Μέχρι εδώ καλά!Ειμαι αρκετα προβληματισμενη με τον Τεν Τεν,η σχεση μας ξεκινησε δυσκολα,ομολογω πως φταιω εγω και οχι αυτος, αλλα δεν ξερω αν μπορω να τα βγαλω περα σε περιπτωση που ξανασυμβει κατι αναλογο...λοιπον...ο Τεν Τεν εφτασε σ'εμενα μεσημερι αρκετα ταλαιπωρημενος και εκνευρισμενος,παρ'ολα αυτα,οταν η Μαριανθη και ο Κωστας εφυγαν του εκανα ενα μπανιο γιατι δεν γινοταν αλλιως,δεν αντεδρασε ασχημα,του αρεσε μαλλον πολυ,οπως του αρεσε και το χτενισμα μετα το μπανιο
Ωχ...... φαντάζομαι ότι του έπεσε πολύ το κούρεμα πρώτη μέρα...... ζορίστηκε και απο την αλλαγή του περιβάλλοντος.... αλλά πως έβγαλε το φίμωτρο βρε παιδί μου? δεν είχε μπει καλά?? Υποτίθεται ότι για να αποφεύγονται κάτι τέτοια είναι το φίμωτρο....Αργα το απογευμα τον εβγαλα βολτα και εκανα ενα τραγικο λαθος,αφησα τον γκρουμερ να του κουρεψει την πλατη,στην αρχη ηταν ολα μια χαρα,ξαφνικα εγινε εξαλος,τοσο πολυ που τραβηξε και εβγαλε το φιμωτρο και μου δαγκωσε το χερι
Εχω μηδενική εμπειρία απο επιθετικά σκυλιά, οπότε ας μιλήσει κάποιος που ξέρει κάτι επ'αυτου.....Το προβλημα μου δεν ειναι τοσο οτι μου δαγκωσε το χερι,αλλα οτι δεν καταφερα να το αντιμετωπισω με ψυχραιμια,φοβηθηκα,τραβηχτηκα πισω και με αρπαξε και μαλιστα το εκανε σοβαρα,το εννοουσε!!!
Ισως ήταν πιο ήρεμος ο γκρούμερ και του μετέδωσε αυτή την ηρεμία..... ριψοκίνδυνο το βρισκω πάντως ότι συνέχισε χωρίς φίμωτρο....Εφυγα απο κοντα του και ηρεμησε,μεχρι που καθησε χωρις φιμωτρο να του τελειωσει την πλατη...
Εκανες κάτι γι'αυτό? Δεν ξέρω ποια θα ήταν η σωστή αντίδραση, αλλά εγώ θα τον άφηνα συξηλο και θα τον αγνοούσα επιδεικτικά...... σιγουρα δε θα τον έβγαζα βόλτα αμέσως μετά απο γρύλισμα....αργοτερα στο σπιτι ηταν σαν να μη συνεβη ποτε,επαιζε μαζι μου,χοροπηδουσε μου κουνουσε την ουρα..ολα καλα...σημερα και ενω ηταν και παλι χαρουμενος που θα πηγαιναμε βολτα,επειδη καθυστερησα να του φορεσω το λουρι,το φορεσα αναποδα και το εβγαλα για να το ξαναβαλω...μου γρυλισε και παλι
Με ΤΙΠΟΤΑ δεν αφήνεις παιδιά να τον πλησιάζουν με αυτό το ιστορικό...επίσης δεν ξέρεις τι έχει περάσει στο δρόμο απο παιδάκια...... εγώ θά έλεγα ούτε και μεγάλους, εκτός αν ξέρουν απο σκύλους, δε μεταδίδουν φόβο, και τους έχεις προειδοποιήσει ότι είναι απρόβλεπτος.Φοβαμαι να αφησω παιδακια να τον πλησιασουν ,ειναι δυστακτικος και απροβλεπτος....
Η αλήθεια είναι ότι φορτώθηκε με πολλά.... μεγάλο ταξίδι περιορισμένος, αλλαγή περιβάλλοντος, καινούρια πρόσωπα, μπάνιο, κούρεμα, πασπάτεμα..... του πέσανε πολλά. Δωστου λίγο χρόνο να μάθει το περιβάλλον και να αισθανθεί ασφάλεια και ηρεμία....δεν φανταζομουν πως το γρυλισματακι θα μπορουσε να γινει τοσο σοβαρο,τα κοριτσια απο το καταφυγειο μου ειπαν πως δεν εχει δαγκωσει ποτε...εγω τα καταφερα απ'την πρωτη μερα
1/100 είχε και το Γκογκολάκι μου και μετά οι δύο επόμενες βγήκαν αρνητικές.... είναι στα όρια της ανίχνευσης. Πρεπει να πω πάντως ότι η κοπέλα που μάζεψε τον Τεν τεν (και η Μαριάνθη, αλλά ιδιαίτερα η κοπέλα αυτή) είναι παρανοϊκή με το θέμα.... τους βάζει αμπούλες και κολλάρα με θρησκευτική ευλάβια... το βρίσκω άκρως απίθανο να έχει καλααζαρ. Σε κάθε περίπτωση, να επαναλάβεις την εξέταση μετά απο μερικούς μήνες και αναλόγως πράττεις. Εχε υπόψη σου πάντως ότι πλέον το καλααζαρ αντιμετωπίζεται.Και κατι ακομα που με "χαλασε" ειναι πως, οταν μου τον εφεραν μου ειπαν πως οι τελευταιες εξετασεις εδειξαν 1/100 υποπτο για καλαζαρ..
Το αναπνευστικό πρόβλημα του προκύπτει όταν στρεσσάρεται..... (αυτός ήταν κι ο λόγος που δε μπορούσε να έρθει με λεωφορείο....). Οταν είναι ήρεμος, είναι καλά.Με λιγα λογια,εχω να αντιμετωπισω ενα σκυλι δυσκολο στο οποιο κολωσα ηδη,με σοβαρο αναπνευστικο προβλημα...ε..η πιθανοτητα να εχει και καλαζαρ...δεν ξερω μαλλον μου ηρθαν πολλα
Ειχε δαγκώσει τελικά?τα κοριτσια απο το καταφυγειο μου ειπαν πως δεν εχει δαγκωσει ποτε
Oλα καλά ως εδώ έχεις δίκιο το λάθος ήταν αλλου όχι δικό σου..Και κατι ακομα που με "χαλασε" ειναι πως, οταν μου τον εφεραν μου ειπαν πως οι τελευταιες εξετασεις εδειξαν 1/100 υποπτο για καλαζαρ..δεν εχω καμια εμπειρια καλαζαρ και δεν ξερω αν θελω να αποκτησω.......
Δεν κατηγορω κανεναν,θεωρω πως ηταν δικη μου χαζομαρα,αλλα πραγματικα δε φανταστηκα πως το προβλημα συμπεριφορας ηταν τοσο μεγαλο,μιλησαμε για γρυλισμα,ενημερωθηκα πως ειναι λιγο περιεργος και τσαμπουκας,αλλα θεωρησα πως αυτο απεχει αρκετα απο το να μου αρπαξει το χερι σε κατασταση στρες,που ενταξει, και να μη γινοταν εκεινη τη δυσκολη μερα το κουρεμα,οποτε και να γινοταν νομιζω η αντιδραση του θα ηταν ιδια...με λιγα λογια δε σηκωνει κουβεντα ο σκυλος απο μενα..ομολογω πως πια παω με τα νερα του γιατι τον "φοβαμαι",προσπαθω να μην τον προκαλω και αυτο ειναι λαθος σχεση....λυπαμαι πραγματικα,ειχα υπερεκτιμησει τον εαυτο μου οσον αφορα το ζητημαΕίναι δυνατόν να δίνετε για υιοθεσία σε άπειρο ενδιαφερόμενο ένα σκύλο που επιτίθεται και δαγκώνει ανθρώπους?
Απαράδεκτο.
Εάν θέλατε να αποφύγετε την ευθανασία (που κανονικά θα έπρεπε να κάνετε στο σκύλο), οφείλατε να τον δώσετε σε έμπειρο ιδιοκτήτη αφού πρώτα τον ενημερώσετε σχετικά με τις ιδιαιτερότητες του χαρακτήρα του ζωου.
δε λύνονται εύκολαομολογω πως πια παω με τα νερα του γιατι τον "φοβαμαι",