τιμη -ποιοτητα ?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
ektor said:
Δηλαδη οπως αυτη βλεπει τα σκυλια, ετσι και η κοινωνια και κατ'επεκταση ο κοσμος γυρο της, να αναγνωριζει την "ροττι" μονο απο το γενεολογικο της δεντρο(αν εχει μπαρπα απ'την Κορονη ή οχι)
Το παράδειγμα σου είναι ατυχές. Παρόλα αυτά θα σου απαντήσω.

Εάν πιστεύεις ότι το pedigree πιστοποιεί το «μπαρμπα του σκυλου μας στην Κορωνη», μάλλον δεν έχεις ιδέα τι εστί pedigree.

Το pedigree πιστοποιεί την καθαροαιμία - ταυτότητα του κουταβιού και των γεννητόρων του. Εάν ένα ζώο δεν έχει pedigree, που να αναγράφονται οι προγονοί του, να υπάρχει η υπογραφή του εκτροφέα του και η σφραγίδα του κυνολογικού ομίλου της χώρας που γεννήθηκε, θεωρείται ημιαιμο με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία, μορφολογία και χαρακτήρα του ζώου.

Από κει και πέρα είναι δικαίωμα του καθενός (και θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες) εάν επιλέξει να πάρει σκύλο χωρίς pedigree, δηλαδή σκύλο ημιαιμο, χωρίς δηλωμένο γενεαλογικό δέντρο, χωρίς να είναι γραμμένος σε κυνολογικό όμιλο, με γονείς που δεν έχουν περάσει ποτέ ιατρικές εξετάσεις.

Καλό είναι επίσης να μην θεωρούμε την άγνοια κάποιου που ισχυρίζεται πως «Tο σκυλί μου έχει ψυχή και δεν έχει ανάγκη pedigree» μαγκιά, γιατί γινόμαστε συνένοχοι στην ημιμάθεια και τη βλακεία και δίνουμε το πράσινο φως στους byb να βγάλουν το χαρτζιλικάκι τους πουλώντας «φύκια για μεταξωτές κορδέλες».

ektor

Well-Known Member
22 Μαρτίου 2008
118
0
Μα δεν διαφωνησα μαζι σου.
Απλος ξερω που ζω,σε τι ετος ζω και κυριος σε τι κοσμο ζω!
Εγραψα κατι το παραλογο???

ektor

Well-Known Member
22 Μαρτίου 2008
118
0
Καλό είναι επίσης να μην θεωρούμε την άγνοια κάποιου που ισχυρίζεται πως «Tο σκυλί μου έχει ψυχή και δεν έχει ανάγκη pedigree» μαγκιά, γιατί γινόμαστε συνένοχοι στην ημιμάθεια και τη βλακεία και δίνουμε το πράσινο φως στους byb να βγάλουν το χαρτζιλικάκι τους πουλώντας «φύκια για μεταξωτές κορδέλες».
με το επιρριπτεις τις ευθηνες για την εξαρση των byb και των παπι μιλλς
στην αγνοια μου,δεν προκηται να πετυχεις απολυτος τιποτα!!!Απειροελαχιστοι θα σας ακουσουν και ακομη απειροελαχιστοι θα πραξουν αυτα που τους λετε πραξουν.
ΣΥΓΝΩΜΗ!!!

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Εγώ θεωρώ ότι οποίος σκέφτεται έτσι, σκέφτεται λάθος.
Εάν κάποιος δεν διαθέτει χρήματα για καθαρόαιμο, υπάρχουν χιλιάδες αδέσποτακια στο δρόμο που περιμένουν κάποιον να τα προσέξει και να τους προσφέρει αγάπη.
Αυτά δηλαδή δεν έχουν δικαίωμα σε μια «ζεστή φωλίτσα»? Δικαίωμα στην «ζεστή φωλίτσα» έχουν μόνο τα τύποις «καθαρόαιμα» της ΧΕ?

ektor said:
με το επιρριπτεις τις ευθηνες για την εξαρση των byb και των παπι μιλλς
στην αγνοια μου,δεν προκηται να πετυχεις απολυτος τιποτα!!!
:shock: :? :? :?

Από πού έβγαλες το συμπέρασμα ότι επέρριψα ευθύνες σε εσένα για την έξαρση των puppy mills και των byb? Λυπάμαι αλλά έχω την εντύπωση πως δεν θα καταφέρουμε να συνεννοηθούμε….

ektor

Well-Known Member
22 Μαρτίου 2008
118
0
Οταν λεω "την αγνοια μου" δεν αναφερομαι μονο στο προσωπο μου,αλλα εννοω γενικα.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Ο μεσος ελληνας ενδιαφερτε μονο για την τιμη.

Αλλα ενα παραδειγμα : μαζευουν κοπριτακια του θεου απο το δρομο και ερχονται μετα στο ιατρειο και μας ροτανε, τι ρατσα ειναι!!
Αν τους λες- μα, δεν ειναι καμια ρατσα, ειναι ημιαιμο- ειναι ικανοι να το ξαναπεταξουν στο δρομο (εχει γινει!!).

Αρα- θελουν φθηνο πραγμα- να ειναι και καλο και "ρατσα" αλλα τσαμπα αν ειναι δυνατον!

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
εγω παντως και να ειχα λεφτα να διαθεσω για σκυλι,και παλι απτο δρομο θα μαζευα παροολο π μου αρεσουν καποιες φυλες παρα πολυ...ειναι θεμα ιδεολογιας...ειμαι υπερ των σωστων εκτροφεων και κατα των πετ-σοπ.
επειδη ζουμε σε ανενημερωτη χωρα σε θεματα φιλοζωιας και τα σχετικα,βρηκαν εδαφος τα πετ -σοπς να δουλεψουν κοσμο.
και ναι ο ελληνας κοιταζει μονο τη τιμη!!!και πολλες φορες αγοραζει καποιος με 100-150 απο εφημεριδα καθαροαιμο(ποιος ξερει τι...) για να πουλησει μουρη!ελεος.
τη <<ζεστη φωλιτσα>> την αξιζει καθε σκυλι,απλα εγω πιστευω οτι αυτο στο πετ-σοπ θα βρει κααααποιον να το αγορασει,ενω αυτο στο δρομο δεν το βλεπω να γλυτωνει τη φολα...θα αρκεστω στα αδεσποτακια!!! :D

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Πας στο σούπερ μάρκετ, να αγοράσεις φέτα ας πούμε, έστω ότι θέλεις μισό κιλό, και στην βιτρίνα έχει 5 διαφορετικά είδη, ποιό τυρί θα πάρεις?

Η μάρκα Χι κοστίζει 10 ευρώ το κιλό, η μάρκα Ψι κοστίζει 12, υπάρχει και μια χύμα με 7 ευρώ το κιλό, και μια ακόμα, χύμα κι αυτή, που την πουλάνε 25 ευρώ το κιλό!!!

Τι θα διάλεγες?

Από έρευνες που έχουν γίνει (το να πετάξεις μια λαλακία είναι άλλο, το να πεις ότι και καλά έχει γίνει και σχετική έρευνα, είναι πιο πιασάρικο... :wink: ) όταν ο κόσμος θέλει να προσφέρει στον εαυτό του κάτι καλό, το μοναδικό κριτήριο είναι η τιμή, θα πάρει την φέτα των 25 ευρώ, χωρίς να γνωρίζει ( ή να μπορεί να γνωρίζει) ότι δεν είναι το άλλο μισό από την φέτα που πωλείται προς 7 ευρώ το κιλό.

Ξέρετε η περίφημη (φανταστική άραγε?) έρευνα τι απέδειξε?
Πως το κομμάτι του τυριού των 25 ευρώ το κιλό, το προτίμησαν περισσότεροι και τελείωσε πρώτο!!!

Η φτηνή τιμή, δεν είναι αιτία για να προτιμήσουν το προϊόν οι καταναλωτές, ενώ αντιθέτως, η ακριβή τιμή είναι αιτία ο καταναλωτής να υποθέτει ότι αγοράζει κάτι με σωστή ποιότητα.

Έστω ότι είσαι ένας μερακλής παραγωγός φέτας, και αγαπάς πολύ τις κατσίκες σου, τις φρονίζεις, τις βατεύεις καθημερινά για να μην κουράζεις τν γυναίκα σου, κάνεις όλα τα σχετικά ρε αδελφέ, και παράγεις σχετικά μικρή ποσότητα φέτας, με εξαιρετική ποιότητα...

Εαν την προσφέρεις μισοτιμής από την μέση τιμή της αγοράς, πιστεύεις ότι θα πουλήσεις?
Στο λέω εγώ η Λεημονιά (που έκανα χίλια προξενιά), πως όχι!!!

Αντιθέτως, εαν την βάλεις σε διπλάσια τιμή, θα ξεπουλήσεις!!!

Συμφωνώ λοιπόν με την προλαλήσασα Γαλάζια.

Gogo

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2008
538
0
marko
Oι περισσοτεροι θεωρουν "τρελλα" λεφτα αυτα που ζητανε οι εκτροφεις,

αν ξερουν την διαφορα εκτροφεων - πετ σοπ!

Πολλοι νομιζουν οτι και τα κουταβια των πετ σοπ προερχονται απο

εκτροφεις απο την Ουγγαρια, πχ! Δεν εχουν ιδεα περι puppy mills!

Παντως ολοι θελουν Α ποιοτητα σε χαμηλη τιμη και καθως δεν ειναι

ενημερωμενοι, πιστευουν οτι ο δικος τους, η ο "επωνυμος" πετσοπας

θα τους φερει ΣΟΥΠΕΡ σκυλο σε τιμη ευκαιριας και δεν θα τους πιασει

κοροιδα ο Ελληνας εκτροφεας να τους τα "παρει"!!!

BasKal

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2007
423
2
Ροτι, στην ΧΕ βαζουν αγγελιες και εκτροφεις με καλα σκυλια-ειναι μονοτονο αυτο το πραγμα.
Στην ελλαδα οντως ο κοσμος δεν ξερει οτι υπαρχει διαφορα ποιοτητας-καθαροαιμιας. Και επισης δεν ξερει οτι υπαρχουν εκτροφεις...

BasKal

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2007
423
2
...Τι να κανουν; Πορεια στο Συνταγμα; Ο πετ-σοπας εχει "προσωπο" -μαγαζι, κλπ.Ο εκτροφεας ειδικα αν δεν ειναι εκπαιδευτης κλπ, και κυριως αν κοιταει την ποιοτητα, ειναι απλως ιδιορυθμος...

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
γιαυτο δεν φταιει ομως μονο ο κοσμος baskal ..φταιτε και εσεις οι εκτροφεις!

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Και εγώ πρώτη φορά για εκτροφείς και puppy mills μέσω των forum άκουσα.

Μολονότι έχω σκυλιά χρόνια, δε το είχα ψάξει και ποτέ. Αλλά ομολογώ ότι πάντα πίστευα ότι για καθαρόαιμο πας σε πετ σοπ.

Δε θα μπορούσε να προσεγγίσει ο ΚΟΕ ή κάποιος υπεύθυνος δημοσιογράφο σε τηλεοπτική εκπομπή, ή εφημερίδα, για να γίνονται κάποια άρθρα παρουσιάσεις σε μη κυνολογικά περιοδικά?

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
που ζεις???εδω ειναι Ελλαδα οπως βολευεται κανεις....
αλλος εδω αλλος εκει,
αλλος εις βαρος του αλλου...
συν του οτι δηλωσεις εισαι και ζητας και το δικιο σου απο πανω και αμα δεν ψαξεις μονος σου σωθηκες :roll:

συμφωνω με oscar εν κατακλειδι

aleka2

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2008
300
0
46
Η 1&2η πρόταση της Alexandras νομίζω ότι λέει πολλά.

Στο μοναδικό σημείο που βλέπει ο κόσμος σκύλους είναι στα pet.

Απο την άλλη οι εκτροφείς πώς μπορούν να διαφημίσουν την δουλειά τους?? Έχει δίκιο ο baskal.

Στα κυνοφιλικά περιοδικά ίσως αλλα ποιός θα κάτσει να το ψάξει όταν νομίζει ότι τα ζώα τα πέρνουν απο pet???