σκυλακι με ωτιτιδα δεν δεχεται θεραπεια

foxy+lea

Member
19 Αυγούστου 2010
8
0
γεια σας, ειμαι καινουρια στο φορουμ. εχω δυο σκυλακια, ενα τριχρονο ημιαιμο (η αλλιως "καθαροαιμο μπασταρδακι" οπως τον λεμε εμεις :) ) και ενα μικρουλι πεκινουα. ο μεγαλος μας, ο φοξυ, εχει ωτιτιδα, δεν ξερω ομως ποσο εχει προχωρησει.. εδω κ καιρο τον βλεπαμε πως εξυνε το αφτακι του, αλλα δεν ειχαμε καταλαβει κατι.. τον πηγα δυο φορες στον κτηνιατρο αλλα εχει ενα θεματακι, μαλλον τον εχει παρει με κακο ματι, ενω ειναι μια χαρα γιατρος. τελος παντων, για να μην τα πολυλογω, τον τελευταιο μηνα κ κατι εχω αρχισει κ βλεπω ενα καφε στρωμα στο αφτακι του κ μυριζει ασχημα. διαβασα (και να ευτυχως υπαρχουν και αυτα τα φορουμ για να ενημερωνομαστε) οτι σιγουρα ειναι ωτιτιδα, δηλαδη εχει αυτα τα συμπτωματα. τωρα εχω ενα υγρο που μου εδωσε ο κτηνιατρος, αλλα για να του το βαλω στο αυτι γινεται μαχη. με το που με βλεπει να πλησιαζω νευριαζει κ δεν με αφηνει να κανω τιποτα.. γενικα δεν ειναι αγριος, ουτε θα μου εκανε βεβαια ποτε κακο, αλλα δεν εχω καταφερει ουτε μια φορα να βαλω σωστα αυτες τισ σταγονες. μαλλον τα εχω γραψει τοσο ακαταλαβιστικα που δεν θα μου απαντησει κανενας, αλλα θα το εκτιμουσα πολυ αν καποιος εχει καμια καλη συμβουλη. Α και μια μεγαλη απορια που εχω.. επειδη εχει αρχισει απο προχθες να γερνει και το κεφαλακι του, υπαρχει περιστωση να του μεινει μονιμα? ανησυχω παρα πολυ και δεν θελω να υποφερει, αλλα δεν με αφηνει να τον βοηθησω :( καθε συμβουλη, ιδεα ειναι ευπροσδεκτη. ευχαριστω πολυ

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Κατ' αρχήν καλώς ήρθες!
Τίποτα δεν είναι ακαταλαβίστικο, μια χαρά τα είπες.
Μια καλή λύση είναι να του κρατάει κάποιος το κεφάλι σταθερά για να καταφέρεις να βάλεις τις σταγόνες, αφού τον έχεις πλησιάσει ήρεμα, ψιλοαδιάφορα και χωρίς να βλέπει τι κρατάς. Εγώ όταν θέλω να δώσω κάποιο χάπι ή κάτι άλλο, το κρατάω συνήθως πίσω από την πλάτη γιατί μόλις με βλέπει εξαφανίζεται.
Υπάρχει κάποιος που να μένει μαζί σου; γιατί σίγουρα το φάρμακο δεν θα μπαίνει μια φορά τη μέρα, οπότε θα χρειάζεσαι "βοηθό" πρωϊ-βράδυ.
Κι' ακόμα καλύτερα θα ήταν να του κρατάς εσύ το κεφάλι που σε ξέρει και έχει εμπιστοσύνη και κάποιος άλλος να ρίξει τις σταγόνες.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Πόσο μεγάλο, σε μέγεθος, είναι το σκυλάκι με την ωτίτιδα;

Napalina Lacrimal

Well-Known Member
20 Μαϊου 2010
241
0
Serres
www.myspace.com
Ξεκεινα με καμια λιχουδιτσα ιλα του ομορφα και διχνε του το μπουκαλακι με το υγρο!
Μολις ξεκεινησει να σε πλησιαζει βλεποντας την λιχουδια δινε του χαδακια και λιχουδιες μαζι με αυτο αρχισε να του σηκωνεις τα αυτακια σιγα σιγα...
Καθε φορα που θα καθετε ησυχος δινε λιχουδιτσα... Σιγα σιγα μπορει να σου παρει ωρες εως και μερες...
Η αλλιως αν δεν πιασει...ΜΕ ΠΟΛΥ ΕΠΙΜΟΝΗ περασε του αυτο πουθελεις εσυ...Βεβαια αυτα πρεπει να τα κανει καποιος που να ειναι αρχηγος μπροστα του...

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
τον πηγα δυο φορες στον κτηνιατρο αλλα εχει ενα θεματακι, μαλλον τον εχει παρει με κακο ματι, ενω ειναι μια χαρα γιατρος. τελος παντων, για να μην τα πολυλογω, τον τελευταιο μηνα κ κατι εχω αρχισει κ βλεπω ενα καφε στρωμα στο αφτακι του κ μυριζει ασχημα. διαβασα (και να ευτυχως υπαρχουν και αυτα τα φορουμ για να ενημερωνομαστε) οτι σιγουρα ειναι ωτιτιδα, δηλαδη εχει αυτα τα συμπτωματα. τωρα εχω ενα υγρο που μου εδωσε ο κτηνιατρος,
Καλως ήρθες!
Εγώ δεν κατάλαβα τα εξής:

Τι θεματάκι έχει ο κτηνίατρος;
Πηγες δύο φορες στον κτηνίατρο για το θεμα του αυτιου;
Εσύ είδες απο το φορουμ ότι έχει ωτιτιδα , το είπες στο γιατρο και σου έδωσε το φαρμακο;;

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Καλως ήρθες!
Εγώ δεν κατάλαβα τα εξής:

Τι θεματάκι έχει ο κτηνίατρος;
Πηγες δύο φορες στον κτηνίατρο για το θεμα του αυτιου;
Εσύ είδες απο το φορουμ ότι έχει ωτιτιδα , το είπες στο γιατρο και σου έδωσε το φαρμακο;;
Ο σκύλος μάλλον έχει θεματάκι με τον κτηνίατρο, γιατί λέει ότι τον έχει πάρει από κακό μάτι αν και είναι μια χαρά γιατρός.

foxy+lea

Member
19 Αυγούστου 2010
8
0
wow, δεν περιμενα τοσο συντομα να απαντησει καποιος. ευχαριστω για το καλωσορισμα, καλως σας βρηκα! αγγελικη το θεματακι με τον κτηνιατρο το εχει ο φοξουλης μου, δεν τον συμπαθει καθολου και την προηγουμενη φορα που τον πηγα πηγε να του φαει το χερι :) (υπερβαλλω φυσικα) ο γιατρος μου εδωσε τις σταγονες κ μου ειπε να του τις βαζω για μια βδομαδα, αλλα το θεμα ειναι οτι δεν προλαβαινει να μεινει καθολου το υγρο στο αφτακι του, γιατι τιναζεται κατευθειαν κ φευγει ολο το υγρο αριστερα κ δεξια.. το μεγαλυτερο προβλημα δεν ειναι να του βαλω τις σταγονες, οσο να του το καθαρισουμε με την αδελφη μου..

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Ακομα δεν έχω καταλάβει μετα απο πόσες επισκέψεις στον κτηνίατρο έγινε η διάγνωση. :)
Για να μπορεσεις να του βάλεις το φάρμακο, θα πρεπει να σε εμπιστευεται.
Δοκιμασε αυτο που λέει η Napalina.

Για το τιναγμα, αρκει να του κρατησεις τα αυτια για λίγο (μεχρι να "κατεβει" το φαρμακο).

Ξεκεινα με καμια λιχουδιτσα ιλα του ομορφα και διχνε του το μπουκαλακι με το υγρο!
Μολις ξεκεινησει να σε πλησιαζει βλεποντας την λιχουδια δινε του χαδακια και λιχουδιες μαζι με αυτο αρχισε να του σηκωνεις τα αυτακια σιγα σιγα...
Καθε φορα που θα καθετε ησυχος δινε λιχουδιτσα... Σιγα σιγα μπορει να σου παρει ωρες εως και μερες...
Η αλλιως αν δεν πιασει...ΜΕ ΠΟΛΥ ΕΠΙΜΟΝΗ περασε του αυτο πουθελεις εσυ...Βεβαια αυτα πρεπει να τα κανει καποιος που να ειναι αρχηγος μπροστα του...

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Ενστικτωδώς ο σκύλος δεν θα κάτσει γιατί το αυτί είναι ευαίσθητη περιοχή!

Εφόσον έχει θέμα με τον κτηνίατρο και ζοριστηκε ο σκύλος στο κτηνιατρεί τότε θα δυσκολευτείς!

Αν είναι με σταγόνες θα δυσκολευτείς,πες στον κτηνίατρο να στο αλλάξει το φάρμακο με το εκτοξεύτη!

Προσπάθησε να του το χορηγείς όσο πιο ανώδυνα μπορείς!Είχε ο δικός μου ο σκύλος την παιδική ωτίτιδα που λέμε που εμφανίζεται συνήθως όταν είναι 4-5 μηνών και του χορηγούσα το Surolan με τον εκτοξεύτη δοσολογίας!Και πήγαινε κατευθείαν στο βάθος το υγρό!

foxy+lea

Member
19 Αυγούστου 2010
8
0
ευχαριστω πολυ για τις χρησιμες συμβουλες, θα με βοηθησουν σιγουρα παρα πολυ! :) αυτο που με ανησυχει ακομα ειναι το κεφαλακι του, που γερνει.. το ξερω οτι σιγουρα μολις καταφερουμε να καθαρισουμε το αφτακι και παρουμ τη σωστη αγωγη απο τον κτηνιατρο θα γινει καλυτερα.. αλλα δεν ειναι μη-αντιστρεψιμο το οτι γερνει, ε? :(

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Γέρνει το κεφαλάκι του γιατί τον πονάει το αυτάκι μάλλον.
Έχεις προσέξει αν το γέρνει προς τα εκείνη τη μεριά?

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
αυτο που με ανησυχει ακομα ειναι το κεφαλακι του, που γερνει.. το ξερω οτι σιγουρα μολις καταφερουμε να καθαρισουμε το αφτακι και παρουμ τη σωστη αγωγη απο τον κτηνιατρο θα γινει καλυτερα.. αλλα δεν ειναι μη-αντιστρεψιμο το οτι γερνει, ε? :(
Ο γιατρός τι είπε γι αυτό;

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Επειδή το σκυλί για εμένα υποφέρει πάρα πολύ και δεν θεωρώ ότι παίρνει να το πάτε σιγά σιγά, θα έβαζα φίμωτρο, θα τον συγκρατούσα γερά και θα έβαζα σωστά το κολληριο στο αυτί του να ξεμπερδέψει κι αυτό κι εσείς!

Και όσο θα περνάει ο καιρός και θα υποφέρει λιγότερο θα δυσανασχετεί και λιγότερο!

Αφού γίνει καλά μπορείτε σιγά σιγά να κάνετε απευαισθητοποιηση....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.883
20.262
Κι εγώ είμαι υπέρ αυτής της δημοκρατικής διαδικασίας, που λέει ο foibos :) Κεφαλοκλείδωμα και ξερό ψωμί ;)

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
συμφωνω απολυτα με το foibo ομως
να προσθεσω:εγω ανησυχω με σενα ,θα το παω μαλακα ,βρε παιδι μου εχει προβλημα ο σκυλος και εσυ καθεσε και δικαιολογεις τα αδικαιολογητα ? τι παει να πει δεν θελει το γιατρο ? τι παει να πει δεν καθετε για τις σταγονες ? λες εδω και καιρο ξυνει το αυτακι του αλλα εσυ δεν καταλαβες τιποτα ,μετα λες εδω και ενα μηνα εχει καφε υγρο αλλα δεν θελει το γιατρο ,δεν μπορεις να καθαρισεις το αυτακι του και να βαλεις φαρμακο ?παμε με τα καλα μας ? θα τραβηξω τα μαλλια μου να μακρυνουν και αλλο,βουτα το σκυλο και στο γιατρο θελει δεν θελει οπως λεει η mareco κεφαλοκλειδωμα φιμωτρο κλπ φοβασε το σκυλο σου ? φοβατε ο γιατρος? γινεται επικυνδυνος ? για ολα υπαρχουν λυσεις ,αρκει να το θελεις και εσυ δεν μου φαινεσε και τοσο ζεστη ,α μαλακα το πηγα

silk

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2008
440
3
42
Kinetta
Πόσο μεγάλο, σε μέγεθος, είναι το σκυλάκι με την ωτίτιδα;
κάτι είχα καταλάβει από εδώ σχετικά με το κεφαλοκλείδωμα... :D:D:D
:p δεν το ανέφερα μην φανώ βίαιη.. :p

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
και κατι αλλο ασχετο αλλα σχετικο ,εγω εμπιστευομαι παντα τα σκυλια μου ,αν καποιος δεν τους αρεσει εχουν λογο που δεν τους αρεσει

βεβαια στη δικια σου περιπτωση ειναι αλλιως ,λες δεν αφηνει κανεναν αρα ο σκυλακος δεν φταιει, εσεις εχετε κανει καποια βλακεια ειτε τωρα ειτε στο παρελθον και τον εχετε φοβησει ,για αυτο κοιτα πως θα κανεις διορθωτικη στη βλακεια που εχει τρομαξει το σκυλακο σου γιατι αν ο μη γενοιτο συμβει κατι σοβαροτερο στο μελλον θα τραβας εσυ μετα τα μαλλια σου και ο καημενος θα υποφερει αβοηθητος

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.788
4.086
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Ο,τι είπαν τα παιδιά...

Να προσθέσω πως σήμερα έγινε διάγνωση ωτήτιδας (otitis externa) στο σκύλο μου και ας του έβαζα προλυπτικά epi-otic σταγόνες. Λοιπόν, και ο δικός μου μισεί τις σταγόνες (έχει κλαψουρίσει κι όλας όταν του έπαιρνε δείγμα η κτηνίατρος, λες και θα τον σκοτώσουν!). Αν δεν κάθεται ήσυχος ο σκύλος σου, στρίμοξέ τον σε μια γονία, και αν γίνεται να έχεις βοηθό, ακόμα καλύτερα. Μην περιμένεις να αγαπήσει τις σταγόνες με λιχουδιές (αυτό δεν πρόκειται να γίνει). Και τέλος, υπομονή, 7 μέρες είναι, θα περάσουν.

kenzo

Member
23 Φεβρουαρίου 2010
24
0
καλημέρα!!!
και ο δικός μας έχει ωτίτιδα και μάλιστα χρόνια :( .. πάντα απο την μεριά του πάσχοντος αυτιού γέρνουν όλα και ιδίως όταν πονάνε.. σίγουρα ο κτηνίατρος θα σας έχει κάνει καλλιέργεια για τον προσδιορισμό του μικροβίου - βακτηρίου που υπάρχει στο αυτί του μικρούλι σας και προκαλεί την ωτίτιδα... όταν προσδιοριστεί ο λόγος που δημιουργείται η φλεγμονή είναι και πιο "εύκολο" να αντιμετωπιστεί!
Συνήθως, απο την εμπειρία που είχαμε εμείς, χωρίς κάποιο συνδυασμό με χάπια κορτιζόνη, μαζί με την τοπική αγώγή, είναι πολύ πιο δύσκολο να εφαρμοστεί η δεύτερη. το πρήξιμο που δημιουργεί η φλεγμονή στα αυτιά, κάνει τον σκύλο πολύ πιο αντιδραστικό, στην χορήγηση την τοπικής θεραπείας αφού πονάει διπλά!!
επίσης κάτι άλλο που μου έχουν τονίσει όλοι οι κτηνίατροι και είναι λογικό.. σε ακαθάριστο αυτί δεν έχει κανένα νόημα να βάλεις ωτικές σταγόνες.. με τα εκκρίματα εντός αναστέλλονται όλες οι δραστικές ουσίες του φαρμάκου..
όσο για τον τρόπο χορήγησης και επειδή τους έχουμε δοκιμάσει όοολους, κατά την γνώμη μου ο καλύτερος είναι αυτός της πλήρης ακινητοποιήσης του σκύλου, με κάποιο δεύτερο άτομο να καθαρίζει το αυτί αλλά και να τοποθετέι μετά τις σταγόνες..
βασικός κανόνας της ωτιτίδας είναι ότι εαν δεν ακολουθήσετε κατά γράμμα τις συμβουλές του κτηνίατρου, η ωτίτιδα μπορεί και να μην υποχωρήσει ποτέ τελείως! αφού τα μικρόβια - βακτήρια - μύκητες κτλ, γίνονται ανθεκτικότερα στις ουσίες των φαρμάκων και επανέρχονται δριμύτερα.. :)
κουράγιο και γρήγορα περαστικά σας ευχομαι!!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.301
Μέλη
20.062
Νεότερο μέλος
Hroula