Aπο πού να πάρω σκύλο;

bouboul

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2012
420
2
Δεν ξερω αν μιλας τοσο ανετα απο αγνοια η απο την τυχη του να εχεις ενα υγειες κ σωστου χαρακτηρα σκυλι, αλλα διαφωνω με αυτο που λες γιατι απο τα χερια μου περασαν πολλα......

Σκεφτειτε λοιπον οσοι λετε για σκυλια μη εκτροφης οτι καποιος μπορει να μην εχει την δυνατοτητα (οικονομικα η ψυχολογικα) η την δυναμη να αντιμετωπισει "ο,τι μπορει να συμβει" (κυριως απο κληρονομικα κ προβληματα χαρακτηρα) στα επομενα 10+ χρονια συμβιωσης, η μπορει να θελει κατι συγκεκριμενο κ να μην ειναι ετοιμος να συμβιβαστει κ να προσαρμοστει με οτι προκυψει.....

Για οποιον δεν ειναι προετοιμασμενος για "το αγνωστο" η θελει υπευθυνα κατι συγκεκριμενο η μονη λυση ειναι συγκεκριμενη φυλη απο σωστη εκτροφη.
ναι...θα πέσει στα ναρκωτικά και θα κατεβάζει βιτρίνες...

Όπα εδώ υπάρχει ένα λάθος , τα ΄΄ημιαιμα ΄΄ είναι κατά βάση σε πολύ καλύτερη κατάσταση υγείας από πολλές σταθεροποιημένες φυλές
γράφε το κάθε μέρα 5-6 φορές μπας και το καταλάβουν κάποια στιγμή!
τα ποσοστά είναι τραγικά στις εκτροφές!

bouboul

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2012
420
2
οσο γιαννη για το επιπεδο διδακτορικου επιπεδου...
μακαρι να γινοταν απο ανθρωπους που διαβαζουν αυτα και σταματανε να μιλανε....
θα βόλευε το λιανεμπόριο...:rolleyes:

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.037
Αθήνα
γράφε το κάθε μέρα 5-6 φορές μπας και το καταλάβουν κάποια στιγμή!
τα ποσοστά είναι τραγικά στις εκτροφές!
Θα ήθελα να ρωτήσω καλοπροαίρετα κάτι επ' αυτού. Υπάρχουν μελέτες και έρευνες που αποδεικνύουν την καλύτερη υγεία των ημίαιμων και μάλιστα να καλύπτουν ένα δείγμα στατιστικώς αποδεκτό που να συμπεριλαμβάνει τους σκύλους που έχουν υιοθετηθεί αλλά και αυτούς που ζουν σε καταφύγια ή σε δρόμους;

Στα εκτροφικά σκυλιά (για το εξωτερικό αναφέρομαι φυσικά), υπάρχουν στοιχειώδεις πληροφορίες για τα προβλήματα υγείας τους και στατιστικά δεδομένα για τα αίτια θανάτου ανά φυλή και γνωρίζουμε τα προβλήματα τους.

Felicine

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2013
53
0
east49 ευχαριστώ καταρχήν για την πολύ λεπτομερή σου απάντηση.
Δεν αναφέρθηκα σε σκυλιά που προορίζονται για εργασία και εσύ αναφέρεις πως θες ο δικός σου να κάνει φύλαξη. Άρα είναι λίγο άκυρο το παράδειγμα.

μικρο off topic περί φύλαξης: Δεν ανέφερες αν θα τον εκπαιδεύσεις για φύλαξη. Το ημίαιμο ντομπ δεν ήταν αρκετά αποτρεπτικό με το μέγεθος και το γαύγισμα ?
Τελικά πόσα σκυλιά που αγοράζονται "και για φύλακες" όντως κάνουν φύλαξη ? Πόσα εκπαιδεύονται σε φύλαξη χώρου ? Πόσα σε σωματοφυλακή ?

Για να το γενικεύσω λίγο...Τα εκτροφικά σκυλιά του forum, των φίλων, γνωστών, γειτόνων κλπ των ομάδων 1 και 2 πόσα όντως εργάζονται πχ herding, φύλαξη ? (κυναθλήματα και εξετάσεις εργασίας δεν είναι εργασία).
Από τις ομάδες 6, 7, 8 και 10 με ιδιοκτήτες μη κυνηγούς εργάζονται, πχ βρίσκουν τρούφες ?(ας μη συζητήσουμε και το πρόβλημα μου με τους κυνηγούς τώρα! :p )
Από την ομάδα 5 ? Την ομάδα 3 και 4 ?

Τελικά ποιο το νόημα να παίρνεις σκύλο με "προδιαγραφές" και ένστικτα που δε θα αξιοποιήσεις ?

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Θα ήθελα να ρωτήσω καλοπροαίρετα κάτι επ' αυτού. Υπάρχουν μελέτες και έρευνες που αποδεικνύουν την καλύτερη υγεία των ημίαιμων και μάλιστα να καλύπτουν ένα δείγμα στατιστικώς αποδεκτό που να συμπεριλαμβάνει τους σκύλους που έχουν υιοθετηθεί αλλά και αυτούς που ζουν σε καταφύγια ή σε δρόμους;

Στα εκτροφικά σκυλιά (για το εξωτερικό αναφέρομαι φυσικά), υπάρχουν στοιχειώδεις πληροφορίες για τα προβλήματα υγείας τους και στατιστικά δεδομένα για τα αίτια θανάτου ανά φυλή και γνωρίζουμε τα προβλήματα τους.
Δε νομιζω οτι υπαρχει καποιο τετοιο στατιστικο στοιχειο. Θα ηταν ενδιαφερον αν καναμε μια τετοια στατιστικη εντος φορουμ. Ανα κατηγοριες. Εκτροφικα, byb, αδεσποτα.
Ο μεσος ορος ζωης στα σκυλια του δρομου ειναι μικρος αλλα δεν εχει να κανει με την κληρονομικη προδιαθεση ασθενειων. Στον δρομο οι κινδυνοι ειναι αλλοι. Φολες, αυτοκινητα, καλαζααρ χωρις θεραπεια κτλ.
Στατιστικα δεδομενα για τα αιτια θανατου ανα φυλη ειναι λιγο δυσκολο να κρατηθουν. Πως θα τα κατηγοροποιησεις? Ομαδα κατι που μοιαζει με λαμπραντορ, κατι που μοιαζει με κυνηγοσκυλο κατι που μοιαζει με τι? Αν μου πεις και με τι μοιαζει η Froggy κερναω μπυρα!

ΥΓ η δικια μου μπορει να μην βρισκει την τρουφα σοκολατα αλλα δεν υπαρχει ουτε ψιχουλο που να μην το ανακαλυψει και εξαφανισει...
Εργαζεται σκληρα και καθημερινα σαν ηλεκτρικη σκουπα :p

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.723
7.221
Δε νομιζω οτι υπαρχει καποιο τετοιο στατιστικο στοιχειο. Θα ηταν ενδιαφερον αν καναμε μια τετοια στατιστικη εντος φορουμ. Ανα κατηγοριες. Εκτροφικα, byb, αδεσποτα.
Ωραία ιδέα!

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.037
Αθήνα
Το ξέρω Μαρία ότι ο μέσος όρος ζωής των αδέσποτων είναι μικρός. Δυστυχώς από τη στιγμή που "μπλέχτηκα" το βλέπω συνεχώς.

Στα σκυλιά με pedigree αναφερόμουν ότι υπάρχει κάποια πληροφόρηση για τα αίτια θανάτου.

Άρα αν δεν υπάρχουν στοιχεία για τα ημίαιμα, η κρίση μας βασίζεται σε ότι νομίζουμε ότι γίνεται και στις προσωπικές μας εμπειρίες;

Φαντάζομαι ότι είναι περιττό να πω ότι η η Ελλάδα δεν είναι όλος ο κόσμος και το κέντρο της γης...

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Δεν ειναι η Ελλαδα το κεντρο της γης? Σε λιγο θα μου πεις δεν υπαρχει και Αη Βασιλης!

Το ξερω οτι αναφεροσουν σε σκυλια με pedigree αλλα αν θελουμε να ειμαστε σωστοι απο στατιστικης αποψης δεν μπορουμε να συγκρινουμε τα στατιστικα στοιχεια ανα φυλη.
Πρεπει να ειναι ποιο γενικευμενη η ερευνα.
Πχ στα 100 σκυλια με pedigree και στα 100 ημιαιμα χ ηλικιας ποσα εχουν παρουσιασει ασθενειες που οφειλονται σε κληρονομικοτητα.
Το προσδοκιμο της ζωης ή σε τι ηλικια εφυγαν δεν μπορουμε να το συγκρινουμε γιατι υπαρχουν αρκετα καθαροαιμα με μικρο προσδοκιμο ζωης.
Μπορουμε ομως να συγκρινουμε τα αιτια απο τα οποια εφυγαν, αποκλειοντας ομως περιπτωσεις καλαζααρ, φολας κτλ

Και επειδη οι στατιστικες εξωτερικου δεν μας καλυπτουν για αυτο ειπα οτι θα ηταν ενδιαφερον να κανουμε μια στατιστικη εντος φορουμ.
Αλλωστε και τα περισσοτερα σκυλια μας ειναι ειτε απο ελληνικο εκτροφειο ειτε ελληνικου δρομου.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.363
10.510
Athens
Άρα αν δεν υπάρχουν στοιχεία για τα ημίαιμα, η κρίση μας βασίζεται σε ότι νομίζουμε ότι γίνεται και στις προσωπικές μας εμπειρίες;
Μπακάλικη ή και πάλι όχι λογική:
Λέμε συχνά και είναι διαπιστωμένο ότι οι extreme φυλές και δη τα υπερτυπικά δείγματά τους είναι σακατεμένα: όλα τα βραχυκέφαλα, όλα με πολύ μακρύ κορμό, όλα τα πολύ "βαριά" κοκ. Oι εκκεντρικές ανωμαλίες τους ευθύνονται συνήθως και για προβλήματα.

Όσο πιο "κανονικοποιημένος" είναι ένας σκύλος, τόσο λιγότερες πιθανότητες έχει ενδεχομένως να εμφανίσει τέτοιου είδους προβλήματα. Μιλάω για το κλασικό αδέσποτο, όχι αυτό που είνα μίξη ντομπ με δανό που αναφέρθηκε πριν ή boxer με κάτι άλλο κοκ. Αν μη τι άλλο δεν ξεκινάς στο στυλ:
"Α τι πήρα - ροτ? Να 'χω το νου μου για δυσπλασία"
"Ντομπ? Να χω το νου μου σε συστροφή"
"Σαρπέι? Να χω το νου μου στα μάτια"
κοκ.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.723
7.221
Καλά από το περιορισμένο δείγμα που μπορεί να απαντήσει εδώ μέσα ασφαλή συμπεράσματα δε μπορείς να βγάλεις σίγουρα. Εξακολουθεί να μου ακούγεται ενδιαφέρον όμως!

Πάντως, κι όμως, από ερευνητικής απόψεως, η καταγραφή των αριθμών από προσωπικές εμπειρίες είναι ο μόνος τρόπος για να συγκεντρώσεις τον ικανό στατιστικό πληθυσμό που χρειάζεται για να βγάλεις συμπεράσματα - ή να απευθυνθείς σε πάρα πολλούς κτηνιάτρους και να περιμένεις ότι όλοι έχουν λεπτομερές αρχείο (του στυλ αυτό είναι ημίαιμο από ΒΥΒ, αυτό είναι ημίαιμο από το δρόμο κτλ). Μιλώντας για έρευνα πάνω στην υγεία και το προσδόκιμο ζωής υιοθετημένων ζώων και όχι ζώων που ζουν σε συνθήκες καταφυγίου. Αυτά τα στοιχεία δηλαδή θα αναζητούσε ένας άνθρωπος που έκανε το διδακτορικό του πάνω στο θέμα όπως λέγατε πριν μερικές σελίδες.

Όλα αυτά τοπικά βέβαια, και μπορεί ο επιμέρους τόπος να μην είναι το κέντρο της γης, αλλά για να μπορέσεις να βγάλεις παγκόσμιο συμπέρασμα πρέπει να συγκεντρώσεις τα επιμέρους τοπικά στατιστικά στοιχεία. Και μετά να τα συγκρίνεις με τις συνθήκες διαβίωσης του κάθε πληθυσμού που μελετάς σε κάθε τόπο, καθώς από αυτόν εξαρτάται άμεσα το aggregation των στοιχείων, αλλιώς (όπως μου είπε το αφεντικό μου πρόσφατα :oops:) είναι σα να συναθροίζεις μήλα με πορτοκάλια.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.363
10.510
Athens
Αν δεν ισχύει το "καθαρόαιμο = πιθανόν χειρότερη υγεία" τότε γιατί μιλάμε τότε για σακατεμένες φυλές και λέμε τι ωραία κανονικά πόδια και τι ωραία κανονική μουσούδα είχε η φυλή τάδε το 1900? Και γιατί μιλάμε για προσπάθειες πιο κανονικοποιημένων δειγμάτων φυλής με στόχο την καλύτερη υγεία τους?

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
east49 ευχαριστώ καταρχήν για την πολύ λεπτομερή σου απάντηση.
Δεν αναφέρθηκα σε σκυλιά που προορίζονται για εργασία και εσύ αναφέρεις πως θες ο δικός σου να κάνει φύλαξη. Άρα είναι λίγο άκυρο το παράδειγμα.
Ειτε προοριζεται για εργασια ειτε οχι, αν αυτος που θα το αποκτησει το θελει για κατι πολυ συγκεκριμενο δεν μπορει απλα να ελπιζει οτι θα το βρει...... Για να μην επιστρεφονται οπως ειπωθηκε, πρεπει το "ταιριασμα" να ειναι σωστο.
μικρο off topic περί φύλαξης: Δεν ανέφερες αν θα τον εκπαιδεύσεις για φύλαξη. Οταν ερθει η ωρα, αν χρειαστει ναι θα το κανω. Το ημίαιμο ντομπ δεν ήταν αρκετά αποτρεπτικό με το μέγεθος και το γαύγισμα ? Ειναι μεχρι να ακουσει το μεντεσε της καγκελοπορτας να ανοιγει.... μετα ψαχνει τρυπα να κρυφτει......
(την ιδια ωρα που το 5μηνων κουταβι προχτες "φοβισε" τον σιδερα που ηρθε να παρει μετρα γιατι ειχε πεταξει τριχα κ γαυγιζε χωρις να κανει πισω)

*Και ειναι μολοσσο-ντοπερμαν σε παρακαλω!!
Τελικά πόσα σκυλιά που αγοράζονται "και για φύλακες" όντως κάνουν φύλαξη ?Εδω θα πρεπει να ορισεις τι εννοεις φυλαξη, κ τι θελει κανει να κανει ο σκυλος του στην "υστατη" περιπτωση που καποιος οντως μπει μεσα. Μενω σε 2.5 στρεμματα χωρις γειτονες σε ακτινα 500μετρων. Επισης εχω την ιδιοτροπια να πηγαινω ελευθερο καμπιγκ στην χιλιομετρα μακρια απο τον πολιτισμο.... Οπως εχω την κυνηγετικη καραμπινα γεματη, ετσι θελω κ το σκυλι μου αν χρειαστει "να κανει πανω" οχι μονο να γαυγιζει εκ του ασφαλους..... Πόσα εκπαιδεύονται σε φύλαξη χώρου ? Δεν εχω ιδεα....Πόσα σε σωματοφυλακή ? Παλι δεν εχω ιδεα.....

Για να το γενικεύσω λίγο...Τα εκτροφικά σκυλιά του forum, των φίλων, γνωστών, γειτόνων κλπ των ομάδων 1 και 2 πόσα όντως εργάζονται πχ herding, φύλαξη ? (κυναθλήματα και εξετάσεις εργασίας δεν είναι εργασία). Δεν ξερω.....
Από τις ομάδες 6, 7, 8 και 10 με ιδιοκτήτες μη κυνηγούς εργάζονται, πχ βρίσκουν τρούφες ?(ας μη συζητήσουμε και το πρόβλημα μου με τους κυνηγούς τώρα! :p )
Από την ομάδα 5 ? Την ομάδα 3 και 4 ?

Τελικά ποιο το νόημα να παίρνεις σκύλο με "προδιαγραφές" και ένστικτα που δε θα αξιοποιήσεις ? Για ολα τα υπολοιπα θα σου πω συνοπτικα οτι θεωρω "ακυρο" να παρεις σκυλο που προοριζεται για συγκεκριμενη εργασια κ να μην τον χρησιμοποιησεις ποτε σε αυτην......
Οταν ενα αδεσποτο που ειχα βρει καταλαβα οτι σαν ποιντερ
"ζηταει να κυνηγισει" κ αφου δοκιμασα να το κανω μαζι του κ δεν την παλεψα, το εστελνα με φιλους για να "κανει αυτο που γουσταρει" ...... ο σκυλος γυρναγε "γεματος" μετα......
Το pedigree ειναι ενα εργαλειο να μπορεις να προβλεψεις στο μετρο παντα του δυνατου κ του στατιστικου λαθους, τι θα ειναι το ζωο με το οποιο θα συμβιωσεις μετα. Οταν θες κατι συγκεκριμενο καταφευγεις σε αυτο. Αν θελεις γενικα ενα σκυλο για συντροφια κ αντεχεις τις εκπληξεις κ δεν περιμενεις κατι ιδιαιτερο, τοτε ναι να πας να παρεις αδεσποτο/ημιαιμο/απο φιλοζωικη κλπ.

Για το θεμα υγειας των αδεσποτων, ξεκιναμε εξ ορισμου οτι για να επιβιωσε εστω κ 2-3 μηνες στο δρομο εχει ποιο "γερη κραση" που λεγανε κ στο χωριο μου απο το καθε εκτροφικο.
Αλλιως οπως λεει κ ο ferozasea δεν θα ηταν αδεσποτο θα ηταν μακαριτης.
Παρ ολα αυτα το τι μπορει να κουβαλαει "γονιδιακα" δεν το ξερει κανεις......
Μπορει μεν οι πιθανοτητες στην πρωτη περιπτωση δλδ της "ικανοτητας επιβιωσης κ μη ευαισθησιας" να ειναι πολλαπλασιες στην περιπτωση του αδεσποτου, αλλα στο θεμα το γονιδιακο πιστευω οτι τα αδεσποτα μαλλον θα εμφανισουνε σε βαθος χρονου σοβαροτερα προβληματα απο ενα εκτροφικο σκυλι μονο κ μονο επειδη δεν προερχονται απο Α γονεις οπως ενα σωστο εκτροφικο μη "ταλαιπωρημενης" φυλης.
Παντως τι θα εμφανισει κ ποτε δεν το ξερει κανεις ενω στα καθαροαιμα ξερεις απο ποια γκαμα προβληματων να περιμενεις κ τι........

Για το ποστ της Κρητικοπουλας ενα θα πω, οτι το σκυλι που προερχεται απο "κλουβι" δεν μπορει κ δεν εχει δειξει το χαρακτηρα του. Οταν μεινει σε χωρο που θεωρησει δικο του, τοτε θα δειξει το χαρακτηρα του....... Ισως μονο στο δρομο ο χαρακτηρας να φαινεται καθαροτερα.......

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.037
Αθήνα
Αν δεν ισχύει το "καθαρόαιμο = πιθανόν χειρότερη υγεία" τότε γιατί μιλάμε τότε για σακατεμένες φυλές και λέμε τι ωραία κανονικά πόδια και τι ωραία κανονική μουσούδα είχε η φυλή τάδε το 1900? Και γιατί μιλάμε για προσπάθειες πιο κανονικοποιημένων δειγμάτων φυλής με στόχο την καλύτερη υγεία τους?
Για τις σακατεμένες φυλές το ξέρουμε οι περισσότεροι και τουλάχιστον το υποψιάζονται οι υπόλοιποι. Εσύ ειδικά το ξέρεις καλύτερα και μάλιστα για την φυλή που αγαπάς.

Το ερώτημα είναι αν τα ημίαιμα είναι υγιέστερα και πως με σιγουριά μπορούμε να το υποστηρίξουμε αυτό.

Είναι αρκετό άραγε να βλέπουμε μόνο το χάλι κάποιων (πολλών) φυλών για να αποφανθούμε για την καλύτερη υγεία των ημίαιμων;

Πειστικά επιχειρήματα ψάχνω για να τα χρησιμοποιώ και εγώ :)

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.363
10.510
Athens
Για τις σακατεμένες φυλές το ξέρουμε οι περισσότεροι και τουλάχιστον το υποψιάζονται οι υπόλοιποι. Εσύ ειδικά το ξέρεις καλύτερα και μάλιστα για την φυλή που αγαπάς.
Ποιες φυλές είπαμε ότι είναι "στα καλά τους";
Mέχρι στιγμής σε καλή μοίρα από όσο ξέρω είναι τα SBT και τα κοκόνια.

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.685
4.322
43
www.proudtobegreek.eu
Λόγω κλειστής εκτροφής(inbreeding ή linebreeding) σε αρκετές φυλές υπάρχουν τα γνωστά σε όλους κληρονομικά προβλήματα υγείας...τα ημίαιμα έχουν συνήθως μεγαλύτερη γονιδιακή δεξαμενή άρα και λιγότερες πιθανότητες για κληρονομικά προβλήματα υγείας...(πολύ γενικά όλα αυτά...)Αλλά δε μπορούμε να μιλάμε τόσο γενικά και να βγάλουμε ασφαλές συμπέρασμα.Αν κάποιος ζητάει συγκεκριμένα πράγματα ας πάρει απο σωστό εκτροφέα συγκεκριμένη φυλή με οτι αυτό συνεπάγεται..αν πάλι όχι ας πάρει κάποιο ημιαιμάκι(πρώην αδέσποτο κατά προτίμηση) και μια χαρά αγάπη θα πάρει!

Last edited:

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Λόγω κλειστής εκτροφής(inbreeding ή linebreeding) σε αρκετές φυλές υπάρχουν τα γνωστά σε όλους κληρονομικά προβλήματα υγείας...τα ημίαιμα έχουν συνήθως μεγαλύτερη γονιδιακή δεξαμενή άρα και λιγότερες πιθανότητες για κληρονομικά προβλήματα υγείας...(πολύ γενικά όλα αυτά...)Αλλά δε μπορούμε να μιλάμε τόσο γενικά και να βγάλουμε ασφαλές συμπέρασμα.Αν κάποιος ζητάει συγκεκριμένα πράγματα ας πάρει απο σωστό εκτροφέα συγκεκριμένη φυλή με οτι αυτό συνεπάγεται..αν πάλι όχι ας πάρει κάποιο ημιαιμάκι(πρώην αδέσποτο κατά προτίμηση) και μια χαρά αγάπη θα πάρει!
Mια ερωτηση στον συλλογισμο σου:
Τι παραπανω μπορει να σου εξασφαλισει μια "μεγαλη γονιδιακη δεξαμενη" αν οι προγονοι "κουβαλανε" κληρονομικες ασθενιες????
Ενω μια ποιο περιορισμενη γονιδιακη δεξαμενη (στα ορια μιας φυλης κ οχι σε κλειστο in-breeding)με "καθαρους" προγονους δεν θα ηταν προτιμοτερη??

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
εγω παντως βλεποντας στο χωριο τα αδεσποτα που τρωνε οτι δεν τρωγεται και ζουν και τρεχουν ολη μερα..... και ακουγοντας απο εδω μεσα για εκτροφικα σκυλια που δεν τους εκατσε η μια η η αλλη τροφη και τους εδωσε ο γιατρος κλινικη διατροφη μπας και στρωσει,,,, δεν ξερω τι να υποθεσω,, στη δικια μου καθε μερα να της εχω και αλλο φαγητο δεν την πειραζει τιποτα,, μεχρι τωρα ποτε δεν εχει παθει κατι απο οτιδηποτε της εδωσα να φαει,,, καικαθε μερα τρωει και αλλο...

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
ναι...θα πέσει στα ναρκωτικά και θα κατεβάζει βιτρίνες...
Νομιζω οτι σε ενα ποστ με πληρεστατες κ αναλυτικες απαντησεις κ αποψεις αν απαντηθει απο σενα με πληρη ειρωνια ειναι μαλλον προσβλητικο.
Κριμα που δεν εχεις καταλαβει ουτε στο 1/1000 τι εχω γραψει.
Δεν πειραζει, δεν περιμενω απ ολους να καταλαβουνε ετσι κι αλλιως......