121 κτηνιάτροι καταγγέλουν την Ελληνική Φιλοζωική

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Για τα νευρακια, ξυδι. Κανει θαυματα.
Λες να πιάσει; μακάρι... πάντως εγώ και σκούπα έβαλα ανάποδα, και αλάτι έριξα, αλλά εσύ ακόμα εδώ είσαι και ποστάρεις....

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Λες να πιάσει; μακάρι... πάντως εγώ και σκούπα έβαλα ανάποδα, και αλάτι έριξα, αλλά εσύ ακόμα εδώ είσαι και ποστάρεις....
αχαχαχαχαααααα!!!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Εχω κάτι γειτονισσες ξορκούδες... αν ειναι να καλέσω τις ειδικές δυνάμεις χαχαχαχαχ

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
GRDANE, επιμένω ότι δεν είναι αθέμιτος ανταγωνισμός (επαναλαμβάνω, με την προϋπόθεση οτι το Σωματείο δεν είναι μούφα). Είναι σύνηθες φαινόμενο η ίδια υπηρεσία ή προϊόν να προσφέρεται σε κερδοσκοπικό ή μη κερδοσκοπικό πλαίσιο. Και τα δύο έχουν υπέρ και κατά (βλέπε δυνατότητα προσωπικού κέρδους, vs διαφορές στη φορολόγηση, υποστήριξη των σκοπών της εταιρίας/σωματείου). Αν κάποιος θεωρεί ότι ένα από τα δύο πλαίσια είναι προτιμότερο, καλά θα κάνει να αλλάξει τη δραστηριότητα του προς αυτό που θεωρεί καλύτερο.

Εγώ ως πελάτης έχω να επιλέξω ανάμεσα:
1. Στην καλύτερη δυνατή ποιότητα υπηρεσιών
2. Σ'αυτό που επιτρέπει η οικονομική μου δυνατότητα
3. Στη διάθεση μου ή όχι να υποστηρίξω τους σκοπούς του Χ σωματείου, επιλέγοντας τις υπηρεσίες ή τα προϊοντα του.

Την ίδια επιλογή κάνω όταν αγοράζω Τ-shirt από Σωματείο ή από μαγαζί. Και μη βιαστείτε να πειτε ότι υποβιβάζω το λειτουργημα του κτηνιάτρου. Το φέρνω απλά ως παράδειγμα του νομικού/ηθικού πλαισίου. Δεν συγκρίνω την αξία των υπηρεσιών/προϊόντων.

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Χωρίς να μπω στην ουσία του ποστ σου, θα σου πω ότι μάλλον ήταν καλύτερα (και για εμάς) που έφυγες από την χώρα και δεν έχουμε πλέον σχέση και εμείς μαζί σου. Θα σε συμβούλευα μάλιστα, να κάνεις αίτηση αλλαγής ιθαγένειας για να αισθάνεσαι υπερήφανος όταν δηλώνεις Βρετανός...

Αισθάνομαι πολύ προσβεβλημένος και εξαγριωμένος από αυτό το ποστ.....:mad::mad:
ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ!! Και αν και εις γνώσιν μου είμαι εκτός θέματος, εγώ θα το γράψω κι αν κάποιος διαχειριστής το κρίνω άκυρο ή άτοπο ας το σβήσει!

Αρχικά, να σου πω πως αυτό που σχολιάζουν όλοι είναι η αισχροκέρδια και η παράλογη κοστολόγηση σε κάποιες υπηρεσίες!! Δεν είπε κανείς ότι οι κτηνίατροι βρίσκουν το πτυχίο τους στο δρόμο ούτε ότι τους χαρίζεται ως δώρο! Αλλά πρέπει πάντα να υπάρχει ένα μέτρο και ειδικά εφόσον οι καιροί είναι δύσκολοι! Και η μητέρα μου σπούδαζε τόσα χρόνια για να γίνει δικαστικός, αλλά ο μισθός της για τις υπηρεσίες της είναι ...να μην τα συζητάμε! Στη Σουηδία οι δικαστές του βαθμού της μητέρας μου, έχουν το 1/10 των υποθέσεων ετησίως και παίρνουν 4 πλασιο μισθό! Κι εμείς σπουδάζουμε και δεν ξέρουμε αν θα έχουμε καν δουλειά. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα εκμεταλλευτούμε, θα το βάλω στο 1 ενικό για να είμαι τυπική καθώς μιλάω για εμένα, θα εκμεταλλευτώ τον άλλον!! Λαμβάνουμε υπόψιν μας την κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει ως χώρα!

Κι επειδή μιλάς για την Αγγλία (που τους αντιπαθώ σφόδρα εκεί!!) να σου πω, μιας και την αναφέρεις και στάζει μέλι το στόμα σου για την φερεγγυότητα της εν γένει πως εγώ που κάνω το μεταπτυχιακό μου στην Αγγλία στην Συμβουλευτική Ψυχολογία, έμαθα πως στη χώρα μου, που την κατηγορούν για ανοργανωσιά, για να το πω έτσι απλά, για να γίνεις καθηγητής πανεπιστημίου θες απαραίτητα διδακτορικό, ενώ εκεί μπορείς να το κάνεις με ένα απλό μεταπτυχιακό! Και πιο συγκεκριμένα εγώ και άλλοι όπως εγώ που τρώω τα χρόνια μου για να σπουδάζω στην Αγγλία δεν έχω μεγάλη διαφορά από έναν απλό σύμβουλο, ο οποίος ΔΕΝ έχει σπουδάσει Ψυχολογία, αλλά ό,τι άλλο θέλει (από φιλολογίες μέχρι κοινωνιολογίες, και δεν υποτιμώ τις σχολές σε καμία περίπτωση, απλά είναι ΑΣΧΕΤΕΣ με το αντικείμενο!!) και έχει λάβει μέρος μετά σε κάποια σεμινάρια. Και παίρνουμε τα ίδια λεφτά! Μη σου πω πως οι απλοί σύμβουλοι είναι και πιο διαδεδομένοι! Να σου πω επίσης ότι σε μένα και σε μία γνωστή μου μας πήρε 1.5 μήνα να ανοίξουμε στην Αγγλία λογαριασμό στην τράπεζα από συνεχή λάθη από πλευράς της τράπεζας (οι Ελληνάρες εδώ που δουλεύουν στις τράπεζες το κάνουν σε μία μέρα!).

Μη συγκρίνεις την Αγγλία με την Ελλάδα! Έχουμε ΒΑΣΙΚΕΣ διαφορές! Και οικονομικά ναι, πληττόμεθα πιο άμεσα από ό,τι εκείνοι, όχι ότι εκεί ανθίζουν τα πάντα όμως!! Να λαμβάνεις υπόψιν σου την εν γένει διαφορά στην κατάσταση! Ναι είμαστε πίσω σε κάποια πράγματα!! Και είναι ένα θετικό που ζηλεύω που στην Αγγλία δεν έχω δει μέχρι στιγμής ούτε ένα αδέσποτο! Αλλά με το να πυροβολούμε δεν βγάζουμε άκρη! Εγώ έχω μάθει να δίνω τις συμβουλές μου εκεί που μπορώ και χωρίς χρήματα! Και αυτό θα κάνω και αύριο μεθαύριο και ας έχω παιδιά εγγόνια σκυλιά κλπ! Γιατί πάνω απ όλα είμαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ και δεν βλέπω τον άλλον ως μηχανή παραγωγής χρημάτων, αλλά ως ΑΝΘΡΩΠΟ! Ναι, πολλοί εκμεταλλεύονται καταστάσεις, πολλοί που αποτελούν τα γνωστά λαμόγια. Αλλά αυτοί υπήρχαν υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα! Δεν είναι φρόνιμο όμως να παίρνει η μπάλα το σύνολο!

Προφανώς, από τα γραφόμενά σου ο τρόπος σου περνάει, σε μένα τουλάχιστον, και ως προσβλητικός και ως ειρωνικός! Και χαίρομαι που είσαι εκτός χώρας, γιατί η Ελλάδα δεν είναι τα λαμόγια και το τώρα! Η Ελλάδα είναι μία ιδέα (ναι την αγαπάω τη χώρα μου και είμαι περήφανη που είμαι Ελληνίδα!!) και αν δεν κάνω λάθος ελληνικά είναι τα μάρμαρα του Παρθενώνα που κοσμούν αν και κατεστραμμένα από τις βλακείες τους πλέον, τα αγγλικά μουσεία, και προσφέρουν έσοδα από τουρισμό στους Άγγλους!

Ξέρω πως όλο αυτό δεν έχει καμία σχέση με το φόρουμ, αλλά δεν μπορούσα να κρατηθώ και ζητώ συγγνώμη από τα υπόλοιπα μέλη, αλλά ειλικρινά δεν άντεχα, γιατί πάνω απ όλα ένιωσα θιγμένη, αλλά και γιατί ένα άχτι ειδικά με τους Άγγλους το έχω!

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
- > Για τα αδέσποτα που τα μαζεύουν οι κυρίες στα κυνοφιλικά καταφύγια , τα στειρώνουν και τα στέλνουν στην Γερμανία με αντάλλαγμα 300ευρώ , γνωρίζετε ?

- > Για τις "ημέρες προσφορών" στα κυνοφιλικά ιδρύματα , όπου οι υπάλληλοι αγοράζουν τα εμβόλια απο το pet shop με Χ ευρ'ω ( αναλογα το φάρμακο ) , παίρνουν τα σκυλιά απο φίλους , γνωστους , κλπ κλπ και τους λένε " ελατε , θα κανουμε εμβολια με μόνο 15 ευρώ " , με κόστς εμβολίου / σκύλο κοντα στο 5ευρω ( δεδομενου οτι με ενα πακετο εμβολιαζουν κοντα στα 10 σκυλιά ) ?

- > Για τα παιδάκια στα φανάρια και τις γωνίες που κάθονται με το κεσεδάκι του γιαουρτιου ζητωντας λεφτά και πουλώντας χαρτομάντηλα , υπεύθυνος είναι ο παιδίατρος της γειτονιάς ?

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
- > Για τα αδέσποτα που τα μαζεύουν οι κυρίες στα κυνοφιλικά καταφύγια , τα στειρώνουν και τα στέλνουν στην Γερμανία με αντάλλαγμα 300ευρώ , γνωρίζετε ?

Οχι , και εαν γνωριζετε εσεις και εχετε αποδειξεις κακως δεν κανετε καταγγελια. Εχετε?

- > Για τις "ημέρες προσφορών" στα κυνοφιλικά ιδρύματα , όπου οι υπάλληλοι αγοράζουν τα εμβόλια απο το pet shop με Χ ευρ'ω ( αναλογα το φάρμακο ) , παίρνουν τα σκυλιά απο φίλους , γνωστους , κλπ κλπ και τους λένε " ελατε , θα κανουμε εμβολια με μόνο 15 ευρώ " , με κόστς εμβολίου / σκύλο κοντα στο 5ευρω ( δεδομενου οτι με ενα πακετο εμβολιαζουν κοντα στα 10 σκυλιά ) ?

Οχι, μπορειτε να με ενημερωνετε για τις ημερες αυτες σας παρακαλω? Αν και γνωριζω αρκετα κυνοφιλικα ιδρυματα οπως τα λετε, δε με εχουν παρει ποτε.

- > Για τα παιδάκια στα φανάρια και τις γωνίες που κάθονται με το κεσεδάκι του γιαουρτιου ζητωντας λεφτά και πουλώντας χαρτομάντηλα , υπεύθυνος είναι ο παιδίατρος της γειτονιάς ?

Ειπωθηκε καπου οτι για τα αδεσποτα υπευθυνοι ειναι οι κτηνιατροι και δε το ειδα?
.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457

Με αντάλλαγμα??? Μήπως τόσο περίπου κοστίζουν τα έξοδα για να ταξιδέψει το σκυλί μέχρι το νέο του σπίτι σε χώρα του εξωτερικού? Θα έπρεπε να τα πληρώνουν κι αυτά από την τσέπη τους οι κυρίες? Είναι κακό που τα πληρώνει η οικογένεια που το υιοθετεί? Για ψάξ`το λίγο

Καλά κάνουνε, αν το κάνουν, τα "κέρδη" πάλι στη φροντίδα των αδέσποτων καταλήγουν. Ή μήπως τα βάζουν κι αυτά στην τσέπη τους μαζί με τα 300 ευρώ από τις υιοθεσίες στη Γερμανία??

Τα παιδάκια αυτά μπορούν να πάνε στο κέντρο υγείας ή στο δημόσιο νοσοκομείο της περιοχής και να τα φροντίσουν με ελάχιστα έξοδα, για τα σκυλάκια να μην υπάρχει κάτι αντίστοιχο???

Τα παίρνουν χοντρά μιλάμε οι φιλοζωικές, δεν φτιάχνεις καμία αντί να κάθεσαι να σπουδάζεις κτηνίατρος και να καταλήξεις να παίρνεις τρεις κι εξήντα??

.............

Δε λέω, μπορεί και να υπάρχουν σωματεία που κάνουν λαμογιές και τρώνε λεφτά στην πλάτη των αθώων αδέσποτων. Δεν το γνωρίζω, δεν το θεωρώ και απίθανο. Αλλά μην τρελαθούμε κιόλας.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πηγαίνετε και γίνεστε κτηνίατροι, αν δεν αγαπάτε αυτό που κάνετε. Αντίστοιχα και οι δάσκαλοι, γιατροί και γενικά όσοι έχουν να κάνουν στη δουλειά τους με ζωντανούς οργανισμούς...

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Για την ψυχή της μάνας τους, αφού δεν αποδίδει και τους τρώνε τα λεφτά οι φιλοζωικές!:confused:

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
απλά , κτηνίατροι δεν σημαίνει αποκλειστικά " ασχολούμαι με σκυλιά-γάτες "

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
απλό σχόλιο στην απορία γιατί κάποιος να γίνει κτηνίατρος εφόσον δεν πολυαγαπάει τα σκυλιά .

Και λέω οτι κτηνίατρος δεν σημαίνει "ασχολούμαι μόνο με σκυλιά-γάτες"

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Δεν θα σταθω στο ποιος τρωει λεφτα,ποιος σπουδαζει δικαιως η αδικως κτλ...

Θα πω μονο,οπως μου ειπε μια φιλη,οτι τα σκυλια μας ειναι "προεκταση" του εαυτου μας. Αν εγω παιρνω 500 ευρω τον μηνα και δυσκολευομαι να ζησω,αρνουμαι εννοειται να εγκαταλειψω το ζωο μου που καποτε ζουσαμε ανετα μαζι, κ πολυ απλα ψαχνω να βρω λυσεις οικονομικοτερες αν θελετε.Τα ζωα μου θα προσαρμοστουν κ αυτα οπως προσαρμοζομαι κ εγω.Τρωγοντας πιο φτηνα τροφιμα,αγοραζοντας πιο φτηνα ρουχα κτλ. Καντε αντιστοιχια σε τροφες,αμπουλες,κτλ.

Καθολου εμβολιο ή εμβολιο στην ΕΦΕ? Καθολου στειρωση ή στειρωση στην ΕΦΕ? Η πρεπει να εισαι εκατομυριουχος για να εχεις ενα σκυλι δεν καταλαβα....?!

Για το σκυλι μου πληρωσα τις τιμες των κτηνιατρων. Τα αδεσποτα θα πανε στις φιλοζωικες ,σε σωματεια κ θα πληρωσω τα 40 ευρω που και παλι δυσκολα βρισκω. Αυτοι οι κυριοι που στελνουν επιστολες και κραζουν τα σωματεια καλα θα κανουν να κατεβουν απο το καλαμι.Οι φιλοζωοι που ασχολουνται ενεργα κ δεν εχουν μονο ενα πετ ,δεν γεννανε λεφτα.
Οταν το εμβολιο κανει 8ευρω στο πετ σοπ κ εσυ μου ζητας 40 τετοια εποχη,οχι δε θα τα παρεις. Ποσο μαλλον για αδεσποτο.Γιατι εγω με αυτα τα 32 που μενουν θα βγαλω κ το φαι των ζωων μου για εναν μηνα.

Ας κατσουν κ μερικοι ακομα να κανουν σεμιναρια ανα την Ελλαδα γιατι πρεπει να χρεωνεται η επισκεψη το κατωτατο 35ευρω. Λες και ζουν σε αλλον πλανητη.

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Φοιτητής είμαι ακόμα , απο τιμές κλπ δεν γνωρίζω καθώς -και αυτονόητο- δεν εχω δουλέψει σε ιατρείο .
Ωστόσο μπορώ να καταλάβω την επιστολή .

Για το θέμα των τιμών δεν μπορώ να έχω γνώμη .

Η επίθεση στην φιλοζωικη εταιρία καθώς και στα υπόλοιπα κυνοφιλικά ιδρύματα , δεν αποσκοπεί σε καμία περίπτωση στην "επίθεση" στην δουλειά τους . Η οποία είναι η χωρίς κέρδος περισυλλογή και παροχή φροντίδας .

Η ένσταση αφορά το γεγονός οτι οι 9 στις 10 , χωρίς να έχουν άδεια παροχής κτηνιατρικών υπηρεσιών , κανονίζουν και κάνουν είτε οι ίδιες είτε "προσλαμβάνοντας" κτηνιάτρους , επεμβάσεις , εμβόλια , και τα σχετικά .
Και προκειμένου να διατηρηθεί χαμηλό το κόστος των επεμβάσεων , παραβιάζονται όλοι οι στοιχειώδεις κανόνες της Ιατρικής και της Κτηνιατρικής σχετικές με την αντισηψία , την απολύμανση κλπ των χειρουργικών δωματίων .
Και βλέπεις πλαστικά τραπέζια με χαρτόνια , γυμνά χέρια , οι γιατροί ( ? ) να είναι χωρίς μάσκα , αλλά με σαγιονάρα και βερμούδα , δίπλα ο άλλος να πίνει τον καφέ , εργαλεία αφημένα επάνω σε ράφια δίπλα σε κουτιά με nescafe , αντι αποστειρωμένων χειρουργικών αιθουσών οι επεμβάσεις να γίνονται σε δωμάτια με ανοιχτές τις πόρτες που γίνονται διπλα σε αυλές κλπ κλπ .
Και νασου μετά το πύο στα ράμματα , οι περιτονίτιδες , κλπ όμορφα πράγματα .

Είναι πράγματα που αφορούν τόσο τους κανόνες υγειινής , όσο και της δεοντολογίας και της νομοθεσίας .

Η ένσταση αφορά την άσκηση και την παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών σε μη εγκεκριμένο και μη αδειοδοτημένο χώρο . Και πολύ απλά επίτηδες δεν γίνεται αυτό διότι στην περίπτωση αδειοδότησης χάνεται αυτομάτως η φοροαπαλλαγή .

Και στα πλαίσια αυτού , ο προβληματισμός αφορά και τις χρεώσεις σε επεμβάσεις και εμβολιασμούς , σε δεσποζόμενα ζώα που παρουσιάζονται ως αδέσποτα .

Αυτό είναι το όλο θέμα της επιστολής . Δεν υπαρχει εναντίσωη στο θέμα της διαχείρησης των αδεσπότων .

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Για τα εμβόλια θα πω μόνο ότι υπάρχουν πολλοί ιδιοκτήτες που τα κάνουν μόνοι τους. Και εγώ με τρία τώρα θα αρχίσω να το σκέφτομαι σοβαρά.
Αγαπητοί κτηνίατροι είναι σεβαστή η άποψη σας, τα έξοδα που έχετε και εσείς ειναι όπως όλων των ανθρώπων και είναι λογικό να θέλετε να προστατεύσετε το επάγγελμα σας. Δεν είμαστε σε αντίπαλα στρατόπεδα, σας έχουμε και μας έχετε ανάγκη. Υπάρχει όμως και αισχροκέρδεια σε πολλές περιπτώσεις όπως και σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν οικονομικό πρόβλημα και θα κοιτάξουν να στειρώσουν τον σκύλο τους εμφανιζόντας το ως αδέσποτο για να έχουν άλλες τιμές.
Η πλειοψηφία όμως των σκύλων που απολαμβάνουν αυτών των ειδικών τιμών είναι πράγματι αδέσποτα και είναι κρίμα και ντροπή να σαμποτάρουμε τις προσπάθειες αυτών των ανθρώπων να τα περιθάλψουν.
Αν ένα απόγευμα στην βδομάδα το αφιερώνατε στην φροντίδα των αδέσποτων με ειδικές τιμές κοντά στο κόστος δεν θα σας παρέκαμπτε κανείς.

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
δεν έχω άποψη σχετικά με τις τιμές διότι δεν εχω βγει ακόμα στην αγορά ( εχω ακόμα χρόνια :p )

Αλλα η λογική λέει τα αδέσποτα να χρεώνονται σαν αδέσποτα , και να μην παρουσιάζονται τα δεσποζώμενα ως αδέσποτα ! Αυτό είναι το γαμώτο της υπόθεσης ! Σε αυτό συμβάλλει η σήμασνη των αδέσποτων με Microchip αλλα πολλοί ... "φροντιστές" τους , το αρνούνται κατηγορηματικά , ακόμη και με την προϋπόθεση καλύτερης τιμής... (γιατι άραγε ? )

Το δεύτερο είναι η αντιποίηση του επαγγέλματος απο τα ιδρύματα και τα καταφύγια με την παροχή υπηρεσιών σε μη εγκεκριμένους και πληρούσες τις προϋποθέσεις στοιχειώδους υγιεινής και αντισηψίας συνθήκες και αίθουσες , και μάλιστα χωρίς άδεια παροχής κτηνιατρικών υπηρεσιών , γλιτώνοντας έτσι την φοροαπαλλαγή , με ότι αυτό συνεπάγεται .

Αυτο είναι το ζουμί που δυστυχώς δεν φαίνεται .

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
η σωστη απαντηση ειναι αν δεν μπορουν να συντηρησουν τον σκυλο καλυτερα να μην ειχαν παρει....

Το ζόρι είναι ότι όταν τον πήραν ή όταν το περιμάζεψάν από αδέσποτο μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα τώρα όμως τι κάνει;;;;;

Αν νομίζουν ότι τα μειωμένα έσοδα τους είναι από τον ΕΦΕ και κάθε ΕΦΕ κάποιο πετάνε χαρταετό ή ζούνε στην Αγγλία.

Last edited:

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Καληνύχτα Ελληνάρα, και χαίρομαι πολύ που δεν έχω καμία σχέση μαζί σου.
Χωρίς να μπω στην ουσία του ποστ σου, θα σου πω ότι...
..έφυγες στο γιου κέι κι έχασε η Βενετιά βελόνι!
Μελίνα Μερκούρη, κάτι τέτοιες στιγμές μου λείπεις πολύ! Εσύ και το βαρύ σου χέρι!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ