Καλησπερα! Το 3-μηνο μας κουταβι τρωει τα κακα της οποτε βρει ευκαιρια!!! Την κυνηγαω απο πισω,τα μαζευω οσο πιο γρηγορα γινεται,αλλα καμια φορα δεν την προλαβαινω........τι να κανω???
τσακάλι έγινες! =D>Το είχα κι εγώ αυτο το θέμα κι το χω αναφέρει κι εδώ...
Εγω σώθηκα με μία μικρη εκπαίδευση (που έκανα μόνη μου): Κάθε γέυμα του πριν το αφήσω κάτω του έλεγα να κάτσει, κι αφού το άφηνα κάτω δεν του επέτρεπα να το φάει ή ακόμα καλύτερα να κουνηθεί από την θέση του μέχρι να του πω "πάρτο", αν πήγαινε έπαιρνα το μπολ...μετά από αυτό κινήθηκα με λιχουδιές στην αρχή τις κράταγα κι δεν τον άφηνα να τις πάρει από το χέρι μου μέχρι να πω εγώ πάλι "πάρτο"...μετά το εξέληξα κι τις άφηνα κάτω στο πάτωμα κι δεν τον άφηνα πάλι μέχρι να δωθεί η εντολή...το εξελήξαμε κι άλλο κι τις άφηνα στο δρόμο κατα τη διάρκεια της βόλτας κι πάλι δεν τον άφηνα μέχρι το "πάρτο"...μετά από αυτό δεν ξανάφαγε τίποτα...αν το κάνει στη βόλτα πχ κατευθείαν φωνή κι σπίτι κι τιμωρία μέσα στο crate για λίγη ώρα...αλλά δεν είναι ότι το μαθε κι όλα εντάξει...το οτιδήποτε θέλω να του δώσω πλέον δεν θα τον αφήσω να το πάρει αν δε δώσω εγώ την εντολή...Κι σου λέω είχα μεγάλο πρόβλημα μόνο με τα κόπρανα έξω στη βόλτα...
Μα ο σκοπός του crate δεν ειναι η τιμωρία!.... κατευθείαν φωνή κι σπίτι κι τιμωρία μέσα στο crate για λίγη ώρα...
Να τα μαζεψεις αμεσως ειναι μεγαλο φαουλ απ'οσα γνωριζω! τα αφηνεις εκει κ δεν αφηνεις τον σκυλακο σου να τα φαει! αν τα μαζευεις αμεσως κ καθαριζεις το βλεπει το κουταβι οτι δεν το θελεις αυτο εκει κ προσπαθει να καθαρισει μονο του την περιοχη!Ψυχραιμία.Κι εμένα το κάνει,και μάλιστα άρχισε στην ηλικία του δικού σου.Κι όχι μόνο τα δικά του.Μέχρι κι αλογίσια έχει βρει κι έχει φάει.Να τα μαζεύεις αμέσως,μάλλον να τα μαζεύεται μαζί και να τον μαλώνεις αν πάει να κάνει κίνηση.Δεν μπορώ να σου πω γιατί το κάνουν.Κάποιοι το περιγράφουν ως φυσιολογική συμπεριφορά και μπορεί να ωφείλεται στην έλειψη βιταμινών στο ότι θέλουν τον χώρο τους καθαρό ή ακόμα,και μάλλον στην περίπτωσή σου,στην κουταβίσια περιέργεια.Επίσης μπορεί να βαριούνται ή να έχουν στρες.Αν τον έχεις μαλώσει έντονα κάποια στιγμή που έκανε τα κακά του σε λάθος μέρος,μπορεί να το κάνει για να αποφύγει την τιμωρία.Τα περισσότερα το κόβουν μεγαλώνοντας.Βέβαια υπάρχουν και ενήλικα σκυλιά που το κάνουν.Να τον διορθώνεις.Μπορείς να δοκιμάσεις να τρίψεις λίγο κολοκυθάκι στο φαγητό του ή μέντα.Τους απωθεί η μυρωδιά.
Όχι δεν είναι σίγουρα αλλά εμένα μ' έχει βοηθήσει σε αυτό παρα πολύ...δεν το κάνω συνεχεια, μόνο όταν κάνει κάτι χοντρό που πρέπει να κοπεί άμεσα...κι σε πληροφορω ότι μία χαρά κάθεται όταν λείπω κι μία χαρά είναι εκεί μέσα όλη μέρα κι κοιμάται...δεν το χει δει σαν "οοο μπήκα τιμωρία στον χώρο της τιμωρίας" όσο σαν "κάτσε λίγο σπίτι σου να ηρεμήσεις γιατί έκανες αταξία"...κι έτσι το βλέπω κι εγώ...Μα ο σκοπός του crate δεν ειναι η τιμωρία!
Έχεις δίκιο γιατί το βράδυ που δεν τα μαζεύω ποτέ (γιατί κοιμάμαι) και μπορεί να τα φάει ανενόχλητος δεν το έχει κάνει ποτέ.Πάντα το πρωί τα βρίσκω εκεί.Και μου έκανε μεγάλη εντύπωση αυτό.Να τα μαζεψεις αμεσως ειναι μεγαλο φαουλ απ'οσα γνωριζω! τα αφηνεις εκει κ δεν αφηνεις τον σκυλακο σου να τα φαει! αν τα μαζευεις αμεσως κ καθαριζεις το βλεπει το κουταβι οτι δεν το θελεις αυτο εκει κ προσπαθει να καθαρισει μονο του την περιοχη!
για εξήγησε το μου αυτό.καλημερα παιδια!! Η Μπιανκα ειναι 3 μηνων. Σημερα το πρωι δεν την προλαβα και μολις τελειωσε το φαγητο της...εφαγε και τα κακα της. την φοβεριξα και την μαλωσα. Καποιος πιο πανω προανεφερε οτι μπορει να ειναι ελλειψη βιταμινων. Η δικια μας σκαβει στον κηπο και πολλες φορες τρωει και χωμα... της καθαρισα το στομα με μωρομαντηλο( μην γελασετε...). πειτε καμια ιδεα τι να κανω. δεν θελω να της δωσω φαρμακα ,κατι για σκονες που λεγατε.