υιοθεσία ημίαιμου/αδέσποτο

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.548
814
Ξεσσαλονικη!!!
Ερώτηση, τι είναι το μποξ ?
Όχι, απλά τον χαϊδεύω λίγο και ο σκύλος γυρίζει κανά δυο φορές και με κοιτάει, περισσότερες πληροφορίες δεν έχω.
Σήμερα είναι η πέμπτη μέρα, οι αλλαγές και για τους δύο μας είναι (πιστεύω ) πολλές .Νομίζω ( μπορεί να κάνω και λάθος ) χρειαζόμαστε ( χρειάζομαι) κάποιον χρόνο προσαρμογής
Σίγουρα θα ασχοληθώ και με την νοητική του άσκηση.
Το μποξ είναι χώρος από πλαστικό στα μέτρα του σκύλου.Βασικο εργαλείο διαχειρησης των συναισθημάτων του και ο χώρος ηρεμίας του,με διαφορετική ουσιαστικά λειτουργία από το κρειτ,μιας και λόγω του ότι είναι κλειστό,τον βοηθάει να ηρεμήσει,εν αντίθεση με το κρειτ που είναι ανοιχτό και ο σκύλος κοιτάει τριγυρο.
Το μποξ το μεταφέρεις ακόμη και μέσα στο αμάξι,αν έχει εννοείται τον απαραίτητο διαθέσιμο όγκο στον χώρο του.

Αποτέλεσμα:σκύλος ήρεμος στο σπίτι ,σκύλος ήρεμος όπου και αν πας και έχεις μαζί σου το μποξ.Μεσα από το μποξ δεν έχει δικαίωμα να βγει ,εκτός και αν δώσετε εντολή απελευθέρωσης.

Η λειτουργία του ταΐσματος στο χέρι,έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση της αξίας σας για τον σκύλο,περισοτερη από αυτήν που θα δώσει το μπωλ και αποτελεί βάση για τα περαιτέρω εκπαιδευτικά σας «θελήματα».

Σε ιδανική κατάσταση,που θα πρέπει αν δεν είναι να γίνει,ο σκύλος πρέπει να ακολουθεί το χέρι σας και να τρώει σε τακτικά διαστήματα από αυτό,οδηγώντας τον εσείς σε όποια κατεύθυνση θέλετε και αφού «παλέψει» για να φάει.Δεν σερβίρουμε το φαγητό,δεν ανοίγουμε απλά το χέρι για να φάει,πρέπει να «κουμπώσει» την μουσούδα στην χούφτα και να φάει με την καταβολή κάποιας προσπάθειας.

Είναι πρώτες μέρες και θα ξανατονίσω την αποφύγω του πάρκου σκύλων.
Δεν τον ξέρετε,δεν σας ξέρει,δεν θα μπορέσετε να διορθώσετε τυχόν λάθη συμπεριφοράς με αποτέλεσμα κακό συνηρμο στο μυαλό του ,που αργότερα θα το αντιμετωπίσετε πιθανόν σαν πρόβλημα.

Να θυμάστε να μην εκθέτετε τον σκύλο σε περιβάλλοντα που δεν χρίζουν διαχειρησης από εσάς.

• Like
Reactions: GRDANE and Mava

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.886
5.161
patra
grdane.blogspot.com
Καλημέρα σε όλους. Είμαι καινούργιος στην ομάδα, και όχι πολύ σίγουρος για το τι ψάχνω (anyway)
πρόκειται να υιοθετήσω ένα αδέσποτο από την φιλοζωική της πόλης μου, είναι περίπου 1ος έτους ημίαιμο dogo/haski/ τσοπάνος ( λίγο από όλα). κατά περιόδους είχα σκυλιά (στο χωριό) αλλά αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως είμαι ένας έμπειρος ιδιοκτήτης , μάλλον το αντίθετο.
Αυτή την φορά αποφάσισα να συ ζήσω κάτω από την ίδια στέγη με ένα σκυλί . Διαβάζω εδώ και αρκετές μέρες διάφορα post εδώ στο forum . χωρίς να ψάχνω κάτι συγκεκριμένο
Μάλλον ψάχνω για ομάδα υποστήριξης :X3:

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.499
10.772
Athens
@lawrence-gr @mareco
Διαβάζω dog park και γελάω. Θυμάμαι τότε που τρέχαμε στα dog park με λυτές τις κοτσίδες και τα πολιτισμένα/κοινωνικοποιημένα/γλυκούλικα κουτάβια μας με τον φραπέ στο χέρι (τότε ακόμη δεν υπήρχε φρέντο) και καμαρώναμε τα ζουζούνια μας με μουσική υπόκρουση California Dreamin από τους Mamas & the Papas.

Τώρα η φάση είναι κάπως έτσι:
1742449699871.png

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.854
20.213
@lawrence-gr @mareco
Διαβάζω dog park και γελάω. Θυμάμαι τότε που τρέχαμε στα dog park με λυτές τις κοτσίδες και τα πολιτισμένα/κοινωνικοποιημένα/γλυκούλικα κουτάβια μας με τον φραπέ στο χέρι (τότε ακόμη δεν υπήρχε φρέντο) και καμαρώναμε τα ζουζούνια μας με μουσική υπόκρουση California Dreamin από τους Mamas & the Papas.

Τώρα η φάση είναι κάπως έτσι:
View attachment 78377
Για μένα έχουν περάσει 13+ από τότε. Και τον ίδιο καιρό, έχει κάνει στροφή 180ο η σκυλονοοτροπία μου.

άθεος

Member
5 Μαρτίου 2025
20
56
54
Καλημέρα σε όλους, καταρχήν ευχαριστώ για τα feedback
Πολλές πληροφορίες και χρειάζομαι χρόνο να τις επεξεργαστώ
Για το μποξ θα το σκεφτώ
Εχθές το απόγευμα τον πήγα στο πάρκο, είχα κανονίσει να έχουμε έναν στίβο μόνοι μας και για κάνα δίωρο έτρεχε ελεύθερος , παίξαμε λίγο με το μπαλάκι , έκανα 2 τσιγάρα και φύγαμε
Υ.Γ. νομίζω πως αρχίζω να παθαίνω burnout ,χαχαχαχα

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.810
7.367
Εγώ πάλι ανάποδος άνθρωπος. Καλά σε φουλ ον σκυλοπαρκο με ένα κάρο σκυλιά που δεν τα ξέρω δεν πρόκειται να πάω ποτέ, αλλά 11 χρόνια δεν πλησίαζα καν σε απλά πάρκα που παρατηρούνταν συχνά σκυλοσυγκεντρώσεις, και άρχισα να πηγαίνω προπερσι (που κ αυτός ηρέμησε λίγο με τα νεύρα του).

Και στεναχωριέμαι που δεν κράτησε ούτε χρόνο αυτό - γιατί τώρα δεν κάνει να παίζει για να μην αιμορραγησει ο όγκος του :confused:Επίσης αυτή η επαφή, μπέσα του έκανε επιπλέον καλό στα νευράκια του με τα άλλα σκυλιά. Είναι σαν πριν να ήταν η φάση "για να μη με αφήνει να το πλησιάσω μάλλον είναι εχθρός" κ τώρα όντως είναι με ξεπλεκες πλεξούδες "αα σκυλί τι καλά, έλα να μυριστουμε - φαΐ έχεις; όχι - να σε καβαλήσω ψήνεσαι; όχι - ok byeee then". :ROFLMAO:

(Καλά αθεε εσύ μην τα ακούς αυτά, δεν το ξέρεις καλά ακόμα το σκυλί, κράτα μικρό καλάθι με τις σκυλοσυναντησεις, δεν ξέρεις ποτέ τι φάση θα πετύχεις). Εγώ τα λέω έτσι για την κουβέντα.

• Like
Reactions: vrmode and mareco

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.854
20.213
Το θέμα είναι, να έχεις την εμπειρία να κρίνεις σωστά, αν η κάθε τέτοια συνεύρεση θα σου βγει σε καλό ή όχι. Σε σένα, στον σκύλο σου, στους άλλους σκύλους.

• Like
Reactions: Estranged

Mava

Well-Known Member
4 Δεκεμβρίου 2022
472
295
46
Εγω παντως πέτυχα σκυλο φοβικό στο σκυλοπαρκο που το είχε λίγο καιρό ο κηδεμόνας του,που μόλις μπήκαμε εμείς με το που μας είδε να μπαίνουμε πήδηξε από τον τοίχο και βγήκε στον κεντρικό δρόμο o_Oδεν άκουγε τιποτα απλά ήθελε να φύγει.ευτυχώς προλάβαμε το κακό.
πηγαιναμε πολύ σπάνια όταν είχε ένα δυο σκυλάκια μέσα.
πλεον δεν πάμε κι εμείς.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.499
10.772
Athens
Όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι τα μούτρα του τσοπάνη δεν είναι είναι για dogpark.
Έχουμε βρει άλλη λύση όμως που είναι ασφαλής και ίσως κατάλληλη για κάποιες περιπτώσεις.

Συναντιόμαστε σχεδόν κάθε μέρα με το "γκομενάκι", ένα θηλυκό κοκκόνι και τους "συμπέθερους" (δηλαδή τους ιδιοκτήτες του γκομενακίου), και περπατάμε μαζί. Μεγάλος έρωτας τα δυο τους. Αυτή είναι κοντή βέβαια αλλά αφού θέλονται εμένα δεν μου πέφτει λόγος. Τώρα τι του βρήκε η κοντή του τσοπάνη δεν ξέρω.

Αυτό λύνει εν μέρει το θέμα "σκυλοπαρέα", όχι βέβαια το ελεύθερο τρέξιμο.