εκτος αυτου,ειδα ενα μπουρδουκλωμα λιγακι...αλλο το να ξερεις εσυ πολεμικες τεχνες,ενας ανθρωπος με μυαλο κ κριση κ αλλο να εχεις ενα οπλο με δοντια ετοιμο για δραση.μην βιαστεις να κινηθεις προς την κατευθυνση που θες.επισης,κατι που δεν ακουστηκε αρκετα κ μαλλον δεν δωθηκε κ πολυ σημασια σε αυτο.ειναι ο σκυλος σου για σωματοφυλακη?του εχει γινει καποιο τεστ η θα δωσεις τζαμπα τα λεφτα σου κ στο τελος καποια στιγμη ο σκυλος θα σου λακισει?δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα.κ επισης κ κατι αλλο...μην νομ,ιζεις οτι οσο περναει ο καιρος θα δεχτεις ο σκυλος σου να παρει ενα ρισκο για σενα.εγω προσωπικα πολλες φορες σκεφτομαι σε διαφορες περιπτωσεις τι θα γινοταν αν αφηνα τον σκυλο μου κ το πως θα μπορουσε να χτυπησει κ θελω να βαλω τα κλαματα.
ο πραγματικος σκυλος φυλακας καλως η κακως πρεπει στα ματια σου να ειναι κατωτερος απο εσενα κ σαν ζωο κ σαν υπαρξη.δεν πρεπει να εξισωθει στα ματια σου με την οικογενεια σου.αυτη ειναι η πικρη κ η ψυχρη αληθεια.ο ρολος του ειναι αδικος κ σκληρος.διαφορετικα δεν θα μπορεσει ποτε να αντιδρασει οπως θα επρεπε ,γιατι εσυ ο ιδιος δεν θα το θες.κ οταν στην φυλαξη υπαρχει δυσταγμος χανοντε πολυτιμα δευτερολεπτα.κ θα υπαρχει δυσταγμος οχι απο το σκυλι,αλλα απο σενα φιλε.γιατι θα αγαπας το ζωο σου κ θα μπεις στο σκεπτικο μου αργα η γρηγορα....
τωρα σιγουρα θα βγουν πολλοι κ θα πουν,εγω αγαπαω τον σκυλο μου αλλα ειναι φυλακας...δεν θα το σχολιασω.εχουμε με τον καιρο παρεξηγησει τον ορο φυλαξη κ προσπαθουμε να τον περιτηλιξουμε με ορους της μοδας κ συμφωνα με ζωοφιλικες απαιτησεις κ τις νεες μεθοδους εκπαιδευσης.
οπως κ να εχει,δεν χρειαζεται να κανεις καμια εκπαιδευση στον σκυλο σου.αν εχει καποιο ενστικτο θα το βγαλει οταν χρειαστει.δεν εχω κανει τιποτα στον καπο απο τετοιου ειδους εκπαιδευση.για ελα να σηκωσεις χερι η να με πλησιασεις στο αυτοκινητο.δεσε το γλυκο σου με τον σκυλο σου οσο πιο πολυ μπορεις.βγες περπατα κ παιξε παιχνιδια.τρεξε κ δοκημασε να του μαθεις εσυ κατι κ οχι ο εκπαιδευτης του.
αν παρολα αυτα αποφασησεις για φυλαξη επειδη σου αρεσει κ σε ενθουσιαζει η ιδεα,ενημερωσου για τις θυσιες που θα πρεπει να κανεις.