121 κτηνιάτροι καταγγέλουν την Ελληνική Φιλοζωική

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Yπάρχει όντως ένα ζήτημα, αλλά είναι τόσο λαθος διατυπωμένο στην επιστολή, που κατα τη γνώμη μου χάνουν κάθε δίκιο....

Λυπάμαι που βλέπω και γνωστά ονόματα στη λίστα των κτηνιάτρων που την υπέγραψαν.....

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Ειναι απαραδεκτο!
Μακαρι να ειχαμε ολοι την δυνατοτητα να παμε τα αδεσποτα της γειτονιας μας σε "κανονικους κτηνιατρους". Αλλα δυστυχος δεν μου περισσευουν καθε μηνα 200-300 ευρω για να στειροσω 1-2 γατες και καναν σκυλο. Και ετσι χαιρομαι, οταν υπαρχουν καποια προγραμματα στειρωσεων με λιγα χρηματα- οπου γινεται δουλεια. Και παλι το βρισκω ετσι και αλλιως λυση αναγκης= και οχι πρωτη επιλογη.
Εαν εκαναν ειδικες τιμες στα αδεσποτα ( μερικοι το κανουν!)- σιγουρα θα πηγαινε και εκει ο κοσμος.

Ειναι δυσκολοι καιροι- και σιγουρα χανουν λεφτα απο καποιες επεμβασεις- αλλα οι περισσοτεροι ζωωφιλοι δεν θα πηγαιναν ΚΑΝ τα ζωα που στειρονονται απο της φιλοζωηκες να στειρονονται σε κανονικου κτηνιατρους- επειδη απλα δεν υπαρχουν λεφτα.

Ειναι σαν ενα εστιατοριο να κανει καταγελια στην διπλανη εκκλησια ,οτι χανει πελατες, επειδη η εκκλησια μοιραζει συσσιτιο.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Το πρωτο σκελος δε το καταλαβα. Εχουν προβλημα που η ΕΦΕ παρεχει κτηνιατρικες υπηρεσιες ? Οταν η στειρωση στην ΕΦΕ εχει 90 ευρω, ενω στο ιατρειο τους 200 που θα παμε το αδεσποτο? Πλακα μας κανουν?

Λυπάμαι που βλέπω και γνωστά ονόματα στη λίστα των κτηνιάτρων που την υπέγραψαν.....
Θα συμφωνησω.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.806
20.129
Μεγάλη επιτυχία η επιλογή χρωμάτων του δημοσιευμένου κειμένου :flip::gafas2:

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Και δεν είναι μόνο οι στειρώσεις....όταν το κάθε εμβόλιο κάνει 3 & 4 ευρώ και ο κτηνίατρος στο χρεώνει 35€....αυτό τι είναι? Όταν αντιμετωπίζουμε τέτοια φτώχεια αυτή τη στιγμή στη χώρα μας, δεν έχω δει κάποιον από αυτούς που υπογράφουν να έχουν μειώσει τις αμοιβές τους. Έχω φίλη μου που πηγαίνει τη σκύλα της σε κτηνίατρο της Φιλοζωικής για εμβόλαι και εξετάσεις αίματος και είναι απόλυτα ευχαριστημένη. Η κοπέλα , όπως και πολλοί από εμάς ΔΕΝ έχει πλέον να πληρώσει κάποιον από αυτούς που είναι στη λίστα η όποιον άλλον κτηνίατρο. Δηλαδή τι πρέπει να κάνει? Να αφήσει τον σκύλο της χωρίς εμβόλια η χωρίς γιατρό? Δεν πάμε καλά μου φαίνεται...Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται τέτοια φασαρία....Στο παρελθόν ο Κτηνιατρικός Σύλλογος είχε κυνηγήσει γνωστό κτηνίατρο ο οποίος χρέωνε λιγότερα για την επίσκεψη...και βοηθούσε φιλοζωικά σωματεία...Ντροπή τους πάντως.
Μόνο για το δεύτερο θέμα έχουν κάποιο δίκιο...αν και πιστεύω ότι το έθεσαν για στάχτη στα μάτια...το ΠΡΩΤΟ θέμα είναι που τους καίει πραγματικά.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Είναι σα να λέμε ότι οι Γιατροί του Κόσμου κόβουν πελατεία από τους ιδιώτες γιατρούς επειδή προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες σε ανθρώπους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα...

και πάντως το επιχείρημα ότι βγάζουν αθέμιτο κέρδος οι φιλοζωικές είναι επιεικώς απαράδεκτο... Αν έχουν στοιχεία για σικέ φιλοζωική που εκμέταλλέυεται τον μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα της, να κάνουν καταγγελία και να την κλείσουν.... Αλλά όχι να καταδικάζουν συλλήβδην την παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιων από φιλοζωικες...

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
ρε παιδιά μισό, οι κτηνίατροι με λιγα λόγια λένε οτι οι φιλοζωικές στειρώνουν επ αμοιβή δεσποζόμενα ζώα και τους τρώνε τη δουλειά. Εγώ δεν ειδα να λένε για τα αδέσποτα. Παρανόησα κάποιο σημείο;
"Πολλά φιλοζωικά σωματεία παρέχουν επ’ αμοιβή κτηνιατρικές υπηρεσίες σε ιδιοκτήτες κατοικιδίων ζώων"

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
ρε παιδιά μισό, οι κτηνίατροι με λιγα λόγια λένε οτι οι φιλοζωικές στειρώνουν επ αμοιβή δεσποζόμενα ζώα και τους τρώνε τη δουλειά. Εγώ δεν ειδα να λένε για τα αδέσποτα. Παρανόησα κάποιο σημείο;
"Πολλά φιλοζωικά σωματεία παρέχουν επ’ αμοιβή κτηνιατρικές υπηρεσίες σε ιδιοκτήτες κατοικιδίων ζώων"
Γι'αυτό είπα ότι υπάρχει όντως ένα ζήτημα, αλλά έχει εκφραστεί τόσο λάθος που χάνουν το δίκιο τους.... με εκφράσεις όπως αυτές πχ....
όχι να αποκομίζουν οικονομικά οφέλη ασκώντας επαγγελματική δραστηριότητα. !!

Εγώ δεν ξέρω κανένα σωματείο που να έχει καθαρά κέρδη , αν και προσωπικά δε θα με πείραζε ακόμα κι αν συνέβαινε κάτι τέτοιο αν αυτά "επανεπενδύονταν" στην περίθαλψη αδέσποτων ζώων.....

Σε κάθε περίπτωση, οι ιδιώτες που καταφεύγουν σε σωματεία για την περίθαλψη των δεσποζώμενων ζώων τους, δεν έχουν άλλη επιλογή. Είναι ή αυτό ή τίποτα....
Άνθρωπος που έχει να πληρώσει, δεν πάει σε σωματείο..... δεν είναι άλλωστε και οι καλύτερες συνθήκες!

Last edited:

kat-indefix

Well-Known Member
3 Ιανουαρίου 2011
92
0
Αγ.Παρασκευή
Παιδιά δεν νομίζω οι ίδιες οι φιλοζωικές να δίνουν τις υπηρεσίες τους. Πρόσφατα που χρειάστηκε να στειρώσω γατούλα που φρόντιζα στην πυλωτή, αδέσποτη, δεν υπήρχε καμμία που να έκανε κάτι τέτοιο. Απλά μου πρότειναν κτηνιάτρους με καλύτερες τιμές. Κάποιοι όντως από μόνοι τους κάνουν καλύτερη τιμή όταν πρόκειται για αδέσποτο.
Τώρα εάν υπάρχει σωματείο που δέχεται να στειρώσει ζώα σε καλύτερες τιμές...εγώ μετά από ψάξιμο πολύ, δεν μου συστήθηκε κανένα....
Αλλά εάν υπάρχει και γίνεται έτσι στείρωση τότε αν τα χρήματα επανεπενδύονται στα ζώα όλα καλά... Να σκεφτούμε βεβαίως ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να διαθέσουν πολλές φορές το υψηλό κομμάτι της αμοιβής μιας στείρωσης, ειδικά στις ημέρες μας....

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Mε την ΕΦΕ τα εχουν... δεν υπαρχει αλλο Σωματειο που να εχει και κτηνιατρικες εγκαταστασεις.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Νομίζω πολλά σωματεία έχουν δικούς τους κτηνίατρους.... ή τουλάχιστον συνεργαζόμενους..... (βλέπε φτηνές στειρώσεις στο ΣΠΑΖ)

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Νομίζω πολλά σωματεία έχουν δικούς τους κτηνίατρους.... ή τουλάχιστον συνεργαζόμενους..... (βλέπε φτηνές στειρώσεις στο ΣΠΑΖ)
Ναι αλλα στην επιστολη δε νομιζω οτι αναφερονται σε ιδιωτες συνεργαζομενους κτηνιατρους με σωματεια... αλλα με σωματεια που παρεχουν τα ιδια κτηνιατρικες υπηρεσιες. Και τα δυο λινκ που αναφερουν ειναι απο την ΕΦΕ.

kat-indefix

Well-Known Member
3 Ιανουαρίου 2011
92
0
Αγ.Παρασκευή
Οι συνεργαζόμενοι κτηνίατροι δεν είναι τόσο φθηνοί.... οι τιμές αυτές που δίνει η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία είναι πολύ χαμηλές... Θεωρώ όμως πως το βήμα θα έπρεπε να γίνει και από τη μεριά των κτηνιάτρων...καλύτερες τιμές!! Ξέρω πολλούς που από προσωπικά τους χρήματα κάνουν στειρώσεις σε ζώα και δεν είναι εύκολο πραγματικά....Εντάξει μέσα στο μέτρο αυτό βοηθιούνται και αυτοί που έχουν γατούλα και θέλουν φθηνή στείρωση! Δεν είναι κακό να υπάρχει ανταγωνισμός...και μάλιστα τέτοιος σε τόσο δύσκολες οικονομικά ημέρες....

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Εμένα ο δικός μου κάποτε συνεργαζόταν με τη φιλοζωική νομίζω-του είχα παει μαζί με 2 κυρίες της φιλοζωικής ένα σκλακι, δεν ξέρω αν το κάνει ακόμα, πάντως οι τιμές του είναι ίδιες με άλλων κτηνιάτρων σε γενικές γραμμές πιστεύω, εντάξει δεν είναι σαν εκείνον που είχα πάει έναν αδεσποτούλη που είχα μαζέψει που μου χρέωσε 50 ευρώ εμβόλιο και χαπάκι για τα παράσιτα(!) αλλά για το εμβόλιο νομίζω 25 ευρώ χρεώνει όπως και οι άλλοι

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Ας βοηθήσουν κι αυτοί λίγο την κατάσταση κι ας αφήσουν τη γκρίνια περί αθέμιτου ανταγωνισμού.
Δεν μπορεί να πηγαίνεις αδέσποτο για εμβόλια, να ζητάνε 20 ευρώ τη στιγμή που το φάρμακο δεν κοστίζει ούτε 10.
Ο κάθε ένας απο μας δηλαδή που θέλει να βοηθήσει ένα αδέσποτο, τι θα κάνει? Μπορώ εγώ να δίνω 150 και 200 ευρώ για να στειρώσω ένα αδέσποτο σκυλί? Φορτωνομαι δηλαδή τα σπασμένα άλλου, πρέπει να κάνω πλούσιο και τον κτηνίατρο? Αυτός γιατί να μη βοηθήσει? Δεν είπα να μπει και μέσα, ας κάνουν τιμές κόστους όταν πρόκειται για αδέσποτο. Πόσο δύσκολο είναι?
Άντε.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Λένε πάντως:

Η ανοχή αυτής της κατάστασης ισοδυναμεί με εξώθηση των ιδιωτών κτηνιάτρων να κλείσουμε τα νόμιμα ιατρεία μας και να ιδρύσουμε κι εμείς φιλοζωικά σωματεία, προκειμένου να αντεπεξέλθουμε στον αθέμιτο ανταγωνισμό. Επίσης, ισοδυναμεί με ανοχή της εκμετάλλευσης των φιλοζωικών αισθημάτων ανυποψίαστων πολιτών, οι οποίοι χρηματοδοτούν αυτά τα δήθεν φιλοζωικά σωματεία πιστεύοντας ότι τα χρήματά τους χρησιμοποιούνται για την περίθαλψη αδέσποτων ζώων.

Αν θεωρούν οτι υπάρχει τέτοιο κελεπούρι στις φιλοζωικές, ας κανουν κι αυτοί μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σωματεία/εταιρίες, να έχουν και τις φοροαπαλλαγές.... (δε βλέπω ουρά για αλλαγές καταστατικού.... ;) ).

Εγώ θεωρώ παντελώς γελοίο το επιχείρημα του κέρδους για τις φιλοζωικές.... αστεία πράγματα.....

Πάντως για το συγκεκριμένο παράδειγμα φιλοζωικής που έχει δικούς της κτηνιάτρους και παρέχει φτηνές υπηρεσίες σε μη κερδοσκοπικό πλαίσιο, δε βλέπω το πρόβλημα.... ο πελάτης διαλέγει και παίρνει. Δεν είναι αθέμιτος ανταγωνισμός να παρέχεις την ίδια υπηρεσία με κερδοσκοπικό σκοπό ή με μη κερδοσκοπικό.... συμβαίνει σε όλα τα πεδία.... (συνήγορος του πολίτη, περίθαλψη αστέγων, γιατροί του κόσμου που είπα και παραπάνω και ούτω καθεξής). Αν οι κτηνίατροι θεωρούν ότι υπάρχει προσωπική κερδοσκοπία στις φιλοζωικές, ας το καταγγείλουν με στοιχεία σε εισαγγελέα..... αλλά στη θεωρία, δεν είνια ούτε ανήθικο ούτε παράνομο νομίζω (κι ας επιβεβαιώσουν οι δικηγόροι) το να παρέχονται υπηρεσίες σε μη κερδοσκοπικό πλαίσιο.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ