σπυράκια στην κοιλια

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
και μενα
Θα το κοιταξω αμεσα τοτε. Κοιταξα και μια προηγουμενη συζητηση που ειχατε (http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=4930&page=2) και μαλλον μπερδευτηκα. Ειναι και αυτο το scalibor στη μεση που εμφανιζεται σε καθε συζητηση που αφορα σε δερματικο ευρημα, και με εχει μπλεξει....

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
γεια σε ολους

Το κουταβι μου εχει εμφανίσει σπυρακια στην κοιλια τα οποια μπορει να εχουν κ λιγο πυον (θυμιζουν πολυ τα δικα μας απλα σπυρακια). τα εχει παρουσιασει απο πολυ μικρη, περιπου 45 ημερων και ο γιατρος μου ειπε οτι μαλλον ειναι απο τα ουρα της - κατι σαν να εχει συγκαει. Τώρα που ειναι 3 μηνων εβγαλε παλι κ μαλιστα πολλα. Τα παρατηρησα λιγες ωρες αφου εφυγα απ'τον κτηνιατρο μετα τον πενταπλο επαναληπτικο εμβολιασμο.(παρεπιμπτοντος, ο γιατρος ξαφνιαστηκε, αλλα δεν μου ειπε και τιποτα, οταν του ειπα οτι την κυκλοφορω κανονικα απο τον 1ο κιολλας εμβολιασμο και οτι ειμαι λιγο κατα αυτης της φιλοσοφιας καθως πιστευω οτι ειναι λιγο υπερβολικη. Απλα ημουν προσεχτικος οσον αφορα στο τι μυριζε, να μη γλειφει κατω κ να μην ερχεται σε επαφη με αλλα ζωα και τα περιτωματα τους). Στο θεμα μας παλι. Εβαλα και εγο scalibor και σκεφτικα προς στιγμη οτι μπορει να φταιει αν και ειχα τον ιδιο προβληματισμο λογο της πολυ γρηγορης αντιδρασης. Και αν ειναι ετσι, την πρωτη φορα γιατι εβγαλε? Μου φαινεται πιο λογικο να εχει να κανει με τα χορτα και μαλιστα τσουκνιδες, που παει και τρεχει σαν τρελη η Amirah, και ισως καποια ευαισθησια σε αποριπαντικα που χρησιμοποιουμε σε χαλια και δαπεδα.
Τελευταια παρατηρηση, η Amirah μου ειναι καθαροαιμο γερμανικο ποιμενικο, και εχω την εντυπωση οτι τα καθαροαιμα σκυλια ειναι γενικος ευαισθητα σε διαφορα...

Την πρωτη φορά που τα εμφάνησε ήταν πάλι μετα το πρώτο εμβόλιο??:rolleyes:

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Την πρωτη φορά που τα εμφάνησε ήταν πάλι μετα το πρώτο εμβόλιο??:rolleyes:
Χωρις να ειμαι απολυτα σιγουρος, ναι.Το σκεφτηκα και εγω... by the way, σημερα δειχνουν να υποχωρουν.

Last edited:

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Θα ξαναβγουν τα σπυρακια,μεχρι ενος ετους και εφοσον παιζει σε χορτα θα εμφανιζει ποτε ποτε αυτην την αλλεργια.
Ειναι σαν τον αγροτη που μπαινει στα καλαμποκια με κοντομανικο και τον κατακοβουν τα φυλα,η κοιλια του εχει πολυ ευαισθητο δερμα θες γιατι ειναι κουταβι(μπορει να ειναι και απο ουρα)?θες γιατι ειναι πρησμενο και πετσικαρισμενο,θες γιατι κοιματε εκει πανω,παντως ειναι ευαισθητη περιοχη με το πιο αδυναμο δερμα,π.χ το πιο φθηνο κρεας ερχεται απο την κοιλια,το πιο φθηνο δερμα ερχεται και αυτο απο την κοιλια(λιγο ωμα ολα αυτα,αλλα ειναι για να καταλαβεις την περιοχη),το πιο καλο και γερο δερμα το εχουν ολα τα ζωα στην πλατη,και μην το αρχισεις στα μπανια και της αλοιφες γιατι γινεται ακομη πιο ευαισθητο.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Μιάς και αναφέρατε το scalibor...θέλω να ρωτήσω το εξής..
Πραγματικά πιστεύετε ότι κάνει δουλειά???
Είμαι λίγο δύσπιστη ... γιατί έχω βρει τσιμπούρι επάνω στα σκυλιά μου...παρόλο που φοράνε και οι δύο κολλάρο..
Πάντως...νομίζω η καλύτερη πρόληψη..είναι εξονυχιστική έρευνα...τσιμπουριών...κάθε μέρα...μετά από τη βόλτα...!!!!!!!!!!!!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Χωρις να ειμαι απολυτα σιγουρος, ναι.Το σκεφτηκα και εγω... by the way, σημερα δειχνουν να υποχωρουν.
Αν οντως ωφειλεται στα εμβολια τοτε ισως καπου να εχει και αλλεργια σε καποιο συστατικο του εμβολιου..αν και το πυον ειναι περιεργο για κατι τετοιο..

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809

Γιατι κανεις δεν σκεφτηκε οτι ειναι αλλεργικη αντιδραση στο εμβολιο?:rolleyes:
Τα σπυρακια μερικες μερες μετα υποχωρουν ενω εξακολουθει να βρισκεται στη φυση το σκυλακι.. απο το scalibor το θεωρω σχεδον απιθανο.

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Θα ξαναβγουν τα σπυρακια,μεχρι ενος ετους και εφοσον παιζει σε χορτα θα εμφανιζει ποτε ποτε αυτην την αλλεργια.
Ειναι σαν τον αγροτη που μπαινει στα καλαμποκια με κοντομανικο και τον κατακοβουν τα φυλα,η κοιλια του εχει πολυ ευαισθητο δερμα θες γιατι ειναι κουταβι(μπορει να ειναι και απο ουρα)?θες γιατι ειναι πρησμενο και πετσικαρισμενο,θες γιατι κοιματε εκει πανω,παντως ειναι ευαισθητη περιοχη με το πιο αδυναμο δερμα,π.χ το πιο φθηνο κρεας ερχεται απο την κοιλια,το πιο φθηνο δερμα ερχεται και αυτο απο την κοιλια(λιγο ωμα ολα αυτα,αλλα ειναι για να καταλαβεις την περιοχη),το πιο καλο και γερο δερμα το εχουν ολα τα ζωα στην πλατη,και μην το αρχισεις στα μπανια και της αλοιφες γιατι γινεται ακομη πιο ευαισθητο.
Αυτο ακριβως προσπαθω να αποφυγω. Γιαυτο δεν εχω απασχολησει ακομα τον κτηνιατρο, που σιγουρα θα μου δωσει καποια αλοιφη- αντιβιωση. Τωρα, αν ειναι ευαισθησια, αλλεργια η μολυνση..... θα δειξει. Τα σπυρακια βρισκονται μονο στην κοιλια, και ενα στο μπουτακι απο μεσα. Μασχαλες και γενικοτερα το υπολοιπο δερμα της ειναι πεντακαθαρο. Το scalibor μου φαινεται και εμενα απιθανο να ειναι ο φταιχτης. Επισης συμφωνο οτι δεν κανει θαυματα το κολαρο απο μονο του. Σημερα κυνηγουσα απεγνωσμενα ενα ψιλο στη μικρη, αλλα μου την εκανε... ψεκασα λοιπον και περιμενω. :cool:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Στα χόρτα έχει και ο δικός μου πρόβλημα..
Βγάζει σπυρακια αλλα όχι πυώδη..

Κατά την γνώμη μου από την στιγμή που βγάζει πύον αξίζει να το ψάξεις περισσότερο..

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Μερικα απο τα δικα μου ειχαν βγαλει,αλλα δεν ειναι το γκαζον εδω ειναι τινγκα στα βοτανα τα οποια π.χ αλλα αν ειναι ξερα αλλα χλωρα και αντιστροφα βλαπτουν,επισης υπαρχουν και τα ακαρια των χορτων,απο εμενα περνανε προβατα κατσικια,αλογα,αγελαδια,αγριογουρουνα κ.τ.λ,σκεψου τωρα μικρα κουταβια να τριβονται σε αυτο το χορτο,αλλα μετα απο λιγο ηταν ολα καλα.

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Στα χόρτα έχει και ο δικός μου πρόβλημα..
Βγάζει σπυρακια αλλα όχι πυώδη..

Κατά την γνώμη μου από την στιγμή που βγάζει πύον αξίζει να το ψάξεις περισσότερο..
Αν δεν βελτιωθει η κατασταση μεχρι την Παρασκευη, που μεχρι στιγμης συμβαινει το αντιθετο, θα παμε στο γιατρο. Αυτο που με ανησυχει περισσοτερο αυτη τι στιγμη, ειναι οτι την εχουν ταραξει κατι ψιλοι παρα και το κολαρο! και την αμπουλα! και το σπρευ! και το αντιπαρασιτικο σαμπουαν! :confused:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Αυτο που με ανησυχει περισσοτερο αυτη τι στιγμη, ειναι οτι την εχουν ταραξει κατι ψιλοι παρα και το κολαρο! και την αμπουλα! και το σπρευ! και το αντιπαρασιτικο σαμπουαν
Τι κολαρο?τι αμπουλα?τι σπρευ?

Ισως εχει και καποια αλλεργια σε κατι απο ολα αυτα..
Τι σαμπουαν βαζεις..?

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Οταν εχει ψυλλους πρεπει να ψεκαζεις με frontline σπρευ το anti-phlebotome δεν θα κανει κατι απο την στιγμη που εχει γεμισει..

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Οταν εχει ψυλλους πρεπει να ψεκαζεις με frontline σπρευ το anti-phlebotome δεν θα κανει κατι απο την στιγμη που εχει γεμισει..
Το vifos ειναι σαμπουαν. Θα δοκιμασω και αλλο σπρευ. Θα τσεκαρω και τα σπυρακια σημερα στο γιατρο γιατι εχουν ηρεμισει μεν, αλλα δεν εχουν υποχωρησει πληρως....

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Ποση ωρα τον σαπουνιζεις στο μπανιο?? Εχω ακουσει οτι χρειαζεται πανω απο τεταρτο για να ψοφησουν οι ψυλλοι! Τωρα αν κατι τετοιο ισχυει η ειναι μυθος δεν το γνωριζω αλλα δεν χανεις και τιποτα να το δοκιμασεις!!