τρωει τα κακα της!!!!

irinimienie

New Member
29 Δεκεμβρίου 2012
4
0
59
Καλησπερα! Το 3-μηνο μας κουταβι τρωει τα κακα της οποτε βρει ευκαιρια!!! Την κυνηγαω απο πισω,τα μαζευω οσο πιο γρηγορα γινεται,αλλα καμια φορα δεν την προλαβαινω........τι να κανω???

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
κάνε μια μικρή αναζήτηση στο φόρουμ με την λέξη ''κοπροφαγία'' ειναι πολύ συνηθησμένο στα κουτάβια

Jesuss

Well-Known Member
30 Νοεμβρίου 2012
180
1
33
Athens
www.facebook.com
Ψυχραιμία.Κι εμένα το κάνει,και μάλιστα άρχισε στην ηλικία του δικού σου.Κι όχι μόνο τα δικά του.Μέχρι κι αλογίσια έχει βρει κι έχει φάει.Να τα μαζεύεις αμέσως,μάλλον να τα μαζεύεται μαζί και να τον μαλώνεις αν πάει να κάνει κίνηση.Δεν μπορώ να σου πω γιατί το κάνουν.Κάποιοι το περιγράφουν ως φυσιολογική συμπεριφορά και μπορεί να ωφείλεται στην έλειψη βιταμινών στο ότι θέλουν τον χώρο τους καθαρό ή ακόμα,και μάλλον στην περίπτωσή σου,στην κουταβίσια περιέργεια.Επίσης μπορεί να βαριούνται ή να έχουν στρες.Αν τον έχεις μαλώσει έντονα κάποια στιγμή που έκανε τα κακά του σε λάθος μέρος,μπορεί να το κάνει για να αποφύγει την τιμωρία.Τα περισσότερα το κόβουν μεγαλώνοντας.Βέβαια υπάρχουν και ενήλικα σκυλιά που το κάνουν.Να τον διορθώνεις.Μπορείς να δοκιμάσεις να τρίψεις λίγο κολοκυθάκι στο φαγητό του ή μέντα.Τους απωθεί η μυρωδιά.

Prince Luna

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2012
232
0
Athens
Το είχα κι εγώ αυτο το θέμα κι το χω αναφέρει κι εδώ...

Εγω σώθηκα με μία μικρη εκπαίδευση (που έκανα μόνη μου): Κάθε γέυμα του πριν το αφήσω κάτω του έλεγα να κάτσει, κι αφού το άφηνα κάτω δεν του επέτρεπα να το φάει ή ακόμα καλύτερα να κουνηθεί από την θέση του μέχρι να του πω "πάρτο", αν πήγαινε έπαιρνα το μπολ...μετά από αυτό κινήθηκα με λιχουδιές στην αρχή τις κράταγα κι δεν τον άφηνα να τις πάρει από το χέρι μου μέχρι να πω εγώ πάλι "πάρτο"...μετά το εξέληξα κι τις άφηνα κάτω στο πάτωμα κι δεν τον άφηνα πάλι μέχρι να δωθεί η εντολή...το εξελήξαμε κι άλλο κι τις άφηνα στο δρόμο κατα τη διάρκεια της βόλτας κι πάλι δεν τον άφηνα μέχρι το "πάρτο"...μετά από αυτό δεν ξανάφαγε τίποτα...αν το κάνει στη βόλτα πχ κατευθείαν φωνή κι σπίτι κι τιμωρία μέσα στο crate για λίγη ώρα...αλλά δεν είναι ότι το μαθε κι όλα εντάξει...το οτιδήποτε θέλω να του δώσω πλέον δεν θα τον αφήσω να το πάρει αν δε δώσω εγώ την εντολή...Κι σου λέω είχα μεγάλο πρόβλημα μόνο με τα κόπρανα έξω στη βόλτα...

bouboul

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2012
420
2
Το είχα κι εγώ αυτο το θέμα κι το χω αναφέρει κι εδώ...

Εγω σώθηκα με μία μικρη εκπαίδευση (που έκανα μόνη μου): Κάθε γέυμα του πριν το αφήσω κάτω του έλεγα να κάτσει, κι αφού το άφηνα κάτω δεν του επέτρεπα να το φάει ή ακόμα καλύτερα να κουνηθεί από την θέση του μέχρι να του πω "πάρτο", αν πήγαινε έπαιρνα το μπολ...μετά από αυτό κινήθηκα με λιχουδιές στην αρχή τις κράταγα κι δεν τον άφηνα να τις πάρει από το χέρι μου μέχρι να πω εγώ πάλι "πάρτο"...μετά το εξέληξα κι τις άφηνα κάτω στο πάτωμα κι δεν τον άφηνα πάλι μέχρι να δωθεί η εντολή...το εξελήξαμε κι άλλο κι τις άφηνα στο δρόμο κατα τη διάρκεια της βόλτας κι πάλι δεν τον άφηνα μέχρι το "πάρτο"...μετά από αυτό δεν ξανάφαγε τίποτα...αν το κάνει στη βόλτα πχ κατευθείαν φωνή κι σπίτι κι τιμωρία μέσα στο crate για λίγη ώρα...αλλά δεν είναι ότι το μαθε κι όλα εντάξει...το οτιδήποτε θέλω να του δώσω πλέον δεν θα τον αφήσω να το πάρει αν δε δώσω εγώ την εντολή...Κι σου λέω είχα μεγάλο πρόβλημα μόνο με τα κόπρανα έξω στη βόλτα...
τσακάλι έγινες! =D>

ollandos13

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2012
417
1
Ψυχραιμία.Κι εμένα το κάνει,και μάλιστα άρχισε στην ηλικία του δικού σου.Κι όχι μόνο τα δικά του.Μέχρι κι αλογίσια έχει βρει κι έχει φάει.Να τα μαζεύεις αμέσως,μάλλον να τα μαζεύεται μαζί και να τον μαλώνεις αν πάει να κάνει κίνηση.Δεν μπορώ να σου πω γιατί το κάνουν.Κάποιοι το περιγράφουν ως φυσιολογική συμπεριφορά και μπορεί να ωφείλεται στην έλειψη βιταμινών στο ότι θέλουν τον χώρο τους καθαρό ή ακόμα,και μάλλον στην περίπτωσή σου,στην κουταβίσια περιέργεια.Επίσης μπορεί να βαριούνται ή να έχουν στρες.Αν τον έχεις μαλώσει έντονα κάποια στιγμή που έκανε τα κακά του σε λάθος μέρος,μπορεί να το κάνει για να αποφύγει την τιμωρία.Τα περισσότερα το κόβουν μεγαλώνοντας.Βέβαια υπάρχουν και ενήλικα σκυλιά που το κάνουν.Να τον διορθώνεις.Μπορείς να δοκιμάσεις να τρίψεις λίγο κολοκυθάκι στο φαγητό του ή μέντα.Τους απωθεί η μυρωδιά.
Να τα μαζεψεις αμεσως ειναι μεγαλο φαουλ απ'οσα γνωριζω! τα αφηνεις εκει κ δεν αφηνεις τον σκυλακο σου να τα φαει! αν τα μαζευεις αμεσως κ καθαριζεις το βλεπει το κουταβι οτι δεν το θελεις αυτο εκει κ προσπαθει να καθαρισει μονο του την περιοχη!

Prince Luna

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2012
232
0
Athens
Μα ο σκοπός του crate δεν ειναι η τιμωρία!
Όχι δεν είναι σίγουρα αλλά εμένα μ' έχει βοηθήσει σε αυτό παρα πολύ...δεν το κάνω συνεχεια, μόνο όταν κάνει κάτι χοντρό που πρέπει να κοπεί άμεσα...κι σε πληροφορω ότι μία χαρά κάθεται όταν λείπω κι μία χαρά είναι εκεί μέσα όλη μέρα κι κοιμάται...δεν το χει δει σαν "οοο μπήκα τιμωρία στον χώρο της τιμωρίας" όσο σαν "κάτσε λίγο σπίτι σου να ηρεμήσεις γιατί έκανες αταξία"...κι έτσι το βλέπω κι εγώ...

Jesuss

Well-Known Member
30 Νοεμβρίου 2012
180
1
33
Athens
www.facebook.com
Να τα μαζεψεις αμεσως ειναι μεγαλο φαουλ απ'οσα γνωριζω! τα αφηνεις εκει κ δεν αφηνεις τον σκυλακο σου να τα φαει! αν τα μαζευεις αμεσως κ καθαριζεις το βλεπει το κουταβι οτι δεν το θελεις αυτο εκει κ προσπαθει να καθαρισει μονο του την περιοχη!
Έχεις δίκιο γιατί το βράδυ που δεν τα μαζεύω ποτέ (γιατί κοιμάμαι) και μπορεί να τα φάει ανενόχλητος δεν το έχει κάνει ποτέ.Πάντα το πρωί τα βρίσκω εκεί.Και μου έκανε μεγάλη εντύπωση αυτό.
Όμως και στην βόλτα γιατί το κάνει.Λες επειδή τα μαζεύω κι από ΄κει να θέλει να καθαρήσει και των άλλων??Τέτοια περιβαντολογική συνείδηση?
Πάντως για να μην ανησυχείς irinimienie με όσους κτηνιάτρους το έχω συζητήσει ήταν καθυσηχαστικοί.Ακόμα και όταν έφαγε τα αλογίσια,που είχα τρελαθεί απ'την αγωνία μου,τον πήγα για αποπαρασίτωση και ο κτηνίατρος μου είπε πως δεν χρειάζεται.Μου είπε μάλιστα,πως τα πιο επικύνδινα είναι των άλλων σκύλων.Ξέρει κάποιος κάτι πάνω σ'αυτό?

Corina

New Member
23 Μαρτίου 2012
2
0
Chios, Greece
Και η δικιά μου σκυλίτσα το έκανε αυτό για πάρα πολύ καιρό. Όταν ήταν κουτάβι και ΄΄πήγαινε τουαλέτα΄΄ περισσότερες από μια φορά, επέλεγε να το κάνει όταν κοιμόμουν γιατί δεν την έβλεπα και δεν τα μάζευα..Η κτηνίατρος μου είπε ότι το κάνει επειδή δεν έχει κάτι καλύτερο να κάνει εκείνη την στιγμή που ξυπνάει και εγώ κοιμάμαι..Τώρα πια που μεγάλωσε τα κάνει μόνο έξω και απομακρύνεται όσο περιμένει να τα μαζέψω. Ούτε άλλων σκύλων πλησιάζει γιατί από μικρή την τραβούσα πάντα και έλεγα <<μη>>. Τις μέρες όμως που βρέχει πολύ και δε βγαίνει έξω πηγαίνει στην πάνα. Αν λείπω μπορεί και να κάνει μια προσπάθεια να φάει αλλά αυτό γίνεται μόνο εάν έχει τύχει να τις έχω δώσει μεζέ από το φαγητό μου.. Ίσως αλλάζει η συνηθισμένη μυρωδιά που έχουν τα κόπρανα από την ξηρά τροφή και την ελκύουν.. Πάντως ότι και να δοκίμασα τον πρώτο καιρό (μέχρι και πιπέρι έριξα και απομακρύνθηκα για να μη τα φάει και πάλι έφαγε..) τίποτα δεν έπιασε. Θέλει χρόνο και υπομονή!!

irinimienie

New Member
29 Δεκεμβρίου 2012
4
0
59
Σας ευχαριστω ολους για τισ απαντησεις σας,με καθησυχασατε! Ευτυχως εκανε και τα δευτερα εμβολια της,οποτε τωρα βγαινουμε κανονικα εξω και εκει βεβαια δεν εχει ευκαιρια,την προλαβαινω. Ασε που δεν δειχνει να ενδιαφερεται,και ευτυχως δεν δινει σημασια στα κακα απο αλλλα σκυλια! Οποτε μαλλον ειναι θεμα καθαριοτητας,δεν θελει να λερωνει το σπιτι της. Το χρυσο μου.......:p

Kostakis88

Active Member
25 Ιανουαρίου 2013
28
0
Καλησπερα και απο μενα..Το ιδιο προβλημα ειχα και εγω με το πιτμπουλακι μου..Ετρωγε τις ακαθαρσιες της συνεχεια σε πιο μικρη ηλικια..Την πηγα στον κτηνιατρο και του το ειπα.Μου ειπε οτι πολλα σκυλια το κανουν,ειναι ''φυσιολογικο'' και μου εδωσε μια σκονη να της ριχνω στο φαγητο..Δοσολογια νομιζω ενα η μισο κουταλακι αλλα δεν θυμαμαι σιγουρα γι'αυτο..Μετα απο λιγο καιρο επαψε να το κανει..Η σκονη της μυριζει ασχημα με αποτελεσμα να μην τα τρωει.τουλαχιστον ετσι θυμαμαι οτι μου ειπε..Αλλα αν εχεις και αλλα σκυλια μαζι,πρεπει να παιρνουν και τα αλλα τετοια σκονη ωστε να μην τρωει των αλλων σκυλιων..Στην βολτα νομιζω μπορεις απλα να το προλαβεις..Αλλα με την σκονη αυτη εμεινα αρκετα ικανοποιημενος.Μετα απο καμια εβδομαδα (νομιζω τοσο επρεπε να της δινω) σχεδον επαψε να το κανει μεχρι που μετα απο λιγο το εκοψε τελειως..Δεν θυμαμαι την ονομασια της σκονης αλλα θα μαθω και θα σας το πω πιο αργα..

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Αν δεν κάνω λάθος, είχα δει στο "παρατρίχα" ότι η κοπροφαγία όπως και το κυνήγι της ουράς δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως παιδιαρίσματα του σκύλου αλλά πρέπει να τα βλέπουμε πιο σοβαρά, αρχικά να αποκλείουμε παθολογικά αίτια και έπειτα να δουλεύουμε τη συμπεριφορά του σκύλου.

6 Νοεμβρίου 2012
23
0
Αυλωνα Αττικης
Απο την εμπειρια μου η κοπροφαγια οφειλεται στην κληρονομικοτητα οπου εκει δεν χερω αν αντιμετοπιζετε σε ελειψει ασβεστιου και στρες....
Ελπιζω να σας βοηθησα :)

5 Οκτωβρίου 2015
14
0
48
καλημερα παιδια!! Η Μπιανκα ειναι 3 μηνων. Σημερα το πρωι δεν την προλαβα και μολις τελειωσε το φαγητο της...εφαγε και τα κακα της. την φοβεριξα και την μαλωσα. Καποιος πιο πανω προανεφερε οτι μπορει να ειναι ελλειψη βιταμινων. Η δικια μας σκαβει στον κηπο και πολλες φορες τρωει και χωμα... της καθαρισα το στομα με μωρομαντηλο( μην γελασετε...). πειτε καμια ιδεα τι να κανω. δεν θελω να της δωσω φαρμακα ,κατι για σκονες που λεγατε.

5 Οκτωβρίου 2015
14
0
48
κροκετα και χθες την εδωσα μια μπουκια απο το τοστ που ετρωγα. σκετο ψωμι.
royal canin κροκετα.

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
αυτή τη τροφή της έδινε και ο εκτροφέας της?

αν δεις οτι συνεχίζεται η συμπεριφορά αυτή πήγαινε τη στο κτηνίατρο και δοκίμασε να της αλλάξεις τη τροφή σε μια πιο ποιοτική.

• Like
Reactions: Μαρια Β.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
καλημερα παιδια!! Η Μπιανκα ειναι 3 μηνων. Σημερα το πρωι δεν την προλαβα και μολις τελειωσε το φαγητο της...εφαγε και τα κακα της. την φοβεριξα και την μαλωσα. Καποιος πιο πανω προανεφερε οτι μπορει να ειναι ελλειψη βιταμινων. Η δικια μας σκαβει στον κηπο και πολλες φορες τρωει και χωμα... της καθαρισα το στομα με μωρομαντηλο( μην γελασετε...). πειτε καμια ιδεα τι να κανω. δεν θελω να της δωσω φαρμακα ,κατι για σκονες που λεγατε.
για εξήγησε το μου αυτό.
Επίσης πώς αντιδράτε αν κάνει την ανάγκη της σε λάθος σημείο μεσα στο σπιτι?