υιοθετηση σκυλιτσας

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Θα χρειαστει εμβόλια....χάπι για σκουλίκια...
Αρχισε με τα βασικά...θα σου πει και ο γιατρός..
Είναι πολύ όμορφη...και τυχερη!!!!!
Α, και να τη ταιζεις καλή ξηρα τροφή και όχι τις φτηνες του Super Market η κονσερβες!!! :):):)
(καθένας με το πόνο του εδω μεσα:D:D:D)

parist43

Active Member
9 Ιανουαρίου 2010
29
0
οταν ειπα πρόβλημα ενοουσα το προβλημα που ειναι μονη.παντως εχει εξεικοιωθη με το χωρο,γιατι οταν την παω βολτα στην επιστροφή πολες φορες τρεχει πρωτη να επιστρεψει στο χωρο της.το εχω δη τον εχει αγαπηση.και ειναι πιο ευχαριστο απο το σπίτι που μενω.να σου πώ την αλήθεια το σπιτι που μενω (το νοικιαζω) δεν μαρεσει και μενα.οπότε το ειχα στο προγραμα να μετακομίσω και πριν την υιοθετησω.
και ισως ειναι καλύτερα οταν την μετακομίσω να την μετακομισω στο οριστικό της περιβαλον που θα ειναι και πιο ευχαριστο.
βολτα την παω καθε μερα.
σιγουρα θα την κρατησω
εκπαιδευση τωρα.είναι σιγουρο οτι χρειαζεται εκπαιδευση?

Last edited:

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ολα τα σκυλιά καλό είναι να εκπαιδεύονται στα βασικά τουλάχιστον. Μέσω της εκπαίδευσης γίνεται πιο δυνατή η σχέση σας, επιβάλεται η ιεραρχία μεταξύ σας και διευκολύνεται η καθημερινή σας ζωή (πχ η βόλτα είναι πιο ευχάριστη γιατι δεν τραβάει στο λουρί, έρχεται οταν τη φωνάζεις, κάθεται όταν χρειαζεται, περιμένει κτλ). Δεν θελεις να έχεις ένα ανεκπαίδευτο σκυλι. Η εκπαίδευση σου δινει τη δυνατότητα να χαρείς πραγματικά το σκύλο σου. :)

parist43

Active Member
9 Ιανουαρίου 2010
29
0
συμφωνω,πλην όμως εχω διαπιστώσει ότι υπαρχει μια τελεια εποικοινωνια χωρις καμια εκπαιδευση.δηλαδη καταρχας διαπιστωσα οτι χωρις εκπαιδευση παει και φερνει οταν πεταξω κατι .επισης παμε βολτα χωρις να την εχω δεμενη,με ακολουθει και δεν με αφήνει ουτε βημα.(εκτος μια φορα που την ειχα παει μακρινη βολτα στην επιστροφη οταν πλησιασαμε στο σπιτι που την εχω
ειχε επιθυμήσει τον χωρο αρκετα φαινεται και ετρεξε μονη της και περιμενε εκει)
βεβαια την παω βολτα καθε μερα ουτως ωστε να γυμναζεται.τωρα ενα αλλο ερωτημα που εχω ειναι (επειδη δεν μου φαινετε τοσο ωραιο να την εχω δεμενη)
αν την αφήνω ελευθερη θα φυγει η θα μενει οπως κανουν οι γατες με τον χωρο που δεν φευγουν αν και ελευθερες?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Αν δουλέψεις πολύ με το σκύλο, κι αν έχεις αναπτύξει μια πολύ γερή σχέση, τα βασικά-απαραίτητα πιστεύω ότι μπορείς να τα καταφέρεις και μόνος σου, διαβάζοντας αρκετά βιβλία, ψάχνοντας στο internet!
Σε αυτο, αν η σκυλίτσα μένει μαζί σου, το δέσιμο θα είναι εντονότερο και ισχυρότερο!

Τα παραπάνω βέβαια ισχύουν υπό την προυποθεση να μην αποδειχθεί ότι η μικρή είναι πολύ ζόρικη, οπότε τότε μη έχοντας την εμπειριά μάλλον θα θες την βοήθεια ενός ειδικού!

parist43

Active Member
9 Ιανουαρίου 2010
29
0
η σκυλίτσα ειναι εξαιρετικα φιλικη και ησυχη.δεν εχω ξαναδη τετοιο πραγμα. (βεβαια δεν ειχα ποτε σκυλους).
δεν ξερω αν αλαξει οταν μεγαλωσει.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
επισης παμε βολτα χωρις να την εχω δεμενη,με ακολουθει και δεν με αφήνει ουτε βημα.(εκτος μια φορα που την ειχα παει μακρινη βολτα στην επιστροφη οταν πλησιασαμε στο σπιτι που την εχω
ειχε επιθυμήσει τον χωρο αρκετα φαινεται και ετρεξε μονη της και περιμενε εκει)
βεβαια την παω βολτα καθε μερα ουτως ωστε να γυμναζεται.τωρα ενα αλλο ερωτημα που εχω ειναι (επειδη δεν μου φαινετε τοσο ωραιο να την εχω δεμενη)
αν την αφήνω ελευθερη θα φυγει η θα μενει οπως κανουν οι γατες με τον χωρο που δεν φευγουν αν και ελευθερες?
Όλα αυτά που περιγράφεις είναι σε μεγάλο βαθμό επειδή είναι πολύ μικρό κουτάβι ακόμα και φοβάται να φύγει από τον χώρο του κι από κοντά σου που του εμπνέεις σιγουριά!

Ο σκύλος σε χώρο που μπορεί να υπάρχουν αυτοκίνητα πρέπει πάντα να κυκλοφορεί δεμένος στο λουρί του!
Εφόσον εκτελεί το ΕΛΑ σωστά τότε μπορείς να την λύνεις σε μέρη που είναι ασφαλή!
Είναι βασικά αυτά για την ασφάλεια του σκύλου!

Το σπίτι που τον έχεις δεν είναι περιφραγμένο;
Γιατι να το έχεις δεμένο το κουτάβι;

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Eίναι πολύ μικρή ακόμα για να ξέρεις πως θα συμπεριφέρεται αργότερα. Ρισκάρεις πολλά αν την αφήσεις παντελώς ανεκπαίδευτη (δε λεω οτι πρεπει να παρεις ντε και καλά εκπαιδευτή, αλλά διάβασε να ξέρεις πως να προλάβεις τυχον προβλήματα).

Κάτι είπες για δέσιμο παραπάνω.... δεμένο το έχεις το σκυλί? Αυτό δεν είναι σωστό. Αν είναι να περνάει τη ζωή του δεμένο σε μια αλυσίδα και να το βλέπεις μια ώραμόνο τη μέρα, καλύτερα να τη δώσεις κάπου που θα έχει παρέα.

Επίσης λάθος είναι να την αφήσεις ελεύθερη στο δρομο. Φυσικά και θα φύγει και επίσης εγκυμονούν κίνδυνοι (φόλα, αυτοκίνητα κτλ). Αν θέλεις να την κρατήσεις, η θεση της είναι στο σπιτι σου (εκεί που μένεις).

parist43

Active Member
9 Ιανουαρίου 2010
29
0
ειναι περιφραγμενο.βεβαια δεν ξερω ισως απο καπου να μπορει να φυγει αν την αφησω ελευθερη εξω. δεν το εχω εξω ομως διοτι φοβαμαι μην κρυωσει.το εχω ελευθερο μεσα στο σπιτι.(αγροκτημα με εξοχικο σπιτι ειναι).λεω ομως γενικα αν ηταν καλοκαιρι και την ειχα εξω το βραδυ,ελευθερη,θα εφευγε?αν υπαρχει καμια τρυπα στην περιφραξη?

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Κάνε μία έρευνα σε όλη τη περίφραξη καταρχην να δεις αν έχει τρύπες...και αν έχει κλέιστες..
Αυτο που δεν καταλαβάινω είναι , αν μένει μέσα σε σπίτι ολομόναχη όλη μερα...και πας μία φορα την ημερα...για΄τι δεν την παιρνεις σπίτι σου???
Και τωρα ποιος βλέπει αν έχει νερο...που κανει πιπι και κακά της ας πούμε?

parist43

Active Member
9 Ιανουαρίου 2010
29
0
την αφήνω νερο και φαι.
με το θεμα κακα αστα.σκουπιζω καθε μερα.
κοιτα την σκυλιτσα την βρήκα εκει κοντα (1 χιλιομ δηλαδη πιο περα) ηταν μικρη .βεβαια περπατουσε.υπολογιζω θα ηταν ενος μηνος.την πηρα και την αφησα εκει .και εμεινε.εχει συνηθισει λιγο τον χωρο.ο χωρος γενικα γυρω ειναι ασφαλης με την ενοια δεν υπαρχουν αυτοκινητα,δεν υπαρχουν σκυλια να κολησει κατι ,και ειναι ιδανικός για την βολτα .κατι παραπανω απο ιδανικος.αν την φερω στο σπιτι που μενω δεν εχει αυλη και η βολτα μεσα στην πολη θα ειναι δραμα μεσα στα αυτοκινητα και την βρωμια.ασε που λογω δουλειας λειπω απο το σπιτι ολη μερα
το θεμα ειναι που μενει μονη της.οποτε η λυση ειναι να μετακομισω σε καποιο σπιτι εξω απο την πολη (ουτως η αλλως αυτο το σκεφτομουνα και πριν την βρω)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.106
η βολτα μεσα στην πολη θα ειναι δραμα μεσα στα αυτοκινητα και την βρωμια
Επιβάλλεται όμως για λόγους κοινωνικοποίησης. Στην απόλυτη ησυχία, δεν θα μάθει να μην φοβάται όλα τα υπόλοιπα και όταν τελικά την πάρεις μαζί σου, θα έχεις σίγουρα πρόβλημα.

parist43

Active Member
9 Ιανουαρίου 2010
29
0
υπαρχουν ενα σωρο ζωα εκει γυρω.προβατα.γατες.
και δεν σκοπευω να την φερω στην πολη.εγω θα μετακομίσω σε νεο σπιτι εξω απο την πολη ,οποτε θα την παω εκει.τι κοινωνικοποιηση?μεσα στα αυτοκίνητα?
και εδω στο γραφειο παληα ερχοταν μια σκυλιτσα μιας κυριας που εχει ενα μαγαζι πιο περα.και την ταιζα.στο τελος την πατησε αυτοκινητο.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Το πρόβλημα σου θα είναι τα κακά και το πιπί...τωρα μαθαίνει να τα κάνει μέσα...όταν θα την παρεις μαζί σου θα δυσκολευτεις να της το ξεμαθεις...γιατι θα έχει μεγαλωσει...τώρα είναι η σωστη ηλικία για να μάθει όλα τα σημαντικά !!!
Δοκίμασε να τη παρεις για λιγες μέρες να δεις πως θα τα πατε...αλλά διαβασε τα "βασικά" πρωτα!!!:):)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
υπαρχουν ενα σωρο ζωα εκει γυρω.προβατα.γατες.
και δεν σκοπευω να την φερω στην πολη.εγω θα μετακομίσω σε νεο σπιτι εξω απο την πολη ,οποτε θα την παω εκει.τι κοινωνικοποιηση?μεσα στα αυτοκίνητα?
και εδω στο γραφειο παληα ερχοταν μια σκυλιτσα μιας κυριας που εχει ενα μαγαζι πιο περα.και την ταιζα.στο τελος την πατησε αυτοκινητο.
To βλέπεις λάθος το θέμα και είναι κρίμα, γιατι εγώ πιστεύω οτι έχεις καλές προθέσεις. Αν το σκυλάκι έβγαινε κανονικά 2-3 βόλτες την ημέρα οπως πρεπει, θα μάθαινε να κάνει την ανάγκη του έξω (οπότε δε θα χρειαζόταν να σκουπίζεις). Αυτό εννοώ όταν λέω ότι με σωστή εκπαίδευση, γίνεται η ζωή σας πιο εύκολη. Καλές οι βόλτες, αλλά ακόμα καλύτερη η παρέα σου. Το σκυλάκι μόνο του όλη μερα είναι κρίμα. Πολύ κρίμα. Πάρε τη μαζί σου και οταν με το καλό μετακομίσεις, ακόμα καλύτερα.Αλλίως αν δε βλέπει άνθρωπο για τόσους μήνες, θα έχεις πολύ μεγάλα προβλήματα αργότερα.

parist43

Active Member
9 Ιανουαρίου 2010
29
0
κανονικά 2-3 βόλτες την ημέρα οπως πρεπει, θα μάθαινε να κάνει την ανάγκη του έξω (οπότε δε θα χρειαζόταν να σκουπίζεις).
εχεις απολυτο δικηο.δηλαδη να ακριβολογω τελευταια αρχισε να το κανει.
το εκανε 2 μερες πριν.στην βολτα.χτες ξεχασε να το κανει.αλλα σημερα το ξαναεκανε στην βολτα.πιστευω οτι αρχιζει να μαθαινει.βολτα την παω καθε μερα.απλα δεν ειναι ακριβως την ιδια ωρα διοτι εξαρτατε απο τις δουλειες.
και στην πολη να την φερω 2-3 βολτες δεν υπαρχει η δυνατοτητα να την κανω.λογω φορτου εργασιας.και αλου δεν την δινω διοτι φοβαμαι
,μπορει να την κακομεταχειριζοντε.

Last edited:

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Μια φορά την ημέρα δε φτάνει. Δεν είναι δυνατόν να τα κρατήσει 24 ώρες.

Αν την είχες μαζί σου στο σπίτι σου, θα μπορούσες τουλάχιστον να τη βγάζεις μια το πρωι πριν φυγεις για δουλειά και μια το απογευμα που γυρνάς. Δυο βόλτες δεν είναι το ιδανικό, αλλά για πολλά σκυλιά αρκούν (και σίγουρα είναι καλύτερα απο μια!).

Για να τη μάθεις να τα κάνει έξω, θα πρεπει να επιβραυευεις ΠΟΛΥ με χάδια λιχουδιές και γλυκόλογα όταν τα κάνει έξω. (Διάβασε το εγχειρίδιο που σου παρέθεσα. Θα σε βοηθήσει σε πολλά).

parist43

Active Member
9 Ιανουαρίου 2010
29
0
θα το διαβασω.και ευχαριστώ για τις συμβουλες γενικά.
παντως το θεμα μονο με μετακομιση λυνεται.

sophie_5

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2009
140
1
δοκίμασε να την πάρεις στο σπίτι που μένεις τώρα έστω για μια δυο εβδομάδες πήγαινε την τουλάχιστον 2 φορες την ημερα βόλτα (με λουρί,δεν πρέπει να βγαίνει κουτάβι βόλτα ελεύθερο) και θα δεις τεραστια διαφορα.
Ξυπνα 10-15 λεπτά το πρωί νωρίτερα να την πας μια βόλτα πριν πας στη δουλειά σου και μια πιο μεγάλη όταν γυρίσεις.Σύντομα θα μάθει να λερώνει έξω και όλα θα είναι πιο εύκολα και για σένα και για την σκυλίτσα. Επίσης μην αμελήσεις να την πας σε κτηνίατρο πρέπει να την εμβολιάσεις και να την "αποπαρασιτωσεις" το συντομότερο!