πως θα ηταν η ζωη σας χωρις τα τετραποδακια μας?

roky + maroyso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
1.434
44
guess
αλήθεια έχετε σκεφτεί ποτέ πως θα ήταν η ζωή σας χωρίς τους τετράποδους φίλους σας?:confused: Δυστυχώς εγώ το σκέφτομαι κάθε μέρα.
Πραγματικά ώρες ώρες σκέφτομαι πως θα
ήταν η Ζωή μου χωρίς τον ροκυ, και υπάρχουν φορές που λέω μακάρι ποτέ να μην τον είχα πάρει. Αν το πάρουμε όμως από την άλλη, θα ζούσα στην άγνοια, θα έβγαινα από τον σπίτι θα αντίκριζα κάθε μέρα σκυλιά δεμένα που περνάνε Μία άθλια Ζωή και θα τα προσπερνουσα όπως τόση χιλιάδες άνθρωποι κάνουν καθημερινά. Θα περνούσα δίπλα από ένα σκυλί αδέσποτο, και δεν θα καθόμουν να σκεφτώ τι περνάει κάθε μέρα για να επιβίωση στους δρόμους. Θα γινόμουν και εγώ Μία από αυτούς που πολλές φορές τους χαρακτηρίζουμε με διάφορα κοσμητικά επίθετα επειδή όταν βγαίνουν από το σπίτι τους για να πάνε στην δουλειά, προσπερνάνε τόσα αδέσποτα, τόσες χιλιάδες βαρεροσκυλα δεμένα στο έλεος του θεού. Δυστυχώς πολλές φορές έχω φτάσει να τους δικαιολογώ γιατί και εγώ Μία φορά και έναν καιρό ήμουν έτσι. Αν δεν είχα πάρει το ροκυ δεν είχα μάθει τόσα πολλά πράγματα, θα στηριζόμουν ακόμα στα λόγια του πατέρα μου, ότι τα σκυλιά δεν είναι για μέσα και ότι είναι συνηθισμένα να είναι δεμένα. Τι θα ήταν καλύτερο να βγαίνω από το σπίτι μου να βλέπω σκυλιά κακοποιημένα, αδέσποτα και η ψυχολογία μου να πέφτει κατακόρυφα και τα νεύρα μου στην τσίτα? Να είμαι σε ένα σημείο να λέω ότι ακόμα και ένας κανίβαλος είναι καλύτερος από τον σημερινό άνθρωπο?Από την άλλη όμως όλα αυτά για να την πληρώνει ένας μόνο, o ροκυ. Για να ξυπνήσω από τον λήθαργο που ήμουν και να ανοίξω τα μάτια, να δω τι συμβαίνει γύρω μου και να καταλάβω ότι επειδή εγώ περνάω καλά δεν σημαίνει ότι και οι άλλη περνάνε το ίδιο. Ταυτόχρονα όμως την ώρα που εγώ είμαι σχολείο, φροντιστήρια o ροκυ προσπαθεί να περάσει την ώρα του βαρώντας μύγες. Δεν είναι εγωιστικό αυτό?
Τι είναι καλύτερο να θυσιαστεί o ένας για τους πολλούς ή οι πολλοί για τον έναν?

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Λες και το έγραψα εγώ το κείμενο.. Κάθε μέρα κάνω τις ίδιες σκέψεις.
Πρίν πάρω τον Ντιεγκο συμμεριζόμουν και γω τις αντιλήψεις των περισσοτερων οτι τα σκυλιά πρέπει να ζούνε χωριστά απο τους ανθρώπους, σε δικό τους χώρο κλπ. Περπατούσα στον δρόμο και δεν μου έκαναν καμια απολύτως εντύπωση τα αδέσποτα, δεν σκέφτηκα ποτε αν εχουν φαγητο, αν εχουν νερο, αν εχουν κακοποιηθεί ή τι μπορεί να έχουν περάσει... Απλα μου ήταν αδιάφορα...
Από τη στιγμή που πήρα τον Ντιεγκο έχω ευαισθητοποιηθεί σε τέτοιο σημείο που όταν βλέπω αδέσποτο, ή ακόμα δεσποζομενο σκυλο το οποιο ομως δεν ζει κάτω απο ιδανικες συνθήκες, στεναχωριεμαι τόσο που πολλές φορές μου είναι δυσβάσταχτο. Και εκεί κάνω την χαζή σκέψη, πόσο καλύτερα ήταν για την ψυχική μου υγεία όταν βρισκόμουν στον κόσμο μου!!
Αλλά σε αυτό το σημείο πιστεύω οτι ταιριάζει τέλεια μια εικόνα που βρήκα κάποτε και τα λέει όλα..

Since-rescuing-dogs-I-lost-my-mind...but-found-my-soul...jpg

Lumpie

Well-Known Member
25 Απριλίου 2009
404
3
Χαλάνδρι
Δυσβάσταχτη!!! Δεν περνάει η ώρα. Κοιμάμαι όλη την ημέρα και μπαίνω σε όλα τα σκυλο forum για να βλέπω σκυλάκια. (ώρες-ώρες ξεσπάω και γίνομαι και κακιά) αλλά μου λείπει η τετράποδη συντροφιά.
Φρίκη, άστα να πάνε καταραμένη φτώχεια.
Τι το θέλατε και το ανοίξατε τέτοια μέρα αυτό το θέμα; Υποφέρω και κλαίω.

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
ειναι η δευτερη μερα χωρις τον χουκ!! ειναι στο πατρικο με τους δικους μου και νιωθω τοσο αδεια που δεν ειναι εδω. οχι μονο που δεν τον βλεπω αλλα που δεν τον ακουω που δεν τον αγγιζω που δεν εχει το σπιτι την μυρωδια του!! εφυγε και εκλαιγα ολη την μεραααα!!! πραγματικα σκεφτομαι οτι η ζωη μου ηταν αδεια πριν χωρις αυτον! και η αγαπη που σου δινουν ειναι τεραστιαααααααααααααα!!!

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Μαρουσώ..., πες αλήθεια..., σας έβαλαν έκθεση στο σχολείο και ψάχνεις ιδέες...:cuniaoo:

(εμένα πάλι ώρες ώρες μου σπάνε τα νεύρα, αλλά μάλλον βγαίνω οφ τόπικ, οπότε το αφήνω...)

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Δυσβάσταχτη!!! Δεν περνάει η ώρα. Κοιμάμαι όλη την ημέρα και μπαίνω σε όλα τα σκυλο forum για να βλέπω σκυλάκια. (ώρες-ώρες ξεσπάω και γίνομαι και κακιά) αλλά μου λείπει η τετράποδη συντροφιά.
Φρίκη, άστα να πάνε καταραμένη φτώχεια.
Τι το θέλατε και το ανοίξατε τέτοια μέρα αυτό το θέμα; Υποφέρω και κλαίω.
Lumpie, τι έγινε? Η Brandie?

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Να καναν και καμια δουλεια που και που δε θα ταν ασχημο...
Ολο βολτα, φαϊ και χεσιμο ειναι.

Τεμπελόσκυλα.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Mια χαρα θα ημουν και χωρις σκυλο. Το κενο αναμεσα στον προηγουμενο σκυλο και τον ICE, ηταν 12 χρονια, δεν θυμαμαι να ημουν δυστυχης αν και παντα μου αρεσαν τα σκυλια.

Εχει πολλα ΥΠΕΡ, αλλα εχει και καποια ΚΑΤΑ το να ζεις μονος σου με εναν σκυλο. Τα υπερ ειναι γνωστα και χιλιοειπωμενα. Το μεγαλο κατα για μενα προσωπικα ειναι το ''κλεισιμο'' η αναγκη επιστροφης στο σπιτι για τις βολτες του σκυλου και η αδυναμια ταξιδιου με μοτοσυκλετα.

giwrgos2222

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2012
219
0
Να καναν και καμια δουλεια που και που δε θα ταν ασχημο...
Ολο βολτα, φαϊ και χεσιμο ειναι.

Τεμπελόσκυλα.
μαλον ειρονικα το λες αλλα εγω αυτο το πιστευω.ο ανθρωπος εξημερευσε τον σκυλο για να υπηρετειτε απο αυτον.οχι για να τον υπηρετει ο ιδιος.καλο ειναι να φροντιζουμε ωστε ο σκυλος μας να περναει πολυ καλα αλλα οχι να ειναι βολτα-φαι-χεσιμο

Αυγερις

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2011
555
0
41
πατρα
ο σκυλος ειναι κατοικιδιο ειναι σπορ ειναι συντροφια ειναι εκατομμυρια πραγματα μαζι.... οταν παιρνουμε ενα σκυλο γνωριζουμε το προσδοκιμο ζωηςμτου λογικο ειναι καποια στιγμη να φυγει...

δεν θα μετανιωσω ποτε ουτε δευτερολεπτο οπως μου δινει αγαπη του δινω αγαπη και στα δυσκολα του διπλα του θα ειμαι οπως και αυτο .... με τον τροπο του ο καθενας...αυτο ειναι ανιδιοτελης αγαπη ειναι αγαθο που σπανιζει πλεων και τα τετραποδα μας ειναι ευλογημενα και μας το θυμηζουν οτι υπαρχει.

αξιζουνε και την στεναχωρια μας και τον οβολο μας για την ανατροφη τους γιατι διδουν κατι που δεν αγοραζετε δεν αποκτιεται απλα χαριζετε με την καθε ματια τους την καθε κινηση τους την καθε εκφραση τους...και την καθε αυτοθυσια τους.

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Θα ηταν συνηθισμενη. Με πιο πολλα εξοδα απο οτι τωρα. Απο την στιγμη που πηραμε την Ηβη εχει αλλαξει η ζωη μας, εχουμε αφησει στην ακρη τις καφετεριες και παμε καθε μερα για παιχνιδι με τον σκυλο (εννοιτε πως θα βγουμε κι ολας βεβαια απλα οχι καθε μερα οπως καποτε). Πολλες φορες περιμενω πως και πως να παει απογευμα για να παμε στην αλανα με τους φιλους της και φυσικα εχουμε χτισει κι εμεις εκει μια παρεα μιας και παμε καθημερινα. Μαρεσει γιατι ξερω οτι εχω παντα κατι να κανω, να παω μια βολτα να ξεφυγω απο το σπιτι. Πιο παλια πηγαιναμε σχεδον καθε μερα για καφε και χαλαγαμε δεκαπλασια λεφτα ανουσια. Γενικα δεν θα μπορουσα να φανταστω την ζωη μου χωρις εκεινη. Πολλες φορες βεβαια σκεφτομαι μηπως θα επρεπε να περιμενω κι αλλο πριν αποκτησω σκυλο αλλα μετα σκεφτομαι οτι δεν θα ηταν εκεινη. Παντως εγω και πριν παρω σκυλο ημουνα πολυ ευαισθητοποιημενη με τα σκυλια. Οταν τα εβλεπα σε μπαλκονι με επιανε η ψυχη μου και ηθελα να τα παρω ολα σπιτι μου, μην μιλησω για τα αδεσποτα.........ποσες φορες ειχα πει οταν εβλεπα ενα αδεσποτο "αν μπορουσα να παρω σκυλο θα επερνα εσενα".

Last edited:

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Μπορω να σου πω πως ηταν η ζωη μου χωρις σκυλο... μια χαρα. Ειχα το γατο μου :)

Lumpie

Well-Known Member
25 Απριλίου 2009
404
3
Χαλάνδρι
kritikopoula αλλάζουμε σπίτι να έρθω λίγο πιο κοντά της;
Η Brandie μια χαρά είναι! Τώρα είναι Θεσσαλονίκη αλλά σε 2 εβδομάδες θα κατέβει Κυλλήνη οπότε θα πάρω άδεια και θα πάω να την δω. Το να πάω κυλλήνη κοστίζει το 1/4 από το να πάω Θεσσαλονίκη.
Αναγκαστικά θα ανέβω και πάνω γιατί τον Οκτώβριο έχει πρόγραμμα FYROM, Σερβία. Να δω πως θα τα καταφέρω χωρίς χρήματα.
Αυτά τα σκυλιά δεν κάνουν για λουρί δυστυχώς. Από το πολύ τράβα-τράβα χαλάεί το τρέξιμό τους, ο τρόπος του καλπασμού τους.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Πολύ γενική ερώτηση. Εγώ θα το εξειδικεύσω.
Χωρίς την Λούση θα ήταν παράξενη γιατί για πρώτη φορά στην ζωή μου δεν θα είχα σκύλο .
Χωρίς τον Έλβις δεν θα ήταν τόσο αστεία γιατί είναι γεννημένος κλόουν και γελάω μόνο και μόνο που βλέπω την φατσάρα του.
Χωρίς τον Τζιμάκο θα ήταν φυσιολογική ήρεμη και όμορφη αλλά ήρθε εκείνος για να μου δώσει λίγη γεύση από την κόλαση!!!!!

roky + maroyso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
1.434
44
guess
Μαρουσώ..., πες αλήθεια..., σας έβαλαν έκθεση στο σχολείο και ψάχνεις ιδέες...:cuniaoo:
ναι σιγα που θα μας βαζανε εκθεση με τετιο θεμα. Θα μας βαζανε αλλα ακυρα, που δεν μπορεις ουτε αναπτυξη να κανεις :p

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ