Καταλαβαίνω την τρέλα σου, είσαι όμως υπερβολικός (όπως κάθε τρελός) 8)
500 ράτσες ????? :shock:
Μ'αρέσεις!!! :wink:
ναι

αλλα ειναι πολυ κοντα
αλλα ειναι πολυ ψηλα
αλλα δεν κανουν για φυλακες
αλλα δεν μπορω να τα χειριστω
αλλα δεν μαρεσουν εμφανησιακα

Δημήτρης Α.

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2006
210
2
Pireaus
www.freewebs.com
Sir-Elric τα σέβη μου man...σε μερικά post μου έδωσες γνώσεις που φαντάζομαι ότι δεν ήταν μιας ημέρας δουλειά!
Πάντως πολύ ψείρας αδερφάκι μου....χαχαχαχ...άντε καλά ξεμπερδέματα! :wink:

Dogo

Well-Known Member
11 Μαϊου 2007
307
0
Τι έγινε ρε παιδιά?... :flip:

Και στην αρχή νόμιζα ότι μου τα διαγράψατε αλλά μάλλον κάτι άλλο συνέβει γιατί λείπουν και άλλα.

Εγώ θα ξανανεβάσω ότι μπορώ...ίσως και καλύτερα έτσι γιατί μπορεί να μη ξεφύγουμε πολύ από το topic και μιλάμε για αγριογούρουνα! :lol:

Να λοιπόν ένα βιντεάκι με ένα American Bulldog,μάλλον εργασιακής γραμμής,σε μία από τις πρωταρχικές του εργασίες...

[video=youtube;sxlaIr5197I]http://www.youtube.com/watch?v=sxlaIr5197I[/video]

Last edited by a moderator:

Dogo

Well-Known Member
11 Μαϊου 2007
307
0
Ναί μπορεί να είναι και στα πλαίσια test αλλά μπορεί και όχι,δεν γνωρίζω.

Πάντως σίγουρα ήταν και σε κάποιες περιπτώσεις είναι ακόμα μία από τις εργασίες αυτών των σκύλων.

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι πως κανουν το σκυλι να παει για τα ποδια η για το αυτι. τουμπανιδι το σκυλακι παντως στο βιντεο!!

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
Dogo said:
Αυτό μάλλον είναι πιο πολύ ένστικτο και DNA.
ετσι λενε και στα διεθνη φορουμ, αλλα και παλι δεν το ποιανω! υπαρχει δηλαδη δακτυλιος στο DNA που επιτρεπει στον σκυλο να πηγαινει για το ποδι και το αυτι αντι για τον λαιμο?

Dogo

Well-Known Member
11 Μαϊου 2007
307
0
ετσι λενε και στα διεθνη φορουμ, αλλα και παλι δεν το ποιανω! υπαρχει δηλαδη δακτυλιος στο DNA που επιτρεπει στον σκυλο να πηγαινει για το ποδι και το αυτι αντι για τον λαιμο?
Τόσο λεπτομέρειες βιολόγίας δε ξέρω. :D

Αλλά σίγουρα όπως όλα τα ζώα έχουν τις τεχνικές τους (εδώ άλλα χρησιμοποιούν και εργαλεία :shock: ) έτσι και αυτό.

Δημήτρης Α.

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2006
210
2
Pireaus
www.freewebs.com
Από πειράματα σε ποντίκια οι επιστήμονες έχουν αποφανθεί ότι υπάρχει κληρονομικό μνημονικό στα κύτταρα. Δηλαδή συγκεκριμένες συνήθειες που έχουν κάποια άτομα τείνουν να τις έχουν και οι απόγονοί τους στις γενιές που ακολουθούν. Το πείραμα που έτυχε να δω είχε ως εξής. Σε κλουβί ποντικιών είχαν τοποθετηθεί 3 μπωλάκια διαφορετικών αποχρόσεων στα οποία υπήρχε μέσα νερό και τροφή, το ένα εκ των τριών(ας πούμε το κόκκινο) ήταν ηλεκτροφόρο και κάθε φορά που επιχειρούσαν να το χρησιμοποιήσουν τα τίναζε μια ηλεκτρική εκκένωση μικρής μεν επώδυνης δε ισχύως. Με τον καιρό το ζευγάρι των τρωκτικών σταμάτησε να επιχειρεί να χρησιμοποιήσει το κόκκινο μπωλ και το αγνοούσε παντελώς ακόμη κι αν στα άλλα η τροφή και το νερό είχαν εξαντληθεί.
Στους απογόνους των 2 ποντικιών παρατηρήθηκε ότι αυτοί απέφευγαν το κόκκινο μπωλ χωρίς να έχουν εμπειρία ηλεκτροπληξίας....απλά το είχαν κληρονομήσει απ'τους γονείς τους. Κάπως έτσι εξηγούνται και οι αρχέγονοι φόβοι μας...π.χ. ο βρυχυθμός ενός λιονταριού μας τρομάζει από μωρά χωρίς να γνωρίζουμε τι κακό μπορεί να μας επιφέρει ένα λιοντάρι...
Ε, κάπως έτσι εξηγείται και το θέμα που έθεσε ο φίλος Dogo.

ektor

Well-Known Member
22 Μαρτίου 2008
118
0
Περα απ`τα ποντικια και αλλα πειρανατα,μηπος υπαρχει καποιος που να εχει αυτη την ρατσα.
και γιατι δεν ανεβαζουν περισσοτερες φωτογραφιες των κατικιδιων τους?
ολα αυτα σε συγκρηση με αλλα forum του εξωτεπικου!