σκυλοκαβγάς

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Καλημέρα.Στη χθεσινοβραδινή βόλτα μας στο πάρκο,ο Έκτορας τασκώθηκε με ένα ροτ συνομήλικο.Εχει προιστορία το γεγονός.
Όταν ήταν πιο κουτάβια,έπαιζαν συνέχεια μαζί και μαλιστα έκαναν χαρες όταν έβλεπε το ενα το άλλο.Καποια μερα όμως στη παρεα μπηκε ενα πιτμπουλ που ήταν τσιτωμενο και τσακωθηκαν και τα 3 μαζι.Φανταζεστε πως τρεξαμε να τα χωρίσουμε οι ιδιοκτήτεες,ε;Από τότε, όποτε συναντιούνται ο δικος μου με το ροτ,φαγωνονται.
Μπορεί αυτό να διορθωθει με καποιο τροπο και να τα ξαναβρουν;Αν τα πλησιασουμε κοντα,δεμενα εννοειται,και να δωσει ο καθε ιδιοκτητης μεζεδακι στο δικο του;Ανέφερα τις ρατσες των σκυλιών(τη δικια μου τη βλεπετε στη φωτο),μηπως βοηθησει στην αντιμετωπιση,αν γνωριζετε στοιχεια του χαρακτηρα τους.
Τωρα θα μου πειτε,γιατι να τα βρουν;Γιατι ειμαστε μια μεγαλη παρεα στο παρκο που συναντιοματσε συγκεκριμενη ωρα,τα σκυλια παιζουν μαζι,αλλα οποτε συναντιούνται τα δικα μας(εκτορας και ροτ) με το να φαγωνονται,καποιος απο τους 2 πρεπει να φυγει.:cool:

TruthHunter

Well-Known Member
8 Φεβρουαρίου 2009
200
3
Από την πείρα μου άπαξ και πιαστούν μία φορά δεν μπορείς να τα εμπιστευθείς πλέον μαζί

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Οταν λες ''Φαγωνονται'' ? σοβαρα πραγματα ή απλα φασαρια ?

Αν καποιο απο τα δυο δεν υποταχθει , δεν νομιζω να γινεται δουλεια ...μπορει μια φορα να παιξουν και μια αλλη να τσακωθουν.

Και το δικο μου παιζει με ενα rott ...οταν μπηκε στη μεση μια μπαλα ομως (την ειχε το rott και θελησε να την παρει ο δικος μου) , το ροτβαιλερ τα πηρε κρανιο και εδειξε ποιος ειναι ο αρχηγος (ευτυχως χωρις να προκαλεσει σωματικες βλαβες:D) ...boys with toys θα ελεγα ;)

Απο τοτε ξαναπαιξαν και συνυπαρχουν χωρις προβληματα αρκει να μην υπαρχει λογος τσακωμου (μπαλα , καποιο διερχομενο θυληκο κλπ) .

Μετα το πρωτο συμβαν σκεφτηκα και εγω να μην τα φερνω πλεον σε επαφη και ισως ρισκαρω καποια χοντρη μανουρα ...αλλα δεν ειναι εφικτο να κρυβομαστε απο καθε πιθανη μανουρα

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Οταν λες ''Φαγωνονται'' ? σοβαρα πραγματα ή απλα φασαρια ?
Αυτό θα ρωτούσα κι εγώ... Έχω προσέξει πάντως με τον δικό μου και άλλα σκυλιά που έχει τύχει να ψιλοτρακαραστούν (γρυλίσματα, απωθητικές δαγκωνίες, σπρωξίματα κλπ με τον έναν από τους δύο-συνήθως το δικό μου-να προσπαθεί να υποχωρίσει... δεν μιλάμε για κατάσταση σοβαρής μάχης), το να μην μένουμε με το αφεντικό του στο ίδιο σημείο προσπαθώντας να τα πείσουμε να σταματήσουν και να τα βρουν αλλά να συνεχίσουμε τον περίπατό μας μαζί διορθώνει το πρόβλημα. Μάλιστα κάποιες φορές όχι απλά κόβουν τους τραμπουκισμούς, αλλά καταλήγουν να παίζουν και να τρέχουν μαζί. Φαντάζομαι ότι το περπάτημα σε κοινή πορεία τα κάνει να ξεκολλάνε λίγο και να ασχολούνται με το τι έχουν μπροστά τους και τα "αγελοποιεί" κάπως.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.530
781
Ξεσσαλονικη!!!
θελει πολυ προσοχη πλεον.ποτε μην τα εμπιστευτειτε να μεινουν μονα.παντα να ειστε κοντα.ειδικα οταν μπει κ μπαλα στην μεση....τι πραμα ειναι κ αυτο παλι?!αν ειναι παντως ψιλα πραγματα αφηστε τα.τα βρισκουν μονα.αν δειτε οτι ειναι αλλου τυπου το γρυλισμα το κοβεται μαχαιρι αμμεσος κ τα απομακρυνεται.σταματατε το παιχνιδι κ φευγετε.

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
H Χιονα ως κουταβι επαιζε με ενα θυληκο Γερμανικο ποιμενικο.
Σχεδον συνομηλικες. Μεγαλωνοντας το παιχνιδι γινοταν πιο βιαιο.
Ειχαμε καιρο να συναντηθουμε.Μια μερα ετυχε κ βρεθηκαμε στο ιδιο οικοπεδο. Τις λυσαμε και επαιζαν. Μεσα σε κλασματα δευτερολεπτου αρπαζονται.Εγιναν κουβαρι. Τις χωρισαμε .Μετα απο καποιες μερες ξανασυναντηθηκαν και αμεσως εγινε παλι το ιδιο.Απο τοτε δεν τις αφηνουμε ελευθερες.Μονο με λουρι.

lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
Από τότε, όποτε συναντιούνται ο δικος μου με το ροτ,φαγωνονται.
Την απάντηση την έδωσες μόνος σου... δυστυχώς από την στιγμή που υπάρχουν περισσότερες από μια φορές που τα σκυλιά τσακώθηκαν τότε για μένα δεν μπορείς να τα εμπιστευτείς... οτι και να προσπαθήσεις αυτό πάντα θα υπάρχει...

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Oταν λέω φαγωνονται,το εννοω.Αγριος σκυλοκαβγας,οχι οι μικροαπειλιτσες που συνηθιζονται.Καταλαβα.Μακρια και αγαπημένοι.:shock:Ευχαριστώ παιδια.

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
δυστυχως σημερα ειχαμε κ εμεις εναν απροοπτο σκυλοκαβγα...:(
συναντηθηκα εγω με τον Αδη με δυο φιλες μου που εχουν θηλυκα σαρ-πει.
η μια θηλυκια η οποια ειναι περιπου 2 ετων εβλεπε τον Αδη για δευτερη φορα κ με το που τον ειδε τον "καβαλησε",αυτος σαν να μην τρεχει τιποτα την μυρισε κ εφυγε...στην συνεχεια τα δεσαμε ακριβως μπροστα απο το τραπεζακι που πιναμε καφε κ ενω ο Αδης ειναι ξαπλωμενος κ πολυ ηρεμος,παει η συγκεκριμενη θηλυκια απο πισω του κ του γρυλισε κ ψιλοδαγκωσε χωρις να εχει προκυψει τιποτα.
τοτε ο Αδης της ανταπεδωσε το γρυλισμα κ αρχισαν να τσακωνονται!!!
τσακωθηκαν για δευτερολεπτα γιατι πεταχτηκαμε σαν τις τρελες αλλα δυστυχως αυτα τα δευτερολεπτα ηταν αρκετα για να γεμισει η σαρπεδινα με ραματα....:(
αυτο που δεν μπορουμε να καταλαβουμε ειναι πως ενα αρσενικο σκυλι που ειναι παρα πολυ καλα κοινωνικοποιημενο κ ποτε δεν τσακωνεται ουτε με αρσενικα,κατεληξε να δαγκωνει μια θηλυκια με τετοια μανια οπου δεν μπορουσαμε να την βγαλουμε απο το στομα του!
η δε θηλυκια ειναι αρκετα κυριαρχικη αλλα δεν εδωσε καμια σημασια στην αλλη θηλυκια....τα εβαλε με τον Αδη!
μηπως να αρχισω να ανησυχω για την συμπεριφορα του Αδη απο εδω κ περα αφου αντεδρασε ετσι με μια θηλυκια...?

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
πωπω!!! :eek::eek: Απίστευτο! Καλά πως έγινε τετοιος χαμός με τα σκυλιά δεμένα?? Δεν έβαλε κανεις καμια φωνή στη θυληκιά που προκάλεσε? (θα μου πεις που να το περιμένετε...)

Επίσης, απ'οτι καταλαβαίνω ο Αδης είναι πολύ καλά εκπαιδευμένος..... σ'αυτές τις περιπτώσεις (οπου εμπλέκεται άλλος σκύλος δηλαδή), δεν ισχύει το "αστο" ή το "στοπ" ή κάτι τελος πάντων να τον σταματήσει?

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
πωπω!!! :eek::eek: Απίστευτο! Καλά πως έγινε τετοιος χαμός με τα σκυλιά δεμένα?? Δεν έβαλε κανεις καμια φωνή στη θυληκιά που προκάλεσε? (θα μου πεις που να το περιμένετε...)

Επίσης, απ'οτι καταλαβαίνω ο Αδης είναι πολύ καλά εκπαιδευμένος..... σ'αυτές τις περιπτώσεις (οπου εμπλέκεται άλλος σκύλος δηλαδή), δεν ισχύει το "αστο" ή το "στοπ" ή κάτι τελος πάντων να τον σταματήσει?
καναμε την βλακεια 1ον κ δεσαμε τους σκυλους μαζι στην ιδια κολωνα,δεν υπολογιζαμε οτι θα τσακωθουν αρσενικο-θηλυκο...2ον φωνες βαλαμε αλλα εκεινη την ωρα οι σκυλοι ειναι σαν κουφοι,δεν ακουνε τιποτα.
ο Αδης παρ οτι ειναι πολυ καλα εκπαιδευμενος αφησε μετα απο 3-4φορες που του εδωσα την εντολη!αυτη η καθυστερηση ομως ηταν αρκετη για να γινει ολο αυτο...φαντασου ενα αρσενικο 40 κιλων που δεν αστιευεται εναντια σε μια θηλυκια 22κιλων....
το πιο περιεργο δε ηταν οτι ενω την ειχε πιασει απο το μαγουλο κ δεν την αφηνε,συγχρονως ανοιγοκλεινε νευρικα το στομα του σαν να μασουσε!!!!
ανεξηγητη η ολη συμπεριφορα του....εκτος κ αν της το ειχε κρατησει απο πριν που τον ειχε καβαλησει...δεν ξερω...:(

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Πολλοί σκύλοι (άλλων φυλών) δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το θηλυκό Σαρ-Πει, ακόμα κι όταν έχει οίστρο. Έχουν ιδιαίτερη μυρωδιά.

Για μένα, ο Άδης, μιά χαρά αντέδρασε. Και ευτυχώς που δεν κρατήθηκε (από ιπποτισμό) γιατί θα μπορούσε να του κάνει πολύ μεγάλη ζημιά το Σαρ-Πει.

Και πίστεψέ με, ένα θυμωμένο Σ.Π. είναι ΠΟΛΥ πιο πεισματάρικο πλάσμα (και δύσκολο να ηρεμίσεις) από έναν Γ.Π...

Αυτό που έκανες (δένοντας τα μαζί) ισοδυναμεί με το να έδεσες τον Άδη με ασενικό πιτ-μπουλ στην ίδια κολώνα (αυτό κατάλαβε ο Άδης, όπως και το πόσο επικίνδυνη ήταν η κατάσταση για εκείνον).
Μην κοιτάς το μέγεθος μόνο. Το Σαρ-Πει είναι φοβερός κυνομάχος με μεγάλη μαχητηκότητα, κυριαρχικότητα και δύναμη δαγκώματος.

Last edited:

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
49
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Και πίστεψέ με, ένα θυμωμένο Σ.Π. είναι ΠΟΛΥ πιο πεισματάρικο πλάσμα (και δύσκολο να ηρεμίσεις) από έναν Γ.Π...

Το Σαρ-Πει είναι φοβερός κυνομάχος με μεγάλη μαχητηκότητα, κυριαρχικότητα και δύναμη δαγκώματος.
Αν μπορούσαν να το καταλάβουν αυτό και όλοι όσοι τα παίρνουν επειδή μοιάζουν με λούτρινα....:-|

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
η αληθεια ειναι οτι η θηλυκια εκτος οτι ηταν αδιστακτη,μετα τον καβγα εκανε λες κ δεν τρεχει τιποτα παρ οτι ηταν πετσοκομμενο το καημενο...

elenamagna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2008
422
3
42
ΑΘΗΝΑ
Πολλοί σκύλοι (άλλων φυλών) δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το θηλυκό Σαρ-Πει, ακόμα κι όταν έχει οίστρο. Έχουν ιδιαίτερη μυρωδιά.

Για μένα, ο Άδης, μιά χαρά αντέδρασε. Και ευτυχώς που δεν κρατήθηκε (από ιπποτισμό) γιατί θα μπορούσε να του κάνει πολύ μεγάλη ζημιά το Σαρ-Πει.

Αυτό που έκανες (δένοντας τα μαζί) ισοδυναμεί με το να έδεσες τον Άδη με ασενικό πιτ-μπουλ στην ίδια κολώνα (αυτό κατάλαβε ο Άδης, όπως και το πόσο επικίνδυνη ήταν η κατάσταση για εκείνον).
Μην κοιτάς το μέγεθος μόνο. Το Σαρ-Πει είναι φοβερός κυνομάχος με μεγάλη μαχητηκότητα, κυριαρχικότητα και δύναμη δαγκώματος.
καλησπερα πρωτα απο ολα.μαλλον εχουμε μπερδεψει καποια πραγματα εδω.
ναι το δερμα των σαρπει οντως εχει μια ιδιαιτερη οσμη(για να διωχνει τα τρωκτικα)αλλα οχι οτι ειναι τοσο εντονη που μπερδευονται τα δυο φυλα κ δεν ξεχωριζουν αλλοι σκυλοι αν ειναι αρσενικο ή θυληκο.αν ηταν ετσι θα χαμε προβληματα στα ζευγαρωματα.αυτο λοιπον δεν στεκει καθολου κ δεν το χω δει ουτε το χω ακουσει ποτε μου!
ο αδης δεν καταλαβε καμια ασχημη κατασταση γιατι τα σκυλια ηταν πολυ ηρεμα κ κοιμόντουσαν δίπλα δίπλα μεχρι που η δικια μου(ως λυτή)πηγε κ εφερε ενα ξυλακι κ το αφησε μπροστά τους....ο αδης ως πιο κτητικος κ ''κολλημενος'' με μπαλακια, ξυλακια κ.τ.λ θεωρησε οτι το ξυλακι του ανήκε κ οταν η θηλυκια διεκρινε νευρικοτητα στον τροπο κινησης του τον προειδοποιησε προσπαθωντας να τον επαναφερει στην ηρεμια ( τα σαρ-πει θελουν να χουν το πανω χερι σε ολες τις αγελες κ ολα να κινουντε συμφωνα με εκεινα).εκεινος αντιμιλησε κ εγινε οτι εγινε..
απ την αλλη ο αδης ειναι ενα γ.π που τωρα φτανει στην ενηλικιωση κ προσπαθει να δει τι τον περνει κ τι οχι κ επισης ειναι εκπαιδευμενος στη σωματοφυλακη κ τα δαγκωματα πραγμα που τον κανει λιγο πολυ να το επιζηταει μη ξερωντας πως να κατευνασει το στρες που του επιφερει η κατασταση.
επισης να σημειώσω οτι ο αδης μεγάλωσε συντροφια με ενα θηλυκό κ ενα αρσενικό σαρ-πει κ ουδεποτε ενιωσε την απειλη τους ακομη κ οταν εγινε δυο ετων κ το αρσενικο σαρ-πει δεν τον ανεχωταν πια.επρεπε να προσεχουμε το σαρ-πει κ οχι τον αδη , γιατι δεν καταλαβαινε τον κίνδυνο.
μην τα παρουσιαζουμε ομως για τερατα!σιγουρα πρεπει να μαστε πολυ προσεκτικοι με την ανατροφη κ κοινωνικοποιηση τους αλλα δεν ειναι κ ο φοβος κ ο τρομος του κυνολογικου στερεωματος!

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
συμφωνω απολυτα με elenamagna κ ηταν αυτο που ηθελα να προσθεσω αλλα με προλαβε,εννοω στο οτι θα ειχαν προβλημα κ μεταξυ τους τα σαρ-πει αν δεν καταλαβαιναν το φυλο κ θα ειχαν προβλημα κ στην αναπαραγωγη μιας κ ανεφερες οτι ακομη κ σε οιστρο μπερδευονται!:eek:(dr.zivago).
οσων αφορα για τα sar-pei ,σαφως κ γνωριζω οτι εκτραφηκαν για κυνομαχιες κ εχουν δυσκολο χαρακτηρα,αλλα πιστεψε με ηταν μια θηλυκια 22κιλων εναντιον αρσενικου 40 κιλων κ οπως ανεφερε κ η elenamagna εκπαιδευμενο να χρησιμοποιει καλα το στομα του.δεν νομιζω να καταφερνε να του κανει κ μεγαλη ζημια οπως λεςη θηλυκια!ολα αυτα βεβαια δεν εχουν σημασια απλα μου ακουγεσαι λιγο υπερβολικη.ισως αυτο να ισχυει με ενα αρσενικο σαρ-πει..αυτο που με παραξενευει περισσοτερο απ ολα ειναι λογω του κυριαρχικου της χαρακτηρα κ του αρχεγονου ενστικτου της πως δεν επιτεθηκε εξ αρχης στην αλλη θηλυκια..

elenamagna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2008
422
3
42
ΑΘΗΝΑ
την θυμοταν απλα απο την τοτε ''διαφορετικη ''ζωη της.
(για οσους δεν γνωριζουν το σαρ-πει αυτο το ειχα βρει σε ασχημη κατασταση κ καθολου ορεξατο για καβγα, εκεινη την περιοδο το κρατησα για λιγες μερες μεχρι να βρω να το δωσω κ εβλεπε την σκυλα μου καθημερινως)
ακομη η δικια μου γνωριζει παρα πολυ καλα τη σκυλογλωσσα του σωματος κ των σηματων που εκπεμπει ο αλλος σκυλος κ παντα ξερει ποιον κ ποτε πρεπει να τον αποφυγει καθως κ πως να τον ηρεμησει.
να πω τελος για τα σαρ-πει, πως δεν εκτραφηκαν για σκυλομαχιες αλλα λογω της ιδιοσυγκρασιας κ της μορφολογιας τους ηταν ικανα για τις μαχες στις αρενες, οπως ειναι κ τα κεντρικης ασιας, τα καυκασου, τα μαστινο και αλλα..;)

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
49
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
να πω τελος για τα σαρ-πει, πως δεν εκτραφηκαν για σκυλομαχιες αλλα λογω της ιδιοσυγκρασιας κ της μορφολογιας τους ηταν ικανα για τις μαχες στις αρενες, οπως ειναι κ τα κεντρικης ασιας, τα καυκασου, τα μαστινο και αλλα..;)
Για τη μορφολογία θα συμφωνήσω.
Για την ιδιοσυγκρασία να διευκρινήσω (για να μην παρεξηγηθούν τα σκυλιά) ότι ισχύει σε ότι αφορά το πείσμα, όχι την επιθετικότητα ή τον εκρηκτικό χαρακτήρα (δε λέω ότι αυτό υποννοείς, απλά προς αποφυγή παρεξηγήσεως των 4ποδων από τρίτους).

Tα shar pei δεν τα λέει κανείς γεννημένα μαχητές. Απλά αν εκπαιδεύοναταν από μικρή ηλικία μπορούσανε να χρησιμοποιηθούν σε σκυλομαχίες επειδή έχουνε δυνατά σαγόνια, ευέλικτο κορμί, σκληρό τρίχωμα και το πλεονέκτημα του δέρματος χάρη στο οποίο (σε συνδυασμό με την ευελιξία) "ξεγλιστρούσαν" όταν τα άρπαζε ο άλλος σκύλος.
Η ιδιοσυγκρασία τους (δεν είναι από τη φύση τους τόσο επιθετικά όσο απαιτούσε η αρένα) ήτανε ένας από τους λόγους που σταμάτησαν να τα βάζουνε σε κυνομαχίες.

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
Γιατί σου κάνει εντύπωση? Όταν είναι δεμένα κανένα δεν μπορεί να υποχωρήσει και ο καυγάς είναι πιο άγριος.
παντως κανενα απο τα δυο σκυλια δεν ειχε την ταση να υποχωρισει κ τα εμποδιζε το οτι ηταν δεμενα...ετσι κ αλλιως ο καβγας δεν κρατησε παραπανω απο 3-4 δευτερολεπτα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog