πρόβλημα με ανθρωπους

cockeraki

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2009
294
0
Κέρκυρα
Συγγνώμη που ανοίγω καινουργιο θέμα,αλλα εβαλα καποιες λεξεις κλειδια και δεν βρισκω ακριβώς απαντηση σ'αυτο που θέλω.
Λοιπον εχω προβλημα με το κοκερ μου,που οταν βλεπει ανθρωπο να τον πλησιαζει ξεκιναει να γρλιζει,κατεβαζει τα αυτια του και παιρνει μια ναι μεν φοβισμενη σταση αλλα και επιθετικη παραλληλα,φτανω σε σημειο να παιζω κρυφτουλη στο δρομο μηπως και βρουμε κανεναν και μου κανει τετοια σκηνικα,και συγκεκριμενα σε παιδια που το περνανε για παιχνιδι και τον πήσιαζουν για να τον χαιδεψουν,βεβαια το κανει και σε ανθρωπους που μπαινουν στο σπιτι που αν και τους ξερει στην αρχη ειναι επιφυλακτικος και γριλιζει και σ'αυτους,πως θα μπορουσα να το αλλαξω καπως αυτο και να μην φοβαμαι να τον κυκλοφορησω λες και εχω κανενα δολοφονο σκυλο? :(

επισης εχει θεμα και με ενα γειτονα(μαλτεζ)οταν τον βλεπει στο μπαλκονι,το μαλτεζ ξεκιναει να γαυγιζει και ο δικος μου φουντωνει,και μια φορα που συναντηθηκαν πως δεν αρπαχτηκαν,αλλα αυτο το κανει μονο με το μαλτεζ με κανενα αλλο σκυλο.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Εμένα μου κάνει λίγο σαν φοβία τό όλο σκηνικό με τους ανθρώπους...
Τι ηλικία έχει;
Κοινωνικοποιήθηκε με ανθρώπους όταν ήταν μικρό;
Συνέβει κάτι που μπορεί να το τρόμαξε με ανθρώπους παλαιότερα;

cockeraki

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2009
294
0
Κέρκυρα
τωρα ειναι 1χρονων και 9 μηνων,δεν ειναι ακριβως φοβια γιατι αν τον πλησιασουν σιγα και τον αφησουν αυτον να κανει την πρωτη κινηση τοτε ειναι ολα καλα,αλλα οταν κανουν αποτομες κινησεις αυτος συμπεριφερεται ετσι,ναι ειχε επαφη παντα με ανθρωπους,ας πουμε στους δικους μου που στην ουσια και αυτοι ξενοι ειναι για εκεινον αφου τους βλεπει μια στο τοσο,με το που τους δει κανει τρελες χαρες,ενω καποιους αλλους που τους βλεπει ανα δευτερη μερα ειναι επιφυλακτικος,με τους ξενους δεν το συζητω καν,δεν θελω να τον πλησιασουν.ασχημη εμπειρια δεν εχει απ'οσο ξερω,γιατι τον πηρα απο πετ σοπ και ηταν 3μηνων αν μεσολαβησε κατι εκεινη την περιοδο μπορει να τον επηρεασε τοσο?

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Μπορεί να έχει κληρονομίσει την ανασφάλεια από τους γονείς του. Πάντως φοβία είναι σίγουρα. Από φόβο ασθάνεται πως όλοι οι άγνωστοι είναι απειλή (με λίγες εξαιρέσεις).

Νομίζω πως το προβλημά σου είναι πολύ σοβαρό και θα πρέπει να σε βοηθήσει επαγγελματίας από κοντά.

Πόσο συχνά βγαίνει βόλτα; Που; Για πόση ώρα;
Το άσχημο με αυτές τις περιπτώσεις είναι πως φοβάται ο ιδιοκτήτης να βγάλει βόλτα τον σκύλο σε καθημερινή βάση (ή όπου υπάρχουν άνθρωποι) και κάνει το πρόβλημα πολύ χειρότερο. Θέλει ΠΟΛΛΕΣ μικρές βόλτες κάθε μέρα σε λίγο κόσμο αρχικά και σταδιακά να αλλάζεις μέρη (να αυξάνονται οι άνθρωποι γύρω του). Παράληλα θέλει κάποιος να σου μάθει πότε και πως ακριβώς να τον επιβραβεύεις (είναι ΤΟ συμαντικό) και πότε και πως να τον μαλώνεις (επίσης συμαντικό).

Θέλεις βοήθεια. Μην το αφήσεις. Κρίμα είναι να ζει μέσα σε τόσο άγχος (και εσύ!).

Chow

Well-Known Member
3 Απριλίου 2009
406
4
Θεσσαλονίκη
Εμένα πάλι, δε γρυλίζει, αλλά όπου φύγει φύγει. Κάνει πεντικιούρ στο δρόμο από τη μανία της να φύγει μακρυά από τους 'κακούς' ανθρώπους. Εγώ από τη μεριά μου το παίζω αδιάφορη και προχωράμε κανονικά. Όσο περνάει ο καιρός, πιστεύω ότι έχουμε μια κάποια βελτίωση, αλλά όχι πολλά πράγματα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στο σπίτι. Μόλις δει ξένους, τα κάνει επάνω της (και το χοντό και το ψιλό, μετα συγχωρήσεως).

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Είναι σίγουρα φοβία...
Αυτό με το μπαλκόνι δεν λέει κάτι είναι απλά αντιπάθεια..
Μπορεί να είναι όπως λέει και η ζιβάγκο να την κληρονόμησε από την μητέρα του..
Μπορεί να φοβήθηκε παρα πολύ κατά την μεταφορά του στην Ελλάδα..
η στο pet shop που του χτυπάγανε την γιάλα..
Δεν είναι καθόλου απίθανα όλα αυτά αφού προορίζεται από pet shop..

Προφανώς δεν έγινε και σωστή κοινωνικοποίηση, μετά όταν το πήρατε και ήρθε και έδεσε..
Εχεις σοβαρό πρόβλημα και πρέπει να απευθυνθείτε σε εκπαιδευτη οπωσδήποτε..

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Εμένα πάλι, δε γρυλίζει, αλλά όπου φύγει φύγει. Κάνει πεντικιούρ στο δρόμο από τη μανία της να φύγει μακρυά από τους 'κακούς' ανθρώπους. Εγώ από τη μεριά μου το παίζω αδιάφορη και προχωράμε κανονικά. Όσο περνάει ο καιρός, πιστεύω ότι έχουμε μια κάποια βελτίωση, αλλά όχι πολλά πράγματα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στο σπίτι. Μόλις δει ξένους, τα κάνει επάνω της (και το χοντό και το ψιλό, μετα συγχωρήσεως).
Θύμισε μας λίγο ποσο είναι και από που το πήρατε..

Οταν λες τα κάνει πάνω της εννοείς από φόβο?
Γιατί έχω δει σκυλιά που τα κάνουν πάνω τους από την χαρά τους..

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Το φαινόμενο ονομάζεται υποτακτική ούρηση και παρουσιάζεται κάθε φορά που το ζώο διεγείρεται, στρεσάρεται ή έρχεται σε επαφή με ανθρώπους ή ακόμα και με μεγαλύτερα ηλιακά ζώα. Είναι δείγμα δειλίας και φόβου και στην γλώσσα των σκύλων σημαίνει υποταγή και προσπάθεια κατευνασμού.
Περισσότερα εδώ: Υποτακτική ούρηση
:)
Μόλις δει ξένους, τα κάνει επάνω της (και το χοντό και το ψιλό, μετα συγχωρήσεως).
Καλά το «ψιλό», αλλά και το … «χοντρό»? :eek::eek:

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Πάντως αν απευθυνθείς σε εκπαιδευτή, ψάξε έναν που να ξέρει από φοβικά σκυλιά.... συνήθως τα προβλήματα σμπεριφοράς που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες σκύλων είναι προβλήματα επίθετικότητας..... οπότε πολλοί έχουν μεγαλύτερη εμπειρία με αυτό, παρά με το φόβο. Ο φοβικός σκύλος συνήθως δεν "ενοχλεί" (εξαφανίζεται οταν υπάρχουν ξένοι) οπότε πολλοί αφήνουν την κατάσταση να διαιωνίζεται......

Θέλει υπομονή κι ευαισθησία ο φοβικός σκύλος...... να μην αποφεύγεις τους ανθρώπους, γιατί έτσι δε θα μάθει ποτέ...... πολλές και ελεγχόμενες επαφές με ξένο κόσμο θα του κάνουν καλό. Φρόντισε να είναι πάντα θετικές..... σιγά σιγά θα εμπιστευτεί τους ανθρώπους.

Επίσης μέσα στο σπίτι για κάποιο λόγο φοβούνται περισσότερο (πχ ο δικός μου φοβάται πιο πολύ οταν μπαινει ξένος αντρας στο σπίτι, παρά ας πούμε στη λαική ή στο πλοίο οπου είναι περιτρυγιρισμένος από κόσμο..... εκεί αφήνει να τον χαιδεύουν όλοι..... δεν καταλαβαίνεις ότι είναι φοβικός...... στο σπίτι όμως δεν πλησιάζει τον ξένο.

Chow

Well-Known Member
3 Απριλίου 2009
406
4
Θεσσαλονίκη
Θύμισε μας λίγο ποσο είναι και από που το πήρατε..

Οταν λες τα κάνει πάνω της εννοείς από φόβο?
Γιατί έχω δει σκυλιά που τα κάνουν πάνω τους από την χαρά τους..
Είναι 9 μηνών περίπου και την έχω σχεδόν δυόμιση μήνες. Την είχε πάρει ένα παιδί από τον εκτροφέα στα Δερβενοχώρια, την κράτησε δεν την κράτησε ένα μήνα και αποφάσισε να τη δώσει και έτσι την πήρα.

Από τη χαρά της δεν το κάνει σίγουρα. Μόλις είμαστε στο σαλόνι για παράδειγμα, γυρνάει γύρω γύρω από μια πολυθρόνα μέχρι να σηκωθώ και να πάμε αλλού. Δεν αφήνει κανέναν να την πλησιάσει και φυσικά δεν πλησιάζει και κανέναν. Για χαϊδολογήματα δεν το συζητάω ... ούτε γι'αστείο (μόνο την κτηνίατρο αφήνει). Μόνο τη μαμά μου πλησιάζει τις τελευταίες μέρες, αλλά δεν την αφήνει να τη χαϊδέψει. Μόνο αν την πάρω αγκαλιά και πάλι, μία φορά της γρύλισε και πήγε να τη δαγκώσει (απαλά όμως, σαν άμυνα).

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Chow εχει πολύ σοβαρό πρόβλημα το σκυλί....... έχεις κάνει κάτι γι'αυτό? η απλώς αφήνεις την κατάσταση να εξελίσσεται?? Εχεις δοκιμάσει για παράδειγμα να βγάλεις βόλτα το σκύλο μαζί με τη μαμά σου, και να δοκιμάσετε στη βόλτα (οπου ο σκύλος αισθάνεται λιγότερο περιορισμένος) να χτίσετε σιγά σιγά μεγαλύτερη επαφή μεταξύ τους? Καταρχήν αφού ο σκύλος είναι πολύ φοβισμένος για χάδια και παιχνίδια από ξένους, δοκίμασε με λιχουδιές... σκοπός είναι να συνδυάσει την επαφή με ξένους, με σούπερ λιχουδιές!

Γενικά να τον επιβραβεύεις πολύ ακόμα και για πολύ μικρά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση..... πχ αν πλησιάσει λίγο κοντύτερα, επιβράβευσε..... φρόντιζε αν γίνεται η λιχουδιά να δίνεται από τον ξένο.... αν ο σκύλος δεν πλησιάζει μέχρι το χέρι, ας την πετάξει κάπου μακρύτερα.....

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Εγώ νομίζω ότι αν δεν έχετε απευθυνθεί σε ειδικό νομίζω ότι πρέπει να το κάνετε άμεσα γιατί είναι μια κατάσταση που μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνη για τα άτομα που μένουν στο σπίτι!Φοβάμαι ότι δεν φτάνει να προσπαθήσετε από μόνοι σας...:(

Chow

Well-Known Member
3 Απριλίου 2009
406
4
Θεσσαλονίκη
Chow εχει πολύ σοβαρό πρόβλημα το σκυλί....... έχεις κάνει κάτι γι'αυτό? η απλώς αφήνεις την κατάσταση να εξελίσσεται?? Εχεις δοκιμάσει για παράδειγμα να βγάλεις βόλτα το σκύλο μαζί με τη μαμά σου, και να δοκιμάσετε στη βόλτα (οπου ο σκύλος αισθάνεται λιγότερο περιορισμένος) να χτίσετε σιγά σιγά μεγαλύτερη επαφή μεταξύ τους? Καταρχήν αφού ο σκύλος είναι πολύ φοβισμένος για χάδια και παιχνίδια από ξένους, δοκίμασε με λιχουδιές... σκοπός είναι να συνδυάσει την επαφή με ξένους, με σούπερ λιχουδιές!

Γενικά να τον επιβραβεύεις πολύ ακόμα και για πολύ μικρά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση..... πχ αν πλησιάσει λίγο κοντύτερα, επιβράβευσε..... φρόντιζε αν γίνεται η λιχουδιά να δίνεται από τον ξένο.... αν ο σκύλος δεν πλησιάζει μέχρι το χέρι, ας την πετάξει κάπου μακρύτερα.....

Με τη μαμά μου παίζει κανονικά. Παίρνει στάση παιχνιδιού κλπ. και τρώει κανονικά από το χέρι της. Και από άλλους τρώει (της τα αφήνουν κάτω, γιατί δεν πλησιάζει) και πάντα την επιβραβεύω, αλλά δεν το κάνω όταν πλησιάζει κοντά τους.

Σε ειδικό δεν έχουμε απευθυνθεί ακόμα και με τους δικούς μου που το συζήτησα μου είπαν να το αφήσουμε για λίγο και σιγά σιγά θα μας συνηθίσει κλπ κλπ.

Last edited:

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
μα παραπάνω είπες:
Για χαϊδολογήματα δεν το συζητάω ... ούτε γι'αστείο (μόνο την κτηνίατρο αφήνει). Μόνο τη μαμά μου πλησιάζει τις τελευταίες μέρες, αλλά δεν την αφήνει να τη χαϊδέψει. Μόνο αν την πάρω αγκαλιά και πάλι, μία φορά της γρύλισε και πήγε να τη δαγκώσει (απαλά όμως, σαν άμυνα)

Chow

Well-Known Member
3 Απριλίου 2009
406
4
Θεσσαλονίκη
Το μόνο παιχνίδι που παίζει όταν είμαστε με άλλους είναι το κυνηγητό. Είμαστε στον κήπο, αρχίζει τα τσαλίμια της και παίζει είτε μ'εμένα είτε με τη μαμά μου. ΔΕΝ αφήνει κανέναν να την ακουμπήσει. Λίγες μέρες πριν τη φέρω σπίτι, πήγα και της αγόρασα διάφορα σκυλοπαιχνίδια, αλλά μετα λύπης μου διαπίστωσα ότι το σκυλί δεν είχε μάθει να παίζει με παιχνίδια. Σιγά σιγά προσπαθώ να της μάθω. Ξεκινήσαμε με μπαλάκι (γιατί ούτε με αυτό ήξερε να παίξει) και συνεχίζω σιγά σιγά και με άλλα.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Chow, φάσκεις και αντιφάσκεις..... δεν είναι δυνατόν ένα σκυλί που τα κάνει πάνω του από το φόβο του οταν βρίσκεται με ξένους, να παίζει ταυτόχρονα.... οταν λες κυνηγητό τι εννοεις? σας κυνηγάει ή το κυνηγάτε?? που ξέρεις οτι είναι παιχνίδι και το σκυλί δεν τρεχει να ξεφύγει από φόβο?

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Απ΄ ότι κατάλαβα, η σκυλίτσα ΜΟΝΗ της παίζει (και απλά μοιάζει πως κάνει "ναζάκια" στους άλλους, ενώ απλά παίζει αποφεύγοντάς τους παράληλα).

Εκείνη την ώρα καλό είναι να βγάλετε τα παιχνίδια της και να της ΔΕΙΞΕΤΕ πως τα χρησημοποιούν, παίζοντας αρχικά μεταξύ σας, ΧΩΡΙΣ να της δίνετε σημασία, αλλά φανερά χαρούμενοι κι ευτυχισμένοι. Μετά "και καλά" μπορεί να "χάσετε" την μπάλα προς το μέρος της...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul