πω! πω! τι σκυλί είναι αυτό;

marug

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2007
68
0
Νομίζω ότι αυτό εδώ το subforum είναι το κατάλληλο μέρος να ανεβάσω μερικές φωτογραφίες του σκύλου μου.
Να μου πείτε την γνώμη σας εσείς που είστε εκτροφείς και το μάτι σας κόβει, και έχετε φάει τις εκθέσεις με το κουτάλι.

Είναι ακριβώς 3 ετών.
Έχει ύψος 69cm
Μήκος 76cm
Περίμετρο στήθους 95cm
Περίμετρο κεφαλιού 62cm
Βάρος 61κιλά

Θέλω να αναφέρετε τα ελαττώματα τα οποία κρίνετε εσείς σοβαρά.
Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε αναπαραγωγή αν ο χαρακτήρας και η υγεία του ήταν άριστα;
Ξέρω από φωτογραφίες δεν μπορεί να γίνει σοβαρή κρίση, αλλά θα ήθελα την γνώμη σας.
Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εξαίρετος αν τον κατέβαζα σε έκθεση;
Ελεγα να τον κατεβάσω όχι για την διάκριση τόσο όσο για την εμπειρία.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Aν θές να τον κατεβάσεις για την εμπειρία, τον κατεβάζεις έτσι κι αλλιώς!

Δεν υπάρχουν ελαττώματα αποκλεισμού, αν αυτό εννοείς ... εκτός κι αν έχει κάποιο πρόβλημα στα δόντια (πρέπει να είναι όλα και να δαγκώνει ψαλιδωτά) το οποίο φυσικά δεν φαίνεται από φωτό ... επίσης να μην έχει σοβαρό πρόβλημα στο χαρακτήρα ή στην κίνηση, πχ δαγκώνει - αγριεύει πολυ ή κουτσαίνει ... επίσης δεν φάινεται από φωτό ... να έχει 2 όρχεις ... και κάτι άλλο ... να είναι σίγουρα του ύψους αυτού, το οποίο είναι οριακότατο, αν έχεις κάνει δηλαδή λάθος 1-2 πόντους, κινδυνεύεις να αποβληθείς ...

Αν όλα αυτά είναι σωστά ... κατέβασέ τον!!

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Ξέχασα ... για αναπαραγωγή ... αν έχεις pedigree (που έχεις)
- εξετάσεις δυσπλασία
- πάς σε 2-3 εκθέσεις τουλάχιστον, και πάρεις καλούς χαρακτηρισμούς
... Μπορείς να ζευγαρώσεις ...
μπορείς φυσικά και χωρίς να κάνεις τίποτα από όλα αυτά ... οι περισσότεροι αυτό κάνουν, δυστυχώς ... :evil:

marug

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2007
68
0
Σε ευχαριστώ φίλε Denis.
Έχεις δίκαιο, δεν χάνω τίποτα αν τον κατεβάσω έτσι και αλλιώς.
Δίκαιο έχεις και για το μέγεθος. Συγκρίνοντας τον με τα σκυλιά που βλέπω στις εκθέσεις είναι πολύ μεγαλύτερος.
Και σίγουρα στις φωτογραφίες γράφει λίγο άχαρος.
Δεν δείχνει πολύ κόμπακτ.
Δεν είναι ότι έχει ψηλά πόδια. Είναι γενικώς μεγαλόσωμος.
Αν ήταν κοντύτερος θα έβγαινε εκτός προτύπου από το μήκος του.
Πάντως σε περσινή έκθεση είδα και άλλο μεγαλόσωμο σκυλί.
Εξάλλου δεν είδα να μετράνε ύψος.

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
εγώ λέω να το κατεβάσεις.

ο χώρος χρειάζετε καινούργιους ανθώπους.

απορία

την εμπειρία τι την χρειάζεσε?

σκέφτεσε να ασχοληθείς πιο σοβαρά στο μέλον π.χ εκτροφή???

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Είναι κούκλος marug! Να τον χαίρεσαι! :D
Στα υπόλοιπα, περι εκθέσεων, συμφωνώ με τα παιδιά!
Δεν "ανεβάζεις" και το pedigree όποτε μπορέσεις?

marug

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2007
68
0
ΜΑΚΗΣ said:
απορία

την εμπειρία τι την χρειάζεσε?

σκέφτεσε να ασχοληθείς πιο σοβαρά στο μέλον π.χ εκτροφή???
Μου έχει περάσει από το μυαλό.
Να αποκτήσω θηλυκό για μερικές καλές γέννες.
Εψαχνα ένα διάστημα για θηλυκό κουτάβι, αλλά οι συνθήκες δεν είναι τώρα κατάλληλες για μένα και κατόπιν ωρίμου σκέψεως το ανέβαλα για το μακρινό μέλλον.

ROTTIE said:
Δεν "ανεβάζεις" και το pedigree όποτε μπορέσεις?
Να το ανεβάσω Rottie αν και δεν είναι κάτι ιδιαίτερο.
Ξέρεις νομίζω ότι το pedigree επηρεάζει την κρίση μας.
Ενα pedigree φουλ πρωταθλητές αμέσως κάνει τον σκύλο να δείχνει πιο όμορφος. :roll:

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
ένα pedigree γεμάτο πρωταθλητές ΔΕΝ κάνει ένα σκυλό πιο όμορφο ΟΥΤΕ πιο ποιοτικό.

ΤΟ ΚΑΝΕΙ όμως ένα (θεωρητικά) ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΠΙΒΗΤΟΡΑ από ένα χωρίς.................

από δύο μέτρια σκυλιά ΜΠΟΡΕΙ να βγεί ένα άριστο.

ΠΟΤΕ όμως δεν θα βγεί ένας καλός ΓΕΝΝΉΤΟΡΑΣ.

τσάμπα συμβουλή.

εαν θες ακολούθησε την.

και εγώ να σου πω την αλήθεια δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να βάλεις το pedigree του σκ'υλου

marug

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2007
68
0
ΜΑΚΗΣ said:
ένα pedigree γεμάτο πρωταθλητές ΔΕΝ κάνει ένα σκυλό πιο όμορφο ΟΥΤΕ πιο ποιοτικό.

τσάμπα συμβουλή.

εαν θες ακολούθησε την.

και εγώ να σου πω την αλήθεια δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να βάλεις το pedigree του σκ'υλου
Μήπως με παρεξηγήσατε;
Σε καμία περίπτωση δεν είπα ότι θέλω να χρησιμοποιήσω τον σκύλο μου ως επιβήτορα.
Και δεν θα τον χρησιμοποιήσω.
Είπα αν αξίζει να τον χρησιμοποιήσω σε κάποιο ζευγάρωμα.
Επιβήτορες είναι 20 σκυλιά όλα και όλα. Είναι αυτά που ξεχωρίζουν.
Το πως επηρεάζει την κρίση μας το pedigree φάνηκε αμέσως.
oscar said:
:-k
ακομη δεν το ειδαμε ...γιαννη τον βαφτισαμε :) :)
Oscar δεν κατάλαβα τι εννοείς. Εξήγησε μου σε παρακαλώ.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Φίλε, αν θές να ακολουθήσεις αυτές τις συμβουλές, ακολούθησέ τες ... ούτε με αυτόν τον σκύλο, ούτε με ένα θηλυκό γίνεται εκτροφή ... δεν καταλαβαίνω γιατί επικράτησε αυτή η ένταση ...
Θα ήθελα να δώ το pedigree, αν υπάρχει ... είναι τελειω λάθος η προσέγγισή σου στο pedigree ... το pedigree κάνει εκτροφή .. τα σκυλιά κάνουν απλά κουτάβια ...
Θα ήθελα να δώ και τον σκύλο αυτόν (όπως και κάθε άλλο) στις εκθέσεις ...

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Μarug, σου είπα να ανεβάσεις, εάν θέλεις, το pedigree του σκύλου σου για να είναι ολοκληρωμένη η παρουσίαση σου και όχι για κρίνουμε κατά πόσο είναι ή δεν είναι κάτι ιδιαίτερο!
Νομίζω πως αυτό ήθελε να σου πει και ο Oscar! Δηλαδή πως πριν το ανεβάσεις, έβγαλες ήδη τα συμπεράσματα σου σχετικά με τις εντυπώσεις που θα έχουμε! :wink:

Ο Μάκης σε αυτό που έγραψε είχε απόλυτο δίκιο! Νομίζω πως είναι ένας από τους βασικότερους κανόνες της εκτροφής.
Είναι πολύ θετικό πως η κάθε συζήτηση στο Rott sub μας προσφέρει καινούργιες αφορμές για να μαθαίνουμε καινούργια πράγματα από τους πιο έμπειρους και αυτό είναι το ουσιαστικό κέρδος για όλους εμάς που αγαπάμε τη φυλή! :D

marug

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2007
68
0
ROTTIE said:
Μarug, σου είπα να ανεβάσεις, εάν θέλεις, το pedigree του σκύλου σου για να είναι ολοκληρωμένη η παρουσίαση σου και όχι για κρίνουμε κατά πόσο είναι ή δεν είναι κάτι ιδιαίτερο!
Νομίζω πως αυτό ήθελε να σου πει και ο Oscar! Δηλαδή πως πριν το ανεβάσεις, έβγαλες ήδη τα συμπεράσματα σου σχετικά με τις εντυπώσεις που θα έχουμε! :wink:

Ο Μάκης σε αυτό που έγραψε είχε απόλυτο δίκιο! Νομίζω πως είναι ένας από τους βασικότερους κανόνες της εκτροφής.
Είναι πολύ θετικό πως η κάθε συζήτηση στο Rott sub μας προσφέρει καινούργιες αφορμές για να μαθαίνουμε καινούργια πράγματα από τους πιο έμπειρους και αυτό είναι το ουσιαστικό κέρδος για όλους εμάς που αγαπάμε τη φυλή! :D
Ναι Rottie συμφωνώ απόλυτα με όσα λέει ο Μάκης.
Μέτρια σκυλιά με μέτριο pedigree δεν μπορούν να είναι καλοί γεννήτορες.
Λογικό μου φαίνεται.
Εγώ είπα το άλλο. Σκυλιά με full pedigree δεν είναι απαραίτητα καλά δείγματα φυλής. Διαφωνεί κάποιος;
Τώρα αν θα πρέπει να διαλέξουμε μεταξύ δύο μέτριων δειγμάτων σαφώς να προτιμήσουμε αυτό με το καλύτερο pedigree.
Και εγώ αυτό θα έκανα.
Απλώς από τις απαντήσεις κατάλαβα ότι με νομίσατε για κάποιον καβαλημένο που πιστεύει ότι έχει το υπερροτβαιλερ και θέλει να το διαιωνίσει. Και αυτό θέλησα να το ξεκαθαρίσω.
Και σίγουρα για αυτό μπήκα στο φορουμ για να μάθω από άτομα που ξέρουν πολλά περισσότερα από μένα.

Ισως να ήταν και ατυχής ο τίτλος του θέματος.
Ομως ήταν χιουμοριστικός.

Ανεβάζω το pedigree και ξεκαθαρίζω και πάλι ότι είμαι ένας απλός λάτρης των ροτβάιλερ, έχω σαν μέλος της οικογένειας μου έναν τετράποδο φίλο, και όχι έναν επιβήτορα ή ένα σπάνιο δείγμα της φυλής.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Nα κάτι ενδιαφέρον ... τα αποτελέσματα της νέων αρσενικών του KS Αυστρίας του 2003 ... καλά θα έλεγα 8) για τον παππού του σκύλου σου ... :D

1° V. Rios von der Alten Festung (Mambo v. d. Crossener Ranch - Petra Earl Antonius)
2° V. Gonzzo Earl Antonius ( Noris v. d. Alten Festung - Ria Flash Rousse)
3° V. Enrico vom Calibra ( Mirco vom Calibra - Aika vom Calibra)
4° V. Djuke vom Vilstaler Land ( Cliff v. d. Konigskanzel - Scarlet vom Vilstaler Land)
Αυτός είναι ο άλλος ...

http://www.roti.hu/fotoalbum/details.php?image_id=1757&sessionid=f80ef74a5fec968745ac19071088a177

πάει πίσω ...

Atlantes Bobby (Bucky von den Gehren x Frigga von der Hengelborg)
Bucky von den Gehren ( Darius aus der Hege x Gundi von Hohenhameln)

και από την μεριά των calibra ...

Enrico vom Calibra (Mirko vom Calibra x Aika vom Calibra)
Mirko vom Calibra (Doc von der Teufelsbrucke x Elisa vom Calibra)
Doc von der Teufelsbrucke (Benno von der Schwarzen Heide x Bea von der Teufelsbrucke)
Elisa vom Calibra (Muck vom Gruntenblick x Queen vom Gruntenblick)
Aika vom Calibra (Matcho von Burgthann x Peggi vom Calibra)
Matcho von Burgthann (Irk vom Obergrombacher x Dascha von Burgthann)
Peggi vom Calibra (Rick von Burgthann x Elli vom Calibra)

Αυτά τα ολίγα ... τα βρήκα έτοιμα, κάποιος είχε ρωτήσει αλλού για πολύ παρόμοιο pedigree, μπορεί να ήσουν κι εσύ :D ... συνηθησμένο σύστημα των Ούγγρων, από την πλευρά της μάνας, μην την είδατε ... :D ...
pet-shop είναι η πηγή?

Οσο για τα σκυλιά - pedigree ... αυτό είναι μεγάλη συζήτηση ... pedigree πάντως ΔΕΝ είναι οι τίτλοι ...

marug

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2007
68
0
Πως καταφέρνετε να φέρνετε τον άλλο σε θέση απολογίας;

Νομίζω ότι κρίνετε τους άλλους σαν να ήταν εκτροφείς. Και μάλιστα έμπειρους. Βάζετε τον εαυτό σας στην θέση του άλλου.

Θα κάνω μία τελευταία προσπάθεια να γίνω κατανοητός, γιατί πιθανόν έχω πρόβλημα έκφρασης και δεν μεταφέρω σωστά αυτά που σκέφτομαι.

Πρώτα από όλα είμαι φιλόζωος και θαυμαστής των ροτβάιλερς.
Για το λεβέντικο ανάστημα τους, για την ατρόμητη ψυχή τους για την μεγάλη καρδιά τους.
Ροτβάιλερ δεν είναι μόνο τα σκυλιά που βγάζουν 5 εκτροφεία στην Γερμανία.
Για εσάς που σας ενδιαφέρει η εκτροφή ίσως.
Για εμένα ροτβάιλερ είναι το σκυλί που οι γονείς του είναι ροτβάιλερ και που η όψη του και ο χαρακτήρας είναι αυτά που περιγράφει ο FCI.

Τις φωτογραφίες τις ανέβασα για να μου πείτε την γνώμη σας για την μορφολογία του σκύλου. Αν δηλαδή είναι κατάλληλος για να κατεβεί σε μία έκθεση για την συμετοχή και μόνο.

Δηλαδή περίμενα μία απάντηση του στιλ " όχι ρε φίλε μην το κατεβάσεις, έχει στραβή πλάτη, στραβά πόδια, χαλαρά χείλια. και από ότι ξέρω οι κριτές τα υπολογίζουν πολύ αυτά και δεν θα πάρεις ούτε G."

Για αυτό και δεν ανέβασα pedigree. Δηλαδή αν ανέβαζα pedigree κορυφαίου γερμανικού ο σκύλος θα γινόταν ενδιαφέρον;
Για αυτό λέω ότι κρίνετε σαν εκτροφείς.

Είμαι σίγουρος ότι είπατε μέσα σας "δεν θα έβαζα ποτέ την σκύλα μου με ουγγρικό αγνώστου μητρός" Και εγώ αν είχα θηλυκό για εκτροφή το ίδιο θα έκανα.
Εγώ όμως δεν ζήτησα αυτό. Εγώ ζήτησα αν θα πάω σε μία έκθεση και ο κριτής δεν θα μου πει "συγνώμη κάνατε λάθος στίβο, η ομάδα 6 είναι δίπλα"

Για να καταλάβετε ότι ξέρω τι σημαίνει pedigree.
Όταν έψαχνα για θηλυκό, κοίταξα όλα τα τελευταία σκυλιά που διακρίθηκαν στην Γερμανία.
Είδα ποιους επιβήτορες χρησιμοποιούν τα κορυφαία εκτροφεία στην ευρώπη και με ποια είχαν καλά αποτελέσματα σε σχέση με τις γραμμές της σκύλας.
Τέλος κοίταξα με ποια αρσενικά θα έχω την δυνατότητα να ζευγαρώσω και έτσι κατέληξα να ψάχνω συγκεκριμένα pedigree, και όχι εκτροφεία.

Τον Φοίβο τον πήρα για σκύλο οικογένειας και φύλαξη χώρου.
Ζήτησα εγγυήσεις για την καλή υγεία του ζώου πάνω από όλα, καλό χαρακτήρα και τυπικά χαρακτηριστικά.
Δεν ζήτησα τίποτα παραπάνω δεν πήρα τίποτα παραπάνω.

Σε ευχαριστώ πολύ Denis για τον κόπο που έκανες να ψάξεις το pedigree.
Εγώ ξέρω για ένα ακόμα σκυλί στην Βέροια και ένα στις H/Π.
Έχω μιλήσει με το εκτροφείο Grand-King, ζήτησα πληροφορίες και φωτογραφίες του σκύλου αλλά δεν έβγαλα άκρη.

Σε ευχαριστώ πολύ και εσένα Μάκη για τις συμβουλές.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Φίλε Marug, δεν είπαμε τίποτα ... μόνος σου ''φυλάγεσαι'' για τον σκύλο σου ... ίσα ίσα που όλοι είπαν ότι θέλουν πολύ κάποιος καινούριος να ασχολήθει είτε με εκθέσεις, εγώ σου λέω και με εκτροφή ... είσαι απόλυτα κατανοητός ... κανείς δεν νομίζει κάτι άλλο για σένα, πέρα από αυτά που λές ... δεν έχουμε λογο να πιστευουμε κάτι άλλο ... ο σκύλος σου ΜΠΟΡΕΙ αν ισχύουν τα παραπάνω που σου έγραψα να κατέβει σε έκθεση φυσικά, και το ξέρεις ... βλέπω ότι ξέρεις και κάποια ελαττώματα ... θα σου πώ ότι υπάρχουν παντού, σε όλα τα pedigree αν θές ... εμένα η ''τρέλα'' μου ειναι να ψάχνω λίγο το pedigree ... έχω κρίνει και κάποια πράγματα από την φωτό, που είναι άδικο να σου τα πώ, αλλά και να στα έλεγα δεν θα σήμαινε τιποτα ... σε περιμένουμε σε μία έκθεση από κοντά, ελπιζω να μην έφυγες από το subforum ... :wink:

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Θέλω να αναφέρετε τα ελαττώματα τα οποία κρίνετε εσείς σοβαρά.
Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε αναπαραγωγή αν ο χαρακτήρας και η υγεία του ήταν άριστα;
μπαίνεις σε ένα forum και εκτός την παρουσίαση σου αυτό είναι μέρος από τα πρώτα σου post.

Σε ξέρω??????

ξέρω εαν είσαι

Απλώς από τις απαντήσεις κατάλαβα ότι με νομίσατε για κάποιον καβαλημένο που πιστεύει ότι έχει το υπερροτβαιλερ και θέλει να το διαιωνίσει. Και αυτό θέλησα να το ξεκαθαρίσω
???????

όχι ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ.

αποφεύγω να σου πω την γνώμη μου γιατί πολύ απλά ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΡΩ και δεν ξέρω πως θα το πάρεις.

αντίθετα σε ΠΡΟΤΡΕΠΩ να κατέβεις σε έκθεση

γράφεις

Ξέρεις νομίζω ότι το pedigree επηρεάζει την κρίση μας.
Ενα pedigree φουλ πρωταθλητές αμέσως κάνει τον σκύλο να δείχνει πιο όμορφος.
και απαντώ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΌ

Ενα pedigree γεμάτο πρωταθλητές ΔΕΝ κάνει ένα σκυλό πιο όμορφο ΟΥΤΕ πιο ποιοτικό.

τσάμπα συμβουλή.

εαν θες ακολούθησε την.

και τι γράφεις???????

Σε καμία περίπτωση δεν είπα ότι θέλω να χρησιμοποιήσω τον σκύλο μου ως επιβήτορα.
Και δεν θα τον χρησιμοποιήσω.
Είπα αν αξίζει να τον χρησιμοποιήσω σε κάποιο ζευγάρωμα.
ευτυχώς έχεις καταλάβει ότι άλλο το επιβήτορας και άλλο το ξεχαρμάνιασμα :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

συνεχίζεις

Ναι Rottie συμφωνώ απόλυτα με όσα λέει ο Μάκης.
Μέτρια σκυλιά με μέτριο pedigree δεν μπορούν να είναι καλοί γεννήτορες.
Λογικό μου φαίνεται.
Εγώ είπα το άλλο. Σκυλιά με full pedigree δεν είναι απαραίτητα καλά δείγματα φυλής. Διαφωνεί κάποιος;
Τώρα αν θα πρέπει να διαλέξουμε μεταξύ δύο μέτριων δειγμάτων σαφώς να προτιμήσουμε αυτό με το καλύτερο pedigree.
Και εγώ αυτό θα έκανα.
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΔΥΟ ΜΕΤΡΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΤΑΞΥ ΔΥΟ ΑΡΙΣΤΩΝ
:?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

Αρκέτες μετριότητες κυκλοφορούν.

δεν νομίζεις?????

όπως ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ σωστά είπε και ο denis

Φίλε Marug, δεν είπαμε τίποτα ... μόνος σου ''φυλάγεσαι'' για τον σκύλο σου
τσάμπα συμβουλή Νο 2

σταμάτα να ψάχνεις στο εξωτερικό για σκυλί.

άσε αυτούς που ξέρουν και ΜΠΟΡΟΥΝ να το κάνουν.

δουλειά σου είναι να βρείς πιος έλληνας εκτροφέας ΘΑ σε ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙ.

από εξωτερικό κατά 99,9% φόλα θα πάρεις.

τέλος θα σου απαντήσω

ΕΑΝ θες να ασχοληθείς ΣΟΒΑΡΑ με την εκτροφή και σε ενδιαφέρει να κάνεις ΄όνομα ΄στον χώρο ΄ άλλαξε τρόπο σκέψης.

για καλό δικό σου.

εγώ όσο την πάτησα την πάτησα.

θες να είσαι ο επόμενος???????

επίσης

όσο καλό δείγμα της φυλής και να είναι ο κάθε σκύλος και όσο καλό χαρακτήρα και να έχει και όσο υγιείς και να είναι ΟΧΙ

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΖΕΥΓΆΡΩΝΑ.

δεν ξέρω τίποτα για την προέλευση του και τα τυχόν λάθη.

μήπως ΕΤΥΧΕ να είναι σωστός????

μήπως ΕΤΥΧΕ να είναι υγιείς??

μήπως ΕΤΥΧΕ να είναι τυπικός χαρακτήρας????

αυτά εαν σε ενδιαφέρει.

εαν δεν σε ενδιαφέρει ή σε ενδιαφέρει πιο πολύ το ξεχαρμάνιασμα.................................................

εξακολουθώ να σε περιμένω σε εκθέσεις

:wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

marug

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2007
68
0
Γιατί τόσες παραθέσεις, διαπίστωσες κάποια ασυνέχεια στα λεγόμενα μου;

αποφεύγω να σου πω την γνώμη μου γιατί πολύ απλά ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΡΩ και δεν ξέρω πως θα το πάρεις.
Μα αυτό ακριβώς ζήτησα. Γιατί να παρεξηγηθώ; αν ο σκύλος μου δεν αξίζει θα φταις εσύ που μου το είπες; Είναι καλύτερα να απογοητευτώ στην έκθεση;
Αμα μπορούσα να κρίνω ο ίδιος τον σκύλο θα το έκανα. Απλώς ζήτησα την γνώμη των ειδικών που ξέρουν πως κρίνουν οι κριτές.
Τώρα αν δεν θες να μου απαντήσεις σεβαστό.
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΔΥΟ ΜΕΤΡΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΤΑΞΥ ΔΥΟ ΑΡΙΣΤΩΝ
Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question
Θες να πεις ότι μπορούσα να πάρω άριστο δείγμα με full pedigree και αντι αυτού προτίμησα να ψωνίσω από Ουγγαρία;
σάμπα συμβουλή Νο 2

σταμάτα να ψάχνεις στο εξωτερικό για σκυλί.

άσε αυτούς που ξέρουν και ΜΠΟΡΟΥΝ να το κάνουν.

δουλειά σου είναι να βρείς πιος έλληνας εκτροφέας ΘΑ σε ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙ.

από εξωτερικό κατά 99,9% φόλα θα πάρεις.
Να πολύ ωραίο θέμα για συζήτηση.

όσο καλό δείγμα της φυλής και να είναι ο κάθε σκύλος και όσο καλό χαρακτήρα και να έχει και όσο υγιείς και να είναι ΟΧΙ

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΖΕΥΓΆΡΩΝΑ.
Μου φαίνεται πολύ σοβαρή η στάση σου.

δεν ξέρω τίποτα για την προέλευση του και τα τυχόν λάθη.

μήπως ΕΤΥΧΕ να είναι σωστός????

μήπως ΕΤΥΧΕ να είναι υγιείς??

μήπως ΕΤΥΧΕ να είναι τυπικός χαρακτήρας????
Και αυτό είναι πολύ ωραίο θέμα για συζήτηση.
Μπορούμε επίσης σε ένα καλό pedigree να βάλουμε:
όπου "ΕΤΥΧΕ" "ΤΟ ΑΤΥΧΗΣΕ"
και αυτό συμβαίνει καμιά φορά.

Ξέρετε αυτό το κλίμα αντιπαράθεσης "τι σου είπα και τι μου είπες", δεν μου είναι ευχάριστο.

Το θετικό της συζήτησης νομίζω είναι ότι κατάλαβα ότι δεν πρέπει να κατεβάσω τον Φοίβο σε έκθεση.

Δεν μου το είπατε ανοικτά αλλά εγώ αυτό κατάλαβα.

Οι εκθέσεις για τα αρσενικά είναι MONO για να διαλέξουμε επιβήτορα.

Εγώ έχω σκύλο που δεν κάνει για επιβήτορας, λόγο ελαττωμάτων πιθανώς αλλά κυρίως λόγο pedigree.

Οπότε δεν υπάρχει λόγος να εκτεθεί ο σκύλος μου.

Νομίζω ότι θα μπορούσατε να μου το πείτε ξεκάθαρα.

Σας εύχομαι χρόνια πολλά.
Υγεία και ευτυχία για το 2008 σε εσάς και τα ζωντανά σας.