τιμη -ποιοτητα ?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Baskal said:
Ροτι, στην ΧΕ βαζουν αγγελιες και εκτροφεις με καλα σκυλια-ειναι μονοτονο αυτο το πραγμα.
Μονότονο? :?
Εγώ μονότονο θεωρώ το γεγονός ότι οι 9 στις 10 αγγελίες στην ΧΕ είναι των BYB! Εσύ στέκεσαι στην εξαίρεση της μιας αγγελίας στις 10 που μπορεί να είναι κάποιου εκτροφέα?

Σχετικά με τα υπόλοιπα:

Baskal said:
Στην ελλαδα οντως ο κοσμος δεν ξερει οτι υπαρχει διαφορα ποιοτητας-καθαροαιμιας. Και επισης δεν ξερει οτι υπαρχουν εκτροφεις...
...θα συμφωνήσω μαζί σου και θα συμπληρώσω πως η κυνολογική αναβάθμιση και η διάδοση της κυνοφιλιας είναι χρέος όλων μας. Από το να περιμένουμε λοιπόν να γίνει το θαύμα, ας προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την κατάσταση συμβάλλοντας στην προσπάθεια με όποιον τρόπο μπορούμε.

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
δεν βλεπω διαθεση να διαφωτιστουμε απο αυτους που εχουν πολλες γνωσεις,τα ιδια και τα ιδια ακουμε......
ουτε καταλαβα τι θα πει ιδιορρυθμος :roll:
ουτε πιστευω οτι υπαρχουν εκτροφεις στην Ελλαδα,
εκτροφεις κοτοπουλων ισως,τουλαχιστο κανουν και διαφημιση βλεπε μιμικος...

asli

Well-Known Member
8 Φεβρουαρίου 2008
557
1
48
Θεσ/νικη-Αγ.Τριαδα
aslihan.gr
αυτο που ειπαν καποιοι πιο πισω εχουν δικαιο .
δηλαδη τον πετ σοπα της γειτονιάς τον εχουν πιο πολυ εμπιστοσύνη απο ενα
εκτροφεα απόμακρο σε αυτους και άγνωστο συν οτι σκέφτονται και την τιμη !

τι κανουν ομως μερικοι εκτροφεις οταν κρατανε την τιμη εκει που πρέπει(πχ 800€)και δεν πουλιούνται την κατεβαζει η οχι ?

BasKal

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2007
423
2
Συγγνωμη, αλλα υπαρχουν εκτροφεις καθ'ολα σωστοι και με αποτελεσματα στην ελλαδα.

Το προβλημα ειναι η ελλειψη κυνολογικης παραδοσης στην ελλαδα.
Η ιδιοτητα "εκτροφεας" δεν εχει καταγραφει ακομα στην κοινωνια - θα χρειαστουν πολλα χρονια γιαυτο. Στην ελλαδα εχει ιστορια σαν ιδιοτητα 10-15 χρονια και αφορα μια πολυ μικρη μειοψηφια. Στην ευρωπη και αμερικη εχει ιστορια ενος αιωνα + σαν δραστηριοτητα.

Η διαφημηση δεν ειναι η λυση.

LUNA: Αν δεν ξερεις ελληνικα δεν σου φταιει κανεις.Υπαρχουν και λεξικα.

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Η πλειοψηφία των Ελλήνων
1. Δεν γνωρίζει ότι μπορεί να αγοράσει σκύλο από αλλού, εκτός πετσοπ
2. Δεν γνωρίζει ότι δε θα έπρεπε να αγοράσει από πέτσοπ και τους λόγους
3. Θεωρεί, όπως σωστότατα είπε και η Αλεξάνδρα, ότι καθαρόαιμο = λεφτά = πέτσοπ
4. Θεωρεί ότι αγορά/δωρεά καθαρόαιμου από γείτονα/byb = ευκαιρία

Αντί να κατακρίνουμε θα έπρεπε να ενημερώνουμε, όσο μπορούμε.

aleka2

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2008
300
0
47
Rottie πώς στο καλό να αναβαθμιστεί η κυνοφιλία όταν οι μισοί απο αυτούς που ξέρω (ίσως και περισσότεροι) θεωρούν ότι ο σκύλος είναι μόνο για να είναι δεμένος κάπου και να γαβγίζει.??

Είναι καθαρά θέμα παιδείας αλλά ευτυχώς εδώ και λίγο καιρό κάτι πάει να γίνει.

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
asli said:
Noela said:
Αντί να κατακρίνουμε θα έπρεπε να ενημερώνουμε, όσο μπορούμε.
ποιους,ποτε,και που???? :roll:
Εγώ προσωπικά, όπου σταθώ και όπου βρεθώ και όπου έχει διάθεση ο άλλος να ακούσει. Ακόμα και σε άσχετα φόρα. Δε μιλάω για μια οργανωμένη κίνηση. Επειδή όμως κανείς δε γεννήθηκε να τα ξέρει όλα, αντί να την πέφτουμε π.χ. σε ένα νέο μέλος που έχει άγνοια, καλύτερα να ενημερώνουμε. :wink:

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
η πλακα ειναι οτι τωρα μαθαινω αλλα ευχαριστω μπηκα στον Τεγοπουλο-Φυτρακη και το διαβασα...

με το στυλακι και την απαντηση σου, μου εδωσες να καταλαβω γιατι κανεις δεν σας γνωριζει και ουτε προκειται να σας μαθει και ουτε προκειται να εξελιχθουμε ποτε και να ανεβουμε ενα σκαλοπατι παραπανω απο αυτο που ειμαστε....

ζητηση υπαρχει στην προσφορα υπαρχει προβλημα :wink:

BasKal

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2007
423
2
Δεν ειμαι εδω για να κανω μαθημα γλωσσολογιας. Προσωπικα θα ηθελα να με γνωριζουν λιγοτεροι και καλυτεροι. "Στιλακι" δεν διαθετω. Αντιθετα καποιος/οια που δεν μπορει καν να κατανοησει τι διαβαζει και επισης να εκφραστει καλα, εβγαλε ως καταπληκτικο συμπερασμα και μας δημοσιοποιησε οτι δεν υπαρχουμε, αλλα υπαρχει ο ...Μιμικος.

BasKal

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2007
423
2
Tρομερο ...κριτηριο εκτροφικης επαρκειας... ποσα τετραγωνικα σπιτι εχεις...
Καλα θα ηταν να τα ψαξεις λιγο βαθυτερα τα πραγματα.

aleka2

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2008
300
0
47
Luna υπάρχουν αξιόλογοι εκτροφείς στην Ελλάδα και με πολύ καλές εγκαταστάσεις. Μη τους βάζουμε όλους στο ίδιο καζάνι.

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Πάντως μέχρι να βγει κάποιος Χριστιανός/ Μωαμεθανός/Βουδιστής κλπ και να πει ότι

1) Οι εκθέσεις δεν είναι καλλιστεία.
2) Μπορείς να αγοράσεις και εκτός από πετ σοπ σκυλί.
3) Αγοράζοντας από πετ σοπ έχεις αυτές τις συνέπειες

τζάμπα μιλάμε. Γιατί εσένα σε ενδιαφέρουν οι λίγοι για τα εκλεκτά σκυλιά σου και δεκτό, αλλά αυτοί είναι ενημερωμένοι.

Τους άλλους ποιος τους ενημερώνει, από τη στιγμή που δεν γνωρίζουν καν την ύπαρξη μιας άλλης λύσης.

BasKal

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2007
423
2
Μια και εχω περασει απο ολα τα σταδια, διαμερισμα, σπιτι στην εξοχη + εγκαταστασεις, σπιτι με πολλους χωρους αλλα οχι εγκαταστασεις...
Και μια και κατι εχω βγαλει κατα καιρους, θα σας πω οτι τα καλυτερα βγηκαν στο διαμερισμα και τα πιο κοινωνικοποιημενα - απο 42 ημερων αγκαλια στην Πατησιων :lol: :lol:
Οι "εγκαταστασεις" μερικες φορες καταληγουν βασανισμος και απομονωση.
Σιγουρα παντως η γεννα απαιτει ειδικο χωρο.

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
εχω προβλημα εκφρασης δεν το συνεχιζω εχετε αλλωστε ολοι σας τοσες πολλες γνωσεις που δεν μπορω να συζητησω με το επιπεδο που εχω :cry:

BasKal

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2007
423
2
Δεν αναφερθηκε κανεις στο "επιπεδο" σου. Αντιθετα εσυ αναφερθηκες συληβδην στο δικο μας και κυριως σε σχεση με αυτο που αποτελλει εργο ζωης για πολλους απο μας. Αλλα δεν πειραζει...:lol:
Συμπερασματα νομιζω οτι εχουν ηδη βγει για το τι συμβαινει, αυτα που παραπανω παρεθεσε η Νοελλα.
Οσον αφορα το τι πρεπει να γινει, ο καθενας πρεπει δυστυχως να το παλεψει μονος του κυριως προσπαθωντας να ειναι οσο γινεται σοβαρος στην εκτροφη του και βεβαια ανοιχτος προς τον κοσμο.

BasKal

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2007
423
2
Για μενα η Luna (η οποια αν θυμαμαι καλα εχει ενα μαλτεζ εκτος προτυπου) ειναι το "θυμα" της αντιληψης "ο εκτροφεας δεν εχει πετ" η "ολα στην ιδια τιμη" = μεγαλη τιμη για ολα τα κουταβια της γεννας ανεξαρτητα απο τη συγκριτικη τους ποιοτητα.
Πιστευω στον διαχωρισμο show-pet quality, με αντιστοιχη μειωση της τιμης για τα "πετ".