πρόβλημα με ανθρωπους

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Ο σκύλος έχει σοβαρό πρόβλημα σίγουρα.

Σίγουρα κοινωνικοποίησης αλλά μάλλον και κακοποίησης ...

Επίσης ίσως έχει πρόβλημα υγείας γιατί η αφόδευση είναι πολύ ακραίο και σπάνιο φαινόμενο.

Πρέπει να έχεις τον σκύλο μαζί σου όλη μέρα.

Να απευθυνθείς σε εκπαιδευτή άμεσα, έστω πές του ότι θα τον πληρώσεις αργότερα (πάρε 10 κάποιος θα δεχτεί)

Και πρέπει να αποφεύγεις εμπειρίες που τον πιέζουν στην αρχή (πχ άντρες - ή επισκέπτες)

cockeraki

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2009
294
0
Κέρκυρα
Α, και κάτι άλλο. Ο εκπαιδευτής δεν θα αντιμετωπίσει τη φοβία. Απλώς θα σε βοηθήσει να την αντιμετωπίσεις εσύ.
ναι αυτο το ξερω,θα προσπαθησω να βρω καποιον,περιπου οι τιμες ποσο ειναι να εχω και μια ιδεα...
πριν λιγο τον εβγαλα βολτα και τον πηγα πιο μακρια απο τη συνηθισμενη βολτα,και ειχε και κοσμο,προχωρουσα αδιαφορα και δεν του εδινα σημασια,περασαμε διπλα απο εναν αντρα που καθοταν πανω στη μηχανη και περασαμε πολυ κοντα του,και ξεκινησε να τραβαει για να παει απο την αριστερη πλευρα,αλλα εγω δεν του εδωσα σημασια τον τραβηξα για να συνεχισει και τον προσπερασαμε,θα το κανω καθε μερα αυτο μηπως και αλλαξει λιγο.αλλα τωρα καταλαβα το μεγεθος του προβληματος,οντος εχω ενα φοβικο σκυλο.
που μπορω να βρω πληροφοριες για εκπαιδευτες στην Πατρα?μηπως ξερει κανεις?
:(

Chow

Well-Known Member
3 Απριλίου 2009
406
4
Θεσσαλονίκη
Νεότερα από το μέτωπο...

Το σκυλούνι μου σταμάτησε να τα κάνει πάνω της, αλλά η φοβία, φοβία. Μη αντέχοντας να τη βλέπω να βασανίζεται άδικα, ζήτησα να μου συστήσουν εκπαιδευτή, εξηγώντας φυσικά και την κατάσταση. Έτσι λοιπόν βρήκα εκπαιδεύτρια, η οποία έχει μεγάλη εμπειρία με προβληματικά σκυλιά και επικεντρώνεται κυρίως στην αλλαγή συμπεριφοράς.

Και το θαύμα έγινε! Η μικρή μου είχε τρομερή βελτίωση, από το πρώτο κιόλας μάθημα!!! Φυσικά μου έδωσε και κατευθύνσεις για το πώς θα πρέπει να της συμπεριφέρονται οι άλλοι και όντως οι οδηγίες της έπιασαν τόπο. Μέχρι στιγμής έχουμε κάνει δύο μαθήματα και συνεχίζουμε ακάθεκτες. :D

Το θέμα το ξεθάβω, γιατί έχω μία απορία. Αφού στο δεύτερο μάθημα τη στρέσαρε για να δει αντιδράσεις κλπ και αφού τα πήγε πολύ καλά το αστέρι μου, βγήκαμε έξω για να μάθουμε να περπατάμε σωστά και σε κάποια φάση μου είπε ότι την επόμενη φορά θα φέρει και πνίχτη και θα τον χρησιμοποιήσουμε μόνο αν δώσω εγώ το ΟΚ. Είναι σωστό να τον χρησιμοποιήσουμε σε φοβικό σκυλί ή θα του δημιουργήσουμε μεγαλύτερα προβλήματα?

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
και θα τον χρησιμοποιήσουμε μόνο αν δώσω εγώ το ΟΚ.

Η ξέρει τί κάνει και θα χρησιμοποιήσει ό,τι εργαλείο θέλει ΧΩΡΙΣ να σε ρωτήσει και αν θέλεις μένεις ... ή θα κοροιδεύεστε ;) :)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Και το θαύμα έγινε! Η μικρή μου είχε τρομερή βελτίωση, από το πρώτο κιόλας μάθημα!!!
Εγώ χαίρομαι για οποιαδήποτε βελτίωση σε οποιοδήποτε σκύλο, ιδιαίτερα σε φοβικό που τους έχω μια αδυναμία πλέον, αλλά δε μπορω παρα να ρωτήσω: η φοβίες δεν είναι απλή υπόθεση και μου κάνει εντύπωση που λες οτι ειδες διαφορές με ένα μάθημα..... σε όλες ανεξαιρέτως τις περιπτώσεις που ξέρω (ο δικός μου + καταφυγίου) παίρνει μήνες για να ξαναεμπιστευτεί ο σκύλος τους ανθρώπους, όχι μέρες... Φυσικά εξαρτάται απο το βαθμό του προβλήματος, αλλά έτσι οπως το παρουσίαζες νωρίτερα φαινόταν πολύ ακραία περίπτωση...... (ομολογώ οτι δεν έχω δει ποτέ σκύλο να αφοδεύει ή ακόμα και να ουρεί από φόβο....).Για πες καμια λεπτομερεια παραπανω αν θέλεις.:)

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Διαβάζοντας πολύ στα γρήγορα το όλο τόπικ...
Να σε ρωτήσω κάτι. Η ουρά του σκύλου σου, όταν υπάρχει κοντά σας (στα οικεία μέλη της οικογένειας) πού βρίσκεται? Είναι σηκωμένη, είναι στη μέση, ανάμεσα στα σκέλια, πού? Επίσης, τα αυτιά της και το κεφάλι της σε σχέση με τους ώμους?

Το ότι το σκυλί δεχόταν να παίζετε σε ανοιχτούς χώρους υποθέτω συνειδητοποιείς ότι ήταν γιατί φοβόταν και ο ανοιχτός χώρος προσφέρει τη δυνατότητα διαφυγής.

Χαίρομαι που με την εκπαιδεύτρια βλέπεις διαφορά, το σκυλί με τι στάση σώματος την πλησιάζει? Κάνει χαρές; απλώς την πλησιάζει διστακτικά? Το κεφάλι και η ουρά του πού βρίσκονται?

Chow

Well-Known Member
3 Απριλίου 2009
406
4
Θεσσαλονίκη
@denis Και γω ελπίζω να ξέρει τί κάνει :eek: :D Μου είπε όμως ότι αν είμαι αρνητική, δε θα το χρησιμοποιήσουμε. Έχω διαβάσει για τον πνίχτη, αλλά να πω την αλήθεια μου, δε έχω καταλάβει πώς και τί (τί κακό δηλαδή μπορεί να κάνει στο σκύλο).

@kopritis Μη φανταστείς τρελή αλλάγή, αλλά και μόνο που πήγε και κάθησε δίπλα σε μια οικογενειακή φίλη που την είδε όλο κι όλο 2 φορές, χωρίς να φοβηθεί οποιαδήποτε κίνηση έκανε, από μόνο του αποτελεί τρελή εξέλιξη για μένα και δε μπορούσα να πιστέψω στα μάτια μου. Την αφόδευση και το κατούρημα τα είχε κόψει λίγο καιρό πριν ξεκινήσουμε μαθήματα και ελπίζω να μη μας ξανατύχει.

@kyveli Η ουρά του σκύλου ειδικά στην αρχή ήταν συνέχεια στα σκέλια και ήταν υπερβολικά στρεσαρισμένη όταν τρώγαμε π.χ. ή καθόμασταν στον κήπο και έκανε κύκλους, χωρίς να ηρεμεί μέχρι να πάμε στο δωμάτιό μας. Τώρα είναι σαφώς πιο ήρεμη, έχει κόψει τους κύκλους, η ουρά κανονική και είναι λιγότερο επιθετική προς τον πατέρα μου (έχει ιδιαίτερο πρόβλημα μαζί του και μας είπε η κτηνίατρος ότι είτε φταίει το μουστάκι, είτε αυτός που την έδερνε είχε μουστάκι) και μετά την εκπαίδευση υπάρχουν στιγμές που ενώ γυρνάει σπίτι, ούτε του γαυγίζει ούτε τίποτα (μου το επισήμανε και ο ίδιος, γιατί του έκανε εντύπωση), ενώ πριν δεν υπήρχε τέτοια περίπτωση ούτε μία στο δις. Ακόμα και κόσμος που έρχεται στο σπίτι είναι χαλαρή και σουλατσάρει σα να μη συμβαίνει τίποτα. Για τ'αυτιά δεν ξέρω να σου απαντήσω, γιατί δεν το είχα παρατηρήσει ποτέ.

Με το σκυλί παίζαμε και συνεχίζουμε να παίζουμε κανονικά στο δωμάτιο και στο μπαλκόνι, αλλά στον κήπο μόνο στο πίσω μέρος, μακριά από τους άλλους, εκτός από το κυνηγητό που το παίζουμε παντού.

Με την εκπαιδεύτρια ακόμα δεν έχει ακόμα καλές σχέσεις. Τρώει, αλλά αφού της τα αφήσει σε απόσταση. Δεν τρώει ακόμα από το χέρι της, ούτε και αν το κοτόπουλο π.χ. είναι πολύ κοντά της. Στην αρχή είχαμε σόου με γαυγίσματα κλπ και κανένα τέταρτο πριν το τέλος του πρώτου μαθήματος, σήκωσε ουρά, την κουνούσε δεξιά και αριστερά και ήταν πιο χαλαρή.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
@kopritis Μη φανταστείς τρελή αλλάγή, αλλά και μόνο που πήγε και κάθησε δίπλα σε μια οικογενειακή φίλη που την είδε όλο κι όλο 2 φορές, χωρίς να φοβηθεί οποιαδήποτε κίνηση έκανε, από μόνο του αποτελεί τρελή εξέλιξη για μένα και δε μπορούσα να πιστέψω στα μάτια μου. Την αφόδευση και το κατούρημα τα είχε κόψει λίγο καιρό πριν ξεκινήσουμε μαθήματα και ελπίζω να μη μας ξανατύχει.
Χαίρομαι!! Ευχομαι να πάνε όλα καλά!:):)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul