A tale of two presa's

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Αν θέλεις βάζω κι'άλλες.

Τώρα αν ο compagnio lll είναι 70cm 65kg δεν σημαίνει τίποτα.
Σίγουρα στην εκτροφή θα υπάρχει και κάποιο μεγάλο ζώο ή κάποιο μικρό.

3)Ο υπερτυπισμός είναι μικρόβιο. Το ίδιο και το υποτυπισμός.
Δεν συμφωνεί κανένας με το πρότυπο που υπάρχει τώρα.
Το cane corso είναι αυτό :
Bocci : Taglia e pesoAltezza al garrese - Nei maschi da cm. 65 a cm. 68 (tolleranza +/- cm 2)
Nelle femmine da cm. 62 a cm. 65. (tolleranza +/- cm. 1)
Peso - Maschi da 47 (44) a 53 (56) Kg. femmine da 40 (38 ) a 46 (48 ) Kg. Tra parentesi i pesi riferiti alle tolleranze in altezza.
Renzo Carosio :
Taglia e pesoAltezza al garrese - Nei maschi da cm. 65 a cm. 68 (tolleranza +/- cm 2)Nelle femmine da cm. 62 a cm. 65. (tolleranza +/- cm. 1)Peso - Maschi da 47 (44) a 53 (56) Kg. femmine da 40 (38 ) a 46 (48 ) Kg. Tra parentesi i pesi riferiti alle tolleranze in altezza.Difetti - Ogni deviazione dalle caratteristiche indicate nella descrizione delle varie regioni costituisce un difetto, che deve essere penalizzato nel giudizio in rapporto alla sua gravità e alla sua diffusione.
Εγώ σου μιλάω με παραδείγματα, και λόγια από εκτροφείς που λες και εσύ και εγώ.

Εσύ πες μου πού είδες κάτι άλλο.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Το ποστ #40 το ειδες?

Δυστυχως η ευτυχως δεν υπαρχουνε μονο τα εκτροφεια που αναφερουμε, δες το γενικο συνολο......

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Τι θες να πεις οτι ο σκυλος της δεκαετιας του 50-60 ηταν διαφορετικος απο τα τελη του 80?
Δεν μπορουμε να ξερουμε πως ακριβως ηταν τοτε καθως δεν εχουμε επισημη καταγραφη κ στοιχεια του!
...............................................
Ναι ήταν διαφορετικός ο σκύλος του 50 από αυτόν του 80.
Είναι η φυσική εξέλιξη της εκτροφής που σου είπα παραπάνω.
Μέσα σε επιτρεπτά όρια.

Τα υπόλοιπα δεν τα σχολιάζω γιατί έχουμε την ίδια άποψη.
Η διαφορά είναι ότι το cane corso δεν είναι τόσο μεγάλο όσο νομίζεις.

Δυστυχως η ευτυχως δεν υπαρχουνε μονο τα εκτροφεια που αναφερουμε, δες το γενικο συνολο......
Δείξε μου ένα με σκυλιά 65-70 κιλά.

Και κάτι ακόμα.

Όλα μα όλα τα εκτοφεία στην Ελλάδα έβγαλαν cane corso 65-70 κιλά, μηδενός εξαιρουμένου.
Ακόμη και αυτός που θεωρείτε ότι έχει τα μικρότερα.
Δεν σημαίνει ότι είναι καλό.

Last edited:

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
1) Ναι ήταν διαφορετικός ο σκύλος του 50 από αυτόν του 80.
Είναι η φυσική εξέλιξη της εκτροφής που σου είπα παραπάνω.
Μέσα σε επιτρεπτά όρια.

2)Τα υπόλοιπα δεν τα σχολιάζω γιατί έχουμε την ίδια άποψη.

3)Η διαφορά είναι ότι το cane corso δεν είναι τόσο μεγάλο όσο νομίζεις.
1) H "φυσικη εξελιξη" μεταξυ 50-80 εικαζω μετα βεβαιοτητας, οτι ηταν αποτελεσμα της εργασιας του σκυλου κ οχι του "ματιου" του κριτη η της "εμπορικοτητας" της εμφανισης!
Οποτε ο σκυλος, μεγαλωσε-δυναμωσε.
Και παλι ομως κραταω μια επιφυλαξη, γιατι δεν ξερουμε ποσα απο αυτα τα σκυλια, τελικως αποδειχθηκε οτι ανηκαν στον ιδιο φαινοτυπο με την μετεπιτα αναγνωρισμενη φυλη των "cane corso"

2)OK

3) Δεν νομιζω τπτ.... Ευτυχως η φυλη μας αναγνωριστηκε σχετικα προσφατα κ υπαρχουνε φωτογραφιες των αρχικα αναγνωρισμενων (50κατι) δειγματων!
Μπορει να μην ηταν οσο μεγαλος ηταν ο Compagnio, αλλα ΣΙΓΟΥΡΑ δεν μοιαζανε στο -κατα τ'αλλα συμπαθεστατο, σκυλακι της τυχαιας (πραγματικα) φωτο που εβαλα (κ ανηκει κ σε σελιδα εκτροφειου!)!!!!!

Υ.Γ. Αν καποιος που εχει δει παλιες (80-90) φωτο παει σημερα σε εκθεση να δει τον αντιστοιχο σκυλο της φυλης μας θα βαλει τα γελια!!!!
Δεν ξερω αν εχεις παει προσφατα σε εκθεση, αλλα αν οχι, κ το αποφασισεις κερναω καφεδακι κ μετα θα μου πεις εσυ ποιας φυλης σκυλια τελικα ειναι αυτα......

Υ.Γ. Δυστυχως, την φυλη δεν την συνεχιζουνε μονο 2-3-4 εκτροφεια!
Μπες κ δες καμια 15αρια σελιδες μεγαλων εκτροφειων (και εκτος Ιταλιας) κ μετα ξανανοιξε την σελιδα του CasaLeone κ πες μου αν μιλαμε για την ιδια φυλη!!!!!!

Reinmeister

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2013
301
85
η μικρη μου ενασχοληση με τα κανε κορσο των τελευταιων εβδομαδων μου χει δειξει,μεγαλες διαφορες με το αρχικο προτυπο...βασικα η τελευταια μοδα που τα θελει μικροτερα και πιο φιλικα εχει μεσα πραμα απο μποξερ...χαρακτηριστικο οτι πρωταθλητες μορφολογιας εχουν μυτη που κοιταζει σιγα σιγα προς τον ουρανο και μουσουδια πολυ μικρα...

τροφη για σκεψη...3-4 εκτροφεις στον κοσμο που εκτρεφουν bandog προερχομενα απο μαστινο και apbt ,με ελληνα θεωρουμενο εναν εκ των δυο κορυφαιων,εχουν πλεον γραμμες σχεδον 10 γεννεων...

χαρακτηριστικο δειγμα ο pastor σκυλος μελους του φορουμ...τσεκαρετε τον και πειτε μου τι σας θυμιζει...

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Δείξε μου ένα με σκυλιά 65-70 κιλά.

Και κάτι ακόμα.

Όλα μα όλα τα εκτοφεία στην Ελλάδα έβγαλαν cane corso 65-70 κιλά, μηδενός εξαιρουμένου.
Ακόμη και αυτός που θεωρείτε ότι έχει τα μικρότερα.
Δεν σημαίνει ότι είναι καλό.
Tωρα ειδα το edit σου..... δεν εχεις καταλαβει τι λεω:
Τα σκυλια στο βιντεο (κ στις αντιστοιχες φωτο της εποχης), ειναι μεγαλα (οχι μεσσαια, μεγαλα) ογκοδη, μυωδη, με τεραστεια οστεικη μαζα, κ με εξαιρετικη κινηση. (και μιλαω μονο για την εμφανιση, ασε την εργασια η το χαρακτηρα)

Σημερα η πλειοψηφια των εκτροφειων βγαζει μεσσαια σκυλια, τα οποια για να φαινεται οτι εχουνε ογκο εχουνε παραπανησια κιλα, με κεφαλια που οσο πανε κονταινουνε κ μουσουδες που μοιαζουνε με boxer.
Σκυλια που τροχαζουνε δυο κυκλους στο στιβο κ ρουθουνιζουνε!! Καλα για τον χαρακτηρα που "εξημερωθηκε" αστο να παει.....

Αυτο δεν ειναι αποτελεσμα φυσικης εξελιξης οπως εγινε το 50-80 αλλα αποτελεσμα "εμπορικοτητας προιοντος" κ σε λιγο θα καταληξουμε να βλεπουμε "σκυλακια" που θα χαρακτηριζονται cane corso κ το original μονο μεσα απο τις πανεμορφες φωτο που υπαρχουνε ποιο πανω......

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Τα σκυλιά στο βίντεο είναι cane corso ή όχι;Αν ‘ΝΑΙ’ τότε δείξε μου σκύλο πάνω από 60 κιλά.
1) H "φυσικη εξελιξη" μεταξυ 50-80 εικαζω μετα βεβαιοτητας, οτι ηταν αποτελεσμα της εργασιας του σκυλου κ οχι του "ματιου" του κριτη η της "εμπορικοτητας" της εμφανισης!Οποτε ο σκυλος, μεγαλωσε-δυναμωσε.Και παλι ομως κραταω μια επιφυλαξη, γιατι δεν ξερουμε ποσα απο αυτα τα σκυλια, τελικως αποδειχθηκε οτι ανηκαν στον ιδιο φαινοτυπο με την μετεπιτα αναγνωρισμενη φυλη των "cane corso"
Φυσικά!Ο σκύλος αυτός εκτράφηκε για εργασία. Δεν κοιτούσαν μορφολογία γι’αυτό και αυτές οι διαφορές. (Ποιος μπορεί να αποκλείσει ότι το cane corso π.χ. του 1870 ή 1900 δεν ήταν ίδιο με το σκυλί του 1988)Αυτό εννοώ όταν λέω φυσική εξέλιξη μέσα σε επιτρεπτά όρια.
.... Ευτυχως η φυλη μας αναγνωριστηκε σχετικα προσφατα κ υπαρχουνε φωτογραφιες των αρχικα αναγνωρισμενων (50κατι) δειγματων!Μπορει να μην ηταν οσο μεγαλος ηταν ο Compagnio,
Τώρα έρχεσαι στα λόγια μου.Πες μου πόσα από αυτά που αναγνωρίσθηκαν, ήταν πάνω από 60 κιλά. (μη με πεις κανένα 61 κιλά ή ότι ήταν 2)
..... αλλα ΣΙΓΟΥΡΑ δεν μοιαζανε στο -κατα τ'αλλα συμπαθεστατο, σκυλακι της τυχαιας (πραγματικα) φωτο που εβαλα (κ ανηκει κ σε σελιδα εκτροφειου!)!!!!!
η μικρη μου ενασχοληση με τα κανε κορσο των τελευταιων εβδομαδων μου χει δειξει,μεγαλες διαφορες με το αρχικο προτυπο...βασικα η τελευταια μοδα που τα θελει μικροτερα και πιο φιλικα εχει μεσα πραμα απο μποξερ...χαρακτηριστικο οτι πρωταθλητες μορφολογιας εχουν μυτη που κοιταζει σιγα σιγα προς τον ουρανο και μουσουδια πολυ μικρα...
Δεν μιλάμε για αυτά τα σκυλιά.Μιλάμε για cane corso.
Υ.Γ. Αν καποιος που εχει δει παλιες (80-90) φωτο παει σημερα σε εκθεση να δει τον αντιστοιχο σκυλο της φυλης μας θα βαλει τα γελια!!!!Δεν ξερω αν εχεις παει προσφατα σε εκθεση, αλλα αν οχι, κ το αποφασισεις κερναω καφεδακι κ μετα θα μου πεις εσυ ποιας φυλης σκυλια τελικα ειναι αυτα......
Όχι δεν θα γελάσει.........Αυτοί που ’’αγάπησαν’’ ή ’’ερωτεύτηκαν’’ αυτή την φυλή........ΘΑ ΚΛΑΨΟΥΝ. Σ’ευχαριστώ πολύ. Δεκτή η πρόσκληση για καφεδάκι και άφθονη συζήτηση, αλλά όχι για έκθεση.Πήγα το καλοκαίρι και δεν έχω σκοπό να ξανά πάω.
Υ.Γ. Δυστυχως, την φυλη δεν την συνεχιζουνε μονο 2-3-4 εκτροφεια!Μπες κ δες καμια 15αρια σελιδες μεγαλων εκτροφειων (και εκτος Ιταλιας) κ μετα ξανανοιξε την σελιδα του CasaLeone κ πες μου αν μιλαμε για την ιδια φυλη!!!!!!
Ότι διαβάζεται και υπάρχει στο internet για cane corso πιστεύω το έχω διαβάσει.Θα μου έκανε εντύπωση αν έβαζες κάτι τέτοιο.Αν είναι να κοιτάξω εκτός Ιταλίας......... κοιτάω καλύτερα Ελλάδα.Δεν είναι σωστό να αμφισβητούμαι αυτούς τους ανθρώπους όπως ο Uberto Leone και όλους αυτούς από το βίντεο.Όταν υποστηρίζουμε έναν εκτροφέα (π.χ. Bocci), τον υποστηρίζουμε για όλα τα σκυλιά που έχει, όχι για ένα επειδή μας άρεσε. Και εγώ θέλω να βάλω ένα εκτροφείο από Ιταλία που έχει (μερικά) ζώα σήμερα που δεν μπορούν να εργασθούν, αλλά δεν είμαι ο αρμόδιος να τον κρίνω. (Μέσα μου όμως βλέπω το σωστό και το λάθος)
τροφη για σκεψη...3-4 εκτροφεις στον κοσμο που εκτρεφουν bandog προερχομενα απο μαστινο και apbt ,με ελληνα θεωρουμενο εναν εκ των δυο κορυφαιων,εχουν πλεον γραμμες σχεδον 10 γεννεων...
Θα απαντήσω με ερώτηση.Ο προσωπικός του σκύλος, εξαιρετικό ζώο (δεν θυμάμαι πως τον λένε, είναι μπορντό) είναι 68cm και 54-55kg. Είναι μικρός ;
χαρακτηριστικο δειγμα ο pastor σκυλος μελους του φορουμ...τσεκαρετε τον και πειτε μου τι σας θυμιζει...
Τον ξέρω.Πολύ ωραίος σκύλος, ο φίλος μας ο Pastor. Αν δεν κάνω λάθος είναι 60 κιλά.
Έχουμε κι’άλλα εξαιρετικά bandog στο forum.
Τον Negro π.χ. και αν θυμάμαι καλά γιατί έχει πολύ καιρό να μπει. Αυτός ο σκύλος είναι 61 ή 62 κιλά.
Αν κάνω λάθος στα νούμερα ας με διορθώσουν.

Σε αυτά τα νούμερα λέω ότι πρέπει να εκτρέφεται το σωστό cane corso.Λάθος. Δεν το λέω εγώ.
Το λέει ή Ιστορία του και οι εκτροφείς του.

Δείξτε μου κάπου να στηρίζεται η άποψη , ότι το cane corso είναι 65-70 κιλά.

(δείτε το βίντεο πχ στο 4:40, 19:30, 21:35, 23:00, 26:00, 33:30 και πείτε μού αν η κίνηση αυτή θα συνεχίσει να υπάρχει, φορτώνοντας το ζώο με 10 κιλά πάνω. Αντί για 60 να είναι 70, εκτός αν λες να το ψιλώσουμε κι’άλλο το corso)

Υ.Γ. Το είδα το ποστ 46. Δεν αναφέρθηκα ποτέ σε αυτά τα σκυλιά (που είναι άλλη ράτσα). Μιλάω για τα σκυλιά του βίντεο και ακόμα πιο πίσω, το παλιό cane corso, και το έχω πει επανειλημμένα.

Last edited:

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Σου εγραψα και στο προηγουμενο ποστ, οτι ο Bocci ειναι (φωτογραφικα) το ποιο προχειρο παραδειγμα που ειχα εκεινη τη στιγμη, τπτ παραπανω! Εξ ισου "καλα" σκυλια εχει κ ο Leone στις φωτο που εβαλες πχ.

Μην κολλας στα κιλα.
Εξ΄ισου εντυπωσιακη ειναι η μυωδης εμφανιση κ η σωματοδομη!!
Εξ'ισου εντυπωσιακο ειναι το μεγαλο κεφαλι κ το ρυγχος τους, που καθε αλλο παρα boxer εμοιαζε!
Το συνολο που πιανει το ματι, καθως ουτε ζυγαρια εχω ουτε μεζουρα να μπω σε μια χρονοτρυπα να παω να τα μετρησω.......:cool:

Το γενικοτερο μεγεθος, εδιχνε εναν μυωδη-ογκοδη, μεγαλοσωμο σκυλο που εφτανε το λιγοτερο πανω απο το γονατο του αφεντικου του!
Δεν με νοιαζουνε ουτε τα κιλα ουτε οι ποντοι του!

........ΘΑ ΚΛΑΨΟΥΝ. Σ’ευχαριστώ πολύ. Δεκτή η πρόσκληση για καφεδάκι και άφθονη συζήτηση, αλλά όχι για έκθεση.Πήγα το καλοκαίρι και δεν έχω σκοπό να ξανά πάω.
Χεχε.... δικος μου εισαι κι εσυ!!!
Παντως οποτε κατεβεις η προταση ειναι ανοιχτη! Θα χαρω να τα πουμε απο κοντα!

Δεν είναι σωστό να αμφισβητούμαι αυτούς τους ανθρώπους όπως ο Uberto Leone και όλους αυτούς από το βίντεο.Όταν υποστηρίζουμε έναν εκτροφέα (π.χ. Bocci), τον υποστηρίζουμε για όλα τα σκυλιά που έχει, όχι για ένα επειδή μας άρεσε.
Σου απαντησα παραπανω, δεν τον αμφισβητω προς θεου!
Εκτιμω τους παραδοσιακους εκτροφεις, που δεν ψαχνουνε το σκυλο με τις καλυτερες γωνιωσεις κ την εμπορικοτερη εμφανιση και τις περισσοτερες διακρισεις στους στιβους αλλα εκτρεφουνε με αλλα ποιο πρακτικα κριτηρια. Αυτοι ειναι που ακομα κρατανε την φυλη σε καποιο επιπεδο.......

Δεν αναφέρθηκα ποτέ σε αυτά τα σκυλιά (που είναι άλλη ράτσα). Μιλάω για τα σκυλιά του βίντεο και ακόμα πιο πίσω, το παλιό cane corso, και το έχω πει επανειλημμένα.
Οκ συμφωνουμε, ετσι θα επρεπε να ειναι!
Οταν λεμε cane corso να εννοουμε το "rustico" οπως το λενε κ οι ιδιοι......
Αλλα για την ιστορια, το συμπαθεστατο σκυλακι της φωτο, ειναι European Champion κ η φωτο του μοστραρει σε Ευρωπαικο εκτροφειο......

Γι'αυτη την καταντια μιλαω......

Υ.Γ. Μην νομιζεις οτι επειδη εμεις οι δυο εχουνε "καει" οσο δεν παιρνει (και κοντευουμε να μαθουμε κ Ιταλικα, αυτο που το πας?) οι υπολοιποι που (προσπαθουν να) παρακολουθουν την συζητηση μας, καταλαβαινουνε εξ'ισου, οποτε μερικες φορες η μη σε βαθος αναλυση κ η παραθεση μιας φωτο (εσκεμμενα δεν εγραψα καν ποιος σκυλος εικονιζεται -ασχετα αν εμεις ξερουμε) ειναι για να παρουνε απλα μια εικονα!

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Με άλλα λόγια, συμφωνούμε διαφωνώντας.
Πλάκα κάνω........

Συμφωνούμε λοιπόν.

Στο μόνο που φαίνεται να διαφωνούμε (και έμεινε αναπάντητο) είναι ότι, εγώ βάζω και πάνω όριο εκτροφής, ενώ εσύ με τα λεγόμενά σου, αφήνεις το corso να μεγαλώσει κι'άλλο.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Με άλλα λόγια, συμφωνούμε διαφωνώντας.
Πλάκα κάνω........

Συμφωνούμε λοιπόν.

Στο μόνο που φαίνεται να διαφωνούμε (και έμεινε αναπάντητο) είναι ότι, εγώ βάζω και πάνω όριο εκτροφής, ενώ εσύ με τα λεγόμενά σου, αφήνεις το corso να μεγαλώσει κι'άλλο.
Ακριβως οπως τα λες ειναι, συμφωνουμε απλα εσυ με στηνεις στον τοιχο για τα παραδειγματα που χρησιμοποιω!:cool:

Κοιτα, αν δεν βαλεις πανω οριο, οπως το ρυγχος κονταινει πιθανοτατα ο σκυλος να αρχισει να ..... ψηλωνει!
Το μεγεθος του (κιλα,υψος,ογκος ->κινηση) καθοριζεται απο την εργασια του.
Αν θα μπορουσε να ειναι εξ'ισου λειτουργικος/αποτελεσματικος κ να ειναι 1μετρο υψος εμενα δεν θα με χαλαγε.....
Ομοιως δεν με χαλαει το κοντο ρυγχος αισθητικα (καθως το αισθητικα ειναι υποκειμενικο!) αλλα λειτουργικα, γιατι αν αρχισει να τρεχει, δεν θα μπορει να παρει ανασα......
....και παει λεγοντας!

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Ακριβως οπως τα λες ειναι, συμφωνουμε απλα εσυ με στηνεις στον τοιχο για τα παραδειγματα που χρησιμοποιω!:cool:
Συγνώμη αν φάνηκε έτσι.
Ο γραπτός λόγος εύκολα παρεξηγείται. :)
Κοιτα, αν δεν βαλεις πανω οριο, οπως το ρυγχος κονταινει πιθανοτατα ο σκυλος να αρχισει να ..... ψηλωνει!
Το μεγεθος του (κιλα,υψος,ογκος ->κινηση) καθοριζεται απο την εργασια του.
Αν θα μπορουσε να ειναι εξ'ισου λειτουργικος/αποτελεσματικος κ να ειναι 1μετρο υψος εμενα δεν θα με χαλαγε.....
Ομοιως δεν με χαλαει το κοντο ρυγχος αισθητικα (καθως το αισθητικα ειναι υποκειμενικο!) αλλα λειτουργικα, γιατι αν αρχισει να τρεχει, δεν θα μπορει να παρει ανασα......
....και παει λεγοντας!
Ωραία.
Τα βρήκαμε. ;)

Reinmeister

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2013
301
85
ρε συ αρριγκο μη κολλας στα κιλα...μπορει ενα κανε η πρεσα 50 κιλων να φαινεται βαρυτερο απο ενα 60 κιλων...εαν το ενα εχει αλλη σωματοδομη με πολυ πιο ισχυρο σκελετο θα ειναι βαρυτερο,αλλα θα φιανεται πιο σλιμ απο το αλλο...

η συζητηση γινεται αναφορικα με την συντηρηση η οχι των αρχικων σκυλων,η τελοσπαντων αυτων που θεωρουνται αρχικοι...

το παραδειγμα με τα bandogs δωθηκε για να δειτε ποσο πιο κοντα στα κορσο ειναι απο τα κανονικα κορσο της σειρας...

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
ρε συ αρριγκο μη κολλας στα κιλα...μπορει ενα κανε η πρεσα 50 κιλων να φαινεται βαρυτερο απο ενα 60 κιλων...εαν το ενα εχει αλλη σωματοδομη με πολυ πιο ισχυρο σκελετο θα ειναι βαρυτερο,αλλα θα φιανεται πιο σλιμ απο το αλλο... .
Δεν είπα κάτι διαφορετικό από αυτό.
Αν εσύ κατάλαβες ότι κολλάω στα κιλά τότε κάπου έκανα λάθος.
Να επανορθώσω.
Λέω ότι :
Αυτό το σκυλί με τον πολύ ισχυρό σκελετό, το μεγάλο, αυτό που έχει καταγραφεί το 1996, αλλά και ακόμα πιο παλιά, το παλιό Cane Corso*, δεν παύει να έχει όρια. Και προς τα πάνω και προς τα κάτω.
*Υπάρχουν και σήμερα τέτοια Corso.

η συζητηση γινεται αναφορικα με την συντηρηση η οχι των αρχικων σκυλων,η τελοσπαντων αυτων που θεωρουνται αρχικοι..
Η πλειοψηφία τον εκτροφέων έχουν άλλα ζώα σήμερα.
Ανάλογα που θα κοιτάξεις.

το παραδειγμα με τα bandogs δωθηκε για να δειτε ποσο πιο κοντα στα κορσο ειναι απο τα κανονικα κορσο της σειρας.. .
Τα bandog που λες, Ναι είναι (πολύ) πιό Corso από αυτα στις εκθέσεις* αλλά από τα corso που έχουν αρκετοί εκτροφείς (μειοψηφία) στην Ιταλία, δεν είναι.
*Έκθεση με έκθεση έχει διαφορά. Αλλο είναι να δείς έκθεση στην Ιταλία και άλλο σε άλλες χώρες του κόσμου. Και εκεί έχουν χαλάσει αλλά βρίσκονται σε άλλο επίπεδο ακόμα.

Last edited:

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Αυτό είναι ένα μεγάλο σκυλί. Ωραίο για πολλούς να το βλέπουν.
Το είχα βάλει και εγώ σε ένα άλλο θεμα πριν 2 χρόνια. Μόνο σαν εικόνα.
Δεν έχει καμια σχέση με τα σκυλιά πού μιλάμε.
Δεν μπορεί να σηκωθεί στα 2 πόδια. Που να το βάλεις να εργαστεί.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Εκτος απο αυτο, με το οποιο συμφωνω, σε τι διαφερει σωματικα αυτο, απο ενα bullmastiff?

H κυρια διαφορα του "rustico" απο ολους τους αλλους τυπους, ειναι οτι εχει ενα μεγαλο μεγεθος (μεγαλυτερο απο το μεσο ορο σιγουρα) αλλα εχει κ πολυ καλυτερη κινηση-ευελιξια-αποδοση απο αλλα πολυ μικροτερου μεγεθους!
Επισης δεν εχει κιλα για να δειχνει γεματο, αλλα μυς!

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Παρτε κ τουτο, καπου το ειχα βρει στο παρελθον, αξιζει να...... ΚΑΕΙΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ!!!
(ναι ναι, ιταλικα ειναι.....)

Filosofia

Επισης αξιζει μια μικρη περιηγηση σε ολο το site, για την "ιδεα".......

george 1

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2011
53
123
Θεσσαλονικη
Arrigo μια χαρά σηκώνεται :) Broker Guardiana 7.jpg Zole Guardiana 3.jpg Zole Guardiana 6.jpg τώρα δε ξέρω τι αντοχές μπορεί να έχει σε παρατεταμένο trot (σίγουρα το ρύγχος είναι κοντύτερο από τα σκυλιά στα οποία αναφέρεσαι). Νομίζω ότι τα περισσότερα σκυλιά από 60 κιλά και πάνω με μεγάλη οστεϊκή μάζα, αν έχουν το χώρο να τρέξουν-εκτονωθούν σε καθημερινή βάση θα αρχίσουν οπτικά να μπουλμαστιφίζουν, άλλο λιγότερο κι άλλο περισσότερο ανάλογα με τις γραμμές απ' όπου προέρχεται το καθένα.

Το συγκεκριμένο το πόσταρα γιατί οπτικά νομίζω ότι πλησιάζει αρκετά σε σκυλιά που είδα κατά καιρούς σε εκτροφεία από την Ιταλία όπως: Black il Lancieri.jpg ή όπως: Michele Bocci 1.jpg που εκτρέφουν ακόμα rustic γραμμές.