πω! πω! τι σκυλί είναι αυτό;

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Το θετικό της συζήτησης νομίζω είναι ότι κατάλαβα ότι δεν πρέπει να κατεβάσω τον Φοίβο σε έκθεση.

Δεν μου το είπατε ανοικτά αλλά εγώ αυτό κατάλαβα. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Οι εκθέσεις για τα αρσενικά είναι MONO για να διαλέξουμε επιβήτορα. :?: :?: :?: :?:

Εγώ έχω σκύλο που δεν κάνει για επιβήτορας, λόγο ελαττωμάτων πιθανώς αλλά κυρίως λόγο pedigree. Ισως, για μένα, κάποιος άλλος μπορεί να τον ζευγάρωνε ...

Οπότε δεν υπάρχει λόγος να εκτεθεί ο σκύλος μου. :shock: :shock: :shock: :shock: Εκτίθεται κάποιος που έχει όνομα, σκύλος ή ιδιοκτήτης ...

Νομίζω ότι θα μπορούσατε να μου το πείτε ξεκάθαρα.
:shock: :shock: :shock: :shock:

Marug, πήρες μία πρώτη γνώμη, να ξέρεις αν θα γελάσει ο κόσμος με τον σκύλο, για να κατέβεις σε έκθεση να βάζεις τον σκύλο για ζευγάρωμα??

Με τη σειρά μου, θα σου πώ ότι αυτό κατάλαβα ... :wink:

Ανοιξε αν θές ένα από τα υπόλοιπα θέματα που καλά κατάλαβες ότι είναι προς συζήτηση ... σε έκθεση μην έρθεις, γιατί θα χάσεις και θα γίνεις έξαλλος ... καλά ζευγαρώματα ... καλή χρονιά επίσης ... :!:

marug

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2007
68
0
Denis νομίζω ότι δεν κάνεις τον κόπο να καταλάβεις αυτά που γράφω.

Δεν θα μείνω σε λεπτομέρειες όπως τι σημαίνει το ρήμα εκθέτω σε μία έκθεση.
Οι εκθέσεις για τα αρσενικά είναι MONO για να διαλέξουμε επιβήτορα. :?: :?: :?: :?:
Θα κάνω μία απέλπιδα προσπάθεια να γίνω κατανοητός.
Εγώ νομίζω (αν κάνω λάθος με διορθώνετε) ότι κατεβάζει κάποιος ένα αρσενικό σε έκθεση:

1ο Για να κερδίσει ο ίδιος τα σκυλιά τον άλλων. (η χαρά της νίκης είναι το κίνητρο.)

2ο Για να ανέβουν οι μετοχές το σκύλου και να κάνει περισσότερες επιβιβάσεις.

3ο Για να ανέβουν οι μετοχές του εκτροφείου που τον εξέθρεψε.

4ο Για την χαρά της συμμετοχής και την γνωριμία άλλων φίλων της φυλής.

Εμένα το μοναδικό μου κίνητρο είναι το 4ο και το ξεκαθάρισα.
Τώρα αν εσύ παρά την διευκρίνιση που έδωσα επιμένεις να μου εύχεσαι καλά ζευγαρώματα, εγώ τι να πω.
Να ξέρεις μόνο ότι αυτό προσβάλει τον συνομιλητή σου.

ε έκθεση μην έρθεις, γιατί θα χάσεις και θα γίνεις έξαλλος
Τέλος,
Γιατί αυτή η εμπάθεια και η κακία;
Γνωριζόμαστε από το παρελθόν;
Σε έχω κάνει κάποιο κακό;
Σε πρόσβαλα σε κατι που είπα;
Γιατί μου επιτίθεσαι αναίτια;
Θέλω να πιστεύω ότι οι υπόλοιποι που παρατηρούν σιωπηλά την συζήτηση να μην έχουν αποκομίσει την ίδια γνώμη.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Μarug, θα προσπαθήσω και εγώ να συνεχίσω την συζήτηση, αν και όποτε το έχω κάνει, δεν βγαίνει σε καλό ... θα γίνω πολύ αναλυτικός, δυστυχώς, ξαναλέω ...

Δεν θα μείνω σε λεπτομέρειες όπως τι σημαίνει το ρήμα εκθέτω σε μία έκθεση.
:shock: :shock: Mην μου πείς ... έστω, εδώ έκανα λάθος ...

1) περί έκθεσης και για το ''γιατί εσύ πάς'' - που ΚΑΝΕΙΣ δεν θα σε κατηγορήσει αν πάς για να ζευγαρώνεις, αυτός είναι ο σωστός τρόπος αν αξίζει ο σκύλος, και που ΟΛΟΙ σου είπαν ειλικρινέστατα ότι θα ήθελαν να σε δούν σε ένα στίβο ...

Λές .....

4ο Για την χαρά της συμμετοχής και την γνωριμία άλλων φίλων της φυλής.

Εμένα το μοναδικό μου κίνητρο είναι το 4ο και το ξεκαθάρισα.
Τις φωτογραφίες τις ανέβασα για να μου πείτε την γνώμη σας για την μορφολογία του σκύλου. Αν δηλαδή είναι κατάλληλος για να κατεβεί σε μία έκθεση για την συμετοχή και μόνο.
Και μετά λές ΑΝΤΙΦΑΣΚΩΝΤΑΣ ...

Δηλαδή περίμενα μία απάντηση του στιλ " όχι ρε φίλε μην το κατεβάσεις, έχει στραβή πλάτη, στραβά πόδια, χαλαρά χείλια. και από ότι ξέρω οι κριτές τα υπολογίζουν πολύ αυτά και δεν θα πάρεις ούτε G."
Μα αυτό ακριβώς ζήτησα. Γιατί να παρεξηγηθώ; αν ο σκύλος μου δεν αξίζει θα φταις εσύ που μου το είπες; Είναι καλύτερα να απογοητευτώ στην έκθεση;
...γιατί αυτή δεν είναι η αντιμετώπιση της έκθεσης που φωνάζεις ότι έχεις ... είναι το ΠΑΩ για να κερδίσω/να κάνω αξιοπρεπή συμμετοχή/να ''εξοπλίσω'' τον σκύλο με V-CAC ... κάτι άλλο πάντως από την χαρά της συμμετοχής και την γνωριμία με ομοιοπαθείς ... θα κατέβαζες ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ για την χαρά της συμμετοχής, δεν θα ρώταγες εδώ κάν ... :wink:

2) Για το άν θα ζευγαρώνεις ή όχι ...

Λές ...

Τώρα αν εσύ παρά την διευκρίνιση που έδωσα επιμένεις να μου εύχεσαι καλά ζευγαρώματα, εγώ τι να πω.
Απλώς από τις απαντήσεις κατάλαβα ότι με νομίσατε για κάποιον καβαλημένο που πιστεύει ότι έχει το υπερροτβαιλερ και θέλει να το διαιωνίσει. Και αυτό θέλησα να το ξεκαθαρίσω
Ενώ πρίν έχεις πεί ... ΑΝΤΙΦΑΣΚΩΝΤΑΣ ...

Θέλω να αναφέρετε τα ελαττώματα τα οποία κρίνετε εσείς σοβαρά.
Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε αναπαραγωγή αν ο χαρακτήρας και η υγεία του ήταν άριστα;
Σε καμία περίπτωση δεν είπα ότι θέλω να χρησιμοποιήσω τον σκύλο μου ως επιβήτορα.
Και δεν θα τον χρησιμοποιήσω.
Είπα αν αξίζει να τον χρησιμοποιήσω σε κάποιο ζευγάρωμα.
:?: :?: :?: Και μόνο με αυτήν την φράση (ξαναδιάβασέ την αν θές) κανείς ποτέ δεν θα καταλάβει τί εννοείς τελικά ... άλλο ζευγάρωμα - για το χαρτζηλίκι, για να ξεδώσει, γιατί?? Δεν καταλαβαίνω, αν θές να μου εξηγήσεις τί εννοείς, αν βάζεις τον αρσενικό σου με σκύλες άλλων και ποτέ δεν θα τον έβαζες σε μία ''ποιοτική'' σκύλα, δικιά σου, είσαι από τη βάση ανήθικος ... τέλος, δεν έχει παρακάτω ... :wink:

Για αυτό και δεν ανέβασα pedigree. Δηλαδή αν ανέβαζα pedigree κορυφαίου γερμανικού ο σκύλος θα γινόταν ενδιαφέρον;
Για αυτό λέω ότι κρίνετε σαν εκτροφείς.
ΚΑΙ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ... ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΤΟ pedigree αυτό είναι πολύ καλό ... ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ pedigree που να είναι από μόνο του καταστροφή ...
καταστροφή ΜΠΟΡΕΙ να γίνει, αν δεν συμβαδίζει με κάποιον στόχο που έχουμε - ή φέρει γεννετικό ελλάτωμα σε κάποιες μορφές ... ή φέρει άγνωστα ζώα ... θα γινόταν ενδιαφέρον ΓΙΑ ΜΕΝΑ αν δε είχε άγνωστα ζώα ... από εκεί και πέρα, όλα τα pedigree είναι ίδια ... το κόλλημα με την Γερμανία δεν το καταλαβαίνω, έχεις διαβάσει σίγουρα το pedigree του σκύλου σου?? Δεν μιλάω για ποιότητα ζώων, μιλάω για το πώς μερικά από τα σκυλιά που βρίσκονται στο 15-30 (ξέρουμε για κάποια ΠΩΣ γαύγιζαν όταν γαύγιζαν) μπορούν να ''καταντήσουν'' σε ένα σκυλι που το εκτροφείο του, δεν στέλνει απάντηση στον ενδιαφερόμενο ΗΔΗ ιδιοκτήτη για κάποια φωτό ... αναλογίσου αυτό που λέω, και θα καταλάβεις τί αξία υπάρχει στην Γερμανία, δεν πρόκειται περί δείγματος - μορφολογίας - καμία σχέση ... αυτό δεν μπορεί κανεις να το αμφισβητήσει, και ελπίζω να διαβάσεις καλά τί λέω και να μήν το παρεξηγήσεις ...

Τέλος,
Γιατί αυτή η εμπάθεια και η κακία;
Δεν είναι εμπάθεια και κακία ... έχω αρκετά μεγάλη εμπειρία από εκθέσεις και ΞΕΡΩ ότι θα γίνει αυτό ... λές μόνος σου ότι θα απογοητευτείς, άν γίνει και εκείνη την ώρα θα γίνεις έξαλλος, φαίνεται από τον τρόπο που λές ''εσείς'' οι εκτροφείς ... λές και είμαστε από τον πλανήτη των εκτροφέων - και όχι από την γή ... :D Επίσης το ίδιο το ''πώς κρίνουν οι κριτές'' θα σου πώ λοιπόν ότι οι κριτές οι περισσότεροι δεν ξέρουν τί τους γίνεται ... το λένε όλοι, και όχι τυχαία ... δεν είναι η γκρίνια του χαμένου - μόνο - δυστυχώς ...

Κακία δεν είναι νά σαι σίγουρος - κουραση είναι, όταν σου έχω ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΕΙ 4 ΦΟΡΕΣ να έρθεις στην έκθεση, και εσύ λές ...

Το θετικό της συζήτησης νομίζω είναι ότι κατάλαβα ότι δεν πρέπει να κατεβάσω τον Φοίβο σε έκθεση.
... καταλαβαίνοντας ότι εσύ θες από αυτά που λέμε και αγνοώντας τα άλλα ...

Επίσης θα σου πώ για 5η φορά, :D ότι εχω δεί και κρατήσει πολύ χειρότερα δείγματα από τον σκύλο σου, και ότι αν θές να έρθεις για την χαρά της συμμετοχής έλα άφοβα ... :D :wink:

marug

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2007
68
0
Θα το πάρω ανάποδα. Δεν μπορεί κάπου θα μπορέσουμε να συνεννοηθούμε.

Είμαι κάποιος τρίτος και διαβάζω το post του marug.
Μου δημιουργούνται κάποιες απορίες και τον ρωτάω.

Ρε Marug για να σε απαντήσουμε σε αυτό που ρωτάς και αν κάνει ο σκύλος ή όχι πες μας γιατί θέλεις να τον κατεβάσεις και τι περιμένεις;
Θες να τον κατεβάσεις για επιβήτορα; Δες να πάρεις πρωτιά, θες να βγάζεις χαρτζιλίκι; να ξεχαρμανιάζεις τον σκύλο; Γιατί εγώ αυτό κατάλαβα.

Και μου απαντάει ο Marug.
Οχι ρε φίλε λάθος κατάλαβες. Ισως δεν εκφράστηκα σωστά.
Ως επιβήτορες χρησιμοποιούμε μόνο τα κορυφαία σκυλιά και ο δικός μου δεν είναι.
Οπότε δεν πάω για την πρωτιά απλά για την χαρά της συμμετοχής και να αποχτησω μία εμπειρία για το μέλλον.
Τι χαρτζιλίκι; Δεν θα έπαιρνα ούτε μία δραχμή.
Σκύλο με τα CAC του με τα HD του με τα IPO και τα SchH οφείλεις να τον πληρώσεις.
Τον δικό μου γιατί;
Αν ήθελα να τον ξεχαρμανίασω θα γέμιζα τις αγγελίες "πηδίκουλας ζητάει ομορφούλα για αχαλίνωτο σεξ".
Κακό θα ήταν όταν μετά από κάποια χρόνια τον έχανα, να έβλεπα στα μάτια κάποιου κουταβιού τον Φοίβο;

Εμένα αυτό εμένα θα μου αρκούσε σας εξήγηση.
Κυρίως απέναντι σε ένα άτομο το οποίο δεν το γνωρίζω και δεν μπορώ να τον θεωρήσω αναξιόπιστο.
Οφείλω να τον θεωρήσω ειλικρινή, να δεχθώ την εξήγηση και την ερμηνεία που έδωσε και να προχωρήσω παραπέρα.
Και όχι να επαναλαμβάνω συνεχεία λέξη λέξη τι είχε πει, να τον επιπλήττω και να αναλώνομαι σε μία στείρα και ατέρμονη αντιπαράθεση.

Νομίζω έχω εξαντλήσει τα επιχειρήματα μου. Εχω κάνει σαφείς τις θέσεις και τις απόψεις μου στο θέμα και δεν θα επανέλθω.
Επιθυμώ να τις σεβαστείς και να μην συνεχίσεις να τις θεωρείς ανειλικρινείς.

Και μερικές διευκρινίσεις.
Δεν καταλαβαίνω, αν θές να μου εξηγήσεις τί εννοείς, αν βάζεις τον αρσενικό σου με σκύλες άλλων και ποτέ δεν θα τον έβαζες σε μία ''ποιοτική'' σκύλα, δικιά σου, είσαι από τη βάση ανήθικος ... τέλος, δεν έχει παρακάτω
Και δεν θα καταλάβεις αν δεν βγάλεις από το μυαλό σου ότι θέλω να χρησιμοποιήσω τον σκύλο μου ως επιβήτορα.
Αν λέω Αν είμουνα εκροφέας και είχα μία κορυφαίας ποιότητας θηλυκιά θα την ζευγάρωνα με τον καλύτερο αρσενικό που θα ήταν διαθέσιμο.
Αν ήμουν απλός κυνόφιλος και είχα ένα αρσενικό ροτβάιλερ που το υπεραγαπούσα και είχα και μία σκύλα τυπική και υγιή,
θα τον ζευγάρωνα τουλάχιστον μία φορά πριν τον χάσω για συναισθηματικούς καθαρά λόγους.
Τον χαρακτηρισμό ανήθικο θα σε παρακαλούσα να τον αποσύρεις.
μπορούν να ''καταντήσουν'' σε ένα σκυλι που το εκτροφείο του, δεν στέλνει απάντηση στον ενδιαφερόμενο ΗΔΗ ιδιοκτήτη για κάποια φωτό ... αναλογίσου αυτό που λέω, και θα καταλάβεις τί αξία υπάρχει στην Γερμανία, δεν πρόκειται περί δείγματος - μορφολογίας - καμία σχέση ... αυτό δεν μπορεί κανεις να το αμφισβητήσει, και ελπίζω να διαβάσεις καλά τί λέω και να μήν το παρεξηγήσεις ...
Διαβάζω με πολύ προσοχή και ενδιαφέρον αυτά που γράφεις και συνυπογράφω αυτά που λες. Μία διόρθωση μόνο.
Ο εκτροφέας απο την Ουγγαρία και μου απάντησε και ήταν ευγενικότατος και προσπάθησε να με βοηθήσει.
Δεν γνώριζε όμως καλά αγγλικά, μου εξήγησε ότι έχασε τον σκύλο από δηλητηρίαση,
με έφερε σε επαφή με Ελληνίδα φίλη του που γνώριζε την γλώσσα αλλά εγώ δεν ήθελα να ενοχλήσω.
Δεν είναι εμπάθεια και κακία ... έχω αρκετά μεγάλη εμπειρία από εκθέσεις και ΞΕΡΩ ότι θα γίνει αυτό ... λές μόνος σου ότι θα απογοητευτείς, άν γίνει και εκείνη την ώρα θα γίνεις έξαλλος, φαίνεται από τον τρόπο που λές ''εσείς'' οι εκτροφείς ... λές και είμαστε από τον πλανήτη των εκτροφέων - και όχι από την γή ... Very Happy Επίσης το ίδιο το ''πώς κρίνουν οι κριτές'' θα σου πώ λοιπόν ότι οι κριτές οι περισσότεροι δεν ξέρουν τί τους γίνεται ... το λένε όλοι, και όχι τυχαία ... δεν είναι η γκρίνια του χαμένου - μόνο - δυστυχώς ...
Αυτό το ΞΕΡΩ ήθελα να ακούσω από την αρχή.
Σαν χαρακτήρας είμαι μετριοπαθής και συγκρατημένος.
Δεν θα κατέβαζα τον σκύλο με την φιλοδοξία να κερδίσει.
Για πιο λόγο λοιπόν πιστεύεις ότι θα γινόμουν έξαλλος;
Θα απογοητευόμουν όμως αν ο σκύλος μου κρινόταν ανεπαρκής.

Για το πως κρίνουν οι κριτές, για την ερμηνεία του προτύπου, για το πια ελαττώματα βλέπω εγώ στον σκύλο μου, για το πια είναι τα μείζονα και πια τα ελάσσονα σε ενδιαφέρει να συζητήσουμε;
Καλοπροαίρετα όμως και με την συμμετοχή και των άλλων μελών.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Για να βλέπεις εσύ τα μάτια του σκύλου σου σε ένα κουτάβι, θα μοιράσεις άλλα 7-8 σε ατυχείς ιδιοκτήτες marug? Είναι λογικό αυτό που λές?? Αν, λέω, ΑΝ ήσουν εκτροφέας θα ήσουν και υπόλογος γι'αυτό που κάνεις ... όπως είμαστε όλοι κι ας μην το έχουν καταλάβει αυτό ακόμα κάποιοι ...
Ολοι έτσι κάνουν, γι'αυτό δεν πάει τίποτα μπροστά σ'αυτή τη χώρα ... Λυπάμαι αλλά κάνεις πολύ μεγάλο κακό στη φυλή που λές ότι αγαπάς, ακόμα κι έτσι ... αν σέβεσαι τον σκύλο σου και τον αγαπάς, να κάνεις καλό στη φυλή του. Μαθήματα ήθους δεν χρειάζομαι ... είπα

αν βάζεις τον αρσενικό σου με σκύλες άλλων και ποτέ δεν θα τον έβαζες σε μία ''ποιοτική'' σκύλα, δικιά σου, είσαι από τη βάση ανήθικος ... τέλος, δεν έχει παρακάτω
Και με επιβεβαίωσες ... για μένα είσαι ανήθικος. Εκτος κι αν

Ξέχασα ... για αναπαραγωγή ... αν έχεις pedigree (που έχεις)
- εξετάσεις δυσπλασία
- πάς σε 2-3 εκθέσεις τουλάχιστον, και πάρεις καλούς χαρακτηρισμούς
... Μπορείς να ζευγαρώσεις ...
... όσο για το αν ξέρω, άσε με να ξέρω ακόμα και πώς θα αντιδράσεις αν χάσεις ή αν κερδίσεις σε μία έκθεση ... έχω κληθεί να ψυχολογήσω πολύ σημαντικότερους για την φυλή και το μέλλον ακόμα και το δικό μου σ'αυτήν - σε αυτό το θέμα ... που τους ήξερα και λιγότερο από εσένα ... ψυχολογώ γενικά όλους τους παρευρισκόμενους μέσα στον στίβο, κάθε φορά ... και μιλάω με πολύ κόσμο, αλλά πολύ όμως, περί σκύλων ...

Επίσης δεν με ενδιαφέρει να συζητήσω την μορφολογία του σκύλου σου, πρώτον γιατί την ξέρεις ήδη, (κάποιος άλλος ίσως εχει προλάβει να κάνει τον έξυπνο) ... δεύτερον γιατί δεν θα συμμετέχει κανένας άλλος, (γιατί δημόσια κανείς δεν τον κάνει) ... και τρίτον γιατί καλοπροαίρετα πλέον δεν μπορώ να το κάνω ...

και δεν μπορώ να το κάνω γιατί όλα τα πρώτα μου post ήταν μια χαρά καλοπροαίρετα, είπα να σβήσω και την φωτιά που άναβες 2-3 φορές, μιας και παρεξηγιόσουν μόνος σου ... σου είπα και για έναν πρόγονο του σκύλου σου που ήταν 4αδα με άλλους 3 σκύλαρους σε πολύ σημαντική έκθεση ... και άρχισες να μας λές ότι και μερικά άλλα με καλά pedigree είναι κακά δειγματα, και ότι γι'αυτό δεν ήθελες να σηκώσεις το pedigree ... και μου λές στην αρχή ''θα μπορούσε να πάρει εξαίρετος??'' και μετά απλά ότι θα απογοητευτείς πρώτα με το καλός, τώρα με το ανεπαρκής ... τελικά ίσως φτάσουμε και στην χαρά της συμμετοχής ... όπως και με την αναπαραγωγή - πρώτα ''θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για αναπαραγωγή??'' - μετά ''κάποια ζευγαρώματα'' - τώρα ''ένα πριν κλείσει τα ματάκια του'' ... και κάθεται ο Denis τώρα να εξηγεί τα ανεξήγητα ... ενώ φάσκεις και αντιφάσκεις και παραποιείς αυτά που λές, φέρνοντάς τα στα μέτρα σου - βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα, όπως για το αν πρέπει να πάς σε έκθεση ... στο τέλος απαιτείς και συννενόηση και λές ότι κάνεις και προσπάθεια να συννενοηθείς ...

... προκαλω όλους να διαβάσουν τα προηγούμενα post, κι ας μην συμμετέχουν, να δούν ότι έχω δίκιο ... δεν μπορώ να ασχοληθώ άλλο ...