Yπάρχει όντως ένα ζήτημα, αλλά είναι τόσο λαθος διατυπωμένο στην επιστολή, που κατα τη γνώμη μου χάνουν κάθε δίκιο....
Θα συμφωνησω.Λυπάμαι που βλέπω και γνωστά ονόματα στη λίστα των κτηνιάτρων που την υπέγραψαν.....
Γι'αυτό είπα ότι υπάρχει όντως ένα ζήτημα, αλλά έχει εκφραστεί τόσο λάθος που χάνουν το δίκιο τους.... με εκφράσεις όπως αυτές πχ....ρε παιδιά μισό, οι κτηνίατροι με λιγα λόγια λένε οτι οι φιλοζωικές στειρώνουν επ αμοιβή δεσποζόμενα ζώα και τους τρώνε τη δουλειά. Εγώ δεν ειδα να λένε για τα αδέσποτα. Παρανόησα κάποιο σημείο;
"Πολλά φιλοζωικά σωματεία παρέχουν επ’ αμοιβή κτηνιατρικές υπηρεσίες σε ιδιοκτήτες κατοικιδίων ζώων"
Ναι αλλα στην επιστολη δε νομιζω οτι αναφερονται σε ιδιωτες συνεργαζομενους κτηνιατρους με σωματεια... αλλα με σωματεια που παρεχουν τα ιδια κτηνιατρικες υπηρεσιες. Και τα δυο λινκ που αναφερουν ειναι απο την ΕΦΕ.Νομίζω πολλά σωματεία έχουν δικούς τους κτηνίατρους.... ή τουλάχιστον συνεργαζόμενους..... (βλέπε φτηνές στειρώσεις στο ΣΠΑΖ)
Η ανοχή αυτής της κατάστασης ισοδυναμεί με εξώθηση των ιδιωτών κτηνιάτρων να κλείσουμε τα νόμιμα ιατρεία μας και να ιδρύσουμε κι εμείς φιλοζωικά σωματεία, προκειμένου να αντεπεξέλθουμε στον αθέμιτο ανταγωνισμό. Επίσης, ισοδυναμεί με ανοχή της εκμετάλλευσης των φιλοζωικών αισθημάτων ανυποψίαστων πολιτών, οι οποίοι χρηματοδοτούν αυτά τα δήθεν φιλοζωικά σωματεία πιστεύοντας ότι τα χρήματά τους χρησιμοποιούνται για την περίθαλψη αδέσποτων ζώων.