Aδέσποτα στην Μαρίνα Αλίμου

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Στην Μαρίνα Αλίμου, υπάρχουν πολλά αδέσποτα.
Κάποια έχουν αγελοποιηθεί, και την πέφτουν σε ορισμενους και σε αυτοκίνητα-μηχανάκια.
Πριν 2-3 χρόνια είχαν φολιαστεί καμμιά 30αριά... Τώρα έχουν ξαναπληθυνθεί.

Πολλοί παραπονιούνται στο λιμεναρχείο, και ο προϊστάμενος ζήτησε την γνώμη μου, τι μπορεί να κάνει για να λύσει το πρόβλημα.

Του είπα πως το πρόβλημα δεν λύνεται, γιατί ακόμα και αν δια μαγείας εξαφανιστούν οι σκύλοι αυτοί, κάποια άλλα αδέσποτα θα καταλήξουν να βρουν καταφύγιο στην μαρίνα, γιατί πολλοί τα ταΐζουν... Όσο υπάρχει ένας αριθμός αδεσπότων, οι ίδιοι οι σκύλοι διώχνουν πιθανούς εισβολείς, εαν εκλείψουν οι σκύλοι αυτοί, το μέρος θα μείνει ελεύθερο και κάποια άλλα αδέσποτα θα βρουν καταφύγιο στον χώρο αυτόν.

Δεν τον έπεισα...

Το θέμα είναι ότι αυτοί προσανατολίζονται για να μην τα ξαναφολιάσουν, να τα "μετακομίσουν" σε άλλη περιοχή!!!
Τους είπα πως ακριβώς αυτός είναι ο τρόπος που καταλήξανε τα περισσότερα αδέσποτα στον χώρο της μαρίνας, κάποιοι τα ξεφορτώθηκαν από την δικιά τους περιοχή, και τα φέρανε εδώ. Ακόμα κι αν τα "μετακομίσουν" αλλού, κάποιοι άλλοι, αργά ή γρήγορα, θα φέρουν άλλα. Το πρόβλημα λύνεται μόνο με την στείρωση των αδεσπότων. Οι υπεύθυνοι της μαρίνας θα έπρεπε να τα στειρώνουν για να μην πολλαπλασιάζονται. Το κόστος είναι αστείο, τα έσοδα της μαρίνας είναι αρκετά εκατομμύρια ευρώ, αντί να αφήνουν το πρόβλημα να γιγαντώνεται με γέννες, θα έπρεπε να τα στειρώνουν, όχι να τα φολιάζουν αφού αυξηθεί ο αριθμός τους.

Κάποιες ιδέες?
Τι να κάνω? Τι να τους πω?
Θεωρώ βέβαιο ότι εντός ολίγου θα βρεθεί ο μουστερής που θα τα φολιάσει, και τότε θα είναι αργά!!!

Μήπως να κάναμε κάποια επιστολή στους υπεύθυνους της μαρίνας με κοινοποίηση στο λιμεναρχείο για το πρόβλημα, και να τους προειδοποιήσουμε ότι εαν ξαναγίνει κάποια μαζική δολοφονία σκύλων θα τους θεωρήσουμε υπεύθυνους, μπας και φοβηθούν?
Εκ των υστέρων, δεν θα μπορούμε να αποδείξουμε τίποτα... Εαν όμως πριν γίνει το κακό, υπάρχει καταγεγραμμένη η αντ΄θεση μας για κάποια επερχόμενη (και φημολογούμενη) μαζική δολοφονία σκύλων, ίσως να φοβηθούνε...

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Τι να κάνω? Τι να τους πω?
Θεωρώ βέβαιο ότι εντός ολίγου θα βρεθεί ο μουστερής που θα τα φολιάσει, και τότε θα είναι αργά!!!
Αν είναι στειρωμένα, δεν θα τα φολιάσει?

Αν θες να γραφτεί κάποια επιστολή και να την υπογράψουμε, μέσα ...

Αν δεν μπορείς εσύ, που ρώτησαν και τη γνώμη σου να βρείς ''το δίκιο σου'' τί περιμένεις να γίνει? Στου κουφού την πορτα ...

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Είναι γεγονός ότι ορισμένα αδέσποτα δεν είναι στειρωμένα, και ο αριθμός τους πολλαπλασιάζεται ραγδαία.

Εαν ήταν στειρωμένα, δεν θα γινόντουσαν τόσα πολλά, και δεν θα ενοχλούσαν τόσο πολύ. Είναι γεγονός ότι έχουν δημιουργήσει 2-3 αγέλες, και λειτουργούν πολύ κυριαρχικά.

Όσο μεγαλώνει το πρόβλημα, τόσο γίνεται πιο πιεστική η ανάγκη για κάποια λύση, και η λύση τους είναι το φόλιασμα ή η μεταφορά τους σε άλλη περιοχή που είναι πολύ πολύπλοκο για να γίνει (πως θα μεταφερθούν τόσα σκυλιά?), οπότε 99,9% θα καταλήξουμε σε ομαδικό φόλιασμα...

Το θέμα είναι αν μπορούμε να προτείνουμε κάποια λύση, ή έστω να πιέσουμε κάπως ώστε να γλυτώσουν τα σκυλάκια από φόλιασμα.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Οι υπογραφές και οι επιστολές ξέρουμε όλοι μας πολύ καλά που θα καταλήξουν…
Εγώ προτείνω να μαζευτούμε και να κάνουμε μια επίσκεψη στο γραφείο του Λιμενάρχη. 8)

Freddo

Active Member
16 Αυγούστου 2007
33
0
ROTTIE said:
Οι υπογραφές και οι επιστολές ξέρουμε όλοι μας πολύ καλά που θα καταλήξουν…
Εγώ προτείνω να μαζευτούμε και να κάνουμε μια επίσκεψη στο γραφείο του Λιμενάρχη. 8)
... με τα Rot μαζι.... :lol:

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Και όπως φεύγετε από το λιμεναρχείο πάρτε και κανένα μαζί σας μπας και γλυτώσει κανένας χριστιανός την επίθεση :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

lovezizou

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2007
61
0
Στο Media Mark τα σκυλια εχουν φτιαξει εξαγριωμενες αγελες. Του Μαρκο του ειχαν επιτεθει ενω ηταν ακομα κουταβος. Ευτυχως απλα του αφησαν καποια σημαδια και τιποτα παραπανω. Δεν μιλαω για τις αγελες πισω απο την Εσπλαναδα ( Εσπλαναδα να την κανει ο Θεος.)...εκει δεν πλησιαζεις οθτε με σκυλο, ουτε με ποδηλατο, ουτε καν με τα ποδια...απλα δεν πλησιαζεις.

Ειναι πλεον φανερο οτι απλα διαιωνιζουν ενα προβλημα χωρις να λαμβανουν τα απαραιτητα μετρα.
Τον τελευταιο καιρο το προβλημα με τα αδεσποτα εχει γινει μεγαλυτερο απο οτι ποτε μπορω να θυμηθω. Πολυ φοβαμαι οτι θα εχουμε τα κλασσικα κρουσματα φολας εαν δεν αντιμετωπιστει η κατασταση.

Θα συμφωνησω οτι η καλυτερη αντιμετωπηση ειναι η στειρωση. Δυστυχως αυτο δεν υα σταματησει καποιους αλλους απο το να βαλουνε φολα αλλα τι αλλο μπορει να γινει? Για την επιστολη ειμαι και εγω μεσα και φανταζομαι και πολυς ακομα κοσμος.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Παιδιά, όταν έγραψα να πάμε στο γραφείο του Λιμενάρχη, το εννοούσα! Μπορούμε να γράψουμε μια επιστολή και να πάμε να την παραδώσουμε προσωπικά, καταθέτοντας τις προτάσεις μας.
Επιχειρήματα για να πείσουμε τους υπευθύνους υπάρχουν άπειρα. Για παράδειγμα:
Πως λειτουργούν τα μαγαζιά (καφετέριες – εστιατόρια) που έχουν ξεφυτρώσει στη μαρίνα πίσω από τα village? Έχουν άδειες? Σε ποιον ανήκουν και ποιος τα εκμεταλλεύεται? Τα αδέσποτα της περιοχής τους πειράζουν? Και εάν ενοχλούν, γιατί δεν έρχονται σε επαφή με το ΔΙΚΕΠΑΖ για στειρώσεις και προώθηση της υιοθεσίας των νεαρών, τουλάχιστον, ζώων??

Συνοψίζοντας:
Υπάρχει διάθεση να γίνει κάτι οργανωμένο και να περάσουμε από την αντίδραση στη δράση? Με την γκρίνια δεν αλλάζει τίποτα!

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
H Mαρίνα του Αλίμου έχει πάρα πολλά προβλήματα, αυτό είναι το μόνο βέβαιο. Αλλά δεν είναι αρμοδιότητα του λιμεναρχείου η παράνομη ή νόμιμη λειτουργία των διάφορων νυχτερινών κέντρως και καφετεριών, γιατί τα ΕΤΑ έχουν παραχωρήσει τον χώρο στον Δήμο Αλίμου, ο οποίος έχει αδειοδοτήσει όλα αυτά τα μαγαζιά.

Υπάρχουν αρκετά νεφελώδη σημεία τριβής για την λειτουργία αυτών των κέντρων, αλλά το θέμα είναι να βρεθεί κάποια λυση για τα αδέσποτα, το να κάνουμε τσαμπουκά για τα νυχτερινά κέντρα δεν θα σώσει τα αδέσποτα από φόλιασμα ή από κάποιο "σκυλομάζωμα" και μεταφορά τους σε μακρινό προορισμό, και εγκατάλειψη τους εκεί, όπου ούτε μηχανισμό επιβίωσης έχουν (κάποιυς να τα φροντίζουν όπως στον χώρο που έτσι κι αλλιώς επιβιώνουν)...

Θεωρώ αρκετά σωστή κίνηση να τους στείλουμε μια επιστολή, με υπογραφές αρκετών ζωόφιλων, να πρωτοκοληθεί κλπ (ώστε να υπάρχει βέβαιη ημερομηνία και απόδειξη ότι έλαβαν γνώση) όπου θα τους προτείνουμε την στείρωση μέσω του ΔΙΚΕΠΑΖ και την προώθηση της υιοθεσίας σαν μόνη λύση, και να τους εφιστούμε την προσοχή να αποτρέψουν επίδοξους φολιαστές, φαινόμενο που έχει ξαναγίνει στην μαρίνα του Αλίμου.

Όχι ότι θα αλλάξει πολλά η επιστολή αυτή, αλλά το βέβαιο είναι ότι θα έχουν πιο δεμένα τα χέρια και θα αισθάνονται υπόλογοι για τυχούσες παράνομες ενέργειες εις βάρος των ζώων.

Αγαπητή Ρόττυ, λόγω της ιδιότητας σου, δεν συντάσεις εσύ την επιστολή για να έχει πιο νομική όψη, ώστε να μυρίζει δικηγόρος, άρα και μεγαλύτερη κωλοσφιξούρα γι αυτούς?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Έπεσες διάνα αγαπημένε συμφορουμίτη Amangos! Η πρόκληση κωλοσφιξούρας είναι η ειδικότις μου! :lol:

Μιλάμε προσεχώς! :wink:

ΥΓ. Στείλε μου με pm τα ακριβή στοιχεία του υπευθύνου της μαρίνας, υπ’ όψιν του οποίου θα στείλουμε την επιστολή.

ΥΓ2. Επικοινώνησα με το ΔΙΚΕΠΑΖ και οι υπεύθυνοι του κέντρου με ενημέρωσαν πως δεν συνεργάζονται με το Δήμο Άλιμου και συνεπώς δεν μπορούν να αναλάβουν την στείρωση και την προώθηση της υιοθεσίας των ζώων.
Θα προσπαθήσω να επικοινωνήσω αύριο με το γραφείο περιβάλλοντος του Δήμου Αλίμου μπας και βρούμε στήριξη από εκεί...

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
O προϊστάμενος της Μαρίνας είναι ο κύριος Πουλάκος, και του λιμεναρχείου ο κύριος Παπαδόπουλος. Δεν θυμάμαι τα μικρά τους.
Η Μαρίνα ανήκει στα ΕΤΑ (Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα)Σον Δήμο Αλίμου υπήρχε (με τον προηγούμενο Δήμαρχο) μια πολύ καλή κυρία, πραγματικά ζωόφιλη, που ασχολιότανε με τα θέματα των αδεσπότων, δεν θυμάμαι όνομα.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Επικοινώνησα με την κυρία Μαρία Μουτσάτσου, η οποία είναι δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Αλίμου και υπεύθυνη για τα αδέσποτα ζώα της περιοχής. Περισυλλέγει, στειρώνει, φιλοξενεί και προωθεί την υιοθεσία των ζώων μαζί με λίγους ευαισθητοποιημένους πολίτες και εθελοντές.
Τα ζώα που βρίσκονται στη μαρίνα είναι όλα στειρωμένα και εμβολιασμένα. Αυτό που μένει είναι η προώθηση της υιοθεσίας τους.

Πήρα την πρωτοβουλία ως διαχειρίστρια των subforum των αγγελιών του Dogforum και της έκανα πρόταση συνεργασίας για να βοηθήσουμε και εμείς ως κυνοφιλική κοινότητα το έργο αυτών των ανθρώπων που καθημερινά δίνουν μάχη για αυτά τα ζώα.

Αυτές τις μέρες θα έχουμε τις πρώτες φωτογραφίες των αδέσποτων ζώων της μαρίνας του Αλίμου και μέσω του Dogforum.gr και των υπολοίπων διαδικτυακών ζωοφιλικών κοινοτήτων θα προσπαθήσουμε να προωθήσουμε την υιοθεσία τους.

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
εχθές το απόγευμα, συναντήθηκα με τον κύριο Πουλάκο, και του είπα πως ανησυχώ για να μην φολιαστούν τα αδέσποτα όπως και στο παρελθόν, και μου είπε ότι και αυτός έχει έρθεισε επαφή με την κυρία Μουτσάτσου, και ότι είναι πολύ αξιόλογη και συνεργάσιμη.

Ο κύριος Πουλάκος μου είπε ότι το πρόβλημα στην μαρίνα Αλίμου είναι ότι κάθε τρεις και λίγο, εμφανίζονται καινούργια αδέσποτα, κυρίως κουτάβια, μερικές φορές και σε καλάθια!!!
Κάποια εφησυχάζουν την συνείδηση τους, παρατώντας τα ανεπιθύμητα κουτάβια τους, και ας βγάλουν το φίδι από την τρύπα άλλοι!!!

Εχθές, παρουσία μου, 6-7 σκυλιά (το ένα κατά 90% Γερμανικός Ποιμενικός) την πέσανε σε ένα ζευγάρι που περπατούσε... Δεν τους δάγκωσαν, αλλά το ζευγάρι φοβήθηκε πολύ. Εαν δεν βρεθεί λύση, αργά ή γρήγορα κάποιοι θα τα ξεφορτωθούν, και είναι κρίμα.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Αντώνη τα πιο επιθετικά ζώα έχουν ήδη μεταφερθεί σε χώρο του Δήμου.
Καθημερινά περισυλλέγονται, εμβολιάζονται, θεραπεύονται και στειρώνονται τα υπόλοιπα.

Η κυρία Μουτσατσου είναι ένας απίστευτα αξιόλογος και ευαισθητοποιημένος άνθρωπος. Κάνει καθημερινά αγώνα γι’ αυτά τα ζώα. Έχει μαζέψει και εκείνη στο σπίτι της αρκετά. Κάποια τα φιλοξενεί, κάποια τα υιοθέτησε. Οι εθελοντές φιλοξενούν και αυτοί αρκετά στα σπίτια τους.

Θα βοηθήσουμε και εμείς όσο μπορούμε να προωθηθεί η υιοθεσία των νεαρότερων τουλάχιστον σκύλων. Ήδη έχω λάβει pm από ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν. Ο καθένας με τον τρόπο του.
Ας ξεκινήσουμε και ας βοηθήσουμε να σωθούν όσα περισσότερα γίνεται. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο. Τα αδέσποτα ζώα που ζουν στη χώρα μας υπολογίζονται σε 300.000. Μακάρι να βρίσκαμε σπίτι για όλα...

Strays' help

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2007
1.516
3
Γλυφάδα,Αθήνα
strayshelp.blogspot.com
τέλεια!!
θα τα προωθήσω παντού μόλις έχουμε φωτό!!! :)

ROTTIE said:
Επικοινώνησα με την κυρία Μαρία Μουτσάτσου, η οποία είναι δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Αλίμου και υπεύθυνη για τα αδέσποτα ζώα της περιοχής. Περισυλλέγει, στειρώνει, φιλοξενεί και προωθεί την υιοθεσία των ζώων μαζί με λίγους ευαισθητοποιημένους πολίτες και εθελοντές.
Τα ζώα που βρίσκονται στη μαρίνα είναι όλα στειρωμένα και εμβολιασμένα. Αυτό που μένει είναι η προώθηση της υιοθεσίας τους.

Πήρα την πρωτοβουλία ως διαχειρίστρια των subforum των αγγελιών του Dogforum και της έκανα πρόταση συνεργασίας για να βοηθήσουμε και εμείς ως κυνοφιλική κοινότητα το έργο αυτών των ανθρώπων που καθημερινά δίνουν μάχη για αυτά τα ζώα.

Αυτές τις μέρες θα έχουμε τις πρώτες φωτογραφίες των αδέσποτων ζώων της μαρίνας του Αλίμου και μέσω του Dogforum.gr και των υπολοίπων διαδικτυακών ζωοφιλικών κοινοτήτων θα προσπαθήσουμε να προωθήσουμε την υιοθεσία τους.

Strays' help

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2007
1.516
3
Γλυφάδα,Αθήνα
strayshelp.blogspot.com
amangos στείλε μου αν θες με pm το mail σου να σου στείλω ένα αρχείο που κολλας σε στύλους κλπ που απειλεί όποιον ρίχνει φόλα..πια΄νει αρκετά ο εκφοβισμός.
Κλειάννα

amangos said:
εχθές το απόγευμα, συναντήθηκα με τον κύριο Πουλάκο, και του είπα πως ανησυχώ για να μην φολιαστούν τα αδέσποτα όπως και στο παρελθόν, και μου είπε ότι και αυτός έχει έρθεισε επαφή με την κυρία Μουτσάτσου, και ότι είναι πολύ αξιόλογη και συνεργάσιμη.

Ο κύριος Πουλάκος μου είπε ότι το πρόβλημα στην μαρίνα Αλίμου είναι ότι κάθε τρεις και λίγο, εμφανίζονται καινούργια αδέσποτα, κυρίως κουτάβια, μερικές φορές και σε καλάθια!!!
Κάποια εφησυχάζουν την συνείδηση τους, παρατώντας τα ανεπιθύμητα κουτάβια τους, και ας βγάλουν το φίδι από την τρύπα άλλοι!!!

Εχθές, παρουσία μου, 6-7 σκυλιά (το ένα κατά 90% Γερμανικός Ποιμενικός) την πέσανε σε ένα ζευγάρι που περπατούσε... Δεν τους δάγκωσαν, αλλά το ζευγάρι φοβήθηκε πολύ. Εαν δεν βρεθεί λύση, αργά ή γρήγορα κάποιοι θα τα ξεφορτωθούν, και είναι κρίμα.

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Εχθές, κατέβηκα στην Μαρίνα Αλίμου, μόλις κατέβηκα από την μηχανή, με υποδέχτηκε μια αδεσποτούλα... Την χάιδεψα και κόλησε πάνω μου σαν την βδέλα, τέτοιο "μαζί" ούτε τα πιο εκπαιδευμένα δεν κάνουν... Μόλις μυριστήκανε χάδια, πλακώσανε 2-3 άλλα... Έπαιξα μαζί του 5 λεπτά, και μετά πήγα στα γραφεία που είχαμε μια συνάντηση...

Με συνοδεία των σκύλων έφτασα στα γραφεία της Μαρίνας, ακριβώς απ έξω υπάρχουν κάτι άθλιες τουαλέτες, μέσα σε μια από αυτήν, ένας τύπος ρακένδυτος καθισμένος στο πάτωμα, με την πόρτα ανοιχτή, μπεκρούλιαζε, προφανώς λιώμα...

Αφού συζητήσαμε διάφορα, νάσου πάλι το θέμα των αδεσπότων!!!
Αντί να σας απασχολούν τα αδέσποτα σκυλιά, δεν βλέπετε το χάλι να υπάρχει ένας τύπος στο πατωμα της τουαλέτας και να μεθοκοπάει εκεί?

Τους είπα πως τα σκυλιά είναι υπό την παρακολούθηση των αρμόδιων του Δήμου Αλίμου, είναι στειρωμένα, και όσα είναι επιθετικά έχουν απομακρυνθεί, και εαν εξακολουθεί κάποιο να είναι επιθετικό, πρέπει να απομονωθεί για να μην παρασύρει και τα άλλα στο να γαυγίζουν περαστικούς...

Ένας εκ των συνομιλητών μου, μου είπε δήθεν ότι κάποια γυναίκα έκανε τζόκινγκ, και της επιτέθηκαν κάποια σκυλιά, και αυτή πανικοβλήθηκε και έκλαιγε, και κάποιοι την έσωσαν... Όταν τον ρώτησα να μου πει ποιό σκυλί το έκανε, μου είπε: Όλα!!!
Κι εμένα μου επιτέθηκαν 2-3 σκυλιά εδώ απ έξω... συνέχισε ο τύπος!
Μα δεν είναι δυνατόν να της επιτέθηκαν όλα!!! Ποιός σκύλος σου επιτέθηκε? Επέμεινα...
Να αυτό!!! είπε ο τριμάλακας, και μου έδειξε την αδεσποτούλα που με προϋπάντησε και την χάϊδευα όταν έφτασα...

Εμένα δηλαδή γιατί δεν μου επιτέθηκε, ήρθε μάλιστα και την χάϊδευα, και κάνει χαρές κάθε φορά που με βλέπει?
Πάμε έξω, κι αν μου επιτεθεί, χάνω ότι θέλεις!!! του είπα...

Το βούλωσε ο ηλίθιος, αλλά το βλέπω το τι πρόκειται να γίνει:
Θρασύδειλοι εγκληματίες σαν τον τύπο που μου μιλούσε εχθές, λιαν συντόμως θα μοιράσουν φόλες στην Μαρίνα Αλίμου!!!

Δεν έχω κληρονομικό χάρισμα να βλέπω το μέλλον, άμα δείτε πόσο φανατισμένοι είναι, με τι μένος περιγράφουν σκηνές δήθεν επιθέσεων σκύλων σε ανύποπτους διαβάτες, πόσο γελοίοι είναι οι άνθρωποι αυτοί, θα καταλάβετε ότι είναι θέμα χρόνου, κάποιος κακιωμένος τιποτένιος εξ αυτών να αναλάβει πρωτοβουλία...