Aπωθητές σκύλων

kostvl18

Well-Known Member
2 Ιουνίου 2007
51
0
Μυτιλήνη οεο
Καλησπέρσ,κυκλοφορουν στην αγορά κάποιες συσκευές με υπερήχους οι οποίες απωθούν σκύλους. :D
Αν υποθέσουμε ότι αυτήν την συσκευή την αποκτήσει κάποιος ληστής και επιχειρήσει να μπει σε ένα σπίτι το οποίο διαθέτει σκύλο-φύλακα τι θα συμβεί?

kostvl18

Well-Known Member
2 Ιουνίου 2007
51
0
Μυτιλήνη οεο
Denis δεν ξέρω αν λέμε το ίδιο εγω μιλάω για συσκευη η οποία αποτρέπει την επίθεση και την χρησιμοποιούν πολύ οι ορειβάτες.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Oxι, δεν λέμε το ίδιο, αλλά οι υπέρηχοι που βγάζουν όλες αυτές οι συσκευές είναι ίδιοι, η δικιά μου δεν πιάνει σε κουτάβια 40 ημερών, δεν νομίζω ότι οποιαδήποτε άλλη ακόμα και πιο δυνατή θα σταματούσε ένα mastino Napolitano που επιτίθεται...

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
νωρίτερα, στην εκπομπή μπρέηνμάνιακς, στον ΣΚΑΪ, είχε ένα παρεμφερές πείραμα, με μια σφυρίχτρα που δήθεν ενοχλεί τους σκύλους, και εκτός ότι από το πείραμά τους τα συνοδευομενα σπιτικά σκυλιά σε πάρκο της Αγγλίας δεν έδειχναν να ενοχλούνται, το δικό μου το σκυλί στο σπίτι στο πρώτο σφύριγμα ανασήκωσε τα αυτιά της (έβγαινε ειδικό σήμα στην οθόνη ότι "ακούγεται" ο ήχος), από το δεύτερο και μετά ούτε που ασχολήθηκε...

Το σπιτικό σκυλί ακούει πολλούς υπερήχους που είναι σε εμάς αδύνατον να τους ακούσουμε.

Αντίθετα, τα αδέσποτα δεν έχουν εξοικειωθεί με τόσους "δυσάρεστους" στα αυτιά τους ήχους, οπότε ένας δυσάρεστος ήχος πιθανόν να τα απωθεί.

kostvl18

Well-Known Member
2 Ιουνίου 2007
51
0
Μυτιλήνη οεο
Denis συγγνώμη εγώ δεν το διατίπωσα σωστά,όχι ακριβώς επίθεση αλλά όταν ο σκύλος προειδοποιεί με γαύγισμα τότε είναι που τον αποτρε΄πει να προχωρήσει στο στάδιο της επίθεσης,όπως είπες και εσύ και ο Amangos ευτυχώς δεν λειτουργούν στα δικά μας σκυλιά!Πρέπει να είναι πολύ μ......ας κάποιος για να κυκλοφορεί με τέτοια συσκευή μέσα στην πόλη.Αλίμονο αν κάποια στιγμή στη βόλτα πέσει κάποιος απο αυτούς τους τύπους στα χέρια μου!Θα εφαρμόσω στην πράξη τις τεχνικές του kick-boxing που άρχισα.

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
denis said:
Aπό το να κυκλοφορεί με το...γνωστό κοντάρι των...thundercats... :lol: :lol:
Τρελλαίνομαι όταν βλέπω μ***ς και κυράτσες με κοντάρια και μαδέρια, να βγάζουν βόλτα το κοπρόσκυλό τους...

Έχω τσακωθεί με μπόλικους από αυτούς στο παρελθόν, τώρα τελευταία δεν τους μιλάω, βαρέθηκα να τους εξηγώ και να μην καταλαβαίνουν!
Τώρα τους βρίζω κατ ευθείαν!!!

"Χώσε το παλούκι εκεί που δεν σου φέγγει", είναι η συνήθης ατάκα μου, και φεύγω χωρίς να δώσω καμμία επεξήγηση. Έτσι και αλλιώς, δεν καταλαβαίνουν... :twisted:

Ναι, το κοντάρι "των Θάντερκατς" είναι ακόμα χειρότερο. :evil:

dakat

Member
26 Ιουλίου 2007
10
0
Marousi
amangos said:
Τρελλαίνομαι όταν βλέπω μαλάκες και κυράτσες με κοντάρια και μαδέρια, να βγάζουν βόλτα το κοπρόσκυλό τους...

Έχω τσακωθεί με μπόλικους από αυτούς στο παρελθόν, τώρα τελευταία δεν τους μιλάω, βαρέθηκα να τους εξηγώ και να μην καταλαβαίνουν!
Τώρα τους βρίζω κατ ευθείαν!!!
Tί ακριβώς εννοείς? Γιατί τρελαίνεσαι? Γιατί έχεις τσακωθεί μαζί τους? Γιατί το κρατάνε το κοντάρι ή τη βέργα?

Σόρρυ για τα απανωτά "γιατί" αλλά επειδή μάλλον ανήκουμε στο μ***α και στην κυρά που βγάζουν βόλτα το σκυλί τους (σκέτο και όχι κοπρόσκυλο) δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό.
Πάντα κυκλοφορούμε με μια βέργα στο χέρι τόσο εγώ όσο και ο άντρας μου, γιατί στη γειτονιά υπάρχουν πολλά αδέσποτα (αλλά και δεσπομένα που βγαίνουν λυτά) που ορμάνε στον αγαθοκλή παιχνιδιάρη σκυλάκο μας και ο μόνος τρόπος να τα εμποδίσεις να του ορμήξουν από απόσταση ειναι η οπτική ενός ξύλου ή μιας βέργας τελος πάντων. Δεν καταλαβαίνω πού είναι το κακό σε αυτό...Ειδικά όταν έχεις να κάνεις και με μικρές αγέλες κατά καιρούς που δεν μπορείς να τα βγάλεις πέρα εύκολα. Δε μιλάμε ότι κοπανάμε ότι βρούμε μπροστά μας, είναι διακοσμητικός ο ρόλος γιατί από μόνο του λειτουργεί κατασταλτικά....

Βέβαια έχει τύχει και κάποιος ο οποίος μου είπε: "σε παρακαλώωωω μη το χτυπάς το καημένο" :? :roll: κι έμεινα χαζή αλλά άλλο καπέλο αυτό.

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Φίλη Dakat έχεις σκεφτεί ότι η βέργα αντι για απωθητικό είναι κόκκινο πανι για τα υπόλοιπα σκυλιά και ειδικά τα αδέσποτα που έχουν κακοποιηθεί με παρόμοιο τρόπο?

Μήπως είσαι υπερβολικά αγχωμένη και θεωρείς κάθε προσέγγιση σκύλου σαν απειλή?

Και τέλος αν (απειροελάχιστη πιθανότητα αλλά οκ) αποφασίσει μια εξαγριωμένη αγέλη να σου επιτεθεί τι θα προλάβεις να κάνεις με την βέργα?

dakat

Member
26 Ιουλίου 2007
10
0
Marousi
matilda said:
Φίλη Dakat έχεις σκεφτεί ότι η βέργα αντι για απωθητικό είναι κόκκινο πανι για τα υπόλοιπα σκυλιά και ειδικά τα αδέσποτα που έχουν κακοποιηθεί με παρόμοιο τρόπο?

Μήπως είσαι υπερβολικά αγχωμένη και θεωρείς κάθε προσέγγιση σκύλου σαν απειλή?

Και τέλος αν (απειροελάχιστη πιθανότητα αλλά οκ) αποφασίσει μια εξαγριωμένη αγέλη να σου επιτεθεί τι θα προλάβεις να κάνεις με την βέργα?
H αλήθεια είναι ότι μέχρι στιγμής δεν βρέθηκε κάποιο αδέσποτο που επιτέθηκε βλέποντας την βέργα, αντιθέτως θα έλεγα απλά δεν πλησιάζουν. Όσο για τις αγέλες επειδή κατά καιρούς υπάρχουν στη γειτονιά της τάξεως των 5-7 σκυλιών και προσωπικά τις φοβάμαι πολύ (αλήθεια γιατί απειροελάχιστη πιθανότητα η επίθεση αγέλης? ίσα-ίσα που όταν είναι μόνα τους, μπορεί να είναι ήσυχα αλλά σαν αγέλη ορμάνε) γιατί εκτός από αγαθιάρης ο σκύλος μας είναι και νευρικός και δεν υπακούει τόσο με αποτέλεσμα η βέργα να προσφέρει μια μικρή ακτίνα προστασίας τριγύρω. Έχει τύχει βέβαια και σκυλί που του όρμησε και την έφαγε για να τον αφήσει, αλλά δε γίνεται να αφήσουμε να τον κόψουν και φέτες επειδή εκείνος είναι μουροχαυλάκος. Δεν είμαι υπερβολική στα λεγόμενά μου και θα το διαπιστώσεις αν διαβάσεις και το ποστ του καλού μου για τη συμπεριφορά του αγαπουλόσκυλου που έχουμε εδώ http://dogforum.gr/forum/viewtopic.php?t=833&postdays=0&postorder=asc&start=0
Δεν βρίσκω κακό το να κουβαλάς κάτι τέτοιο όταν δεν είσαι σε θέση να αντιδράσεις αλλιώς. Προσωπικά εκτός του να μπαίνω μπροστά του (μετά μεγάλης προσπάθειας) δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο οπότε το βρίσκω καθαρά σαν ασφάλεια.
Και μη ξεχνάμε ότι δεν είναι μόνο τα αδέσποτα, αλλά και τα δεσπομένα που τα βγάζουν λυτά και όποιον πάρει ο χάρος. Σκυλιά που μόνο κακοποιημένα δεν είναι αλλά πολύ σαλταρισμένα που στην πέφτουν χωρίς 2η σκέψη.

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Έχεις ποτέ υποψιαστεί ότι το πιο φυσιολογικό είναι κάποιος σκύλος να πλησιάζει, να μυρίζει και να φεύγει, αλλά...
Αν εσύ φοβασαι (από όταν ο σκύλος σου ήταν ανυπεράσπιστο κουταβάκι και εσύ θεώρησες χρέος σου να το προστατεύσεις) το μεταδίδεις στον σκύλο σου, και δεν έχει μάθει πως να συμπεριφέρεται σωστά ώστα να μην γίνεται κόκινο πανί στα ματια των άλλων σκύλων
Αν ο σκύλος σου είναι κοινωνικοποιημενος, μα με το άγριο, μα με υποταγή θα αντιμετωπίσει τον "εχθρό" ενώ με σύμμαχο την βέργα σου αισθανεται ο γαμάουα του δρόμου, αφού ο κύρης θα υποτάξει κάθε σκύλο που πλησιάζει...

Παιδιά έχεις?
Στο σχολείο πάνε?
Δεν τα έχει πειράξει κανένα άλλο παιδάκι?
Τι έκανες? Το πυροβόλησες???

Στην παιδική χαρά τι κάνεις? Μπαίνεις με αεροβόλο, και όποιο πιθανό αλητάκι πληριάσει το παιδί σου, το πυροβολείς πριν γίνει απειλητικό για τον κανακάρη σου?

Και για να τελειώνουμε, ναι, όπου σας πετύχω σας βρίζω. Αν πέσετε στα χέρια μου, θα σας πλακώσω και στο ξύλο!!! Γι αυτό από αύριο, εκτός από το ματσούκι, να κυκλοφορείτε και με μάγκνουμ, μην χρειαστεί να με αντιμετωπίσετε κάπου...

Καταλαβαινεις τι θέλω να πω?
Δεν σου μιλάω έτσι για να τσακωθούμε, απλώς προσπαθώ να σου εξηγήσω ότι δεν είναι λογικό το ματσούκι, σύμφωνα με την ίδια λογική έπρεπε να οπλοφορούμε, να απειλούμε ο ένας τον άλλον προκαταβολικά, να χιτλεριάζουμε με το παραμικρό.

dakat

Member
26 Ιουλίου 2007
10
0
Marousi
Με αυτή τη λογική ρε φίλε γιατί να έχω το σκύλο μου δεμένο? Θα έπρεπε να τον έχω αμολύσει από κουτάβι να μάθει να τα βγάζει πέρα μόνος του μαζί με όλα επακόλουθα. Τη στιγμή που ο σκύλος καλώς ή κακώς ζει μαζί μας σε ένα διαμέρισμα με πολλά ένστικτα κοιμισμένα δεν είναι δυνατόν να τον αφήσω να τα βγάλει πέρα μόνος του γιατί απλά θα βγει φέτες. Και δυστυχώς ελάχιστες φορές έχω δει να πλησιάζουν να μυρίζουν και να φεύγουν και φαίνονται αυτές οι διαθέσεις έννοια σου....ειδικά όταν πρόκειται για ιδίου φύλου ζώα.
Παιδί έχω και οσονούπω θα έχω κι άλλο, βέβαια δεν έχει πάει ακόμα σχολείο αλλά στην παιδική χαρά που λες είναι όλα τα παιδιά στην ίδια μοίρα με τα ίδια δικαιώματα και σαφώς θα το αφήσω το παιδί μου και τη μπούφλα του να φάει και να μάθει να τα βγάζει πέρα μόνο του και να δώσει τη δικιά του. Αν δώ όμως ότι πάει το 10χρονο στο 1ός έτους δικό μου να του επιτεθεί σαφώς και θα επέμβω. Το ίδιο κάνω και με το σκύλο μου. Αν έρθει το αγριεμένο ροτβάιλερ του τάδε κομπλεξικού γείτονα που θα το βγάζει λυτό γιατί απλά ο σκύλος του είναι ο γ***ς της γειτονιάς (στην ουσία ο ίδιος βέβαια το έχει κάνει έτσι το σκυλί δεν φταίει το σκυλί) σαφώς και θα μπω να το προστατέψω. Αν έρθει το κανίς ή τα φιλικά της γειτονιάς αδέσποτα απλά θα κάνουν παιχνίδι.
Για τις άγριες περιπτώσεις, τη στιγμή που μπορώ να το ελέγξω με τόσο ανώδυνο και μη ενοχλητικό τρόπο ΝΑΙ θα κουβαλαω την κουμούτσα μου γιατί προτιμώ να με βρίσεις εσύ παρά να τρέχω το σκύλο για ράμματα ή ακόμα χειρότερα.

Και για να τελειώνουμε γιατί ούτε κι εγώ έχω σκοπό να τσακωθώ μαζί σου (είμαι και καινούρια και ομολογώ ότι μου άρεσε πολύ αυτό το φόρουμ) προτιμώ να βλέπω ιδιοκτήτες με κουμούτσες και λουριά παρά λυτά τσαμπουκαλεμένα και κομπλεξικά ζώα και ιδιοκτήτες. Και υπάρχουν και από τα δύο πλήθος....

dakat

Member
26 Ιουλίου 2007
10
0
Marousi
amangos said:
Και για να τελειώνουμε, ναι, όπου σας πετύχω σας βρίζω. Αν πέσετε στα χέρια μου, θα σας πλακώσω και στο ξύλο!!! Γι αυτό από αύριο, εκτός από το ματσούκι, να κυκλοφορείτε και με μάγκνουμ, μην χρειαστεί να με αντιμετωπίσετε κάπου...
Ωραίος τρόπος! Κατά τα άλλα δεν ήθελες και να τσακωθείς! Καλά που μας το'πες να αρχίσουμε να φοράμε και τα τσίγγινα σωβρακάκια μας!

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
Αν ο σκύλος σου είναι κοινωνικοποιημενος, μα με το άγριο, μα με υποταγή θα αντιμετωπίσει τον "εχθρό"
Ακριβως!!!

Έχεις ποτέ υποψιαστεί ότι το πιο φυσιολογικό είναι κάποιος σκύλος να πλησιάζει, να μυρίζει και να φεύγει,
και εδω κολαει και η παροιμια ..."Σκυλος που γαβγιζει μην τον φοβασαι!"... :)

ο amangos εχει ενα δικο του τροπο να εξηγει καποια θεματα,αλλα βρε συ τι να την κανεις την βεργα ...εκτος του οτι σου χαλαει το image,σου ειναι παντελως αχρηστη!!! :)

Προσπαθησε να φερνεις τον σκυλο σου σε επαφη με αλλα σκυλια ,προσπαθησε να τον κοινωνικοποιησεις και βγαλε απο το μυαλο σου την ασχημη εικονα που εχεις με την "αγρια αγελη dingo που ειναι ετοιμα να κατασπαραξουν και σενα και το lab μαζι..."

Εαν τα φοβασαι τοσο πολυ μην κανεις βολτες απο την "γειτονια" τους ,αλλα και εαν ξανατυχη και βρεθουν στο δρομο σου ασε λιγο χαλαρο τον οδηγο να μπορεσουν να μυριστουν ,το αποτελεσμα μπορει και να σε εκπληξει..

Ps
Ειμαι και γω απο αυτους που βριζουν ,οταν στην βολτα μου συναντω σκουποξυλα ή και οταν ακομα παιρνουν τα σκυλακια τους αγκαλια :wink:

Δες και ΑΥΤΟ.

dakat

Member
26 Ιουλίου 2007
10
0
Marousi
oscar said:
Προσπαθησε να φερνεις τον σκυλο σου σε επαφη με αλλα σκυλια ,προσπαθησε να τον κοινωνικοποιησεις και βγαλε απο το μυαλο σου την ασχημη εικονα που εχεις με την "αγρια αγελη dingo που ειναι ετοιμα να κατασπαραξουν και σενα και το lab μαζι..."
Δεν καταλάβατε καλά ο Δούκας είναι πολύ φιλικός (μέχι μ***ς που λέει και ο άντρας μου) και πολύ παιχνιδιάρης και με πολλούς φίλους στη γειτονιά, τόσο δεσποζόμενους όσο και αδέσπωτους. Δεν του λείπουν οι συναναστροφές αλλά η κακιά στιγμή μπορεί να έρθει, όπως έχει έρθει στο παρελθόν. Γι'αυτό δεν βρίσκω κακό το αξεσουάρ που κουβαλάω. Στη γειτονιά αυτή τη στιγμή μόνο σκυλιά από σπίτια που τα βγάζουν λυτά ή χειρότερα τους αφήνουν τη πόρτα ανοιχτή να βγούν βόλτα (μόνο χαρτζιλίκι που δεν τους δίνουν να φέρουν και τσιγάρα στο γυρισμό) είναι το πρόβλημα γιατί αυτά είναι πιο τσαμπουκαλεμένα. Δεν είπα ότι απειλή είναι τα αδέσποτα. Δόξα τω θεό έχουμε πολύ καιρό να δούμε αγέλη στη γειτονιά
μας. Θεωρώ οτι δεν του λείπει η κοινωνικότητα αλλά η πονηριά. Είναι τόσο αγαθιάρης που έχει γίνει ανέκδοτο μαζί με άλλους δύο εδώ τριγύρω....

oscar said:
Εαν τα φοβασαι τοσο πολυ μην κανεις βολτες απο την "γειτονια" τους ,αλλα και εαν ξανατυχη και βρεθουν στο δρομο σου ασε λιγο χαλαρο τον οδηγο να μπορεσουν να μυριστουν ,το αποτελεσμα μπορει και να σε εκπληξει..
και αν με εκπλήξει δυσάρεστα τί γίνεται? Εγώ έχω όλη την καλή διάθεση να τον αφήσω και τον αφήνω. Όταν δω τα σκούρα τον απομακρύνω. Μερικές φορές δεν είναι εύκολη η απομάκρυνση ξέρεις...

oscar said:
Δες και ΑΥΤΟ.
Το είδα και συμφωνώ απόλυτα. Αλλά μιλάει μόνο για τα αδέσποτα που είναι και πιο προβλέψιμα...