Eγω αυτο κανω καθε μερα... με σκετη ξηρα κανει διαρροιες. Θα με ενδιεφερε και εμενα μια αποψη.κάποιες φορές του δίνω μισή ποσότητα ξηρής κ μαγειρεμένο φαγητό.τρώει με μανία κ μετά όλα καλά αλλά είναι αυτό σωστό??
Aν το δινει στον πινακα με τις ημερισιες ποσοτητες,οχι δεν ειναι.Ποσο μαλλον αν το σκυλι διατηρείται σε καλη φυσικη κατασταση και τα κοπρανα του ειναι οκ.αλλά κ τα 300 γρ την ημέρα για έναν σκύλο 27 kg, 8 μηνών με κανονική δραστηριότητα δεν είναι πολύ λίγα??
Σωστο... επιλεγουμε αναμεσα απο "καλες μετριες " και "αριστες" τροφες και μενουμε σε αυτη που παει στο σκυλο καλα. Και καλα για εμενα σημαινει, καθαρο τριχωμα, λαμπερα ματια, καλα δοντια, κανονικα κακα... δεν δεχομαι την διοιαρια!! Αλλο τα μαλακα κακα και αλλο η διαροια.. ο κτηνιατρος μας, ΑΠΑΓΟΡΕΨΕ ΤΗΝ ΔΙΑΡΟΙΑ.. ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ και φυσικα μπορει να του κανει ζημια! τα εσωτερικα του,τα εντερικια του - το πεπτικο του... κατι δεν παει καλα..δεν χωνευει την πρωτεινη, δεν την αφομειωνει την τροφη, ειναι λαθος να επιτρεπουμε την διαροια.Θα σου πω τι θα έκανα εγώ...
Η Acana θεωρείται καλή τροφή (όχι θεωρείται, είναι!) δεν σημαίνει όμως ότι ταιριάζει στο σκύλο σου. Εγώ για 1,5μήνα τάιζα Orijen και ο σκύλος μου είχε κνησμό, συνεχές δάκρυα και μεγάλες ποσότητες κοπράνων (μαλακά πάντα). Όσο και να ήθελα να το συνεχίσω έκανε "μπαμ" ότι δεν πήγαινε στο σκύλο μου οπότε και το σταμάτησα.
Δύο μηνές για κάποιους είναι μικρό διάστημα για άλλους θεωρείται υπεραρκετά για να συνηθήσει την καινούργεια τροφή ο σκύλος. Στην θέση σου θα έψαχνα άλλη τροφή.
Ξερεις σε τι συσκευασιες και τιμες βγαινει η Blue?Σκεφτηκα στην αρχη για Royal Canin αλλα πιστευω οτι η Blue ειναι καλυτερη.Μπηκα και στο site της Innova και φαινεται πολυ καλη,υπαρχει στην Ελλαδα?Σε αυτο το site(για την Blue)εχει 4 διαφορετικες τροφες για μικροσωμες φυλες(smalll breed) και αν θα μπορουσα να τις βρισκω θα ηταν καλα... http://bluebuffalo.com/products/dogs/dry-food.shtml Το Ελληνικο site που μπηκα δεν λειτουργει.Εχει κανει ποτε η Blue recall?@russellKind Υπάρχουν αρκετές καλές τροφές, Blue Buffalo, Innova, Natural Dog Food, Arden Grange... Δες στα θέματα του forum για της συγκεκριμένες μάρκες και αν σε πείθουν σαν συστατικά δοκίμασε μια.
Εγώ εδώ και 2 μήνες της δίνω nutram και όλα είναι μια χαρά γιατί και εγώ έδινα στην αρχή μία άλλη(που δε μπορω να την θυμιθω)και ήταν σχηματισμένα αλλά πολύ μαλακά....τώρα όλα σουπερ μια χαρά και το τρίχωμα μια χαρά και μας το λένε πολλοί ακόμα και στο δρόμο που μας βλέπουν!!!Την θεωρώ μια πολύ καλή τροφή με πρώτο συστατικό το κοτόπουλο και όχι το καλαμπόκι....αλλά όπως πάντα ότι ταιρίαζει στο καθένα!!!!Εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένη!!!!!Θα ηταν καλυτερα να γυρισω παλι σε Nutram?Δεν εχω δοκιμασει καποια αλλη.Mε αυτην τα κοπρανα του ηταν κανονικα η λιγο σκληρα,οσο και να ετρωγε.Με την Acana οσο και να του δωσω κανει διαρροιες.Με το που τρωει το 1ο γευμα μετα κανει διαρροια.Εντω μεταξυ του αρεσει πολυ η Acana και γρινιαζει να φαει και ας εχει φαει 2 φορες οσο λεει η δοσολογια της τροφης.Το τριχωμα καλο φαινεται και ο σκυλος φουλ ενεργεια και με τις 2 τροφες...
μάλλον πρέπει να πας κτηνίατρο, απο που πήρες το κουτάβι?Καλησπέρα σας, αν και έχω διαβάσει αρκετές φορές το φόρουμ σας γράφτηκα με αφορμή αυτήν την συζήτηση.
Έχω ενα Basset hound κοντά 3 μηνών, τον έχω σχεδόν 3 βδομάδες τώρα. Πρώτον του δίνω και εγώ acana puppy & junior δυστηχώς χωρίς έλεγχο στην ποσότητα και αντιμετωπίζω τα ίδια προβλήματα (συνήθως ασχηματιστα και 1 στις 4 ευκοιλια).Δεύτερων, το pet shop μου είχε δώσει Nutram όταν τον πήρα για καλη τροφή και κορυφαία και ετσι κ αλλιώς...www.dogfoodanalysis.com την έχει στα 2 αστέρια και πέρα από αυτό έχει Vitamin K (menadione) δηλαδή συνθετική βιταμίνη Κ3, η FDA έχει απαγορεύσει αυτή τη συνθετική μορφή της βιταμίνης από over-the-counter συμπληρώματα, επειδή οι μεγάλες δόσεις έχει αποδειχθεί ότι προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις, αιμολυτική αναιμία, και κυτταροτοξικότητα στα ηπατικά κύτταρα.
Η αρχική μου επιλογή ήταν η Canidae αλλά εχει μόνο στα τρίκαλα η καρδίτσα δεν θυμαμαι κ ήθελα να του αλαξω την τροφή γρήγορα. Η acana είναι πολύ δυνατή τροφή αλλά όπως είπαν κ πριν εδώ τα μαλακά κόπρανα μπορει να σημαινουν οτι δεν αφομειωνεται σωστα... Τεσπα θα του μειωσω την ποσοτητα να δω πως θα παει.
ΥΓ. Εχθες έκανε το επαναληπτικο DA2PI kai CPV-Lepto και έκανε 2 φορες εμετο και 3 φορες οχι διαρροια αλλα νερο... μπορει να ειναι παρενεργεια του εμβολίου?