Acana - Origen

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Eνας κτηνίατρος που ρώτησα την γνώμη του για την Orijen μου απήντησε: «Δεν την γνωρίζω διότι δεν μας κάνει η εταιρία "παρουσιάσεις"»
Εμένα παλι εκτροφέας-εκπαιδευτής με ώθησε παρόλο που είχε "διαφημιστικά" της ρουαγιάλ. Από την τελευταία με απέτρεψε.

LenaBorderCollie

Well-Known Member
17 Μαϊου 2012
489
0
34
Θεσσαλονίκη
Εγώ πάντως όποιον και να ρώτησα για να μου προτείνει super premium τροφή μου πρότεινε royal αλλα πιστεύω οτι μπορώ να βρω καλύτερη και τροφή με την ίδια τιμή.Ίσως και πιο φθηνή.

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Θα πάρω τηλέφωνο αύριο το πρωί να ρωτήσω.
Και εγώ στους πρώτους 12-14 μήνες έδινα Orijen ήμουνα ευχαριστημένος την άλλαξα ύστερα λόγω όλων αυτών που λέγονται για την πρωτεΐνη αλλά ή θα το ξαναγυρίσω ή θα πάρω κανένα 2,5 κιλό να του έχω για να του κάνω που και που αλλαγή στην τροφή του.

Σε ποία περιοχή μένεις Θεσσαλονίκη;;

Κήπο του Καλου στην τούμπα το Κύων και Γαλή έχει Orijen και Acana

Last edited:

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Eγώ Orijen του δίνω εδώ και 20 μήνες!
Πάντως δεν δίνω ιδιέταιρη βαση στις γενικεύσεις περί υψηλής πρωτεϊνης διότι δεν έχουν όλες οι τροφές την ίδια ποιότητα πρωτεϊνης.
Εαν υπήρχε πραγματικό προβλημα γιατί να το κάνει η Orijen;
Αφού το να μειώσει μία εταιρία το ποσοστό της πρωτεϊνης είναι πολύ ευκολο.
Το δύσκολο (από θεμα κόστους), είναι να φτιάξεις τροφή με υψηλή ποσότητα αφομοιώσιμης πρωτείνης.

LenaBorderCollie

Well-Known Member
17 Μαϊου 2012
489
0
34
Θεσσαλονίκη
Σε ποία περιοχή μένεις Θεσσαλονίκη;;

Κήπο του Καλου στην τούμπα το Κύων και Γαλή έχει Orijen και Acana
Τώρα μένω Παπάφη.Σε αυτόν πήγα για Arden δεν πρόσεξα για Acana αλλά και πάλι δεν με βολεύει να κουβαλάω 13κιλο γιατί δεν έχω αμάξι.Οπότε με βλέπω να βολεύομαι με τα 3κιλα.Τέλος πάντων θα πάρω τηλέφωνο και αύριο στην εταιρία και βλέπουμε.

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Τώρα μένω Παπάφη.Σε αυτόν πήγα για Arden δεν πρόσεξα για Acana αλλά και πάλι δεν με βολεύει να κουβαλάω 13κιλο γιατί δεν έχω αμάξι.Οπότε με βλέπω να βολεύομαι με τα 3κιλα.Τέλος πάντων θα πάρω τηλέφωνο και αύριο στην εταιρία και βλέπουμε.
νομίζω κάνει και παραδώσεις στο σπίτι.

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Πρώτα εξαρτάται από τα οικονομικά σου και όπως πάντα τι θα κάτσει στο σκυλί σου.

Αρχίνα από μικρή συσκευασία πρώτα και μετά πάρε το 13κιλό όχι τίποτα είναι και ακριβή η 13κιλη.
Έχει και στα 400γμ ή κάτι τέτοιο μου φένεται

LenaBorderCollie

Well-Known Member
17 Μαϊου 2012
489
0
34
Θεσσαλονίκη
Πάντα έτσι κάνω περνώ μια μικρές να δω θα της κάτσει κάτι καλά αλλά δεν της έκατσε ακόμη καμία και έχω δοκιμάσει αρκετές.Δεν θα πάρω 400 θα πάρω το 3κιλο να δοκιμάσουμε.

Αυγερις

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2011
555
0
41
πατρα
εμενα ακομη κανεις δεν μου εξηγησε τον ορο να του "κατσει" του σκυλου η τροφη και το βλεπω σαν κυριο κριτιριο σε ολα τα ποστ

(μην τρεξετε να με κραξετε ειπα κυριο...δευτερευων ειναι η προτεινη.....)

και οσο για την προτεινη δεν ειναι και οτι καλυτερο σαν τροφη για κουταβια στην αναπτυξη δεν χρειαζεται τοση προτεινη.
πολυ πιο σημαντικα ειναι τα συστατικα , ασβεστιο και γενικες βιταμινες παρα το χαρακτηριστικο της οριτζεν που ειναι η προτεινη.

αλλα αυτο το να του "κατσει" νομιζω δεν θα το καταλαβω ποτε.ενω για τον καθενα ειναι διαφορετικο βλεπω να συμφωνουμε ολοι σε κατι διαφορετικο που ισως στον σκυλο μας δεν θα ειναι και οτι καλυτερο.

εκτος αν υπαρχει κανονας στο να του "κατσει" και δεν τον γνωριζω....και θα ηθελα πολυ να τον μαθω.

φυσικα μην ακουσω ροζ ιστοριες για να του "κατσει".

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Απλά όταν λέμε αν του κάτσει έχεις κάποια κριτήρια από τα κόπρανα, την ανάσα του αν μυρίζει και το τρίχωμα του, αυτό εννοούμε όταν λέμε αν του έκατσε η τροφή καλά. Αυτά τα κριτήρια για όλα τα σκυλία είναι τα ίδια, τώρα αν κάποιον δεν τον πειράζει αν βρωμάει η ανάσα του σκύλου ή τις αφήνει αβέρτα και νομίζεις έριξε ο σαντάμ τα χημικά του είναι άλλο θέμα.

Βέβαια για να γίνουν όλα αυτά πρέπει ο σκύλος να θέλει να φάει την τροφή πρώτα.

Αυγερις

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2011
555
0
41
πατρα
αυτοι ειναι λοιπον οι γενικοι κανονες του ορου "κατσει"

περιπου αυτο ηθελα να καταλαβω γιατι αναφερθηκε και η ελειψη ορεξης για παιχνιδι κτλπ κτλπ και αλλα διαφορα...στα τοσα ποστ που διαβασα.

οταν ακους λοιπον 1000 πραγματα και ψαχνεσαι γενικα ... ο ορος κατσει μεγαλωνει συνεχεια και συνεχεια στο περιεχομενο του με αποτελεσμα να μην μας καθεται καμια τελικα..!!!

Αυγερις

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2011
555
0
41
πατρα
Απλά όταν λέμε αν του κάτσει έχεις κάποια κριτήρια από τα κόπρανα, την ανάσα του αν μυρίζει και το τρίχωμα του, αυτό εννοούμε όταν λέμε αν του έκατσε η τροφή καλά. Αυτά τα κριτήρια για όλα τα σκυλία είναι τα ίδια, τώρα αν κάποιον δεν τον πειράζει αν βρωμάει η ανάσα του σκύλου ή τις αφήνει αβέρτα και νομίζεις έριξε ο σαντάμ τα χημικά του είναι άλλο θέμα.

Βέβαια για να γίνουν όλα αυτά πρέπει ο σκύλος να θέλει να φάει την τροφή πρώτα.
ευχαριστω.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Η ορεξη για παιχνίδι, ειναι πολυπαραγοντικό ζητημα. Πχ λόγω ζέστης. Ποιο θέλει μεσα σε καύσωνα να χτυπιέται? Εκει δεν μπορούμε να μιλήσουμε για το αν του κάνει η τροφη. Αλλο όμως η ενέργεια που του δινει μια τροφή α και μια β/ Μπορουμε να τη συγκρινουμε υπό τις ίδιες περιστάσεις. Όχι τη μια την ανοιξη και την αλλη το καλοκαίρι.

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Η ορεξη για παιχνίδι, ειναι πολυπαραγοντικό ζητημα. Πχ λόγω ζέστης. Ποιο θέλει μεσα σε καύσωνα να χτυπιέται? Εκει δεν μπορούμε να μιλήσουμε για το αν του κάνει η τροφη. Αλλο όμως η ενέργεια που του δινει μια τροφή α και μια β/ Μπορουμε να τη συγκρινουμε υπό τις ίδιες περιστάσεις. Όχι τη μια την ανοιξη και την αλλη το καλοκαίρι.
Πάνω σε αυτό που λες λογικά θα πρέπει να αποφεύγουμε να αλλάζουμε τροφή ή να ψαχνόμαστε για καινούρια τροφή το καλοκαίρι, δεν ξέρεις αν ο σκύλος δεν την τρώει λόγο ζέστης ή απλά δεν του αρέσει.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Πάνω σε αυτό που λες λογικά θα πρέπει να αποφεύγουμε να αλλάζουμε τροφή ή να ψαχνόμαστε για καινούρια τροφή το καλοκαίρι, δεν ξέρεις αν ο σκύλος δεν την τρώει λόγο ζέστης ή απλά δεν του αρέσει.
Για μένα ναι, δεν μπορείς να βγάλεις σαφές συμπερασμα τι φταίει και δεν τρώει.
Εκτος αν εισαι σε μέρος με μελτέμια!

ruby

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
95
1
για παραδειγμα εμενα οταν της εδινα οριτζεν, το τριχωμα ηταν θολο και σκληρο παρολο που ηταν χειμωνας και ειχε κρυο. τελικα πηρα παλι ακανα αλλα αυτη τη φορα γκραςλαντ η οποια εκατσε καλα.η οριτζεν της ιδιας εταιριας ακανα δεν της εκατσε καλα και δεν χρειαζοταν πολυ εμπειρο ματι για να το δει κανεις. θαμπο και σκληρο τριχωμσ,τριχοπτωση εντονη για χειμωνα και πολυ φαγουρσ. αυτο δεν σημαινει οτι η οριτζεν ειναι κακη ,απλα δεν τηςψταιριαξε

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Στον ευοσμο την φέρνει ένας κ ο ίδιος έχει μαγαζι κ στον κήπο του καλού, αλλα μην μπλεκεις...
Νομίζω τον μπερδεύεις αν και κατανοώ την επιφίλαξη σου γι'αυτόν στον κήπο του καλού.
Υπάρχει ένα ακόμα Κυων και Γαλή στην Λαμπράκη κοντά στο ΙΚΑ ή αδερφή του το έχει, άλλο δεν νομίζω να υπάρχει στην Θεσσαλονίκη.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog