υιοθεσία ημίαιμου/αδέσποτο

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.547
810
Ξεσσαλονικη!!!
Ερώτηση, τι είναι το μποξ ?
Όχι, απλά τον χαϊδεύω λίγο και ο σκύλος γυρίζει κανά δυο φορές και με κοιτάει, περισσότερες πληροφορίες δεν έχω.
Σήμερα είναι η πέμπτη μέρα, οι αλλαγές και για τους δύο μας είναι (πιστεύω ) πολλές .Νομίζω ( μπορεί να κάνω και λάθος ) χρειαζόμαστε ( χρειάζομαι) κάποιον χρόνο προσαρμογής
Σίγουρα θα ασχοληθώ και με την νοητική του άσκηση.
Το μποξ είναι χώρος από πλαστικό στα μέτρα του σκύλου.Βασικο εργαλείο διαχειρησης των συναισθημάτων του και ο χώρος ηρεμίας του,με διαφορετική ουσιαστικά λειτουργία από το κρειτ,μιας και λόγω του ότι είναι κλειστό,τον βοηθάει να ηρεμήσει,εν αντίθεση με το κρειτ που είναι ανοιχτό και ο σκύλος κοιτάει τριγυρο.
Το μποξ το μεταφέρεις ακόμη και μέσα στο αμάξι,αν έχει εννοείται τον απαραίτητο διαθέσιμο όγκο στον χώρο του.

Αποτέλεσμα:σκύλος ήρεμος στο σπίτι ,σκύλος ήρεμος όπου και αν πας και έχεις μαζί σου το μποξ.Μεσα από το μποξ δεν έχει δικαίωμα να βγει ,εκτός και αν δώσετε εντολή απελευθέρωσης.

Η λειτουργία του ταΐσματος στο χέρι,έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση της αξίας σας για τον σκύλο,περισοτερη από αυτήν που θα δώσει το μπωλ και αποτελεί βάση για τα περαιτέρω εκπαιδευτικά σας «θελήματα».

Σε ιδανική κατάσταση,που θα πρέπει αν δεν είναι να γίνει,ο σκύλος πρέπει να ακολουθεί το χέρι σας και να τρώει σε τακτικά διαστήματα από αυτό,οδηγώντας τον εσείς σε όποια κατεύθυνση θέλετε και αφού «παλέψει» για να φάει.Δεν σερβίρουμε το φαγητό,δεν ανοίγουμε απλά το χέρι για να φάει,πρέπει να «κουμπώσει» την μουσούδα στην χούφτα και να φάει με την καταβολή κάποιας προσπάθειας.

Είναι πρώτες μέρες και θα ξανατονίσω την αποφύγω του πάρκου σκύλων.
Δεν τον ξέρετε,δεν σας ξέρει,δεν θα μπορέσετε να διορθώσετε τυχόν λάθη συμπεριφοράς με αποτέλεσμα κακό συνηρμο στο μυαλό του ,που αργότερα θα το αντιμετωπίσετε πιθανόν σαν πρόβλημα.

Να θυμάστε να μην εκθέτετε τον σκύλο σε περιβάλλοντα που δεν χρίζουν διαχειρησης από εσάς.

• Like
Reactions: GRDANE and Mava

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.886
5.161
patra
grdane.blogspot.com
Καλημέρα σε όλους. Είμαι καινούργιος στην ομάδα, και όχι πολύ σίγουρος για το τι ψάχνω (anyway)
πρόκειται να υιοθετήσω ένα αδέσποτο από την φιλοζωική της πόλης μου, είναι περίπου 1ος έτους ημίαιμο dogo/haski/ τσοπάνος ( λίγο από όλα). κατά περιόδους είχα σκυλιά (στο χωριό) αλλά αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως είμαι ένας έμπειρος ιδιοκτήτης , μάλλον το αντίθετο.
Αυτή την φορά αποφάσισα να συ ζήσω κάτω από την ίδια στέγη με ένα σκυλί . Διαβάζω εδώ και αρκετές μέρες διάφορα post εδώ στο forum . χωρίς να ψάχνω κάτι συγκεκριμένο
Μάλλον ψάχνω για ομάδα υποστήριξης :X3:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.280
Μέλη
20.052
Νεότερο μέλος
eleutheria