επειδη εχω μηλισει με πολλους εκτροφεις το συμπερασμα που εχω βγαλει ειναι οτι εχετε αποτερο σκοπο μονο τα λεφτα γενικος γιαυτο και πολοι εκτροφεις δουλειουν μονο εξωτερικο...
Πίστεψέ με, οι αγοραστές στην Ελλάδα είναι πολλοί δύσκολοι (σου σπάνε τα νεύρα κανονικά μέχρι να τους "ξεδιαλέξεις" και μετά να τους μάθεις να φροντίζουν το κουτάβι σου σωστά). Στην ουσία δεν υπάρχει ΚΑΝ αγορά για τις περισσότερες φυλές. Αυτός είναι ο λόγος που είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ο ηθικός εκτροφέας να δίνει τα περισσότερα κουτάβια του στο εξωτερικό (με μοναδική εξαίρεση τις πιο "μοδάτες" φυλές).
Για τα λεφτά δεν έχεις δίκιο. Ο ηθικός εκτροφέας ελπίζει μόνο να του έρθει "μία -η άλλη" στο τέλος του έτους. Δεν έχουν κέρδος. Απλά ελπίζουν να μπορέσουν να συντηρίσουν το εκτροφείο.
Τα έξοδα ενός εκτροφείο "της προκοπής" είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ. Αναλογίσου λίγο πόσο θα κοστίζει (βάλε και τις εκθέσεις μέσα γιατί δεν υπάρχει ηθικός εκτροφέας που δεν "ελέγχεται" από εκθέσεις ή αγώνες εργασίας).
Μετά πες μου πόσο ΕΣΥ θα πουλούσες το κάθε κουτάβι.
Εγώ προσωπικά θα το πουλούσα 5000 ευρώ.
Ο κόπος μου να αναλώνομαι με τόσους πολλούς αδαής εώς πανήβλακες καθημερινά, μόνο έτσι θα άξιζε.
Γι' αυτό και δεν θα μπορούσα να κάνω γέννα στην Ελλάδα!
Αυτοί που τα πουλούν "τσάμπα" ή από κάπου κόβουν έξοδα (συνήθως στην φροντίδα των σκύλων) ή απλά έκαναν ένα τεράστιο ΛΑΘΟΣ που ζευγάρωσαν τη σκύλα τους (δεν εκτίμησαν σωστά τη δυσκολία μιάς γέννας) και βιάζονται πολύ να φύγουν τα κουτάβια από το χώρο τους και να σταματήσει η ταλαιπωρία!
Πολύ συχνά χαρίζουν τα κουτάβια που μένουν (απλά γιατί κοστίζουν και ενοχλούν αφάνταστα).
Εγώ δεν θα έπερνα σκύλο από τέτοιο άτομο κι ας με ΠΛΗΡΩΝΕ να το πάρω.
Αμα θέλω να κάνω "ψυχικό" στη φιλοζωική θα πάω!