υιοθεσία ημίαιμου/αδέσποτο

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.569
831
Ξεσσαλονικη!!!
Eίναι όπως είπες. Εξαρτάται με το τι θέλει ο καθένας. Εγώ με όλο αυτό δεν συμφωνώ. Δεν θα υιοθετήσω ποτέ όμως μια φυλή έντονα κυριαρχική γιατί δεν θα μπορούσα να το κουμαντάρω. Για τον μέσο σκύλο τόση πειθαρχία δε νομίζω ότι χρειάζεται. Μπορεί να κάνω λάθος.
Ανάλογα τι εννοούμε με το «μέσο σκύλο».
Μέσος σκύλος τι θα πει;
Τα προβλήματα δεν τα δημιουργεί μόνο η κυριαρχικοτητα αλλά και η εκδήλωση των ενστίκτων του ζώου,που τα έχουν όλα τα ζώα,οπότε όλα τα ζώα θέλουν κάποια διαχείρηση από εμάς.Το μποξ είναι βασικό εργαλείο αυτού κ ας μην μιλάμε για «μέσο σκύλο»,αλλά για ιδιοκτήτη,μιας και αυτός αποφασίζει για τις διαδικασίες και η φύση για τον σκύλο.

Από εκεί και ύστερα έχει να κάνει με το ποιες συμπεριφορές είναι ανεκτές και ποιες όχι και επίσης μια λεπτομέρεια..Έχει να κάνει με το τι θέλει ο καθένας για μέσα στο σπίτι του.Εξω πρέπει να είμαστε τυπικοί!
Έξω δεν γίνεται να μην μπορείς να χειριστείς τις παλαβομάρες του σκύλου σου ή εγώ του δικού μου.Θα μου πείτε τι σχέση έχει αυτό με το μποξ;Έχει!Ολα συνδέονται!Ολα δημιουργούν ένα προφίλ παιδειασ!

Περαν τούτου,έχετε στο νου σας,πως το μποξ μόνο ασφάλεια προσφέρει.Αν στο νου σας έχετε πίεση,δεν ισχύει.
Πολλές φορές έχουμε «τέρατα» για κάποιο εργαλείο στο μυαλό μας που δεν ισχύουν.Εχετε κάθε δικαίωμα προφανώς να υιοθετείτε ή όχι απόψεις,απλά καλό είναι να γνωρίζετε την σωστή διαδικασία και τα ωφέλη μιας τακτικής.Τα βάζετε κάτω και βλέπετε υπέρ και κατά και αποφασίζετε.

πιστέψτε με,αν το δείτε λογικά,είναι μονόδρομος η απάντηση.

• Like
Reactions: GRDANE

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.569
831
Ξεσσαλονικη!!!
συμφωνω απολυτα. ηδη ελεγχουμε τις ζωες τους στο επακρο, δεν υπαρχει περιπτωση ποτε να επαιρνα σκυλο και να τον εβαζα να καθεται σε ενα κλουβι μεχρι να δωσω εντολη να βγει. τα κρειτ ειναι πολυ χρησιμα εργαλια για συγκεκριμενα σκυλια, και πρεπει να ειναι ενας χωρος στον οποιο νιωθουν ασφαλεια και ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ να πανε. οχι ενας χωρος τιμωριας και εγκλεισμου. κανενα σκυλι μου δεν εχει εκπαιδευτει να μπαινει σε κρειτ, και οταν εχει χρειαστει να νοσηλευτουν, ηταν μια χαρα στα κλουβια του νοσοκομειου. οταν ειχε πρωτο ερθει ο ντελον, του ειχα φτιαξει ολοκληρο set up με κρειτ, λεω οκ δεν θα τον κλεινω μεσα αλλα εστω να μπαινει σαν φωλια... δεν μπηκε ποτε! περυσι του πηρα ενα σπιτακι, και μπαινει καθημερινα, και με το ζορι βγαινει ωρες ωρες, ομως δεν εχει πορτα και δεν τον αναγκαζω να μπει

View attachment 78395
Μα ποιος μίλησε για χώρο τιμωρίας;Αν κάτι δεν είναι το κρειτ και το μποξ,είναι χώρος τιμωρίας!Βλεπω ότι απλά το έχετε λανθασμένα στο μυαλό σας.Δεν είναι έτσι τα πράγματα. :)
Επίσης θα ξαναπώ,στο μυαλό του σκύλου είναι άλλο το κρειτ και άλλο το μποξ.
Σαν χώρο ηρεμίας ,κερδίζουν τα μποξ.Ειναι κλειστά τους προσφέρει ασφάλεια στο μυαλό τους.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.569
831
Ξεσσαλονικη!!!
Και ίσως παρεξηγήθηκε μια τοποθέτηση μου.
Με ανοιχτή και κλειστή πόρτα ,πρέπει να μπορεί να είναι μέσα εάν εμείς το επιθυμούμε αυτό.
Τουλάχιστον για κάποιο διάστημα θα πρέπει να γίνεται αυστηρά και μετά χαλαρώνουμε με μικρές επενθυμησεις ανά διαστήματα.
Εννοείται ότι μπορεί να κυκλοφορεί στο σπίτι όπως θέλει,αλλά πρέπει να έχει στρωθεί μια διαδικασία που θα κάθεται όταν χρειάζεται,είτε στο μποξ με ανοιχτή πόρτα και χωρίς να βγαίνει από εκεί,είτε στο «μέρος του» σε κάποιο μαξιλάρι.
Αυτο για τυχόν στιγμές που απαιτείται ηρεμία από την περίσταση.(επισκέπτες,ξεκούραση κτλ)
Δεν μιλάμε όποτε για μόνιμη εγκατάσταση στο μποξ,μην το έχετε έτσι στο μυαλό σας.

• Like
Reactions: marytherion

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.533
10.841
Athens
Εγώ πάντως μποξ δεν έχω χρησιμοποιήσει σε 4 σκυλιά. Κρέιτ μόνιμα ανοιχτό ναι, να μπαινοβγαίνουν όποτε θέλουν και κάθονταν εκεί για δική τους ηρεμία. Κλειστό ήταν σε ειδικές περιπτώσεις π.χ. περιορισμός για ιατρικούς λόγους.
Να βάλω και κατω τα νούμερα:
- Δουλειά: 8 ώρες
- Πηγαινέλα στη δουλειά: 2 ώρες
- Δουλειές, ψώνια, μαγείρεμα: 3 ώρες
- Ύπνος: 7 ώρες
Μένουν 4 ώρες. Από αυτές τις μισές θα τον έχω σε μποξ?

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.569
831
Ξεσσαλονικη!!!
Εγώ πάντως μποξ δεν έχω χρησιμοποιήσει σε 4 σκυλιά. Κρέιτ μόνιμα ανοιχτό ναι, να μπαινοβγαίνουν όποτε θέλουν και κάθονταν εκεί για δική τους ηρεμία. Κλειστό ήταν σε ειδικές περιπτώσεις π.χ. περιορισμός για ιατρικούς λόγους.
Να βάλω και κατω τα νούμερα:
- Δουλειά: 8 ώρες
- Πηγαινέλα στη δουλειά: 2 ώρες
- Δουλειές, ψώνια, μαγείρεμα: 3 ώρες
- Ύπνος: 7 ώρες
Μένουν 4 ώρες. Από αυτές τις μισές θα τον έχω σε μποξ?
Προφανώς όχι,αλλά αν χρειάζεται ,ναι, και για αυτό προετοιμάζεις την κατάσταση από την αρχή.
Οπως έγραψα και στο τελευταίο ποστ ,εννοείται ότι θα κυκλοφορεί όπως θέλει (σαν τελικό αποτέλεσμα),αλλά πρέπει να μπορεί να κάτσει όπως θα χρειαστεί και από εμάς.Αυτο λοιπόν θέλει κτίσιμο.

Πολλά από τα πράγματα που μαθαίνουν,ίσως να μην χρειαστούν ποτε.
Τους τα μαθαίνουμε για να είναι εύκολη η συνύπαρξη μαζί μας και να «εκτελεστούν» οι απαιτήσεις όταν χρειαστεί,χωρίς να ζοριστούν τα ζώα ή εμείς.

κοινώς,των φρονίμων τα παιδιά,πριν πεινάσουν μαγειρεύουν!!!

• Like
Reactions: marytherion

Mava

Well-Known Member
4 Δεκεμβρίου 2022
484
299
46
Προφανώς όχι,αλλά αν χρειάζεται ,ναι, και για αυτό προετοιμάζεις την κατάσταση από την αρχή.
Οπως έγραψα και στο τελευταίο ποστ ,εννοείται ότι θα κυκλοφορεί όπως θέλει (σαν τελικό αποτέλεσμα),αλλά πρέπει να μπορεί να κάτσει όπως θα χρειαστεί και από εμάς.Αυτο λοιπόν θέλει κτίσιμο.

Πολλά από τα πράγματα που μαθαίνουν,ίσως να μην χρειαστούν ποτε.
Τους τα μαθαίνουμε για να είναι εύκολη η συνύπαρξη μαζί μας και να «εκτελεστούν» οι απαιτήσεις όταν χρειαστεί,χωρίς να ζοριστούν τα ζώα ή εμείς.

κοινώς,των φρονίμων τα παιδιά,πριν πεινάσουν μαγειρεύουν!!!
Εγω το μόνο που θα πω για κρειτ,box και τα λοιπά είναι ότι υπάρχει μια κατάχρηση από πολλούς .εκει είναι το πρόβλημα κ όχι φυσικά στα κλουβιά

marytherion

Well-Known Member
16 Απριλίου 2010
305
289
KORYDALLOS
Η Νταίζη προτιμάει το crate από το box
Το οποίο το έχουμε μόνο σα μεσο μεταφοράς μεγάλων ταξιδιών ,δε το θέλει κι ουτε μπηκα σε εντατική διαδικασια να της το μάθω..το βλεπει και παιρνει δρομο χαχαχα μπορούμε ομως να το δουλέψουμε αυτό γιατί όχι

Με μποξ μεταφέρθηκε με pet taxi από την επαρχία σπίτι μας όταν την υιοθετησα τεσσάρων μηνών μωρό ,σίγουρα αγχωτικό ταξίδι για κουταβάκι που ανάρρωνε από γαστρεντερίτιδα

Στο κρεητ θα παει από μόνη της όταν θελει να φάει ή να κρύψει μεζεδάκια

Η να κουβαλήσει κεσεδάκι με υπόλοιπο γιαουρτιού για να το γλύψει με την ησυχία της

Ή παπούτσι /παντόφλα μου /κάλτσα μου ,για να γίνει τζέρτζελο

Εκεί αράζει όταν τρώμε με την πόρτα ανοιχτή για να δώσει εντύπωση καλού παιδιού…για λίγο ..ότι και καλά κρατάει χαρακτήρα

Στο κρεητ θα μπει πάλι από μόνη της όταν μυρίζει μπαρούτι ,υπάρχει ένταση και προβληματισμός γενικώτερα

Θα μπει όταν ξέρει ότι έκανε βλακεία (υπεραμύνθηκε στο φαί ή αντέδρασε άτσαλα σε απότομες επαφές με το σώμα της πράγμα που αναθεωρεί άμεσα και γυρίζει κοιλίτσα..είπαμε : είναι γλύκα σκέτη ) οπότε μπαίνει πάλι οικειοθελώς μέσα στο κλουβάκι ,εγώ θα κλείσω απαλά το πορτάκι με τη Νταίζη μέσα , μέχρι νεωτέρας το οποίο δεν κρατάει και πολύ κι εγώ να υποθέτω ότι το πήρε το μήνυμα.

Με βόλεψε πολύ στην κουταβίσια ηλικία ειδικά όταν έπρεπε να λείπω για δουλειά

Πλέον όταν θα βγω από το σπίτι την αφήνω να κοιμάται στο κρεββατάκι της (το πρώτο το υφασμάτινο το διέλυσε ,τώρα μας βόλεψε το κατω μέρος παλιού μποξ που έχω βάλει μεσα στρωσίδια) το οποίο κρεββατάκι βρίσκεται στο υπνοδωμάτιό μου ..δεν πειράζει τίποτα πια όταν λείπω ,τις αταξίες για να μου τραβήξει την προσοχή τις πράττει όλες μπροστά μου

Ωστόσο δε σκοπεύω να αποσύρω το crate εφόσον το αντιμετωπίζει σαν φωλίτσα και τον κατάδικό της οικείο χώρο.

• Like
Reactions: mareco

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.289
Μέλη
20.057
Νεότερο μέλος
gioxatz