@denis Και γω ελπίζω να ξέρει τί κάνει
Μου είπε όμως ότι αν είμαι αρνητική, δε θα το χρησιμοποιήσουμε. Έχω διαβάσει για τον πνίχτη, αλλά να πω την αλήθεια μου, δε έχω καταλάβει πώς και τί (τί κακό δηλαδή μπορεί να κάνει στο σκύλο).
@kopritis Μη φανταστείς τρελή αλλάγή, αλλά και μόνο που πήγε και κάθησε δίπλα σε μια οικογενειακή φίλη που την είδε όλο κι όλο 2 φορές, χωρίς να φοβηθεί οποιαδήποτε κίνηση έκανε, από μόνο του αποτελεί τρελή εξέλιξη για μένα και δε μπορούσα να πιστέψω στα μάτια μου. Την αφόδευση και το κατούρημα τα είχε κόψει λίγο καιρό πριν ξεκινήσουμε μαθήματα και ελπίζω να μη μας ξανατύχει.
@kyveli Η ουρά του σκύλου ειδικά στην αρχή ήταν συνέχεια στα σκέλια και ήταν υπερβολικά στρεσαρισμένη όταν τρώγαμε π.χ. ή καθόμασταν στον κήπο και έκανε κύκλους, χωρίς να ηρεμεί μέχρι να πάμε στο δωμάτιό μας. Τώρα είναι σαφώς πιο ήρεμη, έχει κόψει τους κύκλους, η ουρά κανονική και είναι λιγότερο επιθετική προς τον πατέρα μου (έχει ιδιαίτερο πρόβλημα μαζί του και μας είπε η κτηνίατρος ότι είτε φταίει το μουστάκι, είτε αυτός που την έδερνε είχε μουστάκι) και μετά την εκπαίδευση υπάρχουν στιγμές που ενώ γυρνάει σπίτι, ούτε του γαυγίζει ούτε τίποτα (μου το επισήμανε και ο ίδιος, γιατί του έκανε εντύπωση), ενώ πριν δεν υπήρχε τέτοια περίπτωση ούτε μία στο δις. Ακόμα και κόσμος που έρχεται στο σπίτι είναι χαλαρή και σουλατσάρει σα να μη συμβαίνει τίποτα. Για τ'αυτιά δεν ξέρω να σου απαντήσω, γιατί δεν το είχα παρατηρήσει ποτέ.
Με το σκυλί παίζαμε και συνεχίζουμε να παίζουμε κανονικά στο δωμάτιο και στο μπαλκόνι, αλλά στον κήπο μόνο στο πίσω μέρος, μακριά από τους άλλους, εκτός από το κυνηγητό που το παίζουμε παντού.
Με την εκπαιδεύτρια ακόμα δεν έχει ακόμα καλές σχέσεις. Τρώει, αλλά αφού της τα αφήσει σε απόσταση. Δεν τρώει ακόμα από το χέρι της, ούτε και αν το κοτόπουλο π.χ. είναι πολύ κοντά της. Στην αρχή είχαμε σόου με γαυγίσματα κλπ και κανένα τέταρτο πριν το τέλος του πρώτου μαθήματος, σήκωσε ουρά, την κουνούσε δεξιά και αριστερά και ήταν πιο χαλαρή.