121 κτηνιάτροι καταγγέλουν την Ελληνική Φιλοζωική

morfeas

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
142
3
Ας βοηθήσουν κι αυτοί λίγο την κατάσταση κι ας αφήσουν τη γκρίνια περί αθέμιτου ανταγωνισμού.
Δεν μπορεί να πηγαίνεις αδέσποτο για εμβόλια, να ζητάνε 20 ευρώ τη στιγμή που το φάρμακο δεν κοστίζει ούτε 10.
Ο κάθε ένας απο μας δηλαδή που θέλει να βοηθήσει ένα αδέσποτο, τι θα κάνει? Μπορώ εγώ να δίνω 150 και 200 ευρώ για να στειρώσω ένα αδέσποτο σκυλί? Φορτωνομαι δηλαδή τα σπασμένα άλλου, πρέπει να κάνω πλούσιο και τον κτηνίατρο? Αυτός γιατί να μη βοηθήσει? Δεν είπα να μπει και μέσα, ας κάνουν τιμές κόστους όταν πρόκειται για αδέσποτο. Πόσο δύσκολο είναι?
Άντε.
εδω οταν γινονταν η συζητηση για το νομοσχεδιο πριν λιγους μηνες εκραζαν για τους εθελοντες γιατρους απ εξω που ερχονται και κανουν στειρωσεις δωρεαν... οτι δηθεν δεν ξερουμε αν ειναι τοσο υψηλου επιπεδου οσο οι ελληνες.

ευτυχως υπαρχουν και θα υπαρχουν και φιλοζωοι γιατροι που βοηθανε την κατασταση οσο μπορουν.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
οταν παρεχονται υπηρεσιες ανω του κοστους παραδειγμα ενας εμβολιασμος ζωου που το εμβολιο κοστιζει 5 ευρω παρέχεται με 12 ευρω παραδειγμα.... δεν θεωρειται οτι γινεται με μη κερδοσκοπικο χαρακτηρα....
οταν δε γινεται απο μη κερδοσκοπικου χαρακτηρα οργανωσεις παραδειγμα μια φιλοζωικη εταιρεια η οποια πιθανα.... λεω πιθανα, εχει εγκαταστασεις απο δωρεά... ιατρικο εξοπλισμο απο δωρεα κλπ... με σκοπο του σωματειου την περιθαλψη αδεσποτων ζωων... το να παρεχεται ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη η ακόμα και φιλοξενια σε δεσποζομενα ζωα με μειωμενη τιμη....
ειαι αθεμιτος ανταγωνισμος απεναντι στα επαγγελματα τα οποια εχουν πληρωσει μερικες δεκαδες χιλιαδες για εξοπλισμο πληρωνουν ασφαλεια, εφορια, ενοικια, ρευμα κλπ τα οποια δεν μπορουν να εχουν τις αντιστοιχες τιμες...
ειναι ξεκαθαροι και απλα κοινοποιουν... το παρανομο της υποθεσης οχι στα δικαστηρια με σκοπο να γινει ζημια.... αλλα στους αναλογους φορεις ωστε απλα να το σταματησουν...
μιλανε για συγκεκριμενο σωματειο, με συγκεκριμενες αναφορες και ζητανε συγκεκριμενα πραματα....
με το μερος τους ειμαι....
δεν τα βαζουν με τις φιλοζωικες ως προς το εργο τους.... αλλα οταν αυτες επεκτεινονται στα δεσποζομενα.... το οποιο αντικεινται στον σκοπο και την ιδρυση των σωματειων...
τωρα ποιοι πανε γιατι πανε κλπ ειναι διαφορετικο θεμα συζητησης....

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
οταν παρεχονται υπηρεσιες ανω του κοστους παραδειγμα ενας εμβολιασμος ζωου που το εμβολιο κοστιζει 5 ευρω παρέχεται με 12 ευρω παραδειγμα.... δεν θεωρειται οτι γινεται με μη κερδοσκοπικο χαρακτηρα....
οταν δε γινεται απο μη κερδοσκοπικου χαρακτηρα οργανωσεις παραδειγμα μια φιλοζωικη εταιρεια η οποια πιθανα.... λεω πιθανα, εχει εγκαταστασεις απο δωρεά... ιατρικο εξοπλισμο απο δωρεα κλπ... με σκοπο του σωματειου την περιθαλψη αδεσποτων ζωων... το να παρεχεται ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη η ακόμα και φιλοξενια σε δεσποζομενα ζωα με μειωμενη τιμη....
Δε συμφωνώ, GRDANE. To "ανω του κόστους" δεν έχει σημασία αν το κέρδος που προκύπτει επανεπενδύεται για τους σκοπούς του σωματείου. Νομίζω οτι δεν είναι παράνομο (ας πει κάποιος που γνωρίζει το θέμα νομικά) και εγώ προσωπικά δεν έχω και πρόβλημα ηθικό με κάτι τέτοιο.

Με δεδομένο ότι οι υπηρεσίες που παρέχονται πληρούν τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος, και τα οικονομικά τους είναι καθαρά (δηλ. η φιλοζωική δεν είναι μούφα), δε βλέπω το πρόβλημα.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Να σου δώσω κι ένα άλλο παράδειγμα.... Σχεδόν όλα τα Σωματεία φτιάχνουν μπλουζάκια τα οποία πουλάνε άνω του κόστους για να προκύψουν έσοδα με τα οποία χρηματοδοτούν τους σκοπούς τους. Αυτό είναι παράνομο? Οχι. (Με δεδομένο οτι τα βιβλία τους είναι καθαρά και πάλι.... δε λέμε για λαμόγια).

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
ειαι αθεμιτος ανταγωνισμος απεναντι στα επαγγελματα τα οποια εχουν πληρωσει μερικες δεκαδες χιλιαδες για εξοπλισμο πληρωνουν ασφαλεια, εφορια, ενοικια, ρευμα κλπ τα οποια δεν μπορουν να εχουν τις αντιστοιχες τιμες...
ειναι ξεκαθαροι και απλα κοινοποιουν... το παρανομο της υποθεσης οχι στα δικαστηρια με σκοπο να γινει ζημια.... αλλα στους αναλογους φορεις ωστε απλα να το σταματησουν...
μιλανε για συγκεκριμενο σωματειο, με συγκεκριμενες αναφορες και ζητανε συγκεκριμενα πραματα....
δεν τα βαζουν με τις φιλοζωικες ως προς το εργο τους.... αλλα οταν αυτες επεκτεινονται στα δεσποζομενα.... το οποιο αντικεινται στον σκοπο και την ιδρυση των σωματειων...
Θα το δεχόμουνα αν ρίχνανε τις τιμές, ναι έχουν κόστος αλλά ο γιατρός που είναι στην αγορά 20-30 χρονία έχει κάνει απόσβεση και με το παραπάνω. Με την οικονομική κατάσταση όπως έχει ένα μεγάλο ποσοστό δεν έχει λεφτά για να βγάλει την μέρα πόσο για να πληρώσει για ένα εμβόλιο 40-50 ευρώ.

Δηλαδή η εναλλακτική ποία είναι αν δεν μπορώ να πληρώσω το κτηνίατρο από τη λίστα να αφήσω το σκύλο μου στην τύχη του.

Έχω δύο γνωστούς που έχουν αυτό το πρόβλημα και την βγάζουν με 500 ευρώ το μήνα (500; μπορεί να έβαλα πολλά) αυτοί τι να κάνουν; Στον ΕΦΕ θα πάνε και στον κάθε ΕΦΕ και μιας και η αγορά αυτή τη λύση τους δείνει μόνο.

morfeas

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
142
3
καταλαβαινω αυτο που λες, και ο καθενας μπορει να εχει την αποψη του, τις εμπειριες του η τις υποψιες του για την εφε. το προβλημα ομως δεν ειναι η εφε γιατι υπαρχουν αρκετοι γιατροι εξω που χρεωνουν λιγοτερα απο την εφε. αρα λοιπον, μπορει η εφε να σπαει που λεμε τις τιμες, αλλα ποση πια δουλεια να παρει απ ολους τους κτηνιατρους της αττικης???

νομιζω δλδ οτι το 'προβλημα' τους ειναι εκτος εφε και εντος των μελων του συλλογου τους.

lucretia

Member
11 Δεκεμβρίου 2011
6
0
Σιγά, που αγοράζουν το εμβόλιο 5 ευρω και μας χρεώνουν 30;

Αγαπητή μου κυρία, ο κτηνίατρος ασκει ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΑΞΗ! Δεν σου πουλάει το εμβόλιο, έχει φάει τα χρόνια του στα θρανία και έχει διαβάσει εκατοντάδες χιλιάδες σελίδες ανατομίας, φυσιολογίας, παθολογίας, μικροβιολογίας, ανοσολογίας, βιοχημείας, καρδιολογίας και άλλων εις –λογίας, για να μπορέσει να σου κάνει το εμβολιο.
Αγαπητή μου κυρία, και το μανό στο Χόντο κάνει 3 ευρώ, αλλά δε σε ειδα να διαμαρτύρεσαι για τα 30 ευρώ που σου χρεώνει η μανικιουρίστα σου για να σου βάψει τα νύχια. Προφανώς είναι πολύ σπουδαία επιστήμη ο χρωματισμός νυχιών και κρύβει μεγάλους κινδύνους για τα νύχια σου, μπορεί να πάθεις πολλές επιπλοκές. Ενώ ο σκύλος; Σιγα μωρέ, σκύλος είναι, τι θα πάθει;
Ο κτηνίατρος ως γνωστόν είναι πάντα γόνος πλούσιας οικογένειας που δουλεύει από χόμπυ και οφείλει να εξυπηρετεί εμάς τους φιλόζωους, που λατρεύουμε τους σκύλους μας, και θα κάναμε τα πάντα γι αυτούς, αλλά όχι και να δώσουμε λεφτά για τα εμβόλια! Τα ενοίκια στα κτηνιατρεία για έναν μαγικό λόγο αποπληρώνονται από μόνα τους κάθε πρώτη του μηνα, ενώ ένας μαγικός από μηχανής Θεός, πληρώνει όλες τις εισφορές των κτηνιάτρων στο ΤΣΑΥ (τον ασφαλιστικό τους φορέα) κάπου 1200 ευρώ το τρίμηνο. Επίσης, επειδή το κράτος αναγνωρίζει την προσφορά των κτηνιάτρων στο κοινωνικό σύνολο, τους έχει χαρίσει τις έκτακτες εισφορές, τα χαράτσια, τις περαιώσεις, τον ΦΠΑ και όλους τους έμμεσους και άμεσους φόρους. Οι δε φαρμακευτικές εταιρείες, επειδή τους κάνουν διαφήμιση, χορηγούν δωρεάν όλα τα φάρμακα και τα αναλώσιμα που χρησιμοποιούν οι κτηνίατροι στα ιατρεία τους. Και τα μηχανήματα, μη νομίζετε ότι τα πλήρωσαν, μια μέρα τα βρήκαν έξω από την πόρτα τους με έναν τεράστιο κόκκινο φιόγκο!
Αλλά ας σοβαρευτούμε…
Στην Αγγλία που εργάζομαι ως κτηνίατρος, υπάρχει η φιλοζωική οργάνωση PDSA που περιθάλπτει ζώα αναξιοπαθούντων πολιτών χωρίς αμοιβή. Απαραίτητη προϋπόθεση γι αυτό όμως είναι να έχει πιστοποιητικό απορίας ο ιδιοκτήτης του ζώου.
Εδώ τι γίνεται με την φιλοζωική; Ζητάει εκκαθαριστικό εφοριας από όσους εξυπηρετει;
Ξέρετε πόσες κυρίες με χρυσαφικά και πολυτελείς τσάντες πηγαίνουν στην φιλοζωική; Γιατί καταχρώνται τους λιγοστούς πόρους της φιλοζωικής;
Γιατί δεσποζόμενα επί δεκαετια σκυλιά με μικροτσίπ και παρακολουθούμενα επί χρονια από ιδιώτη κτηνίατρο, ξαφνικά στειρώνονται ως «αδέσποτα» από κάποιο φιλοζωικό σωματείο; Γιατί στην Ελλάδα πολύ απλά δεν γίνεται τίποτα ελεγχόμενο και πάντα η λαμογιά είναι ο κανόνας! Γιατί εσύ που όντως θέλεις να στειρώσεις τα αδέσποτα στην γειτονιά σου , δεν μπορείς να «χωθείς» σε ένα φιλοζωικό σωματείο, αλλά ο γειτονας κατάφερε και στείρωσε το καθαρόαιμο λυκόσκυλο ως αδέσποτο, και μαζί και το σκύλο του μπατζανάκη, του ξάδερφου και του κουμπάρου του. Και όταν πάρεις τηλέφωνο στο Δήμο, θα σου πουν το γνωστο «ξέρετε, στερούμεθα πόρους, δεν θα γινουν άλλες στειρώσεις « κτλ.
Γι αυτό ποτέ δεν θα γίνεις Ευρωπαίος, Ελληνάρα, ούτε καν Βούλγαρος δεν θα γίνεις.
Γιατί όταν θες να κάνεις το εμβολιο στο σκύλο σου, θα πας στον πετ σοπα, στην κομμώτρια σκύλων , στον εκπαιδευτή, στον μπατζανάκη που είναι κυνηγός και ξέρει καλύτερα αυτός.
Γιατί αυτή την κουλτούρα έχεις, Ελληνάρα.
Κάτσε τώρα, φάε την μπριζολίτσα σου από το ντόπιο μοσχαράκι, με τα κατάλοιπα από πενικιλλίνες που χορήγησε ο κτηνοτρόφος χωρίς συνταγή, αφού τα κτηνιατρικά φάρμακα πωλούνται ακομη και στα πετ σοπ, εκεί από όπου δηλαδή αγοράζεις και εσύ τα φάρμακα για τον σκύλο σου, χωρίς ποτέ να ρωτήσεις: «ΕΧΕΤΕ ΑΔΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ;;;» Γιατί δεν σε ενδιαφέρει, Ελληνάρα, σε νοιάζει μόνο η παρτη σου και η τσέπη σου, και όσοι φωνάζουν για τους κανόνες και τους νόμους και την αντιποίηση επαγγέλματος, το κάνουν γιατί χάνουν λεφτά.

Καληνύχτα Ελληνάρα, και χαίρομαι πολύ που δεν έχω καμία σχέση μαζί σου.

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Χωρίς να μπω στην ουσία του ποστ σου, θα σου πω ότι μάλλον ήταν καλύτερα (και για εμάς) που έφυγες από την χώρα και δεν έχουμε πλέον σχέση και εμείς μαζί σου. Θα σε συμβούλευα μάλιστα, να κάνεις αίτηση αλλαγής ιθαγένειας για να αισθάνεσαι υπερήφανος όταν δηλώνεις Βρετανός...

Αισθάνομαι πολύ προσβεβλημένος και εξαγριωμένος από αυτό το ποστ.....:mad::mad:

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
ρε παιδια ενα καλο πανε να κανουν στην φιλοζωικη και το κανουν μεγαλο θεμα!! αν ειναι δυνατον!! μακαρι να υπηρχαν φτηνες λυσεις και για μας που εχουμε σκυλακια. αλλα δεν δεχομαι να μου ζηταει ο κτηνιατρος στην κερκυρα 45 ευρω για τσιπ και στην εδεσσα να μ παιρνει ουτε τα μισα χρηματα. και το εμβολιο να μου το χρεωνει 12 ευρω. τεραστιες διαφορες στην τιμη και ειναι επιστημονας ο ανθρωπος οχι σαν τον αλλο που κοιταει μονο την τσεπη του. αν ο κτηνιατρος ηταν καλος θα εδινα και 100 ευρω για ενα εμβολιο ακριβως γιατι κανει μελετη και εχει διαβασει οχι ομως να γδερνει και να ειναι ανιδεος. επισης η κυρια παραπανω ανεφερε οτι πληρωνει φορους. δεν ειδα ο ανιδεος κτηνιατρος και πανακριβος να κοβει αποδειξη για τις υπηρεσιες του.. μην τρελαθουμε εντελως. περναμε μια κριση και πρεπει και αυτη να ριξουν τις τιμες τους και για τα δεσπομενα και για τα αδεσποτα. εχω σταματησει να πληρωνω την μανικιουριστρα κυρια μου για να πληρωνω τον ανιδεο 20 ευρω για να του κοψει τα νυχια και να του καθαρισει τα αυτια. για 5 λεπτα δουλεια. και χωρις αποδειξη. ας κοιταξει ο καθενας την παρτυ του και το συμφερον του και καλα κανουν και ριχνουν τις τιμες για τα αδεσποτα γιατι ειναι ανθρωποι!!! και δεν κοιτανε το κερδος τους. οπως οι περισσοτεροι.
αυτα γιατι νευριασα. ουφφφ

lucretia

Member
11 Δεκεμβρίου 2011
6
0
Χωρίς να μπω στην ουσία του ποστ σου, θα σου πω ότι μάλλον ήταν καλύτερα (και για εμάς) που έφυγες από την χώρα και δεν έχουμε πλέον σχέση και εμείς μαζί σου. Θα σε συμβούλευα μάλιστα, να κάνεις αίτηση αλλαγής ιθαγένειας για να αισθάνεσαι υπερήφανος όταν δηλώνεις Βρετανός...

Αισθάνομαι πολύ προσβεβλημένος και εξαγριωμένος από αυτό το ποστ.....:mad::mad:
Για τα νευρακια, ξυδι. Κανει θαυματα.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Όταν ο ιδιοκτήτης ΔΕΝ έχει να πληρώσει θα ψάξει τη καλύτερη λύση...Τελείως ΑΚΥΡΗ αυτή η επιστολή και καλά θα κάνουν αυτοί που υπογράφουν να ασχοληθούν να γίνουν πρώτα καλύτεροι άνθρωποι και μετά τα υπόλοιπα.

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
Όταν ο ιδιοκτήτης ΔΕΝ έχει να πληρώσει θα ψάξει τη καλύτερη λύση...Τελείως ΑΚΥΡΗ αυτή η επιστολή και καλά θα κάνουν αυτοί που υπογράφουν να ασχοληθούν να γίνουν πρώτα καλύτεροι άνθρωποι και μετά τα υπόλοιπα.
πολυ σωστη απαντηση! συμφωνω απολυτα

lucretia

Member
11 Δεκεμβρίου 2011
6
0
Τιμη μικροτσιπ στην Αγγλια. 50-60 λιρες.
Τιμη χονδρικης, 15 λιρες.
Αλλα αν δεν εχεις μικροτσιπ, και αρνεισαι να βαλεις, ο κτηνιατρος καλει το RSPCA και πληρωνεις προστιμο 1000 λιρες.
Αν αφησεις σκυλι να γεννησει ενω δεν εχεις αδεια εκτροφεα, προστιμο 1000 λιρες. Τα κουταβια θανατωνονται αν δεν βρεθουν αναδοχοι.
Αυτα σε μια χωρα που ειναι πολυ πισω απο φιλοζωικα αισθηματα, ενω εμεις τα λατρευουμε τα σκυλια μας, τα αφηνουμε να γεννοβολανε γιατι "ειναι κριμα να μην νιωσει και αυτο την χαρα της μητροτητας".
Τα κουταβια τα παμε εκδρομη στον καδο, να γνωρισουν την ομορφια της ζωης, και αν κανενας φαιδρος γειτονας καλεσει την αστυνομια, μπορουμε να του κανουμε και μηνυση για παρενοχληση. Και οι αστυνομικοι θα γελανε με τον γειτονα που δεν εχει με τι να ασχοληθει και ασχολειται με κατι κουταβια σε ενα καδο.
Το ξανασκεφτηκατε με ποιον ειστε θυμωμενοι και ποιος σας προσβαλλει;
Για κοιταξτε γυρω σας ποσα αδεσποτα, ποσα χτυπημενα σκυλια απο αυτοκινητα, ποσα κουταβια σε καδους...
Γιατι δεν ζητατε αποδειξη; Αυτο δεν το καταλαβαινω. Δεν ειναι υποχρεωση τους να σας δινουν αποδειξη οι ελληναρες;

jimboGS

Well-Known Member
10 Οκτωβρίου 2011
1.629
581
New Peramos City a.k.a Megalo Peuko
λυκόσκυλο
Βρετανε ....Γερμανικος Ποιμενικος...
Λυκοσκυλο το λεμε οι Ελληναρες.

Να σου πω και εγω με την σειρα μου λοιπονε....
κατα 1ον συμφωνω οτι θα επρεπε να ελεγχονται ολα και να γινονται ολα οπως στο εξωτερικο και ολες αυτες τις θαυμαστες χωρες.που θαυμαζω και εγω.
Συμφωνω σε ολα οπως και για την καταγγελεια.
αν το εμβολειο κοστιζει 5ε...να χρεωθει 5 για τα αδεσποτα,ουτε καν 5,01...

Με ενα πραμα δεν συμφωνω...
Να εμφανιζονται ταχα Ευρωπαιοι ταχα γνωστες ταχα αντι ελληναρες...
και να λειτουργουν με νοοτροπια χειροτερη και απο του Ελληναρα...
Το οτι μενεις και εργαζεσαι Αγγλια δεν βγαζει τον κωλο σου απεξω.
Μονο και μονο το υφος το κατινιστικο και το στυλ ''εγω σας κραζω γιατι ειμαι γαματος και ζω σε μια γαματη κοινωνία'' μου την δινει.
Εισαι και ειρωνας....

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
Δε συμφωνώ, GRDANE. To "ανω του κόστους" δεν έχει σημασία αν το κέρδος που προκύπτει επανεπενδύεται για τους σκοπούς του σωματείου. Νομίζω οτι δεν είναι παράνομο (ας πει κάποιος που γνωρίζει το θέμα νομικά) και εγώ προσωπικά δεν έχω και πρόβλημα ηθικό με κάτι τέτοιο.

Με δεδομένο ότι οι υπηρεσίες που παρέχονται πληρούν τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος, και τα οικονομικά τους είναι καθαρά (δηλ. η φιλοζωική δεν είναι μούφα), δε βλέπω το πρόβλημα.
δεν ειπα και δεν ενοουσα αν ειναι παρανομο η οχι.... αλλα αθεμιτος ανταγωνισμος ειναι σιγουρα.... και αυτο δεν επιτρεπεται...

Θα το δεχόμουνα αν ρίχνανε τις τιμές, ναι έχουν κόστος αλλά ο γιατρός που είναι στην αγορά 20-30 χρονία έχει κάνει απόσβεση και με το παραπάνω. Με την οικονομική κατάσταση όπως έχει ένα μεγάλο ποσοστό δεν έχει λεφτά για να βγάλει την μέρα πόσο για να πληρώσει για ένα εμβόλιο 40-50 ευρώ.

Δηλαδή η εναλλακτική ποία είναι αν δεν μπορώ να πληρώσω το κτηνίατρο από τη λίστα να αφήσω το σκύλο μου στην τύχη του.

Έχω δύο γνωστούς που έχουν αυτό το πρόβλημα και την βγάζουν με 500 ευρώ το μήνα (500; μπορεί να έβαλα πολλά) αυτοί τι να κάνουν; Στον ΕΦΕ θα πάνε και στον κάθε ΕΦΕ και μιας και η αγορά αυτή τη λύση τους δείνει μόνο.
η σωστη απαντηση ειναι αν δεν μπορουν να συντηρησουν τον σκυλο καλυτερα να μην ειχαν παρει....

καταλαβαινω αυτο που λες, και ο καθενας μπορει να εχει την αποψη του, τις εμπειριες του η τις υποψιες του για την εφε. το προβλημα ομως δεν ειναι η εφε γιατι υπαρχουν αρκετοι γιατροι εξω που χρεωνουν λιγοτερα απο την εφε. αρα λοιπον, μπορει η εφε να σπαει που λεμε τις τιμες, αλλα ποση πια δουλεια να παρει απ ολους τους κτηνιατρους της αττικης???

νομιζω δλδ οτι το 'προβλημα' τους ειναι εκτος εφε και εντος των μελων του συλλογου τους.
οι αλλοι γιατροι οι οποιοι εχουν απλα φτηνοτερες τιμες δεν αποτελουν αθεμιτο ανταγωνισμο... κι εκεινοι εχουν πληρωσει για το ενοικιο, τις ασφαλειες τις εφοριες τον αξοπλισμο κλπ... και ειναι προσωπικη τους επιλογη να μειωνουν το κερδος τους... η να αυξανουν την πελατεια τους...

λουκρητια.... και δικιο να ειχες .... το εχεις χασει.....

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Άμα πάω στη μανικιουρίστα αδέσποτα νύχια, θα "απαιτήσω" να τα φροντίσει στην τιμή κόστους.
Όταν της πηγαίνω τα δικά μου, θα της δώσω όσα θέλει άμα μπορώ και θεωρώ ότι τα αξίζει.

Για τη στείρωση της Λάρας μου πλήρωσα 250 ευρώ. Για τα αδέσποτα της γειτονιάς μου πρέπει να βρίσκω 250 ευρώ κάθε φορά για να τα στειρώσω?
Προσωπικά, αφού μπορώ ακόμα, προτιμώ να δίνω 100 ευρώ και να πηγαίνω σε κανονικό κτηνιατρείο, να μου κρατάνε το σκυλί εκεί για όσο χρειάζεται ώστε να επανεντάσσεται με ασφάλεια (όσο γίνεται τελοσπάντων) στο δρόμο. Άμα δε μπορούσα όμως να δίνω 100, θα πήγαινα στους κτηνιάτρους που έρχονται στο καταφύγιο στη Χαλκίδα μία στο τόσο και θα τα στείρωνα με 20-30 ευρώ. Από το τίποτα, πάλι καλά που υπάρχουν και αυτά.

Οι κτηνίατροι (οι περισσότεροι, γιατί ευτυχώς υπάρχουν και καλοί άνθρωποι), καλά θα κάνανε να προσπαθούν να βοηθήσουν την κατάσταση αντί να δημιουργούν ακόμα περισσότερα προβλήματα. Εδώ αυτοί το παίζουν κομμωτές, κριτές μορφολογίας, εκπαιδευτές, "εκτροφείς", προξενήτρες. Οι φιλοζωικές του μάραναν.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Σιγά, που αγοράζουν το εμβόλιο 5 ευρω και μας χρεώνουν 30;

Αγαπητή μου κυρία, ο κτηνίατρος ασκει ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΑΞΗ! Δεν σου πουλάει το εμβόλιο, έχει φάει τα χρόνια του στα θρανία και έχει διαβάσει εκατοντάδες χιλιάδες σελίδες ανατομίας, φυσιολογίας, παθολογίας, μικροβιολογίας, ανοσολογίας, βιοχημείας, καρδιολογίας και άλλων εις –λογίας, για να μπορέσει να σου κάνει το εμβολιο.
Αγαπητή μου κυρία, και το μανό στο Χόντο κάνει 3 ευρώ, αλλά δε σε ειδα να διαμαρτύρεσαι για τα 30 ευρώ που σου χρεώνει η μανικιουρίστα σου για να σου βάψει τα νύχια. Προφανώς είναι πολύ σπουδαία επιστήμη ο χρωματισμός νυχιών και κρύβει μεγάλους κινδύνους για τα νύχια σου, μπορεί να πάθεις πολλές επιπλοκές. Ενώ ο σκύλος; Σιγα μωρέ, σκύλος είναι, τι θα πάθει;
Ο κτηνίατρος ως γνωστόν είναι πάντα γόνος πλούσιας οικογένειας που δουλεύει από χόμπυ και οφείλει να εξυπηρετεί εμάς τους φιλόζωους, που λατρεύουμε τους σκύλους μας, και θα κάναμε τα πάντα γι αυτούς, αλλά όχι και να δώσουμε λεφτά για τα εμβόλια! Τα ενοίκια στα κτηνιατρεία για έναν μαγικό λόγο αποπληρώνονται από μόνα τους κάθε πρώτη του μηνα, ενώ ένας μαγικός από μηχανής Θεός, πληρώνει όλες τις εισφορές των κτηνιάτρων στο ΤΣΑΥ (τον ασφαλιστικό τους φορέα) κάπου 1200 ευρώ το τρίμηνο. Επίσης, επειδή το κράτος αναγνωρίζει την προσφορά των κτηνιάτρων στο κοινωνικό σύνολο, τους έχει χαρίσει τις έκτακτες εισφορές, τα χαράτσια, τις περαιώσεις, τον ΦΠΑ και όλους τους έμμεσους και άμεσους φόρους. Οι δε φαρμακευτικές εταιρείες, επειδή τους κάνουν διαφήμιση, χορηγούν δωρεάν όλα τα φάρμακα και τα αναλώσιμα που χρησιμοποιούν οι κτηνίατροι στα ιατρεία τους. Και τα μηχανήματα, μη νομίζετε ότι τα πλήρωσαν, μια μέρα τα βρήκαν έξω από την πόρτα τους με έναν τεράστιο κόκκινο φιόγκο!
Αλλά ας σοβαρευτούμε…
Στην Αγγλία που εργάζομαι ως κτηνίατρος, υπάρχει η φιλοζωική οργάνωση PDSA που περιθάλπτει ζώα αναξιοπαθούντων πολιτών χωρίς αμοιβή. Απαραίτητη προϋπόθεση γι αυτό όμως είναι να έχει πιστοποιητικό απορίας ο ιδιοκτήτης του ζώου.
Εδώ τι γίνεται με την φιλοζωική; Ζητάει εκκαθαριστικό εφοριας από όσους εξυπηρετει;
Ξέρετε πόσες κυρίες με χρυσαφικά και πολυτελείς τσάντες πηγαίνουν στην φιλοζωική; Γιατί καταχρώνται τους λιγοστούς πόρους της φιλοζωικής;
Γιατί δεσποζόμενα επί δεκαετια σκυλιά με μικροτσίπ και παρακολουθούμενα επί χρονια από ιδιώτη κτηνίατρο, ξαφνικά στειρώνονται ως «αδέσποτα» από κάποιο φιλοζωικό σωματείο; Γιατί στην Ελλάδα πολύ απλά δεν γίνεται τίποτα ελεγχόμενο και πάντα η λαμογιά είναι ο κανόνας! Γιατί εσύ που όντως θέλεις να στειρώσεις τα αδέσποτα στην γειτονιά σου , δεν μπορείς να «χωθείς» σε ένα φιλοζωικό σωματείο, αλλά ο γειτονας κατάφερε και στείρωσε το καθαρόαιμο λυκόσκυλο ως αδέσποτο, και μαζί και το σκύλο του μπατζανάκη, του ξάδερφου και του κουμπάρου του. Και όταν πάρεις τηλέφωνο στο Δήμο, θα σου πουν το γνωστο «ξέρετε, στερούμεθα πόρους, δεν θα γινουν άλλες στειρώσεις « κτλ.
Γι αυτό ποτέ δεν θα γίνεις Ευρωπαίος, Ελληνάρα, ούτε καν Βούλγαρος δεν θα γίνεις.
Γιατί όταν θες να κάνεις το εμβολιο στο σκύλο σου, θα πας στον πετ σοπα, στην κομμώτρια σκύλων , στον εκπαιδευτή, στον μπατζανάκη που είναι κυνηγός και ξέρει καλύτερα αυτός.
Γιατί αυτή την κουλτούρα έχεις, Ελληνάρα.
Κάτσε τώρα, φάε την μπριζολίτσα σου από το ντόπιο μοσχαράκι, με τα κατάλοιπα από πενικιλλίνες που χορήγησε ο κτηνοτρόφος χωρίς συνταγή, αφού τα κτηνιατρικά φάρμακα πωλούνται ακομη και στα πετ σοπ, εκεί από όπου δηλαδή αγοράζεις και εσύ τα φάρμακα για τον σκύλο σου, χωρίς ποτέ να ρωτήσεις: «ΕΧΕΤΕ ΑΔΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ;;;» Γιατί δεν σε ενδιαφέρει, Ελληνάρα, σε νοιάζει μόνο η παρτη σου και η τσέπη σου, και όσοι φωνάζουν για τους κανόνες και τους νόμους και την αντιποίηση επαγγέλματος, το κάνουν γιατί χάνουν λεφτά.

Καληνύχτα Ελληνάρα, και χαίρομαι πολύ που δεν έχω καμία σχέση μαζί σου.
Ξέρεις τι μου θυμίζεις? Κάποιους νεόπλουτους που κάναν τον κ@@λο κουμπαρα από τα φρέσκα φράγκα και ξεχασαν από που ξεκινησαν και προήλθαν.
Όπως σου είπαν, αλλαξε ιθαγένεια και γλώσσα. Δεν σου αξίζει καν να μιλάς ελληνικα!
Οπότε κάτσε στη βρετανία σου που όσο έκατσα κοντεψα να κολλήσω πουρί από την απλυσιά ανθρώπων και ζώων και ασε μας εμας.

lucretia

Member
11 Δεκεμβρίου 2011
6
0
καλα, λοιπον, GSD αν θες για συντομια.
Αληθεια, γιατι ο ΙΔΙΩΤΗΣ θα πρεπει να πληρωσει τα σπασμενα για την καταντια με τα αδεσποτα;
Δεν εχεις πληρωσει φορους και δημοτικα τελη σε ολη σου τη ζωη;
Γιατι το κρατος δεν κανει το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ; Γιατι δεν λειτουργουν τα κυνοκομεια των δημων, οπως εχουν ορισει οι νομοι; Μηπως γιατι εχουν φαει τα κονδυλια εδω και καιρο που εχουν παρει απο την ΕΕ και τωρα καλουν τους ιδιωτες να βγαλουν το φιδι απο την τρυπα;

Αληθεια, γιατι να κανεις εμβολιο σε ενα αδεσποτο που προφανως εχει ερθει ηδη επαφη με τον ιο και εχει αποκτησει αντισωματα; Μηπως κολλησει στα 3 του χρονια parvo?
Τα αδεσποτα το μονο που χρειαζεται να κανουν ειναι στειρωση και αποπαρασιτωση.
Αντε και ενα αντυλυσσικο, βαρια βαρια. Που δεν υπαρχει λυσσα στην Ελλαδα τα τελευταια 30 χρονια, αλλα λεμε τωρα.
Sorry αν σας ενοχλησε η ειρωνεια μου, αλλα κολλησατε στο γεγονος οτι αναφερεται η φιλοζωικη, αλλα τα εμβολια απο τα πετ σοπ και τα κομμωτηρια δεν τα σχολιασε κανεις.
η μηπως τα παιρνετε και εσεις απο το φαρμακειο και τα κανετε τσαμπα;

Ελληναρες. Ακριβοι στα πιτουρα και φτηνοι στ αλευρι.
Ακριβος σκυλος με petigree αλλα τα εμβολια στο πετ σοπ.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
δ

λουκρητια.... και δικιο να ειχες .... το εχεις χασει.....
Συμφωνώ κι εγώ.. με πολλά σημεία στα δύο σου ποστ συμφωνω Λουκρητία ειδικά με το δεύτερο ...το ύφος που γράφεις όμως είναι τόσο προκλητικό που πραγματικά χάνεις το δίκιο σου.
Με την Λουκρητία του Αρκά καmμιά συγγένεια; :p

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ