σχετικα με τη σπιρουλινα

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Εμείς στο σπίτι παίρνουμε ΟΛΟΙ (άνθρωποι και ζώα) σπιρουλίνα, ΕΚΤΟΣ από το μεγαλόσωμο κουτάβι μας.

Περιέχει πάρα πολλά μέταλλα που (ενδεχομένως) παραμορφώνουν τα οστά, όταν είναι ακόμη σε ανάπτυξη.

Θα πάρει κι αυτός, Αλλά όχι ακόμη.

Δεν συνηστάται για μεγαλόσωμα κουτάβια.

Πόσο είναι το δικό σου Σκυλάκος;

Αν είναι 18 μηνών με ΟΛΟΙΣΙΑ πόδια, ίσως να είναι καλή ιδέα λίγη σπιρουλίνα την ημέρα.

Όμως για τέτοια πράγματα (νέες "μόδες" στην διατροφή) καλό είναι να μιλήσεις με έναν (δύο) έμπειρο εκτροφέα της ράτσας. Υπάρχουν ιδιαιτερότητες, κι εκείνοι τις ξέρουν πολύ καλύτερα απ' όλους.

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Bρε σκυλακος γιατι δεν ειναι καλη η pro plan?:confused:
Μια χαρα τροφη ειναι και μην ανυσηχεις.Τοσα σκυλια τρωνε και ειναι οκ.Don't worry.:rolleyes:

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Απο ότι ξερω η ξηρα τροφη,δινει για καθε συστατικο της την ποσοτητα που χρειαζεται για να μην παθει ελλειψη απο κατι ο σκυλος.Οχι οτι δινει την ιδανικη ποσοτητα.Ο μικρος ειναι σχεδον 8,5 μηνων και πιστευα οτι επειδη ειναι εντελως φυσικο προιον χωρις επεξεργασιες και προσθετα θα τον βοηθουσε να χτισει γερο σωμα.Πως να το εξηγησω...Σαν να του αυξησω τα λαχανικα,τα φρουτα,κτλ. σε σωστη ποσοτητα.Δεν το θεωρω μοδα διατροφης,οπως προανεφερα,εμαθα γι αυτο πριν 2 χρονια λογω της ασχημης καταστασης του σκυλου μας.
Το οτι τρωνε πολλα σκυλια προπλαν δε μου λεει κατι.Και πολλα παιδια τρωνε γαριδακια,σοκολατες και σουβλακια,αλλα δε θα τάιζα το παιδι μου τετοια.

Last edited:

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Και πολλα παιδια τρωνε γαριδακια,σοκολατες και σουβλακια,αλλα δε θα τάιζα το παιδι μου τετοια.
Γιατι εγω τι επαθα που ετρωγα ΚΑΙ τετοια???:D

Οκ,παντως ξερεις οτι δεν θα βρεις τη τελεια ξηρα.Εγω βρισκω παρηγοριτικο το οτι η purina ειναι μια εταιρια με ονομα και πειρα στο χωρο.Δεν ειναι ''χθεσινη''.Τα κριτηρια οπως ειπαμε διαφερουν για το καθενα.:rolleyes:

Απο ότι ξερω η ξηρα τροφη,δινει για καθε συστατικο της την ποσοτητα που χρειαζεται για να μην παθει ελλειψη απο κατι ο σκυλος.Οχι οτι δινει την ιδανικη ποσοτητα.
confused...:confused:

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Κι εγω έτρωγα γαριδοσοκολατοσούβλακα,αλλα όχι συνεχεια,οπως ... ο σκύλος μου:(
Ναι,δεν το ηξερες για την ποσοτητα των συστατικών;Ας μας πουν και οι παλιοτεροι να το σιγουρέψουμε...Εγω πάντως αυτο ξερω.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Skylakos, όπως και για τους ανθρώπους, έτσι και για τα σκυλιά υπάρχει πίνακας συνιστώμενης χορήγησης θρεπτικών συστατικών που καλύπτει τις διατροφικές ανάγκες τους για όλα τα στάδια της ζωής τους (είχα κάπου ένα πίνακα του Εθνικού συμβουλίου ερευνας της Μ. Βρετανίας αλλά δεν μπορώ να τον βρω τώρα).

Οι ξηρές τροφές περιέχουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο σκύλος και ακριβώς επειδή κάθε σκύλος έχει διαφορετικές διατροφικές ανάγκες σε κάθε στάδιο της ζωής του (ανάπτυξη, ενηλικίωση, εγκυμοσύνη, θηλασμός, γήρας) και διαφορετική δραστηριότητα (κυναθληματα, εργασία κτλ), υπάρχουν διαφορετικοί κωδικοί για να καλύπτονται όσο το δυνατόν καλύτερα οι ανάγκες των σκύλων σε πρωτεΐνες, μεταλλικά στοιχεία, βιταμίνες, υδατάνθρακες, (αν και δεν είναι απολύτως απαραίτητοι) λίπος κτλ.

Σωστή διατροφή = ισορροπημένο διαιτολόγιο= ένα διαιτολόγιο που περιέχει τις σωστές ποσότητες όλων των σημαντικών θρεπτικών συστατικών στη σωστη αναλογία (ούτε σε μεγάλη, ούτε σε ελάχιστη ποσότητα) και όχι μόνο διότι παίζουν σημαντικό ρόλο και άλλα χαρακτηριστικά της τροφής όπως νοστιμιά, ευπεψία, και ασφάλεια.

Η ξηρά τροφή μπορεί να είναι μια επεξεργασμένη και όχι φυσική τροφή αλλά προσφέρει εκτός από ευκολία, εγγυημένα θρεπτικά συστατικά στις σωστές αναλογίες.

Εγώ θα επέλεγα την κατάλληλη ξηρά τροφή για το σκύλο μου (puppy, adult, senior, energy κτλ) και δεν θα έκανα πειράματα με διατροφικά συμπληρώματα, αν δεν ήξερα ΠΟΛΥ καλά τι κάνω.

:)

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Απο ότι ξερω η ξηρα τροφη,δινει για καθε συστατικο της την ποσοτητα που χρειαζεται για να μην παθει ελλειψη απο κατι ο σκυλος.Οχι οτι δινει την ιδανικη ποσοτητα.Ο μικρος ειναι σχεδον 8,5 μηνων και πιστευα οτι επειδη ειναι εντελως φυσικο προιον χωρις επεξεργασιες και προσθετα θα τον βοηθουσε να χτισει γερο σωμα.

A. Και η κοκαϊνη είναι εντελώς φυσικό προϊόν... άστοχο το σχόλιο για τα φυσικά προϊόντα (άσε που ΕΧΕΙ επεξεργαστεί η σπιρουλίνα για να την βρήσκεις σε μπουκαλάκια και σκόνη).

Β. 8 μηνών (μολοσσός αν δεν κάνω λάθος; ) είναι ΠΟΛΥ μικρός για τόσα μεταλικά στοιχεία. Ακόμη δεν έχει βγει από την ηλικία "υψηλού κινδύνου" για προβλήματα ανάπτυξης των οστών.

Αν δεν έχει πρόβλημα το κουτάβι, κάνε τον σταυρό σου, χαμογέλα και συνέχισε να τον φροντίζεις όπως πάντα (ΚΑΤΙ σωστά κάνεις, δεν μπορεί!).:p

Άσε τα πειράματα για τους εκτροφείς. Έτσι κι αλλιώς με ένα κουτάβι, δεν μπορείς να έχεις άποψη (πρέπει να πειραματιστείς σε πολλά) για κανένα συμπλήρωμα. Μιας και είναι ευρέως γνωστό πως είναι επικίνδυνα μερικές φορές, άστο καλύτερα. Δώσε σπιρουλίνα μετά το 18 μηνο. Εγώ δεν τα το σκεφτόμουν καν (εκτός αν το κουτάβι ήθελε ενήσχυση στο ανοσοποιητικό, λόγο ασθένειας ή ατυχήματος, όπου και πάλι θα μίλαγα με γιατρούς κι εκτροφείς ΜΟΝΟ).

Από την άλλη αν έχει ήδη πρόβλημα στα οστά το κουτάβι (ή οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα) ακόμη περισσότερος λόγος να ανοίξεις συζήτηση με πεπειραμένο εκτροφέα.

Last edited:

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Κοκαίνη;:D:D:DΕ,όχι αμεσως στα βαριά!Ασε να συνηθίσει σε απλό χορταράκι πρωτα.:p Αχ,εντάξει παιδια...Δε θα δωσω.Για να επιμένετε τόσο...Α!και η γιατρός μου σημερα,αυτα μου ειπε με λιγοτερα λόγια.Συγκεκριμένα:"τιιιιιι;πας καλα;"
Θέλω να είναι γερός και να ζήσει πολλά χρόνια και η σπιρουλίνα "μου το υπόσχεται".Τι να κάνω.Δε μπορώ να κάτσω στα αυγά μου.Το παρατώ κι αυτό,όμως.Κάτι θα βρω να σας ξαναπασχολήσω ;)

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Mερικες φορες ,ισως το ΠΑΡΑψαχνουμε και εκει χαλαει η δουλεια...

Ε τι να κανουμε??? Ειμαστε αγχωδεις ανθρωποι...:rolleyes:

:D

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Οντως "χαλάει ή δουλειά"... έχει παρατηρηθεί πως σε κουτάβια μεγαλόσωμων φυλών με προβλήματα ανάπτηξης, υπάρχει ένα σύνηθες κοινό: ιδιοκτήτες που προσπαθούν να δώσουν τα ΠΑΝΤΑ στο κουτάβι, σε θέμα διατροφής (μέσα από εξαιρετική διατροφή ΣΥΝ συμπληρώματα).

Last edited: