Γιατι σε ενα χωρο σαν αυτο πρεπει να χρησιμοποιουνται τετοιες εκφρασεις. Φαντασου και να μην υπηρχε κοινο σημειο αναφορας ο σκυλος, θα πηγαινε το μπινελικι συννεφο.
Βασίλη μου, ακριβώς αυτό λέω.Ενταξει αν καποιος στειρωνει το σκυλο πιστευοντας πως θα αλλαξει συμεριφορα και το κανει μονο για αυτο ειναι καθυστερημενος τουλαχιστον. Καποιες φορες ισως ερθει ως επακολουθο αλλα αν ειναι αυτοσκοπος υπαρχει προβλημα.
Name shame plox@vasgial ναι τον Τζιμάκο τον έχω στειρώσει γιατί δεν ήξερα ότι θα τον υιοθετούσα.
Κατά τα άλλα παιδιά δεν μου κάνει εντύπωση που σφαζόμαστε για την στείρωση, εντύπωση μου κάνουν κάποια άτομα που ποτέ στην ζωή τους όχι απλώς δεν θα υιοθετούσαν αδέσποτο αλλά ούτε και θα το βοηθούσαν γιατί απλώς αδιαφορούν, γιατί απλώς αγαπούν το σκύλο το δικό τους και δεν νοιάζονται για τίποτα άλλο, αυτοί λοιπόν έχουν και άποψη κατά της στείρωσης. Τουλάχιστον αστείο.
Μα ο σκοπός του ποστ μου δεν είναι να ντροπιάσω κάποιον. Είναι να πω ότι όποιος δεν έχει χώσει τη μούρη του στα σκατά δεν δικαιούται να αποφασίζει τέτοια θέματα, να μιλάμε θεωρητικά μια χαρά όλοι το δικαιούμαστε.Name shame plox
Στον .... λουλουδια και γυρω γυρω μελισσες.Μα ο σκοπός του ποστ μου δεν είναι να ντροπιάσω κάποιον. Είναι να πω ότι όποιος δεν έχει χώσει τη μούρη του στα σκατά δεν δικαιούται να αποφασίζει τέτοια θέματα, να μιλάμε θεωρητικά μια χαρά όλοι το δικαιούμαστε.
Σαφώς και τα θέματα συμπεριφοράς δεν είναι αντικείμενο του κτηνίατρου και άρα δεν θα έπρεπε να έχουν άποψη επί αυτού.Βασίλη μου, ακριβώς αυτό λέω.
Και λυπάμαι που το λέω αλλά έχουν τεράστια ευθύνη και αρκετοί κτηνίατροι που αντί να τιμήσουν τον όρκο τους και να ενημερώσουν το κοινό τους, επικροτούν και συνηγορούν σε τέτοιες ενέργειες για τέτοιους λόγους. Γιατί και οι ίδιοι προτείνουν την στείρωση για θέματα συμπεριφοράς.
Αναφέρθηκα στις περιπτώσεις όπου η στείρωση ζητείται από τον ιδιοκτήτη ή προτείνεται από κτηνιατρους, σαν μέσο επιρροής της συμπεριφοράς ενός σκύλου.Στο επίπεδο που είμαστε αυτή τη στιγμή, η αποτροπή από τη στείρωση και από τους κτηνιάτρους θα είναι ολέθρια.
Αντε πάλι. Ρε διαβάζετε τι γράφει ο άλλος η πρέπει να πάτε σε κανα οφθαλμίατρο μήπως; Σου είπα εγω ποτε ρε φίλε ότι στειρωσα το θηλυκό για να μην φύγει; είπα οτι το στείρωσα γιατί δεν θέλω κουτάβια. Τουλαχιστον κόψτε να παραφραζετε τα λόγια των άλλωνΠου αναφερθηκα σε σενα; Θα με τρελανεις τωρα;
Τον μονο που κατηγορησα ηταν αυτον που ενω ειχε το ενα του σκυλι στειρωμενο, πηγε και στειρωσε και τ αλλο για "να μην του φυγει"
Τωρα αν εσυ η οποιος αλλος βαζει εκει τον εαυτο του μεσα και προσβαλεται δεν φταιω εγω.
Που κι αυτοςθα μπορουσε να ελεγε οτι "ρε παιδια δεν το ηξερα οτι εχει δυνητικα βλαβερες συνεπειες στη υγεια του, εκανα κι εγω οτι κανουν ολοι" και να μην του μιλαγε κανεις!
Για σένα και για μένα ο κτηνίατρος αυτός προφανώς δεν κάνει, έτσι κι αλλιώς. Γιατί τον θεωρούμε αν μη τι άλλο ανενημέρωτο.Αναφέρθηκα στις περιπτώσεις όπου η στείρωση ζητείται από τον ιδιοκτήτη ή προτείνεται από κτηνιατρους, σαν μέσο επιρροής της συμπεριφοράς ενός σκύλου.
Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο.
Για όλα τα υπόλοιπα και την καφρίλα που κυκλοφορεί είμαι μαζί σου.
Αντε πάλι. Ρε διαβάζετε τι γράφει ο άλλος η πρέπει να πάτε σε κανα οφθαλμίατρο μήπως; Σου είπα εγω ποτε ρε φίλε ότι στειρωσα το θηλυκό για να μην φύγει; είπα οτι το στείρωσα γιατί δεν θέλω κουτάβια. Τουλαχιστον κόψτε να παραφραζετε τα λόγια των άλλων
Πολύ λογικό ερώτημα και σε ευχαριστώ που το έθεσες ακριβώς έτσι!Σε ποιόν κόσμο ένα αρσενικό ή θηλυκό που πεθαίνει να αναπαραχθεί ΔΕΝ υποφέρει, σωματικά, που δεν αναπαράγεται; Σε οποιοδήποτε είδος;