πρόβλημα με ανθρωπους

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Dr. Zhivago, δε σε ανυσηχεί που δυομιση μήνες το σκυλί δεν το έχει χαιδέψει κανείς? Και οτι ουρεί και αφοδεύει (!!) οταν βλέπει ξένους?? Ακόμα κι αν παίζει μόνο του όπως λες, ενα σκυλί σε κατάσταση φόβου/πανικού, δεν κάνει ναζάκια ούτε παίζει μόνο του.... είτε το πρόβλημα δεν είναι τόσο σοβαρό όσο το παρουσίασε στην αρχή το μέλος chow, και ο σκύλος είναι απλώς επιφυλακτικός, είτε δεν "διαβάζουν" καλά τη συμπεριφορά του.....

Chow, που μεγάλωσε ο σκύλος? Ειπες ότι είναι 9 μηνών, και είναι δυομιση μήνες μαζί σου και ενα μήνα με τον προηγούμενο.... τους πρώτους πεντε που τους περασε?

Chow

Well-Known Member
3 Απριλίου 2009
406
4
Θεσσαλονίκη
Chow, φάσκεις και αντιφάσκεις..... δεν είναι δυνατόν ένα σκυλί που τα κάνει πάνω του από το φόβο του οταν βρίσκεται με ξένους, να παίζει ταυτόχρονα.... οταν λες κυνηγητό τι εννοεις? σας κυνηγάει ή το κυνηγάτε?? που ξέρεις οτι είναι παιχνίδι και το σκυλί δεν τρεχει να ξεφύγει από φόβο?
Μόνο με εμένα και τη μαμά μου παίζει, στον κήπο, χωρίς άλλους να είναι παρόντες. Όταν έχουμε ξένους στο σπίτι το σκυλί είναι ανήσυχο και τα κάνει επάνω του.

Ξέρω πότε θέλει να παίξει, γιατί παίρνει τις ίδιες στάσεις και όταν είμαστε μόνες μας και έχει όρεξη για παιχνίδι. Τουρλώνει τον κώλο (λυγίζει τα μπροστινά ποδαράκια), χωροπηδάει σαν κατσίκι και κάνει χαριτωμενιές. Με την μπάλα έχει λίγες μέρες που της έμαθα να παίζει και από τότε είναι με τη μπάλα στο στόμα όταν θέλει να παίξουμε μαζί. Της την πετάω, πάει την παίρνει και καλά 'δε σου τη δίνω, δώσε μάχη να την πάρεις' και άλλα τέτοια ζουζουνίσια.

έντιτ: χίλια συγνώμη, τώρα είδα ότι έγραψα 'όταν είμαστε με άλλους'. Τον αδερφό μου και τον μπαμπά μου τους γαυγίζει συνέχει και αυτούς εννοούσα 'άλλους'. Λάθος μεγάλο από μέρους μου που δε το εξήγησα πριν.

Last edited:

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Φυσικά κι με ανησυχεί!

Αν είναι δυνατόν να μην θεωρώ σοβαρό πρόβλημα ένα σκύλο που αφοδεύει από τον φόβο του. Θέλει όμως και αυτό επαγγελματική βοήθεια, όχι συμβουλές από απόσταση.

Δεν πιστεύω πως θα μπορέσει ποτέ να ξεπεράσει τελείως το πρόβλημα, αλλά σίγουρα υπάρχει μεγάλη ελπίδα και περιθώριο για βελτίωση. ΑΝ πάει σε ειδικό.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Φυσικά κι με ανησυχεί!

Αν είναι δυνατόν να μην θεωρώ σοβαρό πρόβλημα ένα σκύλο που αφοδεύει από τον φόβο του. Θέλει όμως και αυτό επαγγελματική βοήθεια, όχι συμβουλές από απόσταση.

Δεν πιστεύω πως θα μπορέσει ποτέ να ξεπεράσει τελείως το πρόβλημα, αλλά σίγουρα υπάρχει μεγάλη ελπίδα και περιθώριο για βελτίωση. ΑΝ πάει σε ειδικό.
Καλά, προφανώς οι συμβουλές από το φόρουμ δεν αντικαθιστούν τον καλό επαγγελματία, αλλά από την άλλη αν σβήσουμε τις συμβουλές από απόσταση, θα μείνει το φόρουμ μισό!:):)

Πάντως, Chow, καλό είναι να έχεις υπομονή, και να περιμένεις, αλλά μην αφήσεις το πρόβλημα στην τύχη του...... ενημερώσου για το πως μπορείς να βοηθήσεις το σκύλο, χωρίς να τον στρεσσάρεις περισσότερο.

Δε μας είπες, που ζούσε στην αρχή ο σκύλος?

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Βρε παιδιά, το σκυλί είναι από εκείνο το "ωραίο" puppy mill στα Δερβενοχώρια και μάλλον δεν τα έχει περάσει και πολύ καλά στη ζωή του.
Θέλει δουλίτσα. Είναι και chow chow που είναι μυστήρια τυπάκια, μην το αφήσεις έτσι το θέμα.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Κάτι πρέπει να έχει γίνει λάθος, η από τον εκτροφέα, η από το παιδί που την είχε πριν..

Αληθεια γιατι την εδωσε το παιδι?

Θέλεις βοήθεια όπως και να έχει..

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Είναι 9 μηνών περίπου και την έχω σχεδόν δυόμιση μήνες. Την είχε πάρει ένα παιδί από τον εκτροφέα στα Δερβενοχώρια, την κράτησε δεν την κράτησε ένα μήνα και αποφάσισε να τη δώσει και έτσι την πήρα.
Άρα το σκυλί έμεινε στα Δερβενοχώρια 5-5,5 μήνες. :(

Chow

Well-Known Member
3 Απριλίου 2009
406
4
Θεσσαλονίκη
Στο 'εκτροφείο' μάλλον, γιατί μου είπε ότι ήταν με τουλάχιστον 20 σκυλιά ακόμα, σε άθλια κατάσταση όλα. Και λέω 'μάλλον', γιατί μετά από καταγγελίες για τον εκτροφέα, διάβασα ότι δεχόταν κόσμο και στο 'εκτροφείο' στα Δερβενοχώρια και στο σπίτι του στην Αθήνα. Με τα σκυλιά πάντως τα πάει τέλεια, χωρίς υπερβολές.

Όπως έγραψα πιο πάνω, το μπαμπά μου και τον αδερφό μου τους γαυγίζει συνέχεια. Περνάει από δίπλα τους, αλλά δεν είναι και το καλύτερό της να είναι κοντά τους, και ειδικά κοντά στον μπαμπά μου. Η κτηνίατρος μου είπε ότι μάλλον το σκυλί έτρωγε ξύλο και ότι την έδερνε άντρας, γι'αυτό κάνει έτσι με τους άντρες. Και μου είπε να κάνω υπομονή και θα της φύγει σιγά σιγά η φοβία (αν και δεν το πιστεύω).

Chow

Well-Known Member
3 Απριλίου 2009
406
4
Θεσσαλονίκη
Κάτι πρέπει να έχει γίνει λάθος, η από τον εκτροφέα, η από το παιδί που την είχε πριν..

Αληθεια γιατι την εδωσε το παιδι?

Θέλεις βοήθεια όπως και να έχει..
Λόγω έλλειψης χρόνου έγραφε στην αγγελία. Δε θέλω να πω κάτι παραπάνω.

Βοήθεια όντως θέλει, αλλά μετά το καλοκαίρι, για να μαζευτούν και τα λεφτά. Και να αρχίσω και στο μπίρι μπίρι τους δικούς μου, γιατί λένε το κλασσικό 'άντε καλέ, σε λίγο καιρό θα μας συνηθίσει όλους και δε θα φοβάται. Άστους τους εκπαιδευτές'.

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Βρε παιδιά, το σκυλί είναι από εκείνο το "ωραίο" puppy mill στα Δερβενοχώρια και μάλλον δεν τα έχει περάσει και πολύ καλά στη ζωή του.
Θέλει δουλίτσα. Είναι και chow chow που είναι μυστήρια τυπάκια, μην το αφήσεις έτσι το θέμα.
Συμφωνω μαζι σου.Πιστευω οτι δεν του ειχε γινει κανενος ειδους κοινωνικοποιηση και κανενας δεν του ειχε διορθωσει την προβληματικη συμπεριφορα του.Ποιος αλλωστε ειχε την διαθεση/θεληση εκει που ζουσε πριν!
Θελει πολυ δουλεια και υπομονη τωρα , και καθοδηγηση απο καποιον ειδικο σε προβληματικες συμπεριφορες.
Μην χανεις χρονο.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Λόγω έλλειψης χρόνου έγραφε στην αγγελία. Δε θέλω να πω κάτι παραπάνω.
:confused::confused:

Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί να δώσεις ένα σκυλί μέσα σε ένα μηνα ποσο μάλιστα όταν έχεις δώσει και λεφτά στον εκτροφέα..

Το σκυλί είναι φοβικό και για αυτό ένα από τα δυο φταίνε..
Δεν πιστευω ότι δεν μπορεί να το ξεπεράσει..
Είχα φοβικό σκυλί που το βρήκα στο δρόμο που ειχε φαει ξύλο, αλλα με πολύ αγάπη και εμπιστοσύνη πλέον είμαστε μια χαρά..

Μπορεί όχι το πιο ατρόμητο westie, αλλα πολύ καλά σε σύγκριση με παλιά..

Eνα φοβικό σκυλί θέλει να σε εμπιστευτεί..
Να μην κανεις καθόλου λάθη..
Πολύ πολύ αγάπη και προσεχτικές κινήσεις κοινωνικοποιησης και βασικής εκπαίδευσης..

Πρέπει να είναι μονο θετικές οι εμπειρίες του..
Αν σε εμπιστευτεί εσένα και το άμεσο περιβάλλον του, θα μπορέσει να τις ξεπεράσει..

Θελεις βοηθεια απο εκπεδευτη..

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Kι εγώ πιστεύω οτι μπορεί να βελτιωθεί πολύ η κατάσταση..... αρκεί να καταβάλλεις την προσπάθεια που χρειάζεται και με το σωστό τρόπο!!!! Εγώ στο δικό μου είδα πολύ μεγαλη διαφορά σε έξι μήνες......

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Kι εγώ πιστεύω οτι μπορεί να βελτιωθεί πολύ η κατάσταση..... αρκεί να καταβάλλεις την προσπάθεια που χρειάζεται και με το σωστό τρόπο!!!! Εγώ στο δικό μου είδα πολύ μεγαλη διαφορά σε έξι μήνες......
Ειχες παρομοια προβληματα με τον σκυλο σου?
Απευθυνθηκες σε καποιον επαγγελματια και το βελτιωσες το προβλημα?

cockeraki

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2009
294
0
Κέρκυρα
Μπορεί να έχει κληρονομίσει την ανασφάλεια από τους γονείς του. Πάντως φοβία είναι σίγουρα. Από φόβο ασθάνεται πως όλοι οι άγνωστοι είναι απειλή (με λίγες εξαιρέσεις).

Νομίζω πως το προβλημά σου είναι πολύ σοβαρό και θα πρέπει να σε βοηθήσει επαγγελματίας από κοντά.

Πόσο συχνά βγαίνει βόλτα;
τον βγάζω 2-3φορες την ημερα
Που;γυρω στην γειτονια
Για πόση ώρα;η καθε βολτα μας διαρκει περιπου 30'-45'

Το άσχημο με αυτές τις περιπτώσεις είναι πως φοβάται ο ιδιοκτήτης να βγάλει βόλτα τον σκύλο σε καθημερινή βάση (ή όπου υπάρχουν άνθρωποι) και κάνει το πρόβλημα πολύ χειρότερο. Θέλει ΠΟΛΛΕΣ μικρές βόλτες κάθε μέρα σε λίγο κόσμο αρχικά και σταδιακά να αλλάζεις μέρη (να αυξάνονται οι άνθρωποι γύρω του). Παράληλα θέλει κάποιος να σου μάθει πότε και πως ακριβώς να τον επιβραβεύεις (είναι ΤΟ συμαντικό) και πότε και πως να τον μαλώνεις (επίσης συμαντικό).

Θέλεις βοήθεια. Μην το αφήσεις. Κρίμα είναι να ζει μέσα σε τόσο άγχος (και εσύ!).
θα ψαξω να βρω καποιον εκπαιδευτη αν και αυτη τη στιγμη τα οικονομικα ειναι λιγο δυσκολα,γι'αυτο και εθεσα την ερωτηση στο φορουμ μηπως και μπρουσα να κανω κατι με μικρα βηματα και συμβουλες,αν και εδω στην πατρα δεν ξερω αν εχει εκπαιδευτες και γενικα δεν γνωριζω.
Βασικα το σκυλο μου τον εφερε κατευθειαν απο Αθηνα και δεν ξερω πριν που βρισκοταν,αν ηταν σε γυαλα πετ σοπ η με τη μαμα του,αν και αυτος ο συγκεκριμενος επαιρνε και απο ιδιοτες,τωρα ο Θεος και η ψυχη του το ξερει που ηταν πριν.
το θεμα ειναι οτι οταν ειμαστε στο καραβι και περναμε διπλα απο κοσμο δεν τον ενοχλει και γενικα δεν ασχολειται με τον κοσμο μονο αν του απευθνουν το λογο,εκει παιρνει αυτη τη σταση,θα προσπαθησω και εγω να τον φερω πιο κοντα με ανθρωπους και μολις μπορεσω λογο οικονομικου θα απευθυνθω σε εναν ειδικο,και μακαρι να με βοηθησει:(

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ειχες παρομοια προβληματα με τον σκυλο σου?
Απευθυνθηκες σε καποιον επαγγελματια και το βελτιωσες το προβλημα?
Oχι σε τέτοιο βαθμό.... πχ ποτέ δεν κατούρησε από το φόβο του και επίσης ο δικός μου οταν φοβάται, φεύγει, δεν γαυγίζει, ούτε έχει δοκιμάσει να δαγκώσει ή να γρυλίσει ποτέ..... στην αρχή ήταν γενικά φοβισμένος με τα πάντα. Τώρα η μόνη φοβία που του έχει μείνει είναι με τους άντρες, κυρίως τους ψηλούς που κάνουν απότομες κινήσεις και σε κλειστούς χώρους μόνο (σε ανοιχτούς, δεν έχει πρόβλημα....). Επίσης έχει μια μανία να πηγαίνει να μυρίζει αυτούς που τον αγνοούν (συνήθως από πίσω!), αλλά αν κάνουν ότι του δίνουν σημασία ή τον φωνάξουν, συνήθως φεύγει.

Είχαμε εκπαιδευτή στην αρχή (5-6 φορές ήρθε), αλλά κυρίως με βοήθησε σε θέματα βασικής υπακοής..... οχι τόσο στο θέμα του φόβου..... Δεν κάναμε πολλά μαθήματα, γιατί ο σκύλος είναι εξαιρετικά υπάκουος, οπότε απο τη στιγμή που έμαθα εγώ τον τρόπο να του μαθαίνω πράγματα, είναι πλέον θέμα εξάσκησης..... ο εκπαιδευτής του μας είπε από μόνος του ότι δεν έχει πλεον νόημα να έρχεται! (το οποίο το εκτίμησα πολύ). Τον πηγαίνω όμως πολύ συχνά στο σκυλοπάρκο, για κοινωνικοποίηση τόσο με σκύλους όσο και με ανθρώπους.....

Ο δικός μου μεγάλωσε σε καταφύγιο και πιστεύω οτι το πρόβλημα του είναι επειδή τον φρόντιζαν πάντα γυναίκες.... δεν έχει γίνει σωστή κοινωνικοποίηση με άντρες...... και επειδή τυχαίνει να είναι και ήπιος χαρακτήρας (ηταν στον πάτο της αγέλης του), ισως βγήκε έτσι.... δεν πιστεύω οτι έχει κακοποιηθεί, αν και αρκεί μια λάθος κίνηση σε λάθος στιγμή για να γίνει έτσι ένας σκύλος....

Πάντως ακόμα και με άντρες, μετά από μερικές μέρες μαζί τους, δέχεται πλέον χάδια αλλά επιφυλακτικά... ειδικά αν κάθονται.... για το Γκογκόλ κάνει μεγάλη διαφορά αν κάποιος κάθεται ή είναι όρθιος.... επίσης είναι περίεργος..... δείχνει φανερά ότι ενδιαφέρεται για τον "ξένο", αλλά στην αρχή δεν πλησιάζει.....

Last edited:

cockeraki

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2009
294
0
Κέρκυρα
που θα μπορουσα να μαθω για εκπαιδευτες στην πατρα?η αν καποιος ξερει να με κατατοπησει,και πως θα καταλαβω αν ο εκπαιδευτης ξερει να αντιμετωπησει τη φοβια του?:(

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
που θα μπορουσα να μαθω για εκπαιδευτες στην πατρα?η αν καποιος ξερει να με κατατοπησει,και πως θα καταλαβω αν ο εκπαιδευτης ξερει να αντιμετωπησει τη φοβια του?:(
Μπορω να σου στειλω ονοματα εκπαιδευτων αν θελεις με π.μ.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Θα το καταλάβεις την πρώτη φορά που θα συναντηθούν! Αυτοί που ξέρουν πως να συμπεριφερθούν στο φοβικό σκύλο και έχουν αυτοπεποίθηση, φαίνονται αμέσως! Δεν υπάρχει περίπτωση να πιέσεις ένα φοβικό σκύλο να πλησιάσει άνθρωπο αν δε θέλει ή δεν αισθάνεται μια στοιχειώδη εμπιστοσύνη. Ο καλός και έμπειρος εκπαιδευτής ξέρει πως να προσεγγίσει το σκύλο και να του εμπνέυσει αυτή την εμπιστοσύνη..... φυσικά εξαρτάται από το μέγεθος του προβλήματος.... και τον καλύτερο εκπαιδευτή να βρεις, αν ο σκύλος έχει μεγάλο πρόβλημα, δεν θα πλησιάσει την πρώτη φορά.

Α, και κάτι άλλο. Ο εκπαιδευτής δεν θα αντιμετωπίσει τη φοβία. Απλώς θα σε βοηθήσει να την αντιμετωπίσεις εσύ.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul