συνταγη για homemade κοκκαλα? sos!!

Tania3515

Well-Known Member
12 Οκτωβρίου 2016
74
12
29
Δεν χρειαζεται να μπω σε κανενα σαιτ...Σε ποιο σημειο ειδες να αναφερθω τι τροφη ταιζω τα δικα μου σκυλια?Δεν εγραψα πουθενα οτι τα σκυλια μου τρωνε ξηρα..Αντεδρασα σε αυτο το multi που ταισες το κακομοιρο ζωακι σου..
Τα κοκκαλα πρεπει να ειναι ψημενα ειδικα του γουρουνιου γιατι μπορει να παθει τριχινιαση ή ψευδολυσσα.
Μην μπερδευεσαι..δεν φτιαχνεις συνταγη για διαιτα...εκει κανε οτι πειραμα θες..
Για τη διατροφη του σκυλου μιλαμε..οποτε κρεας-κοκκαλα (top!!) και λιγο ρυζακι και ειμαστε οκ..

Δεν ταιζω το σκυλο μου με κανενα μουλτι. ουτε με επεξεργασμενα. Ταιω το σκυλο μου κρεας και κοκκαλα. Ουτε βρασμενα ουτε τιποτα. Ειναι στη φυση του να τα τρωει ετσι. Οχι επεξεργασμενα και βρασμενα οπως μου λες εσυ. οπως ειπα και πιο πανω αυτη ειναι η γνωμη μου δεν θα μου την αλλαξεις εσυ. Ουτε θελω να αλλαξω εγω την δικη σου. Απλα ειναι η γνωμη μου

Miniature Schnauzer

Well-Known Member
30 Ιουνίου 2016
429
619
Κανεις λαθος σε αυτο που λες. Μπες σε οποιο site θες και διαβασε για το σκυλο. Ο σκυλος δεν πρπει να τρωει επεξεργασμενη τροφη. Πρεπει να τρωει οτι υπαρχει στη φυση. Κοκκαλα, ωμο κρεας, λαχανικα, φρουτα... Εσυ που ταιζεις τον σκυλο σου ξηρα τροφη εχεις αναρωτηθει το τι περιεχει μεσα και ποσο επεξεργασμενη ειναι? Το τι χημικα περιεχει? Αλλα μετα του δινεις και ενα κοκκαλο χοντρο χοντρο και ολα καλα ε? Γιατι μαγειρεμενο κοκκαλο και οχι ωμο? Ο σκυλος απο τη φυση του νομιζεις οτι παιρνει μια κατσαρολα και τα βραζει?
Στην φύση ξέρεις πόσο νωρίς φεύγει ο σκύλος; Τα αδέσποτα σε ένα έτος ενάμιση το πολύ! Στην φύση βρίσκει και φόλες! Θα του έδινες; Δεν σημαίνει κάτι το ότι το βρίσκει στην φύση.

Last edited:

Lefty!

Well-Known Member
10 Σεπτεμβρίου 2016
51
48
34
Αν διαβάσετε κανένα βιβλίο βιολογίας θα δείτε πως ο σκύλος διαφέρει πολύ από τον άνθρωπο . Το ίδιο και με τον λύκο ... πως νομίζετε πως ο λύκος έγινε παγκ ; αριστοκράτες του 18 αιώνα κάνανε διαγωνισμούς και πειράματα ... Δεν θα μιλήσω ξανά για τους σχολιασμούς αφού νομίζω έγινε κατανοητό από τους περισσότερους ...

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Τόσο η τριχινίαση όσο και η ψευδολύσσα, που όντως υπάρχουν στο χοιρινό, αντιμετωπίζονται με τρεις, κατ'ελάχιστον, εβδομάδες στην κατάψυξη, σε χαμηλή θερμοκρασία, που πλέον φτάνουν ακόμα και οι οικιακοί ψυγειοκαταψύκτες, τουλάχιστον οι πιο σύγχρονοι. Οπότε το κόκκαλο μένει ωμό, οι συγκεκριμένοι επικίνδυνοι μικροοργανισμοί έχουν εξουδετερωθεί και το κόκκαλο δεν έχει σκληρηνει και με την τάση να σπάει σε μυτερά κομμάτια, επικίνδυνα για το πεπτικό του σκύλου. Όταν μίλησα για προϋποθέσεις, εννοούσα ότι θέλει προσοχή και ψάξιμο κι ότι δεν είναι σαν το μοσχαρίσιο που μπορείς να το αγοράσεις φρέσκο από το χασάπη και ξά το δώσεις στο σκύλο με το που θα φτάσεις σπίτι. Στα της διατροφής δεν εκφέρω άποψη καν, μιας και το θέμα αναφέρεται σε λιχουδιές απασχόλησης.

Tania3515

Well-Known Member
12 Οκτωβρίου 2016
74
12
29
Στην φύση ξέρεις πόσο νωρίς φεύγει ο σκύλος; Τα αδέσποτα σε ένα έτος ενάμιση το πολύ! Στην φύση βρίσκει και φόλες! Θα του έδινες; Δεν σημαίνει κάτι το ότι το βρίσκει στην φύση.

Ρωτα εναν μεγαλυτερο, 50-60 χρονων το ποσο ουσαν οι σκυλοι. 20-25 χρονια... Εχω διαβασει πολλα βιβλια... Και την φολα δεν την βρισκει στη φυση, ο ανθρωπος την φτιαχνει ;) εσυ φυση εννοεις την γειτονια σου? Εχω αδεσποτο σκυλο 14 χρονια στη γειτονια μου. Ο σκυλος ειναι ισα με 17 χρονων...

Tania3515

Well-Known Member
12 Οκτωβρίου 2016
74
12
29
Αν διαβάσετε κανένα βιβλίο βιολογίας θα δείτε πως ο σκύλος διαφέρει πολύ από τον άνθρωπο . Το ίδιο και με τον λύκο ... πως νομίζετε πως ο λύκος έγινε παγκ ; αριστοκράτες του 18 αιώνα κάνανε διαγωνισμούς και πειράματα ... Δεν θα μιλήσω ξανά για τους σχολιασμούς αφού νομίζω έγινε κατανοητό από τους περισσότερους ...

Ο σκυλος δεν διαφερει με τον λυκο οσο νομιζεις. Μοιαζουν πολυ περισσοτερο απο οσο μπορεις να φανταστεις

Kouros

Banned
Banned
25 Μαρτίου 2014
757
529
Ρωτα εναν μεγαλυτερο, 50-60 χρονων το ποσο ουσαν οι σκυλοι. 20-25 χρονια... Εχω διαβασει πολλα βιβλια... Και την φολα δεν την βρισκει στη φυση, ο ανθρωπος την φτιαχνει ;) εσυ φυση εννοεις την γειτονια σου? Εχω αδεσποτο σκυλο 14 χρονια στη γειτονια μου. Ο σκυλος ειναι ισα με 17 χρονων...
Αφου ρε κοπελια εισαι τοσο εξοικειωμενη με τη φυση και τις αναγκες του σκυλου πως και δεν ξερεις την μαγικη συνταγη για τα κοκκαλα απασχολησης του σκυλου μονο πηγες και μαγειρεψες οτι σου κατεβασε το κεφαλι σου....
Ξερεις μπορεις να πεις την αληθεια..ωχ παιδια ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ..Δεν ειναι αναγκη να βγεις απο πανω..
Α ρε google εχεις φτιαξει επιστημονες...

• Like
Reactions: Miniature Schnauzer

Kouros

Banned
Banned
25 Μαρτίου 2014
757
529
Συμφων
Τόσο η τριχινίαση όσο και η ψευδολύσσα, που όντως υπάρχουν στο χοιρινό, αντιμετωπίζονται με τρεις, κατ'ελάχιστον, εβδομάδες στην κατάψυξη, σε χαμηλή θερμοκρασία, που πλέον φτάνουν ακόμα και οι οικιακοί ψυγειοκαταψύκτες, τουλάχιστον οι πιο σύγχρονοι. Οπότε το κόκκαλο μένει ωμό, οι συγκεκριμένοι επικίνδυνοι μικροοργανισμοί έχουν εξουδετερωθεί και το κόκκαλο δεν έχει σκληρηνει και με την τάση να σπάει σε μυτερά κομμάτια, επικίνδυνα για το πεπτικό του σκύλου. Όταν μίλησα για προϋποθέσεις, εννοούσα ότι θέλει προσοχή και ψάξιμο κι ότι δεν είναι σαν το μοσχαρίσιο που μπορείς να το αγοράσεις φρέσκο από το χασάπη και ξά το δώσεις στο σκύλο με το που θα φτάσεις σπίτι. Στα της διατροφής δεν εκφέρω άποψη καν, μιας και το θέμα αναφέρεται σε λιχουδιές απασχόλησης.
ω Συμφωνω οτι αντιμετωπιζεται με καταψυξη καποιων ημερων..ομως ειναι απειρως ποιο γρηγορο το βρασιμο τους για ενα μισαωρο..Αν ειναι χοντρα κοκκαλα δεν υπαρχει κανενα προβλημα.Το προβλημα ειναι μετα κοκκαλα που ειναι πολυ μικρα οπως του κουνελιου και του κοτοπουλου.

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Αφου ρε κοπελια εισαι τοσο εξοικειωμενη με τη φυση και τις αναγκες του σκυλου πως και δεν ξερεις την μαγικη συνταγη για τα κοκκαλα απασχολησης του σκυλου μονο πηγες και μαγειρεψες οτι σου κατεβασε το κεφαλι σου....
Ξερεις μπορεις να πεις την αληθεια..ωχ παιδια ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ..Δεν ειναι αναγκη να βγεις απο πανω..
Α ρε google εχεις φτιαξει επιστημονες...
Νομιζω εχεις μπλεξει δυο διαφορετικα ατομα! :)

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Συμφων

ω Συμφωνω οτι αντιμετωπιζεται με καταψυξη καποιων ημερων..ομως ειναι απειρως ποιο γρηγορο το βρασιμο τους για ενα μισαωρο..Αν ειναι χοντρα κοκκαλα δεν υπαρχει κανενα προβλημα.Το προβλημα ειναι μετα κοκκαλα που ειναι πολυ μικρα οπως του κουνελιου και του κοτοπουλου.
Δεν κοιτάω το γρήγορο μπροστά στην ασφάλεια του σκύλου μου. Μαγειρευτά, τα κόκκαλα είναι ένα ρίσκο που δεν έχω καμία διάθεση να πάρω. Μέχρι ζεματισμένα, να το δεχτώ, αν κι αυτό πάλι δεν μπορώ να το δω με μεγάλη ασφάλεια καθώς το τι θεωρεί ο καθένας ζεματισμένο είναι υπό συζήτηση. Στα ωμά δεν υπάρχει θέμα ούτε στα κόκκαλα κοτόπουλου ούτε στου κουνελιού, αλλά αν κάποιος νιώθει ανασφάλεια, σαφώς καλύτερα να μην δώσει. Άμα είναι ο σκύλος να τρώει το κόκκαλο και το κόκκαλο τον άνθρωπο, ας πάει στα κομμάτια. Είπαμε να δούμε πως θα αφαιρέσουμε σκοτούρες από το κεφάλι μας, όχι πως θα δημιουργήσουμε τσάμπα νέες.

Υ.γ. για την αναζήτηση για τα κόκκαλα απασχόλησης και τις συνταγές τα έγραψε το μέλος που άνοιξε το θέμα (gogaki) κι εσύ τα χώνεις για τις συνταγές σε άλλο μέλος (tania3515). Αλλού είναι η διαφωνία σας, για άλλο τα χώνεις.

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
35
Νέο Ψυχικό
Κακά τα ψέματα, αλλά το κρέας που ταΐζουμε τους σκύλους μας το πιθανότερο είναι να μην είναι και το πιο ασφαλές, με την άποψη ότι δεν ξέρουμε τι δίνουν στα ζώα να φάνε, ούτε ξέρουμε τι συνθήκες διαβίωσής τους κλπ. Στη φύση οι λύκοι, μιας και αναφέρονται εδώ, τρέφονται με ζώα που τρώνε κανονικό φαγητό, που δεν είναι σε αιχμαλωσία, που το κρέας τους δεν έχει ούτε τοξίνες ούτε στοιχεία απο επεξεργασμένες τροφές. Να μου πεις, και η ξηρά τροφή προέρχεται από κρέας που δεν ξέρουμε συνθήκες διαβίωσης κλπ. Οπότε ο καθένας κάνει ό,τι κρίνει πως είναι κάπως πιο ασφαλές. Προσωπικά, όταν της δίνω κρέας της το ζεματίζω πρώτα λίγο. Η μόνη περίπτωση που θα σκεφτόμουν χωρίς δισταγμό να της δώσω ωμό κρέας θα ήταν να έπαιρνα από κάποια βιολογική φάρμα.

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
καταρχην εκανα edit το post μου, οποτε αν θες να διορθωσεις και το δικο σου...
απλα ετσι οπως το εγραψες αρχικα, δεν θεωρω απιθανο καποιος από όσους διαβαζουν το θεμα να το θεωρησει οντως καταπληκτικη ιδεα και να το δοκιμασει...

Kouros

Banned
Banned
25 Μαρτίου 2014
757
529
ρε αμα θετε να απασχολιεται ο σκυλος σας ωρες χωρις να σας ενοχλει, πεταχτε του μια κονσερβα swan και κρυφτε το "κλειδακι" που την ανοιγει...
Τα μαντροσκυλα δεν χρειαζονται κλειδακι.....

• Like
Reactions: Haris Drazen

Kouros

Banned
Banned
25 Μαρτίου 2014
757
529
Δεν κοιτάω το γρήγορο μπροστά στην ασφάλεια του σκύλου μου. Μαγειρευτά, τα κόκκαλα είναι ένα ρίσκο που δεν έχω καμία διάθεση να πάρω. Μέχρι ζεματισμένα, να το δεχτώ, αν κι αυτό πάλι δεν μπορώ να το δω με μεγάλη ασφάλεια καθώς το τι θεωρεί ο καθένας ζεματισμένο είναι υπό συζήτηση. Στα ωμά δεν υπάρχει θέμα ούτε στα κόκκαλα κοτόπουλου ούτε στου κουνελιού, αλλά αν κάποιος νιώθει ανασφάλεια, σαφώς καλύτερα να μην δώσει. Άμα είναι ο σκύλος να τρώει το κόκκαλο και το κόκκαλο τον άνθρωπο, ας πάει στα κομμάτια. Είπαμε να δούμε πως θα αφαιρέσουμε σκοτούρες από το κεφάλι μας, όχι πως θα δημιουργήσουμε τσάμπα νέες.

Υ.γ. για την αναζήτηση για τα κόκκαλα απασχόλησης και τις συνταγές τα έγραψε το μέλος που άνοιξε το θέμα (gogaki) κι εσύ τα χώνεις για τις συνταγές σε άλλο μέλος (tania3515). Αλλού είναι η διαφωνία σας, για άλλο τα χώνεις.
Σεβαστη η αποψη.Εχοντας περασει απο τα χερια μου διψηφιος αριθμος σκυλων προσωπικα σε κανενα δεν ειχα θεμα με τα βραστα, αλλα επαναλαμβανω δινω μονο μεγαλα κοκκαλα.
Επισης επειδη στο χωρο εχω και οικοσιτα ζωα (κοτες ,κουνελια) δεν θελω να ρισκαρω ωμο σε καμια περιπτωση.

Lefty!

Well-Known Member
10 Σεπτεμβρίου 2016
51
48
34
Ο σκυλος δεν διαφερει με τον λυκο οσο νομιζεις. Μοιαζουν πολυ περισσοτερο απο οσο μπορεις να φανταστεις
Ένας από τους λόγους που λένε πως εξημερωθηκαν οι λύκοι ειναι πως προσαρμόστηκαν στο να τρώνε απομηναρια ανθρώπινου φαγητού ξέχασαν το κυνήγι για επιβίωση και άλλαξαν ως προς τα δόντια λόγο της ανθρώπινης τροφής αλλά άλλαξαν και η λειτουργίες του πεπτικού συστήματος ...

Elrandir

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2013
468
1.340
Ένας από τους λόγους που λένε πως εξημερωθηκαν οι λύκοι ειναι πως προσαρμόστηκαν στο να τρώνε απομηναρια ανθρώπινου φαγητού ξέχασαν το κυνήγι για επιβίωση και άλλαξαν ως προς τα δόντια λόγο της ανθρώπινης τροφής αλλά άλλαξαν και η λειτουργίες του πεπτικού συστήματος ...
Χωρίς να προσπαθώ να το παίξω γνώστρια, αλλά ούτε τα δόντια έχουν αλλάξει ούτε το πεπτικό σύστημα. Παραμένουν τυπικά ίδια με ενός σαρκοβόρου ζώου. Η διαφορά είναι ότι με τα χρόνια, το πεπτικό του σκύλου απλά ανέχεται κάποια πράγματα παραπάνω και με μεγαλύτερη ευκολία από ότι θα τα ανεχτεί το πεπτικό ενός λύκου. Αυτό δε σημαίνει ότι θα θερίσω το χωράφι με τα καλαμπόκια και επί μια βδομάδα θα του δίνω καλαμπόκι, γιατί το στομαχάκι του δε δείχνει να γκρινιάζει. :D

Το θέμα εξημέρωσης δε, είναι μεγάλο κεφάλαιο. Κάποιοι αναφέρουν ότι ο σκύλος προήλθε από το λύκο, κάποιοι ότι ήταν απλά παρόμοια είδη και κάποιοι ότι έχουν κοινό πρόγονο. Παρουσιάζουν μεγάλες ομοιότητες, αλλά και μεγάλες διαφορές. Το θεωρώ λίγο άτοπο, να αναλωνόμαστε τόσο πολύ στη σύγκριση σκύλου - λύκου. Καλό κατ' εμέ, είναι να κρίνουμε το κάθε είδος με τις δικές του ανάγκες. :)