σκυλος κ γατα...μπορει να υπαρξει συμβιωση?συμβουλες...

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Κώστα,
κατηγορηματικά μην το επιχειρήσεις!
σημαντικά τα όσα ειπώθηκαν από Dr. Zivago
1. ΔΕΝ μπορείς
3. ΟΧΙ λόγο ζήλιας. Λόγο ενστίκτων θηράματος. Γεννήθηκε να σκοτώνει "γάτες" το Ντόγκο.
4. ΧΩΡΙΣΤΑ

ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ. Αρπάζει γατί και το πνίγει με σοκαριστηκή ταχύτητα. Συχνά ΧΩΡΙΣ καμία προειδοποιήση. Σχεδόν σαν παιχνίδι...
και mairyk:
Καλησπέρα και εγώ όχι θα σου έλεγα ποτέ δεν ξέρεις όταν θα έχεις γυρίσει την πλάτη σου...
... μια φυλή που σε ξεγελάει με την μεγάλη ευαισθησία της...
Απλά δεν μπορείς να εκπαιδευσεις Ντόγκο να μην σκοτώνει γάτες (πρόσεξε... δεν έγραψα "κυνηγάει" έγραψα "σκοτώνει").

Η Αύρα ήταν ένα σκυλί που έμαθε να μην πειράζει ψυχή. Από κουτάβι είχε μάθει να συμβιώνει με αρκετά γατιά τα οποία μπαινόβγαιναν στον κήπο και τα οποία φρόνιζε η γειτόνισσα. Οι γάτες πήγαιναν και έτρωγαν μέχρι και το φαγητό της ενώ η ίδια απλά κοιτούσε.
Το καλοκαίρι του 2001 ήμουν διακοπές στην Πάρο και θυμάμαι την μητέρα μου να με παίρνει τηλέφωνο. "Η γουρούνα σου σκότωσε μια γάτα!", μου είπε έντρομη και μου διηγήθηκε πως δεν κατάλαβε τι έγινε και πως συνέβησαν όλα τόσο ξαφνικά. Ο λόγος που η σκύλα σκότωσε το γατί είναι προφανής και δεν είναι της παρούσης, αλλά η ουσία είναι πως η Αύρα από εκείνη την ημέρα σκότωνε όποια γάτα μπορούσε να πιάσει λες και επρόκειτο για ναρκωτικό. Δεν νομίζω πως χρειάζεται να τονίσω πως πρόκειται για συνήθεια ανεπιθύμητη, ενοχλητική, τραγική, και αηδιαστική ταυτόχρονα και για όσους δεν γνωρίζουν την διαδικασία, θα πω πως βρισκόμουν μια φορά τον μήνα να μαζεύω νεκρές γάτες με κοιλιές ανοιγμένες και κόπρανα σκορπισμένα στον τόπο του εγκλήματος, είτε ήταν στον κήπο, είτε στην βεράντα, είτε στην ταράτσα.

Αποκορύφωμα της κατάστασης ήταν ένα βράδι, όταν η σκύλα βρισκόταν στην 61η ημέρα της εγκυμοσύνης της με 11 κουτάβια στην κοιλιά της. Η Αύρα συνήθιζε να κάθεται σε ένα συγκεκριμένο δωμάτιο το οποίο απείχε περίπου 15 μέτρα από την πόρτα του καθιστικού που οδηγούσε στην βεράντα και στην συνέχεια στον κήπο και η οποία ήταν ανοιχτή διότι εγώ καθόμουν στο καθιστικό (στα μέσα της διαδρομής) κι έβλεπα τηλεόραση. Με την γωνία του ματιού μου παρατήρησα την Αύρα να κινείται αθόρυβα προς την πόρτα, να κοντοστέκεται για 2’’ και στην συνέχεια να εκτοξεύεται, με την κοιλιά στον σβέρκο έξω από την πόρτα. Κλάσματα του δευτερολέπτου αργότερα άκουσα το γνωστό γατίσιο "φχχχχχχχχχχ" κι ενστικτωδώς πετάχτηκα από τον καναπέ και φώναξα "Μηηηηηη", φοβούμενος ταυτόχρονα και να μην προκαλέσει η μάχη με την γάτα ζημιά στα κουτάβια. Μόλις έφτασα στην πόρτα, η γάτα είχε σπασμούς, η βεράντα είχε γεμίσει αίμα και κόπρανα και η Αύρα στεκόταν 3 μέτρα πιο πέρα, σε απόσταση ασφαλείας (από εμένα) και με κοίταζε. Το επόμενο ημίωρο και μες στην νύχτα καθάριζα την βεράντα ενώ ο θύτης με κοίταζε (από απόσταση ασφαλείας). Το μεθεπόμενο πρωί η σκύλα γέννησε.

Το διηγήθηκα αυτό για να σου δείξω πόσο επίμονα είναι τα Ντόγκο με τις γάτες και πόσο γρήγορα τις σκοτώνουν, μη αφήνοντάς σου περιθώρια να αντιδράσεις. Πρόκειται προφανώς για την πιο ενοχλητική συνήθεια που έχουν!

Α, έχω και ένα Ντόγκο που ανέχεται τις γάτες... δυστυχώς όμως μόνο όταν είσαι μπροστά και κοιτάζεις!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.264
Μέλη
20.041
Νεότερο μέλος
Tarotzouro