χρονος κ΄ προγραμμα σκυλου,σπιτιου,παιδιων κ' εργασιας

stellatd

Well-Known Member
27 Απριλίου 2011
151
30
44
chalkis
Λοιπον ψαχνοντας δεν βρηκα κατι αντιστοιχο για να μην ανοιξω νεο θεμα, εαν κανω λαθος ας μου το παραθεσετε και συνεχιζω την κουβεντουλα εκει..

Ολοι μας εχουμε το προγραμμα μας. Και λεω ολοι μας ,εννοωντας τους σκυλο-παιδο γονεις! Πως ομως καποιος βαζει στο προγραμμα του , στην καθημερινοτητα του, επαξια ενα ακομη μελος-σκυλο ενω ακομη και ο ελαχιστος χρονος που μενει δεν ειναι ελευθερος??
Ξυπνας το πρωι,δουλευεις, επιστρεφεις,μαγειρευεις , καθαριζεις,παιδοφροντιζεις(δραστηριοτητες ,διαβασμα κλπ κλπ),σκυλοφροντιζεις(βολτες,παιχνιδια κλπ κλπ)χαλαρωνεις (???)και το βραδυ (ενας Θεος ξερει πια ωρα)απλα ...ταβλιαζεσαι για να πεταχτεις πανικοβλητη/τος μες τη νυχτα απο το κλαμα μωρου..,γριλισμα-παιχνιδι σκυλου που δεν κοιμαται...για να ξανακοιμηθεις(παλι ενας Θεος ξερει πια ωρα) και να ξυπνησεις (οι τυχεροι/ρες αργα,οι ατυχοι/χες νωρις)το πρωι για να.......
φτου και απο την αρχη!!! Ουφ! αγχωθηκα και που τα εγραψα,πολλα ηταν τελικα!
Εγω παντως ξυπναω 5:30 καθε πρωι εκτος Σ-Κ και στις 4 ειμαι σπιτι μου. Το κακαο ειναι οτι οοοολες αυτες τις ωρες η Ρεα ειναι μονη στο σπιτι(μονο με τα παιχνιδια της ) και πολυ φοβαμαι μηπως βαριεται και το χειροτερο..? τι ζημιες θα μπορει να κανει μεγαλωνοντας...? Προς το παρον το κοριτσακι μου εκτος απο (μερικες φορες) κακακια που μπορει να βρω εδω κι εκει(αν και ξερει που ειναι η πανα της και εκει τα κανει τις περισσοτερες φορες , δεν εχω δει ζημια.
Αλλα...τι κανει ολο το πρωι?? ετσι μου ρχετε να της βαλω καμερα για να μου φυγει η απορια! Δεν γινεται να ασχοληθω μαζι της το πρωι, γιατι φευγω νωρις.Αυτο που προλαβαινω να κανω ειναι να της βαλω φαγακι και νερακι και να την αφησω λιγο ελευθερη εξω μηπως "αδειασει". Ολο το πρωι λοιπον αλωνιζει μονη μεσα στο σπιτι , ελευθερη. Οταν επιστρεψω, αναλαμβανω καθηκοντα μαμας και νοικοκυρας.

Για πειτε το προγραμμα σας βρε παιδια να παρηγορηθω και να παρω μαθηματα και ιδεες και εγω η παιδο-σκυλο μανα...

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Εγώ δεν έχω παιδιά για να βοηθήσω σε αυτό όμως δουλεύω και λείπω αρκετές ώρες και η Σίλβα μένει μόνη της από τις πρώτες μέρες που ζει μαζί μας δηλαδή 40-50 ημερών... δεν της πήρα crate την περιοριζα όμως σε ένα δωμάτιο. Θα σου πω από την εμπειρία μου το εξής...Η Σίλβα δεν έκανε μικρή σχεδόν καμία ζημιά και τώρα δεν κάνει απολύτως τίποτα!!!Όταν λείπω ούτε στο καναπέ δεν ανεβαίνει. Φροντίζω να εκτονώνεται στη πρωινή βόλτα, της αφήνω ένα μικρό μεζε για να πάρει με καλό μάτι την αποχώρηση μου και φεύγω με το κεφάλι μου ήσυχο. Εαν δεν σου κάνει ζημιές ως κουτάβι και είχα λίγο χορτάτη από βόλτα όταν φεύγεις δεν θα σου κάνει ούτε μεγάλη κατα πάσα πιθανότητα. Η κουταβοπερίοδος είναι η δύσκολη Αντε και η εφηβεία...(Ο προηγούμενος σκυλάκος μου δεν σταμάτησε πότε τις ζημιές και τις φωνές όταν λείπαμε ο κακομοίρης είχε σοβαρό άγχος αποχωρισμου και εμείς εγκλωβισμου, έμενε πάντα κάποιος στο σπίτι μαζί του)...

stellatd

Well-Known Member
27 Απριλίου 2011
151
30
44
chalkis
Εγω τις πρωτες μερες την ειχα περιορισμενη σε παρκο στο οποιο ηταν η πανα,φαγητο,νερο,μαξιλαρι και 2 παιχνιδακια.Τωρα πια συνεχιζει να ειναι στο παρκο με ανοιχτη παντα την πορτα και μεσα μονο παιχνιδια κ μαξιλαρι.το πρωι λογο ελειψης χρονου δεν παι βολτα.την βγαζω μονο εξω σε περιορισμενο χωρο να φαει και νερακι και την αφηνω κανα δεκαλεπτο μηπως τα κανει στην πανα εξω.και μετα μεσα.Το κακο ειναι οτι αν και ξερει που να τα κανει,καποιες φορες κανει κακα οπου να ναι και πολλες φορες αλλα οχι παντα κανει τα τσισα κοντα αλλα εξω απο την πανα. Θα το διορθωσει αραγε αφου ξερει που πρεπει να κανει;; παντως αν την προλαβω παντα την διορθωνω,αλλα αυτο συμβαινει σπανια αφου οταν της ερχετε εγω δεν ειμαι εκει.

ΑΡΓΥΡΩ ΣΤ.

Well-Known Member
20 Απριλίου 2014
194
221
Πειραιάς - Χίος
Πρόγραμμα;;; Ποιο πρόγραμμα;;; Όταν πω ότι θα κάνω πρόγραμμα όλα μου πάνε στραβά.
Σε γενικές γραμμές θα σου πω τι κάνω. Εγερτήριο στις έξι, έξι και τέταρτο το πρωί. Έξι και μισή με επτά παρά τέταρτο βόλτα την Ίρις, κοινωνικές επαφές με άλλους σκυλοκηδεμόνες (ναι ναι αχάραγα ακόμα) για κανένα μισάωρο. Επιστροφή. Τάισμα, κανάκεμα. Την Ίρις την αφήνουμε μόνη στο σπίτι από τις οχτώ το πρωί μέχρι τις δύο και μισή που γυρίζουν τα παιδιά από το σχολείο. Περιορισμένη σ' ένα δωμάτιο (στο οποίο έχει το νερό, τα παιχνίδια, το κρεβάτι της) με πρόσβαση στο μπαλκόνι. Εγώ γυρίζω στο σπίτι γύρω στις έξι. Μέχρι τις πέντε η Ίρις κάνει επιδερμίδα στον καναπέ παρέα με το σύζυγο... Τσίτα η δική σου ούτε ρυτίδες ούτε τίποτα. Την ώρα που πηγαίνω την μικρή φροντιστήριο και την μιάμιση ώρα που κάνει μάθημα βγάζω και τη Ίρις βόλτα. Τις μέρες που δεν έχει φροντιστήριο δηλ. δύο μέρες την εβδομάδα δεν την βγάζω μιάμιση ώρα αλλά λιγότερο. Σαββατοκύριακα όμως πρωί πρωί, κατά τις επτά, πίνουμε καφεδάκι στην παραλία της Φρεατύδας, ή πάμε μέχρι την πλατεία Αλεξάνδρας . Προ-μαγείρεμα, σίδερο και γενική πάντα Σαββατοκύριακο ώστε καθημερινές να έχω μόνο το τελευταίο στάδιο του μαγειρέματος και το αναγκαστικό σκούπισμα λόγω τρίχας. Ελπίζω από τη νέα σχολική χρονιά να έχω περισσότερο χρόνο για την τετράποδη μικρή, μια και η μεγάλη τελείωσε φέτος το Λύκειο και η μικρή θα είναι στην δευτέρα Γυμνασίου, και να πάρω κι εγώ μια ανάσα. Γιατί στο τέλος θα κάνω αίτηση ν' αλλάξουμε θέσεις με την Ίρις στην οικογένεια. :p

• Like
Reactions: l.Kyveli and rogerF

stellatd

Well-Known Member
27 Απριλίου 2011
151
30
44
chalkis
Πρόγραμμα;;; Ποιο πρόγραμμα;;; Όταν πω ότι θα κάνω πρόγραμμα όλα μου πάνε στραβά.
Σε γενικές γραμμές θα σου πω τι κάνω. Εγερτήριο στις έξι, έξι και τέταρτο το πρωί. Έξι και μισή με επτά παρά τέταρτο βόλτα την Ίρις, κοινωνικές επαφές με άλλους σκυλοκηδεμόνες (ναι ναι αχάραγα ακόμα) για κανένα μισάωρο. Επιστροφή. Τάισμακανάκεμα. Την Ίρις την αφήνουμε μόνη στο σπίτι από τις οχτώ το πρωί μέχρι τις δύο και μισή που γυρίζουν τα παιδιά από το σχολείο. Περιορισμένη σ' ένα δωμάτιο (στο οποίο έχει το νερό, τα παιχνίδια, το κρεβάτι της) με πρόσβαση στο μπαλκόνι. Εγώ γυρίζω στο σπίτι γύρω στις έξι. Μέχρι τις πέντε η Ίρις κάνει επιδερμίδα στον καναπέ παρέα με το σύζυγο... Τσίτα η δική σου ούτε ρυτίδες ούτε τίποτα. Την ώρα που πηγαίνω την μικρή φροντιστήριο και την μιάμιση ώρα που κάνει μάθημα βγάζω και τη Ίρις βόλτα. Τις μέρες που δεν έχει φροντιστήριο δηλ. δύο μέρες την εβδομα πάρω κι εγώ μια ανάσα. Γιτί στο τέλος θα κάνω αίτηση ν' αλλάξουμε θέσεις με την Ίρις στην οικογένεια.
Σε γενικές γραμμές θα σου πω τι κάνω. Εγερτήριο στις έξι, έξι και τέταρτο το πρωί. Έξι και μισή με επτά παρά τέταρτο βόλτα την Ίρις, κοινωνικές επαφές με άλλους σκυλοκηδεμόνες (ναι ναι αχάραγα ακόμα) για κανένα μισάωρο. Επιστροφή. Τάισμα, κανάκεμα. Την Ίρις την αφήνουμε μόνη στο σπίτι από τις οχτώ το πρωί μέχρι τις δύο και μισή που γυρίζουν τα παιδιά από το σχολείο. Περιορισμένη σ' ένα δωμάτιο (στο οποίο έχει το νερό, τα παιχνίδια, το κρεβάτι της) με πρόσβαση στο μπαλκόνι. Εγώ γυρίζω στο σπίτι γύρω στις έξι. Μέχρι τις πέντε η Ίρις κάνει επιδερμίδα στον καναπέ παρέα με το σύζυγο... Τσίτα η δική σου ούτε ρυτίδες ούτε τίποτα. Την ώρα που πηγαίνω την μικρή φροντιστήριο και την μιάμιση ώρα που κάνει μάθημα βγάζω και τη Ίρις βόλτα. Τις μέρες που δεν έχει φροντιστήριο δηλ. δύο μέρες την εβδομάδα δεν την βγάζω μιάμιση ώρα αλλά λιγότερο. Σαββατοκύριακα όμως πρωί πρωί, κατά τις επτά, πίνουμε καφεδάκι στην παραλία της Φρεατύδας, ή πάμε μέχρι την πλατεία Αλεξάνδρας . Προ-μαγείρεμα, σίδερο και γενική πάντα Σαββατοκύριακο ώστε καθημερινές να έχω μόνο το τελευταίο στάδιο του μαγειρέματος και το αναγκαστικό σκούπισμα λόγω τρίχας. Ελπίζω από τη νέα σχολική χρονιά να έχω περισσότερο χρόνο για την τετράποδη μικρή, μια και η μεγάλη τελείωσε φέτος το Λύκειο και η μικρή θα είναι στην δευτέρα Γυμνασίου, και να πάρω κι εγώ μια ανάσα. Γιατί στο τέλος θα κάνω αίτηση ν' αλλάξουμε θέσεις με την Ίρις στην οικογένεια. :p
Προμαγειρεμα κανεις για τα φαγητα ολης της εβδομαδας;; το πρωι ειναι απαραιτητη η βολτα δηλαδη ε; τι να κανω;ποσο πιο πρωι να ξυπνησω;;;

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Το δικό σου το σκυλάκι σου είναι μικρό και με 10 λεπτά παιχνίδι με το μπαλάκι φαντάζομαι βγαίνει off...Οπότε κάνε αυτό αν προλαβαίνεις...ή άσε να μασαει κανένα κόκκαλο... αν και εγώ πιστεύω πως αν δεν σου κάνει τώρα ζημιές χλωμό να κάνει μετά που θα έχει μάθει και τη ρουτίνα του σπιτιού...

ΑΡΓΥΡΩ ΣΤ.

Well-Known Member
20 Απριλίου 2014
194
221
Πειραιάς - Χίος
Γενικά ναι για τις πέντε εργάσιμες. Το πρωί έχω το περιθώριο να την βγάλω βόλτα γιατί στη δουλειά πρέπει να είμαι στις εννέα. Οπότε έχω τον χρόνο το πρωί.

StellitsaD

Well-Known Member
11 Απριλίου 2014
242
188
Thessaloniki
Λοιπόν, παιδιά δεν έχω αλλά έχω ζωάκια, πολλά ζωάκια :p
Πρόγραμμα τελευταίων μηνών που τυχαίνει και είμαι εργαζόμενη. Ξύπνημα κατά τις 9μιση, πάω δουλειά, κοπάνα κατά τις 11 για να πάω να ποτίσω κότες πάπιες άλογα χοντρό, ελεύθερος ο χοντρός να τρέξει για κανά 20λεπτο, επιστροφή στο σπίτι στις 2, ξανά ελεύθερος ο χοντρός (πότισμα κότες πάπιες αλογα) και ίσως μια μικρή βόλτα αν δεν έχει ζέστη. Ξανά δουλειά στις 5 μέχρι τις 9 που σχολάω οπότε ξεκινάει μαγείρεμα και μετά μεγάλη βόλτα για τον χοντρό γύρω γύρω στο χωριό (γιατί πρέπει να μάθουμε τα κουτσομπολιά, να μας θαυμάσουνε που συνήλθαμε, να τρομάξουμε τους παππούδες, να τρομάξουμε και μερικές γάτες, να κάνουμε και γυμναστική το δεξί μπράτσο της μαμάς :rolleyes:) και μετά πίσω. Πολλές φορές γίνεται πρώτα η βόλτα και μετά το μαγείρεμα. Και βέβαια μέσα σε όλο αυτό να είναι καλά και ο Piou για τη βοήθεια και τη στήριξη τις ώρες που λείπω (ή και τις ώρες που είμαι παρούσα :D)
stellatd νομίζω πως αν δεν υπάρχει βοήθεια από ακόμα ένα άτομο της οικογένειας, δεν βγαίνει το πρόγραμμα...

• Like
Reactions: l.Kyveli

Respond

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2014
55
47
Thessaloniki
Κι εγώ πάντως, με ένα παιδάκι 9 χρονών, έναν σύζυγο και το 4 μηνών κουταβάκι μας, ξυπνάω από τις 6 το πρωί, ξαναξαπλώνω 12 το βράδυ και πάντα νιώθω πως δεν μπορώ να είμαι πουθενά τόσο καλή όσο θα ήθελα... Όμως, όταν βλέπω το χαμόγελο του άντρα μου και του γιου μου και το κουταβάκι μας που με γεμίζει "αγκαλιές" και χαρές, σκέφτομαι πως αξίζει τον κόπο όλη αυτή η κούραση...

stellatd

Well-Known Member
27 Απριλίου 2011
151
30
44
chalkis
Κι εγώ πάντως, με ένα παιδάκι 9 χρονών, έναν σύζυγο και το 4 μηνών κουταβάκι μας, ξυπνάω από τις 6 το πρωί, ξαναξαπλώνω 12 το βράδυ και πάντα νιώθω πως δεν μπορώ να είμαι πουθενά τόσο καλή όσο θα ήθελα... Όμως, όταν βλέπω το χαμόγελο του άντρα μου και του γιου μου και το κουταβάκι μας που με γεμίζει "αγκαλιές" και χαρές, σκέφτομαι πως αξίζει τον κόπο όλη αυτή η κούραση...
Τα ιδια ακριβως συμβαινουν κ σε μενα.χρονος ελευθερος καθολου και παντα υπαρχουν πολλα που λεω...-ποτε θα τα κανω..;;;

• Like
Reactions: Respond

ΑΡΓΥΡΩ ΣΤ.

Well-Known Member
20 Απριλίου 2014
194
221
Πειραιάς - Χίος
το προμαγείρεμα τι είναι ρε παιδιά; κόβω τα λαχανικά σε φέτες αλλά δε φτιάχνω το μπριάμ;
Αν έχω προγραμματίσει πχ μακαρόνια με κιμά ή παστίτσιο ετοιμάζω τον κιμά, μουσακά τηγανίζω μελιτζάνες, μπιφτέκια τα πλάθω και τα ρίχνω στην κατάψυξη, όπως τα σμυρναίικα και τα κεφτεδάκια κ.τ.λ. Σάλτσες: έχω κάνει βαζάκια με ότι σάλτσα χρησιμοποιούμε κι απλώς ανοίγω και χρησιμοποιώ. Αυτό δεν εξυπηρετεί όταν έχεις όσπρια ή ψάρια. Απλά πρέπει να προγραμματίσεις τι θα φας μέσα στην εβδομάδα. ;)

StellitsaD

Well-Known Member
11 Απριλίου 2014
242
188
Thessaloniki
Βρε Αργυρώ δε ρίχνεις καμιά ιδέα για συνταγές γιατί έχω ξεμείνει από ιδέες? :)
Πάντως θα ήθελα να ρωτήσω τους έχοντες παιδιά, συμμετέχουν στη φροντίδα του σκύλου?

Respond

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2014
55
47
Thessaloniki
Βρε Αργυρώ δε ρίχνεις καμιά ιδέα για συνταγές γιατί έχω ξεμείνει από ιδέες? :)
Πάντως θα ήθελα να ρωτήσω τους έχοντες παιδιά, συμμετέχουν στη φροντίδα του σκύλου?
Τα παιδιά μας εννοείς? Σε θέματα ταΐσματος, καθαριότητας, ιατρικής φροντίδας όχι. Σε θέματα βόλτας, παιχνιδιού, εκτόνωσης, εμένα ο δικός μου συμμετέχει αν και τελικά, παρ όλη τη χαρά και των δυο τους, ξεσαλώνουν τρελά ο ένας με τον άλλο και μετά έχω να "ηρεμήσω" δύο! :)

ΑΡΓΥΡΩ ΣΤ.

Well-Known Member
20 Απριλίου 2014
194
221
Πειραιάς - Χίος
Τα παιδιά ασφαλώς :ROFLMAO:και συμμετέχουν στην φροντίδα του σκύλου.
Συγκεκριμένα: Ξύσιμο, γαργάλημα κατά κύριο λόγο στην κοιλιά ή μέχρι εκεί που φτάνει το χέρι τους. Εάν η Ίρις θέλει κάπου αλλού ξύσιμο απλά αλλάζει θέση εκείνη.(y)
Τάισμα, ε; αφού είμαι εγώ στο σπίτι όταν είναι η ώρα για να φάει δεεεεεν .... άσε που είναι "δύσκολο" στο να βάλουν την σωστή ποσότητα κροκέτας.:confused:
Βόλτα, η μεγάλη είχε διάβασμα (εξού και η μόρφωση της Ίρις), η μικρή βαρεμάρα εκτός του ότι το σκυλί δεν πήγαινε όπου ήθελε εκείνη, με τον ρυθμό που ήθελε εκείνη και με την παρέα που ήθελε εκείνη. :eek:
Χτένισμα- μποτέ το ξεχνάμε. Δεν ξέρω πως θα βρω το σκυλί. Κοκαλάκια, τζάντζαλα μάντζαλα την Άρτα και τα Γιάννενα πάνω της εκτός του ότι η μικρή έχει βάλει στο μάτι να της κάνει μανικιούρ πεντικιούρ. Σκιάζομαι για το τι θα δω, δες αποτρίχωση με VIT, οπότε το έχω απαγορεύσει δια ροπάλου μέχρι να συμβαδίσουμε στο πως θέλουμε να βλέπουμε την ΘΕΑ.:p
Εκπαίδευση: Κάτσε - ξάπλα - έλα - δώσε - άστο η χαρά της Ίρις... Καταλήγει να έχει φάει τις λιχουδίτσες της ζωής της και να κυλιέται στα πατώματα με την μεγάλη ή να παίζει με το μπαλάκι με την μικρή.
Για τον σύζυγο...... Εκεί χρειάζομαι νέο ποστ :)

• Like
Reactions: nikol_te

ChineseCrested

Well-Known Member
7 Απριλίου 2014
89
39
Λοιπον κασπέρα σας , εγώ είμαι 15 χρονών .. και οπως καταλαβαίνεται δεν έχω δουλείες στο σπίτι... (υπάρχει η μάνα μου γι αυτό :p) εγώ έχω μονο τα δύο μου σκυλιά και διάβασμα ..!!
ξυπνάω στις 7.20 το πρωί βγάζω βόλτα τα σκυλιά για κανένα 20 λεπτο παιχνίδια κτλ και μετα το shih tzu είναι ξερό ενώ ο Ποκο το κινεζάκι μου ώρες να παίζουμε ούτε γλώσσα δν θα βγάλει έξω :D μετά πάω σχολέιο μεχρι στις 2.30, παω σπίτι βγάζω τον σκύλο βόλτα τηλεόραση/Βόλα και ύπνος :D μετά βοηθάμε και λίγο στην οικογενειακή επιχείρηση. Η ώρα πήγε 7.30 παω σπιτι βγάζω σκύλια βόλτα παχνίδια κ.τλ πάει 8:30 να φαώ πάει 9 απο τς 9 μεχρι τς 11 διάβασμα και μετα βόλτα εγώ , πάλι σκύλια βόλτα κατα τς 12 πριν κοιμηθούμε ύπνο μετα και πίσω απο την αρχή ..!!!!