Θα το πάρω ανάποδα. Δεν μπορεί κάπου θα μπορέσουμε να συνεννοηθούμε.
Είμαι κάποιος τρίτος και διαβάζω το post του marug.
Μου δημιουργούνται κάποιες απορίες και τον ρωτάω.
Ρε Marug για να σε απαντήσουμε σε αυτό που ρωτάς και αν κάνει ο σκύλος ή όχι πες μας γιατί θέλεις να τον κατεβάσεις και τι περιμένεις;
Θες να τον κατεβάσεις για επιβήτορα; Δες να πάρεις πρωτιά, θες να βγάζεις χαρτζιλίκι; να ξεχαρμανιάζεις τον σκύλο; Γιατί εγώ αυτό κατάλαβα.
Και μου απαντάει ο Marug.
Οχι ρε φίλε λάθος κατάλαβες. Ισως δεν εκφράστηκα σωστά.
Ως επιβήτορες χρησιμοποιούμε μόνο τα κορυφαία σκυλιά και ο δικός μου δεν είναι.
Οπότε δεν πάω για την πρωτιά απλά για την χαρά της συμμετοχής και να αποχτησω μία εμπειρία για το μέλλον.
Τι χαρτζιλίκι; Δεν θα έπαιρνα ούτε μία δραχμή.
Σκύλο με τα CAC του με τα HD του με τα IPO και τα SchH οφείλεις να τον πληρώσεις.
Τον δικό μου γιατί;
Αν ήθελα να τον ξεχαρμανίασω θα γέμιζα τις αγγελίες "πηδίκουλας ζητάει ομορφούλα για αχαλίνωτο σεξ".
Κακό θα ήταν όταν μετά από κάποια χρόνια τον έχανα, να έβλεπα στα μάτια κάποιου κουταβιού τον Φοίβο;
Εμένα αυτό εμένα θα μου αρκούσε σας εξήγηση.
Κυρίως απέναντι σε ένα άτομο το οποίο δεν το γνωρίζω και δεν μπορώ να τον θεωρήσω αναξιόπιστο.
Οφείλω να τον θεωρήσω ειλικρινή, να δεχθώ την εξήγηση και την ερμηνεία που έδωσε και να προχωρήσω παραπέρα.
Και όχι να επαναλαμβάνω συνεχεία λέξη λέξη τι είχε πει, να τον επιπλήττω και να αναλώνομαι σε μία στείρα και ατέρμονη αντιπαράθεση.
Νομίζω έχω εξαντλήσει τα επιχειρήματα μου. Εχω κάνει σαφείς τις θέσεις και τις απόψεις μου στο θέμα και δεν θα επανέλθω.
Επιθυμώ να τις σεβαστείς και να μην συνεχίσεις να τις θεωρείς ανειλικρινείς.
Και μερικές διευκρινίσεις.
Δεν καταλαβαίνω, αν θές να μου εξηγήσεις τί εννοείς, αν βάζεις τον αρσενικό σου με σκύλες άλλων και ποτέ δεν θα τον έβαζες σε μία ''ποιοτική'' σκύλα, δικιά σου, είσαι από τη βάση ανήθικος ... τέλος, δεν έχει παρακάτω
Και δεν θα καταλάβεις αν δεν βγάλεις από το μυαλό σου ότι θέλω να χρησιμοποιήσω τον σκύλο μου ως επιβήτορα.
Αν λέω
Αν είμουνα εκροφέας και είχα μία κορυφαίας ποιότητας θηλυκιά θα την ζευγάρωνα με τον καλύτερο αρσενικό που θα ήταν διαθέσιμο.
Αν ήμουν απλός κυνόφιλος και είχα ένα αρσενικό ροτβάιλερ που το υπεραγαπούσα και είχα και μία σκύλα τυπική και υγιή,
θα τον ζευγάρωνα τουλάχιστον μία φορά πριν τον χάσω για συναισθηματικούς καθαρά λόγους.
Τον χαρακτηρισμό ανήθικο θα σε παρακαλούσα να τον αποσύρεις.
μπορούν να ''καταντήσουν'' σε ένα σκυλι που το εκτροφείο του, δεν στέλνει απάντηση στον ενδιαφερόμενο ΗΔΗ ιδιοκτήτη για κάποια φωτό ... αναλογίσου αυτό που λέω, και θα καταλάβεις τί αξία υπάρχει στην Γερμανία, δεν πρόκειται περί δείγματος - μορφολογίας - καμία σχέση ... αυτό δεν μπορεί κανεις να το αμφισβητήσει, και ελπίζω να διαβάσεις καλά τί λέω και να μήν το παρεξηγήσεις ...
Διαβάζω με πολύ προσοχή και ενδιαφέρον αυτά που γράφεις και συνυπογράφω αυτά που λες. Μία διόρθωση μόνο.
Ο εκτροφέας απο την Ουγγαρία και μου απάντησε και ήταν ευγενικότατος και προσπάθησε να με βοηθήσει.
Δεν γνώριζε όμως καλά αγγλικά, μου εξήγησε ότι έχασε τον σκύλο από δηλητηρίαση,
με έφερε σε επαφή με Ελληνίδα φίλη του που γνώριζε την γλώσσα αλλά εγώ δεν ήθελα να ενοχλήσω.
Δεν είναι εμπάθεια και κακία ... έχω αρκετά μεγάλη εμπειρία από εκθέσεις και ΞΕΡΩ ότι θα γίνει αυτό ... λές μόνος σου ότι θα απογοητευτείς, άν γίνει και εκείνη την ώρα θα γίνεις έξαλλος, φαίνεται από τον τρόπο που λές ''εσείς'' οι εκτροφείς ... λές και είμαστε από τον πλανήτη των εκτροφέων - και όχι από την γή ... Very Happy Επίσης το ίδιο το ''πώς κρίνουν οι κριτές'' θα σου πώ λοιπόν ότι οι κριτές οι περισσότεροι δεν ξέρουν τί τους γίνεται ... το λένε όλοι, και όχι τυχαία ... δεν είναι η γκρίνια του χαμένου - μόνο - δυστυχώς ...
Αυτό το
ΞΕΡΩ ήθελα να ακούσω από την αρχή.
Σαν χαρακτήρας είμαι μετριοπαθής και συγκρατημένος.
Δεν θα κατέβαζα τον σκύλο με την φιλοδοξία να κερδίσει.
Για πιο λόγο λοιπόν πιστεύεις ότι θα γινόμουν έξαλλος;
Θα απογοητευόμουν όμως αν ο σκύλος μου κρινόταν ανεπαρκής.
Για το πως κρίνουν οι κριτές, για την ερμηνεία του προτύπου, για το πια ελαττώματα βλέπω εγώ στον σκύλο μου, για το πια είναι τα μείζονα και πια τα ελάσσονα σε ενδιαφέρει να συζητήσουμε;
Καλοπροαίρετα όμως και με την συμμετοχή και των άλλων μελών.