πρωτη φορα στο site

nikolai

Member
29 Αυγούστου 2008
12
0
Χαίρετε, τι κάνετε; Εμένα με λένε Νικόλα και μ αρέσουν πάρα πολυ τα ζώα γενικά και οι σκύλοι περισσότερο!

Παλιότερα ειχα δυο σκυλιά αλλά τα έχασα και τα δύο..Το ένα ήταν διασταύρωση Γιούρα με Γκέκα και το αλλο Γκριφφόν με μία άλλη ράτσα την οποία όμως δε θυμάμαι ακριβώς..Πολύ τα αγαπούσα τα σκυλιά μου! Τα πήγαινα κάθε μέρα βόλτα για αρκετές ώρες!Τα γύμναζα πάρα πολύ, με άλματα,σκάλες,υπερπήδηση εμποδίων και άλλα...
Δυστυχώς όμως δεν τα χάρηκα παραπάνω από 2 χρόνια...
Και πιστεύω οτι η τα έκλεψε κάποιος η τα σκότωσαν..

Μετά από αρκετά χρόνια όμως αποφάσισα να ξαναπάρω ένα σκύλο, κατά προτίμηση μεγαλώσωμης ράτσας..

Ν.

Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Καλώς ήρθες!

Πώς "εξαφανήστηκαν" τα σκυλιά σου, δεν κατάλαβα;
Τα είδες νεκρά; Τα έχασες;

Αν θέλεις μας εξηγείς

nikolai

Member
29 Αυγούστου 2008
12
0
Καλως σας βρήκα! οχι, δεν τα βρηκα..
δεν τα είχα και τα δυο ταυτοχρονα..
το πρωτο του αρεσε πολυ να τρεχει και να κανει συνεχεια βολτες..
καθε βραδυ λοιπον το λυναμε( εμενα σε αραιοκατοικημενη περιοχη εξω απο τον πυργο ηλειας) και εκανε βολτες στα χωραφια και τους δρομους. ε ενα βραδυ εφυγε και απλα δεν ξαναγυρισε ποτε..
το αλλο τα ιδια, παλι εφυγε..το δευτερο μαλλον το σκοτωσαν γιατι του αρεσε να κυνηγαει τις κοτες για να παιξει...

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ελπιζω τωρα να εβαλες μυαλο..

Τωρα που ημουνα στην Πρεβεζα το ακουσα ξανα..
Τα αμολανε και πανε και σκοτωνουν τις κοτες..
και καλα τις προστατευουν απο τις αλεπουδες..,αλλα στο χαβαλε σκοτωνουν και καμια..

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Μόνο αυτό? Πες ότι δε σε νοιάζει για το αν ο σκύλος σου ζευγαρώνει ή κυνηγάει κότες (μαγκιά του κιόλας, υπάρχουν πολλοί με αυτή τη νοοτροπία). Σκύλος μόνος του στη βόλτα δεν είναι ΠΟΤΕ ασφαλής. Μα ποτέ...

Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Νικόλα πόσο ετών είσαι;
Ξέρεις τα σκυλιά θέλουν παρέα, όχι να τρυγιρνάνε μόνα τους στα χωράφια και στους δρόμους οπου κινδυνεύουν απο τις ρόδες των αυτοκινήτων, τις φόλες και τα τουφέκια (ναι ναι, δεν είναι ΟΛΟΙ φιλόζωοι)

Όταν πέρνεις έναν σκύλο πρέπει πρώτα απ'όλα να είσαι διατεθιμένος να αλλάξεις λίγο την καθημερινότητα σου με αποτέλεσμα να αφιερώνεις αρκετό χρόνο στον σκύλο σου.

Ο σκύλος χρειάζεται φροντίδα, αγάπη, βόλτες, φαγητό, παιχνίδι και άμα χρειαστεί και στείρωση.

Σκέψου καλά πριν πάρεις ξανά σκύλο και ενημερώσου.
Διάβασε το φόρουμ, αγόρασε βιβλία.
Μόνο έτσι θα έρθεις σε απόλυτη αρμονία με το κατοικίδιο σου και θα υπάρχει αφοσίωση και αγάπη απο τισ 2 πλευρές.

nikolai

Member
29 Αυγούστου 2008
12
0
οριστε? γιατι μου μιλατε ετσι? μπηκα με ολη τη χαρα να γνωρισω ανθρωπους και να μιλησω και μου μιλατε ετσι?
Και δεν τα αμολουσαμε οπως λετε, τα λυναμε τα βραδυα για να τρεχουν μεσα στην αυλη.. και δεν κυνηγουσαν τις κοτες μ αυτην την εννοια, δεν τις σκοτωναν(μιλωντας για το δευτερο σκυλια γιατι το πρωτο δεν τις κυνηγουσε), απλα του αρεσε να τις κυνηγαει. δεν τις πειραζε μετα..

περνουσα αεκετες ωρες την ημερα, τουλαχιστον 3 ωρες, αφου δεν ειχα αλλη ασχολια και απο το σχολειο τοτε..
και αγαπη τους εδειχνα και βολτες τα πηγαινα και περνουσαμε ολοι πολυ καλα

Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Κοιτά, εμείς να σε βοηθήσουμε θέλουμε.
Αν δεν βάλεις λίγο νερό στο κρασί σου......

Σε παρακαλώ διάβασε λίγο το φόρουμ και ότι απορία έχεις, πές μας!

psaras

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2007
841
1
63
Chania
www.chaniatown.gr
Για ότι κάνουν τα σκυλιά είναι υπεύθυνα τα αφεντικά τους , ακόμα και για την εξαφάνιση τους
Καλύτερα μην ξαναπάρεις σκύλο γιατί και αυτόν τον τον χάσεις?
Καλώς όρισες:cool:

nikolai

Member
29 Αυγούστου 2008
12
0
ολη τη μερα σχεδον μετα το σχολειο την περνουσαμε μαζι και σεις μου μιλατε για αδιαφορια και ανευθυνοτητα? δε νομιζω! καθε αλλο!

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Έτρεχε στους δρόμους και στα χωράφια ή μέσα στην αυλή τελικά?

καθε βραδυ λοιπον το λυναμε( εμενα σε αραιοκατοικημενη περιοχη εξω απο τον πυργο ηλειας) και εκανε βολτες στα χωραφια και τους δρομους.
Και δεν τα αμολουσαμε οπως λετε, τα λυναμε τα βραδυα για να τρεχουν μεσα στην αυλη

nikolai

Member
29 Αυγούστου 2008
12
0
φυσικα και ευθυνονται τα αφεντικα τους! συμφωνω σ αυτο. το παιδι και το σκυλι σου οπως το μαθεις.. Το πρωτο σκυλι που ειχα το ειχα μεγαλωσει απο μικρο. το δευτερο ομως το πηρα αρκετα μεγαλο και καποιες συμπεριφορες δεν καταφερα να του τις αλλαφω η τουλαχιστον να τις περιορισω..

ειχαμε μεγαλη αυλη..αλλα εσκαβαν το χωμα και βγαιναν κατω απο το φραχτη και εφευγαν..

Γι αυτο μπηκα και γραφτηκα αλλωστε στο φορουμ. για να μαθω περισσοτερα για τη συμπεριφορα των σκυλων για ειμαι καλυτερα ενημερος σε καποια θεματα συμπεριφορας και ανατροφης.

Εσεις που εχετε καποια πειρα και καποια εμπειρια αν θελετε βοηθηστε με.

Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Το σκυλί σκάβει επειδή βαριέται.

Νικόλα πρέπει να καταλάβεις οτι το σκυλί ζεί σε αγέλη και όταν είναι μόνο του βαριέται.
Σκέυτηκες ποτέ να βάλεις τον σκύλο σου έντος σπιτιού σε καλαθάκι για να κοιμηθεί;

nikolai

Member
29 Αυγούστου 2008
12
0
Τι κανεις για παραδειγμα οταν εχεις ενα κυνηγοσκυλο που εχει αναγκη να τρεχει συνεχεια και να ξεδινει και πρεπει να το κρατας σε μια μεγαλη αυλη κλεισμενο και κατα καποιο τροπο περιορισμενο? Τοσες ωρες ημασταν μαζι και παρ ολα αυτα ηθελε κι αλλο..
Ισως να φταει και το οτι το ειχα αστειρωτο και τις συγκεκριμενες εποχες του χρονου γινοταν υπερβολικα δραστηριος και ζωηρος.( μιλαω για το πρωτο μου σκυλι , που το μεγαλωσα εγω)

εσεις πιστευετε οτι η στειρωση ειναι υποχρεωτικη? και γιατι?

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Καταρχήν καλως ήρθες..
Από ότι κατάλαβα είσαι μικρός σε ηλικία..
Δεν πρέπει τα σκυλιά να τα αφήνεις μονα τους στη βόλτα για 1000 λόγους που πρέπει να διαβάσεις..
Απλά δεν πρέπει..

Αν έχεις όρεξη και αγάπη για αυτά.., θα κανεις το καλύτερο σωστά?
Εεεε...,έχεις κάνει λάθη που πρέπει να φτιάξεις..
Διάβασε λίγο ..,ενημερώσου..,κοίτα στο internet σε βιβλία..και θα τσεκάρεις πολλά λάθη που έχεις κάνει..
Η αγάπη δεν είναι μονο το παιχνίδι..και το φαγητό...
Είναι να προσέχουμε να μην μας το πατήσει το αυτοκίνητο..,να μην φάει φόλα...,να μην πάθει σαλμονέλα από καμια κότα..,να μην διασταυρωθεί με κανένα αδέσποτο στη γειτονιά..,είναι πολλά και πάνω από όλα αγάπη πραγματική=σεβασμός απέναντι στο σκυλί και σε όλα τα αλλα σκυλιά..=ενημερώση+πάνω από όλα ΕΥΘΕΙΝΗ..
Αν δεν μπορούμε να την έχουμε ..,τότε καλο θα είναι να μην πάρουμε σκυλακι και αυτό αγάπη είναι πάλι..;)

nikolai

Member
29 Αυγούστου 2008
12
0
δεν υπηρχε περιπτωση να μπει μεσα στο σπιτι..δεν εμενα μονος μου βλεπετε...υπηρχαν αλλα 4 μελη στην οικογενεια..
Τωρα ομως μενω μονος μου.
Α..και στην προυγουμενη ερωτηση..τωρα ειμαι 26 χρονων. τοτε ημουνα σχεδον 15,16

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
Τι κανεις για παραδειγμα οταν εχεις ενα κυνηγοσκυλο που εχει αναγκη να τρεχει συνεχεια και να ξεδινει και πρεπει να το κρατας σε μια μεγαλη αυλη κλεισμενο και κατα καποιο τροπο περιορισμενο? Τοσες ωρες ημασταν μαζι και παρ ολα αυτα ηθελε κι αλλο..
Ισως να φταει και το οτι το ειχα αστειρωτο και τις συγκεκριμενες εποχες του χρονου γινοταν υπερβολικα δραστηριος και ζωηρος.( μιλαω για το πρωτο μου σκυλι , που το μεγαλωσα εγω)

εσεις πιστευετε οτι η στειρωση ειναι υποχρεωτικη? και γιατι?
το να το κρατας περιορισμενο και να το πηγαινεις βολτες ηταν το σωστο. το αφηνω να τρεχει εμπεριεχει να παθεις κατι σαν και αυτο που επαθες.

αν συντρεχουν ιατρικοι λογοι, περιπτωση τυχαιου ζευγαρωματος εγω δεν πιστευω οτι πρεπει να στειρωνεται. αλλοι θα σου πουν ναι. θα σου προτεινα να αρχιζεις να διαβαζεις τα παλια τοπικ θα μαθεις παραπολλα

Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Ωραία.
Λοιπόν, αν πάρεις σκύλο τώρα έχεις σκοπό να τον βάζεις μέσα στο σπίτι;

Τα μεγαλόσωμα σκυλιά θέλουν ΠΟΛΥ άσκηση. Θέλουν τρέξιμο αρκετές ώρες την ημέρα, εκπαίδευση και παιχνίδια.

Έχεις σκοπό να εκπαιδεύσεις το σκυλί που σκέφτεσαι να πάρεις μελλοντικά;

Επίσης μπορείς να πληρώσεις τα έξοδα που θα έχει; Η έξοδα που μπορεί να προκύψουν (κτηνίατρο ας πούμε);

Εάν θέλεις να έχεισ ΑΠΟΛΥΤΗ αρμονία με τον σκύλο σου θα πρέπει να ενημερωθείς και να διαβάζεις.
Σε παρακαλώ διάβασε μηνύματα του φόρουν που ΣΙΓΟΥΡΑ θα σε βοηθήσουν.

Γνωρίζεις οτι σκύλο αγοράζουμε μόνο απο εκτροφείο; Γνωρίζεις για ποιό λόγω;

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
ΟΛΟΙ κάναμε λάθη

καλό είναι τώρα λοιπόν που μάθαμε από τα λάθη μας να βοηθάμε τους άλλους που ζητάνε βοήθεια:)

καλώς ήρθες λοιπόν nikolai διάβασε το forum και θα καταλάβεις ποια και τι λάθη εκανες τα οποία καλό είναι να μην ξανακάνεις στο επόμενο σκυλί σου