Aμερική και επιθέσεις σκύλων

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
Με τις επιθεσεις σκυλων που ειναι θανασιμες.

πραγματικα εχω παθει πλακα (λογω οτι ψαχνω για μια συγκεκριμενη ρατσα τα εχω λοιωσει τα φορουμ τους) με το αριθμο τετοιων συμβαντων.

Αυτο που τρελανε ειναι μια ρατσα που εχουν κατι σε πιτ-μπουλ και αμερικανικο μπουλντογκ που την ανεπτυξαν γκανστερ στο ντιτροιτ.

εχουμε καποια στοιχεια για επιθεσεις στην ελλαδα που κατεληξαν σε θανατο. Λετε να καταληξουμε και εμεις μια μερα να περναμε νομους και να απαγορευουμε ρατσες

υ.γ επισης στην γαλλια αυτες της μερες 4 ροτβαιλερ φαγανε μια γειτονισα που πηγε να τα ταισει.

S

SwkDoG

Guest
Ευτυχώς και δυστυχώς διαφέρουμε σε πολλά με τις Η.Π.Α.... :D

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει θανάσιμη επίθεση σκύλου σε άνθρωπο (από όσο γνωρίζω).

Δεν φταίει καμία φυλή σκύλου για αυτό παρά μία φυλή ανθρώπων,οι Homo Ilithious,που απαντάται παντού ανά την υφήλιο και μας καταπλήσει όλους με τα κατορθώματα της.
Στις Η.Π.Α. ευδοκιμεί ιδιαίτερα (μην ξεχνάς πως ψήφισαν για 2 συνεχόμενες τετραετίες Μπούς) οπότε καταλαβαίνεις γιατί εκεί έχουμε περισσότερες επιθέσεις.

Βέβαια και το μικρότερο ποσοστό αυτής της φυλής (ανθρώπων) που διαβιώνει στη χώρα μας είναι αρκετό για να προκαλέσει την δημιουργία περιοριστικών νόμων για ορισμένες φυλές (dog specific legislations) ή ακόμα και για συγκεκριμένα είδη κατοικιδίων (βλέπε ερπετά).
Ελπίζω να μη γίνει αλλά...

lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
Τα σκυλιά τα "δημιούργισε" ο άνθρωπος. Οι διαφορετικές ράτσες έγιναν διαλέγοντας από κάθε γέννα τα σκυλιά που είχαν συγκεκριμένο σωματότυπο και χαρακτήρα για να εξυπηρετούν συγκεκριμένο σκοπό π.χ. κυνηγόσκυλα, τσοπανόσκυλα, σκυλιά φύλακες, σκυλιά συντροφιάς.

Τα rottweiler είναι κατεξοχήν σκυλιά φύλακες. Φτιάξαμε λοιπόν ένα σκυλί που το ένστικτο της φύλαξης είναι το πιο ισχυρό από όλα, το πήραμε να φυλάει εμάς και το σπίτι μας, το κάνουμε και αγέλη έχοντας 4 και βάζουμε την γειτόνισσα να τα ταίσει όταν εμείς ΛΕΙΠΟΥΜΕ από το σπίτι!!!!!!!

Και μετά επειδή αυτό κάνει την δουλειά του το λέμε δολοφόνο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΚΥΛΙΑ - ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ!!!!!

Και επειδή η κατάληξη στο παραπάνω συμβάν είναι να θανατωθούν τα σκυλιά περιμένοντας για πολύ καιρό μέσα σε ένα κλουβί και μη ξέροντας τι κακό έχουν κάνει αφού αυτά απλά έκαναν την δουλειά τους, η γνώμη μου είναι ότι η πολιτεία πρέπει να ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ!!!

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
αυτο που ζητανε απο οσα εχω διαβασει αντι να απαγορεψουν καποιες ρατσες (σε καποιες πολιτιες το κανουν με το βαρος οποτε π.χ ουτε αγ.βερναδου δεν μπορεις να εχεις) ειναι για αυτες τις ρατσες ειναι να βγαλουν κατι σαν διπλωμα κατοχης σκυλου οπου ο ιδιοκτητης θα πρεπει να αποδυκνυει οτι μπορει να χειριστει τον σκυλο.

παντως αλλη μια περιπτωση που διαβασα στην αμερικη οπου ενα ζευγαρι φυλακιστηκε για 10 χρονια επειδη σκοτωσαν ενα παιδακι ηταν ιδια περιπτωση.

ροτβαιλερ -αγελη-με φρακτη που μπαινοεβγαναν.

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
Και μια εξηγηση του γιατι

People who own vicious dogs such as pit bulls have significantly more criminal convictions — including crimes against children — than owners of licensed, gentler dogs such as beagles, researchers reported on Thursday.

A study of 355 dog owners in Ohio showed that every owner of a high-risk breed known for aggression had at least one brush with the law, from traffic citations to serious criminal convictions.

And 30 percent of people who owned an aggressive breed of dog and who also had been cited at least once for failure to register it had at least five criminal convictions or traffic citations.

his compared to 1 percent of owners of low-risk, licensed dogs such as poodles, beagles or collies, the researchers reported in the Journal of Interpersonal Violence.

"Owners of vicious dogs who have been cited for failing to register a dog (or) failing to keep a dog confined on the premises ... are more than nine times more likely to have been convicted for a crime involving children, three times more likely to have been convicted of domestic violence ... and nearly eight times more likely to be charged with drug (crimes) than owners of low-risk licensed dogs," said Jaclyn Barnes of Cincinnati Children's Hospital Medical Center.

Barnes and colleagues used public records to check on the criminal pasts of dog owners.

They used agreed definitions of vicious dogs used in writing local ordinances. "A 'vicious dog" means a dog that, without provocation, has killed or caused serious injury to any person, has killed another dog, or belongs to a breed that is commonly known as a pit bull dog," they wrote in their report.

The definition excludes dogs used in law enforcement or dogs protecting an owner or property.

απο http://www.msnbc.msn.com/id/15755870/

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Ρε παιδιά τι γίνεται με τα Ρόττυ; Έχω πέσει και σε φόρουμ ροτβαιλεράδων πανάθεμα με. :lol:
Μου λέει σήμερα η κοπέλα που μου καθαρίζει (η οποία παρεπιπτόντως γουστάρει τα σκυλιά μου) ότι στην Πολωνία από όπου είναι, πριν καμιά βδομάδα, ροτβάϊλερ επιτέθηκε άσχημα σε τρίχρονο νομίζω, παρουσία της μητέρας του που ήταν στο ίδιο δωμάτιο. Δεν το περίμενε, δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Το σκυλί προϋπήρχε το παιδιού, δεν είχε ξαναυπάρξει κανένα πρόβλημα. Ανεπίβλεπτο δεν ήταν. Επίσης, δεν καταφέρναν να ηρεμήσουν το σκυλί, ήταν εξαγριωμένο ακόμα και μετά και το πήγανε στον κτηνίατρο όπου του έκανε ηρεμιστική.
Ψάχνοντας λεπτομέρειες, ανάμεσα σε κάμποσα άλλα παρόμοια, παλαιότερα αποτελέσματα, πέφτω σε αυτό το πρόσφατο http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/wales/south_east/7337494.stm :shock:

Γενικώς, είδα ότι υπάρχουν κάμποσες επιθέσεις Rottie σε παιδιά. Ίσως να φταίνε και οι γονείς που δεν τους έχουν δώσει να καταλάβουν ποια είναι η θέση τους στην οικογένεια. Ίσως δεν είναι τόσο ανεκτικά αμά τους τραβάνε πχ την ουρά ή τους παίρνουνε το παιχνίδι. Ίσως ακούγονται αυτά και όχι το κανίς που έκανε το ίδιο, μιας και προκάλεσε λιγότερη ζημιά.
Τι λέτε;

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Ρε παιδιά τι γίνεται με τα Ρόττυ; Έχω πέσει και σε φόρουμ ροτβαιλεράδων πανάθεμα με. :lol:
Μου λέει σήμερα η κοπέλα που μου καθαρίζει (η οποία παρεπιπτόντως γουστάρει τα σκυλιά μου) ότι στην Πολωνία από όπου είναι, πριν καμιά βδομάδα, ροτβάϊλερ επιτέθηκε άσχημα σε τρίχρονο νομίζω, παρουσία της μητέρας του που ήταν στο ίδιο δωμάτιο. Δεν το περίμενε, δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Το σκυλί προϋπήρχε το παιδιού, δεν είχε ξαναυπάρξει κανένα πρόβλημα. Ανεπίβλεπτο δεν ήταν. Επίσης, δεν καταφέρναν να ηρεμήσουν το σκυλί, ήταν εξαγριωμένο ακόμα και μετά και το πήγανε στον κτηνίατρο όπου του έκανε ηρεμιστική.
Ψάχνοντας λεπτομέρειες, ανάμεσα σε κάμποσα άλλα παρόμοια, παλαιότερα αποτελέσματα, πέφτω σε αυτό το πρόσφατο http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/wales/south_east/7337494.stm :shock:

Γενικώς, είδα ότι υπάρχουν κάμποσες επιθέσεις Rottie σε παιδιά. Ίσως να φταίνε και οι γονείς που δεν τους έχουν δώσει να καταλάβουν ποια είναι η θέση τους στην οικογένεια. Ίσως δεν είναι τόσο ανεκτικά αμά τους τραβάνε πχ την ουρά ή τους παίρνουνε το παιχνίδι. Ίσως ακούγονται αυτά και όχι το κανίς που έκανε το ίδιο, μιας και προκάλεσε λιγότερη ζημιά.
Τι λέτε;

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Φταίνε όλα αυτά που λές ... ο σκύλος δεν είναι για τον καθένα, με την έννοια ότι σε ορισμένες περιπτώσεις φοβάται ο κόσμος να μπεί στη μέση, απαράδεκτο για μένα έχω δεί περίπτωση που έφαγε σκύλος παιδί και ήταν όλη η γειτονιά μπροστά ... :shock: :shock:

Αν είναι δυνατόν ...

Σε καμία περίπτωση δεν ισχύουν πράγματα περί ''αμόκ'' κλπ ... αυτά είναι χαλασμένο τηλέφωνο ..

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Ένα παιδί δεν γνωρίζει τους "κώδικες" του σκύλου. Όσο "υπό" και να είναι ο σκύλος σε μια οικογένεια, έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του όταν πονάει π.χ.
Αλλά πάντως ορισμένες φυλές έχουν αυξημένες πιθανότητες να εκδηλώσουν επιθετικότητα. Ένα λαμπραντόρ ας πούμε ΜΠΟΡΕΙ ΣΑΦΩΣ να αγριέψει άσχημα, αλλά αυτό είναι λιγότερο πιθανόν σε σχέση με ένα ροτβάιλερ. Μπορεί να κάνω και λάθος.

aleka2

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2008
300
0
46
Εγώ πάλι πιστεύω ότι κάτι πάει λάθος με τους ιδιοκτήτες αυτών των φυλών. Αλλά εκεί πια πρέπει να αναλύσουμε την ψυχολογία του ιδιοκτήτη και όχι του σκύλου. :evil: Ισοροπημένος πρέπει να είναι ο ιδιοκτήτης πρώτα και κατεπέκταση ο σκύλος του.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Μα φυσικά ... ορισμένες φυλές δαγκώνουν παραπάνω ... μέχρι εκεί ... η ανωμαλία και η διαστροφή είναι ίδιον του ανθρώπινου γένους ... δεν νοείται ένα σκυλι να φάει στην κυριολεξία ένα μωρό ... ή ένα άλλο σκυλί ...

aleka2

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2008
300
0
46
Και για να μην παρεξηγηθώ δεν εννοώ όλους τους ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων φυλών.

Το προλαβαίνω το κακό πρίν με φάτε ζωντανή! :lol:

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
E μωρέ... τι το συζητάμε. Τα σκυλάκια άγραφα χαρτιά είναι σαν τα μωρά. Όπως μάθουν (από τον ΑΝΘΡΩΠΟ κηδεμόνα-ιδιοκτήτη). Δεν υπάρχει κακό σκυλάκι. Κακοί άνθρωποι όμως άπειροι. Και άγριοι...

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Οντως πιστευω δεν εχει να κανει με τη ρατσα...παλια ,οταν πηγα νοσοκομειο για ραματα(ειχα σπασει τη κεφαλα μου... :lol: ) ηταν διπλα μ ενα αγορακι π το ειχε βουτηξει το λαμπραντορ της οικογενιας απτο κεφαλι...τα χωρισαν(παιδι-σκυλο) μετα απο παλη...ετσι ειπαν οι ανθρωποι τοτε...ειναι πως θα του τη δωσει του σκυλου...επισης ξερω κανις π ειχε επιτεθει σε μωρο στη κουνια...δεν εχει ν κανει η ρατσα ,αλλα ο χαρακτηρας του σκυλου και κατα τη γνωμη μου ''η κακια στιγμη''...ειναι να τυχει...

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Eίναι ΚΑΘΑΡΑ θέμα ιδιοκτήτη ΑΛΛΑ αν δαγκώσει ένα rott θα υπάρξει πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα, και αν είσαι άγνωστος πχ είναι πολύ περισσότερες οι πιθανότητες να δαγκώσει από ένα setter ... τώρα, αν γίνε μόδα πχ το Δαλματίας όπωςέχει γίνει στο παρελθόν και πάρει σκυλάκι και η κουτσή Μαρία από την κουτσή Μαρία τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται ...

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
τι εγραφε ομως αναλυτικα το αρθρο που παρεθεσε η noela?
το ειχαν 2 μηνες
το ειχαν παρει αδεσποτο απο φιλοζωικη οργανωση
και "εδειχνε" να εχει καλο χαρακτηρα :shock:

δεν αφηνεις παιδι μονο με σκυλι που δειχνει να ειναι "καλο" :?:
που δεν το εχεις μεγαλωσει...
που δεν το εχεις εκπαιδευσει...
που δεν το εχεις ζησει...
ουτε με το maltese δεν το αφηνεις :lol:

αν τα εχω κανει ολα αυτα και μου συμβει κατι τετοιο τι να πω?

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
OYTE άμα το εχεις μεγαλώσει δεν το αφήνεις, μέχρι 12 ετών τουλάχιστον ... το σκυλί μπορεί να ενοχληθει πό πολλά πράγματα ... να πάθει επιληπτική κριση ... να το τσιμπήσει μέλισσα .. να το τινάξει ρεύμα ... κλπ κλπ και να δώσει μία ''ξώφαλτση'' στο παιδι ... όταν το σκυλί ειναι πχ mastiff και το παιδί 4 ετών, ΔΕΝ το ρισκάρεις ...

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Στο περιστατικο που ειπε η νοελα αναφερθηκε σε γεγονος που επιτεθηκε ροτ σε μωρο οπου το σκυλι προυπηρχε..

Ειναι πολυ σημαντικο αυτο...
Σε καθε οικογενεια υπαρχει και ενα τετοιο γεγονος..απλα οταν ειναι μεγαλο το σκυλι ειναι πιο δυσκολα τα προβληματα και θελει μεγαλυτερη προσοχη..

Παντως οταν φερνεις ενα μωρο σπιτι οπου προυπαχρει ενα σκυλι θελει μεγαλη προσοχη το πως θα συμπεριφερθεις στο σκυλι για να αγαπησει το παιδι και να μην υπαρξουν προβληματα..
καθως επισης και οποιδηποτε κακο γεγονος που μπορει να τυχει στο σκυλι να συνδιασει το γεγονος με τον ερχομο του μωρου...

κατα την γνωμη μου δεν υπαρχουν κακα σκυλια παρα μονο κακοι ιδιοκτητες ..οποτε συμφωνω με το να υπαρχει ενας νομος που να οριζει οτι χρειαζεσαι διπλωμα στο να εχεις σκυλια οπως ειναι τα ροτ η πιτμπουλ..σκυλια που ναι μεν εχουν μια παραπανω ισως απο την φυση τους ταση για επιθετικοτητα οπου με κακους ιδιοκτητες μπορει να γινουν "οπλο"..
ενω με αλλη συμπεριφορα "γατουλες"..

αν και κατα την γνωμη μου για ολα τα σκυλια θα επρεπε να δειναμε εξετασεις για το αν κανουμε η οχι να ειμαστε ιδιοκτητες..για πολλους ακομα λογους..
Αλλα θα μου πεις εδω πολλοι δεν κανουν για γονεις και ομως ειναι .. τα σκυλια θα κοιταξει το κρατος..