σκυλος σωματοφυλακας

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
NΝα ρωτησω κατι. Πού θα γινει η εκαιδευση σωματοφυλακης, αν τελικα γινει? Βλεπω οτι μενεις στην Ζακυνθο.
Θα στειλεις τον σκυλο καπου πακετο?

panosbourg

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2010
103
1
zakynthos,greece
κοιταξε να δεις στη Ζακυνθο εχουμε γυρω στους 5 εκπαιδευτες.για τη βασικη υπακοη ολοι παιρνοανε τον σκυλο για 2 μηνες περιπου εκτος απο εναν (σ αυτον τον πηγα) που σε μαι εβδομαδα ετοιμαζε τον σκυλο βεβαια μου χε πει που ειναι το εκπαιδευτηριο και πηγαινα οποτε ηθελα...ουσιαστικα αυτος δεν αναλαμβανει πολλα σκυλια ετσι ωστε να πνιγεται στη δυλεια και καθε βδομαδα παιρνει 2-3΄.ειμαι πολυ ευχαριστημενος απ αυτον γιατι σε ο,τι χρειαστω τον παιρνω τηλεφωνο και μου απαντα μαλιστα τις περισσοτερες φορεσ ερχεται σπιτι μεσα σε μιση ωρα για να τα πουμε απο κοντα και να δει και ο ιδιος τι εγινε...οσον αφορα την εκπαιδευση σωματοφυλακης σε αυτον τον εκπαιδευτη θα τον παω βεβαια δεν ξερω πως θα γινει δηλαδη αν θα του τον δωσω παλι ή θα ερχεται ο ιδιος ή αν θα πηγαινουμε σε καποιο μερος.παντως επειδη πολλοι θα διαφωνειτε με το σκεπτικο του ¨δινω τον σκυλο για εκπαιδευση" θελω να πω πτι ο σκυλος ειναι πολυ δεμενοσ με τον εκπαιδευτη οποτε ερχεται ξερω εγ σπιτι αμεσως παει να τον γλειψει και γενιακ να του κανει χαρες πραγμα που δεν κανει στον καθενα.και κατι ακομα δεν μου τον εφερε κα εφυγε καναμε καποια μαθηματα μαζι για να μαθει και εμενα πως να χειριζομαι τονσ κυλο...το λεω αυτο γιατι υπαρχουν πολλοι εκπαιδευτες που εκπαιδευουν τα σκυλια τα δινουν κανουν μια επιδειξη στους ιδιοκτ=ητες και μετα σε οτι χρειαστουν ή να ρωτησουν μη τον ειδατε μη τον ακουσατε τον εκπαιδευτη...

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Εφοσον, όπως ειπες, δεν χρειαζεσαι σωματοφυλακη και μιλαμε για πραγματικη κατασταση και όχι για σπορ και εκτονωση, ισως πρεπει να το σκεφτεις πάρα πολύ.
Καταλαβαινω βεβαια ότι σε γοητευει η προστασια. Κι εμενα το ιδιο.

Στην αρχη επισης συχνα εχουμε πολύ ενθουσιασμο και θελουμε να φαμε τα παντα με το κουταλι. Μετα βλεπουμε τον κοπο και τις θυσιες που χρειαζονται για κατι που μαλιστα δεν είναι και απαραίτητο, μας πνιγουν και οι υποχρεωσεις της υπολοιπης ζωης μας και το ξεχναμε ή το αφηνουμε μισο που είναι ακομα χειροτερα γιατι μπορει ηδη να εγινε ζημια με την μιση δουλεια.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Κατι ακομα και συγνωμη αν σε κουραζω.
Ειπες στην αρχη ότι θελεις να μαθει το σκυλι σου αρκετά πραγματα και θελεις γενικά να ασχοληθεις.

Μενεις στην επαρχια όπως κι εγω, αρα εχεις την δυνατότητα για εκδρομες και καλη εκτονωση, οπότε αντικαθιστας με καποιον τροπο την εκτονωση με το agility, με το οποίο επισης θελεις να ασχοληθεις. Βεβαια το agility είναι άλλη ιστορια και φτιαχνει υπακοη και σχεση. Εχετε club εκει ή θα φτιαξεις πίστα μονος σου?

Μια πάρα πολύ ομορφη ασχολια με τον σκυλο, με την οποια αρχισα τελευταια να ασχολουμαι, που είναι σοβαροτατη εκπαιδευση, με τεραστιο ενδιαφερον που δεν τελειωνει ποτέ, εχει πολλους τομεις και αρκετοι από αυτους τους τομεις είναι εντελως ακινδυνοι, είναι η ιχνηλασια.
Είναι μια από τις μεγαλυτερες χαρές που μπορεις να εχεις φορωντας τα ρουχα σου.

Καποιοι απο τους εκπαιδευτες που εχετε εκει σιγουρα θα μπορουν να σας καθοδηγησουν και να σας εκπαιδευσουν, τουλαχιστον στα πρωτα βηματα. Μετα απλά αυξανεις τον βαθμο δυσκολιας. Δεν υπαρχει οριο.

panosbourg

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2010
103
1
zakynthos,greece
προσθεου δεν με κουραζεις καθολου!!!ισα ισα χαιρομαι οταν μαθαινω για τους σκυλους!θα το ψαξω για το agility...δυστυχως πιστα εδω στη Ζακυνθο δεν εχουμε οποτε αν ασχοληθω μαλλον θα φτιαξω μια <<πιστα>>. . . βεβαια τωρα εχω παρει την αποφαση για την σωματοφυλακη και πιστευω οτι θα υπαρχουν καλα αποτελεσματα!η πορεια θα δειξει...χεχ ωστοσο με το agility θα ασχοληθω αργοτερα γιατι μου φαινεται πολυ καλη ιδεα αλλα θελω πρωτα να το ψαξω καλυτερα... Σας ευχαριστω θερμά παντως για το ενδιαφερον που δειχνετε!! :)

η σωματοφυλακη αμεσα δεν μου χρειαζεται αλλα στο μελλον πιστευω θα μου χρειαστει. ο συγκεκριμενος εκπαιδευτης φτιαχνοντας σκυλους σωματοφυλακες του ενθαρρυνει και βαζει κατα καποιον τροπο στοιχεια εκπαιδευσης φυλαξης χωρου ...εχω δει σκυλο που εχει εκπαιδευσει και πραγματικα ειναι υπεροχος φιλικοτατος εχοντας βεβαια τα ματια του 14 και οταν ειναι μονος επιφυλακτικος //...επιπλεον τους εκπαιδευει με τετοιο τροπο ετσι ωστε ξεχωριζουν την χειραψια απο μια αποτομη λαβη ξερω εγω... και μαθαινει διαφορετικη επιθεση("οποτε χρειαζεται"δεν ειναι παντα η λυση η επιθεση) ο σκυλος αναλογως το τι αντικειμενο κραταει ο δραστης αν κραταει δηλαδη ελπιζω να καταλαβαινεισ τι εννοω....

Last edited:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ναι, καταλαβαινω, θεωρητικα παντα, μια και δεν εχω καθολου αναλογη εμπειρια.
Γιατι πιστευεις οτι στο μελλον θα σου χρειαστει η προστασια? Λογω ανοδου εγκληματικοτητας, ας πούμε? Συγνωμη για την αδιακριτη ερωτηση.

panosbourg

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2010
103
1
zakynthos,greece
εεε κοιτραξε να δεις ειναι κι αυτο ενα θεμα αλλα κυριως ειναι οτι σε 2 χρονια 8α παω να ζησω μονος μου,θα παω να σπουδασω (βλεπεις ειμαι ακομα μαθητης :p γι αυτο εχω και τοσο χρονο για να ασχοληθω με τον σκυλο) οταν θα παω να σπουδασω θα τον παρω μαζι τον σκυλο και καταλαβαινεις... δεν ξερω μεχρι τοτε πως θα ναι τα πραγματα,,,...δεν γινεσαι αδιακριτος...αλλα ξερω εγω αν περασω αθηνα λεμε τωρα γινονται διαφορα καθε μερα τελος παντων περισσοτερο σαν εμπλουτισ των δεξιοτητων του σκυλου το κανω...ειναι σαν να ξερεισ μια πολεμικη τεχνη ουσιαστικα

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Δεν ηξερα ουτε φανταστηκα ότι εισαι μαθητης. Μιλας σαν πολύ μεγαλυτερος (ακριβως το αντιθετο με μενα :D ).
Το ότι εισαι νεαρος και θελεις να ασχοληθεις τοσο σοβαρα είναι πολύ καλο. Βεβαια λογω ηλικιας μπορει να εισαι αρκετα παρορμητικος.

panosbourg

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2010
103
1
zakynthos,greece
το περιμενα οτι δεν θα το ξερατε...τωρα καλο ειανι οτι μιλωσ αν μεγαλυτερος ή κακο?χεχ μια χαρα μιλας βρε!! το οτι ειμαι παρορμητικς δεν φταιω εγω αλλα η ηλικια...βεβαιαο σκυλος ειναι μια ψυχη οποτε δεν ειναι απλο πραγμα δηλαδη να πεις οτι θα ασχοληθωκαι μετα το παραταω....τουλαχιστονε τσι πιστευω το να παρεισ ενα σκυλο εχει μεγαλες ευθυνες τις οποιοες πρεπει να τις γνωριζουμε πριν προβουμε σε καποαι αναλογη ενεργεια... εγω οπως προειπα θ ατην κανω την εκπαιδευση και πιστευω οτι τα αποτεεσματα θα ειναι θετικα!!

panosbourg

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2010
103
1
zakynthos,greece
παντως οπως προειπα θα του την κανω την εκπαιδευση αλλα σκεφτομαι να ζητησω εγγυησεις απο τον εκπαιδευτη οτι δεν θα χαλασει ο χαρακτηρας του ζωου,...τι λετε?

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
παντως οπως προειπα θα του την κανω την εκπαιδευση αλλα σκεφτομαι να ζητησω εγγυησεις απο τον εκπαιδευτη οτι δεν θα χαλασει ο χαρακτηρας του ζωου,...τι λετε?
Και τι ειναι να στο εγγυηθει αυτο? Υπαρχει τετοια εγγυηση?

panosbourg

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2010
103
1
zakynthos,greece
ναι, ισως ειναι και οτι μεγαλωσε ο σκυλος κι οτι ωριμαζει σε σχεση με 2 μηνες περιπου πριν που συμπεριφεροταν πολυ σαν κουταβι.τωρα ειναι οχι μονο υπακουος αλλα και σταθερος σαν χαρακτηρας.

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
ακου τι λες
ο σκυλος ωριμασε σε 2 μηνες και εσυ απεκτησες τον απολυτο ελεγχο
πηγες και στον εκπαιδευτη που ειπες ετοιμαζει τα σκυλια σε μια εβδομαδα
οποτε τωρα ειστε και οι δυο ετοιμοι για καθηκοντα σωματοφυλακης

αν σου αρεσουν αυτα που σου γραφω ολα οκ
αν δεν σου αρεσουν ,κοιτα να δουλεψεις πραγματικα με το σκυλο σου και ασε τα υπολοιπα περι καθηκοντων φυλαξης για οταν θα εχετε ωριμασει και οι δυο μεσα σε αυτη τη σχεση

panosbourg

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2010
103
1
zakynthos,greece
@skylakos
ειναι 15 μηνων

@krina
δεν εγραψα πουθενα οτι οριμασε σε 2 μηνες..!!γραφω οριμαζει! φυσικο ειναι εξ αλλου αφου μεγαλωνει!!!! ουτε εγραψα οτι εχω τον απολυτο ελεγχο...προσπαθω για το καλυτερο....σε σχεση με 2 μηνες πριν η σχεση μου με τον σκυλο ειναι καλυτερη και νιωθω πια οτι επικοινων με τον σκυλο σαν να μιλαμε την ιδια γλωσσα.εγω γενικα δεν ενθουσιαζομαι ευκολα και ουτε κανω πραγματα στα γρηγορα θελω αυτο που κανω να ειναι σωστο... σε ευχαριστω παντως για την συμβουλη σου .

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97